‘Kruistocht corruptie ook voor Abrahams’

81

PARAMARIBO, 6 aug – President Desiré Bouterse zou ook een onderzoek moeten instellen naar mogelijke corruptie onder ex-minister Ramon Abrahams van Openbare Werken, OW. Dit stelt parlementariër Ganeshkoemar Kandhai (Nieuw Front/VHP). De oud-minister van OW verwacht dezelfde voortvarendheid die Bouterse bij diens aantreden aan de dag legde.

Toen beloofde het staatshoofd een kruistocht tegen corruptie. Hij zou ‘de helft van de VHP laten opsluiten.’ “Kort na het aantreden van deze regering heeft de president een onderzoek gelast op Openbare Werken over handelingen die gepleegd zouden zijn in de periode 2005 – 2010. Wij kijken uit naar de resultaten”, zegt Kandhai tegenover de Times of Suriname. Inderdaad kwam er een onderzoek dat door Abrahams zelf geleid werd. Er zouden aanwijzingen van corruptie zijn.

Tot vervolging kwam het tot nog toe niet. Kandhai verwacht niets minder dan voortzetting van de kruistocht: “Als de overwegingen zijn geweest een beleid te voeren dat goed is voor land en volk, dan zal dat beleid voortgezet moeten worden.” De oppositie heeft intussen vragen gesteld over de gang van zaken onder Abrahams. Diens opvolger, Rabin Parmessar, wil het parlement om meer geld vragen, omdat OW door zijn begroting voor 2013 heen is.

Bekijk ook:

81 REACTIES

 1. DNA moet haar goedkeuring voor meer geld aan OW onthouden,zolang er geen duidelijkheid is verkregen waar de gelden zijn gebleven die onder Abrahams zijn verspild.


  Maak melding

 2. parmessar zijn dagen dagen zijn geteld 70% van zijn volgelingen van hindoe kom af wetwn nu dat hij een wolf in schaapskleren is als hij niet oppast zal hij door het pesoneel van ow zelf bedankt worden hij wil het volk laten betalen voor het door zijn boezemvriend en collea partijgenoot Abrahams verduisterde tientallen miljoenen vraag welk percentage heft onze ex-presidents kandidaat getoucheerd

  dood aan het kwartje van rat binder per misser


  Maak melding

 3. Wie voor een ander steelt gedenkt ook zijn eigen zak. De opdracht aan Ah.Braham was de verkiezingskas van de partij te vullen voor de komende verkiezing.Volgens uitgelekte info is die taak inhoudende brutale roof van fondsen van de staat volbracht.


  Maak melding

 4. crruptie iedere dag een niieuw schandaal roof verduistering coke export

  waar zijn onze moral ridders jenny simons misiekaba wangsabesarie manorath etc


  Maak melding

 5. Altijd is een koeli bezig met een Surinamer. ze moeten eens ophouden. zelf een koeli likt een bakra kont. hebben ze niet genoeg ervaring. en zelfs in hun eigen heebbie kijken.


  Maak melding

 6. ‘Heel hard werken voor land en volk’zegt abrahams altijd waardoor hij geen tijd had voor andere dingen.
  Het resultaat is dat hij nu word beschuldigd van corruptie en diefstal.Als hij goed in zijn hoofd was zou hij dat tegenspreken.Een vervloekte parasiet………


  Maak melding

 7. Als DDB zo mans genoeg is om zijn kruistocht tegen corruptie voort te zetten, sluit hij de helft van de VHP op plus de hele NDP. Hij moet eerst Abrahams en diens familie opsluiten. Weet u, forumleden, ze hebben 36 zetels, maar op maandag moest tante Jenny twee vergaderingen cancelen vanwege gebrek aan quorum. Het enige coalitielid dat de wandaden van de partners aankaart is Andre Misiekaba. Denkt u dat zijn dagen geteld zijn?


  Maak melding

 8. Beste Eduard Lupson

  Als Bouterse 1 ding heeft bewezen in de afgelopen 3 jaar is at hij een laffe leugenaar is die het land economisch, financieel en moreel naar de kloten helpt.

  De amnestie wet is het enige dat hij met de grootste spoed en voortvarendheid tot stand heeft gebracht. En dat had hij tijdens de verkiezingen niet aangekondigd.

  Voor de rest heeft deze crimineel HELEMAAL NIETS gepresteerd.


  Maak melding

 9. Knettergek: ambassade openen in Haiti.

  Een goede zaak volgens Lackin omdat: “Het consulaat dient ter ondersteuning en uitvoering van de bestaande en toekomstige overeenkomsten tussen beide landen. Ook zullen investeringen, in met name de toerismesector, bevorderd moeten worden. Hieronder valt ook de heractivering van de vliegroute Port-Au-Prince-Paramaribo vice versa.”

  Ik pies in mijn broek van het lachen: Er komen vast hordes toeristen uit het straatarme Haiti om de binnenlanden van Suriname te bezoeken.

  KNETTERGEK


  Maak melding

 10. En of moet, een heel diep gaand onderzoek moet komen over mogelijke corruptie onder ex-minister Ramon Abrahams van Openbare Werken, OW.

  Abrahams moet tot op de bot `uitgekleed` worden!!!!

  Bouterse had ons transparantie beloofd!!! Desie Bouterse laad nú zien dat je echtte ballen hebt.Zonder aan ziens des persoon. In het belang van Swietie Sranang.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 11. De verschijning van sommige volksstammen is al een grote leugen en hebben zij nog niet eens gesproken.=
  =
  Daarbij geldt, “het doel heiligt de middelen”. We know them by heart! Namen noemen?


  Maak melding

 12. Bouterse zal Chinese accountants inschakelen om de corruptie te onderzoeken.
  Conclusie van de Chinezen: in Suriname verdwijnt geld vanzelf. Dat ligt aan het papier waarop het gedrukt wordt. Als er zonlicht valt op dat paier dan verdampt het. Abrahams is dus niet schuldig. Niemand is schuldig. A papiera de schuldig.


  Maak melding

 13. Voor de verkiezingen heeft hij gezorgd. DDB heeft de jongeren achter zich. Gratis AZV. Slim toch.De ouders vd kinderen moeten hem dankbaar zijn. Dus straks NDP alleen 36 zetels. En daarna: huilen is voor jou te laat!


  Maak melding

 14. Graag zou ik met iemand een weddenschap willen aangaan, dat dit gewoon een ordinaire laaghartige demonstratie van machtsmisbruik is. Wie denkt deze monadische schurk voor de gek te houden. Dat deze schaamteloze laaghartige volksverlakker met zijn show komt, is om het achterlijke stemvee zoet te houden. Kan of wil de gemiddelde Surinamer niet inzien dat met een laaggeletterde president – geldt ook voor de meeste parlementsleden – nog nooit een land op deze Aardbol vooruit gekomen is. Het probleem is omdat het volk apolitiek is zal ze het gelaten accepteren. En alleen maar een grote bek hebben, maar verder niets presteren of produceren. Wel moet gezegd worden dat de gemiddelde paarsehoeren erg achterlijk overkomt en totaal zonder visie leeft! Dit omdat er niet een met een beetje verstand daar rondloopt. Suriname zal veel dieper weg zakken dan Guyana mocht men weer kiezen voor deze laaggeletterde hypocriet. De teleurstelling in de Surinaamse gemeenschap is onbeschrijfelijk, nu heb ik gemerkt dat men hen meer tot de grootste praatjesmaker kan rekenen. Om hun papegaaien mentaliteit, daarmee bedoel ik het napraten, want daar zijn zij erg goed in. En van horen zeggen kan men liegen! Het is toch bekent wie veel leest kant veel vertellen of die verre reizen maakt.


  Maak melding

 15. Mijn naam is Pinokio en ik steel als de raven, ik ben geen boef in de ogen der paarsen. Maar wat moet je nou als je aan kleptomanie lijd, in Suriname waar men toch niks zegt en niks ziet.


  Maak melding

 16. Verschrikkelijke mensen in de regering van pres DDB.
  Een schurk gaat nooit zeggen,dat hij een boef is.
  Het arme volk gaat naar de knoppen van zulke parasieten.
  Waar blijft de Pres met z,n kruistocht? doofpot gedoe.


  Maak melding

 17. roybe, de heer Parmessar is een Surinamer en hij denkt niet racistisch.Jij wilt graag hebben dat hij weer thuiskomt bij de VHP, samen met alle andere Hindoestanen die lid zijn geworden van andere politieke partijen.Nou,nou,nou, als we zo blijven denken zal het goed komen met Suriname.Ik ga niet terug.


  Maak melding

 18. Dinsdag 6 augustus 2013 om 21:59 uur, door Henk Molenaar

  He witte vriend heb je weer je langspeelplaat opgezet!
  Sodeju zeg hou toch eens op man om onze lieve moordenaar verder zwart te maken.
  Hij is wel erg donker voor een kleine indiaan maar het is geen creool!

  En je schrijft op het eind dat hij niks heeft gepresteerd!
  Hoe kun jij dat weten vanuit Nederland gezien. Je woont er niet maar je geeft een hele heldere mening. Is dit gebaseerd op die rode lap of op echte feiten.
  Deze goede lieve man heeft een zeepsop handel waar hij ontzettend veel mee heeft bereikt,
  Voor een moordenaar en drugshandelaars tot president en dan nog de paus een handgegeven. En niet te vergeten met Seedorf op de foto gestaan.
  Nou dat vindt ik een prestatie dat is mij nog niet gelukt.
  Ik bedoel dat ik de paus en Seedorf nog geen hand heb kunnen geven.
  En de stagaires niet te vergeten.
  En vergeet effe zijn eigen SLM coup niet.

  Dat deze bloedvergieter niks voor Suriname heeft bereikt dat kunnen alleen de kiezers die op hem gestemd hebben beter vertellen want die hebben nu eenmaal geen gemilerde mening!
  De tegenstemmers zullen nooit iets positief zeggen over deze drugsdealer. En dat snap ik ook wel want ik weet het nu ook niet een twee drie uit mijn mouw te schudden.


  Maak melding

 19. Hellen ga maar eerst uit zoeken en kijken wat in politiek Sur.gebeurd .Ik denk dat de nieuws niks mee te maken heeft wat jij schrijf mischien ben je zelf een daarom geef je een voorbeeld aan andere. Abraham moet samen met Bouta in de bak .


  Maak melding

 20. NOU Henk molenaar schreef eens surienaame is niet mijn land waar mijn kinderen in moeten opgroeien nou waarom bemoei jij je dan met alles van su en alleen negatief jij hebt zelf de su volk beleedigt waar zijn dan de mensen van vhp of nps om hem te verbeteren henk rot toch op bemoei je met eigen land want daar is het ook geen koek en ei maar jij bent zo 1 die in elk kont wil kijken wel neem spiegel en begin bij je zelf en Mebaryu noem jij de mensen achterlijke stemvee en de PRESS en parlementsleden laaggelettert hoe slim en gelettert ben jij om mensen vee te noemen trouwens vee kan je nog goed gebruiken en hebben nog nut maar jij bent dan een stuk vuil dat de aarde vervuilt dus alleen maar nadeel kan je niet aan zelf vernieteging doen doe dat voor de mensheidt want achterlijk ben jij als je weet wat dat betekent


  Maak melding

 21. @Boegroe
  Niet wonen in een land waar moordenaars het voor het zeggen hebben wil niet zeggen dat je niet van je geboorte land houdt.Je mag zelfs op de maan wonen en kritiek leveren!Begin jij maar je ndp vrienden te verbeteren ,begin bij je zelve!!
  Wanneer gaat het eindelijk tot jou en je groepje doordringen dat Amnestie niet iets is waar je trots op moet zijn?!Amnestie wil zeggen…IK BEN SCHULDIG….maar ik heb de vrijheid om nog meer leugens te vertellen zonder dat ik gepakt kan worden.Amnestie is bewijs van SCHULDIG ZIJN.


  Maak melding

 22. Parmessar is een grappenmaker: hij wil meer geld zonder vragen van DNA te beantwoorden over de besteding van de gelden door zijn spilzieke voorganger.


  Maak melding

 23. 150jaar afschaffing slavenij heeft nog geen amnestie gehad ,en bouta die moorden gedaan heeft dii nog geen 32jaar oud is wat hij gedaan heeft krijg amnestie


  Maak melding

 24. Prof dr ir drs mr ing pinochio abrahams heeft basja bobo zijn commissie afgestaan en derhalve reeds amnestie ontvangen. Over kolonialisme, corruptie en doorgang van het militair bewind. Zolang basja bobo in het machtscentrum van Suriname gaan wij onder zijn wanbeleid, corruptie, criminele achterban en incompetentie leiden.


  Maak melding

 25. Ze lopen fluitend rond, begeven zich zonder enige gene in openbare ruimten, ze lachen hardop en kijken je recht in de ogen, ze nemen kiek op alles en iedereen. Ze rijden in auto’s en wonen in huizen, waar iedereen van weet, dat ze oneigenlijk bezit zijn.
  Ze zijn schaamteloos omdat ze een zwak ontwikkeld geweten hebben.
  Hun ouders hebben niet gewerkt aan het vormen van hun geweten.
  Zij denken dat het geweten iets is wat je niet hoeft te weten!
  WIE ZIJN ZE?? allemaal die stelen van het land!!
  Getolereerde diefstal!


  Maak melding

 26. Corruptie heb je overal ter wereld, maar in Su hebben ze schijt met wat men van ze denkt en vindt. Corruptie in Su is gewoon aso.
  Mensen weten jullie dat ex-minister Abrahams op kosten van Su een min of meer privé weg laat aanleggen naar zijn riante villa in West-Suriname. Is dat nou corruptie of niet.


  Maak melding

 27. harde werkers met kennis moeten al geruime tyd plaatsmaken (graaiers) voor kennissen van de wolf…

  De wolf zal er alles aan doen om onschendbaar te blijven dus worden zijn vrienden royaal beloond..

  Maar hij is niet voor eeuwig onschendbaar maar wel voor eeuwig een moordenaar.
  Ondanks dat hy de hand heeft gekust van de paus in de veronderstelling dat hij vergeven is van de vele zonden maalt GODS molen sneller dan dat hy denkt…

  LAFFE MOORDENAAR…


  Maak melding

 28. In Suriname zijn politici zoals Abrahams er trots op dat ze hun zakken hebben lopen vullen en dus stelen van hun land. Ze achten zich onkwetsbaar.

  En heel Suriname doet een plas en alles blijft zoals het was.


  Maak melding

 29. Sterker nog, als geen onderzoek en strafrechtelijke vervolging plaats vind deugt en niets van een onderzoek en blijft nog altijd staan van wat ik eerder schreef:
  De centen zitten in de zak van Bouterse.

  Kunt u mij een land noemen waar miljoenen worden verduisterd en de overheid zo een passieve houding aanneemt?

  Ik voorspel u mensen: er zal helemaal niets worden onderzocht en als dat gebeurt dan door de eigen slager van Bouterse die op voorhand geïnstrueerd is om tot een bepaalde resultaat te komen.

  Advies:

  Ik adviseur NF/VHP om op de televisie aan het volk uit te leggen en acties te voeren zodat deze president opstapt. Suriname mist het Egypte mentaliteit, Wet en waarheid hebben ze nimmer van gehoord.

  AFZETTEN DEZE REGERING.

  BOUTA WEET ALLES, BOUTA IS DE OORZAAK VAN ALLES!


  Maak melding

 30. Woensdag 7 augustus 2013 om 01:01 uur, door boegroe

  Beste boegeroep ik hoop dat je wel eens bent met wat op de cd van Henk Molenaar staat!
  Dat hij dezelfde cd draait is niet plezierig maar de tekst over onze kleine moordenaar is wel juist!

  Grtn Piet

  Ps gebruik eens wat punten en komma’s dat kunnen we dat taaltje van jou ook lezen.


  Maak melding

 31. @john
  “Abrahams heeft aannemers laten betalen voor werken die nooit zijn uitgevoerd”.

  John het ligt net iets anders. Abrahms heeft zich laten betalen voor een dienst die hij niet heeft bewezen.
  Voor een envelopje met geld (20% van de aanneemsom) heeft hij toegezegd de aannemers en adviseurs te contracteren voor een project. Contracteren betekend opdrachtgeven en bij (op) levering betalen.
  Ten aanzien van het laatste blijkt Abrahms/ OW ingebreke te blijven. De aannemers en adviseurs zitten stevige niet betaalde rekeningen. Abrahms heeft de bedriegers bedrogen. Laten deze aannemers en adviseurs hun familie en personeel vertellen hoe goed zij behandeld zijn door deze regering.

  Lees aub het artikel van de Centrale landelijke accountants dienst (CLAD) die geen spaan heel laat van het gevoerde beleid, de plannen, het management en de verantwoording.


  Maak melding

 32. Mensen wie zijn die onder aannemers die Abrahams heeft ingehuurd. Die aannemers zijn o.a. zijn eigen familie, deze krijgen de opdrachten. Deze bedrijven zijn natuurlijk van hem zelf, maar staan op naam van bijv. zijn neven. Dit noemt men in Ned. belangenverstrengeling en in Su noemen ze dit “is waar je werkt, is daar moet je eten”.


  Maak melding

 33. Eigenlijk moeten deze corrupte bandieten aan de galg.
  weet je waarom je die boeven van de regering DDB niet kwalijk kunt nemen,omdat de baas zijn onderdanen zo opgevoed heeft.Je kan gewoon kotsen van deze lui.Sranang gaat naar de knoppen.belachelijk en triest!!!!!!!!!!


  Maak melding

 34. Mijn vader zei altijd naar de schrijfwijze van iemand kan je hem kwalificeren, ook is zeggen makkelijker dan schrijven. Dus kan je zeggen mijn vader was een wijsman. Wanneer je Nederlands spreekt wil dat niet direct zeggen dat je het ook begrijpt. Het valt op dat de meeste die het opnemen voor die paarsehoeren zich nauwelijks uit kunnen drukken in het Nederlands. En aan hun taal of schrijfwijze is het overduidelijk te merken dat het om zeer laaggeletterden gaat. En juist, deze mensen bekritiseren andere en hebben geen respect voor hun medemens. Je ziet duidelijk dat deze gasten de taal nauwelijks kunnen spellen, graag zou ik hun met de hand geschreven stukken willen inzien. Deze zelfde lui hebben zo te zien nog nooit van interpunctietekens gehoord, dat is overduidelijk in hun taalgebruik of schrijfwijze te merken! En dan kom je erachter dat; san buriki skrifi asi no kan lesi! Te yu nak kappalasi yu e go yere boriman tongo!


  Maak melding

 35. Beste Mebaryu: je slat de spijker op zijn kop.

  De Paarse Paupers behoren tot het domste deel van de Surinaamse bevolking. Niet alleen dom en ongeletterd maar ook zonder enig moreel besef.


  Maak melding

 36. Wij Surinamers we zijn een vreemd volk kijkend naar ons gedrag. Voor de duidelijkheid; eigenlijk geografisch gezien zijn wij geen Caraïbischland, dit omdat de Cariben op een paar duizend kilometer van ons is. Het Caribischgebied is een strook van 3300 km lang en 600 km breed van Yucatan (Mexico) tot aan een deel van Venezuela – Venezuela betekent letterlijk klein Venetië – en zelf deze Venezuelanen voelen zich geen Caraibische inwoners. Surinamers zijn gewoon Zuid-Amerikanen en niets anders, je kan je tot het Caraibischgebied aan getrokken voelen, daar is helemaal niets mis mee. Barbados – waar er nog wat te halen valt – zo dichtbij ons laten we links liggen. Juist, en wanneer verwacht Suriname de eerste toeristen uit het land van onze “nieuwe handelspartner in armoede?”. Want nu moet er gehandeld worden, om eerlijk te zijn Suriname heeft de zelfde mentaliteit als Haïti improductiviteit hierin grossieren beide landen., dus. Allez double!


  Maak melding

 37. Geloof, hoop en zwakte!

  Wie gelooft dat Abrahams vervolgd zal worden is net zo naief als de Paarse club zelf. Zal nooit gebeuren!
  Alle boeven en criminelen zitten in de regering en niemand van hun wordt vervolgd. Het Paarse volk juicht hen toe en draagt hen op handen met als gevolg verlies van het moraal van de Surinaamse mens.
  Als Abrahams toevallig dood gaat, wordt hij nog met alle militaire eer begraven. Watch my words!

  De zwakte van ons volk is dat men gelooft in de hoop van boeven en criminelen die ons land bestelen.


  Maak melding

 38. We moeten toch met lede ogen vaststellen dat het volk zich – ondanks het corruptieve gedrag en wanbeleid van deze regering – zal laten ‘misleiden’. De reden hiervan is dat het volk een vergelijking maakt met 40 jaar oude politiek en stelt vast dat het niet beter was. Hiermee maakt het volk danwel een cruciale denkfout. De zogenaamde post-revolutionaire garde waar het volk haar hoop op heeft gevestigd, is niet alleen incompetent om het land tot ontwikkeling te brengen maar is vele malen corruptiever dan alle andere voorgaande regeringen. Het steevast weigeren vragen in DNA te beantwoorden en andere belangrijke vragen aangaande het bestuur van het land, is een wezenskenmerk geworden van deze NDP regering. Je mag zeggen wat je wilt van Venetiaan, maar hij legde wel zijn verantwoording af aan DNA, het hoogst controlerende machtsorgaan van Suriname.


  Maak melding

 39. Henk Molenaar:

  Ik hoop dat je kranten van vandaag heb gelezen.
  Voorpagina Nederlandse kranten: Warboel bij rijksoverheid: gaten in de boekhouding.
  Maar toch weer naar andere landen kijken, hoe zielig kan je zijn.
  Laat Suriname met rust.


  Maak melding

 40. @eerlijk
  Deze waarboel betreft slecht euro 436.000.000 op een totaal van ongeveer euro 250.000.000.000 ofwel minder dan 0,18%. Jammer vervellend maar het wordt onderkend, er wordt iemand aan het werk gezet, er komt een herstel plan en we hopen op verbetering.

  In Suriame is geen hoop op verbetering

  De regering BA heeft geen begroting (zie OW waar gewoon 40% van het jaar budget niet opgevoerd is) heeft geen controle aangezien de minister van OW envelopjes in ontvangst neemt met 20% van de aanneemsommen. beter gezegd het is beter een enigszins transparante janboel te hebben dan dat 20% van alle uitgaven in de zaken van de mini sters terecht komt.

  Zie aub rapportage van de Centrale landelijke accountants dienst die recent de regering met de neus op de feiten drukte, Geen beleid, geen planning, geen management, geen controle, Alleen maar janboel.


  Maak melding

 41. Three very old men went to see God.

  The first very old man, an American, asked God:
  “When will my country come out of recession?”
  “100 years,” God said.
  The American started weeping profusely,
  “I will not live to see that day”
  .
  The second very old man, a Russian asked God,
  “When will my country become prosperous”?
  “Fifty years,” came the reply.
  The Russian too started weeping profusely,
  “I will not live to see that day”
  .
  Finally, the very old Surinam man asked God,
  “When will my country become corruption-free?”
  God started weeping profusely,
  “I will not live to see that day”


  Maak melding

 42. er gaat er niks ‘gebeuren’ met abrahams > de surinaamse vertakkingen van de jewish defense league staan achter hem, via de vroegere pupil van de jewish defense force.
  dit huidige hoofd van de surinaamse nationale veiligheid had/heeft een beveiligingsbedrijf : mozart security >> waar zie je ze nog ? juist : zanderij en wat gaat er bogo bogo langs ?? >> juister : wittie !. ‘gerie’ e verdwijn toe, over de marowijne, wat ook voor een deel ‘mozart county’ is. onze ‘blaka’ gaat ook meer verdwijnen, over de saramacca en de zee, als ramon daar in het bestuur komt : o wee, staatsolie. den boi foe mozart e tjaar boen bigi gagoe-gon die zo kunnen afgaan , vooral ‘op de vlucht’, hor >>> dus : iedereen, ook ddb, gaat afblijven van onze ramon !.


  Maak melding

 43. Och ,och ,ik voorspel Amnestie tweede ronde,
  dit keer Abrahams amnestie.
  Het wachten is op Somo die zijn handtekening moet komen plaatsen.Is hij intussen terug uit Djakarta?!

  God zij met Suriname.


  Maak melding

 44. Beste Ray:

  Somo is al 3 jaar bezig naar Indonesie om zijn vriendin te bezoeken op kosten van de Surinaamse belastingbetaler onder het mom van investeerders binnen halen.

  Resultaat: Uiteraard NIHIL!


  Maak melding

 45. Deze abrahams moet met pek en veren verjaagd worden.
  Alles inleveren.
  Trouwens wat doet hij nu, behalve rentenieren van het gejatte geld?

  In 2015 zal hij vice-president worden. En die zelfde suri’s zullen weer op hem stemmen.
  Onbegrijpelijk!!!!!


  Maak melding

 46. wie neemt al die loze beloften en uitspraken van deze moordenaar nog serieus, alleen nog mensen die buiten de realiteit leven, en niet beter weten.


  Maak melding

 47. Mensen die geoccupeerd hebben op Rahimal project, Sunny Point, Goede Verwachting en Davis Buiten (Texas) mogen niet worden uitgesloten van de beschikking over elektriciteit en water. Dat stelt het NDP-Assembleelid Andre Misiekaba vandaag, woensdag 7 augustus 2013, op Starnieuws.

  ‘Het gaat om gezinnen die al jaren op die projecten wonen’, aldus het Assembleelid. Hij zegt geconfronteerd te zijn met klachten van mensen die niet worden geholpen aan de loketten van de nutsbedrijven.

  ‘De mensen krijgen van de baliemedewerkers te horen dat zij niet in aanmerking komen voor een aansluiting, omdat zij geen perceelkaart hebben waaruit blijkt dat het terrein op hun naam staat. Conform de regels klopt dat natuurlijk, maar politiek is al besloten dat deze mensen bestaansrecht hebben en is de beslissing al lang genomen om die buurten uit de illegale sfeer te halen. De EBS en Waterleiding mogen wel aansluiten als deze mensen een aanvraag doen’, stelt Misiekaba.

  Volgens Misiekaba is dit ook toegepast op degenen die geoccupeerd hebben in bepaalde buurten zoals de Goede Verwachting. De parlementariër legt uit dat sommigen kunnen aantonen dat zij tien jaar en langer op een terrein wonen. Er is onderzoek gedaan door sociale zaken en zijn zij geregistreerd. Sommigen hebben gedeeltelijke aansluiting van licht of water.

  ‘Het komt mij voor dat de mensen zijn overgeleverd aan de welwillendheid van de medewerkers bij de balie van de nutsbedrijven. Regels zijn gemaakt om te ordenen en niet om mensen te laten pinaren’, aldus Misiekaba. Hij zegt contact te zullen maken met de leiding van de nutsbedrijven om dit probleem op te lossen.
  August 7, 2013

  Wat deze Mamapiema Misiekaba toch niet allemaal doet om voor eeuwig in het machtscentrum te blijven!!
  Nu heeft hij een nieuwe groep die ongetwijfeld op de
  corrupte ndp zal stemmen!DE GROEP VAN OCCUPENTEN!!!
  Verdomme toch,anderen werken hard om een perceel te kopen ,moeten hun documenten overleggen om water en of elektriciteit aansluitingen te hebben.en wat moeten deze groep van OCCUPENTEN tonen ..NIETS.
  Het enige wat ze moeten doen is een tentje/hutje opslaan in je achtererf voor 10 jaren bezet houden en ze hebben het voor mekaar gekregen!!
  MENSEN WAAK OVER JE TERREINEN ,JE HUIS,DE CRIMINELE OCCUPENTE TROEP KAN ZO BINNESTROMEN…HELP!!!


  Maak melding

 48. @boegroe

  Suriname is niet de plek waar ik wonen, werken en mijn kids wil zien opgroeien.

  90% heeft borderlijn of andere psychische aandoening, ze liegen en bedriegen tegen alles en iedereen.

  Ik ben een zeer groot liefhebber van Suriname, misschien wel de mooiste plek op aarde. Nederland is niet mijn land en wordt ook nooit mijn land. Suriname, daar hoor ik thuis.

  Echter heb ik geen contacten met buitenlanders hier en Suriname idem.

  Moest de afgelopen 12 jaren steeds naar mijn zieke vader, mensen ik kan boeken schrijven. Over artsen, politie en justitie tot familie’s die ons opgelicht hebben. Zelfs je eigen broers en zussen maken misbruik van je door over de rug van je zieke vader op te lichten . Door anderen zoals artsen om te kopen voor een kwitantie.

  Mijn probleem is en was dat ik vanaf mijn 19ste al in NL woon met en tussen de “blanke” Nederlanders.

  Kwam in Suriname van school en vertrok naar Holland, dus zoveel had ik nog niet van de Surinamers en hun mentaliteit op de hoogte. Maar ja, 25 jaar gelden hadden we nog normen en waarden waar de huidige Suriname geen weet heeft van normen en waarden.

  Moreel verval, vervallen stad en land, crimineel en corrupte politie en justitie en ja ook onder Santokhie en inderdaad wel meer. Toen was de politie in ieder geval corrupter dan nu.

  Maar beste lezers, ik zal er verandering in brengen, geloof me, duurt wel even, maar van mij krijgen jullie wel een zilverenkerst ipv een gouden!


  Maak melding

 49. Kruistocht? Welke? gaan ze met een fakkel opzoek naar de dader? Verdorie, de dader is Abrahams en dien opdrachtgever om gelden te verduisteren is Bouterse!

  Oppakken en opsluiten! Dit noemen we namelijk staatsoplichters! Maar ja, Bouterse is zijn eigen rechter, dus wie doet hem wat?

  Het volk? stelt niets voor, geen inhoud en verstand zit ergens onder in de koffiekop.


  Maak melding

 50. Met medeweten van Brother In CrimeDDB zijn de mijoenen USD door Mondje achterover gedrukt.

  DDB zal never/nooit/nunca via Punwasie een onderzoek laten instellen naar zijn Bandietenvriend Mondje.

  DDB is net zo crimineel als Mondje,dieven-bandieten-moordenaars bij elkaar!!!!!!!


  Maak melding

 51. Ray,

  Het stelen van staatsgrond moet kunnen want politici en diens vrienden stelen ook grond als ratten…

  Het stelen van andermans eigendom is naar mijn idee wel crimineelgedrag…


  Maak melding

 52. Voor de aanleg van een waterleiding en meter moet ik, schrik niet, nu à la minute, SRD 13.000 ophoesten en voor de EBS SRD18.000.
  Ik woon er nog niet maar naar dat geld kunnen ze fluiten. Vier gote watertonnnen die ik in verbinding breng met de dakgoot zullen mij van water voorzien en als dat op is dan laat ik de waterwagen komen!
  EBS zal ik moeten betalen, ik weet alleen niet hoe?
  Regelrechte schurken zijn het, en je kunt nergens je beklag doen, ook al weet iedereen dat stroom en water tot de primaire levensbehoeften behoren.
  SU is free for all but not all for free!
  En toch zie je nu steeds meer nieuwe paarse vlaggen wapperen bij elke krotwoning!
  Wat een domme mensen. De vorige vlaggenstok staat er nog, de vlag is stuk gewapperd en nu hangt er aan dezelfde stok een nieuwe paarse vlag EN HET KROT IS NOG STEEDS HETZELFDE KROT, alleen het bewonersaantal is toegenomen!
  Maar toch gaan ze NDP stemmem….. Hoe dom kun je niet zijn!


  Maak melding

 53. als suriname de millenniumdoelen bekrachtigd heeft, dan kan het niet, want daarin staat dat iedereen recht heeft op schoon drinkwater. 3250 euro betalen lijkt erop alsof je er geen recht op hebt.


  Maak melding

 54. Tamara: “En toch zie je nu steeds meer nieuwe paarse vlaggen wapperen bij elke krotwoning!
  Wat een domme mensen. De vorige vlaggenstok staat er nog, de vlag is stuk gewapperd en nu hangt er aan dezelfde stok een nieuwe paarse vlag EN HET KROT IS NOG STEEDS HETZELFDE KROT, alleen het bewonersaantal is toegenomen!
  Maar toch gaan ze NDP stemmem….. Hoe dom kun je niet zijn!

  Inderdaad Tamare, volgens mij zit er in het leidingwater van Suriname waardoor Surinamers hun verstand verliezen en achter e Paarse Rovers aan lopen.

  Het is niet te bevatten voor iedereen met een beetje verstand en een ons moraal in zijn donder.


  Maak melding

 55. Beste LingLong:

  Ik liet mij vorige maand weer in de maling nemen.
  Moet tegels laten leggen en had daarvoor 10 zakken cement gekocht . Ruim voldoende. Ik weet dat ik nooit bij het werk weg moet gaan maar ik had urgent geval,.

  Ik ben nog geen half uur weg van mijn huis en krijg een telefoontje van mijn arbeider. Cement is op en hij heeft 5 nieuwe zakken gekocht ze deze voorgeschoten ( a 35 srd per zak). Of ik even met ka afrekenen.

  Je wordt in Suriname altijd en door iedereen in de zeik genomen en belazerd.


  Maak melding

 56. Woensdag 7 augustus 2013 om 23:05 uur, door Henk Molenaar

  Nederland is een mooi land alleen jammer dat jij er ook woont.
  Jij hoort zo dicht mogelijk bij mijn collega in de buurt te zitten.
  Dichtbij het vuur!
  En dan kunnen we samen een coup plegen !
  Ik mag toch de indiaan met pijl en boog naar de eeuwige jachtvelden sturen of is dat ook al strafbaar?
  Is deze amnestiewet alleen voor zware drugsdealers met minimaal 35 moorden op je cv?


  Maak melding

 57. Beste Piet Paniek:

  Het wordt in Suriname blijkbaar als een deugd gezien als je mensen kan belazeren om er zelf beter van te worden.

  Ik ken genoeg Surinamers die gewoon geen zaken met Surinamers wille doen omdat ze volkomen onbetrouwbaar zijn en NOOIT hun afspraken nakomen.

  Dan doen ze nog liever zaken met een blanke die ze misschien niet mogen, maar die wel zijn afspraken na komt en ze niet standaard belazerd.


  Maak melding

 58. Daar gaat het inderdaad om, bij zakendoen, vooral. dat je afspraken kunt maken die nagekomen kunnen worden. en indien mogelijk afgedwongen kunnen worden. want ik denk dat er wetten genoeg zijn in suriname, maar zie maar dat je naleving van deze afdwingt.


  Maak melding

 59. Beste Dre

  Zodra de inkomsten uit olie en goud zijn uitgedroogd wordt Suriname het armste land van Zuid Amerika.

  Geen enkele productie, onbetrouwbare handelspartner, 50 procent ‘werkt’ bij de overheid en Surinamers zijn van nature gewoon lui.

  Vandaar dat ze alle kanten voorbij worden gestreefd door Chinezen en Brasilianen die wel willen werken


  Maak melding

 60. @ Henk Molenaar,

  Gelukkig zijn jou soort niet lui, als het zover is met Suriname als wat jij beweerd dan laten we je oma, je moeder, je dochter en alle andere vrouwelijke familie leden overkomen om voor ons te werken aangezien de aantal werklozen met de dag groeit in jou zo welvarend landje. Het groeist het hard van heel Europa en je kan de tel ook niet meer bij houden van de ondernemers die over de kop gaan en ook niet van de voedselbanken die als paddestoelen uit de grond komen en zelf een tekort hebben aan levensmiddelen om mensen te steunen.

  Hup Holland Hup.


  Maak melding

 61. Nederland behoort tot de top vijf van de meest competitieve economieën in de wereld
  zo
  blijkt uit de Global Competitiveness Report 2012. Dat is een zeer goed resultaat in deze
  economische tijd. Nederland staat nu op de vijfde plaats en heeft enkel Zwitserland, Singapore, Finland en Zweden voor zich.


  Maak melding

 62. Donderdag 8 augustus 2013 om 10:15 uur, door 1975

  @ Henk Molenaar,

  Gelukkig zijn jou soort niet lui, als het zover is met Suriname als wat jij beweerd dan laten we je oma, je moeder, je dochter en alle andere vrouwelijke familie leden overkomen om voor ons te werken aangezien de aantal werklozen met de dag groeit in jou zo welvarend landje. Het groeist het hard van heel Europa en je kan de tel ook niet meer bij houden van de ondernemers die over de kop gaan en ook niet van de voedselbanken die als paddestoelen uit de grond komen en zelf een tekort hebben aan levensmiddelen om mensen te steunen.

  Hup Holland Hup.

  Dommer kan niet!!!!!!!


  Maak melding

 63. MIJNE MENSEN
  Ik ben geboren en opgegroeid in Su.-Op mijn 27e kwam ik naar Ned.aangezien de econische situatie en de coup,die nog voor meer ellende zorgde..Voor en na mijn vertrek zijn veel gezinnen geemigreed naar verschillende landen in de wereld teneinde een nieuw begin te beginnen..Ik vond het jammer,doch het zij zo..
  -Nu zie ik dat het nog erger gewoden is nieuwe; generaties/politieke figuren/handelingen onder en boven de wet.-Niemand durft een ander recht voor diens raap te zeggen =hallo dat kan niet.–Men doet gewoon mee op het moment dat men voordeel ziet..Ik vraag mezelf af hoe is het moegelijk in het land waarb ik geboren ben dat een ander het grond inpik/inlijf/welke met bloed zweet en tranen is gekocht door de eigenaar..Parlementaliers zoals Somo/Brunsi en anderen doen het zelfde,waardoor het domme volk ook het voorbeeld volgen.-In Ned zou je durven om op andermans property je tentje opteslaan,om zodoende deze te kunnen toe te eigenen.IK ZOU GRAAG ADVIES WILLEN OM ZULKE MENSEN VAN JOU GROND AF TE KRIJGEN.-WAAROM BUIGEN BELEIDSmAKERS ZICH NIET OVER DEZE KWESTIE..DESNOODS MOET DE POLITIE A LA MINUUT IEMAND ERUIT MOETEN KNIKKEREN ALS DEZE ONBEVOEGD OP ANDERMANS GROND ZIT/WOONT………………………………..
  –Ik had ongeveer 01jaar geleden gelezen in het parool dat landen in Zuid-Amerika in een vervloekte criminele neerwaartse slag terecht zijn gekomen(WAARBIJ JAMMER GENOEG Suri die zich ook heeft aangemeld)Ik moet eerlijk zeggen vroeger werd er ook gejat bij de hoge pieten,MAAR NIET ZO OPENLIJK EN GROF ZOALS NU en het wordt erger!!!!!!!!!!!!!!!!!Ierdereen wil rijk worden!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.