Badgasten verwijderd uit ‘onveilig’ vakantieoord

10

PARAMARIBO/PARA, 9 aug – Ruim honderd badgasten van het recreatieoord Mahuma zijn gesommeerd onmiddellijk te vertrekken. Het oord op de oude plantage Vierkinderen, in het district Para, was eerder gesloten verklaard omdat het onveilig werd bevonden. Ondanks de maatregel zijn er gasten toegelaten.Het management is intussen opgeroepen zich te verantwoorden.

Kennelijk was de recente verdrinkingsdood van twee kinderen in een ander oord te Para, niet luguber genoeg. “Het blijkt dat de eigenaar van het oord Mahuma alle waarschuwingen van de bestuursdienst aan zijn laars lapt”, zegt Sherwin Piqué, bestuursambtenaar belast met de ordening van recreatieoorden in Para, op de website van het districtscommissariaat. Ruim een maand terug was al besloten Mahuma te sluiten voor onbepaalde tijd.

Gebleken was dat zelfs de minimale veiligheidsvoorschriften er werden genegeerd. Badmeesters ontbreken en in de langs stromende Coropinakreek is geen afbakening aangelegd. De afbakening moet de zwemveiligheid markeren. Deze voorzieningen ontbraken ook in het orod waar de twee kinderen de dood vonden. Ook de afvoer van het toiletwater in Mahuma is niet volgens de voorschriften. Afvalwater loopt rechtstreeks de kreek in. Het commissariaat heeft de afgelopen tijd de controle op de tientallen vakantieoorden in het district opgevoerd.


10 REACTIES

 1. Het lijkt me beter het hele oord te sluiten,als de management geen gehoor wil geven aan de aanwijzingen van
  de lokale overheid.Het is gewoon geldzucht en onverantwoordelijk, tegen over de gasten die het oord bezoeken.


  Maak melding

 2. Zonde van zo’n prachtig oord. Heel erg leuk, goed toeven.
  Maar….wat is waarheid……..

  Tsja, sommige vrouwen halen alles uit de kast, om de ex een hak te zetten, na de scheiding.
  Typisch…..
  Wat win je er mee?


  Maak melding

 3. Waar gaat het dan goed in Sur?Zelfs occupenten worden beloond met een beschikking over het gestolen grond in afwachting van eigendoms rechten!
  Als het grond braak ligt,gaat iemand hier[Robg]zeggen dat het dan richtig is dat anderen het afpakken.En als je het goed gebruikt,wordt je onderneming onderuit gehaald door de bestuurs dienst.Wat een realiteit!Als het grond eigendom van iemand is,dan heeft niemand het recht om het weg te kapen.Al wil de eigenaar een rimboe laten worden ie sabi tog.


  Maak melding

 4. DC de Miranda is een van de weinigen uit het NDP-Kamp die moed en durf toont om de koe bij de horens te vatten en orde op zaken te stellen. Indien hij op OW zal als minister in plaats van Abrahams zou hij inderdaad de helft van de VHP laten opsluiten plus de hele NDP. DC de Miranda heeft mijn zegen op zijn beleid in de Para. Het is een lust om te rijden aan de Indira Gandhiweg op weg naar Para. Mooie bloemen en Palmen juichen de toerist een “van Harte Welkom” toe.


  Maak melding

 5. @Eduard Lupson
  Kan mij deels vinden in hetgeen je aangeeft.
  Echter moet wel worden opgemerkt dat het veiligheidsgevoel in district Para met alle overvallen en diefstallen en het aanleggen van getto’s van de inheemsen niet uitnodigend is om jezelf daar te huisvesten.
  Maar de DC heeft een begin gemaakt en proficiat daarmee alleen nu de finaliseren van zijn aanpak .


  Maak melding

 6. Dit probleem geldt niet alleen voor Suriname, maar het is een derde wereld probleem. In de meeste onder ontwikkelde land is men niet zo nauw met hygiëne. Welke idioot loost toiletwater in een kreek waar gerecreëerd wordt. Hoe zit het met de besmettingen vooral van colibacterie die men oplopen kan? Wat een ongezonde boel om mensen in water waar ook menselijke uitwerpselen – fecaliën – geloosd wordt, zich moeten verpozen. Wel is het zo dat Suriname een van de weinige landen is waar men nog steeds een septictank gebruikt als fecaliën reservoir. Waarom niet een rioolsysteem aanleggen, vooral omdat het om een heel kleine inwonertal gaat. In een land waar je geen opleiding hoeft te hebben om zeer belangrijke beslissingen te nemen, zal het altijd kunnen voorkomen. Het wordt tijd dat men uit een ander vaatje gaat tappen, maar als je naar de verrichtingen kijkt, van deze “zogenaamde” leden die het parlement bemannen dan weet je genoeg. Wel weet ik dat dit “hoogste college van staat”, helemaal niets voorstelt. Een Bakbawinkry is veel beter geoutilleerd dan deze poppenkast.


  Maak melding

 7. Dat is mij ook opgevallen. Ik gruwel van de opportunisten van de NDP maar bij die Miranda heb ik een goed gevoel…hij werkt en is bezig met zijn distrikt en de bewoners daarvan. De rest van de NDP zijn zakkenvullers
  Miranda for president!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.