Crashprogramma moet achterstand regering wegmaken

25

PARAMARIBO, 12 aug – De regering heeft een crashprogramma in petto om de meeste sociale noden te lenigen. Volgens president Desiré Bouterse moet een inhaalslag worden gepleegd. Veel problemen waar de samenleving mee kampt zijn onderschat.

De regering maakte dan ook een verkeerde inschatting en daarmee een valse start. Volgens Bouterse is veel geleerd de afgelopen drie jaar. De overname van de regering Venetiaan alleen al was zo’n les. De nieuwe regeerders hadden de grootste moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. In tegenstelling tot wat toen beweerd werd is geen vette staatskas achtergelaten. Volgens Bouterse moesten miljoenen aan betalingsachterstanden worden ingelopen.

De nieuwe regeerders kwamen dus nauwelijks aan eigen projecten toe. Intussen bleven de sociale problemen zoals woningnood, zich opstapelen. “De achterstanden in het land zijn enorm. Daarom hebben we een crashprogramma samengesteld”, zei Bouterse bij de overdracht van enkele sociale woningen. Het programma loopt door tot de algemene verkiezingen van 2015. De regering wil op deze manier een ‘behoorlijk politiek testament’ nalaten.


25 REACTIES

 1. Toen de president na de eerste keer dat hij dit beweerde in 2010 uitgedaagd werd dit hard te maken is er geen enkele inhoudelijke reactie gekomen.
  Zijn regering/ministers hebben voor overdracht getekend dus een weergave van alle lijken mag niet zo’n groot probleem zijn. Het dossier is immers nu reeds 3 jaar bewerkt dus klaag de oude regering aan met feiten en sleep de VHP ministers aub voor het gerecht zoals toegezegd is aan het volk.

  Sterker de oud VHP ministers hebben u recent gevraagd hun voor de rechter te slepen. makkelijker kan het toch niet zijn.


  Maak melding

 2. Alles waarmee bouta begint is al een valse start!
  En die crashprogramma zal zoals wij al reeds gewend zijn, geen handen noch voeten hebben. Hij gaat zekeren toveren of zo….


  Maak melding

 3. Weer worden er beloften gemaakt om het falend beleid te camoufleren, is er plotseling een Crashprogramma bedacht. Natuurlijk want 2015 lijkt dichterbij dan je denkt, dus je moet het stemvee wakker gehouden worden. Dus, wordt het tijd de “jorkasupu” te beginnen te stoken en afwachten of het volk geleerd heeft, van de opeen stapelende problemen, die de revue hebben gepasseerd. En kritisch terug kijkend kan je niet zeggen we zijn maar net drie jaren bezig, dus. Er moet gepraat worden over het beleid wat geen beleid was, want, daar kan je niet over naar huis schrijven. Totaal falend beleid door incompotente “beleidsmakers” gevoerd, niets functioneerde zoals verwacht had mogen worden. Om een transparant beleid te voeren heb je managers nodig met een vakspecialiteit, en geen nonvaleurs want die zijn er overal. Het probleem zal zich altijd blijven voordoen, zolang men met het politiekesysteem voor wat hoort wat, bedrijft zal er geen voorspoed te bespeuren zijn. Alle goede bedoelingen ten spijt!!


  Maak melding

 4. Kortom een politieke lok actie van dibri bouta. Surinamers trap er niet in voor de zoveelste keer. Waarom nu en niet aan het begin van zijn regeer periode, ziu bouta echt niet weten er in zijn land reild en zeilt.


  Maak melding

 5. hoe vet is de staatskas op dit moment??

  Iemand die nog enige waarde hecht wat deze populistische megalomane dorpsidioot uitkraamt, die heeft direct psychische hulp nodig.


  Maak melding

 6. hoe komen ze plotseling aan het geld,,,zeker zijn een paar ladingen poeder geslaagd aan gelevert in china met de speciale vlucht of bij opa obiangoo in gunee bissau.

  dus is het geld vrij gekomen..


  Maak melding

 7. “De regering maakte dan ook een verkeerde inschatting en daarmee een valse start.”

  Met dit statement geeft de regeringsleider wederom, zijn falend vermogen om een land te besturen, toe.
  Wie krijgt de schuld van al die falende en ontslagen ministers dan?
  Als je geen INSCHATTINGSVERMOGEN hebt ben je ONGESCHIKT!! ONDESKUNDIG!
  Dan heb je geen overzicht en weet je niet waar je moet beginnen, dus doe je maar wat, als een wilde gek!
  En nu de schuld in de schoenen schuiven van je voorganger! Zwak en laf hoor!
  Neem je eigen verantwoordelijkheid en erken je eigen aandeel in deze chaos van de afgelopen drie jaar meneer de president. De echte crash zit er aan te komen!


  Maak melding

 8. Als bij de overname bleek dat er geen geld was zou een crashprogram beter zijn geweest dan een royaal beleid zoals feesten,reizen,vriendjes regelen…kortom parasiteren.
  Projekten en programma’s voor produktie was en is nog steeds een scheldwoord.
  Feit is dat Suriname nu bijna bankroet is.


  Maak melding

 9. Ik kom niet meer bij van het lachen!!!
  Ik was niet op de hoogte van het feit dat de
  sleutels van 10800 st. woning in het parlement
  is uitgereikt!

  Daar zou je toch als would-be president zo een
  opmerking maken! De oppositie kan dan op haar
  beurt met argumenten het tegendeel beweren.
  En! Aan de hand van voorbeelden bewijzen dat
  de geplaatste opmerkingen uit het ndp-rijk
  der fabeltjes komen!!!


  Maak melding

 10. Als Bouterse in de resterende tijd erin slaagt de helft van zijn mega beloftes met het crashprogramma te realiseren, heeft hij een kleine kans om herkozen te worden, anders ben ik bang dat ook deze regering van Bouterse roemloos en hopelijk voor de laatste keer crasht.


  Maak melding

 11. Ik zeg maak mij niet uit wie het land regeert

  veel sterkte toegewenst en wijsheid

  En je weet kennis maakt macht

  Er moet op vooruit denken gefocust worden

  En niet alleen de voordelen maar ook de nadelen goed bekijken


  Maak melding

 12. Alle goede bedoelingen ten spijt, waarom wordt niet gedacht aan de binnenstad, om het een facelift te geven, het opfraaien? Om de binnenstad te promoten voor toerisme, dan zou je op zijn minst, let wel; de trottoirs moeten plaveien, waarom kan het in landen die armer zijn dan Suriname en in Suriname zelf kan het niet. Een fonds oprichten van winkeliers en bedrijven, middenstand binnenstad. Want het is geen gezicht vooral na een regenbui, dan verandert de binnenstad in een modderpoel, met alle gevolgen van dien! Het is zo een dood eenvoudig proces, je hebt geen dure betontegels voor nodig, maar cement/specie uitsmeren, een fluitje van een cent, heel makkelijk en goedkoop. Want het is geen gezicht. En de uitstraling hiervan mag er dan wezen, en dan te bedenken dat de meeste mensen, die dit zouden moeten bewerkstelligen in het buitenland geweest zijn. Het is natuurlijk ook de vraag waar kijken deze lui in het buitenland naar? maar helaas, we denken helemaal niet progressief of enoverend het komt niet voor in onze vocabulaire en daar zit dit probleem in verankerd.


  Maak melding

 13. Als de paarsen ‘Crash Programma’ in de mond nemen kun je er donder op zeggen dat het laatste beetje geld dat in kas is ook op zal gaan aan hun dieverigheid en hebzucht. Crash betekent voor hun nog meer cash om over de balk te smijten..in hun portemonee.. Dank je wel Somo en Lonnie…Suriname is (straks) weer op het niveau van 1999 !


  Maak melding

 14. par-misser had eerst 300 miljoen srd gevraagt,later werdt het 280 miljoen srd ,het parlement moet het nog goed keuren en bespreken,

  waarom vraag hij par-misser niet aan abrahams wat hij heeft gedaan met het geld..

  hij abrahams is eervol ontslagen met behoudt van middelen ook die opgepepte auto van 500000 srd plus nog die gouden toilet..


  Maak melding

 15. daar gaan we weer , wat is goed in su ?
  alleen het nieuwfront zeker !!!
  maar holle vaten klingken het hards .
  negatieve lingen .
  als het aan jullie zo liggen , bestond suriname alleen uit paria´s .


  Maak melding

 16. Geachte president.

  Gaat u nu na 3 jaar regeren en gebroken beloften aub. niet weer de schuld geven aan de vorige regering. Na de vorige keer dat u dit gemeld heeft heeft de oppositie u de mond gesnoerd door te eisen man en paard te noemen. 3 jaar regeermacht heeft u genoeg gelegenheid geboden om de vorige regering kwalitatief en kwantitatief de maat te nemen. Ook heeft u genoeg tijd gehad om de vermeende criminelen van de vorige regering voor de rechter te brengen. Ook hier zien wij na 3 jaar geen voortgang ofwel dat is ten minste 1 gebroken belofte.

  Te zijner tijd zal uw verkiezingsprogramma regel voor regel (51 pagina’s lang) gebruikt worden om vast te kunnen stellen welke beloften gebroken zijn of berusten op foute inschattingen.

  De leider neemt/ Leiders nemen de verantwoordelijkheid voor war er onder zijn/hun wacht plaats vindt. Onder het MC programma staan 4 handtekeningen dus u mag de verantwoordelijkheid enigszins delen met u college.
  Echter u bent nu de president en om uw gezag te behouden wordt het tijd aan te geven wat foute inschattingen waren of wat gewoon opportunistisch kiezersbedrog was. De leiders zijn immers verantwoordelijk voor hun eigen inschattingen. Ook u want uw handtekening staat er onder.

  Ik heb begrip dat de vorige regering middels Fiso een koekoeksei gelegd heeft en dat uw regeringsperiode dit moet absorberen. Echter u was op de hoogte van Fiso indien u de politieke besluitvorming volgde en er rekening mee hield. Fiso is een gegeven waarop u programma en regeringsbeleid afgestemd moet zijn. Dus ook dit koekoeksei is geen rechtmatig verwijt.

  Indien de vorige regering fictieve getallen achter gelaten had. zou u dat per omgaande hebben moeten melden in het parlement en zou u eerste begroting hier mee bol gestaan hebben.
  U zou op dag nul vertraging hebben moeten melden zoals iedere gekwalificeerde bestuurder doet zodra deze lijken van zijn voorgangers in de kast aantreft. Na 3 jaar hebt u nog steeds geen benoembare lijken gemeld.

  Wel is gebleken, CLAD rapport begin augustus=, dat u regering uit blinkt in slecht plannen, het zich niet houden aan begrotingen en begrotingsregels, aanbestedingsprocedures negeert etc.. Ook wordt duidelijk, door onrust in uw financiële team ( minister van financiën/ governer van de Centrale bank), dat als gevolg van slecht beheer er liquiditeiten problemen zijn en dat er eigenlijk geld bijgedrukt wordt en dat de deviezen- en goudvoorraad afneemt zonder dat de oorzaak verklaard wordt (anders dan in rookgordijnen).

  Ook ten aanzien van de bejubelde goud overeenkomsten begint op te vallen dat u een beetje als Sinter Klaas optreed aangezien u nu IAM Gold oprecht haar energiesubsidie gunt. De operationele marge van IAMGold zijn nog steeds (2de kwartaal 2013) $ 586/troy ounce. Is energie subsidie dan niet meer een vorm van sponsoring van een rijkaard die te zuinig is diens eigen eten te betalen.

  Meneer de president, het wordt tijd om uw volk serieus te nemen en geen crashprogramma te initiëren met uw team. Dit team maakt het van kwaad tot erger. Dat kan alleen maar tot meer crashes leiden.
  Meneer de president het wordt tijd voor een regering van nationale eenheid en een knieval voor uw eigen kiezers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.