Voor Suriname opgeknapte veerboot ligt nog in Rotterdam

93

Een opgeknapte veerboot, die is bedoeld voor de Scheepsvaart Maatschappij Suriname (SMS), ligt al enkele maanden te verpieteren in de Rotterdamse haven. De veerboot die is opgeknapt door het Schiedamse bedrijf Holland Energie Service is al enige tijd klaar voor gebruik, maar nog altijd niet verstuurd meldt RTV Rijnmond.

“Wij hebben nog geen geld ontvangen vanuit Suriname,” zegt Jack Geense van Holland Energie Service tegen de omroep. “Pas als we het geld hebben ontvangen, gaan we de pont versturen”. Hoeveel geld de veerboot moet opbrengen wil Geense niet zeggen.

De SMS heeft de Surinaamse overheid gevraagd om bij te springen voor de veerboot die bedoeld is voor de oversteek van Albina naar St. Laurent. “We moeten alleen wachten tot de president een resolutie tekent die het geld vrijmaakt,” legt SMS-directeur Joyce Rozenhout uit. “Door allerlei papieren rompslomp en bureaucratie duurt dit langer dan verwacht”.
Lees en luister hier naar een verslag van RTV Rijnmond.


93 REACTIES

 1. Hoezo @Seng-sang…
  …”een kat in de zak”??!

  Surinaamse bewindslieden zijn toch om de haverklap uitlandig (lees: veelal Holland); ze kunnen gewoon even in Rotterdam langs gaan kijken, hoe de pont erbij ligt!
  Lees(?) het artikel van vandaag 21 augustus in dagblad Trouw, met als kop: “Suriname heeft geen geld meer”.
  (Uiteraard alleen voor leuke evenementen dan: ‘Brood & Spelen’).

  En @Henk Molenaar…
  …je bedoelt dan zeker dat Surináme het geld aan voorschot kwijt is?
  Klopt, want uit het artikel kun je opmaken dat de ondernemer reeds zo’n 50.000,00 euro aan voorschot ontvangen heeft.
  (Maar daar heeft-ie wél de pont voor aangeschaft en de revisie gedaan).
  Wanneer Bouterse opnieuw (zie: de Carolina-brug) niet gaat betalen, besluit het bedrijf andere activiteiten met de pont te gaan doen.

  Aan de ene kant schijnt ’t of men in Suriname bulkt van het geld (neem: Cari/Revofesta), maar aan de andere kant blijkt steeds weer het tegendeel!!


  Maak melding

 2. Je kunt zeggen wat je wil, het Carifesta feest was wel prachtig, ons geld (SRD 24 miljoen) ging o.a. op aan vuurwerk en een onvergetelijke, sprookjesachtige lasershow, maar daarmee kunnen we de veerboot voorlopig vergeten.

  Alleen azijnpissende Redi Musu’s zullen echter zeuren, met back track bootjes gaat het al jaren goed, de ‘red mouse brigade’ wil niets liever dan ons geld uitgeven om bij de voormalige koloniale meesters troep te kopen. Daarom zullen de paarse volgelingen weer in koor gaan roepen; weg met de Redi Musu’s, leve onze beste, daadkrachtigste president ooit!

  Ten tijde van Bosje vroeg het volk (ook het paarse deel) of zij soms brood met brug moesten eten, ik voorspel dat het volk straks ook aan Bouta gaat vragen of ze brood met vuurwerk en lasershow moeten eten.


  Maak melding

 3. Precies @henkes…
  …want wat je ook uit al de positieve geluiden in/uit Suriname hoort over Cari/Revofesta, is allemaal: “Gewéldig, fantástisch” en meer van dat.

  Maar het betreft dus dan alleen de openingsavond, waarop de gelukkigen zich hebben blind(!) gestaard.
  Verder ook o.a.: de voor velen onbetaalbare entree bij ’n mode-show Torarica; onverwachte entree bij ’n kickboks-gala; Albina (eigenlijk Marijkedorp) wordt níet meer meegenomen in het programma; evenals het vooraf beloofde ‘festival-punt’ Pikin Slee!

  De mensen van het veel bejubelde laser-project e.d. schenen Belgen & Hollanders te zijn.
  Waarom niet ook een professioneel organisatie-bureau gecharterd voor de gehele programmering??
  Maar ja, dan had je natuurlijk geen Gewapende Machten op het openingspodium gezien…


  Maak melding

 4. Hé @Paraman…
  …ouwe voetballer uit Onverwacht!!
  Had je m’n schrijven hierboven niet gelezen?
  Over de Carolina-brug..?? (Of doet-ie ’t alweer)?

  Maar zolang jij het nog zonder een “Modern Bridge” over de Marowijne moet doen, dien je tóch eerst nog een plekje te bemachtigen op het huidige veertje.
  Of gewoon als ras-Suri een ‘korjaaltje pikken’!!
  En dan bedoel ik dus: een korjaaltje nemen / zo ben ik óók…


  Maak melding

 5. Wat een zonde deze veerpont is nodig maar men laat het verpieteren aan de Noordzee, en men heeft duidelijk gemaakt, no money no love. En voorlopig zal er geen verandering in komen. Je mag duidelijk stellen dat dit je reinste vorm van “kapitaalvernietiging” is. Want de scheepswerf wil eerst SRD’S zien en dan schuitje varen, dus geen fligh now and pay later, het gaat niet door. Die vlieger gaat niet op! Dit allemaal door prasi oso gedrag, we schreeuwden zelf toch, en zonder aanleiding, we hebben Holland niet nodig, het is afgelopen, en nu dan, fringi ston nak’ à bigi na noti naf’ go bigi in baka! En nu is er stagnatie ontstaan, knuppel in de hoenderhok, who is next in line? de snelheid heeft men onderschat, je kan met een stuurloos voertuig/vaartuig je snelheid niet verhogen, want je kan het niet controleren. Dat is nu wat er gaande is, er onstaat “averij” om in scheepvaart termen te blijven. En een schip met “averij” is een gestrandt schip, en hopen dat het niet kapseisd. Dan krijg je pompen of verzuipen, het is dan kiezen of delen!


  Maak melding

 6. Roy moet ook niet lullun want de kritiek die molenaar geeft is terecht.
  Suriname kwijnt weg en is op weg naar een land als nigeria en meer van dat soort arme en en hebzuchtige landen . Mensrn zoals jullie moeten zaken ook anders gaan bekijken. Surinamers zijn lang leven de lol en vooral de creoolse bevolkingsgroep(let op dit is geen discriminatie) en als ze in shit zitten dan gaan ze allemaal hun handjes ophouden bedelen en slavernij verleden in spel gooien. Dus weet goed wie uitscheld en kijk de zaken in su eens van een andere kant.


  Maak melding

 7. Beste Kolibri: Je slaat spijker op zijn kop.

  Hoeveel is er al gestort als vrijwillige bijdrage van de door jou genoemde bevolkingsgroep voor het slavenmonument…..?

  I rest my case…


  Maak melding

 8. Seng -sang: “china kan ze ook leveren tegen gunstige prijzen . en dan ook met een bretere garantie”

  Je maakt grapje zeker…. Ik koop nog geen spijker van Chinese makelij.


  Maak melding

 9. Men wilt alles op z’n surinaams te betalen…
  ik ga je later betalen….wel dit gaat niet op hoor bij die bakra’s…dit is geen boter maar olie bij de vis…


  Maak melding

 10. Beste Roy: Later betalen gaat in geen enkel land op. En uit ervaring weet ik dat Surinamers ontzettend slecht zijn met betalen als ze je spullen eenmaal in huis hebben.
  Dus zelfs geen boter bij de vis, maar vooruit betalen. Anders begin ik zelfs niet aan de klus/levering.

  Door 30 jaar ervaring wijs geworden in Suriname.


  Maak melding

 11. Henk Molenaar,

  Wasmachines, tv’s, computers, telefoons, etc, etc..
  Al deze electronische apparaten worden in elkaar gezet in China. Vanwege de lage kosten. Vervolgens worden deze apparaten van mooie namen van multinationals voorzien zoals, Samsung, Philips, Dell, Bosch, etc..
  En jij betaalt (zonder er bewust van te zijn) er vervolgens dik voor!

  Henk , Jij koopt nog geen spijker van Chinese makelij ??

  Zonder dat jij het weet ben jij omringd door Chinese producten!


  Maak melding

 12. Nou dit is dus de kans voor Bas Noorman c.q. Nederland om de vastgelopen relatie tussen deze twee landen wederom een swung te geven.

  Bas Noorman zou echt scoren als hij zijn bazen aan de Noordzee zover zou krijgen om deze veerpont aan de Surinaamse gemeenschap te schenken tbv het public transport over water.

  Ik denk dat een ieder (voor en tegenstanders van beide regeringen)zo’n initiatief enorm zouden waarderen, omdat Nederland dan alsnog haar goede wil toont aan de Suriname.
  Aan de andere kant zou dit een mooi moment voor Nederland zijn om, middels dit gebaar, normale gesprekken met Suriname op te starten want zo’n veerpont schenk je niet aan een persoon of bedrijf maar aan het land (dus de regering in Suriname).


  Maak melding

 13. Of gewoon als ras-Suri een ‘korjaaltje pikken’!!
  ==
  Lekker avontuurlijk toch. O,o,o,o,o,wat heft Holland toch een medelijden met Suriname. Ga toch kraaien melken man!


  Maak melding

 14. ‘a ko’: Zou zomaar kunnen. Maar in Suriname vallen de Chinese kranen van de muur af als je de kraan openzet….

  je wilt toch niet beweren dat Surinamers blij zijn met al die Chinese dumptroep die in de winkels liggen/

  Zelfs aannemers in Suriname beloven geen Chinese materialen te gebruiken als ze een huis voor je bouwen.


  Maak melding

 15. Henk,

  De essentie van mijn bijdrage is dat China een zeer belangrijk aandeel heeft in de productie en toeleveren van (half)producten aan de wereld. Daar kunnen jij en ik niet onderuit komen. Jij zit bijvoorbeeld nu op een PC te werken waarvan meer dan de helft van de onderdelen uit China komen.
  Jouw stelling nimmer iets uit China te kopen is daarom niks meer dan een understatement.

  Waar ik het wel eens met je bent is dat de kwaliteit
  van producten uit China inderdaad meer dan eens te wensen over laten. Naast deze bovengenoemde invloed van China in de wereld is China is ook heel goed in het namaken van merkproducten waarbij niet gelet word op kwaliteit.
  Daarmee zijn die producten wel goedkoper.
  Het is dan aan de consument om zelf te bepalen of
  hij of zij gaat voor kwaliteit of voor cheap.

  En ik weet 100% zeker dat ook jij bij die afweging
  goedkoop of kwaliteit ook weleens de kwalificatie goedkoop de voorkeur geeft.
  Iedereen doet dat. Dat is eenmaal mens eigen.
  Of je moet familie van Bill Gates zijn…


  Maak melding

 16. Sorry, maar de Pres heeft het druk met Carifesta en mooi weer spelen. Geen tijd voor prul zaken. De boot daar laten liggen aan kapitaal vernietiging doen zal hem (hun) een zorg zijn. Is toch niet zijn geld.

  Miscchien krijgen ze straks een schenking van China. Kunnen we weer heel dankbaar zijn. GRATIS krijgen is het motto. Handje uisteken en dankjewel zeggen.


  Maak melding

 17. Milton,
  Waarom zou deze veerboot geschonken moeten worden?
  Of is dit de nieuwe trent aan het worden;
  ik bestel wat bij jou en doe een aanbetaling van 10%.
  Vervolgens zeg ik na een poosje, wanneer je om je geld vraagt, dat ik dat niet heb.
  En dan zeg jij “ik schenk het je wel”?

  China is een “handelspartner” die wel van alles levert op krediet, maar schenken?
  Zij bepalen zelf wel wat geschonken gaat worden. En ze houden punctueel bij wat ze nog van Suriname te goed hebben.
  En kan het niet betaald worden met geld, dan maar met hout of goud of grond.
  Het laatste het liefste, wan het land zit met een enorm bevolkingsoverschot en die mensen moeten toch ergens wonen!
  Expansiedrift noemt men dat.
  Geldt ook voor India.
  En laat dat nu ook net het land zijn waar Suriname de banden mee gaat aanhalen!

  De president moet nog een handtekening zetten voor goedkeuring betaling veerpont.
  Ze mogen wel nummertjes gaan trekken, want er staan nog honderden in de rij!

  En nog even over artikelen van Chineese makelij: omdat er geen keurmerk op hoeft te zitten als het naar Zuid-Amerika gaat, vliegen ze regelmatig in de fik, doen het na een paar keer niet meer of zijn gewoonweg gevaarlijk!
  Kleding die bij het minste vonkje in de fik vliegt, ondeugdelijk gereedschap en ga zo maar door.
  Is er een instantie te niemen die deze dingen controleert op deugdelijkheid, maar vooral op veiligheid?

  Waar het in eerste instantie om ging, is de arrogante houding van een minister om zonder overleg met zijn superieur toestemming te geven voor aanschaf van goederen.


  Maak melding

 18. Ion & Henkie. Ik ben ook geen voorstander van gratis spullen ontvangen maar mijn relaas was meer bedoeld als insteek, om de vertroebelde relatie tussen Suriname en Nederland weer op gang te krijgen.

  Vroeg of laat zullen één van deze twee landen diep door het stof moeten om weer on speaking terms te komen, dus is naar mijn idee zo’n veerpontje een inkopper voor Nederland om dit te doen.

  Als men dat niet wilt, so be it !


  Maak melding

 19. (10.25 uur).

  Hé! Op je Para-pik getrapt, man??!!
  Kom al langer dan 35 jaar aan de Marowijne, en er is niks mooier om met de korjaal van een aardige bootsman in Albina (of Saint Laurent-du-Maroni) aan land gezet te worden…

  Op deze manier van reageren roep je zélf medelijden op!!


  Maak melding

 20. Het vrachtschip Saramacca lag ook aan de ketting in USA en is toen ook op een veiling verkocht. Zoek maar op via Google.

  http://www.dbnl.org/tekst/ombr001maal01_01/ombr001maal01_01_0011.php
  Een grappig verhaal over Suri’s op de Saramacca en dat ze altijd te laat zijn, of beter gezegd met Surinaamse tijd werken.

  Vele Suri’s betalen te laat, werken met Suri-tijd, komen hun afspraken niet na, zeggen nooit af als ze niet komen en laten anderen op zich wachten. Suri’s werken niet met een agenda.

  Agenda:lijst van punten, die op een vergadering of zitting behandeld moeten worden;
  een lijst of staat, waarop in chronologische volgorde met behulp van een doorlopende nummering aantekening wordt gehouden van het inkomen, afdoen en uitgaan van stukken.

  Hollanders werken met de tijd, Suriname nemen de tijd, (ook met het betalen). No span!


  Maak melding

 21. @Seng -Sang

  Daarom moet je baasje geen dingen bestellen waar hij geen raad mee weet waarvoor die dingen eigenlijk gebruik kunnen worden!Zo heb je het STAATSCASSAVE BEDRIJF,die staat ook te rotten!
  Je baasje wacht op donaties van China,dan pas zal het veerboot de wateren van Suriname binnen varen!!


  Maak melding

 22. Een brug en een boot te ver!

  We hebben ooit een brug voor een simbolisch bedrag van 1 gulden kunnen kopen in NL. Die brug heeft ons miljoenen aan ligkosten gekost omdat we de verscheping niet konden betalen.
  Als we eerst deze boot hadden gekocht dan kon het de brug voor ons over varen dan hadden we twee vliegen in een klap.
  Wel moet ik zeggen dat ik blij zal zijn als deze veerboot de dienst van Albina naar St Laurant gaat verzorgen want, daar woont mijn mooie meisie.


  Maak melding

 23. Brunswijk is multimiljonair en zou de bevolking van Marowijne een dienst bewijzen door de veerboot zelf aan te schaffen en het te schenken aan de bevolking van Marowijne.


  Maak melding

 24. @’a ko’, de spullen die je noemt worden misschien door chinezen handen in elkaar gezet, maar vergeet niet dat het NIET om chinezen onderdelen gaat.

  =Bouterse en een deel van het volk hebben hard geschreeuwd dat suriname alles zelfs kan. Zie maar weer.

  -Ik zou het volk nu waarde en normen bij praten om te gaan leren dat je een ieder nodig hebt om samen te werken.Maar wel opletten met wie je samen werkt.

  =De Chinezen,Turken en mensen uit India hoeven voor mij echt niet te bouwen. Zie wat er in die landen gebeurd met hun hoge flats.


  Maak melding

 25. We hoeven dat veerboot niet meer.
  Ik ben tot het inkenieuse idee kekomen om zelf een veerboot in elkaar te timmeren.
  Deze bestaat uit 4 korjalen die aan weerskanten van een bamboe-plateau van 5 bij 5 meter worden bevestikd.
  Deze order wordt uitkevoerd door mijn skeepswerf te Stoelmanseiland.
  Bovendien skept deze veerboot ook werk-kelekenheid aan 4 koela-mangs.
  Sollicitaties kaarne alleen door hen die op me lijken.


  Maak melding

 26. Ira,

  Alle voorgaande regeringen hebben het gedaan met financiële steun vanuit Nederland.
  Zoals je weet is die financiële steun bijna opgedroogd
  en Nederland heeft het laatste gedeelte geblokkeerd.
  Ondanks dat heeft Suriname economisch gezien dit gemis aan financiële steun uit Nederland kunnen weerstaan en zelfs economische groei kunnen bewerkstellingen.

  In dat oogpunt heeft Bouiterse dus wel degelijk bewezen
  dat de economie, ook zonder steun vanuit politiek Nederland, kan overleven.


  Maak melding

 27. Aannemers leggen bouw van nieuw politieburo stil omdat de staat niet betaald.
  Bushouders krijgen geen geld.
  Naschoolse opvang moet een half jaar op salaris wachten.
  Nu weer een akkefietje met een veerpont.
  Ambassade in Frankrijk is op slot gegooid omdat Su. niet betaald.

  Altijd een grote bek en een veel te grote broek aan.
  Zuipen en feesten, maar verplichtingen nakomen en verantwoordelijkheid nemen…ho maar!

  Kortom…een onbetrouwbaar en leugenachtig volk.


  Maak melding

 28. Dit is echt een domme maar dan ook echt een domme website. De beheerders van deze site zijn geen landgenoten. Het zijn parasieten. Doen zich voor als surinamer maar intussen leven zij van sponsoren. En maar stoken en stoken om van het land een bevolking te maken i.p.v. een volk. Dit is waar de beheerders van deze stink website mee bezig zijn.


  Maak melding

 29. Chandrika: “Dit is echt een domme maar dan ook echt een domme website. De beheerders van deze site zijn geen landgenoten. Het zijn parasieten”

  Wat doe je hier dan nog? Dan rot je toch lekker op. Dino heeft de perfecte website voor je. Een echte waarachtige Surinamer met een strafblad van hier tot 5de Rijweg.


  Maak melding

 30. Volgens mij kan je met enkele van die olievaten (die dingen drijven heel goed) ook een redelijke veerboot maken. Bovendien hoeft die veerboot niet in de lengte te varen, alleen in de breedte. Dus heel veilig. Gebruik je fantasie, mensen in Sruname!


  Maak melding

 31. Henkie, mi mang ! Ik ben nog steeds in afwachting van jou antwoord op m’n vraag hoeveel nieuwe woningen deze regering heeft gebouwd in Suriname.
  Volgens jou zeggen was je in de maand Juni in PBM, en voordat je vertrok had je een bigi mofo over onze president.
  Maar nu heerst er radio stilte bij jou mbt dit onderwerp. Durf je niet meer hierover te praten beste Henkeman !

  En niet weer komen zeuren over 18000 woningen beste Henk want dit verhaal van jou kennen ze nu zelf ook al in jou thuisland (Mongolie) 🙂 !


  Maak melding

 32. Donderdag 22 augustus 2013 om 16:40 uur, door vijay,

  Beste man of vrouw die zich vijay noemt,

  de naam Vijay is al bezet. Gebruik maar een andere naam om verwarring te voorkomen!!!


  Maak melding

 33. Milton Fleur
  Henkie, mi mang ! Ik ben nog steeds in afwachting van jou antwoord op m’n vraag hoeveel nieuwe woningen deze regering heeft gebouwd in Suriname.

  Beste Milton,

  Ik schat max 300 woningen.

  Dat zijn er 17.700 minder dan Bouterse had beloofd.

  Denk je nu echt een discussie te winnen over het woningbouwprogramma van je geliefde Paarse regering?


  Maak melding

 34. @’a ko’,
  -Ben je vergeten dat tot heden Bouterse nooit verklaard heeft wat hij met al die miljoenen heeft gedaan???
  -Ben je vergeten dat Bouterse geld en goud van de bank heeft gehaald, ZONDER deze te laten registreren??

  =Ben je vergeten dat Bouterse en Wijdenbosch een LEGE staatskas en vele schulden hebben achtergelaten.

  =HOOP NIET VOOR HET VOLK DAT DIT WEER ZAL GEBEUREN.

  =De mentaliteit van vele Surinamers zal maken dat het nog lang zal duren dat suriname echt voorruit zal komen.


  Maak melding

 35. Milton: “n niet weer komen zeuren over 18000 woningen beste Henk want dit verhaal van jou kennen ze nu zelf ook al in jou thuisland (Mongolie) 🙂 !

  Ik ben niet over 18.000 woningen begonnen…….


  Maak melding

 36. Over een aspect kan je het volgende zeggen maar je kan zeggen wat je wilt, Nederland abi di fu in tu, ma unu tjari den moro. Eigenlijk is Nederland zo slecht niet als we hen afschilderen, het is gewoon ons kent ons. Wij willen bigi boi spelen, dat moeten we ook toegeven, e pley echte man da yu no e seki, niemand loopt voor de muziek uit, en juist, daar men juist hier mee bezig, want zou in normale gevallen (als we gewend zijn/waren ) neem en betaal later. Mijn oma zei weleens; “te yu koti yu noso yu pori yu fesi” daarom vertikt men in de spiegel te kijken. Want wie zijn kont brandt, moet zelf op de blaren zitten! Je kan vinden van mij wat je wilt, ik zeg je het volgende; zonder Nederland, met haar SuriNeds, is het Surinaams probleem echt niet opgelost, je kan vinden van niet, is jouw volste recht. De tijd zal het leren, meest “rationele optie” hoe je het wendt of keert! United and together we stand, we moeten eindelijk gaan leren luisteren en niet vinden dat hoe jij het vindt het ook zo zou moeten, niets wordt in overleg gedaan, onpragmatisch gedrag en egocentrisch narcistische trekken vertonend, met alle nare gevolgen van dien. Ook geld wil men niet zelf gaan verdienen, want met deze veerpont kan men echt geld verdienen, o ja, maar dan moet het natuurlijk eerst ingezet worden. With money you make money, je moet investeren allen zo verdien je geld erbij. Z


  Maak melding

 37. @ ‘a koko’
  “In dat oogpunt heeft Bouiterse dus wel degelijk bewezen dat de economie, ook zonder steun vanuit politiek Nederland, kan overleven”.
  Bouterse heeft het geluk dat hij nu teert op het goede monetair beleid van Venetiaan. De inkomsten van de Iamgold en Staatsolie, maakt dat we nu zonder steun verder kunnen. Wat heeft Bouterse gedaan aan inkomsten vergroting??? NADA, NOTHING, NIETS, NOTI. Het tegendeel heeft hij wel bewezen, de consumptieve uitgaven zijn schrikbarend gestegen. De gevolgen van de populistische maatregelen en ondoordachte leningen beginnen langzamerhand voelbaar te worden. NB: Een ezel stoot zich geen twee keren aan dezelfe steen, jaren 80 torenhoge inflatie, eind jaren 90 torenhoge inflatie. De ezel heeft zich wederom voor een derde keer aan de nu reusachtige steen gestoten, en zal dat altijd blijven doen.


  Maak melding

 38. door Henk Molenaar
  Milton Fleur
  Henkie, mi mang ! Ik ben nog steeds in afwachting van jou antwoord op m’n vraag hoeveel nieuwe woningen deze regering heeft gebouwd in Suriname.

  Beste Milton,

  Ik schat max 300 woningen.

  Dat zijn er 17.700 minder dan Bouterse had beloofd.

  Denk je nu echt een discussie te winnen over het woningbouwprogramma van je geliefde Paarse regering?
  =============================
  Tapu yu gogo!
  Ook al is het maar voor 1 keer. Misselijkheid!


  Maak melding

 39. Laat de bouwer de boot maar schenken aan één van de Afrikaanse landen.Het heeft toch al de kleuren van Afrika.RobG kan bevestigen dat er in Lagos een gebrek is aan zulke boten.Volgens de pres.heeft Sur. de Noordzee niet nodig.Weggeven dat ding aan Nigeria.


  Maak melding

 40. @Jacobus, ik denk niet dat de Nigerianen genoegen nemen met een oude afgedankte schuit.In Nigeria hebben ze moderne snelwegen die het vaste land verbinden met Lagos Island voor de kust.Ook in de regio’s maken ze gebruik van moderne veerboten, helikopters en vliegtuigen voor het passagiersvervoer. Een tiental jaren terug wilde Rotterdam afgedankte trams aan Suriname verkopen.Suriname toonde geen belangstelling en ik denk dat Nigeria zeker ook niet.De Nigerianen gaan voor modern. De Chinezen zijn op dit moment een moderne light rail aan het aanleggen in in Lagos, de hoofdstad. Ik heb het zelf mogen aanschouwen. Het ziet er prachtig uit.


  Maak melding

 41. @RobG
  Nigerianen gaan voor modern.
  Yeah, right! die kopen oude treinstellen in Canada! Vertel je ook gelijk even welke kosten de taxpayer in Nigeria heeft moeten betalen voor dit onzinnige project!

  Als ik een boel geld had kocht ik een nieuwe auto, ik heb geen boel geld dus moet ik me behelpen met een tweedehands! enne, die doet het ook hoor!


  Maak melding

 42. Altijd lachen met RobG: “Ook in de regio’s maken ze gebruik van moderne veerboten, helikopters en vliegtuigen voor het passagiersvervoer”

  Reisadvies voor Nigeria:
  Actualiteiten
  Bij reizen en verblijf in Nigeria, inclusief de grote steden, wordt geadviseerd rekening te houden met aanhoudende risico’s van criminaliteit met inbegrip van berovingen en ontvoeringen.

  In vooral noord en noordoostelijk Nigeria wordt geadviseerd rekening te houden met een aanhoudende hoge dreiging van etnisch en/of religieus getint terrorisme en gewelddadigheden, met inbegrip van ontvoeringen van westerlingen (zie rubriek ‘Terrorisme’).

  Blijvend wordt geadviseerd in heel Nigeria extra waakzaamheid te betrachten, grote menigten, demonstraties, samenscholingen en openbare evenementen te mijden, de berichtgeving in de media te volgen en zich te informeren over de actuele (lokale) ontwikkelingen alvorens af te reizen.

  RobG: “De Chinezen zijn op dit moment een moderne light rail aan het aanleggen in in Lagos, de hoofdstad. Ik heb het zelf mogen aanschouwen. Het ziet er prachtig uit.”

  RobG is werkelijk overal geweest…….Pffffffffff


  Maak melding

 43. Aanvullend reisadvier Nigeria betreft openbaar vervoer”

  “Door de gebrekkige staat van veel voertuigen, het slechte wegennet en het vaak onvoorspelbare rijgedrag met hoge snelheid komen verkeersongevallen veel voor en vormen vaak het grootste risico voor reizen in Nigeria. Aangeraden wordt het (slechte) openbaar en vervoer en zeker overvolle (mini)bussen in en tussen de stedelijke centra te mijden. Reizen in het donker, zeker buiten de steden en buiten de doorgaande wegen naar vliegvelden, wordt ontraden in verband met het hoge risico van verkeersongevallen en overvallen.”

  En onze RobG die onlangs toevallig in Nigeria is geweest omschrijft het openbaar vervoer daar als “moderne veerboten, helikopters en vliegtuigen voor het passagiersvervoer. moderne light rail aan het aanleggen in in Lagos

  Hoe knettergek is deze RobG?


  Maak melding

 44. Bryan
  hebben jullie die nieuwe boten gezien drie in totaal…

  Wie zou die “voorgeschoten” hebben? Oom Obama?
  maar goed, punt is dat ze er zijn, gelukkig inclusief onderhoud door de fabrikant, anders liggen ze binnen een paar jaar naast de “afdankertjes” uit NL.


  Maak melding

 45. henk molenaar , je liegt dat je niks van china koopt .
  elkedag eet je chinees en nog heb je grote mond , vind je het gek dat je een hangbuikzwijn bent , dat komt er van .


  Maak melding

 46. Nigeria staat bekend om zijn rovers en oplichters.
  Het land bestaat bij corruptie

  Nigeria wordt bedreigd door het “tweekoppige monster van corruptie en onveiligheid”. Dat zei de Nigeriaanse kardinaal John Onaiyekan van Abuja deze week in een toespraak tot het buitenlandcomité van het Europees Parlement in Brussel.

  De corruptie “heeft geleid tot een extreem groot wantrouwen onder de bevolking, die die andere dagelijkse plaag voedt: onveiligheid”.

  Verwijzend naar Boko Haram zei kardinaal dat “de criminelen zeer vaak beter bewapend zijn dan de Nigeriaanse veiligheidstroepen”. Volgens hem krijgt de terreurgroep wapens van Libië.


  Maak melding

 47. Henk Molenaar, in de hoofdstad Lagos wonen 18 miljoen mensen. Dat is meer dan in heel Nederland.Het verkeer is een chaotisch. De drukte begint s’morgens vroeg en gaat door tot de late avond. Het bestuur van Lagos wil de chaos oplossen en als dat met ondersteuning van China kan is meegenomen. In de hoofdstad lagos is men thans bezig met het aanleggen van tram- en metrolijnen. Deze lijnen zullen lopen vanaf Lagos Island tot de wijken Agege en Mushin.

  Dat Nigeria corrupt is valt niet te ontkennen.Ik verwonder me alleen dat er een blanco plek in jullie opname vermogen is. De Afrikaanse landen zijn in snel tempo aan het moderniseren.Jullie denken nog steeds in termen van de kolonialen van vroeger.


  Maak melding

 48. Lekker toch, la maar verpieteren, hoort erbij, gezien die foto, is het een wrak, maar goed,en als het zover is
  dat ie Suriname haalt heb ik er een mooie naam voor
  GOSLAR 2.


  Maak melding

 49. 23 aug. 2013

  @Roy en @Henk Molenaar e.a.,

  Srika ziet dat in jullie postings het item niet goed gelezen en begrepen is.En daarom die inhoudsloze reacties.

  Srika had wat vrije tijd en is zelf wat onderzoek gaan doen, m.b.t. dit item. Schiedam is mij zeer bekend en binnendoor maar 15 min. rijden naar de Fortunaweg.

  Concreet:
  Holland Energy Service Schiedam is geen bedrijf voor reparaties aan boten en schepen, maar een groothandel in scheepsonderdelen. Plus kan zij bemiddelen (tussenpersoon) in het kopen of verkopen van boten/schepen.

  Wat heeft Srika kunnen begrijpen?

  Holland Energy Service Schiedam heeft alleen maar bemiddeld in de koop van een boot voor de SMS in Suriname.De boot is via Holland Energie Service Schiedam aangeboden aan de SMS in Suriname.

  Holland Energie Service Schiedam heeft geen reparaties verricht aan die boot. De boot is door een derde speler (vermoedelijk de eigenaar)aangeboden aan Holland Energie Service Schiedam.

  Dus de SMS/regering van Suriname moet nu beslissen of het wil overgaan tot de koop. In die tussentijd is SMS/regering van Suriname niets verschuldigd aan Holland Energie Service Schiedam. De koop is (nog) niet gesloten.

  Alternatief?

  Indien de SMS/regering van Suriname te lang wacht om formeel tot de koop over te gaan, mag en kan Holland Energie Service Schiedam bedoelde boot aan een ander geïnteresseerde aanbieden.

  Srika hoopt dat jullie dit item nu beter begrijpen.

  De minpunten zijn welkom!!
  Srika


  Maak melding

 50. Geachte mensen die een reactie geven, denk eens aan de ontwikkeling van oost Suriname rond Albina en met Franse St Laurant als deze veerboot 14 x per dag heen en 14 maal per dag terug vaart. Dat is de bedoeling zoveel mogelijk goederen over en weer brengen. Het zal deze mensen of bedrijven een zorg zijn hoe het er uit ziet als het maar efficiënt is. Ik hoop dat er veel mensen in de toekomst van kunnen genieten. Gr J.G.


  Maak melding

 51. Beste heer Henk Molenaar,
  Maakt u zich niet druk om Robkee.
  Hij zal in Nekeria ekt niet worden blootkesteld aan de door u kenoemde kevaren zoals overvallen en verkraktingen.
  Hij, Robkee, lijkt namelijk op ze.


  Maak melding

 52. 24 aug.2013

  Beste Henk Molenaar,

  Volgens Srika ben jij en anderen te manipulerend en zonder fatsoen voor het aandragen van de juistheid van feiten op dit forum bezig.

  Het treft mij diep opnieuw te moeten constateren dat jij mijn posting niet goed gelezen hebt, althans de inhoud niet thuis kan brengen.

  Als ik je persoonlijk niet gekend had, had ik, Srika, je misschien aangezien voor een zeer non-intellectuele met een IQ van 60.En over je EQ zou Srika niet eens dan willen praten.

  Henk Molenaar, jij zou mijn posting beter moeten begrijpen, maar bewust geef je hieraan een andere wending.Een wending die feitelijk niet klopt en alleen maar op insinuaties gestoeld is.Een drogleugen dus.

  Maar goed,door de jaren heen heeft Srika ontdekt dat jij meerdere gezichten hebt en steeds instabieler wordt met steeds eigen bekrachtiging zoeken voor jouw inhoudloze en feiten verdraaiende postings.

  Dit geldt ook op de manier hoe jij op mijn posting gereageerd hebt.

  Jij controleert mede deze forum en geeft te vaak je eigen draai hieraan.Mag je doen, maar wees objectief en respecteer de ethiek.En de minpunten zijn nog altijd welkom.

  De boot is door Holland Energy Service Schiedam, de tussenpersoon, aan de SMS aangeboden. Maar zolang de SMS/Regering van Suriname niet tot de koop overgaat heeft HESS geen claim op de SMS/ regering van Suriname en hoeft deze dus niets te betalen.Wat hier speelt is het principe van ‘cash by deliver’.Ook een normaal principe.
  Dit zijn de feitelijkheden en geen verdraaiingen.

  Henk Molenaar, durf eens toch inhoudelijk op een posting van Srika in te gaan. Om je aan te moedigen eens inhoudelijk en objectief een item te bespreken, adviseert Srika je zelf contact op te nemen met Holland Energy Service Schiedam en kan jij jouw posting naar mij toe dan beter onderbouwen.
  Srika


  Maak melding

 53. Adriaan ik ben het volkomen met je eens. De veerboot is van groot belang voor een goede verbinding met St.Laurent. Ik ben wel van mening dat de veerboot uit de vaart is gehaald omdat het vaartuig economisch niet meer rendabel is geweest voor exploitant.De economische levensduur is mijn inziens verstreken.Ik vermoed dat men in Suriname genoodzaakt zal zijn om de technische levensduur van het vaartuig te verlengen.Dit kan een dure grap worden voor de SMS.


  Maak melding

 54. Beste Srika: Dat ik en andere mensen jou postings niet begrijpen is omdat ze volkomen onsamenhangend zijn en te lang.

  Mijn ervaring is dat als mensen niet weten waarover ze schrijven die verstoppen in ellenlange betogen zonder kop en staart.

  Punt is nog steeds: Boter bij de vis….

  Elke andere draai die jij eraan probeert te geven is een afleidingstactiek. Hele bouwprojecten in Suriname liggen maanden stil omdat deze overheids zijn rekeningen niet betaald. Deze boot is nog niet in Suriname omdat de rekening ook nog niet is betaald.

  Hoe simpel wil je het hebben….?


  Maak melding

 55. 24 AUG. 2013

  Beste Henk Molenaar,

  Voor Srika heeft het geen zin met jou in polemiek te treden.Het inhoudsloze niveau en het steeds afwijken van de essentie van het item zeggen al genoeg over jou als persoon.

  Bijvoorbeeld hebben wij het in dit item over SMS en Holland Energy Service Schiedam en jij praat over bouwprojecten in Suriname die stilliggen. Dit maakt toch geen deel van bedoeld item? En dat ziet Srika als jouw valkuil.

  Als jij en anderen vinden dat mijn postings lang zijn en teveel energie en concentratie kosten om te lezen, geeft dit het cognitief niveau aan waarmee jullie gezegend zijn. Daar kan ik niets aan doen. Er zijn wel anderen op dit forum die mijn postings wel lezen en begrijpen.

  Wat Srika wel vindt, is de gemeenheid waarmee jij en de cabalen, zonder het produceren van de werkelijke feiten, denken Suriname en de Surinamers steeds met jullie inhoudsloze postings zwart te maken.

  Terecht maken bewindslieden van Suriname ook fouten. Maar dan moet dit objectief besproken worden, zonder anderen op dit forum persoonlijk aan te vallen. Het lijkt wel dat jij en de ander cabalen steeds vanuit een bepaalde hoek gestimuleerd worden steeds maar dezelfde inhoudsloze postings te publiceren. Denkende, dat door de kracht van de herhaling meer mensen het geklets van jullie zullen geloven en een bepaald gedrag dan ontwikkelen.

  Als Holland Energy Service Schiedam vindt dat de SMS verplicht is die boot te kopen en vooraf te betalen,dan gaat ze als fatsoenlijk bedrijf naar de rechter.

  Voor Srika zou het interessanter zijn de vraag te stellen waarom er een tussenpersoon erbij moet komen om eventueel een boot te kopen, die in de klapper gewoon met eigenaar te vinden is.

  Dan ben je op een hoger niveau aan het denken en handelen. Jammer Henk Molenaar, dat bezit je waarschijnlijk (nog)niet. Zo blind ben je van geest geworden.

  Maar Henk Molenaar, Srika is hier op dit forum ook om je te helpen om ook zelf naar de feitelijke waarheid te zoeken en te posten.

  Srika merkt op dat dit item je dwars zit en door onvoldoende informatie jij inhoudsloze postings schrijft.

  Om je te helpen adviseert Srika je nu zelf contact te maken met Holland Energy Service Schiedam en ze te vragen naar additionele informatie betreffende bedoelde boot.

  Het adres is Fortunaweg-33, 3113AN Schiedam.
  Tel.: 0612584063
  (Opmerking: Dit bedrijf werkt, zover Srika bekend, alleen met een 06-nummer??)

  Henk Molenaar, jij bent nu aan zet. Stel Srika niet teleur en ga nu zelf op onderzoek uit.Zo geef jij je posting een objectieve inhoud.

  Vergeet mijn minpunten niet.
  Srika


  Maak melding

 56. Jullie daar in VERnederland alleen snappen het nog niet dat nederland aan het zinken is . over een paar jaar hebben jullie geen rol van betekenis meer .


  Maak melding

 57. stiko
  Jullie daar in VERnederland alleen snappen het nog niet dat nederland aan het zinken is . over een paar jaar hebben jullie geen rol van betekenis meer .

  Je maintiendrai…..

  Beste Stiko: In tegenstelling tot Suriname hebben we hier nog wel enige ambitie en zijn niet te lui om te werken. Nederland is al door vele crisissen gegaan en zich daarna altijd opgewerkt.

  Suriname was niks, is niks en zal nooit wat worden.


  Maak melding

 58. 25 aug. 2013

  Henk Molenaar,

  Stop toch op met je gelul.
  Srika biedt je de kans aan het tegendeel te bewijzen. Ja, dan te bewijzen dat Srika hier zaken verdraait.

  Neem die uitdaging dan aan! Ga dan zelf op onderzoek uit en bewijs met feiten dat Srika hier op dit forum liegt. Srika wil zelf de taxi voor je betalen om naar bedoeld adres te gaan voor het onderzoek.

  Maar probeer niet steeds Suriname en (een deel van) de Surinamers ongegrond in een kwaad daglicht te stellen.

  Srika participeert al ruim 6 jaren op dit forum en weet dat dit forum is opgericht en bedoeld om Suriname en een deel van de Surinamers steeds in een kwaad daglicht te stellen en een bepaalde groep Surinamers als het alternatief voor Suriname te heiligen.Daardoor krijgt deze site financiële steun van belanghebbenden achter de schermen.

  Maar om objectief met feiten inhoudelijk een item te bespreken, daar slagen jij en de cabalen steeds niet in. Begrijpelijk !!

  Henk Molenaar, Srika vindt je in deze een non-intellectuele lafaard.Neem de uitnodiging van Srika aan en ga op onderzoek uit en bewijs dan het tegendeel. Zo moeilijk is het toch niet? Andere participanten op dit forum kijken zeker met belangstelling uit hoe jij hierop zal reageren.

  Vergeet mijn minpunten niet. Die zijn toch zo eenvoudig en makkelijk te geven.
  Srika


  Maak melding

 59. Beste Srika: ik neem niemand serieus die over zichzelf praat in de derde persoon enkelvoud…

  “Het symptoom van Jerommeke: praten over jezelf in de derde persoon enkelvoud”


  Maak melding

 60. Beste Srika:

  Henk Molenaar vindt het vreemd dat Srika al 6 jaar op een forum zit waarvan Skrika denkt dat dit forum financiële steun van belanghebbenden achter de schermen om Suriname in een slechts daglicht te zetten.

  Daar hebben we volgens Henk Molenaar geen Site voor nodig. De Paarse Paupers doen genoeg pogingen om hun land in een pikzwart daglicht te zetten.


  Maak melding

 61. 25 aug.2013

  Beste Henk Molenaar,
  Zwakke verdediging!!

  Jij gebruikt ook ‘Henk Molenaar’. Dus dat Srika het ook op zijn manier doet, moet jij accepteren.

  Zie hier hoe krom je denkt. Jammer, jammer, jammer!!

  Mijn uitnodiging blijft staan.Voorlopig blijf je in de ogen van Srika, uitgaande van dit item en de postings, die non-intellectuele lafaard.

  Dit is de laatste reactie van Srika. Srika moet waken dat zijn posting niet persoonlijk en agressief wordt.

  En nu mag jij,Henk Molenaar, wel zo laf zijn nog een inhoudsloze posting te plaatsen.

  Vergeet de minpunten niet.
  Srika


  Maak melding

 62. Geachte inwoners van Suriname de veerboot “ALBINA” heeft van twee zeer moderne motoren met voith snijder propelleraandrijving met een nieuw geplaatste generator voorzien van 4 royale zitbanken met plaats voor 30 luxe auto’s of een aantal vrachtauto’s. Met deze boot kan oost Paramaribo zich tenminsten ook ontwikkelen en de industrie en werkgelegendheid voor de plaatselijke bevolking bevorderen. Zo kunnen de mensen veilig en twee keer per uur met de boot naar de overkant varen. Overheid van Suriname waar is het wachten op om voor je eigen mensen te zorgen. De boot kan in zijn eigen onkosten voorzien en verdient zichzelf terug . Win Win situatie .veel succes.


  Maak melding

 63. De.Albina
  Een opgeknapte veerboot, die is bedoeld voor de Scheepsvaart Maatschappij Suriname (SMS), ligt al enkele maanden te verpieteren in de Rotterdamse haven. De veerboot die is opgeknapt door het Schiedamse bedrijf Holland Energie Service is al enige tijd klaar voor gebruik, maar nog altijd niet verstuurd meldt RTV Rijnmond.

  “Wij hebben nog geen geld ontvangen vanuit Suriname,” zegt Jack Geense van Holland Energie Service tegen de omroep. “Pas als we het geld hebben ontvangen, gaan we de pont versturen”. Hoeveel geld de veerboot moet opbrengen wil Geense niet zeggen.

  De SMS heeft de Surinaamse overheid gevraagd om bij te springen voor de veerboot die bedoeld is voor de oversteek van Albina naar St. Laurent. “We moeten alleen wachten tot de president een resolutie tekent die het geld vrijmaakt,” legt SMS-directeur Joyce Rozenhout uit. “Door allerlei papieren rompslomp en bureaucratie duurt dit langer dan verwacht”.
  Lees en luister hier naar een verslag van RTV Rijnmond.


  Maak melding

 64. Deze heel oude veerponten komen uit Duitsland.
  Was bestemd voor de sloop. Jack Geense heeft dit opgekocht en een beetje opgelapt. Mw. Rozenhout heeft een kat in de zak gekocht. De vraagprijs is 5 x meer dan de schepen waard zijn. De veerponten zullen meer stil liggen dan varen , let op mijn woorden mensen …
  De SMS kan beter nieuwe veerponten in China/India kopen of laten bouwen. De veerponten van Holland energie zijn niet degelijk. Mevrouw Rozenhout u gaat de Surinaamse belastingbetaler veel geld kosten. Bushman heeft dit gezegd “de schepen zullen meer aan de kade liggen voor reparatie dan varen”. Mijn advies aan SMS vooral
  mw. Rozenhout en natuurlijk de Surinaamse overheid niet afnemen, het zijn wrakken. @$%&@#$%


  Maak melding

 65. Een kleine reaktie voor dhr Bushman, de leeftijd van een casco is totaal niet van belang. In dit geval gaat het om de techniek aanboord. Ik weet dat er een nieuwe generator geplaats id voor continue stroom voorziening aanboord. De motoren zijn gekeurd in opdracht van SMS en gerapporteerd.
  de aandrijving is doormiddel van 2 stuks zeer moderne voith snijderproppelers, als er al een stuk zou gaan kan de pont altijd nog varen. en bij reparatie hoeft de veerpont niet op een helling maar kan te water liggen gebeuren. Over al deze feiten heeft uw mevr. Joyce Rozenhout goed nagedacht en is technisch goed geinformeerd. Ieder halfuur kan er een overtocht plaats vinden. denk eens aan de economice groei en de bedrijven die nu wel kunnen rekenen op leveringen voor hun bedrijf. Dat is de achterliggende gedachte van mevr Rozenhout denk daar maar eens over na. En als u kommentaar wil geven laat het dan een opbouwend zijn voor je eigen land.


  Maak melding

 66. Geachte lezers van dit forum,
  Het valt mij op dat dit forum gebruikt word om persoonlijke aantijgingen te uiten . Niemand is met het onderwerp bezig terwijl jullie land zeer dringend een goede veerboot in het oosten nodig heeft om de economie te stimuleren.Het word tijd dat daar bij stil gestaan word en mevrouw Rozenhout alle steun te verlenen die ze nodig heeft. Hier adviseer ik de overheid er op te wijzen dat ze voor de regio oost grote kansen laten liggen die straks door de Fransen met open armen ontwikkeld worden en heeft Suriname het na kijken. Je zie hoe het met jullie goud gaat en wie er het meeste garen bij spint. NIET DE SURINAAMSE BEVOLKING!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.