Surinaams onderzoek naar dienstverlening DAE

11

PARAMARIBO, 22 aug – De dienstverlening van vliegmaatschappij Dutch Antilles Express, DAE, wordt tegen het licht gehouden. Volgens de Ware Tijd vormen de vele klachten van reizigers de directe aanleiding. Het bedrijf kampt vaak met vertragingen en de bejegening daarbij van passagiers zet kwaad bloed. Maatregelen worden niet uitgesloten.

Minister Falisie Pinas van Transport Communicatie & Toerisme heeft luchtvaartautoriteit Casas al opgedragen onderzoek te doen. Aan de hand van de resultaten zal worden bepaald welke maatregelen getroffen zullen worden. Volgens de krant had Casas al eerder een inspectieteam op de activiteiten van DAE gezet. Volgens Pinas omvat het onderzoek onder meer de mate waarin de maatschappij zich houdt aan de vergunningsvoorwaarden. Vooral de behandeling van passagiers krijgt aandacht.

Passagiers beklagen zich vaker over de dienstverlening. Bij vertragingen is het moeilijk contact krijgen met functionarissen van het bedrijf. Soms moeten uren op de luchthaven worden doorgebracht zonder zicht op vertrek. “Casas moet nu voor ons nagaan wat er aan de hand is, zodat we eventueel kunnen ingrijpen. Het kan niet zo zijn dat een maatschappij een vergunning krijgt, maar zaken die daarin voorkomen, niet naleeft”, zegt Pinas.

11 REACTIES

 1. Dan moet de SLM ook onder de loep genomen worden.Daar worden de passagiers ook regelmatig in de kou gelaten.Als de passagiers op Zanderij zijn, horen ze pas dat de pres.met hun vliegtuig vandoor is.
  De uitspraken van Pinas neigt duidelijk naar bevoordeling
  van de SLM en haar fossiele personeel.


  Maak melding

 2. Nou ik heb wel schadevergoeding van € 600,= pp ontvangen afgelopen dagen, tijdens de vertragingen van okt. 2011 via….(vertraging was 2 dagen lang)!! eerst wilde SLM mij met € 250,= pp. aansmeren!! mooi niet gelukt!!

  I like SLM als het gaat om vertraging van meer dan 3 uren!!!


  Maak melding

 3. @ Jacobus
  Ook ik kan niet anders dan me aan te sluiten bij jou statement.
  Ter aanvulling: ben wel benieuwd naar de inhoud vd opdracht vd Minister?
  Het verwijt naar DAE is nl ook van toepassing op SLM.


  Maak melding

 4. @jacobus
  het is niet alleen de slm die onder de loep genomen moet worden maar de gehele gevestigde orde…
  ben bang dat de loep niet gróóóóót genoeg zal zijn…..


  Maak melding

 5. Het veel voorkomende structureel onvriendelijk gedrag van maatschappij naar klanten toe, wordt “nu” eindelijk tegen het licht gehouden. Want dit liep de spuigaten uit, daar lusten zelf de honden geen brood van. Dit soort luchtvaartmaatschappijen, denken in de vorm van vrachtvervoer en geld verdienen. Dat het nu toevallig om mensen gaat, zo zij het, dit is zijn visie. Hoe anders kan je dit vertalen, ik heb veel gevlogen, met verschillende wereld vlieg maatschappijen. Op deze lijn lijkt het alsof je van of naar het binnenland gaat reizen, geen rekening houden met de service die daarmee met vorm van reizen gepaard gaan, want is de behandeling, meestal niet om over naar huis te schrijven! En niet in de trend van het gaat om mensen die je moet vervoeren, en niet doen alsof het om een zeer luxe gunst is, want dat is vaak het geval. Het gaat om mensen uit een derde Wereldland, zo moet je het zien. Want in Europa is dit ondenkbaar, dat is toch een ieder bekend, vertraging kost het vlieg bedrijf handen vol geld. Eigenlijk mag je gewoon stellen de reizigers worden letterlijk als “vee” behandeld, en daar moet abrupt een einde aankomen.


  Maak melding

 6. Proficiat met uw voortvarendheid en de snelheid waarmee u opdracht geeft tot dit onderzoek.

  Vraag aan Minister Falisie Pinas van Transport Communicatie & Toerisme:

  Kunt u dezelfde voortvarendheid ook inzetten om de open sky policy toe te passen op de route Amsterdam – Paramaribo visa versa?
  Of bent u hierin onderdeel van een goedlopend geheel die niet storend wilt optreden in het benadelen van de reizigers?


  Maak melding

 7. Greetings, ik woon en werk in Miami en het zou ideaal zijn voor iedere Surinamer en elke toerist om gebruik te maken van de diensten van DAE. Je komt lekker vroeg in Suriname aan, en je vertrekt in de middag vanuit Paramaribo terug naar huis. Echter is het toestel steeds verlaat met alle nare gevolgen van dien. Ik ben geen deskundige op luchtvaartgebied, maar Suriname moet net als Venezuela de vergunning gewoon intrekken, want zo kan het niet langer. Sorry!


  Maak melding

 8. Dit zal verlopig een structureel probleem blijven, waarom, omdat bepaalde functionarissen geld toegeschoven krijgen. Dat men gaat uitzoeken, is een zoet houder, en onder tussen er “voorlopig” nog geen oplossing. Wat voorlopig ook niet gaat komen, want het vliegbedrijf zal hierop niet aangesproken worden. En juist deze zelfde “functionarissen” moeten op toezien dat juist deze misstanden niet plaatstvinden, dus, de slager die z’n vlees zelf mag keuren. Want dan krijg je; “wiens-brood-men-eet-diens-taal-men-spreekt. En afwachten wanneer het onderzoek afgerond is, want reken maar dit zal lang opzich laten wachten, weten met wie we van doen hebben! Het probleem is dat dit een soort “cowboy airliners zijn”, low budget airliners, en meestal geen nieuwe toestellen. Bij vertragingen kost het vliegbedrijf geld, in Europa waar alles voor het grootste deel goed geregeld is. Hier heeft ieder maatschappij zijn eigen regels, die alleen hier gelden. En juist daar doet men niets aan, natuurlijk niet, want diegene die de klachten moet behandelen/nakijken is ook bij dit schandaal betrokken. Dit is wat men met; “vestzak broekzak” systeem, de meest onbetrouwbare soort heb je dan voor jou.


  Maak melding

 9. De passagiers moeten niet klagen want ze weten welk risico vliegen met DAE met zich mee brengt. Altijd laat. Goedkoop is duurkoop en daar maakt deze maatschappij misbruikt van.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.