Nederlandse missie voor dertig Surinaamse hartpatiëntjes

111

PARAMARIBO, 8 aug –Specialisten uit Nederland zijn aan hun hartmissie in Suriname begonnen. Een recordaantal van dertig kinderen is geselecteerd voor een hartoperatie. De eerste operaties zijn al succesvol verlopen.

De geopereerde kinderen doen het goed. De dertig kinderen zijn het restant van een grotere groep van ongeveer tweehonderd. Het laatste was het aantal dat was aangemeld voor de missie. Na selectie bleven de dertig over. “Het is de eerste keer dat er zoveel kinderen geselecteerd zijn”, zegt hartspecialist Nico Blom. Bij eerdere hartmissies uit Nederland werden hooguit vijf en twintig kinderen geselecteerd. Het betekent niet meteen dat het aantal hartpatiëntjes aan het toenemen is.

Suriname zit binnen de marge die gangbaar is voor de wereld. Internationaal geldt dat van alle levend geborenen iets minder dan een procent een hartafwijking heeft. Dat er meer geselecteerd worden is meer goed dan slecht nieuws. “Het feit dat we meer zien, betekent dat er meer ontdekt worden”, zegt Blom. Het is de eerste keer dat hartcatherisatie (dichten van gaatjes in het hart, red.) wordt uitgevoerd bij kinderen. Tijdens Nederlandse hartmissies de afgelopen jaren zijn bijna honderd kinderen geopereerd.

111 REACTIES

 1. @Henk Molenpaard,

  Laat bij deze issue de politiek en het raciaal denken g.v.d. nou eens een keer achterwege man!

  Ik ben al lang blij dat dertig hartpatiëntjes zijn geholpen.


  Maak melding

 2. Jammer dat er over dit soort items heel weinig gereageerd word.maar als het over drugs gaat of over andere onzin onderwerpen (wat ik dan echt onzin vind) dan denk kijk niet alleen maar naar het negatieve wat er in het prachtige suriname plaats vind..mijn mening!!!


  Maak melding

 3. jaja ..Nederland doet het nodige ‘likwerk’ om weer in genade aangenomen te worden in Suriname.
  Het charme offensief van Nederland komt langzaam op gang.
  Nederland wil natuurlijk haar ambassadeur( die nog steeds in de wachtkamer zit) benoemd krijgen.

  Overigens, wel goed werk van die artsen. baat het niet dan schaadt het niet.


  Maak melding

 4. nou ja, weinig gereageerd is niet weinig gelezen. ik wil alleen niet over de kinderen hun hoofden heen gaan knetteren. dus wat doe je dan? je geeft een plusje aan de eerste reactie, die, zie ik nu, er weer uitgehaald is.


  Maak melding

 5. Dit is een goed voorbeeld van hoe het moet zonder dat de armen financieel worden uitgeknepen integenstelling tot mijn broeders in SU die de arme patienten helemaal uitknijpen/uitkleden en aan hun lot overlaten…


  Maak melding

 6. @Henk Molenaar
  Henkie, het is een nobel daad dus zal je ze niet horen.
  Je hoort ze alleen als ze de criminele aktiviteiten van hun baasje MOETEN recht praten..liegen en bedriegen dus..


  Maak melding

 7. roy om dit soort berichten in een negatief kader te plaatsen, daar hebben we jou, henk molenaar en die andere minkukels al, wij waarachtige Surinamers weten zaken op waarde te schatten, zoals RobG al zei wij kijken enkel en alleen naar de meerwaarde voor het land. Waar kijk jij naar???? kom op, verras ons.


  Maak melding

 8. Sabidieri:” wij waarachtige Surinamers weten zaken op waarde te schatten
  Mag ik een teiltje….

  Geef eens een definitie van “waarachtige Surinamers”.

  Ik word altijd misselijke als bepaalde mensen zich zo noemen. Dragen meestal een Paarse Petje.


  Maak melding

 9. Roy,

  Eindelijk betrap ik jou op het doen van een correcte mededeling. Wij echte Surinamers weten inderdaad een goeie daad naar waarde te schatten en behoeven daar geen commentaar op te leveren. Dat in tegenstelling tot jullie schavuiten die elk positief nieuws over Suriname met de grond gelijk weten te maken en daarbij ook nog altijd Bouterse erbij betrekken.


  Maak melding

 10. dit zijn de paarsen in het echt huuichelaars ondanks dat de ned dit doen worden ze nog uitgescholden
  het zijn gewoon parasieten die door de leugens paars zijn geworden


  Maak melding

 11. “Geef eens een definitie van “waarachtige Surinamers”.”

  Als jij iets met Suriname van doen had had ik misschien de tijd genomen, nu zal het water naar zee dragen blijken te zijn.

  Wat ik wel weet is dat jij henk molenaar GEEN Waarachtige Surinamer kan zijn, nooit niet, niet geweend wij vinden het ook maar best zo.


  Maak melding

 12. Sabidieri

  Dus jij beschouwt je zelf als een ‘waarachtige Surinamer’…….

  Dan beschouw jij andersdenkende zeker ook als landverraders…….


  Maak melding

 13. Molenaar en consorten
  Stront praten jullie poeptaal ,sinds wanneer heeft suriname met name de betrekkingen met nederland willen verbreken ,geef mij de dag en datum wanneer suriname heeft gezegd dat ze geen hulp willen ,wees mans genoeg om dat tesamen met die andere redimusus dat te bewijzen.is het niet dat nederland had gezegd dat ze suriname gaan boycotten als het volk op bouterse zou gaan stemmen en dat zij ook om die amnesty wet hulp hebben stop gezet.

  Nu daar die ollanders hebben ingezien dat paars geen boodschap heeft aan hun boycot en dat die trein door dendert ,willen ze zogenaamd het goed maken.
  Bigie memre wan onderhoud,laat dat goed door jullie dringen.
  Wij laten ons niet vernederen door dit olland,de nederlandse ambassadeur smeekt om te worden erkent en nu willen ze hun goodwil tonen, ze willen indruk maken met hart operatie,ze mogen zogenaamd komen paars staat niet onwelwillend maar
  Nederland moet rekening houden dat het paars niet onderdruk gaat kunnen zetten zij die ollanders hebben wat goed te maken .het volk bepaalt wie president van dit suriname wordt niet denhaag.het is een blunder van rutte ,verhagen, rozenthal om op de televisie te roepen dat suriname het economisch gaat merken.neks merken wij het leven gaat door ik denk dat nederland het merkt wat economie,werkloosheid,huis uitzettingen inflatie,criminaliteit en voetselbanken betreft.houden jullie je ellende in olland en wij lossen onze problemen op.
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang.olland moet een ding weten ,suriname is geen arm land en wij hebben onze trots,niet denken dat je rijk bent en dat je een arm land kan maken en breken ,dankzij paars dankzij,de ndp dient nederland rekening te houden met hun uitspraken .nu kruipen zij naar ons toe omdat ze in hebben gezien dat ze hun doel tesamen met front niet hebben bereikt.
  Bouta go go ..


  Maak melding

 14. henk molenaar met je lage schoolopleiding en je gebrek aan goed functionerende hersencellen zou het je verboden moeten worden conclusies te trekken. Je conclusies zijn zoals je reacties van zo’n laag niveau dat zelfs honden er geen brood van zouden lusten.


  Maak melding

 15. @Sabidieri
  Hoe waarachtig is WAARACHTIG ????
  tip…laat je nakijken, je vertoont ziekelijk gedrag.

  @Jean Potage
  echte surinamer is een indiaan….de rest is import…jij bent dus OOK ..
  durf jij mij nog tegen te spreken !!!


  Maak melding

 16. Zal de rekening straks worden afgetrokken van compensatie voor het slavernij verleden……

  Het is een mooi initiatief, er zullen gegarandeerd ook specialisten bij zitten van Surinaamse komaf die hier in Su niet aan de bak komen omdat ze een verkeerd gezicht hebben…
  Sluit mooi aan bij het item over artsen opleiding in het buitenland.


  Maak melding

 17. Helemaal gelijk roybe.
  Die artsen moeten nog altijd toestemming krijgen om
  te kunnen werken in het Academisch ziekenhuis.
  Die toestemming krijgen ze van de directeur en wie is de baas van die directeur? juist ja. Bouterse.
  En laat Bouterse nou toevallig ook de voorzitter zijn
  van de NDP. Dan is de cirkel rond.
  Scherp van jou hoor Roybe!


  Maak melding

 18. Roy,

  oo, nu begrijp ik waarom Bouterse zich een echte surinamer noemt. Weet je nog? die kleine indiaanse jongen uit Kaswinika?
  thanks voor die tip!


  Maak melding

 19. @Jean Potage en overage Ocer achterban,

  LEES!!!IDIOTEN!!!

  Suriname hoeft voorlopig geen ambassadeur uit Nederland. De Surinaamse minister Winston Lackin (Buitenlandse Zaken) liet woensdag weten dat zijn land ‘geen haast maakt’ met de toestemming voor een nieuw hoofd van de Nederlandse ambassade. Hij vindt dat Den Haag ‘meer respect moet tonen voor de democratisch gekozen president en zijn regering’ voordat daar ruimte voor is.

  Het kabinet in Den Haag meldde woensdag dat het weer een ambassadeur voor Suriname benoemt zodra dat land daarmee instemt. Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken zei dat de regering in Paramaribo niet reageert op het zogeheten ‘agrément’ waardoor een ambassadeur kan terugkeren.

  Nederland is momenteel vertegenwoordigd door een tijdelijke zaakgelastigde ad interim in Suriname omdat ambassadeur Aart Jacobi begin april voor overleg is teruggeroepen naar Den Haag. Dat was naar aanleiding van het besluit van het Surinaamse parlement om een amnestiewet aan te nemen waardoor de verdachten van de Decembermoorden niet worden vervolgd.

  De termijn van Jacobi zit er intussen op. Wie hem opvolgt, is nog niet bekend. Timmermans stuurt nu een vaste tijdelijke zaakgelastigde naar de Surinaamse hoofdstad die te zijner tijd ook ambassadeur kan worden zodra Suriname agrément verleent, aldus een woordvoerder van Buitenlandse Zaken.

  Suriname heeft het niveau van diplomatieke vertegenwoordiging in Den Haag verlaagd tot zaakgelastigde. President Desi Bouterse zei vorige maand nog dat hij er voorlopig voor kiest in Nederland vertegenwoordigd te blijven op een laag diplomatiek niveau. Hij vindt dat de Surinaamse belangen in andere landen groter zijn.

  NU Ocergangers,
  als Nederland zich geheel terugtrekt uit Suriname zou heden deze operaties niet mogenlijk zijn . Deze operaties worden verricht en er wordt geen cent ervoor gevraagd!!
  Jullie baasje spelt altijd Bigie maar hety is altijd Nederland die de dag weet te redden ,een dag als deze!
  Alhoewel zij STANK VOOR DANK ontvangen van jullie baasje en jullie zijn achterban,gaat Nederland door met zijn humanitaire missie in Suriname!!!


  Maak melding

 20. roy heb jij het stukje in parbode geschreven of was het henk molenaar, same lying shit dus alleen minkukels als jou zullen dit ook lezen het is als zuurstof voor je.


  Maak melding

 21. @Jean POtage,

  Oooooh ,je reageert dus niet op positieve daden die verricht worden door Nederland in Suriname voor de surinamers??!!
  Reageer jij alleen maar wanneer je de zoveelste blunder van je baasje moet helpwn verdedigen??!!
  Als bv het toevallig om cubaanse doktoren zouden gaan zou je niet moe worden hem ,je baasje ,te prijzen. Nu het om nederlandse artsen gaat denk jij dat jij moet zwijgen?!!
  Meid doe je mond open en zeg dank je wel NEDERLAND!!


  Maak melding

 22. In eens zijn de nederlanderse specialisten welkom in suriname aldus de paarse kliek. Intussen wel heulen met het bami panggang volk. Waarschijnlijk waren hun artsen niet goed genoeg. Blijkt maar dat de banden tussen suriname en nederland sterker is dan ooit. De waarachtige paarse volk is ziekelijker dan ooit. Het is een gezwel in de samenleving dat met wortel en tak uitgeroeid moet worden om te beginnen bij massamoordenaar bouterse. Hoop dat onder de artsen een paar AIVD ers tussenzitten met een snipergun gericht op die megalomane president. Wat mij betreft ligt hij vandaag nog in de koelcel weg te rotten.


  Maak melding

 23. Gekke ray, het verbaasd ons niet dat jij het verschil niet weet tussen een particulier initiatief en een regerings initiatief. Jullie fronters hebben domheid tot kunst verheven, jullie zijn stuk voor stuk uniek.


  Maak melding

 24. “Wat mij betreft ligt hij vandaag nog in de koelcel weg te rotten.”

  ja ja en op 8 december zit je met gekruiste armen in de Mozes en Aron kerk te bidden toch.


  Maak melding

 25. Sabidirie maar wel in de wetenschap dat die beest tussen 6 planken ligt. Ik teken daar nog vandaag voor. Bouterse heeft niets anders dan problemen veroorzaakt in suriname en in het buitenland. Wie suriname in het buitenland zegt noemt Bouterse ook in 1 adem. Coupe pleger, massamoordenaar annex coke baron. Su verdiend toch beter dan zo’n stuk stront. Hij sukkelt al een tijdje met gezondheid en hopelijk gaat hij snel naar hel. Have nice day


  Maak melding

 26. Sabidieri en Pero behoren tot de onderlaag van de onderlaag in Suriname.

  Vuilspuiterij, dom en grof taalgebruik en met zijn alle achter moordenaar/crimineel/cokedealer Bouterse aanrennen. Wat ze bindt is een enorm minderwaardigheidscomplex en een diepe haat tegen alles wat blank en/of licht gekleurd is.


  Maak melding

 27. Roy,

  Het werk dat die Ned. artsen doen is geheel vrijwillig.
  Niet gevraagd door Lackin, niet gevraagd door Bouterse,
  niet gevraagd door de Surinaamse overheid!
  Maar als die Nederlandse artsen het werk vrijwillig willen doen in Suriname en bovendien geen geld voor willen?
  Tja, waarom zou je dan zo’n aanbod weigeren.
  De Surinaamse overheid is bereid met een ieder samen te werken die graag een steentje wil bijdragen om Suriname verder te ontwikkelen. Ja. Zelfs die zogenaamde (nieuwe generatie) ontwikkelingswerkers uit Nederland.
  Op deze manier wordt de stopgezette ontwikkelingshulp
  van 20 miljoen euro wel ruimhartig gecompenseerd.
  Laat die Hollanders maar lekker gratis voor die Surinamers werken. Vroeger hebben zij die Surinamers genoeg uitgebuit. En nu is het de beurt aan die Surinamers. En dat die Hollandse artsen het ook nog geheel vrijwillig doen is natuurlijk helemaal toppie toppie.
  Gado sa bless dem!


  Maak melding

 28. Donderdag 8 augustus 2013 om 15:07 uur, door Sabidieri

  “……wij kijken enkel en alleen naar de meerwaarde voor het land. Waar kijk jij naar???? kom op, verras ons.”

  Ik doe een gok !….. de reet van z’n boeler maatje Gmap ?
  Daar speelt hij graag doktertje mee, en vergis je niet, daar is hij in gespecialiseerd de viespeuk.


  Maak melding

 29. Mijn god!!! laat me zeggen wie de waarachtige surinamers zijn! het zijn de mensen die elkaar respecteren, die tijdens de vlaggeparade zingen met een volle borst, die hun omgeving schoon houden en weten dat wanneer ze gewoon vuil buiten op straat gooien; er spijt van hebben en direct terug moeten nemen! verder zijn t de mensen die nederland en elke andere land in de wereld waarderen en respecteren!!! Kom op toch!, we kunnen t beter dan onze voorouders doen die tegen elkaar hadden gevochten!!! wanneer gaan wij elkaar accepteren en vergeven??!!? Vergeet ook niet dat gerechtigheid ook moet geschieden!!! En laat me die NDP’rs zeggen: niet omdat we je leider niet willen volgen en hem fel bekritiseren betekent dat we landverraders zijn! Bouterse is Suriname of god niet en is alleen maar een Surinamer als ik!! Hij is maar een mens van vlees en bloed!! en heeft voor een zwarte bladzijde gezorgd!!


  Maak melding

 30. @Jean Potage
  De Surinaamse overheid is bereid met een ieder samen te werken die graag een steentje wil bijdragen om Suriname verder te ontwikkelen…dit is een utopie…

  Feit is dat de gevestigde orde het land niet ontwikkelen maar hun eigen behoeften bevredigen ten koste van het arme volk. Het land wordt LEEGGEROOFD door de criminelen die gekozen zijn door het paarse volk zonder enig moreel besef. Dit is een keiharde feit en GEEN fictiemie boi/meisje.


  Maak melding

 31. Dit betreft mensen met een hartafwijking. Surinamers die geen geboren hatafwijking hebben helpen hun hart naar de kl*te met vet eten, vlees, alcohol, veel suiker en zoetigheid en weinig beweging. Omoe snesie die 200 m verder is wordt bezocht met de SUV. Hartfalen wordt dan een stofwisselingsziekte.


  Maak melding

 32. koos er waren velen voor jou, de meesten zijn niet meer tussens ons, Bouterse zal ook jou overleven, want zoals hijzelf zegt “mi na Gado pikin”, dat kan jij koos NOOIT zeggen, je aanbid de duivel in je. Mocht jij het loodje leggen zal er massaal op die 6 planken gepist en gespuugd worden, je verdient niet beter. En nu maar wachten op 8 december en mag je plaats nemen op de eerste rij om te bidden, jij vuile vieze hypocriet.

  henk molenaar wat ben ik blij dat jij het bent die de conclusie trekt, zo erg is het dus niet, het had erger gekund, stel nou dat het iemand was geweest met een gezond stel hersennen.

  By the way ik haat niet alles wat blank is, wat ik wel haat en minacht is white trash, jij dus. Gasten die behoren tot het slijk der aarde en dan nog hun gore vieze bek durven open te trekken om commentaar te leveren op Suriname of Surinamers, waar haal jij het gore lef vandaan, jij smeerlap.


  Maak melding

 33. Roy, je kunt ondubbelzinnig mooi prediken. Jammer dat dit prediken jouw waarheid is waar alleen jij en sommige zielgenoten in geloven. kwestie van perceptie, weet je wel.


  Maak melding

 34. Roy,

  gelukkig heb ik nog hoop op een woning.
  Echter jij, jij zult voor altijd gedoemd zijn te blijven slapen in die kartonnen doos van Jos Steeman en afhankelijk zijn van die donaties die je krijgt bij het verkopen van de daklozen krant bij Albert Heijn.


  Maak melding

 35. @Jean Potage,
  humanitaire hulp verlenen betekent GRATIS het werk doen.
  Het is zo een nobele daad dat jou baasje het niet kan weigeren en zijn schoothondje lackin ook niet!De artsen zijn niet komen boeten voor hun voorvaderen,ze hebben voor hun beroep gekozen om mensenlevens te redden en zij gaan zelfs naar gebieden waar oorlogen aan het heersen zijn!!

  Leef jij nog steeds in 1000BC?!


  Maak melding

 36. die ray kan nooit meer rechtop staan, die heeft inmiddels een boggel van al het bukken.

  roy is wat men noemt een hopeloze geval, een loser pur sang.


  Maak melding

 37. Niet omdat Bouta zegt dat hij Gado Pikin is betekent dat hij heilig is of mag doen wat hij maar wil! wij zijn allen gods kinderen! maar we maken allemaal fouten en hebben de zonden van Adam en Eva geerfd!!!!! Net zoals kev zei Bouta heeft voor een zwarte bladzijde gezorgd!!!


  Maak melding

 38. henk molenaar dit zei kev ook “wanneer gaan wij elkaar accepteren en vergeven??!”

  Wat kev dus impliciet bedoeld is ‘wanneer ga je de huidige President accepteren en vergeven’. Wedden dat Kev nu is verworden tot een paarse pauper. Ik zie je zwakzinnige tirade tegemoet.


  Maak melding

 39. ray precies zoals ik het gevoel iedere keer weer krijg wanneer ik op waterkant.net kom en jullie reacties lees, dat ik middenin een gesticht van zwakzinnigen bent beland.


  Maak melding

 40. Sabidieri,

  Ja Bouterse accepteren en vergeven!!! maar zoals ik ook had geschreven Gerechtigheid moet ook geschieden!!! en dat is ook het belangrijkste!!! Bouterse moet z’n straf nog krijgen en als hij toegeeft dat hij t heeft gedaan!, dan zullen we hem vergeven!!! Nogmaals gerechtigheid moet ook nog geschieden!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 41. Roy,

  Je hebt het perfect verwoord.
  Dat ze in Suriname het werk doen is hun eigen vrijwillige keuze. Nogmaals! Gado sa bless dem!
  i rest my case!


  Maak melding

 42. Donderdag 8 augustus 2013 om 16:22 uur, door Ray

  @OkraD

  ” Ben je jaloers om het feit dat anderen de eer van Bedankt en Dank je wel ontvangen en je baasje niet?!!”

  Ik denk eerlijk gezegd niet dat hij jouw bedankje lust.
  Voor hem geen afdankertjes, hou het maar op Nederland.


  Maak melding

 43. kev verwar gerechtigheid aub niet met wraak hoor, dat zou je niet staan.

  Trouwens wat is gerechtigheid en gerechtigheid voor wie?

  Wat ik je bedoel uit te leggen is dat gerechtigheid voor veel Surinamers niet meer hoeft, daar zitten ze niet op te wachten, wat men nu graag ziet is dat het land met vereende krachten ontwikkeld worden voor hun en hun nageslacht.

  Vraag bijv. maar aan henk molenaar als gerechtigheid voor wat betreft de transatlantische slavernij terecht is?


  Maak melding

 44. @Sabidieri

  Pssssttttt…
  wij nodigen jou niet uit om mee te komen doen met discussies hier. Jij komt op Eigen houtje hier.
  We zien je liever gaan dan komen,of Bedankt voor het komen maar meer voor het WEGGAAN!


  Maak melding

 45. hahahahah

  Sabidieri ey klaar mi!

  Bouta moet t toegeven. Eingelijk vind ik t zielig voor deze man horrr. en voor jou ook Sabidieri!Er speelt nog meer af dan de 8 december moorden. Feit is dat jij een zwakzinnige bent en niet toe kan geven dat je leider een moordenaar was! Petje af voor Kev


  Maak melding

 46. @OkraD

  natuurlijk is je baasje het niet gewoon om dankje wel te Mogen aanhoren van mij.hij verdiend het gewoon weg niet!!
  Hij is het gewend of het enigste dank je wel dat hij gewend is te Mogen horen komt van de Ocergangers die links en rechts hun lijder blij aan het maken is met OCER afdankertjes.


  Maak melding

 47. Roy,

  jij doet goed en kijkt niet om….????
  Wat?? Dat is werkelijk een openbaring!
  Dit moeten we op you tube plaatsen!

  Ben jij juist niet degene die tot vervelens toe terukijkt naar de jaren 80?
  Jij doet goed en kijkt niet om..??
  ha ha ha ha…
  Roy, joe e kir mie!


  Maak melding

 48. ray maar dat neemt niet weg dat ik het gevoel heb midden in een zwakzinnig gesticht terecht ben gekomen, de een nog dommer dan de ander, volgens mij hebben jullie fronters een wedstrijdje lopen, wie de domste reacties kan plaatsen.

  Neem nou je reactie hierboven “komen doen met discussies hier”, het is dat ik weet dat je niet alles op een rijtje heb, maar kom op, welke discussies hier? wie discussieert precies? het dom gelul en banale reacties van jullie kan je toch onmogelijk discussieren noemen.


  Maak melding

 49. @Sabidieri

  Wie moeten wij dan volgens jou straffen voor wat een eeuw geleden zich voorgedaan heeft?!De nazaten van de nederlanders die het slaven verleden nooit meegemaakt hebben en zich nooit hebben bezig gehouden ermee?!!
  Zou jij het leuk vinden als bv je nageslacht voor jou zonden zou gaan moeten boeteb,idioot!!
  De ene moordenaar van dec 1982 leeft in ons midden met amnestie ,en hun nabestaanden leven nog!
  Idioot vindt jij niet dat deze moordenaar ,toevallig ook je baasje,heden gestraft dient te worden of moet er een enkele eeuwen gewacht worden zo te doen..LEEGHOOFD!!


  Maak melding

 50. he dron, sang dus ik moet toegeven dat iemand een moordenaar is. Maw ik was getuige toen de moorden gepleegd werden of het is in een onafhankelijke rechtbank bewezen dat de persoon moorden heeft gepleegd. wat is het precies, enlighten me.

  Weet je wat laat maar zitten, je reactie zegt mij ook meer dan genoeg, legi ede dus.


  Maak melding

 51. @Sabidieri

  WAT???!!!!!!

  Je denkt dat jouw reakties intelligent te noemen zijn?!!!
  Nu kan ik met zekerheid zeggen dat jij je vergist heb met bezoeken van web site.

  Een discussie kan op velerlei wijze plaats vinden zolang het over hetzelfde topic gaat!
  Je kan niet zomaar met termen komen van bukken en buigen,gat en likken, als het niks met de bestaande topic te maken heeft. Je moet dan op je porn site gaan als je wil beginnen met deze termen!!!En neem JEAN Potage en OkraD met je mee!!!


  Maak melding

 52. Donderdag 8 augustus 2013 om 16:41 uur, door Sabidieri

  ” Vraag bijv. maar aan henk molenaar als gerechtigheid voor wat betreft de transatlantische slavernij terecht is?”

  Een inzamelingsactie voor teiltjes, is vooraf wel nodig.


  Maak melding

 53. ray, geen van je reacties hebben met het artikel te maken, nu snap ik inmiddels ook dat je dit soort zaken niet door kan hebben.

  Sorry, ik heb geen porn site dus ik kan niemand meenemen, iedereen zal zijn eigen porn moeten maken, jij doet dat toch ook, al bukkend.


  Maak melding

 54. Zucht!!!

  Sabidieri, je zult het nooit weten he? laat maar!! Zeker nog steeds niet wanneer jij een familie en vriend hebt verloren door de moorden!!!!!! Zit maar te grappen!! als het wraak was dan was Bouterse al lang vermoord! maar ja jij blijkbaar kent t verschil niet tussen gerechtigheid en wraak!!!!


  Maak melding

 55. @Sabidieri,
  Dan moet jij je mond ook dicht houden over het slavernij verleden.je was er niet bij en je hebt het niet gezien!

  Krijgen gerespecteerde personen Amnestie opgespeld??!!!
  Noem 1 ik vraag je niet om een paar,noem slechts 1 gerespekteerde persoonlijkheid in de wereld die amnestie als prestige status ziet!!

  Amnestie is voor criminelen zoals je baasje!!
  Jij was niet geboren voor 1980,ik wel. De chaos die je baasje had gecreeerd daar ben ik getuige van geweest!!
  Want straks ga je komen jammeren dat ik het niet heb meegemaakt.


  Maak melding

 56. @OkraD,
  Natuurlijk is het vragen naar teiltjes hier terecht door H.Molenaar,
  Niet allen H.Molenaar maar ook de rest van ons weten het motief die achter jullievragen naar gerechtigheid schuil gaat…
  …jullie willen GELD zien ,dat is gerechtigheid voor jullie…geld…euro’s en ja dat maakt ons MISSELIJK!!!!


  Maak melding

 57. Voor wat de slavernij betreft wil ik dit zeggen!! alle mensen die tijdens de koloniale tijd geleefd hadden hebben hun OORDEEL gekregen! zowel de kolonisatoren als de slaven! maar jouw pres leeft nog he!!!!Zo zie ik het nou maar in!


  Maak melding

 58. Ray de hele dag op waterkant.net zitten ouwehoeren, zal het verwerkingsproces van hetgeen je heb meegemaakt beinvloeden, het gaat langer duren.

  tip, verdwijn per direct van waterkant.net en bezoek een psychiater GEEN psycholoog.

  Je kan mij vies en vuil zoals je gewend bent komen uitschelden, maar het is wel een gemeende tip.


  Maak melding

 59. Sabidieri ik zeg niks meer! jij ziet t op jouw manier en ik zie t op de mijne! ga maar zegevieren met die NDPr’s maar vergeet niet Wij zullen overwinnen!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 60. ohh ja ik hoeft je vragen ook niet te antwoorden want daar ben je met alle respect te dom voor!!!! als t dom geleuter is dan stopt je maar gewoon ermee!


  Maak melding

 61. Sabidieri

  “Vraag bijv. maar aan henk molenaar als gerechtigheid voor wat betreft de transatlantische slavernij terecht is?

  Ik zat al met stopwatch te timen wanneer onze Paarse Paupers de slaverijtroefkaart zouden trekken.

  Zo voorspelbaar die Paarse Paupers


  Maak melding

 62. henk molenaar best jammer dat die vraag niet gesteld werd, ik wilde je reacties graag lezen, je weet wel de reacties als door een wesp gestoken.

  Maar ik begrijp jullie selectieve gerechtigheid wel, wanneer het een beetje uitkomt willen jullie soort altijd gerechtigheid, alsof jullie leven vanaf hangt.


  Maak melding

 63. Sabidieri, je bent er nog??? ik bewonder je echt waar! je bent precies voorspelbaar!! ik zal niet zeggen wanneer we zullen overwinnen want natuurlijk komt er altijd een harde lange strijd tegemoet! nou laat maar, laat maar!!!!


  Maak melding

 64. En ik nog verzoeken laat maar, laat maar.

  Ik hoop niet dat jullie weer Surinamers gaan vermoorden in jullie harde lange strijd want die vuile Binnenlandse oorlog heeft al aan zoveel Surinamers het leven gekost. Na begi me begi unu ba, unu no go keri deng suma pikin.


  Maak melding

 65. hahahah Sabidieri ga maar gewoon door hor!! t laat je toch wel in je zitten! Die vuile Binnenlandse oorlog is Bouterse’s schuld! Waarschijnlijk ken jij je geschiedenis niet!!!! Zowel Bouterse als zijn trawant van een Brunswijk waren fout bezig!!! LAat maaaaaaaaarrrrrrr!!!! Er zit veel meer achter dan de 8decmoorden!


  Maak melding

 66. Het is erg triest gesteld met bepaalde lui op dit forum. I.p.v. een reactie en/of mening te geven, wat eigenlijk de bedoeling is van een forum, misbruikt men het medium om zijn/haar gal te spugen en hun frustraties de vrije loop te geven.
  Ik snap echt niet waarom de directie van “Waterkant”zulks toelaat, terwijl er van te voren is gesteld dat scheldpartijen en reacties bestaande uit alleen maar hoofeletters en ook nog persoonlijke aanvallen zouden worden verwijderd.
  Ik moet tot mijn grote spijt constateren dat voornoemde handelingen erg frequent plaatsvinden en dat de directie van dit blad hier totaal NIETS tegen onderneemt of ooit ondernomen heeft.
  Bij zulk een mooi initiatief en bericht hadden toch veel meer positieve geluiden gehoord moeten worden, maar inplaats daarvan gaat men elkaar te lijf en raakt het artikel in kwestie totaal ondergesneeuwd.
  Ik vind het erg jammer, maar zal toch nog de verrichingen op dit forum blijven volgen en zien als de directie ooit de voorgestelde stappen zal dúrven nemen.


  Maak melding

 67. Er wordt op een laffe wijze politiek bedreven op dit forum, en de directie laat het maar toe.
  Waarom toch waarom en wanneer gaat men stappen, die de directie trouwens zelf heeft opgesteld,nu eindelijk namen???


  Maak melding

 68. Het is vermakelijk hoe een artikel over een zich jaarlijks herhalend positief gezondheidszorgproject in negativiteit uitmond.

  Hoeveel positieve reacties zijn er en hoeveel gedoe problemen omtrent de mentale condities van de bezoekers.


  Maak melding

 69. Ray,molenaar,
  Kromowidjojo is en blijft een buitenlander met een nederlandse paspoort,ze is in olland geboren met een kleurtje maar blijft buitenlander.welke witte nederlander heet kromowidjojooooooooooooo iiiii het is de realiteit,als jullie negatief zijn ,zijn jullie ray en molenaar allochtoon hihihihi er zit druk op jullie mie mang. Sedorf is geen kontlikker alle respect heb ik voor hem ,hij laat zich niet de les voor lezen dat zagen jullie toch toen mijn president in brazilie was samen met sedorf.
  een hielen likker is deze jongen niet ,hij slijmt ook niet.


  Maak melding

 70. Ik wacht op die geweldige Chinezen die ook eens iets doen voor SU behalve dan al ons hout goedkoop op te kopen? Maar volgens Baas B moeten we niet meer richten op de Noord zee. Maar voorlopig worden onze kinderen wel gered door mensen van de Noord zee. De Chinees opent liever een winkel waarin alleen zijn eigen familie in mag werken.


  Maak melding

 71. pero: “Ray,molenaar,
  Kromowidjojo is en blijft een buitenlander met een nederlandse paspoort,ze is in olland geboren met een kleurtje maar blijft buitenlander….”

  Pero: Get a life…..


  Maak melding

 72. =Ik hoop dat het goed gaat met een ieder die geopereerd is en wordt.

  =Bouterse heeft het volk opgevoed dat Surinamers alles zelfs kunnen en zij Nederland niet nodig hebben.

  =Waar blijven die Surinaamse hartspecialisten???? Zie maar wie weer gaat helpen in het ziekenhuis. Nu zijn de Nederlanders even weer goed!!!!

  =Bedankt voor alle hulp.


  Maak melding

 73. Henk molenaar
  het probleem is,is dat het de realiteit is.zoals jij een nederlandse paspoort hebt.meer kan ik er niet van maken ,als je mij pauper of hoe dan ook wil noemen is niet belangrijk,weet wel dat ik gelijk heb, staat als een paal boven water.marokanen antillianen surinamers , turken die in nederland geboren en getogen zijn ,worden als buitenlanders gezien als ze negatief in het nieuws komen,een voorbeeld is jou richie die in denhaag werd dood geschoten door de politie ,het kwam toch in het nieuws en het werd nederlander van hindustaans surinaams komaf.wat lult deze molenaar ,is het gelogen ,wie houd wie hier voor dom en achterlijk.je bent een onderkruipsel molenaar.je bent en zal een bbuitenlander zijn en blijven met een ollandse paspoort dat is de echte realiteit.jij hebt een minderwaardigheidcomplex niet ik ,ik kom met bewijzen en die zijn er heel veel .die ollanders kunnen jou soort voor de gek houden wetende dat je geen keus hebt .ze weten dat ze bouterse niets kunnen maken en willen nogmaals goodwil kweken bij het surinaamse volk door zogenaamd zieltjes te winnen met hun hart operaties.jullie redimusu zijn ziek dom grote smoel en verder arogant dom.jullie opzet om bouterse te boycotten heeft niet gewerkt ,dus denken ze het een beetje goed te maken ,de nederlandse ambassade smeekt om de betrekkingen te normaliseren,omdat ze inzien dat ze hebben gevaald
  bouterse heeft de ambassadeur toch nooit uitgewezen,het was de arrogantie van olland die dacht het surinaamse volk een kopje kleiner te maken toen wij voor deze president kozen .molenaar nogmaals jullie zijn onderkruipsels.en reken maar dat bouterse de verkiezingen in 2015 weer gaat winnen en ik denk dat olland met rutte hun lessen hebben geleerd om niet te bemoeien in zaken die haar niet aan gaat, het is een onafhankelijke natie die haar president kiest.poetin wil geen boelers in het openbaar olland moet niet bemoeien .nederlandse ministers waren kontje aan het schudden op die boeler boten,wilden ze poetin ook daar hebben schaamtelose honden.rutte zijn hele houding is boeler.poetin straalt dat zie je,bouterse straalt dat zie je .niet boelers bepalen voor ons.wij willen respect normen en waarden .geen pedopartij of homohuwrlijken .zou mij svhamen als mijn president tussen boelers ging dansen ,poep neukers.


  Maak melding

 74. henk molenar @ er jij leeft buiten de werkelijklheid.

  er kwam een lieftalige hollands meisje bij kromowidjojo aan de deur van artsen zonder grenzen i.vm. een donatie.
  zij raakten in een gesprek en uiteindelijk was ze toch benieuwd waar zij of haar voorouders vandaan kwamen(omdat ze perfect goed nederlands sprak) ik vind dat geheel normaal en totaal niet vreemd dat die medewerkster van artsen zonder grenzen die vraag aan haar steld.Ik vind jou afkom is je afkomst moet je daar een minderwaardigheidscomplex van overhouden henk molenar get a life


  Maak melding

 75. Forummers, Odi odi.

  Waarover gaat het(bovengenoemd artikel)?

  Ik zeg nogmaals:
  Heel goede zaak van deze medische specialisten.
  Men denkt toch aan deze Surinaamse-hartpatiëntjes.
  ……………………………………………

  Donderdag 8 augustus 2013 om 17:42 uur, door JohnRudolf Sandel
  XXXXXXX!!!

  Je bent heel duidelijk in deze. (Thanks).


  Maak melding

 76. Je zus!!!!!!!!!!!!!!!!
  De topic gaat over de hartoperatie bij dertig hartpatiëntjes.

  Maar zie de postings van de betweters op dit forum; discussies die daarmee helemaal niets van doen hebben en bovenal tot niets leiden.

  Un srananman, un jere kokko. Ook daarom komt het land nooit vooruit.


  Maak melding

 77. Meneer Sandel, uw reactie is mij uit het hart gegrepen. Met stijgende verbazing neem ik kennis van de manier waarop men hier met elkaar omgaat. Een stel viswijven zou zich zelf ervoor schamen. Dit forum lijkt te zijn verworden tot een gesticht. En de regels die worden gesteld aan het plaatsen van een reactie zijn net zo waardeloos als de reacties zelf.


  Maak melding

 78. en we wilden geen bakra basie in ons gelederen in sme.

  niet door de regen-pijp en helemaal niet door de schoorsteen en laatstaan door de voor deur..

  lackien waar is je grote bek nu ,,houdt je kaa geld,we hebben het niet nodig,, en waar blijf de reactie van onze lijder moordenaar 8-12-1982..


  Maak melding

 79. Is dit soms de opmaat naar een vismarkt? ik had het al gezegd dat je mensen hebt die enkel en alleen goed zijn in het afbreken, wat anderen aan het bouwen zijn. En dat is heel erg jammer, dat het steeds om de zelfde gaat die de orde blijven verstoren. Het probleem is dat ze het “Opprobrium Medicorum” hebben en dit kom je bij alle paarsehoeren tegen. Het meest achterlijk gedrag – prasi oso sma – kom je hier tegen, erg misselijk makend. Asocialer ben ik jaren niet meer tegen gekomen, je kan beter met kakkerlakken te doen hebben dan met deze laaggeletterden. Het is wel alsof je met kleinkinderen te doen hebt, zelf die zijn vandaag dag slimmer dan de meeste die je hier tegenkomt. Je hoeft het natuurlijk niet te geloven, maar wat anders kom je niet tegen, het lijkt alsof sommigen van de pot gerukt zijn. Een stelletje ongelikte beren, waar niets zinnigs vanaf komt.


  Maak melding

 80. Ik verdenk de moderator van minnen plaatsen,serieus.
  Ik kan me niet voorstellen dat een stelletje haatdragers zoveel plussen krijgt.

  Hier zit politiek achter.
  De website is niet zomaar groen?


  Maak melding

 81. Wel Bouterse…. wat blijft er nog over van jou grote mond?

  Ze doen het niet voor Bouterse, maar voor de kinderen. De NL specialisten verdienen een ere plek in Suriname, ondanks de houding van Bouterse latende ze de arme zieke kids niet in de steek!

  Nederland bedankt……


  Maak melding

 82. Hu ik dit alles heb gelezen vind ik het noodzakelijk om ook hierop reactie te geven. Het heeft geen zin de bakra’s negatief te bejegenen. Wie zich gedraagt op deze wijze is zeer achterlijk en dom. Ik ben blij dat de president zich heeft gedistancieerd van deze groep. hij heeft tijdens emancipatie zijn houding gecorrigieerd door een handreiking te doen nadat hij sinds 1982 de bakra’s heeft gestigmatiseerd met zijn propaganda verhalen van 300 jari katibo en namen zoals Doedel, De Kom, Baron Boni en Joli Couer werden vaak genoemd. Wij kunnen nieteens een geschiedenis boek schrijven om de nazaten het verhaal vanaf de revolutie aan de gemeenschap duidelijk aan te geven. Maar constant worden mensen tot slachtoffers gemaakt van onze poltieke falen en dom handelen. Suriname is daardoor nogsteeds een onder ontwikkeld land en onze leiders die het hebben over human capital moeten het volk op een correcte wijze opvoeden en niet steeds afgeven op anderen. We vergeten dat wij Hollands praten en wij nogsteeds haast alle boeken vanuit Holland krijgen voor de educatie van onze human capital. Dus waar praat men over als men afgeeft op die bakra. De adviseurs van de pres. moeten hem geen domme verhalen uitleggen. Wees rationeel, objectief en eerlijk tegenover jezelf en je medemens.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.