Minister vermoedt scenario achter roofovervallen

106

PARAMARIBO, 14 aug – Het politieke debat over het wel of niet toenemen van de misdaad dreigt een linke wending te nemen. Minister Edward Belfort van Justitie & Politie vermoedt een scenario achter de ‘verruwing’ van de misdaad in Suriname. Dat er zoveel gewelddadig geroofd wordt zou alles te maken hebben met een politiek scenario. “Er wordt tegen anderen gezegd, ga stelen, zodat wij kunnen schreeuwen dat de criminaliteit is gestegen.” Wie had dat gedacht.

Maar ja, er zijn ‘duidelijke signalen.’ Voorlopig niet meer dan dat in het land van de vele veiligheidsdiensten. De hoek waar het vandaan komt, kan nog niet worden prijsgegeven. Wel zegt Belfort tegen de Ware Tijd dat “wanneer mensen niet in de coalitie zitten” het hen goed uitkomt om “hier en daar berovingen te schreeuwen.” Dat mensen zich voor een dergelijk karretje laten spannen, is haast onbegrijpelijk. Toch gelooft parlementariër André Misiekaba (NDP) het wel.

Hij waarschuwde ooit al voor dergelijke scenario’s. Het zou nu echt tijd zijn om het allemaal bloot teleggen. “De minister heeft de nodige instrumenten om tot onderzoek over te gaan en maatregelen te treffen”, aldus Misiekaba. Belfort vindt dat Suriname het land moet blijven van het vredig naast elkaar leven. Mensen moeten slim genoeg zijn om zich niet te laten misbruiken: “De gevolgen zijn voor jou en je familie. Misschien kan je het niet eens navertellen, want de politie grapt niet.”


106 REACTIES

 1. Oh … dus eigenlijk is het de Oppositie die de misdaden pleegt en of aanmoedigt … (Ik was al een beetje bang voor dit soort van uitspraken).

  En tussen de regels door lees ik dus ook nog een verkapte doodsbedreiging aan de Oppositie.

  Minister Belfort, U gaat wel heel erg ver met deze beweringen en waarom onderneemt U dan niet direct actie ???

  Nog even en de Avondklok wordt weer ingesteld vanwege Staatsgevaarlijke elementen binnen de samenleving …


  Maak melding

 2. Slap gelul van Belfort en Misiekaba. Zijn de vele gevaarlijke ongelukken in het verkeer en de onveilige situatie op onze vakantieoorden ook scenarios “uit een bepaalde hoek?” “Heer minister, indien dat zo is, arresteer die bende en vervolg ze zodat de bevolking weet wie de volksmisleiders zijn. Maar, voordat u dat doet, vraagt u eerst aan DDB als het persbericht van 9 december 1982 ook geen scenario is.”


  Maak melding

 3. Ik kan me echt niet voorstellen dat een politieke partij van welke kant dan ook, mensen stuurt om te gaan roven, moorden en te verkrachten, ten gunste van de tegenpartij.

  De grootste criminelen, massamoordenaars en drugdealers lopen volgens mij ook niet op straat rond, maar deze besturen momenteel het land.


  Maak melding

 4. =Er staat geschreven::::

  “Er wordt tegen anderen gezegd, ga stelen, zodat wij kunnen schreeuwen dat de criminaliteit is gestegen.” Wie had dat gedacht.

  -In plaatst dat Belfort nu hard gaat ingrijpen, houd hij zich bezig met wie wat gezegd of gedaan heeft. Dit is een kinderachtige onprofessioneel gedrag van Belfort.
  =Het gaat om de bescherming van mensen en niet van mooie praatjes.

  =Ik weet dat jaren geleden Brunswijk zijn achterban had gezet om te gaan stelen en gronden in te pikken.

  =Onderzoek heeft uitgewezen dat de grootste doelgroep die op een brutenwijze mensen vermoord en steelt het de afro Surinamers zijn. Dit was ook al jaren bekend gemaakt.
  Men vond het toen een discriminerend naar de groep toe.Jammer vind ik dit.

  =Een ding weet ik zeker, over een paar jaar zullen de Surinamers de Nederlanders hard nodig hebben met hun kennis als het gaat om psychologen en psychiaters.

  -Velen die nu stelen en snel rijk worden moeten weten dat alles wat in hun handen terecht komt dat niet van hen is GEEN WAARDE heeft en zal zijn tol geestelijk terug betalen.


  Maak melding

 5. Minister heeft intelligentie nodig; s.i.a. Suriname bureau of intelligence. Eerste intelligentie; hmm op zich zijn de boeven best dom. Schieten, pakken, en wegwezen. Wie verzint dat? En hoe lang wil je erover nadenken? Dat had de minister ook zelf kunnen bedenken.


  Maak melding

 6. De schuld van het falend marionettenbeleid wordt zoals altijd geschoven in de schoenen van de oppositie. Ma kuut, ieder weldenkend en goed opgevoed mens weet, stem en geloof nooit degenen die door onberechte misdadigers worden gezet als pionnen. Geen enkele zichzelf respecterend mens zou zich hebben vuil gemaakt met het pek van de nadedesma partij, tenzij, soort zoekt soort en money talks bullshit walks. De aanhangers?????????? Die volgen hun gekozen onberechte misleiders in het volgen van de misdaad. Want zo redeneren ze: als misdaad loont bij baas en cp, dan wie zijn wij? Oliedommen?


  Maak melding

 7. Ja, ja, dit soort verhalen kennen we uit het recente verleden. Straks wordt de noodtoestand uitgeroepen of worden er staatsvijanden op de vlucht doodgeschoten. Maar zoals men in Suriname pleegt te zeggen; bij God en in Suriname is alles mogelijk, Belfort en Misikaba zouden best eens gelijk kunnen hebben, ik zal ze echter pas geloven als uit de statistieken blijkt (dit ministerie houdt immers van statistieken)dat plotseling de daders van brute roofovervallen niet meer voornamelijk op Belfort en Misikaba lijken (dit weet ik van Erna Aviankoy) maar op b.v. Santokhie, Somohardjo, Van Ravenswaay of Sabajo en de slachtoffers ook voornamelijk op Belfort, Brunswijk en Misikaba beginnen te lijken, als deze verandering uit de statistieken blijkt dan kunnen ze echt wel iets op het spoor zijn, zo niet dan moeten ze maar meer hun best doen om te achterhalen wat de werkelijke oorzaken zijn van de verruwing van de misdaadgolf die Suriname momenteel overspoelt.


  Maak melding

 8. O god,…de criminaliteit verhoging is de schuld van de oppositie ??,…maar de statistieken vertonen toch een afname? Tja,..het is altijd de schuld van een ander,..


  Maak melding

 9. Citaat : “Er wordt tegen anderen gezegd, ga stelen, zodat wij kunnen schreeuwen dat de criminaliteit is gestegen.” Wie had dat gedacht. Belfort vindt dat Suriname het land moet blijven van het vredig naast elkaar leven. Mensen moeten slim genoeg zijn om zich niet te laten misbruiken:
  “De gevolgen zijn voor jou en je familie. Misschien kan je het niet eens navertellen, want de politie grapt niet.”

  Wat een kul opmerking van zo’n omhoog gevallen minister.
  Ik zit mij nu werkelijk af te vragen, wie nou zo dom of zo slim is. Blijkbaar weet hij als geen ander hoe dom zijn partijvolgelingen zijn om dit gebral voor zoete koek te nemen. Kennelijk een teken als maskering voor zijn zwakte. (Te joe no sabi dansie joe e takkie a pokoe no boeng.)

  De hierboven geciteerde uitspraak van deze minister heb ik met ongeloof en vrees moeten lezen. Naar mijn oordeel een uitspraak die op een paranoide schizofrene persoonlijkheid kan bezigen. Ik zou dan willen zeggen” Man stap toch op als jouw taak je te zwaar is of als deze jouw rationele vermogens voor wat het waard is onstijgt. Suriname heeft geen behoefte aan een minister die nu wild om zich heen slaat”.

  Voor het overige toch wel merkwaardig dat deze minister nu ferme taal gebruikt, terwijl hij nog kort geleden had aangegeven geen geweld te zullen of willen gebruiken tegen voortvluchtige boeven en andersoortige gespuis.Is deze man nu een wolf in schaapskleren of verraadt hij zich met de profilering voor een zekere dictatorschap?
  U mag het zeggen!!


  Maak melding

 10. 14 aug. 2013

  Het zou de minister sieren om met feitelijkheden zijn uitspraak te onderbouwen.
  Nu laat hij dit alles over aan politieke insinuaties.
  Srika


  Maak melding

 11. James Marshall
  Oh … dus eigenlijk is het de Oppositie die de misdaden pleegt en of aanmoedigt … (Ik was al een beetje bang voor dit soort van uitspraken).

  En tussen de regels door lees ik dus ook nog een verkapte doodsbedreiging aan de Oppositie.

  Minister Belfort, U gaat wel heel erg ver met deze beweringen en waarom onderneemt U dan niet direct actie ???

  Nog even en de Avondklok wordt weer ingesteld vanwege Staatsgevaarlijke elementen binnen de samenleving …

  ======================================================
  Ome James is duidelijk blijven steken in de tachtigerjaren. Nostalgie? Wie zou het zeggen.


  Maak melding

 12. Citaat : “Er wordt tegen anderen gezegd, ga stelen, zodat wij kunnen schreeuwen dat de criminaliteit is gestegen.” Wie had dat gedacht. Belfort vindt dat Suriname het land moet blijven van het vredig naast elkaar leven. Mensen moeten slim genoeg zijn om zich niet te laten misbruiken:
  “De gevolgen zijn voor jou en je familie. Misschien kan je het niet eens navertellen, want de politie grapt niet.”

  Wat een kul en kinderachtige opmerking van zo’n omhoog gevallen minister.Ik zit mij nu werkelijk af te vragen, wie nou zo dom of zo slim is om dit te geloven. Blijkbaar weet hij als geen ander hoe dom zijn partijvolgelingen zijn om dit gebral voor zoete koek te nemen. Kennelijk een teken als maskering voor zijn zwakte. Te joe no sabi dansie joe e takkie a pokoe no boeng, maar feitelijk een angsthaas in het nauw gedreven, wiens functioneren steeds vaker ter discussie wordt gesteld.

  De hierboven geciteerde uitspraak van deze minister heb ik met ongeloof en vrees moeten lezen. Naar mijn oordeel een uitspraak die een paranoide schizofrene persoonlijkheid alleen kan bezigen. Ik zou dan zeggen” Man stap toch op als jouw taak je te zwaar is of als deze jouw rationele vermogens voor wat het waard is onstijgt. Suriname heeft geen behoefte aan een minister die nu wild om zich heen slaat”.

  Voor het overige toch wel merkwaardig dat deze minister nu ferme taal gebruikt, terwijl hij nog kort geleden had aangegeven geen geweld te zullen of willen gebruiken tegen voortvluchtige boeven en andersoortige gespuis.Is deze man nu een wolf in schaapskleren of verraadt hij zich nu met de profilering voor een zekere dictatorschap?
  U mag het zeggen!!


  Maak melding

 13. Wat een slap geklets toch alweer.
  In een dictatuur gaat het altijd zo. Wat voorspelbaar.
  Het is altijd de schuld van de ongrijpbare vijand als dingen fout gaan.
  Misikeba zegt dat de Min over de benodigde instrumenten beschikt om dit grondig te onderzoeken.
  Doen Minister en geen dag langer wachten. Man dit is toch super voor jou carrière en de uitslag van de komende verkiezingen.
  We gaan ons nu volledig focussen op spoken, yorkas en asimas. Het andere heb je toch als niets van kunnen maken, wat zegt dat je dit tot een goed eind zal brengen.
  Wat zijn we toch zo voorspelbaar.
  Als je het werk niet aan kan dan donder je toch liever op man. Boerikie!


  Maak melding

 14. Met dergelijke uitspraken bevestigt de minister zijn onkunde. Dom taalgebruik, een ministeronwaardig. Je moet niet kletsen, maar optreden tegen de misdaad. En volgens mij worden de meeste misdaden gepleegd door personen die op de minister lijken.


  Maak melding

 15. vroeger zij men,,,er zijn meer gekken buiten dan binnen,,

  m.a.w. colera laai lauemang maar doroséé ab moro laumang.

  de overheid is bescherm-heer van alle criminelen in het hele land..

  praktisch alle boeven,moordenaars,oplichters,verkrachters,legale-schurken,verduisteraars,zitten in het overheids apparaat..

  dit is toch allang bekend bewezen..


  Maak melding

 16. Weet deze mini ster niet dat; “van horen zeggen kan men liegen”, of is dit de opmaat naar een ondemocratisch scenario. Hoe durven deze falende “leiders” zo’n absurde uitspraak te doen, ze lijden aan achtervolgingswaan, dat is er met hen aan de hand is. Ik denk eerder dat men, gezien de situatie waarin men nu belandt is met deze incompetente samenraapsel, de bui al voelt hangen. Dus moet men een stok zien te vinden om de hond te slaan. Om de politieke situatie te veranderen, moet men een ernstige situatie insinueren. En nu zogenaamd dat de oppositie mensen aanzet om criminele activiteiten te begaan, in de vorm van ernstige misdaden, diefstal met geweld, roof en moord ect ect. Wel weet ik dat deze man verliezen of niet, niet van plan zal zijn het veld teruimen! Dat is waar deze sluipmoordenaar mee bezig is, dus mensen maak jouw borst nat. Deze regeerders zien spoken overdag.


  Maak melding

 17. Belfort vind dat Suriname het land moet blijven waar vredig naast elkaar geleefd moet worden, maar als je al zoveel randfiguren met een strafblad in die huidige coalitie hebt zitten die ook nog eens in 2012 de grondwet geschonden hebben met het invoeren van een omstreden amnestiewet, wat tevens voor een grote verdeelheid heeft gezorgt, kun je toch niet verwachten dat het volk vredig zal zijn.


  Maak melding

 18. Het kan zijn dat de minister:
  Bang is om gereshuffled te worden.
  Uiteindelijk door heeft dat gesjoemel met statistieken niet zal helpen.
  Dit opgedragen is van hogerhand.
  Het volk zand in de ogen wil strooien.
  Zijn job niet aankan omdat hij niet capabel, competent en intelligent genoeg is.
  Ergens daarboven enkele schroeven, kabels en/of veters loszitten.
  Dit een heel zware uit de lucht gegrepen beschuldiging aan het adres van de oppositie, zonder daarvoor de nodige bewijzen te hebben.


  Maak melding

 19. Ik ben overtuigd dat jullie afbrekend bezig zijn.
  Er staat een column over de 46ste verkeers dode.
  Niemand die zijn bek piert.
  Dat is namelijk veel erger dan hetvweten hoe je wel of niet over de minister vindt.
  Jullie zijn net als nieuwfront in de oppositie.
  Beschamend dit.

  Ps:ik hoop dat ze wat kunnen doen aan de verkeers regels


  Maak melding

 20. (Nog) een vraag: wie had trouwens dir vier misdadigers dood vermoord zonder vorm van proces, op de vlucht? Sommigen schenen geen misdadigers te zijn. Maar ja, wat niet weet, dat niet deert.


  Maak melding

 21. Suriname begint steeds meer op een Afrikaans land te worden zoals in de jaren 80 met militairen aan de macht. Het begint met beschuldigen aan de oppositie en vervolgens wordt de eerste oppositie lid op straat levend in brand gestoken. Precies zoals in Afrika gebeurt.


  Maak melding

 22. De oppositie laat geen moment onbenut om de coalitie voor van alles en nog wat te beschuldigen. Maar voor een ieder is het duidelijk dat er in de drie jaren regering Bouterse, er veel is bereikt dan 15 jaren NieuwFront regering. De regering Bouterse moet het doen zonder Nederlandse financiële steun,…….terwijl het NieuwFront jarenlang kon putten uit de Nederlandse ontwikkelingsgelden. Het was daarom te verwachten dat de oppositie criminelen ging aanzetten om te stelen en te roven om er politiek gewin uit te halen. Maar,…… de regering wordt juist sterker door deze schandalen van de oppositie.Het is goed dat de regering de informatie achter de hand houdt om op het juiste moment de boosdoeners met de harde feiten te confronteren.Ik denk dat de schuldigen slapeloze nachten beleven.


  Maak melding

 23. Waar er rook is er vuur.De NF weet zeker dat ze nooit meer terug zullen komen ,een kat in het nauw maakt rare sprongen.
  Na gedegen onderzoek zal de aap uit de mouw komen.
  Die groenen hiero schreeuwen nu al moord en brand en zullen geen moment denken van:misschien,misschien.want de NF is ze heilig al hebben ze geen ene zier voor het volk gedaan in die 15 jaar.


  Maak melding

 24. Beste Dunken,

  “Ome James is duidelijk blijven steken in de tachtigerjaren. Nostalgie? Wie zou het zeggen.”

  ===

  Deze jongen is echt niet blijven hangen in de tachtigerjaren maar kennelijk willen de mensen die de huidige regering vertegenwoordigen Suriname weer laten belanden waar we 30 jaar geleden waren … (dus terug naar af en dan direct naar de gevangenis).

  Daarbij is Nostalgie iets waar je prettige herinneringen aan kunt hebben en een tijd waar je weer naar verlangt, nou voor mij in dit geval niet dus !!

  Ik geloof heus wel dat onze Surinaamse President DDB probeert om er iets moois van te maken, echter ontbreekt het hem aan de capaciteiten en de juiste mensen om zijn doelen te bereiken.

  En de laatste tijd bemerk ik steeds weer dat wanneer er iets fout gaat binnen de Surinaamse samenleving, de oppositie de schuld daarvan krijgt, zelfs binnen de Ministeries.

  Dat zijn mechanismen waar zwakke en incompetente politieke leiders vaker gebruik van maken om hun eigen onvermogen en incompetentie te verhullen, wat dat betreft is Suriname nu op het niveau beland van een land als Zimbabwe onder leiding van de wellicht door jou hooggeprezen President Mugabe.

  Dus in plaats van de beloofde vooruitgang gaan we in Suriname weer met reuzenpassen terug in de tijd.


  Maak melding

 25. RobG,Wie beschuldigt wie?
  Het zijn juist jouw afgoden die de beschuldigende vinger wijst naar oprechte surinamers.
  Wees niet achterlijk en ga de feiten na ezel!


  Maak melding

 26. Belfort heeft gelijk. Ze proberen van alles om sabotage te plegen tegen deze regering,die ziekelijke vhp aanhangers op waterkant hebben niets beters te doen hier in nl. Eerst was het M.Misidjan en nu is het Belfort.

  Gelukkig hebben wij hier in nl niets te zeggen over su.


  Maak melding

 27. Hahhahahaaaaaa er is veel bereikt met smoelwerk ja maar daden ho maar…Belfor zoek luiers pap billendoekjes en een speelmat en begin deze week een kinderopvang…
  Wie had weer zijn tong uitgestoken bel bullenbak fort


  Maak melding

 28. O jee, de minister begint in tongen te spreken. Nu zijn de rapen gaar!
  Dit is het begin van een stevige burn out of een nervous breakdown!
  Achterdocht en paranoïde verschijnselen.


  Maak melding

 29. Zo zo zo,
  Eerst was het santhokie die met zijn flauwekul kwam aandraven over doodseskader en liquidatielijsten waarbij ze een zekere khan hebben opgeofferd.
  En nu komt deze belfort met een andere variant,wat is het geheim van deze ministerie?
  want ja het wil maar nie vlotten met deze ministerie,alle andere voorgangers zijn op de een of andere manier verstrikt geraakt.
  Something is cookingggggg !!!!!!!!!


  Maak melding

 30. @RobG:

  Ja hoor, deze reactie van jou had ik al verwacht. Weer typisch met het vingertje naar anderen wijzen. Iedereen draait zich in kronkels om maar niet als zondebok aangewezen te worden. Het valt me nog mee dat je het koloniale verleden en het slavernijverleden erbij haalt. Deze minister van JusPol verdient een met goud omrand bewijs van onvermogen. Blablabla, en verder niets. Je oordeelt, maar je woont niet in Suriname. Schaam je.


  Maak melding

 31. @RobG ,..een beetje jammer, …maar ja die RoBG staat op de loonlijst van Bouterse om hier alles wat zo krom is als een hoepel recht te praten.


  Maak melding

 32. Nou ,…Suriname hou je vast,.met de verkiezingen op komst gaan we nog meer beleven. Bouterse en friends gaan al het mogelijke doen om in de centrum van de macht te blijven.


  Maak melding

 33. Dit is het mooie van politiek.
  Je beloofd wat.
  Je kunt het niet waar maken.
  Je gooit wat onzin in de media.
  Je zegt misdaad neemt af.
  Je zegt vervolgens dat de misdaad wel toeneemt.
  En je geeft een ander schuld.
  Alles gepasseerd op feiten.

  Hahaha……


  Maak melding

 34. Wat gaar Belfor doen? Gaat hij de oppositie oppakken wegen landverraad of subversieve aktiviteiten? Of krijgen we een 2e 8 december 1982???

  Of krijgen we te horen dat verraders op de vlucht zijn neergeschoten of een coup beraamden?????????????

  Wat is deze krankzinnige Belfor van plan???


  Maak melding

 35. RobG is net een papegaai…”Het was daarom te verwachten dat de oppositie criminelen ging aanzetten om te stelen en te roven om er politiek gewin uit te halen”

  Hoor je wel hoe volkomen belachelijk je klinkt???


  Maak melding

 36. Binnenkort beschuldigt Belfort de oppositie ervan om met opzet mensen in het verkeer dood te rijden om de regering in een kwaad daglicht te plaatsen…….


  Maak melding

 37. Vreemd. Eerder zei deze minister dat hij verkeersgebruikers opriep om zich netjes te gedragen in het verkeer. Toen luisterden ze niet. Nu zegt VOLGENS HEM het Nieuw Front dat eerzame burgers moeten gaan roven en moorden en de bevolking luistert wel? ik snap er niets van.

  Wat ik ook niets snap: de politie zei dat de criminaliteit was afgenomen. Nu beweren de minister en Mibreniekeba het tegendeel??? Heeft de oppositie dus toch gelijk?

  Wat ik wel snap na de reactie van RobG: zijn “studenten” wonen allemaal in NOVO (en hij waarschijnlijk ook) anders kan je deze kolder nooit geloven -en meer nog- ook niet uitkramen.

  Ik zie paniek om falend beleid. Regeren is niet iets wenselijks roepen dat er dan de volgende dag staat. je moet plannen maken en uitwerken en monitoren. Geld zoeken om de plannen uit te voeren en de vinger aan de pols houden tijdens de uitvoering.

  DiDiBri wist uit eerdere ervaring al dat hij het niet kon, (“als dit land een grote kazerne was, had ik het al lang tot ontwikkeling gebracht”). A: niet eens de kazerne kon je goed runnen (zelfs je varkensbedrijf niet). B: het land is GEEN kazerne, maar ga je gang.

  Dit land heeft een nieuw type leider nodig, maar ik zie nog niemand die daarvoor in aanmerking komt. Ach, het volk krijgt de leiders die ze verdient.

  Aan mijn landgenoten die beter weten: als het kan: MAAK DAT JE WEGKOMT. Met deze mentaliteit is Suriname verloren!! Tegen zoveel idioten in roeien is onmogelijk.


  Maak melding

 38. Niet alleen in Suriname is het NieuwFront bezig om gevaarlijke en ondermijnende activiteiten tegen de regering.Je moet als oppositie wel behoorlijk laag bij de grond zijn afgezakt om criminelen aan te moedigen om te roven en te moorden.

  Maar ook vanuit Nederland onderneemt het NieuwFront pogingen om onrust in Suriname te veroorzaken.Op een pro NieuwFront radiostation hoorde ik een omroeper vorige week zeggen dat men bezig is de om sociale media te mobiliseren om onrust in Suriname te veroorzaken.Men wil de bevolking aan het twijfelen brengen om steun te geven aan de Surinaamse regering.

  Deze Surinamers, die lange tijd in Nederland wonen zijn het product geworden van de Nederlandse samenleving.Zij denken en gedragen zich net als de Hollanders die menen het beter te weten wat goed is voor een ander land of voor de wereld.

  Verzonden met Samsung Mobile.


  Maak melding

 39. @RobG
  hoor ik daar een papagaai die napraat?
  Als je de loze uitspraken van Belfort napraat zonder er iets zinnig aan te kunnen toevoegen zegt dit ook iets over jou rationeel denkvermogen?
  Is dit een chronische kwaal van de paarse meute?

  De huidige regering maakt het de oppositie wel erg makkelijk om kritiek te leveren.
  In 3 jaar meer bereikt dan vorige regeringen. Krasse uitspraak. Wat dan?
  AOV verhogen
  KB verhogen
  Gratis ziektekosten vergoeding
  Man man man wel erg groots hoor.
  Hoe zit het met de financiering op lange termijn? Ojee, lange termijn, daar hebben we nog niet over nagedacht zeker.
  Is het geen publiek geheim dat de meeste denken aan vandaag en morgen zien we wel verder. Dat is dus beleid huidige regering


  Maak melding

 40. Kan mij de reactie van de ministers niet voorstellen noch klinkt er enig realisme daarin. Ik vraag mij het volgende af (ik wil niet als discriminerend overkomen maar moet wel mijn bericht zo typeren om mijn stelling te onderschrijven):
  1 – de meeste roofovervallen in de stad worden grotendeels gepleegd door de achterban van Brunswijk (lees Marrons) getuige de bezetting van de gevangenissen.
  2 – De meeste goudroven waarbij mishandeling en moord plaatsvindt wordt hoofdzakelijk gepleegd door Brazilianen en Marrons
  3 – De meeste roofovervallen buiten de stad worden hoofdzakelijk gepleegd door de Marrons en de achterban van de NDP / NPS
  4 – De meeste kappartijen bij dronkenschap worden hoofdzakelijk gepleegd door de achterban van de VHP

  Mijn vraag is dan:
  – Welke oppositie partij een achterban heeft zoals die hiervoor is omschreven?
  – Welke politieke partij heeft voordeel aan dit gedrag.
  – Welke personen hebben hier persoonlijk voordeel bij?

  U mag zelf de antwoorden invullen en een conclusie trekken.


  Maak melding

 41. Ik vind deze uitspraken erg on-profesioneel, kinderachtig en goedkoop om eigen onkunde en machteloosheid goed te praten,
  Sorry hoor, maar een degelijke minister zou zich nooit van dit soort scenario’s. Het is dus duidelijk een voorbeeld van grote ‘Onkunde’van deze tot minister van ons land gebombardeerde A-sociale meneer van een bepaalde afkomst. In zijn optyreden is duidelijk te proeven dat hij er níet is om de gehele samenleving te dienen, maar neemt duidelijk de horde criminelen, jammer genoeg die ook hem lijken, in bescherming en komt met dit soort ‘drogredenen’om de aandacht van de juistheid af te leiden.
  Het is overduidelijk dat deze meneer totaal níet geschikt is voor deze functie en nooit en te nimmer alszodanig aangesteld had moeten worden.
  De vraag is echter: durft de regeringsleider,de president dus,de man te ontslaan? het antwoord is ;”Neen, vanwege lijfsbehoud”


  Maak melding

 42. Belfor is in een depressie beland en dat is zorgelijk. Hierdoor is de kans groot dat hij spoken bij daglicht zal zien en uitspraken doet die ’s lands belang ernstig in gevaar brengen. Ik doe een oproep aan de president Belfor per direct te ontslaan onder dankzegging van de bewezen diensten.


  Maak melding

 43. Je blijft toch lachen.
  Suriname is land vol van verhalen.

  Ik zou Nederland de schuld geven.
  Die zitten natuurlijk achter een nieuwe staatsgreep.
  Pak de oppositie maar op.

  Dan kan Bouta weer martelen .


  Maak melding

 44. Henk Molenaar,ik had niet anders van je verwacht.Dag in dag uit zie je alleen maar paars bloed voor je dolle ogen.Ik praat Belfort echt niet na. Ik formuleer mijn eigen standpunten. Hetgeen de minister wereldkundig maakte, had ik reeds vier weken terug gehoord van bronnen in Suriname.Mensen praten er openlijk over dat de misdaad op dit moment wordt geregisseerd.Doel hiervan? Het in diskrediet brengen van de regering.


  Maak melding

 45. @HetIsNietWaar,je kan zeggen wat je wilt,de bevolking is zeer positief over het beleid van de regering. Alleen de criminaliteit baart zorgen.Maar dat is in Nederland ook het geval.Alleen zie je in Suriname dat de roofovervallen gestimuleerd worden door uitspraken van NieuwFront. Als de regering met vuurkracht de criminelen gaat bestrijden zullen jullie moord en brand schreeuwen en snel naar de mensenrechten commissie van de O.A.S stappen.


  Maak melding

 46. Deze Minister Belfort draagt zelf bij aan de verhoogde criminalitiets cijfers met zijn oproep. “Alle boeven kom je rustig aanmelden bij de politie”. Een crimineel vertaald dit als ga maar lekker roven en nadat jij hebt genoten van je vondst, kom even uitrusten bij papa justitie.


  Maak melding

 47. !!!!!!eigen belang eerst!!!!!

  een aanval op Belfort is oorlogsverklaring aan Lonnie

  vervang Somo’s club, da krijg je djarang-ke-pang

  naar huis sturen van DADA’s discipelen…WIE DURFT

  alle mooie chauvinistische boodschappen ten spijt…

  ….het volk van Su is S E C U N D A I R


  Maak melding

 48. Hahahaaa minister belfort mie gado mang mijn hoofd hoor. Belly mie ede mie ede nanga joe. Die lisbet heeft een paar keer op de Su radio gezegd dat deze idioot meester in de rechten is,maaaaar dat hij(minister) het recht niet meester is ia mie gado nu ik dit weer leest dan heeft die vr.Lisbeth gelijk. Hahahaaai na soso lafoe met deze DOMME BEESTEN van een coalitie en aanhang.Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 49. Forummers, Odi odi.

  @pasew, fawaka mang.

  Wat een nieuws en verfoeilijke beschuldigingen van onze BELLIE aan het Surinaamse volk.
  Thans blijkt, dat hij echt niet zo slim is als men vanuit ABOP & BRUNSIE had gedacht.

  En die MISIEKABA:
  Deze behartigd alleen de belangen van de GRONDROVERS & OCCUPANTEN.
  Ook zo’n adviseur van BELLIE.

  Misschien wordt hij straks een scenario schrijver voor LONNIE BRUNSIE.

  Maar er is nog hoop in de toekomst voor onze BELLIE.

  Er is wederom een nieuwe (Messias) opgestaan in Zuid-Amerika.
  Boliviaan van 123 jaar oudste mens ooit in de wereld.

  En tot slot:
  Minister BELLIE, is er soms ook een (scenario) met de onthoofding van de afgelopen tijd?


  Maak melding

 50. 15 aug. 2013

  Beste RobG,

  Graag het onderstaande goed lezen.

  Srika heeft jaren terug, tijdens colleges, tijdens argumentatieleer van ene professor, geleerd dat iets wat (nog)niet te bewijzen is – ook het vermoeden – niet als onwaarheid bestempeld mag worden. Het kan alleen (nog) niet bewezen of geverifieerd worden. Hiervoor moeten nog feiten op tafel komen.

  De wijsheid is dus liever eerst wat bewijsmateriaal(feiten) te verzamelen alvorens tot uitspraken te komen. Dit geldt zeker ook voor politici.
  En vanuit de feiten redeneren naar een aannemelijke waarheid toe.

  En dit is wat Srika ziet als de valkuil van minister Edward Belfort.Hij laat zijn uitspraken teveel over aan politieke insinuaties.

  Hij had direct harde feiten op tafel moeten leggen of liever in stilte de politie het onderzoek laten doen, totdat er feiten ter beschikking waren.En dat is hier in deze zijn tekortkoming, althans zo ziet Srika dit.

  Een ding staat voor Srika wel vast. Hoe dichter Suriname haar verkiezing in 2015 nadert, hoe harder en gemener politieke partijen tegenover elkaar zullen staan.Laten wij hopen dat de massa in Suriname dit gedrag niet volgt.Ook de Surineds niet.

  Van jou hoeft Srika geen minpunten te verwachten. Maar van Henk Molenaar en zijn ‘gang’ wel. Die begrijpen Srika toch nooit. Dus Henk Molenaar, minpunten!!!
  Srika


  Maak melding

 51. De uitspraken van deze minister getuigen van een grote onbekwaamheid, onervarenheid en onkunde.

  Belfort verschuilt zich achter walgelijke, onterechte, beschuldigingen, waarschijnlijk ziet hij de bui al hangen.
  Belfort je intuïtie klopt als een bus, binnenkort wordt je gereshuffeld, vanwege je overduidelijke ongeschiktheid!

  Niet te geloven, dat een minister zich op zo’n een goedkope wijze probeert te verschuilen achter kinderachtige beschuldigingen, alleen maar om zijn eigen wanbeleid te verdoezelen.
  Niet chique, helemaal niet!

  Reshuffelen is het advies!


  Maak melding

 52. Tedje nee het is niet zo waarom zeg je niet dan kan NL ons weer als slaaf gebruiken is het alleen de press die het voor het zeggen heeft denk jij in welk jaartal leef jij of heb je het speciaal tegen de press en Marco probeer het ik weet dat het moeilijk voor je is maar doe je best en het zal je lukken pas wanneer iemand een crimineele daad heeft begaan is die een crimineel en die mensen roept Mr Belfort op en niet ga het doen oke oen


  Maak melding

 53. RobG is een geindoctrineerde, paranoïde slaafse meeloper en naprater van zijn criminele baas.

  Wegkijken van de problemen in eigen land en altijd de schuld bij een ander leggen.

  Volslagen idiote randdebiel.


  Maak melding

 54. Hahahaaaaaa…..Belfort de verschrikkelijke is boos op anderen…de criminelen zijn zich niet massaal gaan aanmelden bij hem en wat doet Belfort dus…juist hij gaat de rest de schuld geven!!
  Hoe in Godsnaam luidt zijn oproep aan de criminelen…

  ‘kom criminelen,meldt je aan bij mij zodat ik je kan opsluiten’…
  Geen wonder dat niet 1 crimineel zich nog heeft aangemeld!!


  Maak melding

 55. @John2

  Het is toch niet moeilijk te raden wie hij allemaal vermoed die zogenaamd achter deze scenario staan/Woon jij dan niet in Suriname?!
  En waarom praat hij zijj vermoedens dan niet uit?!
  Want op dit ogenblik lijkt het alsof alles dat beweegt in Suriname, in de ogen van Belfort een verdachte is. Belfort is een ONRUSTSTOKER!!


  Maak melding

 56. Rob G,
  Als de criminaliteit zo sterk toeneemt in een land zegt dat alles over het beleid van de regering!
  Arme, ontevreden mensen die een worst voorgehouden hebben gekregen en er tot nu toe alleen maar aan mochten ruiken, gaan uit wanhoop de misdaad in. Ze voelen zich belazerd en bedrogen en geloven niet meer in de worst want zelfs de geur lijkt verder weg dan ooit!


  Maak melding

 57. Wat een smoes!! Deze man pleegt een aanval op ons recht op een veilig Suriname.
  Roofovervallen zijn een symptoom. De echte ziekte is dat criminelen zich vrij voelen.
  Nu zegt deze dat de ziekte een scenario is.

  Mannnn, hij heeft het niet begrepen. Wij klagen niet om de ziekte, maar om de symptomen. Begin dat aan te pakken want dat is ACUUT!!!!!


  Maak melding

 58. Het doembeeld dat Belfor schetst doet de geschiedenis herleven. De 8 decembermoorden zijn ontstaan doordat er ook een dergelijk doembeeld (lees: scenario) door de machthebbers zijn neergezet. Nu gebeurt dat WEER!


  Maak melding

 59. Er is er nog nooit een wet zo snel door het parlement gegaan als de “Amnestywet”. En juist naar deze onwettige handelingen kijken de meeste mensen niet. Frappant vind ik dat hoe de meeste van die “paarsenonvaleurs”, op de ondoordachte uitspraken van deze mini ster reageren. Ik moet wel bekennen dat deze mensen erg ligt gelovig zijn. Alle grappen op een stok, de achterban gelooft daadwerkelijk dat deze mini ster op waarheid beruste feiten kwam vertellen. Want, te yu mati e kori yu a no e lafu! Eigenlijk merk je duidelijk dat juist de aanhang van deze partij een crimineel en misdadige instelling hebben. Deze lui vallen erg eenvoudig door de mand, door direct te geloven dat de onlogische uitspraken van deze mini ster ook echt waar zijn. Ook deze achterban ziet spoken over dag. Het is het zelfde als wanneer je de achterban zou vertellen, dat de kip voor het ei bestond. Wel nu; de meest eenvoudige oplossing hiervan is dat; natuurlijk het ei of de kiem eerst bestond, dit omdat je eerst een kiem hebt en dan; de plant, de kip, de mens of wat voor leven dan ook, zo simpel is dat. Dus, geen discussie meer over wat er eerst was, nu moet het wel over duidelijk zijn.


  Maak melding

 60. Beste minister, ik weet niet uit welke tijdperk u komt.

  Hoe goedkoop en belachelijk bent u als minister. Als ik uw volk gaat vertellen om stront te eten, zullen zij dat doen? Het zijn toch de NDP aanhangers die op broeder Brunswijk lijken? Of wil u mij vertellen dat het anders is?

  Wat wilt u met uw suggestie’s vertellen?

  Straks krijgt u geen stemmen, hebben de andere partijen het dan gedaan?. Nou, geef eens antwoordt op de volgende vragen:

  Brunswijk mishandeld winkelier en journalisten, Rachied Doekhie liet actievoerende landbouwers jaren geleden in Nickeri mishandelen, uw veiligheidsmensen mishandelen willekeurige burgers die keurig voor een rood stoplicht staan te wachten. Kom geef eens antwoorden? Want ik zie geen mensen van andere partijen hierbij een rol spelen, tenzij laatstgenoemden zwakzinnigen zijn!

  How low can you go?


  Maak melding

 61. Is het jullie die in SU wonen of vakantie vieren ook opgevallen dat er heel veel spiksplinternieuwe biljetten van 100 en 50 SRD in omloop zijn ?
  Als ik ga wisselen krijg ik alleen maar nieuwe, vers van de pers, nog warme, biljetten!
  De persen draaien op volle toeren!


  Maak melding

 62. Forumleden,
  Vragen jullie aan RobG en zijn revolutionaire elite als de uitspraken van de NDP’r Gilly van Holt welke hij in Nederland gedaan heeft ook een scenario zijn van de opposite of van die “Front Bende.” Dit is de eerste keer in de Surinaamse geschiedenis dat coalitiegenoten mekaar letterlijk als beesten vernederen.


  Maak melding

 63. Minister doe u werk eens en stop met die domme uitspraken. Stop met u gepreek bij de scholen maar besteed u tijd aan u eigenlijk werk en dat is een goed apparaat neer te zetten. Niemand van de politiek is verantwoordelijk voor de verkeersongevallen het zij de mensen zelf die on ver antwoord lijk rijgedrag. En dat roven en stellen komt over al in de wereld tegen vooral als het wat slechter gaat.


  Maak melding

 64. Belly,belly,belly zaaaaaaang en dat zegt een mini-ster ik bied mijn verontschuldeging voor al die poep die belly heeft uitgekraait,uitkraait of nog uit zal kraaien tje potie laat hem hoor hij kan het niet helpen en willen de daders van de onthoofdingen zich nu komen aanmelden de politie grapt niet.


  Maak melding

 65. wel, wel,, als belfort dit zegd en beweert,dan is hij de persoon die de mensen zelf heeft aangeZet..

  want de ndp-ers kunnen niet denken,die kennis hebben ze niet en de abop helemaal niet..

  in een beschaaft land,zou de lijder v/h land deze figuur allang de laan hebben uit gestuurt,maar we leven in sme..

  maar er is hoop de komende tijd het zal niet lang meer duren.


  Maak melding

 66. Belfort meent dat de oppositie de overvallers van wapens voorziet (met hun blote handen gaan ze niet roven). Dat is wel een erg opmerkelijke mening. De wapens zijn toch in handen van de regering?


  Maak melding

 67. wat belfort zegt is de waarheid , want bepaalde mensen zijn er niet vies voor om hun eigen moeder om te brengen om een post te bekleden .
  let maar op straks gaat één van de fronters de pijp uit dan ga je horen dat het weer de regering is .


  Maak melding

 68. de pot verwijt de ketel…tjeh zo zielig,Belly mi boi dan moet je echt hopeloos/radeloos/daadkrachtloos/schaamteloos en volgens mij ook nog ongeschoold zijn om dit soort waanzin uit te kraaien


  Maak melding

 69. Whahahaahaha dit meent men niet wat een LACHERTJE nou bij deze heeft Belfort echt afgedaan, wat een zwakke concludering zeg ….zwak zwak zwak,

  politie in Su doet geen MOERRRRRR


  Maak melding

 70. @Eduard wat heeft Gilly v.Holt gezegd waar en wanneer?
  Deze Gilly v.Holt is ook zo’n zaka-zaka geweest die alles wat krom was van DiDiBrie en Co recht sprak.Maar alla sma o kisie ing pai wan dei.Now-now is er een sfeer van 8 dec 92 in Su,waar lijken niet vrij gegeven kon worden. Pas toen de moordenaars/verantwoordelijken dachten alle bewijsmatriaal te hadden (weg)gewist.Hopelijk krijgt dhr.S…..n het lijk van zijn overleden zoon om naar de zo gehaate Ned voor sectie te sturen,nogmaals mie no e juich,maaaar de zelfde stok,waarmee je die zwarte kip mept,met de zelfde mep je die witte.Odii.
  Glenny.

  @Eduard odi,
  Wat had Gilly Holt.v. gezegd,waar en wanneer? Heb ik echt iets gemist,want deze Gilly is ook zo’n zaka-zaka geweest die alles recht sprak wat DiDiBrie en Co krom had gemaakt/gedaan.Deze Gilly is ook debet aan het achteruit gaan van ons geliefd land Su.Maar goed alla sma o kies ing pai wang dei.zo zoetjes aan komen we aardig in de buurt van de 8 dec gebeurtenissen.Mik mie libie a torie litie dja hmmmm bha.Odiiii.
  Glenny


  Maak melding

 71. piet paniek
  Zal wel instinct zijn dat deze primaten zo acteren.hahahaaaa ja dat denk ik ook,nee ik weet het zeker.
  Leonard
  RobG,Wie beschuldigt wie?
  Het zijn juist jouw afgoden die de beschuldigende vinger wijst naar oprechte surinamers.
  Wees niet achterlijk en ga de feiten na ezel!
  heee RobG je word uitgemaakt voor EZEL hihihi erg hoor
  Leonaed 10/RobG -0


  Maak melding

 72. En toch zal het ons niet moeten verbazen als deze vermoedens op waarheid berusten.

  Zo weten we allemaal wat er in Suriname vroeger gebeurde als bepaalde partijen in de oppositie kwamen te zitten, de grote branden in Paramaribo kwamen niet uit de lucht vallen.

  Een paar dagen voor President Wijdenbosch inauguratie werd het oude Parlementsgebouw in brand gestoken, ook dat kwam niet uit de lucht vallen.

  Wie zijn degene die het hardst schreeuwen dat Suriname onveilig is na elke roofoverval, ja weten het wel? De partijen die schreeuwen dat zij voor recht en veiligheid zijn, wat hebben deze partijen aan recht en veiligheid gedaan in de 10 jaar dat ze aan de macht waren behalve familie en soortgenoten massaal op ministeries plaatsen??????


  Maak melding

 73. Sabidieri,

  Dat komt omdat de afgelopen 10 jaar ook een baviaan aan de macht was. Laat nou eindelijk eens een keertje een blanke of een aziaat het land besturen. In de tijd voor de onafhankelijkheid was er niet zo veel criminaliteit. Je zult zien dat het dan automatisch veel beter zal gaan. Helaas zal het niet racistische zwarte volk van Suriname dit nooit accepteren om onder leiding van een ander ras te moeten leven.


  Maak melding

 74. Geachte Edward Belfort van Justitie & Politie

  Zit jij niet zelf achter deze scenario’s?
  En je Tong Uitsteken, geeft jouw niveau aan in het Parlement.
  Draag je functie over aan Santokhi, tenminste iemand die weet hoe het hoort.


  Maak melding

 75. Belfort is echt knettergek.

  Straks beweert hij nog dat de 46 verkeersdoden zijn veroorzaakt door de oppositie om Bouterse in een kwaad daglicht te plaatsen..

  Helemaal de weg kwijt…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.