Chauffeurs openbaar vervoer dreigen met acties

9

PARAMARIBO, 20 aug – Buschauffeurs op verscheidene particuliere routes dreigen met protestacties. Volgens Edmund Dundas, leider van de ontevreden groep, wordt maar met hun belangen gesold. De Particuliere Lijnbushouders Organisatie, PLO, werkt niet naar behoren. Het maakt dat de overheid met veel weg komt.

Zo wordt de subsidie op het openbaar transport heel laat uitbetaald. Volgens Dundas is er soms een achterstand van wel een half jaar. Het geld zou elke maand uitbetaald moeten worden volgens afspraak. De PLO geeft vaak niet thuis als er weer eens aan de bel getrokken moet worden. Waar de chauffeurs en buseigenaars ook over vallen is de subsidie zelf. Het geld dekt alleen maar de meerkosten aan diesel. Ander materiaal als banden worden niet gedekt.

Toch stijgen de prijzen op alle fronten. “Men praat over subsidie, maar het is geen subsidie. Het is wat we voorschieten aan diesel”, zegt Dundas. Er zou weer onderhandeld moeten worden over een betere manier van compenseren. Dit dan als de regering nog steeds tegen de verhoging van vervoerstarieven is. Als klap op de vuurpijl is er nog een training defensief rijden die de regering verplicht stelt. De training is niet gratis, wat voor nog meer kwaad bloed zet bij de al verhitte vervoerders.


9 REACTIES

 1. Het grote feest is nauwelijks begonnen of is op de helft en de echte landsproblemen beginnen zich al aan te dienen. Een van de meest belangrijke “schakels” van de samenleving dreigt met protestacties. De lijnbusvervoerders want overal stijgen de prijzen en bij hen dalen de prijzen. Wat een omgekeerde wereld is dit, terwijl de regering zoveel aan het “beloven”is. Omdat de overheid een “moloch” meer uitgeeft dan het verdient. Waar blijven de NDPers, de “Niet Denkende Parasieten”, met hun groot praat? Deze bus chauffeurs wachten al maanden op het deel wat de overheid moet uitbetalen. Maar ze gaan gewoon door met feesten, want zo hoort het, en “neks no fout?”. Een van de nieuwe verplichtingen voor de chauffeurs is dat ze gedurende de feestperiode er voor moeten zorgdragen dat de passagiers geen vuil uit de bussen op straat gooien. Ieder weldenkend mens zou dit toejuichen ware het niet dat ze het zelf moeten betalen(boete), in dien het toch gebeurt. Dit terwijl de overheid haar plichten – niet uitbetalen van de subsidies – helemaal niet nakomt. Al ruim zes maanden loopt de overheid achter. Het is schrikbarend hoe de prijzen de pan uitrijzen, terwijl de overheid geen geld heeft om zelf de salarissen uit te betalen. Er wordt helemaal niets meer verdient, door de adhoc beslissingen. En maar lenen bij de verschillende banken, om zichzelf wel uit te betalen. Als je naar het totale plaatje kijkt, dan zie je dat zelf de opleidingen niet deugen, een zeer laag niveau hebben. Natuurlijk als het onderwijs niveau slecht is kan je moeilijk verwachten dat de beroepsopleidingen beter zijn. Maar dit “omen” kan je deze parasieten niet voorhouden, louter omdat hun denkniveau hiervoor niet is toegerust. Want de meeste van deze prarasieten weten van voren niet eens dat ze van achteren ook leven. Wat ik niet begrijpen kan is dat je voor elk onderdeel of sector in een samenleving, je een professionele adviesorgaan hebt, jammer genoeg zet men deze professionelen niet in, men vertikt het zelf. Dit geeft duidelijk aan dat men niet bezig is met het “volk/land”, naar een grotere hoogte te tillen, zoals belooft. Maar over duidelijk eigen belang na streeft. Het probleem is dat deze lui hun eigen – rudimentaire – visie hebben, en dan heb je die bedelaars – de achterban – die op een “kluifje” zitten wachten, die alles goed vinden. En straks krijg je die “bedelaars” met hun achterlijke slogan dat het goed gaat, maar de “jaloerse tegenstanders” mensen vinden van niet. Suriname is nog nooit zo verdeelt als nu. Bij normale mensen is het zo dat je automatisch merkt/voelt wanneer het goed gaat, dát het goed gaat! Maar in Suriname moet men het jou vertellen, dat het goed gaat, en zelf wanneer je blind zou zijn zou je het tegendeel voelen.


  Maak melding

 2. Subsidie?

  Veel particuliere bushouders hebben lappen grond, drie woningen, 4 vrouwen en een SUV voor in het weekend. De subsidie-regeling is iets van de vorige Eeuw. Het kan echt niet meer. Schaf het af en zet de bussen die het leger laat wegrotten op de kazerne zoveel mogelijk in.
  Subsidie?
  Voorbeeld: Thailand, Indonesie en Maleisie waren de grootste rijstexporteurs in de wereld. Door het VS subsidie-systeem aan Amerikaanse rijstboeren is Amerika nu de grootste rijstexporteur.
  Uncle Ben rijst is overal in de wereld te koop voor een lagere prijs dan die van de Thaise boer. Die kan zijn gezin niet meer onderhouden, terwijl de Amerikaanse boer zijn Dallas-achtige woning opnieuw laat renoveren. Subsidie is verleden tijd.


  Maak melding

 3. Het vervoeren/transporteren van personen/goederen is primair een overheidstaak. Sedert de oude politiek deze belangrijke functie heft overgeheveld is het met de dag een steeds grotere puinhoop geworden. Zelfs mensen, die wonen in de uiterste uithoeken van het land maken van staatswege aanspraak vervoer/transport om ander andere elders in het land dag of avond schooling te volgen dan wel vervoeren van goederen. Door dat nalaten van de overheid zijn er noodzakelijkerwijs meerdere vervoersmiddelen per huishouden. Op die manier zal Suriname immer vanuit Paramaribo worden gelijd en niet geleid en grote delen van de Surinamer onontwikkeld- en de mensen analfabeet blijven. Falisi Pinassi yu musu paaaaaaari na boto prefu yu piri yu tifi a heri dei!


  Maak melding

 4. De overheid moet haar best doen om ordening te brengen in de particuliere busdiensten……… Het is een complete chaos. Er rijden teveel van de bussen rond………..Dit maakt de spoeling dun voor de ondernemers.

  Nu wordt de overheid gedwongen om de slechtlopende bedrijven te subsidiëren. Dit kan niet,…dit mag niet. Het risico moet de ondernemer zelf dragen.De efficiënt werkende bedrijven zullen zichzelf redden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.