Surinaams consulaat op Haïti open voor publiek

40

PARAMARIBO, 7 aug – Het Surinaams consulaat op Haïti is open gesteld voor het publiek. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is het consulaat op één augustus ingesteld.

Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken verrichtte de officiële opening in Port-au-Prince. Lackin en zijn Haïtiaanse collega, Pierre-Richard Casimir, gaven tijdens hun toespraken aan dat Suriname en Haïti samen moeten kijken naar de handelsmogelijkheden voor beide landen. Dit gezien hun geschiedenis en beleidsdoelen. Het consulaat dient ter ondersteuning en uitvoering van de bestaande en toekomstige overeenkomsten tussen beide landen.

Ook zullen investeringen bevorderd moeten worden. Dit geldt vooral de toerismesector. In dit kader wordt gedacht aan het heractiveren van de vliegroute tussen Port-Au-Prince en Paramaribo. Begin juli opende Haïti voor het eerst een consulaat in Paramaribo met Alex Jospitre als eerste consul. Tijdens het bezoek van de Haïtiaanse president Michel Martelly werd spoed gezet achter het opzetten van consulaten. Vooral Haïtianen in Suriname hebben er baat bij.

Bekijk ook:

40 REACTIES

 1. Sorry hoor, maar wat heeft Su. aan een land als Haïti?
  Eén van de armste landen van de wereld. En wat toerisme betreft, er is bijna of helemaal geen toerisme op Haïti.
  Dus waarom???


  Maak melding

 2. Grootdoenerij op en top….of denkt de wolf dat hy dmv voodoo uit de handen van de oranje leeuw gaat blijven ?
  hij is niet voor eeuwig onschendbaar…


  Maak melding

 3. Ik zeg het je , een kat in het nauw maakt rare sprongen! Valt het jullie niet op dat dese lackin een argeloze moordenaar is. Haitianen, het domste volk in su dat nog steeds geloofd in het offeren van mensen , om zo de macht te hebben. Wel lackin en db watchout want deze haitianen kennen geen genade om zelfs jou kinderen op te offeren.


  Maak melding

 4. Het klinkt erg vooruitstrevend te horen dat Suriname een consulaat in Haïti (Yaiti = bergachtig land, Taino indiaans). Wie op Haïti is geweest weet dat je nooit toeristen uit dat land kan verwachten. Want gezien de verdienste/inkomsten daar nauwelijks één USD per dag verdienend. En bijna driekwart van de bevolking is “analfabeet” en de meeste kunnen niet eens een bus kaartje betalen. Welk toerisme van dit armland bedoeld men? Haïti samen met Bangladesh zijn de twee armste landen in de wereld. Ooit was Haïti de parel van het Caribischgebied in de 18e eeuw, de grote slavenopstand in 1791 en eerste onafhankelijke (neger) Republiek 1804 van het Westen na de VS. Vooral president Thomas Jefferson had er moeite mee met een negerrepubliek dichtbij de VS vanwege de eigen slavernij in het Zuiden. En door deze zelfde VS uit jaloezie tot de bedelstaf veroordeeld. De Amerikanen bezette het toen enkel en alleen om de economie te ontwrichten, wat hen ook gelukt is. Dat Suriname uitgerekend in dit verpauperd land een consulaat moet open? Komt heel erg raar over niet alleen bij mij, maar bij de meeste mensen met een gezondverstand. Je ziet duidelijk dat deze Surinaamse “LIJDER”het land overduidelijk naar “armoede” voert. Naar het zelfde niveau als Haïti Wat heeft Haïti Suriname te bieden? buiten het boeventuig of is de uitdrukking van toepassing; “soort zoekt soort” hiermee bedoel ik dat het om twee BananeRepublieken gaat. Na de aardbeving 2010 is er niets verandert het lijkt alsof die aardbeving gisteren heeft plaatsgevonden.


  Maak melding

 5. Oh mijn hemel toch, volk van Su wat moeten jullie hiermee? alweer wat geld(wat er niet is weggooien)Volk wacht niet tot 2015 donder deze zaka-zakas nu meteen op.Hooghart nu zul je zien hoe klein je je zelf hebt gemaakt dit zou jouw moment zijn(om vp van Sur te worden;geintje)Wel zou je nu als vakbond/man met je leden op straat kunnen/komen,want dit had je al gedaan/getoond in 2000,toen viel Bigi Brotjie Bosje,maar neen hebzucht mik joe tang fasie na grong zie jou roep om dat vertrek van belfort,niemand die jou hoort,niemand die jou ziet.Sterker nog belly blaft/bluft je uit Any way deze beesten moeten zo gauw mogelijk van het toneel verdwijnen met of zonder Hooghart. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 6. De gehele toeristische sector van Suriname wordt gemobiliseerd om de stromen toeristen uit Haiti op te vangen. Een extra lijndienst op Haiti wordt geopend en de vierbaans weg naar Zanderij moet er nu ook echt komen….

  “Het consulaat dient ter ondersteuning en uitvoering van de bestaande en toekomstige overeenkomsten tussen beide landen”

  Dat kun je anno 2013 ook met e-mail af…

  Wat een hoogmoedswaanzin van deze Paarse Paupers.


  Maak melding

 7. Bouta regering kunnen nier ver van hun neus kijken die visie hebben hun niet.dit allemaal is geld en tijd verspillenen de bevolking dom houden hoe hun achter zijn.


  Maak melding

 8. Kunnen we ons als inwoners onzelf vergelijken met Haiti. Even uw aandacht, Info act:”Zie hoe goed jullie het als natie hebben. Indachtig mijn belofte, zijn we het kruispunt gepasseerd en bevinden ons nu op grotere hoogten. Ziedaar de mindshift”. Grotere hoogte? Bedoel je high? Overigens Pinochio A zou best wel geschikt zijn als ambassadeur in Haiti, maar dan zonder gepimpte auto en toilet. Lijnbus en koemakoisi op het achtererf zou volstaan. Natuurlijk zonder budget, maar ja sluw dat ze zijn vinden ze toch een manier om zich te verrijken.


  Maak melding

 9. en mocht blijken dat nog toerisme nog handel het gewenste resultaat oplevert, da kunnen wij als stimulans terugvallen op de voodoo- kunst!!!

  succes mi kondre-mang 🙂


  Maak melding

 10. Met de Dominicaanse Republiek Ja. Maar met Haïti ?????
  Daar gaat niemand heen.
  Net als Suriname.

  Wie gaat daar nu heen?
  Ja SuriNeds en stageloper en hun ouders.

  Voor de rest is het niks.


  Maak melding

 11. Zij weer wat Paarse Buitenvrouwen en wat familieleden aan een baan geholpen….

  Ondertussen werkt 50 procent van de Surinaamse beroepsbevolking voor de overheid.( Nederland 17 procent).


  Maak melding

 12. Het isde bedoeling dat hier een miljoen Haitianen komen om de macht va de VHP en Pertjaja/KTPI te breken. Daarna zullen de 2 koeligroepen zich moeten vermengen om zo ook crioro te worden. Er moet ook een wet komen dat het drgaen van buitenlandse namen in Suriname verbiedt.


  Maak melding

 13. Winst?

  SU gaat gebroken rijst van de slechtste kwaliteit aan Haiti leveren. Haiti is zo arm dat men zelf dit rijst niet kan betalen en; tel uit je winst.
  Toeristen uit Haiti komen als hulpboer werken te Saramacca waar ze gratis in een krotje mogen wonen als vergoeding voor onderhoud van de grond. Een soort tuinbouwtoerist; tel uit je winst.
  Het ambassadepersoneel op Haiti gaat vele dollars verdienen voor het verrichten van weinig werk; tel uit je winst.

  Deze aktie past in het straatje van: zie je wel, de wereld ligt aan onze voeten. Ja, de Derde Wereld; tel uit je winst.


  Maak melding

 14. Wie de meeste postings goed leest, kan gelijk zeggen met wat voor gasten men te maken heeft.
  Kortom ze gaan alleen met mensen om waarvan ze kunnen profiteren!
  Koeparí’s,bloedzuigers,profiteurs enz enz……


  Maak melding

 15. Sang datie…geweldig mang.

  Welke paarse gaat naar Haïti?

  Pongo,sabi,alleen,of pero?
  ik heb een verzoek; zouden jullie aub een paars indiaans poppetje kunnen meenemen voor mij.
  Eentje waarin je spelden kunt prikken.
  Mijn dank is verpletterend als jullie dat doen.


  Maak melding

 16. Wat een geweldige visie heft die Lackin toch, dit zal Suriname echt meer welvaart gaan geven betreffende handelsbetrekkingen maar niet heus, weer een consulaat in een armlastig land op kosten van de belastingbetaler, dat dit volk dit allemaal pikt is onbegrijpelijk.


  Maak melding

 17. open voor publiek???..zonder een handje rijst uit te delen krijg je geen sterveling binnen.

  Die Lackin moet hoognodig een arts raadplegen want die mafkees is compleet idioot en de weg kwijt met zijn populistische uitspraken.


  Maak melding

 18. Dat Suriname een consulaat in Haïti opent, rijst bij mij gelijk de vraag, wat is de meer waarde van dit alles. Ik kan mij niets voor de geest halen wat we uit Haïti gaan importeren. Wel hebben deze twee landen het zelfde politiekesysteem, incompotentie. Is het daarom dat men gaat samenwerken. Of gaat het misschien om de meest goedkope arbeiders uit het Caribischeregio? Ooit was er toch een groep toeristen uit Ghana naar Suriname gekomen, hoeven van deze groep gingen er terug naar hun land? In plaats van serieuze handelspartners op te zoeken, kiezen wij juist niets zeggende landen uit om zogenaamd handel me te drijven. Ik blijf het zeggen dat de meeste ministeries in Suriname inplaats van geld te verdienen voor het land, het juist een onkostenpost is. Ik heb sterk het vermoeden dat het hier zeer waarschijnlijk gaat, omdat zij misschien op een bepaalde soort in Suriname lijken? Over dit land pratend hebben we het over ongeveer ruim 8.000.000 zielen, voor een eiland deel van 27.750 vierkante kilometer. Suriname 160.000 vierkante kilometer met bijna 500.000 zielen. Wel mag gezegd worden deze mensen zijn aanpakkers lui zijn ze niet, in tegendeel en dat kan je niet van alle Surinamers zeggen!


  Maak melding

 19. Dat Suriname een consulaat in Haïti opent, rijst bij mij gelijk de vraag, wat is de meer waarde van dit alles. Ik kan mij niets voor de geest halen wat we uit Haïti gaan importeren. Wel hebben deze twee landen het zelfde politiekesysteem, incompotentie. Is het daarom dat men gaat samenwerken. Of gaat het misschien om de meest goedkope arbeiders uit de Caribischeregio? Ooit was er toch een groep toeristen uit Ghana naar Suriname gekomen, hoeveel van deze groep gingen er terug naar hun land? In plaats van serieuze handelspartners op te zoeken, kiezen wij juist niets zeggende landen uit om zogenaamd handel me te drijven. Ik blijf het zeggen dat de meeste ministeries in Suriname inplaats van geld te verdienen voor het land, het juist een onkostenpost is. Ik heb sterk het vermoeden dat het hier zeer waarschijnlijk gaat, omdat zij misschien op een bepaalde soort in Suriname lijken? Over dit land pratend hebben we het over ongeveer ruim 8.000.000 zielen, voor een eiland deel van 27.750 vierkante kilometer. Suriname 160.000 vierkante kilometer met bijna 500.000 zielen. Wel mag gezegd worden deze mensen zijn aanpakkers lui zijn ze niet, in tegendeel en dat kan je niet van alle Surinamers zeggen!


  Maak melding

 20. “Abaisa
  Van koloniaal geconditioneerden kan en hoef je geen andere reacties te verwachten!!”

  Verer niets aan toe te voegen, een waarheid als een koe. Voor deze geconditioneerde slaven, was en is de ambassade in Nederland voldoende, voor de rest niets meer.

  I rest my case


  Maak melding

 21. Niemand in Suriname is tegen goede betrekkingen tussen bevriende landen. Maar, als een land als Haiti niet eens geld heeft om goedkope rijst uit Suriname te kopen om hun mensen te voeden, waar vindt met het geld om een consulaat te bouwen in Suriname? Next, wat voor soort BUZA-Minister is Lackin (laughin)? Wat voor soort toerisme verwacht hij tussen Paramaribo en Port-au-Prince? Een SLM-route Paramaribo, Port-au-Prince naar Miami v.v. zou wel rendabel zijn vanwege het aantal Haitianen dat in de USA woont. Maar toerisme? Lackin, come on man. Give me e big break!


  Maak melding

 22. De Suri’s mogen alvast gaan kijken hoe het hun zal vergaan.Straks is het een verplichte reis van de school.Geen bezoek aan Haiti,geen diploma.Verplichte ontbering als bij het leger.Anders dient een Suri ambassade in Haiti voor niets.


  Maak melding

 23. Eindelijk zullen de haitianen rijk worden . We hebben nog miljoenen tonnen aan poeirie in Su opgeslagen. Is zonde als de haitianen niet mee kunne profiteren


  Maak melding

 24. Ach,het zal niet lang duren totdat deze surinaamse ambassadeur werkzaamheden zal verrichten vanuit een krottenwoning langs de straten Van Port au prince.
  Hoe gaat het trouwens met Naarendorp in Parijs?
  Van een miljoenen onderkomen werkt hij heden om de hoek met alleen een tafel en stoel in de straten van Parijs!


  Maak melding

 25. jammer jammer jammer van al dat geld.
  maar verder hoeven we ons niet druk te maken.
  Het enige wat er gebeurt is dat er vliegtuigen vol met haitiaanse……………………..lucht gaat komen
  verder niks. verder hoeven we alleen een hoog hek aan onze oceaangrens te plaatsen voor diegene die het toch nog lukt dit stuk te zwemmen, (laten we zeggen de echte die hard.


  Maak melding

 26. De ene reactie hier is nog achterlijker dan een ander. Dus 2 arme landen (die wel schatrijk zijn aan natuurlijke hulpbronnen) kunnen elkaar niet helpen? Begin alvast na te denken hoe het zover is gekomen dat deze zogenaamd arme landen in deze positie zijn gekomen, voordat je begin te blaten dat alleen met “rijke” landen betrekkingen moeten worden aangeknoopt.


  Maak melding

 27. Forumleden, what is wrong with Nikkeriaan? Haiti is in deze positie belandt doordat hun leiders en de leden van de Ton Ton Macute, Papa Dock, Baby Dock; Generaal Abrahams; Hoofd van Politie Michel Franscois, en Generaal Raul Cedras het land hebben uitgebuit. Het zijn hun eigen mensen en niet de Fransen, Nederland, of Amerika. Zij zijn het zelf!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.