Leger Suriname krijgt nog meer bussen cadeau

50

PARAMARIBO, 17 aug –Het Nationaal Leger, NL, heeft nog een partij passagiersbussen cadeau gekregen van de Volksrepubliek China. Na een eerdere schenking dit jaar, is het Surinaamse leger nu nog eens tien bussen rijker. “Een geste van de Chinese defensieorganisatie”, zegt ambassadeur Yang Zigang.

De vriendschapsbanden tussen de beide defensieorganisaties en op regeringsniveau zijn daar verantwoordelijk voor. “Deze geste geeft nog eens de sterke banden en de samenwerkingsrelatie aan. Suriname en China hebben een lange en sterke relatie en dat zo blijven ook. Wij verwachten dat het leger de bussen goed kan inzetten en dat voor een langere periode”, zei Yang tijdens de formele overdracht op het ministerie van Defensie.

De bussen vullen eerdere schenkingen aan van onder meer voertuigen en militaire uniformen. Volgens minister Lamuré latour van Defensie reikt de samenwerking veel verder. China biedt legerpersoneel ook trainingen en opleidingen aan. Daar wordt vaker gebruik van gemaakt. “Dat is een enorme bijdrage aan de ontwikkeling van ons leger, zeker wat betreft de kwaliteit”, aldus Latour. De defensieorganisatie, het geheel van leger en ministerie, heeft ook banden met Brazilië en de Verenigde Staten.

buskado

50 REACTIES

 1. Dan kunnen ze wat vaker op schoolreisje die padvinders, want hebben toch niets te doen, en misschien is het mogelijk die ene padvinder ook mee te nemen die nu president is.


  Maak melding

 2. -Er staat letterlijk::::Leger Suriname krijgt nog meer bussen cadeau

  =Ik denk dat de Surinamers die onderhandeld hebben zeker vergeten zijn om de kleine letters te lezen en denken dat zij de bussen gratis krijgen.

  =Ik weet 1000% zeker dat de Chinezen op een ander manier de kosten terug zullen verdienen, omdat ze niet gek zijn.

  -Ook wordt het bericht zo danig naar buiten gebracht om stemmen te gaan winnen en het volk te verblinden om te laten zien hoe goed de Chinezen met het Surinaamse volk omgaat.

  =De tijd zal het leren.


  Maak melding

 3. de chinezen zijn goed bezig in suriname ,men kan zeggen wat men wil over alles in pikken wat die chinezen.suriname moet men landen werken waar beide landen voordeel hebben .


  Maak melding

 4. Nou een compliment waard aan de Chinese regering vind ik. Op de 1e plaats vind ik,dat deze aantal bussen voor de gemeenschaps vervoer gebruikt kan worden,dan voor de legermanschappen.Suriname heeft een fut aantal mensen in het leger kampoe.Het zou heel leuk zijn,dat onze Pres DDB
  een juiste beslissing gaat nemen,wat mijn en diverse landgenoten mee denken aan dit voorstel.Tijdens de zestiger jaren had je al die Lantie bussen.Waarom nu niet?Als deze voorstel zou slagen,zal ik van de 15e verdieping van mijn woontoren hard gaan schreeuwen :bravo bravo Pres,en lang leve onze Pres DDB.


  Maak melding

 5. neem van mij aan,,binnen de kortste tijd zijn ze gesloopt en staan langs de kant.,zo gaat dat in sme..

  wat mij nog erg verbaast, die chinezen exporteren alle goud,hout,balata,steen,alle US$-s ,andere grondstoffen en wij suris moeten genoegen nemen met wat geschenkingen die verder niet deugen..

  wat dacht je zelfs van al die schaarste aan US$-s,ze gaan allemaal richting china..

  en wij wilden geen bakra-basie meer na de srefi-dinsie ultimo 25-11-1975,hoe verklaren wij dat, wat er nu gaande is sme..

  wij pinaren no kaa op dit monent binnen tien dagen van de maand zijn wij ,,skeer,,

  hoe nu verder..

  cari-festa heeft ons geen wind-eieren gelegd,behalve wat prisierie,voor de rest zijn we bloot en blijven arm..


  Maak melding

 6. Wat moet het Nationale Leger met 10 touring-cars?

  Gaan ze de militairen nu vervoeren in een bus die geheid vastloopt in het oerwoud?

  Geef dan een tank, of helicopter… maar wat moet men in Suriname met luxe toeringcars?!


  Maak melding

 7. China probeert op deze manier goodwill te kweten binnen het leger van Suriname. Met welke bedoelingen? Voor wat hoort wat of niet???

  GMAP kun jij mij uitleggen wat hier aan de hand is. Of kan iemand anders mij beter informeren? Zijn zij op deze manier Suriname aan China te verkopen?

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 8. Het wordt cadeau genoemd omdat Suriname het niet kan betalen, maar mensen, sinterklaas komt niet meer uit Spanje en de Goudenkerst kan het volk vergeten.


  Maak melding

 9. Goh , binnenkort zullen de chinezen met bussen worden opgehaald en de surinamers zullen het maar met hun pl busje moet doen sari sari baja. Wat hebbdndd surinamers noubaan bussen , ze leven niet eens in oorlog. Als er brand is dan de branden niet geblust worden omdat er weinig brandweerwagens zijn, hetzelfdx geld voor de ambulance. Er zijn al zoveel autos inbduben bovendien zijn wegen bestand tegen deze kolosale bussen. Ik ben benieuwd, voor wie en wanneer ze gebruikt zullenworddn


  Maak melding

 10. Touring cars voor Surinaamse wegen? Hoe ver komt het leger ermee? Ik vrees dat de bussen er snel heel anders zullen uitzien. Welke halve idioot is op het idee gekomen om touringcars voor leger Suriname te laten komen om troepen te vervoeren? Leger moet land en volk beschermen en de landsgrenzen bewaken? Zijn de landsgrenzen nu verlegd naar Paramaribo?

  Weer een schenking voor Suriname. Wat zijn we toch blij.
  Handje uitsteken. Bedelen en zelf niets voor elkaar krijgen.
  Top jongens. Gaat goed met Suriname


  Maak melding

 11. Whahahahahahahaha, die is goed zeg!
  Touringcars in suri, op de zeer smalle wegen, en de ‘files’ 

  Waarschijnlijk worden ze ingezet als ‘feestbussies’ voor de militairen.
  Trouwens, wat voor rijbewijs heb je nodig voor een touringcar, BE of zoiets.
  Zijn ze daar wel in staat om deze touringcars te besturen?

  Een prima geste naar de suri-bevolking, echt wel…….
  Bij een protest worden de touringcars ingezet, de rest kun je raaien……….

  Use your brains, please!


  Maak melding

 12. In dit land doen wij een beroep op het leger om samen met de politie ons 1/2 miljoentje in toom te houden, echter zonder resultaat!!!!!

  Sunshine gepoetste laarzen (donatie van buitenland)… outfit (ook donatie van buitenland) ..met moeite maandelijks een soldij en straks ook dienstplicht??????….mi GADO!!

  mi gudu…wie is onze vijand???


  Maak melding

 13. Is het trouwens wel slim om materiaal van een buitenlandse mogendheid gratis aan te nemen – als deze voor je eigen leger / defensie is bedoeld?

  Voor het zelfde geld zitten er zenders in de bussen [verborgen, natuurlijk] met een directe satelliet-verbinding naar China.

  Op die manier kunnen alle gesprekken, bewegingen en posities van het leger worden gevolgd en opgenomen.

  Het zal wel loslopen – maar ik zou als minister van het leger deze bussen niet aannemen; je weet [letterlijk] nooit wat er in zit.

  Een modern paard van Troje…


  Maak melding

 14. Het is manifest dat Surinamers een grote bek hebben, maar zelf de eigen broek niet zelf kunnen opgehouden, een veel te grote broek dragen! Terwijl die goudbedrijven miljarden verdienen, en Suriname mag er genoegen nemen met aalmoezen. Wel weet haast een ieder dat wie met Chinezen in zee gaat van goede huizen komen moet. Want deze zogenaamde “vrienden” van Suriname gaan letterlijk over lijken als het moet. Bij deze lieden is het enige wat telt is geld, de rest is Bullcrap. Als we kijken wat zij achterlaten na vertrek, dan wordt je er niet vrolijk van. Het is toch algemeen bekend dat zij twee Caribische eilanden ongevraagd miljoenen dollars hadden aangeboden. Wat gebeurde er toen, ze werden vriendelijk bedankt voor hun zogenaamde goed geefse geste. Er werd letterlijk gezegd, dat er nu geld word aangeboden, om later het eiland te laten overspoelen met hun volgelingen. Je kan deze vast beraden integere leiders niet kwalijk nemen, omdat zij vooruit kijken. En dat kan je van onze “wanbestuurders” helemaal niet zeggen. De kwaliteit van Chinees fabricage weten we allemaal dat het van korte duur is. Het is afwachten hoe deze bussen het zullen uithouden op de Surinaamse wegen, wat ook niet uitnodigd om over naar huis te schrijven. Ook gaat menig Surinamer prat op, we hebben een goudindustrie, maar letten niet op dat zij nog steeds de hand moeten ophouden. En dan te bedenken dat dit land op FransGuyana na de kleinste populatie van Zuid-Amerika heeft. Deze zelfde goudindustrie, duld geen pottenkijkers en daar gaat Suriname ook mee akkoord, we weten niet eens wat er meegenomen wordt. We vertrouwen deze – Canadeze – plunderaars op hun woord. Dit omdat wij Nederland het niet gunnen, maar Nederland is niet rancuneus naar Suriname toe. Als je jouw verstand op de juiste plaats hebt en het ook adequaat gebruikt, dan zie je dat China Suriname als springplank naar het Westen gebruikt. Dit is wat er aan het gebeuren is. En wij faciliteren hun ook zonder blikken of blozen. Ook als je naar het aantal Chinezen die Suriname op het ogenblik herbergt dan merk je al gauw dat er iets niet in de haak is. Om eerlijk te zijn heb ik altijd gedacht, dat Surinamers kieskeurig zijn, maar dat is een misrekening. Want achteraf blijkt dat wij zelf met de duivel heulen, zonder scrupules! En daar heeft menig weldenkende Surinamer heel veel moeite mee, dank zei dit gespuis die het nu voor het zeggen hebben.


  Maak melding

 15. Kado?

  Deze bussen staan te pronken op het terrein bij de Brandweer aan de Gemenelandsweg. Waar je verwacht een 3-tonner, YP-418 of een 126 en een groene Jeep te zien staan er touringcars. Wat een verwend leger al niet wil door dit kado te accepteren.

  Het ontbreekt er aan behoorlijk schoolvervoer. Veel kinderen moeten lange afstanden in de zon lopen naar en van school. Zet de bussen in voor behoorlijk schoolvervoer dan zijn ze nog dienstbaar. Want een militair in een bus is net zo soft als smeltijs.


  Maak melding

 16. Hebben sommigen van jullie werkelijk amanooiniet iets positiefs te vermelden over de relatief nog jonge republiek Suriname en de Surinamers? Puur ervan uitgaande dat geen mens uitgesproken goed of slecht is.


  Maak melding

 17. Nooit eerder werd Suriname dit aantal aan fonkelnieuwe vehikels geschonken, die houdt Holland wel voor zichzelf. De laatste keer was het een afgedankte brandweerladderwagen, die het na luttele maanden voorgoed begaf.


  Maak melding

 18. Mooie bussen mang.

  Azijnpissers schreeuwen jullie weer in koor “bedankt China”, of schreeuwen jullie dat alleen wanneer Suriname iets krijgt van Nederland?

  Het is wel opvallend al die negatieve berichten op deze geste, van misschien wel de grootste economie ter wereld. Ik bespeur weer die jaloezie.

  Alle hulp kan Suriname gebruiken, dus zeggen we geen nee.


  Maak melding

 19. pfffffffft snapt iedereen dat nou nog niet?? ze komen nog minstens een 100 bussen tekort, maar die komen nog wel allemaal hoor!. Die worden allemaal gebruikt in 2015 bij de wisseling van de wacht, als ze allemaal de aftocht blazen. Daar gaat opperhoofd, boyscout, ali baba bouterse in met zijn hele rovers familie en de heeeeeeeele paarse bende samen met brunsie en zijn bende struikrovers kornuiten. Onderweg naar……hmm naar waar? niemand wil dit uitschot hebben. oke dan maar naar ergens ver weg in het binnenland en daar de brand er in. Opgeruimd staat netjes!


  Maak melding

 20. Het Nationaal Leger had behoefte transportmiddelen en de regering van China kwam hen daarin tegemoet.De bussen worden ingezet voor het vervoer van manschappen naar o.a. de districten waar legerbasissen gevestigd zijn.Bedankt regering van China.

  Het buurland Guyana maakt ook goed gebruik van de sociale en economische steun uit China.Men heeft het 1 laptop per gezin project om internet en ICT te promoten in Guyanese gezinnen, met behulp van China wordt een waterkracht centrale gebouwd voor de elektriciteitsopwekking,de nationale luchthaven van Guyana wordt gemoderniseerd en uitgebreid,en Guyana wordt ondersteund bij de bouw van een Marriott Hotel.

  Het is in elk geval duidelijk dat de Surinamers in Nederland een ander beeld hebben over de situatie in het thuisland. Het doet me denken aan de Nederlandse emigranten in Australië en Canada.Deze mensen hebben een heel ander beeld over de situatie in Nederland. M.b.t. hun herkomstland hanteren zij achterlijke en achterhaalde ideeën om de toestand in Nederland te beoordelen.


  Maak melding

 21. @araman, je zeur over Holland, maar juist in Holland kun je alles te weten komen in de lokale kranten. Dit betekent dat je de kranten niet leest en ook dus niet op de hoogte bent wat er precies gebeurd waar je woont.

  =Deze zelfde Bouterse heeft Venetiaan van voren en van achter gegeven dat er teveel Chinezen zijn en teveel met ze samen wordt gewerkt.

  =Bouterse was van plan met Venezuela en andere Caribische landen te gaan samen werken.

  ==Jammer zijn vriend Chavez is er niet meer, dus de chinezen weer zoet houden.


  Maak melding

 22. De bussen kunnen beter als passagiersbussen/lijnbussen gebruikt worden, hiermee hoeven de passagiers niet zo lang meer op transport te wachten om van hun woon-en leefwijken naar het Centrum van Paramaribo vervoerd te worden en terug.

  Dit soort bussen moet Suriname gaan aanschaffen als lantibussen.


  Maak melding

 23. wel, wel,wat een geschenk..

  als je goed kijkt op die foto,dan zie je aan de linker kant van de bus,dat er maar één deur is aan de zij kant , achterkant heeft geen deur.

  moeilijk snel in/uit stappen.

  de bus vervoert 70 personen,wel nu, voordat de bus volgeladen is,ben je een half-uur verder met al die bagage en al en als het voor de millitairen bestemd is,dan heb je de oorlog al verloren..

  bovendien is de bus niet geschikt voor millitaire doeleinden,omdat het niet voldoet aan millitaire eisen.

  hij is te groot te zichtbaar lang onhandig on bestuurbaar in het land sme,wegen niet geschikt te opvallend zie kleur puur wit..,je kunt het vanuit de maan ookal zien aankomen..

  terecht zegd iemand,welke idioot heeft dit besteld en om wat voor reden..

  bijna alle straten in sme zijn te smal voor deze lange bussenn..

  denk vooral aan die bochten in parbo..


  Maak melding

 24. Zondag 18 augustus 2013 om 18:12 uur, door Sabidieri

  En waar smaakt de baas naar? Ook azijn of bedorven ….?
  Ik blijf net zo stom kletsen net als jou.
  Als je echt iets zinnigs zegt dan pas bied ik oprecht mijn excuses aan eerder niet!
  Het lijkt wel of de kleine idiaan je zangzaad geeft voor je volgende zang!


  Maak melding

 25. Het heel erg jammer hoe Suriname tot de bedelstaf veroordeeld is. Door een stelletje struikrovers, die nergens goed voor zijn. Waar ik moeite mee heb is dat sommige een zeer laagdenkniveau hebben dat ze niet eens door hebben dat hun “monadische lijders” met ander mansveren aan het pronken zijn. Deze paarse nonvaleurs zijn zo trots op hun criminele leider dat het hen niet uitmaakt dat zij het land aan het vernielen zijn. Het meest verwerpelijke is dat deze parasieten schaamteloos alles wat die criminele gluiperds beloven zij als zoetekoek slikken. Waar ze niet naar kijken is wie hun vrienden zijn, die komen overwegend uit schurken staten. Wel vind ik dat deze schorriemorries dachten dat Nederland op hen zat te wachten. Eerst Nederland uitmaken voor alles wat niet deugde, om na een poosje met hun staart tussen de benen als onderkruipers vriendschap kwamen sluiten. Wat een schandelijke vertoning met die zogenaamde diplomaten die werden als “diepvriestomaten” behandeld. Het meest verwerpelijke is hoe de meeste van deze paarsebedelaars het voor de Chinezen opnemen. Ik zou me diep schamen dat mijn land “geldverdient” en moet ik toch bedelen. En juist zo zie je dat het om ordinaire geboefte gaat, zonder een beleidvisie en vooral meer geld uitgeven dan ze verdienen.


  Maak melding

 26. Harriet Tubman zei ooit “I freed a thousand slaves I could have freed a thousand more if only they knew they were slaves.”

  Wanneer ik de reacties van ene Mebaryu lees, eigenlijk zou hij zichzelf Mebruya moeten noemen, dan moet ik aan die arme slaven denken die niet eens wisten dat ze slaaf waren, waardoor ze niet bevrijd konden worden. Mebruya zit duidelijk vast in een toestand waarin hij alles anders ziet en dus in een omgekeerde wereld plaats.


  Maak melding

 27. piet paniek ik weet niet waarnaar de baas smaakt, ik heb hem niet gegeten, maar dat jij naar azijn of bedorven eieren smaakt, is een feit.

  Eerlijk gezegd zit ik niet op je excuses te wachten, omdat ik zeker weet dat je het verschil tussen iets zinnigs en onzinnigs niet kan weten, daarvoor ben je te doorgedraaid.


  Maak melding

 28. Dit zjn wel grote spiegels en kralen.
  De wederdienst, het misbruik blijft evenredg.
  Maakt niet uit of het nou europeanen zijn of chinezen.
  Waar het om gaat is het uiteidelijk financieel voordeel voor de “gulle gever”.


  Maak melding

 29. Mensen die in nederland zitten moeten niet zeuren want jullie hebben su verlaten voor beter de chinezen doen dat waarom hebben jullie krtiek als ze voordeel in suriname hebben. Jullie hebben niks te doen in ned alleen bemoeien blijft daar zelf jullie crisis oplossen niet bemoeien.


  Maak melding

 30. ” Ik pis in mijn broek van het lachen ”

  Dat komt doordat je een oudeman bent, die aan incontinentie lijdt door al die onzin die je dagelijks op dit forum schrijft.


  Maak melding

 31. inderdaad is de ,,slavernij in sme,, niet afgeschaft..

  wel op papier,maar niet voor de huidige slaven nakomelingen ookal na 150 jaar..

  het zijn / blijven kinderen en hebben in de afgelopen tijsperk niks geleert..

  jammer voor al die opleidingen die ze gevolgt hebben,het verstand is op 0,0 gebleven ze kunnen niet verder denken,anders kun je het niet zeggen..

  sme is wel degelijk een ,,kolonie van china,,geworden als je het gelooft of niet..

  jammer voor al die movinas die dat niet inzien..

  het nederlandse tijdperk was vele malen beter..


  Maak melding

 32. Maandag 19 augustus 2013 om 08:15 uur, door Sabidieri

  Hahaha…
  Toch leuk dat een stofzuigertje ontkent wat de kleine indiaan naar smaakt!
  Maar dat ik het verschil tussen onzin en realiteit niet kan onderscheiden komt omdat ik niet aan de hersens van mijn baas zit te lurken!
  Wederom weer een stomme zinnige zin voor jou.


  Maak melding

 33. @bedin

  Wablief???????
  En jij moet niet zeuren op een Nederlandse site.
  Gaat lekker naar dinotrash.com.

  Als jij de kans had gekregen om te vertrekken, stond je als eerste in de rij! Nu ben je verbitterd omdat ie ‘las lancer etc..
  We bemoeien wanneer het ons blieft, want jullie daar in suri maken een puinzooi van dat land.

  Basta!!!!


  Maak melding

 34. r Sam
  ” Ik pis in mijn broek van het lachen ”

  Dat komt doordat je een oudeman bent, die aan incontinentie lijdt door al die onzin die je dagelijks op dit forum schrijft.

  Surinamers pikken werkelijk alles.


  Maak melding

 35. wij voelen de crisis niet en ook al is er crisis we eten drinken en gaan opvakantie waar gaan de surinamers naar toe.naar palmentuin bersaba haha of ze zijn blij als wij ze een uitnodiging sturen om opvakantie te komen plus moeten we ook zorgen dat ze gekleed en geld hebben want ze leven echt als ze in nederland komen maar als wij bij hun gaan dan moeten we met onze koelkast en benzinegeld komen want ze hebben nooit is lekkers ten zj wij inkopen doen dus wat cricis suriname eeft crisis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.