woensdag, mei 22, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie‘Politiek stookt gevoel van onveiligheid’

‘Politiek stookt gevoel van onveiligheid’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 aug – In de samenleving wil een gevoel van onveiligheid overheersen door toedoen van de politiek. Dit stelt Melvin Linscheer, directeur van het Bureau Nationale Veiligheid van het Kabinet van de President. Mensen zijn geneigd zich onveilig te voelen, omdat het zo gebracht wordt. Toch zouden de feiten een andere werkelijkheid aangeven.

In Suriname is het relatief veilig. Maar doordat met name de oppositie vaak genoeg moord en brand schreeuwt, wil het anders lijken. “Bagatellisering van criminaliteit heeft tot gevolg dat de samenleving zich onveilig voelt. We moeten geen politiek bedrijven met criminaliteit”, zegt Linscheer tegenover de Times of Suriname. Recent uitgebracht statistieken van het Korps Politie Suriname schetsen toch een redelijker beeld. De politie spreekt van een daling.

Met de statistieken voorhanden, zou te verwachten zijn dat ten minste de juiste conclusies getrokken werden. “Statistieken liegen niet. Ik zeg niet dat we ons moeten blindstaren op statistieken, maar het is een richtlijn, zodat we weten welke kant we opgaan”, aldus Linscheer. Wat het laatste betreft komen de veiligheidsautoriteiten regelmatig bijeen. Overlegd wordt dan over situaties en gerichte aanpak. Op de laatste bijeenkomst is de beveiliging besproken rond Carifesta, het Caribisch cultureel festival.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

93 REACTIES
 1. Nieuwfront,….. is dwangmatig bezig de bevolking angst aan te jagen…..Maar tijdens het kabinet Venetiaan,…. kwamen zij met het voorstel om burgers het recht te geven om uit zelfverdediging,…. hun have en goed met wapengeweld te verdedigen.Het was duidelijk voor de wereld,…..het NieuwFront was niet opgewassen tegen de misdaad. Nu proberen de fatsoenfascisten op de gevoelens van de mensen in te spelen. De burgers wordt angst aangepraat. Dit doen zij om politieke gewin uit te slepen.


  Maak melding
 2. Dit ziet een ieder weldenkent mens dat er politiek wordt bedreven als het om de criminaliteit gaat.front maakt misbruik van de situatie en dat heeft het volk door.
  De regering doet zeker haar best dat is overduidelijk.het heeft geen zin om verder hier op in te gaan wij moeten gewoon door gaan met waar we mee bezig zijn.
  Belfort de juiste man op de juiste plaats.
  Bouta go go


  Maak melding
 3. Klopt RobG.ze proberen door leugens en bedrog alweer de kiezers op een dwaal spoor te brengen,maar vergeten dat de kiezers niet stil zijn blijven staan bij de jaren 70.De zg crimefighters van het vorige kabinet hebben zelf die rotzooi gecrieeerd.In 2006 was ik in Suriname ,voor de VCB,die bank naast de kerk tegenover de centrale amrkt had last van die goudverkopers ze vielen de klanten lastig,uit den treure heeft de bank zijn beklag gedaan bij de toenmalige minister,Santoki,zonder resultaat,was wel opvallend de politie keek er naar maar bleef angstvallige uit de buurt van die agressive verkopers,die mochten niet gehinderd worden van Brunswijk,dus Santoki moest geen maatregelen nemen zo bang was hij voor Brunswijk,die was toen bij machte het kabinet zo naar huis te sturen.
  En nu spelen ze de vermoorde onschuld zij van die falende NF.Velen in Suriname hopen dat die huichelaars nooit meer aan de macht komen,VHP misschien wel.
  Het is echt gebeurd,maar zoals altijd zullen de groenen het glashard ontkennen.


  Maak melding
 4. Andere misdaden door troepen van Bouterse vonden onder andere plaats in de kustplaats Albina (december 1986), in Pokigron (op 11 september 1987, onder toeziend oog van Nederlandse journalisten zoals Willibrord Frequin, die zich lieten misleiden) en Apoera (1990; 4 indianen die werden gezien als afvallig aan Thomas Sabajo werden toen -waarschijnlijk onder toeziend oog van Melvin Linscheer, bijgenaamd ‘de beul van Suriname’- met kettingzagen vermoord). Plaatsen als Berg en Dal waren praktisch onbewoond

  En deze beul komt ons zeggen dat het veilig is in Suriname om te leven.


  Maak melding
 5. Hahahaaaaaaa..de beul van Suriname is zich ervan bewust dat niemand in de lariekoek van de ndp gelooft,
  en nu komt hij verklaringen afleegen en anderen de schuld geven,typisch ndp gedrag!


  Maak melding
 6. Isniewaar
  JE denkt toch niet dat ik zo een topic zal overslaan !!!
  Er zijn bewijzen dat Linscheer een geslepen crimineel is zo als hij komt beweren dat wij als rozen moeten slapen met hem als een lijder moet je wel gek zijn om hem te geloven!!!


  Maak melding
 7. =Velen hebben de jaren 80 niet meegemaakt en het proces van toenemende criminaliteit hebben velen niet mee gekregen.

  =Belfort heeft zelfs gezegd met eigen woorden dat de jongeren het GEDRAG van de ouderen overnemen.

  =Wel, vanaf 1980 is het alleen maar erg geworden met de criminaliteit in suriname. Dit zelfs op brute wijze. Zie de voorbeelden die Belfort zelfs aangeeft:::

  =Bouterse en zoon
  =Brunswijk
  =Boerenveen
  =Alibux
  =Wijdenbosch en nog veel meer

  =Geen goed voorbeeld dus al het gaat om:::moorden, verkrachters, mishandeling, drugs, fraude en oplichterij.


  Maak melding
 8. =Was het even vergeten:::

  =Bouterse had beloofd dat niemand meer achter de dievenijzer zou zitten en voor veiligheid zou zorgen.

  =Wel zelfs nu heeft de dievenijzer geen waarde meer, daarom ben ik blij als een ieder een wapen thuis mag hebben om zich zelfs te kunnen verdedigen.

  =Die criminelen van nu zijn heel erg, smerig en verschrikkelijke rovers.
  Rijk worden op kosten van roven terwijl een ander hard werkt en belasting betaalt.


  Maak melding
 9. pero…..

  Belfort, de juiste man op de juiste plaats??????????
  Hij is de man die gevangenen uit zijn eigen tuin laat ontsnappen.
  Hij is de man die 4 ongewapende mannen laat doodschieten.
  Hij is de man die vorige week ook weer een jongen laat neerknallen.

  Ga jij eens lekker bij hem op bezoek, in die achterbuurt waar hij woont, hopelijk weet hij jou ook te raken.

  En verder kan hij beter met een flesje babyvoeding in zijn kraamkliniek blijven.


  Maak melding
 10. Wie is Melvin Linscheer ook al weer”

  “Maar commandant Melvin Linscheer heeft altijd alles in de gaten. Met uitgestoken hand komt de man die in Suriname wel als ‘de beul’ van het binnenland wordt aangeduid, toegelopen. Een rood-wit-blauwe stropdas boven het witte overhemd accentueert de aangename glimlach.

  Staat hier nu de man die jarenlang als trouwe en koele ‘uitvoerder’ al het vuile werk voor Desi Bouterse heeft opgeknapt, de militaire commandant die tijdens de binnenlandse oorlog indianen zo maar liet verdwijnen, de man ook die als ‘ijzeren hand’ van het Suri-kartel is opgetreden en die volgens zeggen ook de moord op politie-inspecteur Gooding op zijn geweten heeft?


  Maak melding
 11. Kan iemand mij aangeven op welke manier deze oppositie, die graag in het machtscentrum wil belanden, verschilt van andere politieke partijen die in de oppositie zitten? Kan iemand mij een reden noemen waarom de huidige oppositie dat niet zou mogen doen? De vorige oppositie deed niet anders, die beloofde toch ook dat diefijzer overbodig zou worden als zij eenmaal aan de macht waren?

  Alle organisaties die hun aanhang/achterban willen uitbreiden doen hetzelfde; als je hun halfgod niet aanhangt ben je verdoemd, je moet maar heel snel tot het ‘ware geloof’ komen want anders wordt het alleen maar slechter, zorg er dus voor dat je op de juiste halfgod of politieke partij stemt en vooral niet op de andere duivels. Jij als kiezer moet je niet gek laten maken door allerlei praatjes en beloften die men toch niet nakomt wanneer men eenmaal gekozen is, zorg ervoor dat je op de minst diabolische duivel stemt.


  Maak melding
 12. Henk molenaar
  Mie mang dit lijkt de omgekeerde wereld wel wat deze nul daar zegt .dus de criminelen moeten met fluwelen hand schoenen worden aangepakt,verder worden criminelen neer geschoten terwijl het heel vatsoenlijke burgers zijn volgens henk molenaar.henk je bent zielig tesamen met al die vhp simpatisanten als ray en redimusus.ga het de mensen zeggen die onder deze criminelen hebben geleden .
  Ga het mijn overburen vertellen dat belfort criminelen laat neer knallen .wat jullie doen is spijkers oo laag water zoeken ,belfort heeft mijn zegen om dit soort werk schuwen hard aan te pakken .jullie zijn niet belangrijk om weer te reageren,zoals bouterse het zegt dat hij het volk verantwoording schuldig is.jullie soort zijn niet oprecht maar zitten vol jaloezie en haat en ik zeg tegen jullie dat het je pijn doet dat die vhpers niet aan de macht zijn .ze moeten in de oppositie blijven ook .zij hebben meer dan 40 jaar in het macht centrum gezeten ze hebben hun tijd gehad.te kaw njang a moesoe gie asie passie henk molenaar.de vhp is en blijft een etnisch partij die veel kan leren van de ndp .was het beter onder front neeeeee. Jullie komen niet aan de macht , paars gaat weer regeren.gaan jullie kijken richting paranam waar mijn regering mee bezig is .die ziekenhuis die komt er,die weg naar het vliegvelt komt die huizen worden gebouwd het hoeven geen 18000 te zijn in iedergeval ziet het volk dat er gewerkt wordt en dat is belangrijk .die leugens van front kent het volk.rusland wil mensen met name jongeren terug halen in de nps,ijdele hoop.ze zeggen ze hebben fouten gemaakt hihihi,ze kunnen nog geen eens aangeven welke fouten ze hebben gemaakt ,ze weten heel goed welke fouten maar zijn bang om die fouten naar buiten te brengen ,bang voor de gevolgen .de nps heeft onder vene die grote fouten gemaakt,somo was de baas en lonnie ook .dat mik ding ka
  Bouta go go op naar 2015zonder nederlandse hulp wij zijn trots op deze regering .


  Maak melding
 13. Aah…statistieken liegen niet?
  Mang toen we zeiden dat je op school je best moest doen wilde je niet luisteren.

  Ooit zei een trotse meneer dat in zijn land geen tot weinig minder validen waren want ze waren niet te zien in het straatbeeld dus ook amper te tellen.
  Heb je het??


  Maak melding
 14. Hmm,.het valt mij op dat deze regering in rap tempo “nieuwe Surinamers”aan het naturaliseren is. Ik heb het gevoel dat de NDP bezig is om stemvee binnen aan het halen is. Kortom stem NDP en je krijgt een Surinaams paspoort…..


  Maak melding
 15. Dus volgens Melvin Linsheer valt het allemaal wel mee.
  Niets aan de hand mensen. Dat zegt die andere lummel ook.
  Dat er zo af en toe hard werkende mensen worden overvallen en in elkaar getrimd is eerder een incident.
  De regering doet goed werk en de rest ziet het weer allemaal fout.
  Zo lust ik ze ook wel.
  Iedere dictator verschuilt zijn falen door de schuld te gen aan een ander. Het is altijd iets of iemand anders die de schuldige is van zaken die fout gaan.
  Nou Hr Linsheer, in het verleden hebt je ook dit soort problemen opgelost toch? Ga je het nu weer op de jou oude en vertrouwde manier doen? Wat let je?
  En dat er dan nog mensen rondlopen die falend beleid en stijgende criminaliteit in de schoenen van een ander schuiven.


  Maak melding
 16. Nu de regering de politiek de onveiligheid onderkent wordt het ook weer tegen gesproken. Dat men elkaar tegen spreekt geeft duidelijk aan dat er iets niet pluis is. En niet alleen omdat er een criminele regering het voor het zeggen heeft, maar gewoon omdat de maat vol is. Het probleem is dat de criminaliteit gebagatelliseerd wordt door die paarsehoeren. Het probleem is dat nooit een kip zal zeggen dat zijn hok stinkt, wat natuurlijk ook logisch is, als je begrijpt wat ik daarmee bedoel! Dat die “Linkescheer”awaridomri zijn jorkasupu aan het opwarmen is, was te verwachten. Het vreemde is alsof het land geen president heeft, waarom spreekt hij het volk nooit toe? O ja, natuurlijk hoef je je dat niet af te vragen, want deze schorriemorrie, zit enkel en alleen op de troon wat hem miljoenen heeft gekost, want zo is het ook gebeurd. Daarmee wordt bedoeld de stemmen die hij heeft gekocht, want alleen op deze manier denkt deze schuinsmarcheerder uit de “gevangenis” te kunnen blijven. Het probleem is dat je kundige en goed opgeleide Surinamers hebt die moedeloos aan de kant blijven staan. Dit terwijl een stelletje criminelen het land aan het vernielen zijn, want je kan zeggen wat je wilt dat is wat er in Suriname aan het gebeuren is. En niemand moet mij later komen zeggen; “ich habe es nich gewust”. Wel weet ik; “wan dey fu sabaku anga wan dey fu tjon tjon”.


  Maak melding
 17. Linscheer heeft ook boter op zijn hoofd en zou zelfs ook kunnen worden opgenomen in de misdaadstatistieken vanwege zijn omstreden en bloedig verleden. Linscheer heeft geen recht van spreken. Hij niet de aangewezen functionaris die de misdaadcijfers van Belfor moet verdedigen. Belfor moet dat in DNA komen bespreken. Linscheer hoeven we dus niet serieus te nemen.


  Maak melding
 18. Als ik de krant opsla is er iedere dag sprake van berovingen, geweld etc etc. Zelfs in je auto ben je niet meer veilig. Recentelijk twee keer op de kwattaweg een auto klem gereden en de eigenaar met geweld van zijn auto beroofd en geld. Sorry, ik voel me niet veilig meer als vrouw op straat.


  Maak melding
 19. Melvin Linscheer, de man met vies bloed tussen de vingers, moet de laatste zijn die ons deze rotzooi moet komen vertellen. Hij en zijn gezin en dat van de NDP toppers zijn wel veilig ja vanwege hun persoonlijke wapens. Zij rijden rond in gepantserde voertuigen. De dagelijkse berichten van gewapende berovingen en inbraken zijn de juiste bewijzen dat deze Paarse Moordenaar zit en staat te liegen voor het volk. Nou ja, hij is nog minder dan een jaar in functie. Leve de revolutie!


  Maak melding
 20. IRA het komt allemaal door 1980 zoals jij beweert en in welk jaartal leefen wij nu dan heeft de nieuwfront/VHP in al die jaaren niks gedaan dat de kinderen van nu zo zijn dus wat voor zin heeft het om nu moord en brand te schreeuwen wat heeft jou partij dan gedaan laat eens hooren en zien en HENK in NL ontsnapen er geen gevangenen maar worden vrij gelaaten CATOGORIE TBS en zijn er nooit mensen dood geschooten of mishandelt en die nog aan het werk zijn of zijn overgeplaats en de meeste waaren BUITENLANDERS ga maar na en kom dan maar terug met jou uitleg


  Maak melding
 21. Het moet niet gekker worden.Linscheer de vermoorde onschuld?Mede door zijn toe doen zijn de djoeka’s naar de stad gevlucht.Deze konden nauwelijks het hoofd boven water houden of de politiek bracht,lokte, andere binnenland bewoners onder valse voorwendsels naar de stad.Ze kregen dan de gelegenheid te occuperen maar geen werk en andere voorzieningen.Restte de djoeka’s niets anders dan te stelen.Uiteindelijk zijn ze de grootste rovers geworden en hebben de Guyanezen van de eerste plaats verdreven.
  De politiek heeft inderdaad voor gezorgd dat er zoveel van de rovers zijn.Dat zag Lonnie ook toen hij Boma bezocht.


  Maak melding
 22. Mebaryu, ik luisterde vanmiddag via de SRS in Paramaribo naar een uitzending van Limburg. Hij besteedde aandacht aan dit onderwerp;….. het gevoel van onveiligheid.

  Ik ben zelf van mening dat het onveilig gevoel aan de burgers wordt opgedrongen.De oppositie wil er garen bij spinnen om politieke winst te boeken…… De heer Limburg vertelde dat hij in een uitzending aandacht gaat besteden aan krantenartikelen over de criminaliteit tijdens de kabinetten Venetiaan. Ik ben ervan overtuigd dat het NieuwFront met de billen bloot zal gaan.


  Maak melding
 23. @RobG

  weet je het nog?Het galmde op de berm dat de huidige pres.Sampi zo kon halen als ze hem vroegen.Het hele politie korps zocht naar Sampi maar kon hem niet vinden.
  Limbo zal ook wel weten welke dingen hij door de ether jagen moet om te doen alsof het om kruimel diefstallen gaat.
  Bij hem kan niet gestolen worden,dus kan hij ook niet vertellen dat als je ’s morgens opstaat om water te warmen en blijkt dat je gasbom gestolen is,hoe het voelt.Die machteloosheid kent hij niet.Wel mooie praatjes.Heel mooie.


  Maak melding
 24. @ RobG
  Limburg moet nieuwsartikelen behandelen over december 1982 en de dood en vermissing van vele landgenoten tijdens de revolutie. Hij moet een programma houden over de perscensuur en de macht van de National Liegdienst onder leiding van de militairen Doedel en de Mees c.s. Hij moet een programma voeren over de macht van Somohardjo en waarom het Parlement steeds niet kan vergaderen vanwege het gebrek aam quorum ondanks 36 zetels. Dat moet hij doen!


  Maak melding
 25. @Jacobus,
  Ik denk niet dat Limburg zijn hoofd in het zand steek. Men is zich bewust van de criminaliteit in het land.Alleen wordt het zo erg overdreven door de oppositie.

  Het NieuwFront had het ook niet makkelijk met de criminaliteitsbestrijding. De wet op zelfverdediging binnenshuis is een initiatief van het NieuwFront geweest.Het NieuwFront kwam niet zomaar met deze wet. Men kon de misdaad niet meer aan.Santokhi gooide in feite de handdoek in de ring.

  @Eduard Lupson.
  Jullie van het NieuwFront kijken telkens achteruit terwijl de regering in Suriname vooruit kijkt. Het is een teken van zwakte om telkens weer naar het verleden te kijken.Limburg gaat de nieuwsartikelen behandelen om te bewijzen dat het erger is geweest onder het NieuwFront……ONTKEN DIT NIET…..Het NieuwFront doet zijn best om de bevolking angst aan te jagen. Men vertelt niet aan de burgers dat de criminelen snel worden opgepakt. Foei toch NieuwFront,….foei.


  Maak melding
 26. De mensen die ons geterroriseerd hebben. En nog steeds
  terroriseren (denk aan de door onze strot geduwde
  amnestiewet voor massamoordenaars), willen
  ons doen geloven dat alles pais en vree is!!!

  Vraag waar was deze voormalige korporaal (Melvin
  Linscheer) ten tijde van de moorden in Fort Zeelandia?!


  Maak melding
 27. Deze linscheer heeft al jaren lang een louche reputatie zoals die andere criminelen uit de jaren tachtig die momenteel het land aan het vernietigen zijn, en echt geen voorbeeldfiguren zijn voor de jongeren, en daardoor ook hun normen en waarden vervagen, en uiteindelijk in de criminaliteit belanden.


  Maak melding
 28. @RobG, maakt een historische denkfout (wellicht bewust).

  Na de binnenlandse oorlog in 1987 togen velen binnenlandse bewoners naar de stedelijke gebieden. De urbanisatie was toen een feit. De aanstichters van deze smerige oorlog zijn anno 2013 aan het bewind. Op puur criminologische gronden is de stijging van de misdaad in Suriname rond dit urbanisatieproces begonnen. Dat moet ook het peiljaar zijn waarop wij de het begin van en de oorzaak van de explosieve toename van de criminaliteit moeten beoordelen. Opeenvolgende regeringen, zoals het Front, hebben deze erfenis overgenomen. Santhoki heeft zijn beste gedaan met de beperkte middelen waarover hij beschikte. Belfor en de zijnen doen hun uiterste beste Santhoki te overtreffen, maar dat vindt enkel en alleen plaats middelen valse en verkeerde informatie!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 29. zo lang ik in Paramaribo niet veilig met mijn sieraden kan lopen, blijft het onveilig voor mij. Je wordt binnen de kortste keren beroofd van je sieraden.


  Maak melding
 30. Het onveilige gevoel in Suriname zal blijven toenemen. Want ongeveer twee jaar geleden werd er gewag gemaakt over de leerprestaties van de Afro-Surinamer in het onderwijs. Juist, precies dit willen ze niet weten, met andere woorden er zal nooit verandering hierin komen. Wel, veranderingen kunnen alleen plaatsvinden, wanneer het probleem onderkent wordt, dus. Je kan gerust stellen dat dit “probleem” snel onder het tapijt geveegd zal wordt, omdat men dit probleem met valse schaamte bejegend alsof het niet van belang is. En nu zijn we twee jaren verder, nog steeds zijn er geen maatregelen genomen. Met andere woorden over 10 à 15 jaren is de toekomst van de Afro-Surinamers bezegeld. Deze krom denkende Surinaamse bevolkingsgroep is gedoemd het ongeschoold werk te doen. Dit wordt nu gebagatelliseerd, want later zijn zij weer aangewezen op “prasi “oso” of krot woningen met 10 vierkante meter of minder voor 5 personen. Hoe is het zo ver gekomen met deze bevolkingsgroep, het is bekent dat deze groep niet progressief denkt en ook niets presteert. En het grootste probleem is dat men dit pertinent blijft ontkennen. Deze groep is er materialistisch ingesteld, niet willen werken en het beter willen hebben dan de werkenden, dit kom je overal tegen waar je ze tegenkomt, en steeds maar naar het cerleden wijzen. Het lijkt alsof de neger alleen een heeft gehad en die anderen niet. En overal willen bepalen hoe het moet, zijn zin doordrukken goed of fout. Ja hoor, en dit wil men niet als een eye opener zien, maar eerder als verwijt, en dat maakt dit probleem onoplosbaar. Want waar een wil is is een weg, en juist, dit komt helemaal niet ter sprake!


  Maak melding
 31. Natuurlijk heb ik tongen losgemaakt, en bewust voor dit onderwerp gekozen. Dit omdat ik geen onderwerpen bespreek van personen die gepost zijn. Mijn aanwezigheid is louter en alleen om op artikelen te reageren geplaatst door de redactie. Zelf niet wanneer er een niet mij eens zou zijn. Deze heerschap gaat alleen in discussie met mensen die relativeren kunnen, hun standpunt duidelijk kunnen verwoorden. Mensen die zich in goed en duidelijk Nederlands kunnen uitdrukken, anders krijg je een; “pur bruku weer bruku” situatie en past deze caballero voor. Want blijf ik zeggen; “iedere vogel zingt zoals die gebekt is!”.


  Maak melding
 32. Onveiligheid en angst heerste onder het volk in de jaren tachtig en het moet niemand verwonderen dat anno 2013 dat niet wederom het geval aan het worden is met dezelfde creaturen die mensenrechten hebben geschend. Wee het deel van het volk dat deze lijders verdienen.


  Maak melding
 33. We moeten niet ontkennen dat er onnodig veel geweld wordt gebruikt bij berovingen, de criminaliteit is de laatste jaren verhard. Rovers die overgaan tot het in brand steken van onschuldige slachtoffers of met hamers op het hoofd bewerken, dit was ongekend in Suriname. Wat moeten we uit de statistieken halen? Toename van het aantal aangiftes over een bepaalde periode of toename van gebruik van geweld of stijging van verwondingen/moorden als gevolg van berovingen? Het laatste zou een betere weergave zijn? Feit is en blijft dat het gevoel van onveiligheid danig is toegenomen in de samenleving.
  Het is ook een feit dat er in de pers gewag wordt gemaakt van geweldadige berovingen waarvan de politievoorlichter geen verslag van heeft. Wordt er hierop gecensureerd?
  De grootste oorzaak van criminaliteit is het fenomeen eenouder gezinnen, kinderen die bij de vleet worden verwekt en aan hun lot worden overgelaten. Een betere voorlichting op dit stuk en verplichte sterilisatie zou een brilliant idee zijn. Alvast starten bij DDB, Bravo, Bello, RobG en zijn paarse crew. Somo ook als hij wat jonger zou zijn, but for now it’s just a is waste of time.


  Maak melding
 34. @ Soer
  “Statistieken liegen niet”. Statistieken kan men elke gewenste uitkomst geven indien men de techniek een beetje kent.

  Als voorbeeld: Ook in Nederland worden veel aangiften (door vermeende capaciteit problemen) niet formeel afgewerkt waardoor ze geen onderdeel gaan vormen van de statistieken. Er was zelfs informeel beleid bij politie organisaties om de statistieken de goede kant uit te laten gaan.

  Er kan ook een andere verklaring gevonden worden.
  Ten tijde van de Piek onder Santhokhi (2008 of 2009) was er wellicht meer vertrouwen of meer capaciteit om aangifte te doen of formeel correct te verwerken.

  Indien er nu geen enkel vertrouwen is dat er iets met de aangiften gedaan wordt en er bij aangifte veel fouten gemaakt worden waardoor aangiften niet afgehandeld (kunnen) worden neemt het aantal aangiften af en ontstaat er een gunstige statistiek.

  Ik heb geen oordeel over de statistiek maar er zijn heel wat omstandigheden waardoor guntsige statistiek en de werkelijkheid niet met elkaar overeenkomen. Dat kan beleid zijn, manipulatie of puur toeval.

  Voor mij is eending wel zeker de Surinaamse statistieken zijn niet betrouwbaar genoeg voor harde conclusies.

  Op basis van een eenmalige piek en daarom heen min of meer gelijke aantallen moet duiden op dat er niets veranderd is!


  Maak melding
 35. Criminaliteit is geen NDP of Front wedstrijd, maar is een burger torie, want die voelen het. En als deze regering doet als of er niets aan de hand is, zal het nog erger worden dan wat het nu al is.


  Maak melding
 36. Feit is en blijft dat de criminaliteit ten tijde van front vanaf 2000 is gaan pieken en is nooit meer tot acceptabele cproporties gekomen. Vene vertelde doodleuk in 2000 dat de enige oplossing diefijzers plaatsen is. De toenmalige minister Gilds kwam doodleuk op TV vertellen dat hij blij was dat sampie was vermoord door politieagenten, ja lees het goed een minister die blij was, terwijl hij op z’n minst een onderzoek moest gelasten. Na deze moord kregen we met veel meer sampi’s te maken in Suriname, zelfs zo erg dat VHP’ers om invoering van de doodstraf vroegen en burgers bewapening ter zelfverdediging. Nu hebben we dezelfde fronthypocrieten die moord en brand schreeuwen dat criminaliteit is gestegen terwijl de cijfers anders tonen.

  Criminaliteit is een maatschappelijk probleem, waar geen politiek mee bedreven moet en mag worden, zolang de fronters politiek mee bedrijven zal het water naar zee dragen blijken te zijn. Deze hele tori geeft duidelijk weer het nationaal gevoel wat totaal ontbreekt bij front, bij deze gasten is het na mij de zondvloed.


  Maak melding
 37. @Marco,
  Natuurlijk maakt deze regering zich zorgen om de criminaliteit.Maar de oppositie is,….. met boosopzet bezig om de bevolking angst in te boezemen.Maar,….. het is dezelfde oppositie(NieuwFront) die met een wetsvoorstel kwam om burgers het recht te geven om vuurwapens te gebruiken als criminelen het op de eigendommen van de burgers hebben gemunt.In feite komt het erop neer,……dat het NieuwFront,….. het spoor bijster was in haar beleid om de criminaliteit te beteugelen.Ex minister Santokhi wist geen raad meer hoe de criminaliteit moest worden aangepakt.Hij gooide met dit voorstel de handdoek in de ring.

  Ik ben van mening dat de Surinaamse politie haar best doet.Veel van de misdadigers worden opgepakt na het plegen van een overval of bedreiging.Het zou ideaal zijn als alle criminelen worden worden opgepakt.


  Maak melding
 38. Typisch gevalletje van een slager die zijn eigen vlees keurt!
  In dit geval letterlijk & figuurlijk. The butcher of Paramaribo had spoken!
  Wat een griezel!

  Melvin, die zich voordoet alsof hij het braafste jongetje van de klas is. Tsja, het moet niet gekker worden.

  Melvin, hoezo politiek bedrijven?
  Vertel dat maar aan de ‘witte’ toeristen, die niets van doen hebben met politiek suri.
  Tegenwoordig zijn berovingen van toeristen schering en inslag.
  Het is zo veilig in suri, dat het om 20:00 uur s’avonds al doodstil is in de diverse wijken, men durft de straat niet meer op.
  Je kunt helaas ook gelijk zien waar de vakantiegangers verblijven. Die zitten tot de kleine uurtjes op een balkonnetje, vanwege de hitte, of gewoon om lekker te chillen met een drankje. En dat is een indicatie voor die criminelen, die rijden rond om hun prooi te bespioneren.

  Melvin hou jezelf voor de gek.
  Het gevoel van de bevolking is de maatstaf, en niet het paarse gewauwel van jullie.


  Maak melding
 39. rob g helemaal met u eens met beide reactie.de front regering heeft niks gedaan voor land en volk.dezelfde
  idioten(fonters)schreeuwen nu op alles waT de regering
  doet.wat hebben hun gedaan tijdens hun bewind.waren de cellenhuzen leeg.wat de regering nu doet moest al 20 eerder zijn gebeurd.bruggen,scholen,wegen,ziekenhuizen.
  de front regering kan niks alleen maar als idioten schreeuwen


  Maak melding
 40. “Vertel dat maar aan de ‘witte’ toeristen, ” Ja baja, want die zijn belangrijker dan de doorsnee Surinamer. Esmerald wanneer je je domme kop uit die witte reet heb getrokken zullen wij het ook aan jou vertellen misschien dat je het dan hoort, Momenteel zitten je oren potdicht met die witte schijt waardoor je nu niets zal horen, yu buriki yu.


  Maak melding
 41. De fossiele fronters weten niet wat oppositie voeren is, ze zijn daarvoor veels te laag geschoold, niet vergeten de fronter gaat in de politiek om in het machtscentrum te zitten want daar valt het grote geld te stelen. Wat ze nu aan het doen zijn is voor hun oppositie voeren, maw de regering tegenwerken waardoor ze weer in het machtscentrum kunnen komen om te stelen, het land ontwikkelen dat zit niet in hun primitieve denkwijze. Triest maar waar.

  Vene zei ook letterlijk in 2010 na hun nachtelijke coup waardoor ze bijna weer in het machtscentrum konden komen ” a dyersi un beng lasi” “het leek alsof we hadden verloren” dit ondanks hun smadelijke verlies.


  Maak melding
 42. @Sabi,

  Tsja, het heeft niet lang geduurd.
  Zodra je de waarheid aankaart, oftewel op de likdoorns van sabidierie, alias, afu sensi, alias na mi, alias doorie, alias sosoboto, etc. trapt, dan zijn de rapen gaar.
  Dan, ja dan, komt het varken uit de vieze mouw.

  Dag sabie, je laat je kennen jongen.
  Nog effe en je stikt in het schuim dat druppelt uit je s’mond.
  Niet chique jou reactie, echt niet…..

  Het is maar net, hoe iets wil interpreteren jochie!
  Informatie uit eerste hand,whahahahahahahahahaha…

  Dag skatje van me!


  Maak melding
 43. Esmerald al zou ik de waarheid door je strot duwen, dan noch zou je het niet herkennen omdat je nou eenmaal in oorlog bent met de waarheid.

  Nog een fijne dag toegewenst.


  Maak melding
 44. Als de politiek niet integer is hoe zou het dan als voorbeeld voor de bevolking kunnen dienen.
  De partijgenoten staan lijnrecht tegenover elkaar, terwijl ze een front moet vormen en met sterke ideeen moeten komen om het land en de bevolking veilig te stellen,en te motiveren. Maar iedereen heeft het te druk om op de hoogste stoel te komen dat ze de eigenlijke kern van hun functie voorbij schieten,vaak om eigen gewin. En aan het land met zijn bevolking word totaal voorbij gegaan.


  Maak melding
 45. rob g en perro jullie doen hetzelfde wat jullie anderen kwalijk nemen ,namelijk alles is de schuld van de tegen partij.stel jezelf gewoon de vraag ,is er een probleem op het gebied van veiligheid, zo ja wat gaan we er aan doen ,jullie bagetalliseren alles, denk in oplossingen niet in problemen.geef niet anderen de schuld maar zorg er voor dat de mensen zich veilig voelen.


  Maak melding
 46. @Esmerald,
  Wat zou jij in de functie van schaduw assemblee-lid van het NieuwFront doen,….. om de criminaliteit te beteugelen.We weten allen dat de criminaliteit een kwaadaardig gezwel is in de samenleving.Ook het NieuwFront moest met dit vraagstuk dealen.Ook de huidige regering moet dit kwaadaardig gezwel bestrijden.Het is een lastig vraagstuk omdat de criminelen zich snel uit voeten maken na een daad.De woonomgevingen in Paramaribo,….. lenen zich goed voor criminelen om dekking te zoeken/zich gedeisd te houden na een gepleegde misdaad.Mijn vraag is,……..hoe zou jij dit probleem aanpakken?


  Maak melding
 47. Het frappante in deze is dat diegene die het over veiligheid hebben, het doen om de onwetende een mouw aan te naaien. Nu weet ik waar dit geluid vandaan komt, kijkend naar wie of wat voor soort het zijn. Ik houd niet van appels met peren vergelijken, maar de eerlijkheid gebiedt mij de koe bij de horens te vatten. Daarmee bedoel ik te zeggen, wie zijn degene die hiervoor – crimineel gedrag – in aanmerking komen? Ja, juist het is de zelfde soort, en nu komt het; in Nederland zijn momenteel de Mokros “Marokkanen”, in Suriname zijn het de volgelingen “Boslanders” van een van de grootste (drugs)criminele “parlementslid”, ook Creolen zijn hieraan debet. Natuurlijk Hindustanen, Javanen ook, maar wel in mindere mate, de Boslanders en Creolen zijn wel oververtegenwoordigd, hopend dat ik niemand tekort heb gedaan. Het is opvallend hoe de een op de andere wijst, natuurlijk begrijp ik dat, dat men deze opmerkingen naar het rijk der fabelen zal verwijzen. De waarheid dient verkondigt te worden, je moet altijd aangeven waar de schoen knelt. Want niet één kip zal zeggen dat zijn hok stinkt, wat natuurlijk begrijpelijk is. Want wie hangt nou zijn vuile was buiten? Dit is natuurlijk een hard oordeel, jammer dan, er valt niets anders van te maken!


  Maak melding
 48. Deze NDP regering weet bliksems goed dat de veiligheid in dit land uitermate slecht is. Iedereen van de hoge frobel kan gegevens verzamelen om de keiharde werkelijkheid te verdoezelen. Dat is volksverlakkerij.


  Maak melding
 49. Plato, nu begrijp ik dat je met je hoge frobel scholing moeilijk begrijpend kan lezen, dus probeer ik het weer, lees nogmaals.

  “Ik zeg niet dat we ons moeten blindstaren op statistieken, maar het is een richtlijn, zodat we weten welke kant we opgaan”, aldus Linscheer. Wat het laatste betreft komen de veiligheidsautoriteiten regelmatig bijeen. Overlegd wordt dan over situaties en gerichte aanpak.”

  Mebaryu, criminelen vind je waar je ze zoekt, maw rovers zullen inderdaad Marrons en creolen zijn, maar komen we bij het grote werk zoals grote internationale drugshandel, zwendel, fraude, belastingontduiking, corruptie en malversaties zal je bijna geen marrons of creolen tegenkomen. Wat ik je eigenlijk duidelijk wil maken is dat je laatste reactie of eigenlijk al je reacties duidelijk afkomstig is van iemand die een cronisch gebrek heeft aan goed werkende hersencellen.


  Maak melding
 50. Plato,psssstttttt.De NDP stopt haar hoofd niet in het zand om te bewijzen dat er niets aan de hand is.De NieuwFronters gedragen zich als een dweil om van de criminaliteit misbruik te maken.De oppositie heeft politieke belangen m.b.t. de criminaliteit.Ik vermoed dat ze ook het een en ander achter de schermen regisseren.Dit houdt in dat zij criminelen op pad sturen om zoveel mogelijk schade voor de regering aan te richten.


  Maak melding
 51. Opvallend is hoe mensen zich uitsloven tenen krommend, energie verspillend om zoveel te zeggen en niets en dan ook niets zeggend. En let wel; deze zelfde erg kortzichtige denk in zijn beleving dat hij iets heeft verteld. Maar in feite alleen zichzelf heeft wijsgemaakt dat hij z’n zegje heeft gedaan en niemand kunnen overtuigen! Wel weet ik dat als wij in een ruimte samen zouden vertoeven, de meeste het met schreeuwen zouden willen afdoen. Want de “meeste” mensen die je tegen komt denken dat wanneer je schreeuwt het beter overkomt. Niet weten dat het juist een averechtse werking heeft. Je zou kunnen zeggen; “talking loud but saying nothing”, wel is het leuk naar de meningen van andere te luisteren. En dan kan je ze zo tussenuit halen, de nitwits en de betwits, en sommige denken echt dat ze een bijdrage hebben geleverd aan het totale, want eigen lof stinkt niet! Di den bigisma bin seni yu go na skoro, yu bin go frin tiki puru amandra. Bikasi à skoro bin habi dri pause tu fu feti nanga wan fu puru amandra!


  Maak melding
 52. Santokhi zegt vanuit India dat er met de criminaliteitscijfers is gemanipuleerd.Hij beweerd o.a. dat mensen geen aangifte meer durven te doen.Dat laatste lijkt me sterk.Als mensen geen aangifte durven te doen is er meer aan de hand.Ik denk dat deze mensen zelf bij de criminaliteit zijn betrokken en dat zij veel te verbergen hebben.


  Maak melding
 53. @RobG en Mebaryu

  Deze statistieken of richtlijnen die zijn gepresenteerd moeten in DNA worden becommentarieerd. Nu daar deze regering de stinkende gewoonte heeft zaken buiten het parlement te bespreken, loopt zij het risico dat de media en de oppositie kritiek zullen leveren. Ik blijf de waarheidsgetrouwe weergave van deze gegevens sterk in twijfel trekken zolang men geen tekst en uitleg komt geven in het parlement. Vergeet niet dat de macht van de staat Suriname bij dit orgaan berust.


  Maak melding
 54. Het beleid van deze regering is steeds gericht op het in watten leggen van de crimi’s en resocialisatie.Het is regel dat de rechters een derde van de maximale straf opleggen en de crimi’s na 2/3 van hun straf in vrijheid worden gesteld.De zwaarte van het misdrijf maakt weinig uit.Als de man 18 jaren krijgt voor moord,is na 12 jaren weer straat om iemands leven zuur te maken.
  Aan slachtoffer hulp wordt er niets gedaan en de vervreemde spullen worden zelden terug gegeven aan de oorspronkelijke eigenaren.Dan is het geen wonder dat niemand de statistieken gelooft.De slachoffers en omgeving blijven met de trauma’s zitten.
  Elke misdaad,hoe klein dan ook[als dat bestaat]heeft een heel grote impact op de samenleving.En Pikin Olo moet gesloten worden.Daar is het gewoon een 2e Texas.


  Maak melding
 55. Plato in de DNA ,laat de oppositie alleen maar slapgelul horen.Ze voeren geen uitdagende oppositie waardoor de coalitie gedwongen wordt om samen met hen problemen op te lossen.De oppositie blijft maar met een piep stemmetje de regering te beschuldigen en Santokhi geniet in India van zijn toeristische uitstapjes.


  Maak melding
 56. Mijnheer Melvin Linscheer,

  Als ik zo je woorden lees ben ik geneig om te zeggen dat je al rijp bent om te worden opgenomen in een psychiatrische inrichting.
  Als er dagelijks moord partijen wordt gebezigd in de samenleving en je nog het left hebt om deze dingen te zeggen dan hoor je niet op deze werkplek thuis.

  Een directeur die met zulke ideeen rondloop is totaal ongeschikt voor dit functie.
  Maar hoe zou het anders zijn als er alleen maar ongeschoolde mensen in het Parlement en in de Regering zitten die niet eens een aanvaardbare opleiding hebben genoten.
  Vervelend deze constatering, maar wel waar als het om de kennis van zaken hebben of expertiese van mensen op hoge positie een functie bekleden.

  Dit is niet te verkopen aan de Surinaamse burgers en in het buitenland maak je een labiele indruk.

  Foooooeeeeeiiiii man!!!


  Maak melding
 57. @RobG, als ik u was zou ik de brief die ‘Theo’ heeft geschreven aan uw compaan Linscheer, maar goed lezen.

  Vervolgens merk ik op dat de hoofdverantwoordelijke voor dit labiele beleid, Bouterse, zich zelden of nooit heeft vertoond in het parlement, zowel vóór als tijdens Presidentschap. Dit slechte voorbeeld hebben zijn ministers ook overgenomen. Belangrijke vraagstukken zoals de nationale veiligheid worden dan niet besproken en men gaat zo zijn eigen weg.


  Maak melding
 58. @RobG

  Meneer Santokhie heeft gelijk!!!
  Je ndp regering is opzettelijk vergeten de ndp criminelen op de lijst te doen…
  brunsie,bouta,somo,al de surinaamse ambassadeurs buiten Suriname….ga maar weer tellen.


  Maak melding
 59. Sang volgens plato moet men een brief gaan lezen, dat heb ik gedaan en wat staat er in de brief.

  “Als er dagelijks moord partijen wordt gebezigd in de samenleving”

  moordpartijen dagelijks wordt gebezigd in de samenleving.

  Hahahahahahahaha

  Theo Foooooeeeeeiiiii man!!!


  Maak melding
 60. Plato en Ray,ik ben nog steeds niet overtuigd van jullie missie om het NieuwFront te helpen.Het napraten van de Front politici werkt alleen maar averechts.


  Maak melding
 61. @ RobG en Sabidieri.
  Indien alle aannemers en adviseurs die anoniem melden dat zij envelopjes met inhoud voor ministers, directeuren en andere adviseurs hebben afgegeven aangifte durfden te doen van elk feit.
  Als alle leveranciers, aannemers met goede opdrachten die niet betaald worden aangifte durfden te doen.
  Dan vliegt de statistiek heel heftig omhoog. Ze doen het niet omdat ze dan klaar zijn en bruine bonen met keistenen kunnen gaan eten.

  Waarom doe je geen aangifte.
  1) Het is te veel moeite om mijn tijd aan te verdoen.
  2) Ze doen er toch niets mee.
  3) Ik heb de dader dan zo weer op mijn dak zitten en dan met vervelender gevolgen.
  4) Na aangifte kan ik mijn bedrijf/ winkel net zo goed direct sluiten want …..

  In een land waar de democratie door de regering met voeten getreden wordt, mag men niet verwachten dat de burger veel verwacht van de politie. De kans dat het iets uitmaakt is nul,nul. De kans dat je er last van krijgt is groot.

  De democratie wordt met voeten getreden aangezien de president weigert te voldoen aan het verzoek in de DNA, van onder andere zijn eigen partij, om toelichting te geven waarom hij iemand, die publiekelijk verdacht wordt van de grootst mogelijke megafraude eervol ontslag verleend wordt. Als alles waar is dan heeft de voormalige minister R.A. een slordige SRD 100.000.000 in zijn zak gestoken in een periode van 34 maanden. Ook al is het niet waar dan is het zaak de valse beschuldigingen aan de kaak te stellen als smaad etc.

  In een democratische rechtsorde zal iemand die publiekelijk, zo als de heer Abrahams beschuldigd wordt van MEGA fraude, zichzelf verdedigen of door zijn hoogste politieke leider verdedigd worden. Niets van dit alles gebeurt er ondanks de verzoeken van de DNA.

  Als de DNA al niet gehoord wordt door de regering wie mag er dan nog wel op een eerlijk en correct antwoord van deze regering rekenen.

  RobG, Sabidieri, Pero is er 1 zouden jullie inhoudelijk kunnen reageren en duidelijk kunnen maken waar ik ongelijk heb. Niet beginnen dat ik zwakzinnig ben, er niets van begrijp etc., etc, want mijn IQ is op een slechte dag 120 en op een goede dag heel wat hoger.


  Maak melding
 62. Jo-Jo
  IQ 120 wat ???
  Je lult gewoon uit je nek man, weet jij waarover je praat? of ben je soms een papagaai geworden die alles na-praat wat een ander zeg.
  of misschien heb jij het over 120 km op de snel weg als je tenminste een auto kan rijden.


  Maak melding
 63. Jojo, ik hoop dat er werkelijk aannemers,uitvoerders en leveranciers voor de dag komen met harde bewijzen tegen Abrahams. Als hij in de fout is gegaan,……..net als een paar van zijn voorgangers,…….. dan zal hij moeten boeten. Wie met vuur speelt moet boeten.

  Ik zal zeker een van de personen zijn die zal roepen,…….kruisig hem,kruisig de boef van het volk dat offers moet brengen. Maar voor het zover is zullen harde bewijzen op tafel gelegd moeten worden.

  Maar als er financiële tekorten op het ministerie zijn kan ook met een gebrek aan begrotingsdiscipline te maken hebben. Kijk,…… je moet het zo zien. Een begroting is samengesteld uit verschillende deelbudgetten. Het kan zijn dat bepaalde budgetten zijn overschreden door bv, prijsverhogingen,afgekeurde werkzaamheden, lekkage, enz. Dit heeft gevolgen voor de voorgecalculeerde begroting…………Er kan dan sprake zijn van een tekort. Het ligt aan de accountants van de overheid om uit te zoeken wat er precies is gebeurd.

  Jojo, ik twijfel helemaal niet aan je IQ. Ik denk dat jullie de Front aanhangers,…….moeite hebben met de grote aantallen sympathisanten van de huidige regering.Jullie snappen het nog steeds niet dat het juist goed is dat er ook politieke verschillen zijn, dat er ook mensen zijn die gebroken hebben met de traditionele conservatieve politiek van VHP/NPS.


  Maak melding
 64. Theo heb je soms een blokkering ergens in je hersenen om met de waarheid van Melvin Linscheer om te gaan.Jij hallucineert samen met de NieuwFronters over een gewelddadige samenleving, een samenleving die in werkelijkheid niet bestaat. Jullie willen de bevolking angst aanpraten.


  Maak melding
 65. Robg, het is logisch dat de oppositie gebruik zal maken van alles wat fout gaat.Dat deed de NPD toen ook tog. Feit is dat de verharde criminalitiet behoorlijk is toegenomen.

  Daarnaast waar er vroeger in het binnenland bijna nooit criminaliteit was, is dat nu wel zo.

  Als de criminaliteit eenmaal uit de hand loopt,zal het heel moeilijk zijn deze weer terug te brengen naar een redelijk niveau.Je kan de crime rate vergelijken met de valuta koers. Als zij eenmaal naar boven schieten, zal het jaren duren om deze weer te stabiliseren. Ook al komt Front in 2015 kunnen zij dat niet in een 123 normaliseren.

  Limbo is juist een ophitser en een voor de gekhouder naar het laag geschoolde volk toe. Hij wordt ook betaald omdat te doen. Robg, jij hebt wel degelijk wat kennis in huis, dus maak je ogen open.


  Maak melding
 66. @RobG
  Ik begrijp juist heel goed waarom de Megacombinatie aantrekkelijk was voor de kiezers. Het is nationale politiek, met nationale doelen en een poging om terecht etnische/oude politiek terug te dringen. Het is een ongelukkig antwoord op de fouten van Front geworden, namelijk het maken van etnische lijnen, niet kunnen kiezen en een anti politiek gericht op een persoon.

  Ik ben geen fronter. Maar ik zie ook dat het alternatief niet presteert omdat het, net als Vene, in de Fuik van Somo en Brunswijk is terecht gekomen.
  Ik zie het probleem van de ene en de ander en de blokkades die zij beide op de vooruitgang leggen.

  De economische cijfers zeggen genoeg. Zie die van de Centrale bank van Suriname en de bevindingen van CLAD.

  Met een beetje open mind kan ieder weldenkend mens zien dat het niet goed gaat. Hard blijven roepen dat het wel goed gaat leidt uit eindelijk tot een grote afrekening.

  Een hardwerkende vriend (4o jaar bij het zelfde bedrijf), vakman, trots heeft voor het eerst om hulp gevraagd. Dat maakt mij duidelijk hoe het er voorstaat.

  De antigevoelens maken mij triest. Maar ook de incompetentie van meerdere ministers. Zelfs de hoog gekwalificeerden willen als je ze spreekt direct bouwen , ook als het niet nodig is. Begrijp je Rob waarom ze willen bouwen. In elk ontwikkelend land kunnen bouwcontracten het best afgeroomd worden. Aannemers zijn het best ingericht om steekpenningen te laten afdragen.

  Het weigeren verantwoording af te leggen voor gevoerd beleid etc. is een teken van dictatuur in ontwikkeling.
  Daar kun je niet omheen.


  Maak melding
 67. Ik reageer niet meer op die RoBG,..ik heb er maar 1 verklaring voor,..dat is geld. Die RobG krijgt naar mijn mening dik betaald om hier alles krom van Bouterse recht te praten.


  Maak melding
 68. Marco, in het binnenland was er vroeger ook criminaliteit.Maar door een gebrekkige communicatie van het stedelijk gebied met het achterland bereikte het nieuws Paramaribo nooit. Daarnaast was er geen interesse van de stadsbewoners voor het achterland.Men vermeed het binnenland.Door de goudkoorts en de moderne communicatiemiddelen is de communicatie met het binnenland verbeterd.Nu krijgt men veel meer informatie uit het achterland, terwijl dit vroeger niet het geval is geweest.


  Maak melding
 69. @surinam patroit, ik heb mijn eigen inkomen uit arbeid en ik draai mijn gezicht niet weg om een extraatje op legale wijze bij te verdienen.Misschien moet ik mijn diensten maar gaan aanbieden bij de gezagdragers in Suriname.

  Ik wil je ook meegeven dat ik niet geloof in praatjes, roddel en achterklap.Door mijn training,…. en ervaring en inzichten,….. realiseer ik me dat ik altijd op zoek moet gaan naar de waarheid. Het moet niet een “waarheid” zijn die aan mij is opgedrongen.Een tip om goed te onthouden.Knoop dit goed tussen je oren.De waarheid heeft slechts één gezicht… maar de leugen verschuilt zich achter vele maskers.


  Maak melding
 70. Robg, je hebt theologie gestudeerd no? lol. Ook al zie je de kleur blauw, je blijft iedereen zeggen dat het rood is. In de politiek en religie is dat goed, maar in de realiteit werkt het niet zo.

  De feiten van de criminaliteit zijn overduidelijk. Zou je aanraden om een meeting te organiseren met de slachtoffers. Die zijn niet verbonden aan de oppositie of Limbo, maar verbonden aan de ervaring die zij hebben meegemaakt. Zij zullen je zeggen wanneer de criminaliteit ergere vormen heeft aangenomen. Dan mag je ook met de politieagenten op het veld praten. Die hebben hun handen vol met werk, wat voorheen niet zo erg was. Dat zijn feiten waar je niet onderuit kan komen.


  Maak melding
 71. Marco,een aantal jaren terug kwam NieuwFront met een wetsvoorstel om burgers het recht te geven om zich met vuurwapens te verdedigen tegen inbrekers.Toen men met een dergelijke wetsvoorstel in de DNA kwam was het voor een ieder duidelijk,…….het NieuwFront met minister Santokhi op justitie was niet in staat om de criminaliteit te beteugelen.Het was schrikbarend gesteld met de criminaliteit.Men wilde dat burgers zelf voor politie en rechter zouden moeten gaan spelen.Ik hoop dat limburg aandacht gaat besteden aan de wet van Santokhi.


  Maak melding
 72. Robg,

  Feit: de verharde en georganiseerde criminalitiet heeft zijn roots gekregen in de periode 1996-2000 (Bosje). Daarvoor hadden we meer te maken met small crime. Je zal wel zeggen, maar er waren ook andere overvallen voordien. Klopt, maar je kon ze tellen in een jaar periode. Nu zijn ze ontelbaar veel geworden in deze regeer periode.

  Het is idd zo betreffende die wet ter verdediging van een individue in eigen huis of bedrijf. Maar dit allemaal heeft een oorsprong. Hoe zijn wij van kleine criminaliteit zo gesprongen naar verharde en georganiseerde crime?

  Wat ik steeds probeer te verduidelijken is dat crime niet zomaar springt naar een hogere level. En ja Front heeft zeker te maken gehad met deze type misdaad, maar het was niet zo erg als nu.


  Maak melding
 73. Forumleden
  Niemand schuwt gepaste kritiek van wie dan ook, want dat is altijd opbouwend. Ik ben geen MC/NDP’er, maar als zij iets positiefs doen is het correct om hun een schouderklopje te geven. Echter moeten we met mensen als RobG oppassen. Luister, hij beweert dat wat de oppositie doet “slap gelul” is. Hij vergeet dat de coalitie niet slap lult omdat zij niet eens met 36 zetels quorum kunnen opbrengen. Laat mij besluiten met een citaat van een vriend van RobG, namelijk Ronnie Brunswijk. “Mevrouw de Voorzitter, het Front had maar 28 zetels, en toch kon men altijd quorum opbrengen terwijl wij met 36 zetels niet in staat zijn dat te doen.”


  Maak melding
 74. Donderdag 8 augustus 2013 om 17:04 uur, door Sabidieri

  Dame jij ligt lekker bij de baas in bed als deze activiteiten plaatsvinden! Blijf maar een avondje van zijn hersens af.
  Dus je moet maar eens na 11 over straat gaan. Normaliter was dit geen probleem maar nu er teveel apen en bavianen rondslenteren levert dit de problemen op.
  Kijken of je de komende tijd nog zo positief bent op waterkant.
  Maar jou kennende zeg jij dat de hardwerkende Surinamers straks ook nog alle misdaden verrichten en dat de moordenaars en drugsdealers het land opbouwen


  Maak melding
 75. Marco,ik weet niet hoe je aan die wetenschap komt over de criminaliteit periode 1996-2000.Je zal vast statistieken geraadpleegd hebben.Kan ik ook inzage krijgen in metingen?


  Maak melding
 76. Melvin Linscheer, hoe bent u ooit directeur van de veiligheidsdienst geworden?

  2 maanden terug nog op klaarlichte dag achtervolgt door 2 mogelijke rovers. Uiteindelijk naar een winkel binnen gegaan en vandaar mijn vaste taxi gebeld.

  Hun eigen soorten begonnen op ze te schelden waardoor de mannen op de vlucht sloegen ( vlak bij waterkant)

  Het is dus geen gevoel van onveiligheid, maar het is onveilig en kom me geen lulverhaal vertellen.

  Succes met jullie firma list en bedrog die gespecialiseerd is in het manipuleren van de feitelijke werkelijkheid……

  Het waren toch ook de mensen van een of ander veiligheidsdienst die een onschuldige bestuurder mishandelden?. KIJK ZO VEILIG IS HET IN SURINAME DUS!

  Hoogwaardige functiebekleder mogen je mishandelen als je voor een rode stoplicht netjes wacht!


  Maak melding
 77. @Robg,

  Mijn antwoord; goed voorbeeld doet volgen.
  Begin bij het begin, en berecht allen die een strafblad hebben, maar toch in de Regering zitten.
  De Regering moet het goede voorbeeld geven, en laten zien dat ze niet met zich laten sollen. Crimineel gedrag en corruptie mag niet worden getolereerd.

  Die criminelen voelen ze zich nu gesteund door hun ‘role-model’, als die het kunnen, mogen zij ook.

  Das nou het begin.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES