Ondernemer en school kibbelen om grond in Albina

12

PARAMARIBO/ALBINA, 13 aug – In Albina, Marowijne, is heibel ontstaan over ondernemersactiviteiten op een stuk schoolterrein. Ouders en leerkrachten van de St. Gerardusschool voor basisonderwijs spreken van corruptie. Een lap grond die aan de school was toegewezen blijkt ineens in handen te zijn van een ondernemer. Ouders, leerkrachten en leerlingen zijn de straat opgegaan.

Volgens de demonstranten kan de school het niet rooien zonder de grond. Het terrein waar de school staat, is laag en maakt te vaak water bij regenweer. Daarom is de grond eerder dit jaar toegewezen aan het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling. Het protest leidde naar het hoofdkwartier van districtscommissaris Theo Sondrejoe. Hoewel hijzelf er niet was, is een petitie aangeboden. Tijdens de aanbieding liep het compleet mis.

De vervangende functionaris schold de demonstranten de huid vol. Volgens de ouders en leerkrachten is het ongehoord. In de petitie wordt gevraagd dat de grond ‘terug gegeven’ wordt. Overigens zwijgt het ministerie als het graf sinds het ontstaan van het conflict enkele weken terug. Het is niet verwachtbaar dat de grond terug gegeven wordt. In de nationale politieke praktijk wordt in dit soort dubieuze situaties gekozen voor de weg van de minste weerstand.

12 REACTIES

 1. Dit soort excessen onstaan enkel en alleen bij slechte “beleidsmakers”, het is een dieptrieste zaak dat een van de meest belangrijke elementen in de samenleving gemarginaliseerd wordt. Om eerlijk te zijn lijkt dit alleen in Suriname begrijpelijk te zijn. Het is schandalig en erg asociaal hoe men zich opstelt tegen het onderwijs. Hiermee wordt duidelijk gemaakt dat het “hoogste college van staat”, uit zeer laaggeletterde criminelen bestaat die niet bereid zijn ontwikkeling te stumileren, en als je het zelf niet bent – ontwikkelt – is het niet te verwachten om het door te kan geven! Want net hoe het gezin de hoeksteen van de samenleving is is onderwijs voor een goede ontwikkeling voor land en volk! Als je rationeel denkt dan kan je niet aan de indruk ontkomen dat het zo niet langer kan. Ja, en dit is het grootste probleem waar Suriname mee kampt wat men stellig zal blijven ontkennen, door gebrek aan inzicht.


  Maak melding

 2. Ik vind het onbeschoft en brutaal wat sommige bedrijven in het Su natuur doen,
  Nu word een leer instelling ook nog door een van die bedrijven gechanteerd ,dit is onverantwoord met eigen middelen omgaan,en dat de ministerie van natuur of van onderwijs en volks ontwikkeling geen onmiddelijke actie onderneemt vind ik maar heel zwak.
  Niet alleen deze,maar ook andere problemen zouden direct aangepakt moeten worden.


  Maak melding

 3. Vrienden eerst. Zo gaat dat tegenwoordig.
  en dan maar op de buhne roepen dat de jeugd de toekomst heeft en dat we goed moeten zorgen voor de jeugd.
  Gaat lekker daar. Een internaat die voor oplevering weer gesloopt gaat worden en een school die een terrein had toegewezen gekregen is nu weer aan een ondernemer gegeven. Staatsgelden over de balk gooien alsof het oneidig voorradig is. Niets en niemand is verantwoordelijk. En aan de andere kant lekker onder de tafel zich laten verrijken ten koste van de burger. Lekker toch. En niemand van de autoriteiten die thuis geeft.
  Prutsers van hoogste niveau.
  Zo geven we inderdaad het goede voorbeeld aan de jeugd.
  Als er iemand nog durft te beweren dat de huidige autoriteiten enige verantwoordelijkheidsgevoel hebben dan loopt die echt met een kokosnoot voor zijn hoofd.


  Maak melding

 4. “De vervangende functionaris schold de demonstranten de huid vol.”

  Sterker! De mensen werden met de dood bedreigd!!!

  Valt er nog te ontkennen dat Suriname in de handen
  van criminelen is gevallen?!


  Maak melding

 5. Zijn ouders en de schoolleiding er nu pas achter gekomen dat ze met corrrrrrptelinggggen te maken hebben. En behalve dat ze corrupt zijn hebben ze ook slappe knieen.Niemand zal durven ’t op tenemen voor de ouders en de schoolleiding,iedereen zal straks blijken bang te zijn voor de ondernemer(s).Volk van Marowijne jaag DiDiBrie en Co weg in 2015, mijn part eerder ding takroe jejeh disie.Een kabel van mij op dit forum zou zeggen: Vuilnisman vergeet die zak Lonnie niet….HHHUUUPPPEKEEEE neem maar mee Odiii.
  Glenny.


  Maak melding

 6. De meesten die wat te brokkelen hebben,zijn behept met de hossel mentaliteit.Net als de parkeer wachters die eindelijk verwijderd gaan worden.Dankzij Carifesta!


  Maak melding

 7. Deze districtssecretaris en vele anderen zijn de produktie van de revolutie. Geen politie, MP, CTU, of zelfs de Rechterlijke Macht is tegen deze revolutionairen opgewassen. “Ik heb gezegd.”


  Maak melding

 8. Minister van Onderwijs kreeg een pluim voor zijn wijze van managen.
  De vraag is wat deze secretaris en de DC moeten krijgen?
  Wie weet mag het zeggen want zelf weet ik het niet
  Of toch wel, zou mijn kleindochter van 2 zeggen.
  En dan stel ik die kleine meid de vraag van “en wat zal het dan wel zijn?”
  En die kleine van 2 antwoord “nee nee opa niet doen want dat vind ik niet leuk”
  Dus laat mij het vriendelijk houden
  Nee nee nee secretaris want dat is niet leuk gedraag je of verwijder jezelf totdat je weet hoe het hoort want je bevind je niet in een niemandsland maar in Suriname


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.