vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAmbassadepersoneel VS in Suriname niet bang

Ambassadepersoneel VS in Suriname niet bang

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 aug – Bij de Amerikaanse ambassade in Paramaribo heerst geen bezorgdheid over een eventuele terroristische aanslag. “We prijzen ons gelukkig om in Suriname te zijn, een vreedzame en verdraagzame samenleving”, zegt ambassadewoordvoerster Virginia Elliot. Qua veiligheid verkeert Suriname in een relatief ‘betere positie.’

De Amerikaanse regering is er van overtuigd dat in Suriname geen sprake is van voedingsbodem voor terrorisme. “Wij werken nauw samen met de Surinaamse regering en het Nationaal Leger op het gebied van veiligheidstrainingen. Bovendien is er sprake van wet en recht, een cruciale component. In dit opzicht verschilt Suriname van andere landen”, zegt Elliot tegenover de Ware Tijd. Daarom wordt de lokale veiligheidssituatie goed bevonden.

“Onze regering heeft specifieke en betrouwbare informatie over dreigende gevaren voor enkele diplomatieke posten. Maar wij horen daar niet bij”, aldus Elliot. Volgens Michel Soebhaan, voorzitter van de Surinaamse Moslim Associatie, worden moslims in Suriname terecht als vredelievend worden bestempeld. Overigens vindt hij de Amerikanen terecht bang zijn: “Zoveel moslims zijn gedood in Irak en Afghanistan om één man, Osama Bin Laden, terwijl er onvoldoende bewijzen geleverd zijn tegen hem. Dan moet je bang zijn, ja.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

101 REACTIES
 1. Met zijn domme uitspraak heeft “Zoveel moslims zijn gedood in Irak en Afghanistan om één man, Osama Bin Laden, terwijl er onvoldoende bewijzen geleverd zijn tegen hem. Dan moet je bang zijn, ja.” heeft Soebhaan zich in de kijker gewerkt van de inlichtingendiensten. Zijn alle moslims dan echt zo dom, of kunnen ze geen objectieve kijk hebben?


  Maak melding
 2. Bovendien is er in Suriname sprake van wet en recht volgens Elliot. Elliot woont en werkt vast in een Amerikaanse enclave, ik vraag me echt af of Elliot het over hetzelfde land Suriname heeft waar wij, gewone Surinamers, in moeten leven. Ik zal maar geen voorbeelden geven van wetteloosheid en rechteloosheid (het wordt ‘langa bere’) waar wij al jaren mee geconfronteerd worden in Suriname.


  Maak melding
 3. Natuurlijk is het bamerikaanse ambassade in Suriname niet bang.
  De enige lafaard die Suriname en de surinamers blijft terroriseren leeft met amnestie en de rest van zijn partners in crime zijn goed in het acteren,we noemen ze de amnesia lijders van Boxel.
  Het is deze zelfde terrorist geweest die aanvallen heeft gepleegd in Suriname mbv geweer en een eenvoudige telefoon.Als Suriname heden vreest is het wel voor deze terrorist en zijn even criminele zoon dinootje en Belfort de schietgrage politieman want er bestaat geen enkel ander naaast deze 3 die van plan is ddod en verderf te zaaien in Suriname.


  Maak melding
 4. Als je overal in de wereld onschuldige mensen gaat vermoorden ten behoeve van multinational.
  Is het normaal dat je bang moet zijn en nog terecht ook


  Maak melding
 5. Een vreedzame en verdraagzame samenleving, noemt Virginia Elliot het, dan heeft die dame zeker nog nooit hier op Waterkant de postings van het paarse gepeupel gelezen


  Maak melding
 6. Moeten wij concluderen dat jullie het beter weten dan de amerikaanse inlichtingendiensten?
  Jullie weten waar jullie over praten en zij niet!
  Lastig zo een bericht geving.
  Je zou je toch af moeten vragen:in wat voor een realiteit leef ik.


  Maak melding
 7. Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, een gemiste kans!
  Het zou suri wel op de zo ‘fel begeerde’ kaart plaatsen, whahahahahahahahahaha..
  Of niet dan…
  .
  .
  .
  geintje!


  Maak melding
 8. hahaha neen Hans de onverdraagzame zijn de NPSers of te wel NF hier.Jullie zitten steeds maar te tieren en te brullen tegen ieder die de vooruitgang van Suriname en de Surinamers een warm hart toedragen.

  Idd,Suriname heeft een heel verdraagzame samenleving,het zijn de omhooggevallen Surneds die tweedracht proberen te zaaien,want hier in Ned.kunnen ze hun gal niet kwijt ze moeten proberen krijgen ze echt geen aandacht,wat doen die schijters dan ja Suriname en de Surinamers afvallen,mevr.Elliot heeft het precies gezegd zoals het is en dat willen sommigen natuurlijk niet horen ,ze maken er gelijk een hele heisa van,stelletjes lafaards en losers.


  Maak melding
 9. We kunnen met elkaar bek vechten.
  Feit is,amerika pompt miljarden in inlichtingen.
  Als het werk niet goed gedaan wordt ,is het weggegooid geld.
  Amerika heeft in elk land spionnen die getraind zijn dit soort zaken te meten.


  Maak melding
 10. @Jahjahfaya

  Welk land in Godsnaam denk jij dat zin heeft Suriname aan te vallen??!!!
  Amerika integendeel is een welgeluste target voor de teroristen internationaal!!


  Maak melding
 11. Het is overduidelijk dat hans alle realiteitszin kwijt is geraakt, door zijn haat en onverdraagzaamheid. Zijn eigen haat en onverdraagzaamheid wil hij dus projecteren op anderen om zodoende zichzelf vrij te pleiten, dit is nou typisch een front eigenschap, ze schreeuwen en masse “pak de dief” terwijl ze zelf rovers zijn.

  Feit is en blijft dat de Amerikaanse ambassadeur die in Suriname vertoeft en alle informatie voorhanden heeft duidelijk is wat betreft Suriname “wet en recht” en zijn verdraagzaamheid” en wat beweren de buitenlanders die niet in Suriname vertoeven maar wel op waterkant.net, het is niet waar.

  Deze zwakbegaafden kan je onmogelijk serieus nemen, jullie zijn irrelevant.


  Maak melding
 12. Suriname heeft een heel verdraagzame samenleving, en dit klopt dus als een bus.

  Dat die zwakbegaafde hans verwijst naar waterkant, komt door het gebrek aan goed functionerende hersencellen. Want wie zijn die gasten die de hele dag op waterkant vertoeven, met hun dom gelul, behoren die lui wel tot de Surinaamse samenleving,, zijn het uberhaupt Surinamers.

  Nee, en nogmaals nee, hans zelf heeft helemaal niets met Suriname van doen, deze witte man denkt dat hij over Suriname en Surinamers mag oordelen omdat hij misschien een Surinaamse vrouw naait. Kom op hans, je mening lappen wij Surinamers aan onze bekende modder laars.


  Maak melding
 13. CTU zowel DiDiBrie die treden alleen maar op tegen Suries. Heeft iemand hen ooit ten strijde(n) zien trekken tegen 1 buitenlander?Nnnnnoooiiiit never.Ze(DiDiBrie en zoon)vermoorden je wel in het buitenland zie geval Mahadew;DiDiBrie ging met hem zwemmen in Brazilie,waarbij DiDiBrie zonder Mahadew terug kwam en ons doodleuk vertelde dat hij(DiDiBrie samen met mahadew in het water was en Mahadew plotseling niet meer zag.Zie geval Rijswijk broer Somo in Ned en zo kunnen we door gaan.Dus zou ik zeggen Am blijf wakker/waakzaam en echt allert, en metname vanwege de samenweking/toenadering van Su met Turkey en Iran. Als je een buitenlander bent hoef je niets te vrezen in Su Dientje zowel pa-paatje zijn bange schijters als het om buitenlanders gaat.Dus niet grappen USA ruim ze meteen of per ongeluk voor ons op en natuurlijk ook hun companen.Wat zal ik blij zijn.Odi
  Glenny.


  Maak melding
 14. Sommigen hadden natuurlijk vurig gehoopt dat de Amerikanen Suriname hadden afgeschilderd als een pariastaat waar wetteloosheid heerst en waar je constant moet vrezen voor je leven.
  Sommigen mensen hechten heel veel waarde aan het oordeel van Amerika over Suriname. En nu zijn het dezelfde mensen die nu het oordeel van Amerika over Suriname een beetje belachelijk willen maken.

  Amerika heeft een van de beste inlichtingendienst in de wereld. Zou het dan niet zo zijn dat de Amerikanen wel degelijk weten waarover ze het hebben wanneer ze praten over de veiligheidssituatie in Suriname?

  In plaats dat wij Surinamers blij zijn met dit positief oordeel over Suriname proberen sommigen uiteraard weer te doen alsof Amerika onzin loopt te verkondigen.
  Zouden deze mensen staan juichen wanneer Amerika zwaar negatief over Suriname had geoordeeld?
  Dat iemand geen warme gevoelens voor Bouterse heeft is zeer te begrijpen en te billijken maar maar moet die antipathie voor geheel Suriname gelden?

  Het begint langzamerhand sterk op te lijken dat sommigen Suriname alleen maar het allerslechtste toewensen.

  Betreurenswaardig is dat!


  Maak melding
 15. Grappig glenn,dat jij niet bang bent dit te schrijven.
  Bout is aan de macht dus kan aan alle inlichtingen komen.
  Vlucht nu je nog kan.
  Snel voor dat bout aan je ip adres komt.
  Schiet op,ik vrees voor je leven.
  Misschien dat je asiel kan aanvragen in rusland.
  Chillen met snowden


  Maak melding
 16. Kom op jongetjes met jullie minnetjes hou je niet in, jullie zijn zelf een grote MIN dus verwacht ik niets anders.

  “maar moet die antipathie voor geheel Suriname gelden?”

  Helen K. vergis je niet hoor, op waterkant.net vertoeven geboren racisten die inderdaad niets anders zouden willen zien dat Suriname met zijn hele bevolking morgen verdwijnt in de atlantische oceaan. Dat dit soort reacties worden toegestaan op wat moet voorgaan als een Surinaamse site is mij nogsteeds niet duidelijk, maar goed ze zullen hun redenen hebben.


  Maak melding
 17. @Sabidieri en jahjahfaya

  Waterkant is niet alleen bested voor de ndp aanhang maar voor iedereen.
  Wil je een website bezoeken waar je alleen maar positieve reakties wenst te zien op jullie oerstomme reakties dan verwijs ik jullie je ziel en zaligheid te gaan ophalen bij dino website!!!
  Het is een website special bedoeld voor jullie beiden!!
  Hier moeten jullie niet komen huilen en jammeren dat niemand naar jullie luisterd of gelijk geeft want eerlijk iets bijzonders hebben jullie toch niet te vertellen en niet een ieder is ingenomen met die OCER verhaaltjes van jullie!!!


  Maak melding
 18. Grappig,niemand had het over ndp nog ocer.
  Ik voel je pijn man ray,nu besef ik me hoe diep geraakt je bent.
  Het spijt me dat ik soms zo los op je ging.
  Knuffel!
  Als je een luisterend oor nodig hebt kan ik me telnr achter laten.
  Vergeef je me?


  Maak melding
 19. Dat de Amerikanen positief over Suriname hebben geoordeeld is zo een beetje voorspelbaar. Ze willen SME geenszins tegen de haren in strijken, eigenlijk interesseerd de Amerikanen enkel het “drugs”gedrag van die paarse(lijder). Dat is wat hen het meest bezig houdt, voor diegene die dit niet doorhebben. Wel vind ik de uitspraak van de moslimvoorzitter over de massamoordenaar Bin Laden erg ongenuanceerd, om te stellen dat er geen bewijzen tegen Osama zijn. Waar heeft deze man altijd geleefd, volgens mij op de maan, want zijn uitspraak vind ik erg naïef. Het is natuurlijk begrijpelijk als moslim zal je Bin Laden altijd een held vinden, ieder zijn eigen smaak, hoe bitter ook!


  Maak melding
 20. Hans,

  Of moet ik schrijven Hansworst? (geintje)
  Jammer dat de Amerikanen jou niet eerst hebben gebeld he? Dan had je ze wel lekker de waarheid (lees jouw waarheid) kunnen vertellen. Dan had je die leugenachtige Amerikanen met hun leeghoofdige baas Obama wel met de neus op de feiten gedrukt.
  Dan had je gezegd; ” mensen van de Amerikaans inlichtingendienst jullie hebben 1 ding over het hoofd gezien. Jullie zijn vergeten om de forum van Waterkant te lezen want het zijn die paarse gepeupel die hun reactie geven op dit forum die het veiligheidsgevoel van Suriname vertegenwoordigen”

  Tja, dan zouden die Amerikanen zeer zeker tot een andere conslusie zijn gekomen.
  ‘allicht’!

  Hans,je hebt je kans gemist. next time better.

  Ik weet wel dat ik een simpel figuur ben (zelfkennis) maar uiteraard heb je baas boven baas.
  Hans, jongen jij bevestigt die conclusie
  dubbel en dwars!


  Maak melding
 21. @Jahjahfaya

  Als je het heb over de ndpers dan het je het automatisch over OCER GEBABBEL hier, Want velen van jou en de rest van de ndp aanhang putten hun ‘inspiraties’ vanuit hun hoofdkantoor OCER!!
  En kom me strakjes niet vertellen dat behalve de ndpers nog anderen zijn die van de ndp partij houden!!!!


  Maak melding
 22. @Jean Potage

  Waarover heb jij het?!
  Hahahaaaaaaaa…je baasje bouta voelt zich heel gelukkig om gezien te worden in de nabijheid van de grootheden in de wereld zoals bv Obama,en de paus.
  Als jij denkt dat deze twee niks weten over het heden en verleden van je baasje dan kan ik je zeggen dat jij drugs snuift!
  Je denkt dat bij elke vermoeden Obama links en rechts moet beginnen te schieten zoals bv gebeurd is in Suriname in 1982 ?Die leeghoofd is niet Obama maar je baasje bouta die met amnestie zijn dagen aan het slijten is,dit kan je niet zeggen van Obama!!
  De amerikanen zijn intelligenter dan jij bent ,zij weten dat het de ndpers zijn die prediken dat everything is safe in Suriname !!
  Hun baasje is safe thanks to amnestie en daarmee zogenaamd ook Suriname,wel de amerikanen weten het beter okay. Ze weten waarvoor amnestie staat,snappie!?


  Maak melding
 23. Sima ,Helen K en Sabidiri,heel goed verwoord.
  Neen Ray jullie anti-Suries maken waterkant tot een hel,zo gauw 1 reakatie pro-Suriname is wordt die reaktie met de grond gelijk gemaakt denken jullie dan ,alles wordt gelijk met een MIN beoordeeld.Zie maar Sima typt haar mening en een eerlijke ook en gelijk wordt diegene of geprobeerd haar/zijn vingers te smoren of men wordt voor paarse dit of dat uitgemaakt,ik denk ook dat jullie Suriname en de Surinamers liever van de aardbol zien verdwijnen,for get it,zal nooit gebeuren nog ff en jullie staan in de rij om aub in Suriname toegelaten te worden,want Suriname gaat snel hoger op.
  Ray lees nou zelf wie hier denken de controle te hebben juist ja jullie anti-Suri.
  En Esmarald jij doet alsof je heelwat voorstelt,zeker weten niets is minder waar hoor.
  Ik ga graag naar Suriname en zie de vooruitgang,kan me niet schelen of het door Bouterse komt,mijn hart gaat naar het volk.


  Maak melding
 24. Weet je ray.
  Jullie hebben na 82 zoveel mensen achter je gehad,ook mij.
  De massa.
  Maar om leugenachtige redenen zijn jllie de massa kwijt.
  Er zullen nog meer overstappen.
  Jullie zijn nog met een handje vol.
  We hebben jullie door.
  Jullie komen niet meer aanbod,zeker niet met nps als blok aan jullie been.
  Vhp is nog zo groot omdat hindu etnisch stemmen.
  Wij willen jullie niet als alternatief.
  Ik stem nog eerder op een koe of olifant dan nieuwfront.


  Maak melding
 25. @isniewaar
  Als je een volgende keer naar Suriname komt dan verzoek ik je om een andere bril op te zetten en je paarse bril thuis te laten.
  Maar dan ik verwacht ook niks nuttig van jouw of van een Sima,Helen K,of Sabidieri,
  Voor jullie die het niet erg vinden wie of wat allemaal het land lijdt maar gewoon meedoen aan heldenverering,een held met amnestie nog erbij,tja iets zinnigs verwachten van jullie is netals wachten op het einde van de wereld. En hiermee heb ik alles gezegd!


  Maak melding
 26. @alleen,wie heeft je gestuurd om mijn reacties te lezen.
  Sla ze over tok!

  Jij en die andere lozers hier,zoals sabi,alias afu etc etc. flikker lekker op van deze site, als het je niet bevalt.
  duhhhhh.

  Het is geen verplichting hoor, om elke dag met je werkeloze ongewassen kop, je pc op te starten, om te lezen wat de anti-bouta brigade schrijft.
  Dit noemen ze zelfkastijding (zie van dalen).

  If you can’t take the heat,pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeee
  Stay out of the kitchen…


  Maak melding
 27. Stof tot nadenken !!!!!!!!
  De amerikaanse ambassadrice weerspreekt het gebler van santhokie toentertijd,
  Of heeft suriname zo goed werk vericht dat de terreurdreiging is afgenomen!!!
  Het één of het ander.
  Aan alle forumleden een bezinvolle EID AL-FITR


  Maak melding
 28. @Jahjahfaya

  Wij zij n de massa kwijtgeraakt om leugenachtige wijze?!!
  Mens velen vrezen voor hun leven,en dan heb je weer anderen die om een gratis beloofde computer,een lapje grond,geld ,of ander materiele geschenk, hun ziel aan de duivel verkopen!!!O,ja wat als de lijder van het land een slaapliedje voor je komt zingen die luidt…slaap maar door schone slaapsters van Suriname,jullie moeten alleen maar wakker worden om te eten en te slapen en het badkamer te gebruiken,het werk voor jullie zal gedaan worden door de toekomstige nieuwe surinamers ,de haitianen en de chinezen…
  Zeg maar Jahjahfayah,welke jeugdige zal niet willen stemmen op deze crimineel,je baasje ,en dan heb je weer dat bouta zegt..hopenlijk worden de kindertjes later zoals mij,zeg maar Jhjahfayah,wie zou niet graag ‘president; willen worden zonder echt ervoor gewerkt te hebben?!!
  De boeven in Santo boma zelf dromen om het groots te kunnen maken en die inspiratie krijgen ze van je baasje!!Zeg mij als het niet waar is dat deze gevangenen voor bouta gaan stemmen!!!
  Waarom denk jij dat je baasje AMNESTIE heeft heden…kan je dit voor mij verklaren…


  Maak melding
 29. @jahjahfaya

  Je hebt een gevoelige snaar geraakt bij Ray mang.
  Wees niet zo negatief tegen Ray baja.
  Want Ray is de meest positief persoon van de heeeeeele wereld.
  Eigenlijk zouden ze de forum van Waterkant moeten wijzigen in Raysforum en hem het alleenrecht moeten geven. Alleen zo kan Ray gelijkgestemden aan zijn zijde krijgen. Want dan kan hij reageren op zijn eigen gezeik. weet je wel!
  Dan zou je zoiets krijgen als;

  Ray1; ‘Bouterse is een moordenaar’
  ray2; ‘ of niet. en vergeet vooral niet ook een drugscrimineel’
  ray3; ‘en da wat denk je van zijn zoon dang’
  ray4; ‘ja inderdaad die ooktoe ja ‘
  ray5; ‘dino heet hij tok’?
  ray6; ‘ja mang. Dino de dagoe’
  ray7; ‘O, ik dacht dat hij Dino Bouterse heette.
  ray8; ‘zo heet die vieze president toch ook’?
  ray9; ‘nee die heet Ameraali’
  ray10;’o, maar Ameraali is o.k hor. hij is helemaal niet vies’
  ray11;’die naam van die vieze president eindigt op ee’
  ray12; ‘o, je bedoelt diaree’
  ray13; ‘nee dat is wanneer hij loesbere heeft’
  ray14; ‘o, daarom levert hij alleen maar schijtwerk af’

  satire op de bovenste plank!


  Maak melding
 30. Voor Amerikanen is Suriname veilig, voor Surinamers die hun kritiek over deze regering niet onder stoelen of banken steken is Suriname helemaal niet zo veilig; pater Choennie, het meisje Lieuw On, G. Samson, I. Brave, de cameraman en Gail Eyk van Apintie om maar een paar namen te noemen. Deze mensen zijn allemaal fijntjes en soms minder fijntjes te kennen gegeven dat ze niet te veel mogen zeggen over bepaalde figuren.


  Maak melding
 31. @karm
  Hou toch op mens,
  Santokhi is de eervolle ,ex voorzitter geweest van de Cicad,een job waarvan je ndp lijders alleen dromen kunnen.

  De enige terrorist waarvan Suriname te vrezen heeft is je baasje .Een terrorist met Amnestie …whahahaaaaaa


  Maak melding
 32. 07 augustus 2013

  Beste mensen,

  Een woordvoerder(ster) van een ambassade van de U.S.A. praat nooit op eigen titel. De tekst wordt, in dezen, voorgeschreven door haar meerdere; de ambassadeur/ Ministerie van Buitenlandse Zaken van de U.S.A.

  Het oordeel van de U.S.A. op de huidige regering in Suriname, t.a.v. wet en recht, is positief.Tevens draagt deze uitspraak een politieke lading die anderen langzaam moeten gaan begrijpen.

  Dat de Amerikanen in Suriname het land vredelievend vinden is duidelijk.De meeste moslims in Suriname gedragen zich ook zo, althans de mening van Srika.

  Maar Srika heeft van ‘opa Srika’ een wijsheid geleerd:

  Te yu mopo te neti fu sabana en yu e waka tapu a krin bradi pasi, yu musu lukubung dji makasneki.

  Je kan je veilig voelen, maar er is maar een gek nodig om die veiligheid teniet te doen.
  Dus Suriname, waakzaam blijven!!

  Srika waakt wel over Henk Molenaar en zijn cabalen.
  Srika


  Maak melding
 33. Dus ze vrezen voor hun leven,heb je het artikel begrijpend gelezen?
  Dus je liegt gewoon weer.
  Dit is het gevolg als je mensen demoniseerd.
  Nu is iedereen naar de so called vijand.
  Lege handen sta je.
  Jullie bestaan uit max 300 man.
  Jullie behoren bij de bedreigde diersoorten die elk moment kunnen uitsterven.
  WNF doet giro 555 voor jullie open..


  Maak melding
 34. Die Amerikaanse ambassadrice met haar bodyguards heeft geen last van de djoeka-terroristen die de ene overval na de andere plegen. Anders zou ze wel anders piepen. Bovendien spioneren de yankees vanuit Suriname flink op Frans-Guyana, m.n. de rakettenbasis.


  Maak melding
 35. Bij de uitspraak van Soebhaan moet men toch een beetje achter het oor krabben.Het is niet het westen dat de moslim doodt maar de moslim onderling.Geef een moslim een wapen en hij of zij levert je de slachtoffers.Voorbeelden te over!


  Maak melding
 36. Henkes,

  Gelukkig is amerika anders noh?
  Gelukkig mag je alles zeggen over de overheid noh?
  Gelukkig hoef je als klokkenluider niet een buitenlandse ambassade in te vluchten omdat je de misstanden van de overheid openbaar maakt noh?

  Lange leve de vrije meiningsuiting in Amerika noh?


  Maak melding
 37. Loud en clear!!!!!!!
  thumbs up! mebaryu.

  “Dat de Amerikanen positief over Suriname hebben geoordeeld is zo een beetje voorspelbaar. Ze willen SME geenszins tegen de haren in strijken, eigenlijk interesseerd de Amerikanen enkel het “drugs”gedrag van die paarse(lijder). Dat is wat hen het meest bezig houdt, voor diegene die dit niet doorhebben. Wel vind ik de uitspraak van de moslimvoorzitter over de massamoordenaar Bin Laden erg ongenuanceerd, om te stellen dat er geen bewijzen tegen Osama zijn. Waar heeft deze man altijd geleefd, volgens mij op de maan, want zijn uitspraak vind ik erg naïef. Het is natuurlijk begrijpelijk als moslim zal je Bin Laden altijd een held vinden, ieder zijn eigen smaak, hoe bitter ook!”


  Maak melding
 38. @Jean Potage

  Ik heb het allang geweten sinds je eerste reaktie gelezen te hebben en dat is….JE HEBT HELEMAAL GEEN HERSENEN!!!

  Jean Potage
  die denkt te plegen sabotage
  Om Ray proberen te verlaan
  moet je wat eerder opstaan
  Ray is niet bang voor je vriendje Helen K,Sabidieri of een jahjahfayaja
  Haibaya,


  Maak melding
 39. @Esmerald

  Hij is gewoon een zwijn.
  Hij krijgt thuis waarschijnlijk niet waarnaar hij smacht en nu komt hij zijn verdriet hier uithuilen…eh ik bedoel uitschelden…
  Whahahahaaaaaa……


  Maak melding
 40. @Jhjahfaya

  Niet het amerikaans personeel is bang ,ze gaan nooit bang zijn voor de one and only terrorist van Suriname,maar wij het gewone volk!!
  Stel je voor ze sleuren je uit je bed in je pyama’s en eer je het weet ben je dood. Je houdt een stille protest demonstratie en je paket met KOGELBRIEF ligt al klaar voor je met de complimenten van de ndp en bende!Na jaren in suriname als ambassade personeel gewerkt te hebben hebben ook de amerikanen in de gaten dat de surinaamse moslim groep vredlievend is.
  Met Pakistan waar Osama zich huis hield doet Amerika normal zaken en gaat de steun onverkort door.
  Dat amerika zaken doet doen zij dat niet uit respect met bouta,maar gewoon om humanitaire redenen. Ze gaan toch niet geheel Suriname afstraffen voor de terroristische daden van 1 terrorist in Suriname?!Zie jij je gestrst worden voor de wandaden van een ander?!!Ben je bereidt om voor zijn zonden te gaan boeten en intussen mag hij vrij rondlopen met amnestie?!!


  Maak melding
 41. Stof tot nadenken; Een zeer en zeer groot gebouw staat aan de Livornoweg terhoogte van de eerste drempel vanuit de Indiragandhiweg.Het zou of zal een multifunctioneel gebouw worden van de Moslims.Als Surinamer ben ik er trots op dat zo’n gebouw daar staat, maar ook verneem ik in de wandelgangen het volgende; Het gebouw werd gefinancieerd door lieden uit uit het midden oosten die dagelijks met de koran en een bazooka op de schouder lopen.Na de perikelen omtrent Sadam en Binladen werd de financiering ervan stopgezet. Hopelijk hebben zij dat geld nodig voor anderezaken.Ik concludeer thans dat die financierders ook op Surinaams bodem willen vestigen of iets in die zin. Ik hoop niet dat Michel Soebhaan, voorzitter van de Surinaamse Moslim Associatie overkant van dat gebouw woont of in elk geval iets met dat gebouw te maken heeft. Op zich geen probleem maar de inlichtingen diensten moeten aan het werk gaan. Ik zal blij zijn als ik aan het verkeerde eind heb. Tenslotte concludeer ik uit de verklaring van de heer Subhaan, dat hij de terroristische akties goedkeurt omdat er te veel mensen zijn gedood om een man.


  Maak melding
 42. Ray, Jean Potage heeft waarschijnlijk zijn naam vermoedelijke te danken aan de dikke soep in zijn boven kamer i.p.v. hersenen, wat een conclusies kan die gast trekken, uit welgeteld 4 zinnen.


  Maak melding
 43. Ik vraag me trouwens wel af hoe serieus moet je die uitspraken van de Amerikanen nemen. Bij de voorgaande verkiezingen, waar Bouterse ook voor het presidentschap ging, maar noodgedwongen Parmessar als stroman naar voren schoof, omdat Amerika had gesteld dat wanneer Bouterse president zou worden, de politieke betrekkingen zouden worden stopgezet, dus zo de wind waait waait me rokje, of zouden ze anderebedoelingen hebben en wordt er een rook gordijntje opgehangen


  Maak melding
 44. Eling Ka ef Elleen Blijd /Bustamente of wie wat dan ook.
  Wat jullie vinden intersseert me geen M…. Ik heb het in elk geval over feiten/waarheden. En steeds weer geven de paarse DOMMIES toe dat die DiDiBrie in Su alleen maar tegen Suries tekeer gaat en ze doodslaat /doodschiet.Hoe kan men nu zeggen datik de dingen die ik schrijf in Su moet vertellen.Ja ik ben zeker een van de mensen die zo hoop dat DiDiBrie ,zoon en Co opgevreten wordt door amerikaanse kogels.Het spijt me voor jullie,maar dies na mi innige wens,vooral vanwege het feit dat ik hem niet kan opsluiten en hij installeerd heel binnenkort zijn Constitutioneel Hof en Waarheids-Cie.En dat van de Amerikanen dat ze zo goed over Su hebben gesproken hahahhahahhaaaaa die Am weten hoe dom Suries zijn .Ze zeggen je precies wat je wilt horen,maar ze weten echt wel dat Wayne Telgt bedreigd wordt. De Amerikanen weten dat Joyce Abdoelakhan bedreigd wordt.De Amerikanen zijn op de hoogte van wat er met Iwan Brave was/is gebeurd.De Amerikanen weten ook dat de in Su bellende Lisbet op de radio openlijk door Cliff Limburg is bedreigd geworden.En voor de genen die op deze site problemen hebben met tegenstanders van DiDiBrie die moeten behalve op de site van Dino DiDiBrie ook richting SRS limbo bto oprotten.Odi een breedlachende neger.
  Glenny.


  Maak melding
 45. @Jahjahfayah

  Och,heb je ook artikelen die bv gaan over de dec moorden,moiwana slachtingen ,coup 1980,telefoon coup,bouta amnestie??!!!En dat allemaal op 1 plaatje?!


  Maak melding
 46. Woensdag 7 augustus 2013 om 17:47 uur, door hans

  “… Amerika had gesteld dat wanneer Bouterse president zou worden, de politieke betrekkingen zouden worden stopgezet, dus zo de wind waait waait me rokje,…”

  Aha !
  Een waaiende rokje ! dacht ik ’t niet.
  Naast flikkers,pedofielen en gekke hindoe koeien hebben we ook nog te maken met travestieten op deze site.


  Maak melding
 47. woehahaha wij zijn niet bang!! hoe dom kun je zijn stelletje domkoppen!! als zo een mafkees zichzelf opblaast denk je werkelijk dat hij denkt van oooooo wacht de Surinaamse ambassade is daar, laat ik maar een paar metertjes opschuiven??? nou???? wat denk je zelf? het is hun om zoveel mogelijk doden te doen of ze nou geel groen rood of Surinamers zijn daar geven hun echt niks om het gaat van allllllaaaaaaahhhh hakkenbar….kaboem!!! typisch Suridoms!! wij zijn niet bang pfffffffffff doe stoer hoor!!


  Maak melding
 48. Reply to glenny;
  De Yankees wisten/weten ook dat regering arron corrupt was,
  en dat brave provoceert, dat apintie anti is, dat limbo perschef is, dat el vene een pak-slaag heeft gehad 4 zetels, dat Brunswijk een/de presidentschap ambieert, de paus heeft ontmoet en handjes geschud, de president van China heeft ontmoet en handjes geschud en zaken mee doet, dat er crisis heerst nl en EU, dat rutte aansluiting zoekt via didibrie om zaken met China te doen om orders binnen te slepen, en ten slotte dat didibrie van jouw de 1e surinaamse president is die handjes heeft geschud met jouwamerikaanse president Obama.

  Thx for valling, i,m back…


  Maak melding
 49. Glenn en gay

  Tjee,mi ati e brudu,
  Zielig man,glenn komt niet eens uit zijn woorden.
  Ray schrijft elke dag het zelfde als strafwerk wat je op school kreeg.
  Vast lopende plaat.
  Vervelend man!
  Knuffel.
  Familie huge


  Maak melding
 50. @Ray

  om jezelf te kijk te zetten heb je mij niet NODIG
  jouw ongeletterdheid en analfabetisme maakt dat OVERBODIG

  wat een waanzin dat je denkt dat jouw Nederlands van enig niveau IS
  wat jij schrijft valt onder de categorie prut en KATTEPIS

  jij bent een one issue MAN
  zeiken en dramatisch doen is het enige wat je KAN

  Bouterse, Bouterse en nog een BOUTERSE
  Hij is jouw kwelgeest, ik zeg het JE

  jij maakt van elk onderwerp een Bouterse issue
  maar Bouterse e-see-JOE

  tide, tamara, trajari RAY!
  worden jouw woorden serieus genomen? wis en waarachtig NEEEE!


  Maak melding
 51. @ Snowden. Ik woon in Suriname, ik maak me op de eerste plaats druk om Surinaamse- en niet om Amerikaanse toestanden, niet omdat Amerikaanse klokkenluiders vervolgd worden door hun regering zou ik er niets van mogen zeggen als de Surinaamse overheid hetzelfde zou doen met Surinaamse klokkenluiders.


  Maak melding
 52. de enige reden dat de moslims zich gedeisd houden in Suriname, is dat ze nog een te kleine minderheid vormen om jihad te voeren. Dat zou suicide van de gemeenscghghap betekenen. Ze wachten to ze over een tijd procentueel sterker zijn geworden……


  Maak melding
 53. Ik huiver en bibber. Niet omdat ik koorts heb of omdat het pijpestelen regent. Nee, ik ben namelijk gaan onderzoeken en bleek dat die Soebhaan inderdaad overkant van het groot gebouw woont en daarover gaat. Als zo’n man zegt dat hij terrorisme goedkeurt want er zijn teveel mensen gedood om een man,dan wordt ik bang.


  Maak melding
 54. De denker

  Eerst nadenken okay,
  De paus schudt de handen van een ieder,de zondaren en de niet zondaren,ae amnestie lijders en de niet amnestie leiders,de drugs dealer,de moordenaar,porno blad verkoper,de homo’s kortom ,zijn taak is de handen schudden en doen alsof het je niet aangaat wie of wat voor je staat.Poseren met een geforceerde glimlach de handen schuddend voor de camera’s is ook zijn dagelijkse taak.
  En toen hij achter Obama mocgt aanlopen moest je je baasje zien glunderen ,het leek alsof hij net God op aarde had gezien ,terwijl de andere regeringsleiders zich normaal gedroegen.Obama in levende lijve ontmoeten is normal voor ze.Oh ja zelfs ahmedinedjad ,de ecx president van Iran gaat naar Amerika en dat doet hij zonder de hulp van Amnestie.
  Hmmmmmmm…waarom reist je lijder niet naar Nederland?!
  Hij heeft toch amnestie,nederland zegt zelf je mag komen…Waarom gaat hij niet?


  Maak melding
 55. Henkes,

  Uiteraard maak jij je meer druk om misstanden die zich in Suriname plaatsvinden dan in andere landen. Jij woont nou eenmaal in Suriname.
  Maar dat wil niet zeggen dat het in Suriname veel anders aan toe gaat dan in andere landen. Ik heb al Amerika genoemd maar ook in het land waar ik woon, Nederland worden mensen die zich durven uit te spreken tegen de overheid (de klokkenluiders) finaal de vernieling in geholpen. Dan heb ik het over schrijnende gevallen waarbij deze mensen hun baan verliezen en uiteindelijk op straat belanden omdat ze noodgedwongen hun huis moeten verkopen. En dat alleen omdat deze mensen gebruik maken van hun recht om hun mening te uiten tegen de overheid.
  Dat wil uiteraard niet zeggen dat daarmee de beknotting van die vrije meningsuiting in Suriname goedgepraat moet worden. Absoluut niet.

  Henkes, wanneer je de mededeling doet dat beknotting van de vrije meningsuiting ook in Suriname voorkomt dan geloof ik jou meteen. Want dat is niet uitzonderlijk.
  Waar je ook woont wij willen allemaal wel in een ideale wereld leven. Helaas is dat niet zo.
  Amerika, Nederland, Rusland, China, etc.. etc.., de ideale wereld bestaat jammer genoeg niet.

  Het enige wat ons rest is onze mening te blijven geven over zaken die niet goed gaan maar zeker ook over zaken die wel goed gaan.

  Amerika is een buitenlandse mogendheid die best wel enige invloed heeft in de wereld. Dat mag je wel stellen neem ik aan.
  En wanneer Amerika de volgende mededeling doet over Suriname ; “Wij prijzen ons gelukkig om in Suriname te zijn, Suriname heeft een vreedzame en verdraagzame samenleving”.
  Dan mag je als Surinamer deze mededeling best wel als een compliment beschouwen en met gepaste trots accepteren. Lijkt mij.
  Wat Amerika echter NIET heeft beweerd is dat Suriname een perfect land is om in te wonen. Want Henkes, dan komen we op jouw mening dat ondanks dit compliment van Amerika mensen in Suriname dus wel degelijk beknot worden in het uiten van hun mening ten opzichte van de overheid en gezagdragers.
  En daarmee Henkes, ben ik het voor de volle 100% met je eens. Zonder tegenspraak!


  Maak melding
 56. Als die Didibri”s Santoki en Vene enige daadkracht hadden getoond in die 15 jaar om Bouterse op te pakken,want ze hadden heel veel steun van Nederland,was je innige wens uitgekomen Pengel,dus niet zeueren og ga dat doen bij je diidrie’s Santoki en Vene.


  Maak melding
 57. Ray,

  inmiddels weten wij allen dat jij niet de aller snuggerste bent die op deze aardbol rondhuppelt.

  Vertel eens; wat zou Bouterse in Godsnaam op dit moment in Nederland moeten zoeken?? Naast het feit dat hij niet zal komen om jouw suffe kop te komen bewonderen heeft de Nederlandse overheid reeds in eerder stadium gemeld Bouterse niet als de president van Suriname te accepteren en ze hebben bovendien alle financiële hulp stopgezet.
  Bouterse bezoekt alleen bevriende naties en naties die
  bereid zijn zaken met Suriname te doen.
  Op dit moment kan Suriname Nederland niet als een bevriende natie betittelen . Helaas.

  Op het moment dat jouw kleingeestige baas Rutte Bouterse als president van Suriname accepteert en Nederland zich als een bevriende natie gedraagt ten opzichte van Suriname dan zal de tijd zeker aanbreken dat Bouterse op Schiphol landt en ook de hand van Rutte zal schudden. En dan zal jij of wie dan ook Bouterse geen haar kunnen krenken.
  Wat velen bij voorhand ook voor onmogelijk hadden gehouden; de ontmoeting met Obama en de Paus, is ook waarheid geworden.
  Nederland heeft reeds een klein vriendelijk gebaar naar Bouterse gedaan ( eerst was Bouterse niet welkom en nu mag hij plotseling wel weer naar Nederland komen) en geloof me, die dag zal aanbreken dat Nederland door de knieën gaat en Bouterse zal accepteren als de president van Suriname. Dat zit echt aan te komen.
  Er zijn reeds vele signalen dat Nederland haar houding
  verandert.
  Ray, noteer het maar alvast in jouw agenda. Wanneer Bouterse in 2015 wederom als president van Suriname wordt gekozen komt hij naar Nederland! Let op mijn woorden!
  Dan mag ook jij jouw president in levende lijve aanschouwen. (en de hand schudden)


  Maak melding
 58. okraD,

  een vreedzame en verdraagzame samenleving, volgens mevr, Elliot.

  jouw tirade t.a.v. flikkers, pedofielen, gekke hindoe-koeien en travestieten geeft daar geen blijk van.

  Jij bent het schoolvoorbeeld van een a-sociale, ongemanierde, niet opgevoede, werkeloze, paarse rioolrat.


  Maak melding
 59. @isnietwaar

  HET IS NIET DE TAAK VAN EEN PRESIDENT OM EEN CRIMINEEL AAN TE PAKKEN!! HET IS IN GEEN GEVAL VENETIAAN ZIJN TAAK GEWEEST OM JE BAASJE OP TE PAKKEN.JE baasje wordt niet vervolgd voor de moiwana slachtingen en noch voor de coup van 1980.Je baasje wordt vervogd voor de moord op 15 ongewapende burgers!!!Het is de heer Santokhie geweest die in 2007 deze procedure aan de gang bracht.Dat hij veel tegenwerking moest verwerken stond vast,denk jij dat de amnesialijders in 2007 de waarheid zouden praten.Het ligt bij de rechters om vonnis te vellen maar dat ze bang zijn weet de hele wereld!!!!Waarom gaat je baasje niet gewoon naar Boxel om het tegendeel te bewijzen??!!


  Maak melding
 60. Reply to ray-tje:
  Met jou een debat voeren lijkt me zwaar vermoeiend. Gebed zonder End. Normaliter reageer ik niet op zulke plaatsbare berichtjes. Feiten tellen en niet langs de noten spelen, je lijkt daar een master in met je dorpelingen. Vraag: waar is ’t mis gegaan, mrt.’80, nov.’82 of dec.’82??
  Gelet op ‘Oorzaak staat tot Gevolg’.
  En verder, wees gerust alles terecht!


  Maak melding
 61. ray lijdt aan het syndroom van Bouterse maar Ray weet
  zelf bij god niet waar dat naar toe leidt.
  Is Bouterse nou een leider of een lijder?
  Uhh? Lijden of geleid worden?
  Ondertussen laat Ray zich wel geestelijk leiden door Bouterse. Hij weet dat zelf niet overigens.
  Bouterse boekt successen en Ray lijdt meer en meer.
  Maar die lijdensweg heeft Ray zelf ingezet en daar lijkt geen einde aan te komen. Nu leidt Ray een solitair bestaan waarbij Bouterse constant het lijdend voorwerp is. Ray heeft bewust gekozen om te lijden en Bouterse om te leiden.
  Uhh?? Bouterse, leider of lijder?? verdorie wat is het nou?? baja wat een lijdensweg voor Ray.


  Maak melding
 62. .. eerst president van Suriname worden, de Verenigde Naties toespreken, Obama ontmoeten, de paus ontmoeten..,
  next step is Holland..??
  indeed! wees gerust , alles komt terecht!


  Maak melding
 63. Ray,

  Het is Santhokie die de misdaden die gepleegd zijn
  door de jungle commando in de jaren 80 onder de amnestiewet heeft geplaatst.
  Het is dus Santhokie die de grondlegger en bedenker is geweest van de amnestiewet.
  Dat ook de misdaden begaan door Bouterse in de jaren tachtig onder diezelfde amnestiewet is geplaatst is
  gewoon een voortvloeisel uit een wet die bedacht is door Santhokie.
  Destijds hebben ze allemaal voor gestemd;
  Venetiaan, Ruth Wijdenbosch, Sardjoe, Rantjitsingh,
  Jogi , die pae en noem maar op…


  Maak melding
 64. Over welke tirade heb je nou precies henk ?

  Val je toevallig onder een der genoemde categorien,..de gekke koe misschien of claim je ze allemaal als jouw domein ?

  Op welke staart heb ik nou precies getrapt, want zelf heb ik het idee dat het bij jou puur om de aandacht gaat.

  ” Jij bent het schoolvoorbeeld van een a-sociale, ongemanierde, niet opgevoede, werkeloze, paarse rioolrat.”

  Afgezien van de woorden: werkeloze en rioolrat (wat voor jou zeer vertrouwd moet zijn) is het volstrekt duidelijk dat je geen idee hebt v/d betekenis van de rest, anders had je wel geweten die jou op het lijf zijn geschreven.


  Maak melding
 65. jij-bakken zijn een teken van zwakte en gebrek aan woorden, maar ik verbaas mij er niet over hoor, orkaD. Laagopgeleide, laffe, slaafse meelopers achter een coupe-pleger, dictator, drugsdealer en seriemoordenaar uit een bananenrepubliek neem ik niet serieus.


  Maak melding
 66. Ik weet echt niet wat je allemaal nu weer probeert duidelijk te maken, maar ik heb wel een vraag aan je.

  Heb jij vandaag wel al je voorgeschreven pillen ingenomen ?
  want ik heb zo m’n twijfels.
  Met die lage opleiding valt het wel mee.
  De enigste reden waarom ze ook jou daar zouden toelaten, is wanneer jij je zou aanmelden bij de beveiliging om de toiletten te komen schoon likken, met alsnog het risico dat je wordt ontslagen omdat je zelfs daar nog te stom voor blijkt te zijn.


  Maak melding
 67. 08 AUG. 2013

  Hoe is het mogelijk, dat sommigen van jullie, hier op dit forum, de statement van de Amerikanen naar de Surinaamse regering toe niet kunnen vatten?
  Srika


  Maak melding
 68. Esmarald ,je zit achter je pc en denkt te weten wie wie is,alleen is alleen en ik ben isniewaar,waar haal jij het vandaan om mij voor alleen aan te zien?
  Ach ja ik las een eerdere posting van je naar Sima toe, naar aanleiding van je typgedrag kan men je precies uittekenen,je bent er zo 1:een creoolse nietsnut die op alles en iedereen scheld,namen verkrachten enz.
  Ga wat nuttigs doen in je miserabele leventje en gedraag je als een dame en niet als een viswijf.


  Maak melding
 69. Wat Stom vindt ik van de voorzitter van de SMA Subhaan ,dat de Americanen bang moeten zijn ,over wat in Irak is gebeurd.Wel weet je wat ik me nu afvraag hoe zit het nu in Irak moorden de moslim niet mekaar ,en serie: en Libie; en al die andere moslim landen slachten ze niet mekaar? Om hun eigen moslim geloof? Dus M Soebhaan de Amerikanen helpen de zwakke.


  Maak melding
 70. Ik geef mij mening niet meer want als ik het doe dan schrijven mensen dingen tegen mij alsof ik onzin schrijf.
  Ook in Nederland schrijf ik dingen die op waarheid berust en die worden ook gepubliceerd zonder enige
  commentaar punt uit.Ik lees ook andere meningen van mensen die ik goed vind maar er staan ook wat onzin van die gaten likkers bij.


  Maak melding
 71. Ray, Henk en anderen,

  Die @okraD heeft een apenbrein. Er zal nooit iets goeds komen uit die grijze (intussen zwarte) massa. Zijn/haar geslachtsorgaan is honderd keer groter dan haar/zijn brein. Dus bespaar je de moeite van een discussie. Apen discussieren niet, ze doen hun ape-dingen. En zijn daar zeer content mee. Vooruitgang zal er nooit komen bij hen.


  Maak melding
 72. Als ik al die bovenstaande berichten hiet lees , vraag ik me toch echt af hoe het zo met mensen kan komen, hoe kun je jezelf als weldenkend mens zo opstellen achter een , (massa) moordenaar en drugshandelaar/dealer/smokkelaar, hoe laag kun je zinken, als je dat zegt/schrijft krijg je een waterval van verwensingen, intimidaties en bedreigingen over je heen, en dat durven ze democratie te noemen, en dat heet vreedzaam en verdraagzaam te zijn?,


  Maak melding
 73. @hans. het antwoord is simpel. Money talks. Degenen die achter Lucifer’s vriend staan krijgen daar geld / percelen of baantjes voor. Of ze worden lekker gemaakt met de rijkdom van anderen die zogenaamd hen zou toebehoren.


  Maak melding
 74. Sabidieri nu mag jij weer reageren want een andere onhebbelijke gewoonte van diegenen die ik bedoel datze altijd het laatste woord en gelijk willen hebben, mag van mij hoor, er zijn genoeg andere wel verstandige mensen


  Maak melding
 75. @jesse,

  Doe maar geen moeite primaatje, jou oorverdovend gebrul zal je niet de aandacht bezorgen die wenst.
  Die Ketting waar je aan aan vast zit, is slechts ter bescherming van jou en de andere dieren.


  Maak melding
 76. OkraD, hoe zou het toch komem dat wanneer ik een posting van jou tegenkom, ik altijd aan Jungle Book moet denken , met name de passage waar de apen ruzie, met elkaar hebben en elkaar voor van alles en nog wat uitmaken


  Maak melding
 77. henk:

  Kakkerlakken = zeker als ze paars zijn = gedijen het best in het riool. Dat merk je toch aan de reacties van die Bouterse-vlooien zoals okraD,Sabidieri en Pero.

  Wat ze niet doorhebben is dat Bouterse zijn eigen aanhang minacht. Hij veegt er zijn reet mee af en spoelt ze door het riool.


  Maak melding
 78. @hans,

  Naar mijn mening gaat het pas mis als lagere organismen de overhand krijgen op de hoger ontwikkelde varianten.
  De natuur heeft daar voorbeelden van genoeg te over.
  Jij of Henk molenaar die welke Surinamer dan ook als kakkerlak bestempeld, is net zo iets als een lintworm (parasiet)die de gastheer de les gaat voorlezen.


  Maak melding
 79. Dunken
  Molentjenaar,

  Begin je alvast voor te bereiden op een heel lange paarse tijd.

  Suriname is al de risee van Zuid Amerika als de ultieme bananenrepubliek.

  Wees daar maar trots op…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES