Bestuurscentrum Paramaribo dicht voor Unasur-top

31

PARAMARIBO, 22 aug – Het bestuurscentrum wordt gesloten verklaard voor het publiek tijdens de top van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, Unasur. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken betreft het een veiligheidsmaatregel. Tijdens de top eind augustus zullen maar liefst twaalf presidenten zich in de hoofdstad bevinden.

Daarom ook wordt een streng veiligheidsprogramma in elkaar gezet. Tijdens de top zal president Desiré Bouterse worden benoemd tot voorzitter van Unasur. De bedoeling is een verklaring van Paramaribo aan te nemen, waarin onder meer onderlinge solidariteit en samenwerking worden bevestigd. “Wij als Suriname gaan natuurlijk proberen om zoveel mogelijk onze nationale visie terug vertaald te zien”, zegt Lackin tegenover de Times of Suriname.

De Surinaamse inbreng is vooral gericht op het scheppen van ontwikkelingskansen voor jongeren. Ook moet ruimte worden gemaakt binnen Unasur voor jongerenorganisaties. Het inschuiven van deze issues in de verklaring moet als ‘wapenfeit’ gelden van het gebeuren in Paramaribo. “We gaan proberen een goede job te doen”, aldus Lackin. Voor de top komen eerst de ministers van Buitenlandse Zaken bij elkaar. Die zullen onder meer de agenda voor de top voorbereiden.


31 REACTIES

 1. Whahahahaaaaaaa…..haahhhaaaaaaa…hohohooooooo…
  Wie in de wereld zou de armste lijders in de wereld schade willen aanbrengen!!!????
  Lackin ,DE MOPPENTAPPER van Suriname,uit met die grapjes van je ,Okay!!!
  Wat een Spektakel zal het zijn .
  11 presidenten zonder Amnestie tenmidden van 1 amnestie lijder tevens de’gastheer’bouta!
  Hahahaaaaaaa….
  De lamme gaat de 11 blinden lijden,ik bedoel hij gaat ze doen lijden!
  Whahahaaaaaaasaaa…….


  Maak melding

 2. Whahahaaaaaaa…..
  de 11 presidenten die het niet beter weten dan de amnestie ‘gastheer’ bouta, zullen de amnestie lijder komen kronen om hun voorzitter te worden!!!
  Hahahahaaaaaa……


  Maak melding

 3. de Clowneske Lakei doet weer van zich horen.
  Leuk hoor al die poeha. Dino zal het wel druk krijgen met zijn CTU. Achter iedere boom schuilt nl een potentiële terrorist\moordenaar.
  Zou dit moment misschien gebruikt kunnen worden om wat zaken af te handelen (lees op te ruimen). Zou wel mooi uitkomen. Weg met de rommel onder het mom van: harde informatie van inlichtingen diensten gehad dat men bezig was met staatsgevaarlijke activiteiten en het leven van de buitenlandse gasten in gevaar was.
  Niets is vreemd in Sur.


  Maak melding

 4. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken betreft het een veiligheidsmaatregel.

  Veiligheidsmaatregelen????????????
  Woha Woeha Woeha na soso lafe joe kang lafoe. Ik krijg buikpijn en lig krom van het lachen.
  De eigen binnenlandse veiligheid kan niet eens worden gegarandeerd en nu stelt de mini-ster dat het veiligheidsmaatregelen betreft.
  Ma dang wanneer komt de binnenlandse veiligheid an de orde.
  Vandaag nog winkeliers opgesloten en gebouw in brand gestoken.
  Woeha Woeha Woeha zowaar een poppenkast voorstelling .
  En het gaat weer ten koste van de liquide middelen die waarschijnlijk in een tweede suppletie begroting zal moeten worden aangevraagd.


  Maak melding

 5. Het is met deze Unasur top prima, we moeten wel niet vergeten, Spaans en Engels moeten verplichte keuze vakken gaan xworden, dat is een pré. Of nu cursussen beginnen want dat is dan toekomst gericht handelen, want dat zal nodig zijn als je serieus over wilt komen. En laat die Carifesta flaters achterwege.


  Maak melding

 6. Die blaka boi bewijst alweer dat hij buiten alle werkelijkheid leeft.De jongeren van Sur.houden zich bezig met roven en moorden.Als het dat niet is dan occuperen ze ergens.En deze jongeren wil Lackin in het systeem van UNASUR schuiven?Ze gaan daar de democratie vervangen door de wet van de sterkste zo als in Sur.


  Maak melding

 7. deze stand-up comedian heeft zijn roeping gemist.
  -nationale visie terug vertaald-inschuiven van deze issues-wapenfeit-we gaan proberen een goede job te doen” Als dit soort pipo’s nou eens daadkrachtig (i.p.v. praatkrachtig) zouden worden dan gebeurd er misschien iets!
  nog steeds, “veel wol, weinig truien”.


  Maak melding

 8. @Ray

  Die afgunst, die misgunning, die frustratie druipt er gewoon van af! bah! bah ! Bah !
  Je wordt er heeeelemaal paranoia van zo te merken he?
  Waarschijnlijk heb je ook slapeloze nachten en loos bere. ik weet het bijna zeker!

  Ray, meneertje,

  Je mag zoveel schrijven tot je een ons weegt, je mag schreeuwen tot je geen stem meer hebt, je mag lachen tot je uit elkaar spat…
  .. de benoeming tot president, het toespreken van de VN, de ontmoeting met Obama, de ontmoeting met de paus, de vele buitenlandse reizen, nu voorzitter van de UNASUR..
  Dat zijn de dingen die je met jouw nutteloze geblaf en jouw gefrustreerde uitspattingen niet meer ongedaan kan maken en ook niet ongedaan zal krijgen.
  Als jij denkt de dingen ongedaan te kunnen krijgen met
  jouw onzin dan ben je niet alleen debielig, zwakhoofdig, sukkelig, ezelachtig, oenig, kleingeestig,
  benepen, maar bovenal zeer meelijwekkend.

  Maak jij je maar lekker druk tot straks een van jouw
  bloevaten van ellende uit elkaar barst. Niemand die zich daar druk om zal maken.

  Wij weten wel dat hoe meer jij tekeer gaat hoe meer wij weten dat Bouterse op de goede weg is.
  Dus blijf maar lekker tekeer gaan, meneertje!


  Maak melding

 9. Cees uit de achterhoek, bedoel jij jezelf hiermee??
  Wat snap jij nou niet? Alles wat jij hier opnoemt is alleen maar zelfverrijking en dat levert het land en volk niks. Dat jij zo blind kan zijn en zo volgzaam bent van wat deze kakkerlak roept en zegt.
  Ga daar maar eens over nadenken. Hersenloze volgeling


  Maak melding

 10. flauwekul,

  je hebt een toepassende pseudoniem voor jezelf gekozen;
  FLAUWEKUL.

  Hoe kan ik in hemelsnaam na denken als ik een
  HERZENLOZE volgeling ben? duuh.

  Als je werkelijk interessant en intelligent wil overkomen gedrag jij je dan niet als een hersenloze zielgenoot van Ray. Please!


  Maak melding

 11. Alweer een TOP?

  De zoveelste Top die er in Suriname georganiseerd wordt en wat levert het de jongeren en de gewone man op? Niets, Nada, Nothing!
  Het zichzelf strelen en bevredigen kan deze regering heel goed. Welke Top heeft wat gebracht in Suriname? Zoveel mogelijk geld verbrassen om de Toppers onder te brengen in Super Torarica en te verwennen met gelden van de belastingbetaler?

  Het wordt tijd dat de regering verjongd wordt zodat de jongeren zelf bepalen wat goed voor hen is. De aanwezige toppers weten niets van de man die ze als voorzitter gaan kiezen of ze zijn even moordlustig en corrupt.


  Maak melding

 12. Musk,

  Even hoor. Even een klein misverstandje uit de wereld helpen. Ik weet niet of je in Nederland of in Suriname woont maar van mij mag elke week een TOP in Suriname gehouden worden hoor. Het levert mij als jongere in elk geval werk op in de horeca ( en zo zijn er nog meer van mijn leeftijdsgenoten die baat hebben van de vele internationale activiteiten in Suriname) en mijn vader is bovendien leverancier van fruit en groente aan de Horeca. En ik kan je zeggen dat mijn ouders
  wel degelijk tot de ‘gewone mensen ‘ behoren hoor.
  Mij zal je niet horen klagen.


  Maak melding

 13. Ray,

  Ik denk niet dat ik hersenen heb. Ik weet zeker dat ik die heb. Dat jouw hersencellen half afgestorven zijn,
  tja.. daar kan niemand wat aan doen. Lees eens voor de grap al die hafgare postings van jezelf dan zal je zelf tot de ontdekking komen dat de capaciteit van jouw hersencellen net verder reikt dan het onderwerp Bouterse. Ergo, half afgestorven hersencellen en het klein beetje dat rest is niet in staat afstand te doen van Bouterse.

  Ray, ik zou graag tot een ander oordeel willen komen maar het bewijs is meer dan duidelijk geleverd om tot een andere conclusie te kunnen komen.
  Ray, had je maar je lagere school moeten afmaken dan zouden je hersencellen niet zo rap zijn afgetakeld.

  De groetjes


  Maak melding

 14. Cees uit de achterhoek,
  Je baasje kan zich liever de lijder NODELOZE ZAKEN noemen.!!
  Wat leveren zijn reisjes naar de armste landen van de wereld voor Suriname op!!??

  De paus ontmoet duizenden zo niet miljoenen mensen jaarlijks op het vaticaan en of zijn reizen buiten het Vaticaan. De meesten gaan bij hem om gezegend te worden ,weer anderen gaan om vergiffenis te vragen voor hun zonden en hopen dat God naar de Paus zal luisteren.Bouta die was daar voor vragen van vergiffenis voor zijn vele zonden,voor een waarheidscommissie en gewoon om te vragen dat de gehele surinaamse bevolking aan amnesia begint te lijden en zich niets meer kunnen herhinneren over zijn wandaden gepleegd tegen de mensheid in Suriname. Voorts wil hij de wereld erop wijzen dat hij een geziene gast is in de wereld. Wel dah,hij wordt alleen gezien op de foto wanneer hij poseert met de leiders van de armste landen ter wereld. Kijk de vroegere president van Iran ,ahmedinejad,die maakt Amerika voor alles uit,toch houdt hij zijn speech in VN gebouw en dan zonder amnestie en keert hij terug naar zijn land.
  Dankzij zij Amnestie heeft hij Obama in levende lijve Mogen zien ,mijn gunst de foto’s waren hartverscheurend on te zien.Zelgfs Obama zijn hart bloede hem zo zielig alleen te zien zitten.
  Obama moet gevraagd hebben’hello Miserable bouta, is nothing okay with you?!
  Boi moest je toen de glimlach van je baasje op zijn gezicht zien ..van KAAK tot KAAK….ja zo een effect heeft een integere ,gerespecteerde Leider als Oboma op een gehate amnestie lijder als bouta!
  Je baasje wil graag gekend worden als de ‘sterkste’ man van de kleine arme landen!!Die titel mag hij van mijn part houden ,het stelt toch eenmaal NIKS voor!


  Maak melding

 15. @Ray

  bla, bla , bla, bla,

  Met jouw reactie heb je mijn stelling bevestigd.
  Half verloren hersenen die niet verder kunnen reiken dan het onderwerp Bouterse.

  Dat je niet echt pienter bent wisten we al, maar dat jij ook nog in staat bent jouw eigen achterlijkheid te bevestigen is het toppunt van zwakbegaafdheid.

  Het ergste is ook nog dat jij het zelf niet doorhebt omdat jouw hersenpan dat niet kan bevatten.

  Te weinig hersencellen. weet je wel.

  de groetjes


  Maak melding

 16. Toen Bouterse president werd riepen de vijanden van het Surinaamse volk van alles en nog wat.Op de Amsterdamse radiostations had je van die zogenaamde deskundigen die hadden voorspeld dat Suriname internationaal totaal geïsoleerd zou raken, dat internationale ratingbureau’s Suriname totaal zouden afwaarderen .Ze zijn allemaal bedrogen uitgekomen.


  Maak melding

 17. ondanks absolute meerderheid poppenkast 36 zetels

  alle overheids apparaat in eigen beheer,

  alle banken in eigen beheer,

  het hele land in eigen beheer,

  alle ambassades in eigen beheer

  alle middlen in eigen beheer,

  en wat loopt goed in het land,,

  behalve roven,moorden,verkrachten,staatskas leeg-roven,alles legaal stelen/alle grond weg geroofd..

  en nog een tweede termijn willen terug komen..

  movinas geef antwoordt..


  Maak melding

 18. Ray,

  vastgesteld is dat die “cees” de hersencapaciteit heeft van 1 garnaal, en die moet hij ook nog delen met zijn kansloze familie…punt

  Dus verder geen aandacht meer geven die paarse pauper.


  Maak melding

 19. Lackin: “Wij als Suriname gaan natuurlijk proberen om zoveel mogelijk onze nationale visie terug vertaald te zien”, zegt Lackin tegenover de Times of Suriname.”

  welke nationale visie in godsnaam>?????


  Maak melding

 20. De NPS/VHP politici hebben helemaal geen charisma. Santokhi is niets anders dan een kloon van Venetiaan. Read my words,….. over and over…… ,Santokhi is een kloon…… van Venetiaan, Santokhi is een kloon….. van Venetiaan. Ze zijn beiden niet inspirerend, inhoudsloos en er zit geen drive bij deze heren. Er zit geen kracht bij hen om een internationale conferentie te organiseren.De locomotion is zoek. Kortom deze heren spreken het volk niet aan. Het volk heeft behoefte aan een charismatische leider. Bouterse heeft charisma. Bouterse is een charismatische leider.


  Maak melding

 21. @RobG,

  Wacht maar tot die charismatische leider jouw familie pakt, dan piep je wel anders.

  @Henk Molenaar: welke nationale visie?

  De nationale visie is: yes, we can … uhh …. ehhh, can we?

  @Cees uit de Achterhoek (in welk gat woon jij, Doetinchem, Zevenaar?)

  Indien die Ray niet pienter is, hoe moet hij dan beseffen dat hij dat niet is? Je logica is net zo krom als een garnaal.


  Maak melding

 22. Voor het eerst in Suriname zo’n zware Zuid-Amerikaanse top!
  Moment om bij stil te staan, gezien Suriname niet zwaar verankerd is in Zuid-Amerika en haar vizier anno 2013 nog altijd gericht heeft op Nederland!


  Maak melding

 23. Ray, je kans regel wat met je groepje steek de oceaan over, en doe wat je doen moet, dat wil je toch, roei die 12 gasten incl je vijand de pres van Suriname uit, spreek de bevolking toe en zie daar jij als nieuwe leiderrrrrrrrrrrrrrrr van het land boi, ma tjeh poti its a dream, no go spuw je gal maar uit, trouwens je wordt op dit forum regelmatig de grond ingeboord.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.