Beperken belangstellenden op Onafhankelijkheidsplein moet

39

PARAMARIBO, 18 aug – Het beperken van belangstellenden voor Carifesta-activiteiten op het Onafhankelijkheidsplein moet. Dit zegt Ivan Graanoogst, voorzitter van het Carifesta Comité. Hetaantal zitplaatsen op de tijdelijke tribune zit veel lager dan het toestromende publiek. Dat was al op de eerste dag merkbaar. Dranghekken moesten worden ingezet.

Veel publiek moest buiten blijven, eenvoudig omdat er geen plaats was op de tribune. De geïmproviseerde tribune biedt plaats aan hooguit negenduizend personen. Volgens Graanoogst is er geen sprake van opzet. “Waarom zouden we niet alle vijfhonderdduizend Surinamers willen accommoderen. Ik had gehoopt dat we genoeg plaatsen hadden.” Dat was dus niet het geval en de klachten waren dan ook niet van de lucht.

Vooral de dranghekken waren het surplus een doorn in het oog. Graanoogst heeft alle begrip en doet het boetekleed aan. “Ik bied mij verontschuldigingen aan. Ik kan misschien begrijpen waarom mensen dat gedacht kunnen hebben, maar het is absoluut niet onze bedoeling om mensen uit te sluiten. We willen juist iedereen bij elkaar brengen. En je weet onze president tegen het uitsluiten van anderen is.” Een groot deel van de plaatsen was ook gereserveerd voor buitenlandse delegaties.

39 REACTIES

 1. Net als bij keti koti in amstersam waar velen en vooral de nazaten moesten smeken om een plek te krijgen . Helaas het waren alleen maar stoelen voor de huichelende hoogwaardigheidsbekleders. De president is tegen uitsluiten van anderen, dat blijkt.
  Want nog graanoogst en nog bouta hebben het verstand om een groot evenement te organiseren laatstaan regeren.


  Maak melding

 2. Aaah baja Surinamers en iets regelen… overigens is dit puur verspilling van belastinggeld. Hoeveel kindermondjes had je hiermee niet kunnen voeden of achterstallig loon van leraren kunnen betalen. Sinterklaas bestaat echt en hij heet Desi Bouterse.


  Maak melding

 3. mr koos,
  houden jullie nooit op met het woord bouta, weet je dat het meest voorkomende woord is in suriname.

  Hier bouwen ze ook huizen op vervuilde gronden en wie betaald dat om het op te ruimen???? koos, piet, en hans.dus denk vooruit aub.


  Maak melding

 4. Ja, ja graanoogst.
  Net echt!
  Tuurlijk hebben jullie de paarse volgelingen van kaartjes voorzien, waarom?
  Om te voorkomen dat het plein er leeg uit ziet.

  Hou je zelf maar voor de gek, plots betreft het 9000 kaartjes, terwijl de rest van de media het
  over 5000 kaartjes heeft.

  Ėėn grote poppenkast.
  Blijf maar denken dat het volk dom is.
  Er staat jullie een grote ‘ver-assing’ te wachten in 2015.


  Maak melding

 5. Graanoost: argument Veiligheid is goedkoop om nu als excuus nu te gebruiken.
  Wist je pas 3 dagen geleden dat er maar 9000 geaccommodeerd konden worden? Nee natuurlijk niet. Dat was al maanden geleden bekend. En van de 9000 plaatsen waren er al via het vrienden circuit al 8500 verdeeld. Bleef 500 over voor het “volk”. Lekker toch?
  Dus komt Graanoost met het volgende niets zeggende verhaal:
  “Ik bied mij verontschuldigingen aan. Ik kan misschien begrijpen waarom mensen dat gedacht kunnen hebben, maar het is absoluut niet onze bedoeling om mensen uit te sluiten. We willen juist iedereen bij elkaar brengen. En je weet onze president tegen het uitsluiten van anderen is.”

  Man waarom heb dit niet 3 maanden geleden gezegd aan het geliefde volk van de President. Tekst kon ongeveer zo zijn:
  Waarde landgenoten. We zijn blij dat jullie allen dit grootse moment voor Suriname als volk vol vertrouwen dragen. Zoals door de President eerder gemeld zal dit ene ongekend feest worden van, door en voor het Surinaamse volk.
  Jammer genoeg moeten we de zaken ook reëel opzetten en moeten we u verzoeken kaartjes te kopen voor de openingsceremonie en wel SRD 30 per kaartje.
  We hebben van de 9000 plaatsen 500 kaartjes voor jullie kunnen reserveren. Waarom 500? Nou omdat we ook aan onze donoren moeten denken. De verdeling is nl zo:
  1000 voor buitenlandse genodigden
  1500 partijleden en netwerkers
  4000 party loyalisten
  1000 hielenlikkers

  Maar we maken er toch een leuk feest van en om jullie toch deelgenoot ervan te maken hebben we STVS gevraagd dit live uit te zenden.

  Slikken maar mensen!


  Maak melding

 6. Weer zal je mensen hebben die deze reacties niet leuk zullen vinden. Maar ik blijf het zeggen, de “lijders” in Suriname doen steevast groot, maar denken klein, zelf bekrompen! Over pragmatisme gesproken, het is overduidelijk dat er hier “geen” sprake van is. Want stel je eens voor, waren er op zijn minst de helft van de Carifeestvierders geweest, hoe zou men hen dan accommoderen? Wie organiseert nu een Internationaal festijn, en denk kleinschalig, dit is wat men noemt “dorpspolitiek” bedrijven. Het is overduidelijk, dat deze zogenaamde organisatoren een zeer beperkte denk niveau hebben, niet om je heen kijken. En in dit geval hoef je geen politieke kleur te hebben, om te vinden dat dit geen onderonsje moet zijn. Ook zullen mensen die niets gewend zijn – nooit in den vreemde geweest – dit geweldig vinden, maar, vele van ons weten wel beter. Je kan in deze zeggen; “de paarden die de haver verdienen, krijgen ze niet”. Je zou de vergelijking met “Kwaku” kunnen maken, ook zij vonden dat men het kon organisatie, nu weten wij beter. Hier is het zelfde van toepassing. Maar, alleen moet het arme volk deze tol betalen, omdat het niet lang op zich zal laten wachten. De “broekriem” zal binnenkort strakker aangehaald moeten worden, met huishoudelijke problemen van dien.


  Maak melding

 7. Precies hetzelfde deed NF,3jaar geleden ook toen zaten ze voor een dubbeltje op de eerste rij samen met hun familie en vrienden,waren jullie ook zo anti?Lijkt er op dat die Surinamers die hier in Holland wonen de Surinamer in Suriname niets gunnen,waarom is dat zo vraag ik me steeds af,het zijn toch jullie soort.Laat de regering voor wat ze zijn en wees blij voor de mensen die het ontzetten naar hun zin hebben,heb het meegemaakt in 2009 en 2012,wat een feest.

  Esmarald ga je soms het land overnemen in 2015?Graag want ik denk dat jij het “prima”zal doen zoveelllllllllllllll “know how”het moet je lukken.


  Maak melding

 8. Voor de verkiezingen:
  mensen stem op ons, wij zullen, wanneer we gekozen zijn,
  het volksbelang behartigen.

  Na de verkiezingen:
  alleen het belang van familie en vrienden wordt behartigd.

  Voor de opening van Carifesta:
  dit wordt een groot, groot onvergetelijk volksfeest dat ‘maar’ USD 18 miljoen kost.

  Tijdens de festiviteiten op het plein:
  er is alleen plaats op de tribune voor onze partijgenoten en buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders, het volk mag het, als ultieme ‘verrassing’, van achter dranghekken op kilometers afstand van het plein meemaken of ‘vrolijk’ naar huis terugkeren om van achter de beeldbuis van de nog nooit eerder in Suriname vertoonde lasershow en vuurwerk mee te ‘genieten’.


  Maak melding

 9. Beperken van het surinaams volk met welzijn en welvaart moest zeker ook.
  Behalve de paarse idiote parasieten en haitianen,chinezen,guyanezen enz…
  Allemaal dus voor eigen belang.


  Maak melding

 10. Wel, frappant vind ik het beperken van belangstellenden, zelf bij het bedrijven van “Dorpspolitiek” kom je dit verwerpelijk gedrag niet tegen, en nog nooit van mijn leven van zo een onzin gehoord, een Internationaal feest met beperkte toegang. Wat een achterlijk gedoe is dit, want anders kan ik het niet noemen. Weer komt de gebruikelijke huidige mentaliteit naar voren; “names and faceses only”, dit wat er zich nu afspeelde zal hen vroeg of laat opbreken! En je mag er gif opnemen aan het einde, gaat men schaamteloos verkondigen dat het een geslaagde festiviteit was. Natuurlijk, want eigen lof stinkt niet! Zullen we ooit horen wat het prijskaartje was? voor dit Internationale festijn met beperkingen?


  Maak melding

 11. Hoge School!

  Op verschillende bekende universiteiten in de wereld kan je afstuderen als activiteitenorganisator. Sommige mensen hebben het bij de geboorte meegekregen dus kunnen zij de universiteit over slaan.
  Anderen hebben van organiseren geen kaas gegeten maar krijgen grote activiteiten in de schoen geworpen alleen maar omdat zij van de Partij zijn.
  Zolang er zaken worden georganiseerd in combinatie met politieke belangen zal het er altijd een zootje zijn.
  Neem een evenementenburo in de hand die niets met geen enkele partij te maken heeft.


  Maak melding

 12. Sommige zwakbegaafden riepen om boycot, ze likken weer hun wonden, ze blijven die stink wonden likken, jullie worden niet moe om steeds weer ongelijk te krijgen noh. Jullie lijken wel masochisten, tegen beter weten in, in je eigen onzin geloven, JULLIE ZIJN GEWOON BIZAR.


  Maak melding

 13. “En je weet onze president tegen het uitsluiten van anderen is.” ”

  Ja dat mag gezegd worden want onze President is een GROOT STAATSMAN vergeleken met die kleine vene die de oppositie met wortel en tak zou uitroeien, zoveel haat straalde die man uit, a no ben bun mang.


  Maak melding

 14. De Mofina’s waren niet welkom op het grote feest.
  De kaarten waren in stilte al lang vergeven aan familie, vrienden en genodigden.
  Nu kunnen jullie Mofina’s zelf zien hoe jullie geskot worden door jullie eigen President.
  Wat naar voor jullie, vooral hen die zich in paarse vlag en tenue gehuld, naar het plein begaven en zich voor schut aan de kant moesten vermaken met schermbeelden.


  Maak melding

 15. Sabidirie, die president van je is een schijtzak. Het drek loopt langs zijn broekspijpen als hij de Atlantische Oceaan moet oversteken. Een echte grote staatsman zou naar Nederland komen en het juridisch gevecht aan gaan. Een echte grote staatsman heeft ook geen amnestie nodig. En geloof me Nederland heeft een eerlijk juridisch systeem. Bouterse had de noordzee niet nodig. En wat schets mijn verbazing ?

  1) Bouterse wil slavernij vergeven
  2) NDP Handlangers bedelen bij Nederland om Bouterse niet te vervolgen cq vervolging in te trekken
  3) Wijdenbosch doet oproep in de media om samen te werken met bedrijven in Nederland

  Ik noem dit kruipen.

  Beste Sabidirie, natuurlijk wordt Suriname geboycot of denk je dat die zgn investeerders in de rij staan voor Suriname. De EU heeft haar kantoor ook gesloten in Paramaribo. Ook bij de EU in Paramaribo was Bouterse niet welkom. De president van Suriname werd in zijn eigenland naar Nickerie gestuurd. Geen enkele GROTE STAATSMAN had dit gepikt. De stille diplomatie van Nederland doet haar werk. Suriname is overgeleverd aan het communistische regime van China.

  Sabidirie, Bouterse is geen grote Staatsman, het is megalomane president met het verstand van een bevroren visstick. Gelukkig is Bouterse geen uitzondering, Lonny kan moeiteloos daarbij aansluiten. Wees er maar trots op dat Suriname overgeleverd is aan deze clowns.

  Have a nice day ….


  Maak melding

 16. Stel voor dat Shell, staatsolie Suriname ook overneemt. Nog even en we staan in de achtertuin van Bouterse. Intussen timmert het nederlands bedrijfsleven rustig aan de weg en wacht Suriname op haar investeerders.

  Amsterdam – De Braziliaanse staatsoliemaatschappij Petrobras wil voor 2,1 miljard dollar aan bezittingen afstoten. Het gaat onder meer om het wingebied BC-10 voor de kust. Shell bezit een belang van 50 procent in dat veld en het Indiase ONGC neemt deel voor 15 procent.

  Petrobras wil zijn belang van 35 procent voor 1,54 miljard dollar verkopen aan het de Chinese Sinochem Group, maar Shell en ONGC hebben een optie (‘right of first refusal’) om binnen 30 dagen zelf het belang over te nemen.

  Petrobras verkocht ook een belang van 33 procent in een veld in de Golf van Mexico waarin Shell (67 procent) de dagelijkse leiding heeft. Het Braziliaanse bedrijf maakte geen details bekend over de koper en de overnamesom.


  Maak melding

 17. @Esmerald, je hebt groot gelijk en via de radio is aangegeven dat men een onderzoek moet instellen wie allemaal kaarten heeft bemachtigd.

  =Het volk is niet op de hoogte gebracht dat je in het bezit moest zijn van een kaartje.

  =Die Graanoogst is een schande voor de Carifesta. Die man kan niet eens Engels praten en kon daarom het volk niet toespreken.
  =Zie maar, een Guyanees heeft leuke dingen over suriname gezegd


  Maak melding

 18. zentien miljoen US dollar is geen zeven tien miljoen srd..

  en dat moet graan-oost verdelen beheren in de kari-festa hapening..

  die graan- oost heeft alles ge-oogst..


  Maak melding

 19. Zondag 18 augustus 2013 om 18:16 uur, door Sabidieri

  Jouw Zwakbegaafden die bevinden zich bij deze onzin of net als jou in bed bij de baas!
  De rest is zijn best aan het doen om wat geld te verdienen om verder te gaan met hun mooie leven in het zonnige Suriname doos!
  Vertel eerst maar eens uit welk potje dit is gefinancierd?
  En hoe komen we terug aan deze centen?
  Oja waar is je kornuit Dagoebalsingh gebleven?
  Nog steeds vast in het gevang voor de smokkel van waspoeder?


  Maak melding

 20. Er is geen plek in Suriname groot genoeg voor de hele bevolking! Is dat zo moeilijk te begrijpen? Bij de opening van de Olympische Spelen zat toch ook niet heel Engeland in het Stadion? Wat is zo moeilijk te begrijpen daaraan? Dat het allemaal te veel kost en er niet de meest gekwalificeerde orga op zit is duidelijk. Maar aan plaatsgebrek kan niet veel gedaan worden!


  Maak melding

 21. He koos, dat je een verstand hebt van een garnaal is duidelijk, een zwakbegaafde die de hele dag op waterkant.net zit te hopen, waardoor je door al je negativiteit het zicht op de realiteit allang kwijt bent geraakt.

  Naar mijn weten heeft de Grote staatsman President Bouterse de Atlantische Oceaan al 2 keer overgestoken hoor, niet naar Nederland natuurlijk maar naar Afrika. Waarom zou hij naar Nederland moeten komen om zich te verdedigen bij een politiek proces, als je het niet wist geen enkele Nederlander zou met die beschuldiging gevonnist worden door een onafhankelijke en eerlijke rechtbank in Nederland.

  Je leeft duidelijk in een omgekeerde wereld, momenteel is het Nederland die alle pogingen doet om in het gevlei te komen, je weet wel die Noorman zit nogsteeds in de wachtkamer.

  Ja noh Suriname wordt geboycot omdat die grote investeerders niet in de rij staan, nou als dat je logica is, wordt Suriname al bij zijn ontstaan geboycot want er hebben nooit Investeerders in de rij gestaan. Maar goed ik begrijp je wel hoor. Jij koos hoopt dat investeerders NOOIT in de rij zullen staan om in Suriname te investeren, ik daarentegen wel, het verschil is natuurlijk dat ik een Surinamer ben en JIJ NIET.

  Trouwens, momenteel is ook Nederland of eigenlijk de hele EU en Amerika overgeleverd aan die Communistische regime in China, oh ja, maar dat is natuurlijk weer goed, want dat levert voordelen op voor de Westerse Wereld. Alleen mag Suriname dat niet, want dat zo de ontwikkeling in Suriname ten goede komen toch koos. Ik begrijp je volkomen hoor.

  En onderstaande tekst van jou, bevestigd alleen maar mijn standpunt. Nederland eerst voor jou en Suriname mag in de zee verdwijnen toch. Als shell staatsolie overneemt is het goed voor Suriname, als China Oil staatsolie overneemt is het slecht voor Suriname toch.

  “Stel voor dat Shell, staatsolie Suriname ook overneemt……… Intussen timmert het nederlands bedrijfsleven rustig aan de weg en wacht Suriname op haar investeerders.”

  De haat naar het land Suriname en de Surinamers verraad jullie Nederlanders. Voor die haat heb je 11 plusjes gehad op wat moet voor gaan als een Surinaamse forum.

  I rest my case


  Maak melding

 22. @Sabidieri
  Ik heb helaas ervaringen opgedaan met de wijze waarop deze regering omgaat met investeerders die nog de moed hebben het te proberen.
  Voor mij is een ding zeker investeerders die serieus zijn komen niet omdat ze niet vooraf fee’s betalen. Zij haken af na 2 gesprekken.

  Zelfs de opportunisten als bijvoorbeeld China Zheng Heng Tai Investments of 3F (Fertilizers, Fat en Food) hebben na 3 jaar nog geen dollar gebracht.

  Zie hoe gesoleerd en kleinschalig Green Heart investeert.

  Zie hoe lang het duurt voor dat IAM Gold en Alcoa/Newmont gaan investeren (pas na dat Suriname zelf geld in brengt).

  Alle andere investeringen zijn giften en projecten van ontwikkelingsorganisaties en fondsen.

  Welke investeerder brengt zijn dollars naar een land waar de formele koers $ 1 op SRD 3,25 en bij de Cambio’s al gestegen is naar 1 op 3,4 en bij de Chinees op de hoe al is gestegen is naar 1 op 4.

  Zeker nu de belangrijkste inkomsten bron (goud) stevig gedaald is en de staat stevig winstgevende ondernemingen styevig subsidieert. Met de Subsidie van IAM Gold via elektriciteit geeft deze regering duidelijk aan slechte onderhandelaars te zijn, geen goede prioriteiten te stellen en het geld over de balk te smijten.
  Als serieuze investeerder doe je daar geen zaken mee.

  Deze niet positieve tekst komt niet voort uit anti gevoelens.. Ik zie heel grote kansen om grote dingen in Suriname te doen. HEEL grote dingen. Echter investeerders dekken die de plannen niet met deze regering omdat die te veel met zich zelf bezig is.


  Maak melding

 23. Wij zijn vrijdag avond de stad in geweest voor carifesta wat daarin vooral opviel was dat naast het compleet rondom afgezette hoofdpodium eigenlijk geen bal te geleven is en mensen maar een beetje doelloos rondlopen.
  Echt een festival zoals het overal georganiseerd wordt. De mooie acts zijn alleen toegankelijk voor een niet betalende minderheic
  Daarnaast moeten de bezoekers het halve land afreizen voor allerlij activiteiten..

  Breng het festival naar de mensen en niet de mensen naar het festival.

  Er is ruimte genoeg in de stad. Van torrarica tot brokki en combeweg tot de roseveldkade. Dat is een groot gebied,auto vrij maken en je heb een geweldige locatie voor heel carifesta.

  Maar ik heb er geen verstand van..

  Nu georganiseerd door lieden die er helemaal geen verstand van hebben.


  Maak melding

 24. Beste Koos,

  die sabidieri heeft elke realiteitszin verloren.
  De arme ziel zijn wereld is niet groter dan van de waterkant tot de bosjesbrug.

  Maar dat geldt voor alle geindoctrineerde paarse paupers.


  Maak melding

 25. Ze hadden wel van tevoren bekend kunnen maken hoeveel zitplaatsen er vrij zouden zijn voor het publiek. Dan hadden mensen thuis voor de buis kunnen blijven.


  Maak melding

 26. Het is ook nooit goed hè. Zie deze carifesta als doel om Suriname op de kaart zetten, meer bekendheid krijgen. Dit is ook een vorm van investeren in opbouw van het land. Je geeft er misschien 30 milj. uit maar relatief gezien krijg je er meer voor terug. Denk positief en laat je zeker niet negatief beïnvloeden. Je moet uitgeven en dan krijg je er meer voor terug.


  Maak melding

 27. @Henk, idd Sadibirie heeft iedere gevoel voor realiteitszin verloren. Op z’n minst zou je verwachten dat als investeerders Suriname mijden tijd is voor zelf reflexie. In plaats daarvan krijgen de Surineds en Front aanhangers de schuld voor het falende beleid van Bouterse.
  We worden hier weggezet als anti Surinamers. Walgelijk !!
  15 vooraanstaande Surinamers worden beestachtig afgeslacht en de paarse kliek kijkt ernaar en juicht erom. Wie is er nu anti Suriname ? In mijn ogen zijn deze lui de grootste landverraders die er rondlopen. Het zijn allemaal kolonisten die Suriname gegijzeld houden.

  Forumlid JoJo heeft het goed verwoord, de inflatie houdt investeerders weg om geld te pompen in de economie. Ook de daadkracht van de zitten regering speelt een belangrijke rol. Voor de paarse leek spreek ik nu chinees en ongetwijfeld zullen ze er geen pepernoot van snappen. Alleen als Bouterse weer Sinterklaas speelt, slikken ze zijn (lucht) pepernoten voor zoete koek.

  @Luus, laat je niet gek maken, deze carifesta festival is niets anders dan NDP verkiezingspropaganda op kosten van de belastingbetaler. Er gaat niets geïnvesteerd worden in Suriname. Er was een goudenkerst beloofd. Wel eerst een half Miljard US Dollar storten om mee te doen met de Big Boys. Zoveel vertrouwen hebben de investeerders in deze regering. Tijd om wakker te worden…


  Maak melding

 28. @Luis
  festivals zijn interessant en kan tot het op de kaart zetten van de organisator leiden.
  Een festival moet je compact en overzichtelijk houden zodat het een feest is voor iedereen die wil of kan komen en van kan genieten.
  Op het vrijheidsplein kunnen veel meer dan 9.000 mensen geaccommodeerd worden en in de binnen stad kunnen bij een goede programmering tienduizenden mensen een interessante en festival mee maken. Op deze formalistische wijze georganiseerd is het alleen maar een festival met wat randverschijnselen voor de happy few en dat gaat de burgers $ of SRD 18.000.000 kosten. Beide zijn een verspilling van geld. Omdat alle voorgaande Carifesta festivals waar dan ook georganiseerd de dag na de sluiting al weer vergeten waren.


  Maak melding

 29. Sabidieri: “Naar mijn weten heeft de Grote staatsman President Bouterse de Atlantische Oceaan al 2 keer overgestoken hoor”…..

  Grote Staatsman Bouterse….????

  Ik pies weer in mijn broek van het lachen……


  Maak melding

 30. Beste Koos: Zonder dat 1/2 miljard usd is er toch helemaal geen deal? Of zie ik dat verkeerd.

  Ondertussen is de staatskas leeg hoewel er geen enkel megaproject is gerealiseerd….

  Kan iemand van de Paarse Paupers Club ( RobG, Paraman of Sabidieri ) mij uitleggen waar al dat geld en goud dan wel is gebleven?


  Maak melding

 31. @Sabidieri ,
  Sabidieri toch ,hoe kom jij aan zoveel NONSENS?!
  Jij bent niet zomaar Dom, maar SUPER DOM!!
  Ik schaam mij gewoon voor je!

  Wat hebben de reizen van je baasje Suriname opgebracht?!!!
  niks,nada!!!

  Grote staatsman ..en bouta?!!
  GIVE ME A BREAK….
  Grote STAATSMANNEN HEBBEN GEEN AMNESTIE!!
  Je baasje is een bobojantje no 1,een crimineel!!!LOSER ,HIJ IOS EEN LOSER!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.