Weer nieuwe diersoorten in Suriname ontdekt

28

Wetenschappers hebben in het zuidoosten van Suriname 60 nieuwe diersoorten ontdekt. Het gaat om niet eerder ontdekte soorten mieren, kikkers, kevers, sprinkhanen, vissen en een slang. Dat heeft de natuurorganisatie Conservation International Suriname dinsdag bekendgemaakt.

De ontdekking werd gedaan tijdens een speciale zoektocht in het zuidoosten van Suriname, in het stroomgebied van de Boven-Palumeurivier, niet ver van de grens met Brazilië. Volgens de onderzoekers is het gebied een van de laatste, onaangetaste regenwouden op aarde.

Het is overigens niet de eerste keer dat dit in Suriname gebeurt. In 2007 werden in Oost-Suriname ook al 24 nieuwe diersoorten gevonden. In 2012 werden ook nieuwe dieren en planten in Zuid-West Suriname gevonden.

28 REACTIES

 1. Ook in het noorden van Suriname heeft men twee nieuwe diersoorten ontdekt, namelijk:

  1. Een nieuwe buidelrat, die voornamelijk aan zijn eigen buidel denkt.
  Latijnse naam: Demonus Stevius Meyerus.
  Surinaamse naam: Awari Domri.

  2. Een nieuwe gifslangsoort, die af en toe zijn soortgenoten verslindt.
  Latijnse naam: Boutarops Atrox.
  Surinaamse naam: Bigi Basi.


  Maak melding

 2. Woensdag 21 augustus 2013 om 07:37 uur, door Henk Molenaar

  Hebben ze deze in Holland ?
  Rutte is zeer integer daarom was Rutte 1 zo’n succes haha…


  Maak melding

 3. Een van de laatste stukjes ongerepte regenwouden ter wereld.
  laat dat dan ook ongerept blijven evenals de andere mooie stukken woud die ons land rijk is.
  Slim handelen is lang genieten van deze rijkdom.


  Maak melding

 4. Dus wat gaan we doen met ons mooi landje?

  Ontginnen en bezoedeld achterlaten voor de volgende regering.
  Deze inkomsten heb ik al in mijn pocket!

  Laat nu eens het natuur met rust!
  Het beste wat Suriname kan overkomen is om die alpha aap af te schieten samen met zilverrug en die Indonesische wasbeer!
  Dan komt het nog goed met de andere diersoorten.


  Maak melding

 5. @henkes woensdag 21 aug 2013 om 02.00 uur,
  Henkes mang na kier joe wang kier mie no???Na pasew.Who Cares en aaaaaaaalle andere(n) hoor jij nu echt in de rij van degenen die mij dood (willen) zien.
  Mie kabel/henkes ik kkkkkom niet bij van het lachen ai ie tofoe.Als ik zo dood moe dan mag het.Ik hoef dus niet aangereden te worden door een ezel (met kar) als Belfort als deze mij overrijdt a keba gie mie,en dan gaan we ook nog zijn oproep aan zichzelf(soso lafoe) horen,want a boerikie dies no de boeng na ing ede.Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 6. Jawel @Boegroe…
  …was gewoon ’n triootje pesten, tóch?

  Maar over het zuiden van Suriname: hier mag IEDEREEN een mening over hebben, of z’n zorgen uiten!
  Zelfs al ben je Eskimo of Toeareg, dan nog heb je het recht (en indien plicht) om (wereld)erfgoed te beschermen.
  En dat overstijgt het vaak (enge) grens-denken…

  Betrokkenen, deskundigen en ‘omwonenden’ hebben met deze rapportage van Conservation International Suriname een nieuw, plus duidelijk rapport in handen om ongewenste ontwikkelingen in dit gebied formeel aan te kaarten!!


  Maak melding

 7. Allen,

  Hopelijk zal dit gebeid zo blijven,overal ter wereld maken wij alles kapot, laat dit AUB blijven.
  Hopelijk iemand die opstaat om dit te beschermen.
  Suriname is mooier en rijker dat wij denken.


  Maak melding

 8. Als er goud of olie in de bodem van zuidoost SU wordt ontdekt dan zijn we met deze hebzuchtige verkwistende regering echt verloren.
  Geld staat voor hen, boven ongerept regenwoud!


  Maak melding

 9. Nieuw!

  Studies hebben aangetoond dat nieuwe diersoorten of planten kunnen zorgen voor nieuwe medicijnen waar enge ziektes mee kunnen worden bestreden. We moeten in SU nagaan wat dit te betekenen heeft, want vaak gebruiken verder ontwikkelde landen dieren en planten die bij hen niet voorkomen om medicijnen te produceren.
  Zo is het grootste bestandsdeel van de Viagra pil afkomstig van de wortel waar we in SU Dobru Dua (DD) van kennen. Suriname, let op je zaak!
  Mensen uit andere landen worden er ontzettend rijk van, terwijl arme Willie met zijn flessen met wortels bij de Vreemdelingendienst in SU nog steeds arm is. Ook de Basja bij het zwembad van Torarica is er met zijn DDflessen niet rijker van geworden.


  Maak melding

 10. Wanneer word het tijd dat Suriname zelfstandig word.
  Alles word naar buitenlandse Wetenschappers verstuurd en waarom niks voor mij? Waar blijven de Surinamers? Ik zie alleen een Surinamer als co-author in een wetenschappelijke tijdschrift. Terwijl er meer dan 10 Surinaamse wetenchappers mee gingen. Moesten hun namen niet ook bij. Met dansen en pret maken komen jullie niet vooruit. Waarom weet ik van niks.
  Meer over mij onder klikken en pdf openen
  http://www.calodema.com/

  http://www.calodema.com/index.php?cPath=31?osCsid=a8657ce2cdab8704d1686f9d4b9c9487


  Maak melding

 11. kan d4 moderator niks aan al die onzin berichten doen
  gij die andere veroordeeld en beledigd zal branden samen met de duivel satanas in hel
  (met voor bedagte raden komen ze op bijna alle artikele onzin reageeren als wij su dan over leiders in NL zeggen dan zijn we meteen rasisten en ondankbaar)


  Maak melding

 12. Het was en is voorspelbaar dat er steeds weer nieuwe diersoorten worden ontdekt. Dit omdat – vooral biologen – er steeds bezig zijn met de “flora en fauna” in dit (oer)moederbos de longen van de Wereld. Deze haast onderdringbare en onmetelijke Amazone-bekken, is steeds in onderzoek en, zoek en gij zult vinden, derhalve horen we steeds over dit levende woud. Er wacht de botanici ornithologen biologen sociaaldemografen geologen typografen topografen nog heel verrassingen. De “pantanal” waarbij de Moessons/Sibibusis, voor een waterstijging van ongeveer 10 meter vloed de cyclus van dit zorg dragen, een veel groter areaal beslaand, groter dan de Guyana’s samen, om een dwars straat te noemen, ga er even tegen aanstaan! De reuzeotter komt alleen in Suriname voor. En ook de reuzepad (Pipa) papitodo, is een tongloze pad, is ook inheems, leeft overwegend in het water. Ook weer zo’n unieke, aan de Gravenstraat, Petrus Pauluskerk is het “grootste houtenbouwwerk ter wereld” Guinness Book of Record! Hiervoor stond er een Synagoge door brand verwoest, is deze op het werelderfgoed staande houtenmonument (de kerk) gebouwd. Zo zie je maar, hoe het kan verkeren! in de tweede Wereldoorlog twee van de drie (oorlogsvliegtuigen) waren uit Surinaams Aliminium gebouwd/gefabriceerd, Suriname is dan zij het “indirect” bij de tweede-wereld-oorlog-betrokken. Wij werden daartoe gedwongen, het recht van de sterkste gold toen, ja toch, wij moesten we hadden geen keus, dit zijn de feitelijkheden uit de tweede Wereldoorlog. En daar kraait er geen haan over, begrijpelijk “waarschijnlijk” we zullen het nooit te weten komen! Let wel; geschiedenis wordt achteraf geschreven en nooit en te nimmer “vooraf”, falsificatie noemen ze dit in “hogerekringen”, y sabi toch, je weet het toch man. Als je mee wilt doen, gaan we altijd er vanuit dat je de spelregels kent en je óók aan houdt. En juist, daarin ga je manco, en niet toe willen geven/mee willen werken, yu e prey fufuru, en dati yu no wani yere, yu yesi tranga, moro dif’ buriki. quot: if you can’t stand the heat keep out of the kitchen. Momenteel ben je net een “otter” in het bolwerk, je moet als je het toch echt met land en volk ” meent”, laat desnoods een ander het nog te ruimen puin ruimen. Alléén zou je het nooit van zijn lang zal ze leven niet kunnen, maak het niet erger dan is. Of is dit de opmaat is naar een “Rafael Leonidas Trujillo” 1930 – 1961 stily, zo begon hij ook met zijn vazallen om hem heen. Wij weten vandaag beter, en niet bij beter weten alleen moet het blijven, laat het ook duidelijk blijken! Deze vlieger gaat mooi niet op, je kan het schudden, y kan figi yu mofo, y tak’ dati yu no nyan, ma yu sé mofo lay anga fatu y no figi in srifi. Grap na grap spotu na wan her tra sani, if yu no ben sab’ dati.


  Maak melding

 13. Waarom worden Surinamers nog steeds dom gehouden?
  Surinamers moeten eerst leren hun eigen mensen te waarderen. Wanneer worden jullie nog zelfstandig.
  John Longino is een jaloerse Amerikaan. Mier van Suriname
  heeft al een naam en ik heb het in Australia al gepubliceerd.

  http://www.radiosonline.nl/monsterlijke-nieuwe-mieren-ontdekt/

  Dit mier heeft al een naam en heet Pyramica amrishi Makhan, 2007. Gepubliceerd
  Makhan, D. (2007). Six new Pyramica species from Suriname (Hymenoptera: Formicidae). Calodema Supplementary
  Paper No. 24: 1-7.

  Klikken

  http://www.calodema.com/

  http://www.calodema.com/index.php?cPath=31?osCsid=55797a2222453717f248720458a89bfc


  Maak melding

 14. Ik moest lachen om het verhaal van Trond Larsen in http://www.metronieuws.nl van maandag 14 oktober 2013. Ging over Suriname Schatkamer van nieuwe diersoorten. Een foto van de lilliputterkever. Dit is maar een mestkever (Canthon: Scaraebidae)en ze zijn groter dan 5 millimeter en geen 2 millimeter. Canthon soorten hebben geen gewei dat lijkt op dat van een hert. Het gewei dat Trond Larsen ziet zijn gewoon de antennen.
  Canthon species or dung beetles stretching the antennae. Helaas moeten ze daar nog hard studeren en op deze wijze zullen ze nooit een nieuwe soort kunnen vinden. Ik heb veel nieuwe soorten uit America,Africa,China, India,Indonesia,Thailand,Australia en zelf in Nederland beschreven. Nieuwe soorten zitten overal. Als je nu een antenne voor een hert gewei ziet dan is er veel mis met de Universiteit van Suriname. Blijven jullie maar dansen, pret maken en de boel belazeren. Door hard zelf studeren heb ik veel bereik wat ik nu ben. http://www.calodema.com


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.