‘VHP heeft recht op betere positie in NF’

71

PARAMARIBO, 20 aug – De VHP maakt aanspraak op een betere positie binnen het Nieuw Front. Dit stelt VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing . Het is uitstekend dat de partij in de combinatie blijft. Alleen, er zal flink gesleuteld moeten worden aan de kieslijsten. De VHP moet, zeker in bepaalde districten, meer verkiesbare plaatsen krijgen.

Plaatsen dus waar de kandidaten de meeste kans maken om gekozen te worden voor het parlement. Het heeft alles te maken met de ‘politieke realiteit.’ Girjasing zegt tegenover de Ware Tijd dat de VHP deze keer geen genoegen mag nemen met twee verkiesbare plaatsen in het grootste kiesdistrict Paramaribo. De VHP zou nu goed zijn voor minstens vier zetels in de hoofdstad. Ook in andere districten moeten meer verkiesbare plaatsen worden bedongen.

Commewijne moet goed zijn voor twee VHP-zetels in plaats van één nu. Hetzelfde gaat op voor Saramacca. In Nickerie moet de eerste drie plekken worden geclaimd en in Wanica de eerste vier. Er moet dus hard worden onderhandeld op basis van de politieke realiteit. Overigens zou Nieuw Front niet meer voldoen aan die realiteit. De combinatie moet uitgebreid worden en een nieuwe naam krijgen waarin veiligheid, democratie en ontwikkeling worden gegarandeerd.

Bekijk ook:

71 REACTIES

 1. het beste voor sme is,,,

  ,, het algemeen landelijk evenredigheids stelsel..

  waarbij één persoon over het hele land op één kandidaat kan stemmen..

  dat is het meest eerlijke kies stelsel over de hele wereld..,en niet wat er nu is in sme..

  dus weg met die discriminerende koloniale gedoe..


  Maak melding

 2. Iedereen heeft gelijk. Maar wil je echt het beleid uitmaken dan zijn er voorwaarden:
  1. presenteer een transparant ontwikkelingsprogramma(geen plagiaat dus)
  2.Presenteer personen die niet naar corruptie lonken.
  3. presenteer personen op basis van kwaliteiten(en niet ene figuur die pikt of grond verkrijgt om weer te verdelen aan burgers. Je kan geen 2 ministerie hebben voor een en dezelfde zaak.
  4. Personen moeten publiekelijk hun vermogens en inkomstenbron schriftelijk kenbaar maken.

  De rest: volg adviezen van de diverse auteurs.

  Leve NDP Leve DDB


  Maak melding

 3. VHP heeft recht op betere positie in NF of heeft NPS er recht op hahaha zo nu al bewijs partij politiek eigen belang dacht even dat in NF beiden dezefde recht hadden


  Maak melding

 4. @Boegroe

  Elke politieke partij heeft het recht gevecht te leveren zolang het eerlijk en ordelijk gestreden wordt!Dat kan je helaas niet van de ndp zeggen ,nietwaar?!
  Verraad en omkoperij zijn twee beruchte begrippen binnen de ndp!


  Maak melding

 5. President Desi Bouterse voert een corruptie-faciliterend beleid. En van een corruptie-faciliterend beleid zien wij dat hij een criminaliteit-faciliterend beleid wil uitvoeren.’ Woorden van het VHP-Assembleelid Asiskumar Gajadien vandaag, 20 augustus 2013, in het Dagblad Suriname.

  Hij acht een bij de verkiezingen in 2015 een Nieuw Front-samenwerking met de NDP uitgesloten. Deze partij onder voorzitterschap van Desi Bouterse ‘heeft geen enkele dienst bewezen om aan te tonen dat er in het land sprake is van een democratische rechtsstaat’.

  Dat is volgens hem de grootste bottleneck die de gemeenschap en vooral de achterban van de VHP treft. De corruptie die volgens vele beloftes van de president met wortel en tak uitgeroeid zou worden, is juist aan het toenemen.

  De Nieuw Front-combinatie zal bij de verkiezingen in 2015 niet zijn zoals die jaren heeft bestaan. Over wat het uiteindelijk zal worden en welke partijen in elkaar zullen fuseren, wil hij in dit stadium niets kwijt. Het zijn de structuren die zich hierover gaan uitlaten en uiteindelijk een beslissing zullen nemen.

  Partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens een bijeenkomst in Nederland aangekondigd dat de VHP in combinatie de verkiezingen zal ingaan. ‘Dit is geen nieuwigheid’, zegt Gajadien. Studies die de partij heeft gemaakt, duiden erop dat het gunstiger is om in combinatieverband de verkiezingen in te gaan. ‘Over hoe de combinatie eruit zal zien, wordt thans druk beraadslaagd.’

  Volgens Gajadien is het Surinaamse kiesstelsel zodanig van aard, dat alleen de verkiezingen ingaan als partij de kans voor het behalen van zetels vermindert. Vooral de laatste zetels die behaald worden in de districten zijn afhankelijk van de zogenaamde ‘reststemmen’. De kans voor het verkrijgen van deze ‘reststemmen’ wordt verhoogd indien er sprake is van een combinatie.
  August 20, 2013


  Maak melding

 6. Ray,

  Wat je wel van de VHP en zijn Hindostaanse aanhang kan zeggen is dat het racisme welig tiert, net als bij jou. Als de VHP ooit aan de macht komt in Suriname zullen toestanden ontstaan zoals in Egypte met de Moslim Broederschap: uitsluiting van een ieder die niet in die Hindoe rotzooi gelooft of de principes ervan niet erkent, ons kent ons mentaliteit voor en door Hindoestanen, de rechterlijke macht wordt volledig overgenomen met voor zwarten de hoogste straffen waar Hindostaanse rechters en officieren van justitie de Hindostaanse verdachte vrijspreken of een minder lange en zware straf geven, etc. etc. Nee, nooit VHP aan de macht in Suriname. Dan is Suriname verloren en hebben pedofielen, kinderverkrachters, vrouwenmishandelaars en fraudeurs, zoals jij het daar voor het zeggen. Mijn God…


  Maak melding

 7. @Latour,
  de VHP is een partij voor iedereen die wil meewerken aan opbouw van land en volk!Jullie soort schuwen deze partij omdat jullie nu eenmaal niet van werken houden!Nergens wordt verkondigd door de hindostanen dat de vhp een partij is voor de hindostanen alleen. Dit zegt jou groep opmdat jullie bang zijn dat de VHP straks veel leden achter zich zal hebben die zullen bestaan uit niet hindostanen.Kom mij geen fantasie toestanden uitleggen okay, ga de geschiedenis maar na dan zal je te weten komen dat je baasje behalve de hindostaan ook nog andere bevolkingsgroepen kapot geschotyen heeft!Hallo,een pedofiel is minister heden en hij heet somo,moordenaars en verkrachters zo als brunsie en bouta zijn lijders van het land,je lees zeker de krante berichten niet,sla eentje open en je ogen zullen uit je oogkassen rollen ,ja zoveel criminaliteiten staat vermeld in de kranten heden!


  Maak melding

 8. Ray,

  De VHP een partij voor een ieder. Man… laat niet lachen. Als je die Hindostaanse oogkassen eens open trok dan zou je zien dat er geen enkele zwarte, javaan, chinees, of zelfs een door Hindostanen zo geweldig aanbeden blanke in die partij aanwezig is. Dus lul maar niet uit je nek want zoals altijd is het weer lullen voor de buhne maar niet op werkelijkheid gestoeld. Blijkbaar zijn dus niet alleen zwarten niet gecharmeerd van die Hindoe partij van je maar alle andere rassen in Su. moeten er niets van hebben. En kom telkens met die lulverhalen over mijn baasje dit en mijn baasje dat. Was je erbij? Heb je gezien dat hij geschoten heeft. Durf jij te beweren dat als al die coups tegen hem gelukt waren dat hij nog geleefd zou hebben. Ik stem niet op hem. Nooit gedaan want ik ben geen NDP volger, maar hij is wel mijn president en jij lult maar raak vanuit het verre Nederland. Azijn pisser ben je en een pedofiel. Je weet niets van politiek. Echt niets. Man… ga slapen of bel nog even met je vrienden van je racistische Hindoe partij.


  Maak melding

 9. Wie de berichten hier leest zou de indruk kunnen krijgen dat alle Surinamers van Hindostaanse afkomst op de VHP stemmen. Bij de laatste verkiezing hebben 25.000 Hindostanen op de NDP gestemd en daarom zitten een behoorlijk aantal Hindostanen namens de NDP in het parlement. De harde kern van de NDP bestaat uit Creolen, maar dit heeft de Hindostanen er niet van weerhouden om op de NDP te stemmen, omdat ze ook hadden gehoopt dat Bouterse een eind zou maken aan de criminaliteit en de corruptie. Als het de NDP in 2015 lukt om 10% van deze groep van 25.000 nog te behouden moeten ze blij zijn. Het beleid van Bouterse zorgt niet alleen ervoor dat de Hindostanen massaal op de VHP zullen stemmen, maar ook dat andere etnische groepen nu meer verwachten van Santhoki dan van Bouterse. Bouterse heeft al diverse kansen gekregen maar wij weten inmiddels wat zijn capaciteiten zijn. Laat nu een jonge persoon als Santhoki, die 15-20 jaar jonger is dan Bouterse het roer overnemen. Bouterse komt zelden in het parlement, maar gaat liever naar feesten of de plekken waar hij indruk kan maken op de minder geschoolde mensen. Inmiddels is ook onder deze laatste groep een bewustwording gaande omdat ze dagelijks lezen hoe de harde kern van de NDP zich verrijken.


  Maak melding

 10. Het wordt tijd alle goede voornemens ten spijt. Een advies; het zou goed zijn dat VHP Front KTPI en welke combinatie dan ook. Wanneer men het tot een goed einde brengen wilt, de let wel; de “neokonialistische politiek” vanaf 1975 – dat heeft jullie parten gespeeld – aan de kant te zetten, want dat werd toentertijd in 1948 geïntroduceerd de nalatenschap van pater Weidman en daar is gretig gebruik van gemaakt. Zijn we misschien vergeten Javaanse Hindustaanse Creoolse Religieuze partijen werden toen opricht naar het voorbeeld van deze geestelijke. Wat men “verdeel en heers” noemt, een fuist maak je met vijfvingers, als je begrijpt wat ik bedoel. We zijn zover gegaan dat we zelf een standbeeld voor deze verdeeldheid geïntroduceerde “personage” opgericht, en daar hebben we gretig gebruik van gemaakt, en vaak nog steeds, bewust of onbewust. Het moet weer geen “hokjes” politiek worden want zal er nooit een goede basis voor saamhorigheid ontstaan, het zal dan altijd blijven bij streven. Je moet achterlijk zijn om niet door te hebben dat de samenstelling – niet alleen mensen die op elkaar lijken, maar een afspiegeling van de samenleving – van de NDP, alle politieke partijen hadden moeten hebben. Ik ben vaniet één enkele partij ik heb geen politieke kleur! Natuurlijk, niet naar het voorbeeld van hoe zij zich gedragen, incompetentie geen beleid voeren, maar alleen maar roven stelen en bedriegen schulden maken en niet willen betalen! En geen hokjes politiek ik ben en jij bent, je praat te veel, je bent Surinamers, basta!


  Maak melding

 11. Het Venetianisme,is de NPS fataal geworden.
  Venetiaan heeft de NPS vernietigd tot een kleine niets
  meer in te brengen politieke partij.
  Dit feit wordt voor kenners nu duidelijk omdat de VHP op
  ramkoers is gaan navigeren…….Ze gaan de NPS totaal vernederen.De NPS mag geen eisen stellen.

  Dit hebben de NPSers te danken aan de verwrongen politieke gedachten van Venetiaan. Deze slaapverwekkende man heeft nog steeds de macht in de NPS.
  Hij kan mensen maken en breken in de partij.Niemand durft hem op te sodemieteren uit de partij.Zijn politieke ideeën zijn allemaal vanaf het begin tegenstrijdig geweest.


  Maak melding

 12. @Giovanny, ik deel uw opvatting.

  Ik voeg eraan toe dat de minder geschoolde NDP aanhang nog twijfelt. Ze zijn dusdanig gehersenspoeld dat het moeilijk is om een keus te maken. Het hangt van Santhoki af welke strategie hij zal hanteren om deze groep voor zich te winnen.


  Maak melding

 13. Giovanny, de VHP laat in haar uitstraling aantoonbaar zien dat de partij geen multi-etnische partij is.Dit laten de andere grote partijen wel duidelijk zien. Zowel de NDP als de NPS hebben al tientallen jaren in hun bestuur Hindoestanen.Dit kan je van de VHP niet zeggen. Bij de VHP blijft het decennia lang bij woorden en niet in daden.

  Het is algemeen ook bekend dat de VHP ernaar streeft dat alle mensen thuiskomen,dus dat alle Hindoestanen onder een politieke dak verenigd zijn.Maar het is duidelijk dat heel veel Hindoestanen er anders over denken.In jouw verhaal zeg je dat de harde kern van de NDP uit creolen bestaat.Waarom moet jij als VHPer de nadruk opleggen terwijl dit zeker niet het geval is. Het geen issue is voor de NDP.De harde kern van de NDP bestaat uit alle etnische groepen, waaronder veel Hindoestanen.Bij de NDP denkt men bovenal aan de armen in de samenleving,aan de gewone mensen die het moeilijk hebben zoals, arbeiders, schoonmakers,kleine landbouwers,gehandicapten,alleenstaande moeders en vaders,enz.


  Maak melding

 14. Giovanny , je grote leider Santokhi was laatst op bezoek in India om te praten over zijn diasporabeleid. Hij ging naartoe om te praten over de Surinaamse Hindoestanen die ervoor kiezen om vanuit Nederland te verhuizen naar India.

  Er is nu een vertrekoverschot van de Surinaamse migranten van Nederland naar Suriname.Het zijn voor het merendeel jonge goed opgeleide creolen en ouderen die naar Suriname vertrekken.De Hindoestanen die uit Nederland vertrekken zoeken in meerderheid hun heil in India, terwijl Suriname deze mensen ook nodig heeft.


  Maak melding

 15. Het is moeilijk voor sommige te moeten/willen accepteren dat een Hindustaan ook een Surinamers is. Dat deze partij zich altijd etnisch heeft gedragen, was eigenlijk pure lijfsbehoud , maar nu denk ik weten ze beter. Om eerlijk te zijn hoort een Surinaamse politiekepartij een afspiegeling te zijn van de samenleving, alleen via zo een samenstelling kan ervooruitgang bewerkstelligd worden. Waarom, om dat wij als natie, hoe je het wendt of keert tot elkaar veroordeeld zijn (in positieve zin). We móeten met elkaar “samenleven”, so if you cannot fight your enemy, you better join him, populair gezegd. Juist, hier moet wat aan gedaan worden. Diegene die het voor het zeggen hebben maken er een potje van, onpragmatisch handelen viert hoogtij. Bij deeze lui, je mag zeggen wat je wilt, incompetenten hebben het voor het zeggen, die met hun “tunnelvisie” het land “lijden laten”, en denken dat zij het land “leiden”. Want niet één kip zegt dat zijn hok stinkt. En dat is nu het probleem, waar zij niets van willen weten.


  Maak melding

 16. whawhawha,Als men sommige reaktie’s leest,hemel almachtig,zitten er hier alleen maar mensen die het beter veel beter weten hoe een land bestuurd moet worden.Aub,pak je spullen en vertrek naar Suriname aub,als jullie niet zelf een politieke partij kunnen oprichten ,bied je aan,de VHP zal zeker opbloeien met zulke adviseurs,wat doen jullie nog hier.Hier hebben jullie toch niets in de pap te brokkelen,ga naar Suriname gebruik je geweldige kennis en maak een bloeien land,eindelijkkkk.

  Het was al duidelijk dat de VHP voor hun eigen mensen gaat,gelijk of niet.Santokie komt naar hier om enkel mat de VHP-Nederland te communiseren,niet met alle Surinamers,dat zegt heel veel over hun instelling.
  De verkiezingen zijn nog ver weg,2 jaar,en nu al begint men met de zetelverdeling hahahaha wat een lachertje.Eerst zou men ,de NF,moeten praten over hoe ze samen het beter zouden kunnen doen als de huidige regering,misschien hebben ze hun falen onderling erkent.
  Kan toch niet dat men nu al over betere positities gaat onderhandelen.
  Mark my words,VHP samen met NPS,loopt weer op een desaster uit.
  NPS zal nooit en te nimmer het presidentsschap uit handen geven,Santoki zal weer het nakijken hebben.


  Maak melding

 17. Waarom heeft de creool geen vertrouwen in de hindoestaan als President? Dat wantrouwen is onterecht. Reden: de hindoestanen vormen een belangrijke groep in onze samenleving die door hard werken hun brood verdienen. De creool zou hiervan wel wat kunnen leren. In het verleden hebben we al een hindoestaan als president gehad (Ramdat Missier). De creolen hebben vaker het presidentschap verkregen. De hindoestaan heeft daar geen probleem van gemaakt. NU wordt het weer tijd voor een hindoestaan (van onbesproken gedrag/besluitvaardig) om het roer over te nemen. Ik, Plato, heb daar geen moeite mee.


  Maak melding

 18. Plato,het animo bij Hindoestanen om president te worden is minimaal. Ik ken er maar twee heren die dit ambt hebben gedragen. Dat zijn Fred Ramdat Missier en Ramsewak Shankar. Reden; Men wil niet als de kop van van Jut dienen. Kijk maar naar het hoofd van de gevallen president Venetiaan.


  Maak melding

 19. word het niet tijd dat suriname een ander president
  krijgt dan zijn we ten minste van al die discussies
  af en krijgt suriname weer een beetje rust,hindoestaan
  creool,indiaan,maakt allemaal niet uit,zolang hij maar
  goed is en het land goed kan regeren,al die discussies
  iedereen denkt dat hij het beter weet,op deze forum
  maar in feite weten deze mensen niks.ik hoor niks anders dan bla bla bla,mensen ga verder met jullie levens,zolang deze man er zit als president zal er nooit war veranderen.


  Maak melding

 20. Het wordt tijd dat de criminelen harder aangepakt worden. Dat gaat in de NF nooit lukken. Regerende familieleden zullen dat nooit toestaan.
  De VHP moet beseffen, dat de slachtoffers nooit op ze gaan stemmen. Als ze samenwerken met NF. Dit is ook de reden van het grote verlies die ze geleden hebben. Omdat de VHP totaal geen overwicht heeft als het gaat om het bestrijden van criminaliteit.
  Slachoffers van roofovervallen en moorden, (chinezen en hindoestanen) moeten een politiek pact vormen anders gaat dit nooit lukken. Evt met hulp vanuit China.


  Maak melding

 21. tsja, ik weet het niet. eerst moet vhp erover nadenken of ze in het front verder wil. dan gaat de vhp in het front verder. dan wil vhp verkiesbare plaatsen krijgen. ten eerste: is het mogelijk om dit in het ‘gezin’ te bespreken en wanneer je eruit bent naar buiten te komen? o dit moment is het niet zo belangrijk om hiermee naar buiten te komen verkiezingen zijn over 18 maanden. tijd genoeg om binnenskamers afspraken te maken.
  ten tweede: misschien is het ook goed om plannen te maken, op basis van een leeggeroofd land. want mensen zijn kort van memorie. je neemt een goedlopende economie over en men denkt dat jij dat allemaal voor elkaar gekregen heb. je neemt een lege staatskas over en men denkt dat jij de kas hebt geroofd. misschien verdient punt 2 meer overleg dan punt 1. beste vhp!


  Maak melding

 22. Jajajajajaj dat betekent vhp gaat 2015 vreemd met NDP
  let op mijn woorden..geen nood vhp krijgt alleen een kindje van NDP..可以 把 它 写 下来 吗? Ke yi bat een xie Xia lai ma? Wilt u dit opschrijven.
  ….I LOVE SU WOON EN WERK…


  Maak melding

 23. In Guyana en Trinidad denken ze kennelijk minder racistisch als in Suriname. De presidenten Donald Ramotar en Kamla Persad- Bissessar doen het goed en krijgen daarom de steun van alle groepen in het land.


  Maak melding

 24. @Latour
  Wat moet de VHP dan volgens jou doen om niet hindostanen te bewegen lid te worden ?Moeten zij huis aan huis gaan en de mensen met een geweer tegen hun slapen houden en dan bedreigen om lid te worden?!
  En jij,heb jij ooit de moeite genomen om lid te worden?Heb jij je vrienden ,families ooit geadviseerd lid te worden van de VHP?!
  Neen toch?
  En dan maar lullen dat er geen ander volk binnen de vhp zit.Staat het ergens geschreven bij stichting De OLIFANT’verboden voor niet hindostanen?!!
  Bij de ndp worden de hindostanen met open armen ontvangen door de criminele lijders van jullie.Zij brengen het geld binnen voor jullie want jullie zijj niet in staat om jullie partij op financieel gebied bij te staan ,en dan komt hier de rijke hindostaan als superman de dag voor jullie redden. Dilip en Doekhi heb je hun gevraagd om te vertrekken naar India?!
  Neen toch ,jullie zien hun nu eenmaal als hindostanen van een ander soort dan de rest van de normale hindostanen! En bovendien zou iedereen het’grootst’ willen maken als jullie baasje,gewoon niets doen ,zonder diploma’s,een crimineel , amnestie…..aaahhhh…een droom functie voor de criminelen,de schoolverlaters en degenen die niet van werken houden en nooit eerder gewerkt hebben!
  Zelfs de ouders zeggen, sluit je aan bij bouta kinderen, jullie hoeven niet naar school te gaan of een baantje te gaan zoeken,een diploma is overbodig in Suriname,hij, bouta, geeft je grond,auto of zelfs een Eigen goudmijn,,maakt je tot minister, misschien de lijder al hoewel je het niet verdiend netals hem,dus in Suriname doet men alles voor het materialistische en niks om het land zelf, de trend heden is Slijmen en maar Slijmen bij de ndp voor kadootjes!!!


  Maak melding

 25. @Caribe
  Of je kan ook zeggen…Ramotar en Bissesar zijn geen criminelen en omtrent hun persoon bestaat er geen controversies en het volk is daarom niet verdeeld?
  Heb je werkelijk niet aan deze mogenlijkheid gedacht?!


  Maak melding

 26. Hier op dit forum wordt geen enkele andere mening geduld dan de mening van Fronters en Hollandse Hindostanen, donkerwit, hoogmoedig en arrogant. Iets zinnigs hebben ze niet te zeggen. Altijd negatief, azijnpissers en gifspuitend. Hier in Suriname is de realiteit anders. Wij zien wat er gebeurt en onder de heerschappij van het front was de Hindostaanse politieke top de meest corrupte politieke organisatie in Suriname. Talrijke voorbeelden van wanbeheer, diefstal, nepotisme en vriendjespolitiek. Ik kan me niet herinneren dat een Hindostaanse kandidaat minister of leider ooit de binnenlanden van Suriname heeft bezocht om daar de mensen te bemoedigen of anderszins te helpen. Niets, nooit, nada. En dan zou ik als creool op zo’n op racisme geschoeide partij moeten stemmen? Het moet niet gekker worden. Dan stem ik nog liever op een partij van mijn eigen mensen, corrupt of niet, maar in ieder geval geen partij waarbij ik wordt uitgesloten vanwege een racistische ideologie. Daarom is het logisch dat er zoveel Hindostanen op de NDP stemmen want creolen hebben dat racistisch ideologische niet in hun aard of partij, maar de VHP wel. Al vanaf het begin van hun onstaan, En het is nooit verdwenen. Sterker nog: laat ze aan de macht komen en Suriname wordt een complete apsrtheidsstaat.


  Maak melding

 27. Latour,
  Creolen hebben dat racistisch ideologische niet in hun aard of partij. Dus daarom worden hindoestanen en chinezen bijna dagelijks beroofd door creolen. Uit liefde. Jullie liefde voor ander volkeren is giganties groot, zie ik.


  Maak melding

 28. @Latour, ik heb een vraag aan U.

  Indien een creoolse partij veroordeelde deliquenten herbergt, zou u TOCH uw stem aan die partij geven en niet aan de VHP???

  Ja of nee.

  Graag een eerlijk antwoord, Latour!


  Maak melding

 29. Heman,

  Als je de realiteit van Suriname kent dan stel je geen domme vragen die niet gaan over het onderwerp politiek. Mijn opa leerde me al dat armoede geen reden is om te gaan stelen, roven en mishandelen om aan je boord te komen. Dus roofovervallen op wie dan ook wijs ik af. Maar jij zit daar in je koude Nederland waar alles georganiseerd is en iedereen brood en drinken heeft. Nou.. hier in Suriname is het niet zo. Mensen hebben hier soms werkelijk niets en een baan en opleidingskansen liggen niet voor het oprapen. Je wordt op allerlei niveau’s van vriendjespolitiek en nepotisme uitgesloten. De enigen die hier zichtbaar winkels en andere zaken gemonopoliseerd hebben zijn Hindostanen en Chinezen. Wie denk je dat de arme sloeber het eerste gaat beroven? Toch niet waar er geen geld is. Juist. Dus die onzin vraag van je geeft een realiteit weer die er niet is. Dat heb je al gauw als je in Nederland zit op je droge kont en naar Suriname kijkt als een land waar alles hetzelfde geregeld zou moeten zijn. Dus niet. De realiteit is hier haar. Die arme zwarte sloeber berooft niet vanuit een racistisch motief maar vanuit een economisch en crimineel motief. Hij gaat naar de plek waar het geld zit.


  Maak melding

 30. @Latour
  Je hebt niet de vhp maar de ndp corruote partij hier beschreven.
  Over deze ene reis van Santokhi naar India wordt er meer geschreven en gesproken dan de 1000+ reizen van je baasje naar de meest armste landen van de wereld!
  Maar zoals gewoonlijhk de reizen van je baasje stellen niks voor,hij maakt vooraf bekend dat hij een doktersbriefje heeft meegekregen waarin staat geschreven dat hij zo oververmoeid is dat hij moet rusten. En aan de journalisten zegt hij;ik wil niet praten over mij n[plezier] reisjes,Stel mij daarom geen vragen!!
  Jij bent gewoon bang dat een hindostaan de leider wordt van het land,want dan zal je moeten werken, en werken is toevallig niet iets voor je. Geen wonder dat jou soort zich aansluit bij Ocer.Voor een beetje herrie maken version jullie wat,en dan noig andere kadootjes verzamelen….pffffffff…..


  Maak melding

 31. Plato,

  Ook jij hebt geen enkele notie van de realiteit in Suriname. Werkelijk geen enkele. Wat probeer je met je vraag te bewijzen. Dat de creool dom en achterlijk is of zo en dat er geen enkel rationeel argument achter zijn handelen en denken zit? Je bent wat dat betreft net zo arrogant als al die andere azijnpissers, donkerwit, Hindoestaan en blank, hier op dit forum. Creolen maken net zo goed overwegingen wat het beste voor hun portemonnnee is. En niet alleen zij. Want op de partij van Bouta stemmen niet alleen creolen of Marrons, maar iedereen. De derde groep die massaal op de NDP stemt zijn de Hindostanen. Meer dan 25000 bij de laatste verkiezingen. Dus wat wil je nou? Het gaat hier in Suriname om machtspolitiek en niets anders. Verheven en misplaatste overwegingen zoals jullie ze elke dag hier op dit forum en ver in Nederland maken zijn onzinnig. Je stemt op de man of vrouw die je brood en een dak boven je hoofd belooft. Daarom heb je contact met het volk nodig en moet je de straat op. Want daar maak je je aanhang lekker en kun je scoren. Geen enkele Hindostaan heeft dat of doet dat. Ze blijven de arrogante, slecht Nederlands sprekende (zie Randjietsing), racistische figuren, die van dit land een apartheidsstaat zullen maken als ze de kans krijgen. Je wordt als zwarte uitgesloten en uitgekotst waar je bij staat. En jij Plato, jij domme zwarte of wat je ook bent, gaat op ze stemmen? Blijf dan maar daar in Nederland hoor. Want hier is de realiteit anders en stem ik liever op een andere partij die niets van die waanzin in zich heeft. Een vraag aan jou Plato? Die figuur die jij zo aanbid, die Santhokie, hoe komt het dat hij sinds zijn aantreden als partijleider al zo vaak naar Nederland is geweest om met andere Hindoe’s daar te praten terwijl hij nog nooit (Lees nog NOOIT) een voet in de binnenlanden van Suriname heeft gezet? Denk je niet dat hij eerst met zijn eigen mensen zou moeten praten voor hij naar Nederland gaat?


  Maak melding

 32. Eenheid!

  Voor een toekomstige eenheid in SU is de verkiezing van Santhoki tot president een must. Dat de creoolse presidenten hun kansen hebben gehad is duidelijk. In een land met zoveel etniciteiten dient iedereen de kans te krijgen die schoon is van corruptieve zaken.

  VHP kan voor de Surinaamse vooruitgang van enorme betekenis zijn. Ik ben geen Hindoestaan, maar heb in mijn ruime leven ervaren dat de Hindoestaan ontzettend vooruitstrevend is en dat is wat SU in deze tijd nodig heeft. De meeste Creolen verbrassen in plaats van een spaarzaam leven op te bouwen. Geschiedenis leert ons dat de Hindoestaan (buiten de politiek om) zich heeft ontwikkeld met het weinige wat ze hadden. De Hindoestanen behoren tot het rijkste deel van SU door spaarzaam te zijn en te denken aan de dag van morgen. Daar tegenover staat dat de Creool vandaag wil opmaken wat hij morgen nodig zal hebben. Verspilzucht! Zonder allen over een kam te scheren.

  Toch vindt ik dat Suriname het beste af is met een zakenkabinet, als Santhoki geen president wordt. Politiek staat in SU in de weg voor vooruitgang. Het is een middel, maar het staat het doel in de weg.
  Suriname zal met de huidige politieke gang van zaken nog honderden jaren nodig hebben om uit het dal te komen.

  Om de o zo belangrijke eenheid te bevorderen is het verstandig om op elke basisschool taalles te krijgen in het Hindoestaans, Javaans en Chinees om zo elkaar onderling in alle talen te kunnen verstaan. Maar daar denkt niemand aan. En zolang we elkaar niet kunnen verstaan, zal de etnische verdeeldheid blijven bestaan.


  Maak melding

 33. Ray,

  Je blijft de grootste pedofiele Hindostaanse azijnpisser hier op dit forum. Bouta dit, Bouta dat, je lult alleen maar onzin. De realiteit hier is dat de meeste mensen hem als de beste president zien sinds decennnia en dat hij gewoon herkozen gaat worden ondanks die nep partijleider (Santokhi) van jou die nog nooit de binnenlanden van Suriname heeft bezocht. Overwegingen die jij hier elke dag maakt over het verleden van Bouta zijn voor Surinamers in Suriname niet van belang. Broof en een dak boven je hoofd wel. Kan jij me dat geven. Je hebt niet eens werk man dus wat lul je nou? Elke keer weer die arrogante opmerkingen van jou over NDP’ers die niet werken en maar doen alsof al die Hindoestanen van de VHP zulke harde werkers zijn. Man…haal die bunker uit je oog en ga naar Nickerie. Daar zijn het vooral nietsnutten, die hun vrouw slaan, elke dag dronken zijn, werkeloos rondhangen en uiteindelijk zelfmoord plegen. Je zit net als Plato en Heman vanuit je koude Nederland met alle voorzieningen allerlei verheven overwegingen te maken, zoals over goed en kwaad, maar de realiteit hier is keihard. Brood en een dak boven je hoofd is de enige overweging die van belang is om te overleven. Dus rot op pedofiel of kruip achter die andere pedofiel aan (Henk Molenaar) dan kunnen jullie samen in de hel aan elkaar verhaaltjes vertellen die nergens op slaan.


  Maak melding

 34. Musk, we hebben toch de surinaamse taal, dat verstaat iedereen toch al, zelfs de chinezen en brazilianen bedienen zich ervan.En ik ga niet voor 1 etnische regering, we zijn in een land met verschillende bevolkingsgroepen en horen dan ook samen te werken, en beslissingen te nemen. Alleen het probleem is,ze denken eerst aan hoe ze zichzelf in de korst mogelijke tijd kunnen verrijken en dat gaat weer ten kosten VAN!!..
  Kijk maar naar gronduitgiftes die dan massaal plaatsvinden aan zichzelf, familie,vrienden. En familie en vrienden al dan niet geschoold die op posten belanden waar ze totaal geen scholing of verstand van hebben. Maar blijkbaar als je iemand binnen de regering kent moet dat vooral geen enkel probleem zijn.


  Maak melding

 35. @Latour

  Zo juist heb je op prachtige wijze de boeven gilde en hun misdaden verdedigd/gerechtvaardigd!
  Zou jij de boeven gilde niet liever AANRADEN dat zij moeten gaan WERKEN netzoals de hindostanen en omoe chinezen het dagelijks doen!!!!??
  En waarom moet jij Nederland bij alles bij betrekken??!!
  En als Nederland volgens jou de hindostanen en de chinezen aan het helpen is zou jij dan ook niet hulp aan Nederlkand willen vragen zodat jou troepje niet meer op de roverspad hoeft te gaan?!
  Jij lijdt aan een ernstige vorm van Holland syndroom!!


  Maak melding

 36. @Latour

  IK ,EEN ECHTE PATRIOT KAN /ZAL NOOIT RESPEKT KUNNEN OPBRENGEN VOOR EEN LIJDER ALS BOUTA MET EEN CRIMINELE VERLEDEN EN HEDEN!!IK HEB MIJN TROTS EN IK ZAL NOOIT,NEVER OP DE KNIEEN GAAN VOOR EEN AMNESTIE HELD!!
  Hij,je baasje ,moet zijn mars begeven naar BOXEL!!EN vandaaruit richting SANTO BOMA!!
  Je bent zeker geboren in 1990….want de tragische geschiedenis begonnen op 1980 daar heb je geen enige weet ervan!!En Suriname bestaat niet alleen uit ndpers!!En de meeste mensen die achter deze moordenaar aanlopen zoals jij,menen niet met het land Suriname maar om de kadootjes die je baasje weggeeft in ruil voor hun stem!!!En jij bent ook eentje zoniet de GROOTSTE kado verzamelaar!!!Jij bent een LANDVERRADER!!!


  Maak melding

 37. Musk,

  Als je zelf geen eenheid onder je eigen groep hebt hoe ga je dan eenheid bereiken onder de Surinamers? Man… de realiteit hier in Suriname is zo anders als jullie in Nederland weten. Ga als Marron jongen met een Hindoestaans meisje naar haar huis en je moet blij zijn als je het overleeft. Je gaat naar school, hebt een bijbaantje, bent goed voor je meisje, je familie en vrienden en je gedraagt je voorbeeldig in de maatschappij. Geen Hindostaan die je vertrouwt en je zelf bedreigt en dingen roept als Kafri etc. Dat is de realiteit van Suriname en niet anders. Dus die eenheid van jou zit in je hoofd maar is niet op de werkelijkheid gestoeld. Met die Hindoe’s hier in Suriname gaat het ook nooit lukken.


  Maak melding

 38. Ray,

  Jij een echte patriot? Ik zou dat nooit over mezelf zeggen terwijl ik in Suriname woon en de Surinaamse nationaliteit heb. Maar in mijn definitie woont een echte patriot in zijn eigen land en neemt hij geen andere nationaliteit aan. Jij bent een Nederlander dus wat lul je nou weer man? Houd het dan niet op met die onzin van jou? Je bent al ontmaskert als een pedofiel (zie je posting onderaan bij het overlijden van de veroordeelde pedofiel Surindre Mungra) moet men je nu ook ontmaskeren als een idioot.

  Vrijdag 19 juli 2013 om 15:23 uur, door Ray

  @Tamara
  De meisjes worden niet onder schot gehouden dat ze met een veel oudere man moeten trouwen okay!!!
  Het zijn heus niet alleen jonge hindostaanse meisjes die je ziet lopen langs de straten met veel oudere mannen maar ook de creolen en de andere rassen kennen dit fenomeen.
  En bij de hindostanen noemen wij de meisjes die zich schuldig maken hieraan GEEN SLACHTOFFERS !!!
  We noemen ze partners in crime !!!!!


  Maak melding

 39. Beste Marjo en Latour,

  Ik begrijp jullie echt wel. De Surinaamse taal (Taki-taki) is niet voldoende om eenheid te bevorderen Marjo. Je kan op een terras zitten of aan de waterkant naast mensen die Javaans of Hindustaans of Chinees met elkaar praten en ze niet verstaan en denken dat ze het over jouw rode haar hebben. Eenheid begint bij elkaar in alle talen te verstaan.

  En Latour, ik weet wat je bedoelt. Ruim 40 jaar geleden heb ik hetzelfde ondervonden. Ik ben geen Marron, ook geen Hindoestaan, maar ik kwam ook niet in aanmerking om met mijn huidige vrouw te trouwen volgens haar ouders. Maar het slijt en ze hebben zich uiteindelijk bij neergelegd. Een betere schoonzoon hebben ze nooit eerder gekend. Ze liepen weg met me.
  Het heeft tijd nodig.

  Onlangs was ik in Suriname en heb ik bij een Roti van Roepram twee Javaanse meisjes met twee Marron jongens ontzetten verliefd zien zitten doen. Dat zag je vroeger niet. En ook heb ik Hindustaanse meisjes hand in hand zien lopen met Creoolse jongens. Het heeft allemaal tijd nodig en als je elkaar in alle talen, inclusief de taal der liefde verstaat, dan is er hoop.

  Latour, als je in je hoofd prent dat het niet gaat lukken, dan heb je de handdoek al in de ring gegooid. Ik wil je aanraden om de handdoek weer op te rapen en naar de positieve veranderingen te gaan kijken.
  Een ding is zeker: de komst van allerlei etnische Surinamers naar Nederland heeft ervoor gezorgd dat er een behoorlijke verandering in etnisch denken is. De Javaan en de Hindoestaan zijn in Nederland geconfronteerd met het feit dat de Europeaan ze zwart vond. Een kleurling, net als de Creool. En dat heeft ze aan het denken gezet waardoor er ook in Suriname veranderingen voorkomen. Velen die naar SU terugkeren komen dan op beide benen terecht en denken anders over buiten-etnische huwelijken of relaties. Vetgeet daarbij niet dat de Hindustaanse en Javaanse meisjes vaak universiteiten hebben afgemaakt en de wil van hun ouders kunnen weerstaan. Ze trouwen met wie ze willen.
  Zelfs Chinese meisjes lopen tegenwoordig hand in hand met Creoolse of Hindustaanse jongens. Heb geduld!


  Maak melding

 40. Musk,

  Bedankt voor je bemoedigende posting. Is tenminste iets anders dan die postings van die azijnpissers als Ray en consorten. Die leven in een andere realiteit die wij hier in Suriname niet herkennen. Het leven hier is hard en soms bijzonder onaangenaam. Je moet keuzes maken die soms tegenovergesteld zijn aan goed of kwaad maar je wel doen overleven. Jullie daar in Holland schijnen dat niet te beseffen en veroordelen en schreeuwen maar raak. Lekker comfortabel vanuit je georganiseerde stoel. Terwijl wij hier proberen om er iets van te maken met de leiders die wij hebben. Probeer die azijnpissers daar ervan te overtuigen want als we telkens die onzin hier op dit forum lezen is gaan we echt niet denken dat jullie het beste met ons voorhebben hoor. Echt niet.


  Maak melding

 41. De ndp bestaat uit een samenraapsel van exen!
  Het zijn allen ex-vhp’ers, ex-nps’ers, ex- pl en ex-abop, etc. etc.
  Ze hebben allen hun oude schoen omgeruild, omdat ze dachten dat het gras bij de paarsen groener was.

  In een relatie hebben beiden schuld als het mis gaat.
  Zelfreflectie is een must!
  Ik hoop voor al die exen, dat er nog een plekje voor ze is, en dat ze inmiddels niet al zijn vervangen voor iets fris en nieuws.


  Maak melding

 42. Ik heb eerder gewaarschuwd voor de vieze tactiek van de ndp, bij de komende verkiezingen.
  Men is druk bezig om de creolen op te hitsen tegen de hindustanen, want Dhr. Santhoki mag absoluut geen President worden.
  Dit is een persoonlijke vete van bouta.

  Tsja, voor hun pech, maakt armoe geen onderscheid in ras. Deze mofinawangs leven gebroederlijk naast elkaar, ze hebben het allemaal zwaar.
  Wat een achterlijke koloniale gedachte om angstig te zijn voor je landgenoten.
  Suri staat bekend om zijn verschillende rassen en culturen die gebroederlijk naast elkaar leven, of niet dan??????

  Nu, is het aan jou, om suri op de kaart te plaatsen, door te bewijzen dat bovenstaande, geen farce is maar de waarheid.

  Kom maar op met je verbroedering.
  Kom maar op met je eenheid.
  Kom maar op met je I Love Su……laat zien dan…..


  Maak melding

 43. Esmarald,

  Baas hoeft de creolen niet op te hitsen tegen de Hindoestanen hoor. Dat doen de Hindoestanen zelf wel. Als je hier in de Surinaamse realiteit leefde dan zou jet het met me eens zijn. Blijf daar met die pedofiel Ray doen alsof alles koek en ei is, maar hier doen Hindoestanen alsof ze het uitverkoren volk zijn. Voor je het weet leef je in Suriname in een apartheidsstaat. Er zijn zelfs buurten in Paramaribo waar je als creool of andere zwarte niet in komt want de Hindoestaanse meerderheid leeft als lord en sluit ieder ander uit en ze komen alleen uit de wijk om aan de arme sloeber iets te verkopen. Want dan hebben ze ineens geen probleem met je.


  Maak melding

 44. @latour,

  Baas….????, hou op hoor, je bent te ontwikkeld, om iemand baas te noemen, it’s 2013.
  Of ben je in dienst van het Kabinet? Dan nog…

  Ik betwijfel ten zeerste dat jij je nu in suri bevind, sorry.
  Wist jij dat de beste vrienden van alias b. Hindoestanen zijn?
  Wist jij dat de grootste geldschieters van alias b. Hindoestanen zijn.
  Wist jij dat zijn ‘zakelijke’ partners alleen maar Hindoestanen zijn?
  Etc. etc.
  Voel je hem? Of nog steeds niet…..

  Hij gebruikt dit scenario om jullie bang en afhankelijk te maken.
  Alias B. doet dit wel bewust, dit is een opdracht, creëer angst.
  Bewijs: lees aub het forum…(zie boven) en trek je conclusie.
  Een hoop is reeds verwijdert, maar ik schat in, dat je slim genoeg bent!


  Maak melding

 45. Esmerald,

  Het issue is hier niet waar ik woon. Ik kan dat op dit forum niet bewijzen net zo min als jij dat kan bewijzen waar je woont. Wat ik vertel is gebaseerd op mijn ervaringen en dat van mijn familie, vrienden en kennissen in Suriname. Dat kan jij onmogelijk zeggen want je zit hoog, droog en georganiseerd in Nederland. Dat is wat ik in mijn postings elke keer betoog. Jullie weten niet waar jullie het over hebben want de Surinaamse realiteit is echt heel anders dan de Nederlandse. En als ik er midden in zit dan denk ik dat ik meer recht van spreken heb dan jij. En wat betreft die Hindoestanen waar jij het over hebt rond Baas (is slechts een benaming voor mij, meer niet), die zijn net zo teleurgesteld in de VHP en hun racistische politiek door de jaren heen. Of ze nu rijk of arm zijn doet niet terzake. Ja, waar de macht is daar doen ze liever zaken mee, maar toen het Front aan de macht was zaten ze ook bij de NDP, dus vermoedelijk is het ze ook te doen om de arrogantie en het racisme van de VHP te breken. Tenslotte, veel Hindoestanen bij de VHP zijn moslims. Die zijn door de jaren heen altijd meer open geweest als het gaat om relaties met andere volken dan de Hindoes. Als je echt een apartheidsstaat wil in Suriname dan moet je heulen met de Hindoes zeg ik altijd.


  Maak melding

 46. @Latour,

  De afgunst op het succes van enkele Hindoestanen (de meesten hebben het zeker niet breed) is vervlochten in elke zin die je schrijft. Vraagje: waar heb je die afgunst gekocht? Bij de Chinees? Voor hoeveel? En vindt je het niet opmerkelijk dat sinds de staatsgreep ineens een heleboel Creolen en niet-Hindoestanen, onder wie Bouterse, multimiljonair zijn geworden? Brunswijk? En dat ook nog vaak met in de ene hand een geweer en in de andere hand witsel. Binnenkort krijgt Suriname een nieuwe wapen: een creeol met in een hand een geweer en in de andere iets wat op meel lijkt. Dat zal je vast met trots vervullen.
  Waarom vindt je het gek dat mensen – niet alleen Hindoestanen, maar ook de gegoede Creolen en anderen – wantrouwig worden zodra ze een onbekende Marron in hun buurt zien? Het is deze groep dat vnl voor de roofovervallen zorgt.
  Je beweert dat Hindoestanen discrimineren zodra ze aan de macht komen. Geef dan een voorbeeld. Maak je bewering waar. Noem landen op waar Hindoestanen aan de macht zijn en anderen discrimineren, zodat je tenminste wat geloofwaardig overkomt.
  Ik beweer dat juist het omgekeerde het geval is: Hindoestanen worden overal gediscrimineerd. Waarom? Omdat ze een cultuur en godsdienst hebben die anders is dan wat gebruikelijk is in de wereld, nl de dominante Wetsers-Christelijke godsdienst en cultuur. Christenen willen niet accepteren dat iemand die Jezus niet aanbidt, ook gelijkwaardig is aan hen. Het vreemde is dat Jezus het meerendeel van z’n leven in India heeft doorgebracht – Hij noemde India ‘de hemel’ – en bar weinig mensen op de wereld weten dat of willen dat eens serieus onderzoeken. Want dat zou de hele wortel onder de Christelijke boom aantasten. Dus, liever de Hindoestanen discrimineren dan de waarheid vinden.
  De Bergrede van Jezus in de bijbel is voor 80% een woord voor woord herhaling van teksten uit verschillende Hindoegeschriften. Hoe zou Jezus dat kunnen indien Hij niet op de hoogte zou zijn van deze geschriften? En zelfs in Afrika zijn er beelden gevonden van Hindoe Goden en Godinnen. In Ethiopie zijn er laatst tekeningen gevonden van de God Ganesh. Deze Heer Ganesh stond bij de Romeinen bekend als Janesh, Janus. De Inca en Azteken aanbaden de God Hanoeman. In Arabie werd de God Shiva aanbeden. De Grieken aanbaden Heer Krishna en de Egyptenaren de Zonnegod (Suryadev, Savita).
  Dus, zoals je kunt opmaken, Hindoestanen waren overal bekend op de wereld en niemand vond ze discrimineren, anders zouden ze de Goden niet hebbe overgenomen.
  Dat Bouterse geen Hindoestaan als president wil, zegt wat, maar ook niet zo veel. Hij wil immers zelf tot in alle eeuwigheid president blijven en zal elk ander blokkeren voor die post. Bouterse wil sterven in het presidentieel paleis. De renovatie van het paleis is bedoeld om z’n laatste adem erin te kunnen uitblazen. En daarna zal het spoken in die paleis. De nieuwe president na Bouterse moet maar snel een ander presidentieel verblijf laten bouwen, want de geest van Desi gaat hem/haar geen rust gunnen. Hem/haar niet en heel Suriname niet. Misschien dat die Steve Meije een excorcisme-uitdrijving moet gaan doen.


  Maak melding

 47. @latour,

  Ik ben een beetje teleurgesteld in je!
  Ik kan helaas niet verder met deze discussie.
  Anders doe ik zelf aan ‘hokjespolitiek’.

  Slaap er maar een nachtje over, en lees het forum aub.

  Mazzel.


  Maak melding

 48. Vijay,

  Mijn oma keek vroeger altijd op tegen Hindoestanen. Mijn opa niet. Een keer zei mijn oma vriendelijk en als grappig bedoeld tegen aar buurman die een winkel had die goed draaide dat hij nu snel rijk zou worden. De Hindoebuurman werd meteen boos, pakte zijn houwer en joeg haar de winkel uit met de mededeling dat ze jaloers was. Ze mocht nooit meer in de winkel komen. Ken je nu de aard van de Hindostaan zei mijn opa tegen mijn oma. Bij alles wat hij doet is hij verdacht op afgunst en beschuldigd hij een ieder die het minder heeft van jaloezie en afgunst, ook al is het nog zo’n onschuldige opmerking of als niet meer dan een grap bedoeld. Daar doet jou posting mij aan denken. En voor de record: de plek waar de Hindoes het meeste hun ware aard laten zien ten aanzien van minderheden is India. Dat zeg ik niet maar Rahul Ghandi, de zoon, kleinkind van…

  Lees zijn posting in het Ad van 17 december 2010.

  NEW DELHI – Geradicaliseerde groepen hindoes vormen een grotere bedreiging voor India dan moslimextremisten. Dat vindt Rahul Gandhi – de 40-jarige kleinzoon van voormalig premier Indira Ghandi- van de Indiase politiek, zo blijkt uit een document, dat is verschenen via WikiLeaks.

  Ghandid deed zijn uitspraak op basis van de discriminatie en aanvallen op moslims in India nadat de BJP, de belangrijkst partij voor uitsluitend Hindoes aan de macht is gekomen.


  Maak melding

 49. Esmerald,

  Tja, ik heb je niet gevraagd om met mij te discussieren hoor. Maar als je teleurgesteld bent spijt het met zeer. Zo heeft iedereen een visie en als je die niet aankunt…


  Maak melding

 50. @Latour: Geradicaliseerde groepen hindoes vormen een grotere bedreiging voor India dan moslimextremisten. Dat vindt Rahul Gandhi – de 40-jarige kleinzoon van voormalig premier Indira Ghandi- van de Indiase politiek, zo blijkt uit een document, dat is verschenen via WikiLeaks.

  Wat je hier zegt raakt kant noch wal, want dan zou het alleen maar betekenen dat de ene Hindoestaan de andere discrimineert. Kom met voorbeelden waaruit blijkt dat Hindoestanen de niet-Hindoestanen discrimineren, want dat is wat je beweert.

  P.S.: mijn leraar tekenen op schoool was een neger die een bloedhekel had aan Hindiestanen en alle Hindoestaanse kinderen keihard op de gevoelige plek op de schouders drukte met z’n duimen. Moet ik daarom concluderen dat alle negers discrimineren en slecht zijn? Mij lijkt dat je een beetje geisoleerd bent en heel weinig Hindoestanen kent. Of niet wil kennen omdat je al bij voorbaat een ‘mening’ hebt.


  Maak melding

 51. Vijay,

  Je vroeg om éên voorbeeld. Die heb ik je gegeven. Als één voorbeeld voor jou kant noch wal raakt waarom vraag je er dan om? Ik heb nooit gesteld dat een ervaring voor betekent dat de hele groep zo is. Ik ga uit van verschillende analyses, politieke gebeurtenissen en ervaringen in Suriname. En die zijn niet mals. Zelfs jij daar in dat verre Holland maakt de fout om te denken dat als een paar Marrons een Hindostaanse winkel overvallen dat alle Marrons dus dieven zijn. Zou jij toestaan dat een Marron met je dochter trouwt. Kom niet hier op dit forum doen alsof je zo’n verlichte en liberale Hindostaanse intellectueel bent, want die bestaan niet in Suriname hoor. Echt niet. Dat is de realiteit waarin ik leef en niet dat welzijn en subsidieparadijs daar in Holland met jullie pseudo respect voor mensenrechten.


  Maak melding

 52. En nu paniek voetbal , en dat krijg je als je niet naar hun pijpen danst .
  V:H:P de naam zegt het al .
  voel hoe pijnlijk .
  vroeger hadden we V.W kever , maar nu hebben we audi en bmw , dus weg met die oude troep .


  Maak melding

 53. Zijn jullie bang om te zeggen dat v.h.p een koerie partij is .
  dit is democratie je moet je mening gewoon uiten , dit is geen rasisme . zeg het gewoon dat er geen andere bevolkings groepen vertegenwoordig zijn in deze koerie partij .ik heb het gezegt , en dan .nak mie no .


  Maak melding

 54. SORRY DAT IK DIT ZEG MAAR IK BEN ER ZELF ALS EEN KOELI OPGEGROEID! iedereen weet hoe WIJ koelies zijn, ze helpen alleen zichzelf, naar de hel met de VHP.
  HET GAAT PRIMA ZOALS HET GAAT IN SWITIE SU.
  LANG LEVE DESI!
  ENNE…LET VOORAL NIET OP DE MENING VAN DIE ‘ ( GELEENDE )EURO SURI’S, ZE HEBBEN GEEN MOEDERLAND, NOG VADERLAND, TJEPOTI…:) 🙂


  Maak melding

 55. Panov, je filmpje bewijst slechts dat Afrikanen net zo goedgelovig zijn als de rest van de mensheid; zelfs als een marsmannetje naar de aarde zou komen en een kerk zou stichten zou hij in elk land op aarde aanhangers krijgen, vooral als er mooie muziek, mooie danspasjes en lekker eten en drinken in zijn kerken te vinden was, ook in India, het land van de Hindoes, heb je miljoenen Christenen, Moslims en ik wil wedden, zelfs enkele Joden en Rastaman rondlopen. Niets bijzonders dus, dat filmpje over Ghana.


  Maak melding

 56. @Latour,

  Niet afdwalen. Ik vroeg je om een voorbeeld waar Hindoestanen aan de macht zijn en niet-Hindoestanen discrimineren. Je hebt dat voorbeeld niet kunnen geven, constateer ik. Dus je stelling is niet op feiten gebaseerd, maar is gewoon je misvormde mening. Ik daag je nogmaals uit: geef een voorbeeld van een land waar Hindoestanen aan de macht zijn en de niet-Hindoestanen (bv negers) discrimineren!

  Ik beweer nooit dat alle Marrons dieven zijn, wel dat veel Marrons dieven zijn. Percentueel gezien zijn er veel meer dieven/rovers in de Marrongemeenschap dan in de andere gemeenschappen. Dat wijzen de statistieken uit. Indien een Marron een goede Hindoe zou zijn, zou ik het zeker toestaan dat hij met mijn dochter zou mogen trouwen, indien zij dat zo wenste! Want in het geestelijke telt niet de ras, maar de spiritualiteit en de Dharma. En ik ben verre van een intellectueel, ik ben niet hoog geleerd en voel me niet boven wie dan ook verheven. Maar dat wil niet zeggen dat ik onzin zou moeten accepteren. Onzin, zoals jij die spuit.

  @Roy Manglie,

  Wat ik heb gerookt?
  Ik heb gesnoven aan de waarheid en de waarheid is dat Jezus van z’n 13e tm z’n 30e jaar in India/Tibet heeft gewoond en door Indiase en Tibetaanse Meesters is gevormd. Hij heeft zich jarenlang bekwaamd in Yoga en Meditatie en de Hindoe geschriften en was een aanbidder van de Onpersoonlijke Vorm (Brahman) van Heer Shiva.
  Na voltooiing van z’n opleiding en het bereiken van de staat van Nirwana, wilde hij z’n opgedane kennis schenken aan het Joodse volk, om hen te verlichten. Daar trof hij zoveel domheid, bijgeloof, materialisme en intolerantie aan dat hij zelfs aan de kruis werd genageld. Maar door de Yoga- en Meditatietechnieken die hij beheerste, kon hij de pijn en het lijden de baas worden en de schijndood (stilzetten van de ademhaling, wat alle grote Yogi’s kunnen)aanwenden en daarna z’n lichaam genezen.
  Hij was de Joodse en Romeinse intolerantie en onwil voor de Ware Sspiritualiteit zo zat en zag geen mogelijkheid meer om de het volk van Israel tot de waarheid (de Ziel is eeuwig en een afspiegeling van de Allerhoogste Goddelijke Ziel)te brengen dat hij daar niet langer meer z’n tijd wilde verdoen en weer terugkeerde naar ‘de hemel’, naar India. Daar leefde en predikte hij de Ware Godsdienst, de Sanatan Dharma en op zeer hoge leeftijd verliet zijn ziel het lichaam. Z’n lichaam ligt begraven in Kashmir, in Noord-India.

  @Roy Manglie,

  Weet je wat het woord ‘Koelie’ betekent? Iemand die de last van een ander draagt (sjauwt). Dus hoe kan een Koelie dan alleen zich zelf helpen? Hij helpt altijd iedereen wier last hij draagt. Jij was misschien de uitzondering.

  @henkes,

  De stelling van sommigen is dat de VHP (lees Hindoestanen) alleen een eigen kliekje willen vormen en anderen niet accepteren. Indien dat waar zou zijn, hoe zouden dan Afrikanen, Westerlingen, Zuid-Amerikanen en anderen het Hindoeisme/Sikhisme/Boedhisme belijden? Een Hindoestaan moet ze geaccepteerd en z’n eigen dingen toch geleerd hebben?

  De werkelijkheid van Suriname is dat de negers van Suriname – het woord neger is voor mij geen scheldwoord, neger betekent zwartgekleurd of donkergekleurd en beschouw ik als een goede benaming voor alle mensen van Afrikaanse oorsprong, waar ook ter wereld – belast zijn met een verleden van slavernij en zich daarom afzetten tegen andere groepen in Suriname. De Afrikaanse negers hebben die belaste slavernij-periode niet en staan meer open, ook voor de Hindoestanen. De Surinaamse neger staat niet open voor de Hindoestanen, hun ideeen, cultuur, taal en godsdienst. Hoeveel negers in Suriname kunnen claimen dat ze lid wilden worden van de VHP en zijn afgewezen? Of dat ze Hindoe wilden worden en zijn afgewezen? Of dat ze de Hindi taallessen niet mochten volgen? Ze willen gewoonweg geen lid worden van de VHP, niet omdat de VHP slechte ideeen heeft, maar omdat de VHP is opgericht vanuit een Hindoestaanse achterban en een Hindoestaanse achtergrond heeft, net zoals de NPS, BEP, ABOP, PL, KTPI enz. allemaal zijn opgericht door een achterban met een eigen achtergrond. De reden waarom de negers en de anderen zich niet bij de VHP aansluiten is omdat ze te weinig afweten van Hindoestanen (behalve dat Hindoestanen rijk zouden zijn en dus beroofwaardig en mooie begerenswaardige vrouwen hebben en erg corrupt zouden zijn) en een minder open geest hebben dan de Hindoestanen. De Hindoestanen daarentegen sluiten zich wel aan bij andere partijen zoals de NPS, NDA. Omdat ze meer open staan voor de andere groeperingen en de eigen achtergrond ze veel minder afremt.

  @Seng-sang,

  Ik daag je uit om morgen nog lid te worden van de VHP. Maar dan moet je hun partijbeginsel wel ondersteunen. Indien je afgewezen wordt, dan pas heb je het recht te zeggen dat de VHP een Koeliepartij is en anderen niet duldt in de partij, eerder niet. Want dan raskaal je alleen maar haat en vooroordelen. Kom met bewijs dat de VHP andere rassen binnen haar gelederen niet duldt. Dat bewijs kun je makkelijk leveren indien je wordt afgewezen als kandidaad-lid.


  Maak melding

 57. Ik had gehoopt dat de discussie kon gaan over overname ne de leeggeroofde staatskas. Wellicht is die al geweest. Restte alleen. Og maar man-spelen. Spelen op de man.


  Maak melding

 58. Vijai,

  Je bent een idioot, zoveel is duidelijk. Over Jezus vertel je zoveel onzin dat je wel degelijk iets gerookt moet hebben om met zulke debiele beweringen te komen. HOu je bezig met je rotzooi geloof en laat Jezus erbuiten. Niemand die erover begon, ik niet en anderen ook niet. Dus het slaat nergens op, want het is alleen bedoeld voor je eigen bekrompen Hindoe ego.


  Maak melding

 59. @Latour,

  Jullie Christenen zullen geschokt , verstokt en versteld staan wanneer de onderdrukte en verboprgen gehouden waarheid ooit naar boven komt dat Jezus in India was en een zeer hoge dunk had van dat land. Zo zeer zelfs dat hij dat land ‘de hemel’ noemde. Al is de leugen nog zo snel en krachtig, de waarheid achterhaalt haar wel ooit.

  Wil je ook ontkennen dat de Essenen een Boedhistische secte in het Midden-Oosten waren?


  Maak melding

 60. @ vijay, waar in de hell heb je deze info vandaan? uit de ”hindoe” geschriften? enne….wat hebben de Essenen met de vhp te maken? rook meer hoor vriend! straks ga nog vertellen dat de nazi’s joden waren…keep on dreaming…fool!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.