Suriname voor meer samenwerking met Palestina

58

PARAMARIBO, 21 aug – De regering wil zich inzetten voor meer samenwerking met Palestina. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. De gelegenheid om dit standpunt kenbaar te maken is ook aangegrepen tijdens het bezoek van een Palestijnse delegatie. Die is op een speciale missie.

Suriname en ook andere Zuid-Amerikaanse landen worden bedankt voor hun steun door de jaren heen. Paramaribo houdt weliswaar een neutrale positie aan. “Suriname heeft goede relaties met zowel Palestina als Israël. We hebben geen storende elementen, zij doen wat ze moeten doen en wij ook. We dienen als voorbeeld voor harmonie, vandaar dat we daar naar terug grijpen als ons internationaal manifesteren. Israël en Palestina respecteren dat”, zegt Lackin.

Tijdens de ontmoeting met de delegatie is ook gesproken over samenwerking. Palestina beschikt over hoogontwikkelde technologie die geschikt is voor de mijnindustrie. Ook de private sector zou het een en ander te bieden hebben. Lackin vindt dat Palestina ook handig uit kan komen in de Organisatie voor Islamitische samenwerking, OIC. Dat dan bij projectfinanciering. “Palestina is ook lid van deze organisatie waar we kijken hoe zij ons kunnen helpen bij de verdere ontwikkeling van Suriname.”

58 REACTIES

 1. Je zou bijna kunnen zeggen men probeert het wiel weer uit te vinden, ware het niet dat men niet bij stilstaat, dat het een van de inter menselijke natuurlijk proces is geweest, die haast synchroon overal op de wereld, in de vorm van, waarschijnlijk een boomstam (misschien) die om gevallen was. Let op; de natuur heeft geen vierkanten objecten/voorwerpen geschapen/ontwikkeld. Alles is overwegend “rond” neem dat even in overweging, laat het ook bezinken en dan …! Het wiel heeft zich wel geëvolueerd, dat is een feit. De Palestijnen hebben een veel groter probleem dan wij. Daar gaat het niet om. Suriname als een onder ontwikkeldland, waarom bevorder/stimuleer je jouw technisch onderwijs niet, dat is de hamvraag bij mij, het is toekomst. En altijd steeds een ander nodig moeten hebben, zoek vriendschap waar het is en niet waar men ook aan het zoeken is. Zo zal het nooit en te nimmer opschieten, het mooi weer spelen tijdperk moet aan de kant. Het is over duidelijk dat Suriname een stuurloos schip midden op de oceaan is geworden. En dan te bedenken met onbekwame incompetente laaggeletterden te doen te hebben, en eigenwijzer kom je je tegen, ga daar eens tegen aan!


  Maak melding

 2. Palestijnen hebben ook het recht om met Suriname samen te werken en Suriname ook met hen .Voor onze landgenoten met Palestijnse roots geeft het zeker een gevoel van waardering.


  Maak melding

 3. Palestina beskikt over hookontwikkelde teknolokie.
  Wat dakt je van hun kebruik van stenen als wapen.
  Zij zijn de beste stenenkooiers ter wereld.
  Daar kunnen wij best wat van leren.
  Suriname heeft kenoek stenen.


  Maak melding

 4. Beste Roy,

  Het is tocht te zot voor woorden deze onzin…..?

  Ze gaan zeker zand importeren…..grote kansen voor Surinaams bedrijfsleven……..


  Maak melding

 5. Hahahahahaaaaiii ook ik pis in mijn broek van het lachen.De DiDiBrieclub weet dus niet meer waar ze het zoeken moet als ik dit zo lees/hoor.Haaaaiiijajaaaai deze beesten zoeken/vragen alleen maar om problemen.De wereld erkent Palestina niet(landen die van betekenis zijn)hiermee geeft Su aan dat Su geen factor van betekenis is.Ik vraag me /t volgende af: hoe zit het met de samenwerking tussen Su en al de andere landen,waarmee men zaken doet bv: Venezuela,Cuba,Haitie en ga zo maar door? Wat heeft het Su en de Suries opgeleverd deze samenwerking? Mie gado nul komma nul.De boeren,landbouwers(Nickerie en Saramacca) klagen steen en been ze zitten in zak en as. Misschien zouden de rrrrrrijke en van betekenis zijnde Palesteinse de boeren(ha- hahahaaaaiii) kunnen helpen in Su? Ja mang ie sjie tok. ja mang ie sab sa mie e takkie tok a mang e doe ing best tok.Dit verhaal is wat je steeds weer hoort van de domme ndpaanhang,mmmaar ze zijn allemaal(deaanhang) op dezelfde plek gebleven pe ding binf de.
  Moro o doro voor de ndpers,maar na soso lucht.Mijn KABELS hier op dit forum zouden zeggen….. hmmmm gebakkenlucht.Jongens de Supoort gaat/staat open voooor de Palestijnen….jomgens kom er maar in alsof we niet genoeg hebben aan wat er al is in Su.Gotere hoogte, grotere hoogte, grotere hoogte ma pasop dat je valt want neks no happen met DiDiBrie aan’t hoofd van dat land Su. Odi odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 6. Je kan zonder twijfels zeggen, dat deze regering bewust bezig is de ontwikkeling van Suriname aan het stagneren/frustreren zijn, andere opties zie ik niet. Want straks zal er waarschijnlijk ook een Ambassade in Equtoriaal Guinee worden geopend, waar de armoede overduidelijk aanwezig is. En dan te bedenken dat het een kleine bevolking heeft, en een grote olierijkdom heeft. Maar waar het volk in bittere armoede leeft, en met dit soort landen sluit Suriname vriendschap. De leider van dit land – obyaman – zal ik hem voor het gemakt noemen. Ik laat Haïti nu even terzijde.


  Maak melding

 7. Woensdag 21 augustus 2013 om 09:28 uur, door Henk Molenaar
  Volgens mij bestaat Palestina helemaal niet……

  Er wonen geen mensen in Palestina !
  De mensen die daar hebben hun land moeten afstaan aan ?……..
  Nee joh de joden waren er veel eerder.

  En de joden hebben maar 5 % van hun land onteigent !

  Suriname heeft daar niks te zoeken net als Suriname niks in isreal te zoeken heeft.
  Tenzij deze alpha aap en roedel nu volkeren tegen elkaar wilt gaan uitspelen dan doen ze hun huiswerk goed!


  Maak melding

 8. @henk molenaar

  Henkie, Als je capabel bent dan deal je met “grote landen”.
  Als je een moordenaar hebt als press die op de lijst voorkomt van INTERPOL en ook nog eens een keer niet geschoold is…tja dan kan je alleen dealen in coke en wapens…


  Maak melding

 9. Glenn Pengel, jij en je pseudo vrienden van het NieuwFront weten niet eens dat de VN de Palestijnse staat heeft erkend als niet lidstaat.Voorheen had Palstina de status van entiteit. Voor de zoveelste keer blijkt dat de NDP aanhang uit slimmere mensen bestaat.Wij hoeven geen wedstrijdje met jullie te spelen. Het is verspilling van energie. Waarom blijven jullie zo dom denken?…… NATUURLIJK DOOR HET NIEUWFRONT.

  De status van niet erkende lidstaat geeft de Palestijnen meer diplomatieke armslag en ze staan nu juridisch sterker. Zo kunnen ze vrij eenvoudig als Palestina toetreden tot VN-organisaties en een beroep doen op internationale organisaties.


  Maak melding

 10. Haiti, Palestina, Guinee-Bissau…….

  Dit zijn inderdaad poorten voor Surinaamse voor diplomatiek samenwerking en economische ontwikkeling…

  Mag ik een teiltje….?


  Maak melding

 11. Daar hebben we onze Paarse Buikspreekpop RobG weer….

  Wat een loser….”Voor de zoveelste keer blijkt dat de NDP aanhang uit slimmere mensen bestaat”

  Beste RobG: Noem mij eens één NDP topper met een hoger diploma dan een veterdiploma?


  Maak melding

 12. ..De kennis van de mijnbouw in Palestina wordt geleverd door Europese en Amerikaanse bedrijven, en niet zelfstandig uitgevoerd..Palestina beschikt dus niet over deze technieken..

  ga zo door!


  Maak melding

 13. Dit is nu echt een kinder politiek eerst Haiti en nu Palestina die hun land zelf niet goed kunnen regeren en heeft zoveel problemen ,NDP wie houden jullie nu voor de Gek ,NDP breng de problemen van de Gasasrook mee naar Suriname


  Maak melding

 14. Lackin: “Palestina beschikt over hoogontwikkelde technologie die geschikt is voor de mijnindustrie.”

  Deze minister is echt knettergek…..

  Palestijnen zijn goed in zandhappen.


  Maak melding

 15. Nou dat is me wat, binnenkort dus een ambassade over en weer, ik ben beniuwd of het volk daar eens mee is,
  ik snap die gasten overzee echt niet meer


  Maak melding

 16. De chinezen zijn bezig een replica van de Gobi woestijn te scheppen in het binnenland.Ook de Suri en Braz.goudzoekers dragen grote stenen bij tot woestijn vorming.Dan zijn de Palestijnse kamelen welkom.Je kan niet vroeg genoeg inspelen in behoeften die in toekomst zullen ontstaan.Kansen scheppen en grijpen.Bijv. sightseeing per kameel in Sipaliwini met rovende djoeka’s als gids.


  Maak melding

 17. Iedereen heeft het mis geraden, Palestijnen zijn goed in “tunnelsgraven”, dus, toch? wel geschikt voor de mijnbouw in “Surimarebane”. Lang leve de “progressie?” in Suriname.


  Maak melding

 18. Wij kunnen ze slingers verkopen. Volgende halte van die mongool van buitenlandse zaken is noord korea. Maar toch die Palestijnen moeten toch even op hun hoofd krabben en zich afvragen deze lui hebben ons niets te bieden en verspillen onze tijd met halve gare gelul.


  Maak melding

 19. Lackin vindt dat Palestina ook handig uit kan komen in de Organisatie voor Islamitische samenwerking. Lackin waar haal je deze wijsheid vandaan, de moslims maken elkaar af, en als je de ene moslimgroep binnenhaald, dan gaat de ander met bommen gooien om weer een daad te stellen. Het zijn terroristen die je gaat koesteren.
  Amerika gaat ons dan dubbel onder een vergrootglas leggen. Nou ook bedankt, voor weer een parlementaire rotzooi die over ons uitgestrooit word.


  Maak melding

 20. RA RA RA… Welke Surinaamse regering is ooit begonnen met diplomatieke banden met de Palestijnen?
  1 ding is zeker, paars bestond toen nog niet!
  Als jullie erachter komen, denk ik dat het niet alleen piesen wordt, maar het bruin in jullie onderbroeken en langs jullie benen naar beneden loopt!


  Maak melding

 21. Ik ben Pro Bouta, maar moet deze wel plaatsen:

  De techniek om van Egypte naar Palestina tunnels te graven is zeer hoogwaardig en de Rode Kmer beschikt ook over deze Know How.

  Goed tegen Drone spionage vliegtuigjes

  Ik ben benieuwd wanneer er een tunnel van Suriname tot Colombia of van Amsterdam naar Rotterdam er is.

  Doe snel

  Ik kan niet wachten.

  (Een grap op z’n tijd is nooit slecht)


  Maak melding

 22. Wanneer gaat een Surinaamse delegatie nou eindelijk eens naar Noord-Korea? Die Kim Un zit met smart te wachten. Ze gaan alle scholieren in Suriname voorzien van hun zelf ontwikklde tablet.


  Maak melding

 23. De Palestijnen leven in moeilijke omstandigheden in diverse vluchtelingen kampen in diverse landen, en in Palestina. Een groot deel van hun grondstoffen wordt door Israel in beslag genomen. Maar vergeet een ding niet. De Palestijnen leven dan verspreid in heel veel landen en er hun gelederen zijn veel er geleerden. Veel artsen en olie-, civiele en landbouwingenieurs, piloten,enz. in de rijke oliestaten hebben een Palestijnse achtergrond.


  Maak melding

 24. Beste RobG; De Palestijnen stonden toch te juichen en te feesten toen de vliegtuigen de Twin Touwers invlogen en 3000 onschuldigen mensen doodden.

  Dat zijn de Amerikanen echt niet vergeten. Niet zo slim dus van Lackin om samenwerking te zoeken met de Palestijnen….


  Maak melding

 25. Henk Molenaar, er stonden ook Hollanders te juichen.Dat zijn de Amerikanen echt niet vergeten. Niet zo slim dus van oud minister president van Agt om samenwerking te zoeken met de Palestijnen….


  Maak melding

 26. YE MMPP!!!! Verbijsterd alom. Zijn ze zo dom bij de NDP, of verkopen ze leugens? En zullen hun aanhangers nog dommer blijken te zijn door dit te geloven:

  “Palestina beschikt over hoogontwikkelde technologie die geschikt is voor de mijnindustrie. Ook de private sector zou het een en ander te bieden hebben.”

  Zelfgemaakte raketten en zelfmoordbommen dienen niet voor de mijnbouw. “Palestina”, die niet eens bestaat, heeft niet een een mijnbouwindustrie, of grondstoffen.

  “Lackin vindt dat Palestina ook handig uit kan komen in de Organisatie voor Islamitische samenwerking, OIC. Dat dan bij projectfinanciering.” “Palestina is ook lid van deze organisatie waar we kijken hoe zij ons kunnen helpen bij de verdere ontwikkeling van Suriname.”

  “Palestina” is de eerste die de hand openhoud voor geld. En nu wilt Suriname meevreten, zullen ze niet toelaten.

  Ik denk haast dat dit een 1 april grap is, ik hoop het, anders is Suriname echt een MPP mislukking van een land.


  Maak melding

 27. Henk Molenaar, ik ben het vaak niet eens met de beslissingen van de regering Bouterse, maar in dit geval ben ik het er wel mee eens dat ze zowel met de Palestijnen als met de Israëlieten goede betrekkingen willen onddrhouden. Volgens jou bestaat Palestina niet eens, dat vind ik niet belangrijk of het wel bestaat of niet, Palestijnen bestaan wel en dat zijn, net als jij en ik, ook normale mensen (ik neem aan dat je een normaal mens bent), die hun fouten hebben, maar ook hun goede zijden. Ik zal je het verhaal van enkele Palestijnen vertellen:

  Een Palestijns jongetje werd per ongeluk (?) door Israëlische soldaten beschoten, hij werd naar een Israëlisch ziekenhuis gebracht, maar kwam toch te overlijden, de doctoren vroegen toen aan zijn ouders of ze zijn organen mochten gebruiken om zieke Israëlische kinderen die op de wachtlijst stonden mee te redden. Iedereen had verwacht dat zijn ouders dat zouden weigeren, maar zijn vader gaf toestemming met de woorden; de wederzijdse haat tussen ons moet een keer ophouden, ik hoop dat de organen van mijn zoon daartoe kunnen bijdragen.

  Het conflict tussen Israël en Palestina brengt aan beide zijden groot lijden met zich mee (ik denk dat de Palestijnen de meeste klappen krijgen), voor ons is het een ver van mijn bed show, maar we zouden voor beide partijen moeten hopen dat er snel een eind komt aan dit conflict.
  Wij Surinamers en Nederlanders, die hier ervoor pleiten om geen goede betrekkingen met het Palestijnse volk aan te gaan, moeten zich schamen.

  Piet Paniek zegt: “Hebben deze personen het beter dan ons?” (moest zijn “hebben deze personen het beter dan wij”). Wel Pietje, moeten landen alleen maar betrekkingen aangaan met andere landen die het beter hebben dan zijzelf? Hoeveel landen zouden dan betrekkingen met Suriname aan kunnen/willen gaan? Een land kan het beter hebben dan jij, maar dat wil niet zeggen dat je er zelf beter van wordt als je betrekkingen daarmee aangaat, misschien draaien ze je een paar poten uit. Suriname moet b.v. heel erg oppassen met China, hoe het in het verleden eraan toeging met Nederland en zijn koloniën weten we ook allemaal.


  Maak melding

 28. RobG
  Henk Molenaar, er stonden ook Hollanders te juichen.Dat zijn de Amerikanen echt niet vergeten.

  Dit is het definitieve bewijs dat je echt voor geen meter spoort.


  Maak melding

 29. Het zal leuk zijn met de Palestijnen in Suriname, als ze hun zin niet krijgen, een bomgordel aan en “pang”. Voor de grap, Suriname heeft diploma-tieke betrekkingen met de Palestijnen. En dan is Suriname het enige Zuid-Amerikaansland met “kamelen” en vergeet die bomgordels niet in de gaten te houden.


  Maak melding

 30. Woensdag 21 augustus 2013 om 11:33 uur, door RobG

  Wil je echt niet mijn hangmat lenen want je ijlt wel erg lang door!
  Sinds wanneer hebben wij Palestijnen in Suriname?
  Geef een een reëel getal van deze stenengooiers!

  Jonge mijn pa zou zeggen je lult meboy!

  Nogmaals ik hoop dat jij het surinaamse volk tegemoet komt om toch de 2 bakstenen in ontvangst te nemen voor je zelfkastijding.
  En anders kun je deze nog gebruiken in de strijd met je Palestijnse broeders hier in Suriname Hahaha…….
  Ik vind je gewoon grappig Palestijnen in Suriname Hahaha


  Maak melding

 31. Beste Piet Paniek:

  Niemand neemt Paarse Papegaai RobG nog serieus hier. Deze man heeft overal een Paarse mening over die helemaal nergens op is gebaseerd. Hij heeft Hollanders zien juichen toen de vliegtuigen de Twin Touwers invlogen. Ik en verder niemand op de wereld is hier getuige van geweest behalve RobG…..


  Maak melding

 32. Hoogontwikkelde technologie die geschikt is voor de mijnindustrie.
  We benne benieuwd, Palestina is van alle kanten omringd door Israel. In principe bepaalt Israel wat Palestina importeert. Goederen worden via verborgen tunnels onder de grens met Egypte het land binnengesmokkeld.
  Misschien heeft Lackin het over die hoogontwikkelde technologie. Overigens, een tunnel graven onder de Corantijn door Palestina is echt geen slecht idee. Het volk gelooft toch alles wat hun wordt voorgehouden en Lackin die weet niet beter.


  Maak melding

 33. Het wordt druk in Suriname, we krijgen hoogwaardigheidsbezoek uit Haïti. De Haïtiaanse president Martelly gaat het district Saramacca een bezoek brengen, dus alom feest. Ongelijk kan je deze armlastigere president dan de onze, deze van het oudste negerrepubliek 1804 van het westelijkhalfrond, na de Verenigden Staren. Deze president heeft gehoord dat Suriname met Palestina bevriend is geworden, diplomatieke betrekkingen ook nog, want deze president is ook naarstig op zoek naar sponsoren. Wat deze “arme man” president niet weet is dat hij bij “Kobiskeer” op bezoek is, een lege staatskas. Maar, wel is het zo; in tijd van nood leer je je vrienden kennen. En de pre zorgt dat hij uit de buurt van het parlement blijft, hoeft geen verantwoording af te leggen. Dit is gewoon “Bakbawinkry” styley, en i tan teki. Moro e kon, na no ay bigin, au span!


  Maak melding

 34. Woensdag 21 augustus 2013 om 19:22 uur, door Henk Molenaar

  Jij kletst net zo uit je nek als doe RobG.

  Kun jij niet begrijpen waarom dat volk stond te juichen.
  Dankzij de yanks is dit volk hun land kwijt geraakt!
  De yanks hebben helemaal geen ene investering gedaan naar de echte inwoners.
  Maarja zo hebben de indianen in Amerika ook de beste reservaten gekregen van de staat.
  Echt mooi bruin waar niks groeit!

  Jij praat alleen maar met een westerse tong en je verliest de waarheid en dag vind ik bezwaarlijk!
  De waarheid moet niet bekend worden.
  Zo sta jij natuurlijk ook te juichen nu de klokkenluider bekend heeft gemaakt dat de USA zomaar onschuldige mensen met drones afschoot!

  Palestina volk heeft het zwaar en de joden jatten steeds meer land van ze.


  Maak melding

 35. Henk Molenaar: “Beste henkes: Noem mij de toegevoegde waarde voor Suriname – economisch, politiek, humanitair, van een nauwe samenwerking met de Palestijnen”.

  Henk, Ik heb daar niet over nagedacht, maar moeten we in deze moderne tijd van de Verenigde Naties er niet naar streven om alle volkeren erbij te betrekken? Zou het niet beter zijn voor Israel (wij vergeten de Palestijnen even) als zij in vrede leefden met hun buren? Als Syrie zijn nucleaire ambities tempert en transparant maakt, zal iedere regering in het Westen blij zijn als dat gebeurd en zullen ze maar al te graag de goede betrekkingen met dat land willen herstellen.

  Nu kom ik weer terug op de Palestijnen en Israel, in dat conflict (ik wil even niet weten wie gelijk heeft) zijn het de Palestijnen die steeds weer aan het kortste eind trekken. Terwijl Israel b.v. zogenaamd weer aan vredesonderhandelingen deelneemt, breiden ze de Nederzettingen uit, de V.S en ook jouw eigen Nederlandse regering keurt dit gedrag van Israël af. Wanneer een paar Palestijnen uit frustratie en vanwege de uitzichtloosheid van hun situatie een bomgordel omdoen en zichzelf en Israëlieten opblazen, dan kan ik, terwijl ik een heel andere cultuur heb en in een heel andere situatie verkeer, dat in zekere zin wel begrijpen. In het Westen worden de Palestijnen steevast als de terroristische boosdoeners afgeschilderd terwijl Israël er ook wat van afweet als het om het systematisch terroriseren van een ander volk gaat, ze bombarderen bij tijd en wijle niet alleen hele vluchtelingenkampen en steden, jaar in jaar uit maken ze de Palestijnen het leven zuur op een manier waar het Zuid Afrika van de apartheid nog wat van zou kunnen leren. Of Suriname er nu economisch, politiek of humanitair voordeel aan heeft om de band met de Palestijnen te versterken is niet belangrijk, hoeveel van deze voordelen hadden we ten opzichte van de onderdrukten in Zuid Afrika? Geen enkel en toch was het toen ook het enige wat wij, als we ons tenminste beschaafd willen noemen, konden/kunnen doen, namelijk solidair zijn met een onderdrukt broedervolk.

  Overigens gaf die Palestijnse vader van dat doodgeschoten jongetje een voorbeeld van humanitair opofferingsgedrag waar alle Surinamers, of ze nu volgelingen zijn van Jezus of niet, een voorbeeld aan zouden kunnen nemen, hij wilde zijn zoon niet opofferen, maar toen zijn zoon eenmaal dood was offerde hij zijn organen op in een poging het vredesproces op gang te brengen, terwijl de regering van Israël maar doorgaat om steeds weer meer gebied waar Palestijnen op moeten leven, te bezetten. .


  Maak melding

 36. Heb hier echt zo’n idee dat de propoganda honden hier niet de waarheid vertegenwoordigen!

  het joodse volk was daar eerst he!
  En de Palestijnen zijn daar met kamelen naartoe gekomen omdat zij een land zochten!


  Maak melding

 37. @1975, bepaalde figuren hun handelingen zijnn niet bepaald snugger, maar de persoon President Bouterse is een voorbeeld hoe je je moet afzetten tegen de NL regering.


  Maak melding

 38. Afrikaanse Leeuw: “President Bouterse is een voorbeeld hoe je je moet afzetten tegen de NL regering”

  En dat is de enige geslaagde actie van Bouterse in de afgelopen 3 jaar………..

  Jij bent een typisch voorbeeld van een Paarse Paarse Pauper. Afzetten tegen Nederland gaat boven het tot ontwikkeling brengen van je eigen land.

  Zoooooo zielig


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.