Nationale Partij Suriname: Bouterse bakt er niets van

22

PARAMARIBO, 5 aug – Als het ligt aan de Nationale Partij Suriname, NPS, heeft Suriname na 2015 een nieuwe president. Desi Bouterse bakt er niets van, volgens NPS-voorzitter Gergory Rusland. Van alle groots aangekondigde grote plannen is geen enkele gerealiseerd. Ook lijkt Bouterse niet door te hebben hoe moeilijk Surinamers het hebben. Het is duidelijk dat de NPS wordt gemist aan het stuur. Het is tijd voor verandering.

Die verandering moet en kan zich al voltrekken in 2015. “De NPS is klaar voor het presidentschap”, zei Rusland tijdens een bijeenkomst van het partijcongres. Maar ook andere bestuursfuncties wil de partij aanvaarden in belang van Suriname. Weliswaar is er het besef dat er nog een lange weg terug te gaan is. De NPS heeft nu nog maar vier zetels in het parlement. Dat is een groot verschil met de vijftien waar de partij ooit over beschikte.

Beter resultaat is mogelijk, maar dan zal hard gewerkt moeten worden. De partij wil zich vooral gaan richten op jongeren. Overigens zal niet zelfstandig worden meegedaan aan de verkiezingen. de NPS is ervan overtuigd dat meedoen in combinatieverband de meeste garantie biedt op zege. Het Nieuw Front waar de NPS nu deel van uitmaakt, is nog altijd de eerste keus. Wel zal worden rond gekeken of er niet ook met andere partners kan worden samen gewerkt.

Bekijk ook:

22 REACTIES

 1. Sorry, sorry, sorry,
  Als er iemand geloof dat deze pseudo surinamer,als voorzitter van de Niet Produktieve Sekte,het meent met de REPUBLIEK SURINAME,leeft die persoon in een fatamorgana !!!!!!!

  Als het aan deze partij had gelegen maakten we anno 2013 nog gebruik van veerpontons,waarom wordt de toescheidings overeenkomst die ze hebben ondertekend door al de voorgaande regeringen niet nageleefd?????????????

  Deze partij heeft gezaaid, wat wij nu oogsten.dus laat deze canadees ons niet voor de gek komen houden.
  REPUBLIEK SURINAME,kan beter een model ontwikkelen waar technokraten en specialisten het mogen komen proberen.
  Want ja, aan de smaak van de vrucht bepaald men als de boom nie gerooid moet worden.


  Maak melding

 2. Gregory Rusland heeft groot gelijk. Helaas zullen de paarse sekteleden zonder inhoud er weer alles aan doen om met allerlei clichéverhalen het tij te keren, maar het gaat hen ditmaal niet lukken. DDB heeft geen bal tot stand gebracht en dat ziet het volk ook. Bovendien voelt men het nu ook in de eigen portemonnee.


  Maak melding

 3. Het is deze zelfde NPS die deze teloorgang in de hand heeft gewerkt. Deze altijd aan de macht of mede regerende partij zorgde ervoor dat dit vandaag de zo is. Waarom, omdat deze zelfde NPS na de onafhankelijkheid aan het regeren was en het Neokolonialisme introduceerde, dus. Vooral de meest laaghartige politicus genaamd “Vene” heeft het volk verraden. Deze man, mijn vader zou zeggen; precies hoe je er van buiten uitziet zo ben je ook van binnen. En achteraf klopt het ook, vandaag weten we beter, enfin. Ook het invoeren van grootschalige corruptie, het volk zoveel beloven dat ze er zelf in gingen geloven. Hij heeft waarschijnlijk “schonevingers” maar wel een duivelse inborst, dus lik fa yu blaka net so yu ati blaka.


  Maak melding

 4. het schip nps is gezonken de kapitein venitaan heeft het schip verlaten een schipbreukeling zittende in een sloep aan het woord.zelfs onder de vleugels van het nieuw front van vhp heeft nps zijn glans verloren en heeft geen rol van betekenis meer.Dus nu staan de beste stuurlui aan wal, zal het volk ze toch weer het voordeel van de twijfel geven?


  Maak melding

 5. hahahahahah NPS het is jullie schuld dat Bouterse aan de macht is.Het volk was jullie echt spuug en spuug zat,wat hebben jullie in die 15 jaar regerrmacht zoal tot stand gebracht?Niet straal ouwehoeren nu,want zoals ik in de wandelgangen in Suriname gehoord heb komen jullie nooit meer terug,dan maar Bouterse zegt men.Ipv dat jullie gaan bedenken wat te doen in 2015 komen jullie steeds maar modder gooien,shame on you.

  Voor de nog steeds NPS/NF gelovigen ik ben geen fan van Bouterse,maar vind wel dat die man zijn stinkende best doet,het volk is ruim tevereden en daar gaat het mij om.


  Maak melding

 6. Dat er een omslag moet komen, is buiten kijf maar dat zal niet zonder slag of stoot gebeuren. Venetiaan heeft hoog persoonlijk het decemberproces gefrustreerd, is hij soms vergeten dat hij op de Nederlandse TV quote; in mijn regeer periode komt er geen 8 december proces. Toen had Nederland bijstand beloof in de vorm van een militaire eenheid, wat zei die aap toen, neen, we gaan het op zijn Surinaams oplossen. En dat blijkt ook letterlijk zo te zijn. Wat ook gebeurde, waarom deze achterlijke neger zo handelde hoewel academisch geschoold. Een eigen agenda op na hield, deze rode lip, achterste van een baviaan, wil terug in het machtcentrum. Als deze angst haas en volksverlakker het volk niet bedrogen had, dan zou Suriname vandaag de dag veel verder zijn dan het nu is! Hij heeft ook het land naar de afgrond helpen dragen, terug kijkend naar die miljarden als goudenhanddruk over de balk gesmeten! Het sneller opgemaakt te hebben dan NL het bij elkaar gebracht heeft.


  Maak melding

 7. Beste Surinamers en sympatisanten! Wanneer worden we nu eens wakker!Of blijven we nu met ons allen slapen?! Want dat kan ook! Of we stropen met z’n allen onze mouwen en gaan aan het werk!Dat dhr.Bouterse en consorten ten koste van de gemeenschap zijn zakken vult en het land kapot maakt met z’n mooie praatjes weten we al lang!So be it!Suriname komt zo nooit vooruit,en zal altijd gezien worden als 3e rangs staatje waar typerend voor dit soort landen telken male met de gemeenschap word gesold en men om aan fondsen te komen maar open kanalen worden gecreeerd voor allelei praktijken die het daglicht niet kunnen verdragen!De enige oplossing die ik hiervoor kan bedenken is dat wij jongeren zorgen voor de noodzakelijke zuivering die plaats zou moeten vinden om alle rotte appels de vernietigen,wil men een beetje serieus genomen worden in de wereld. Want zo blijft mijn geliefd Suriname het lachertje van Zuid-Amerika.En voor de rest van de wereld een onbeduidend ministaatje met een dubieuse reputatie!


  Maak melding

 8. Maandag 5 augustus 2013 om 14:06 uur, door Henk Molenaar

  Nou ga het straat op dan joh?
  Laat zien je Nederlandse ballen in de straten van Suriname!
  Geef het voorbeeld dan!
  Je lult net als de ambtenaren die jij van alles beschuldigd!


  Maak melding

 9. Piet Paniek
  Maandag 5 augustus 2013 om 14:06 uur, door Henk Molenaar

  Nou ga het straat op dan joh?
  Laat zien je Nederlandse ballen in de straten van Suriname!
  Geef het voorbeeld dan!
  Je lult net als de ambtenaren die jij van alles beschuldigd!

  Suriname is niet mijn land waar mijn kinderen moeten opgroeien.


  Maak melding

 10. en toch geloven de paarsen dat hij het goed doet. verbazingwekkend. ik heb zelfs gehoord dat wanneer de stemgerechtigde leeftijd omlaag gaat hij met eclatante cijfers gaat winnen. doomsday. ik kan natuurlijk hopen dat de molens iets, iets optrekken: het enige wat wij kunnen doen is ons hart vasthouden. hopelijk lukt dat nog wel. en daarna weer SAP 2. (Struktureel Aanpassingsprogramma 2), zoals na de brugbetaling. wij hebben namelijk nog niets gezien over de BIG Payback van al onze leningen. het is natuurlijk goed als deze projecten waarvoor geleend is, winst genereren. als dat niet lukt, dan hoop ik dat hij nog president is, die grote ddb. kan hij e.e.a. uitleggen.
  en verder hoop ik dat het NPS lukt te upgraden naar tenminste 3.0 en de oubolligheid achter zich te laten en spijkers met koppen te gaan slaan.


  Maak melding

 11. Rusland moet zich niet Suriname bemoeien.
  Moskou heeft haar eigen problemen. Kijk maar de corruptie aldaar en Poetin heeft er een zooitje van gemaakt. Daarom verzoek ik Rusland met zijn eigen zaken te bemeoeien. tang boeng


  Maak melding

 12. Romeo, de regering Bouterse is nauwelijks drie jaren aan het bewind.De NPS zit al meer dan 50 jaren in het bestuur en ze hebben meer kwaad dan goed gedaan.Ga lekker naar Suriname en sluit je aan bij de NPS en VHP.Ga in Suriname propaganda voor deze partijen maken.Ga de kiezers in Suriname overtuigen,want de NPS kan er niets van.

  Whocares, laat je verwennen.Jehebt het echt nodig.


  Maak melding

 13. OH WAT GAAT HET GOED IN SU ALS AMBTENAAR HEB IK SALARIE EN VAKANTIEGELD ONTVANGEN MAAR BEN NU AL SKEER
  ALLEEN VOOR DE CORRUPTELINGEN EN PAARSE BEDRIEGERS GAAT HET PRIMA TEN KOSTE VAN DE SUR.


  Maak melding

 14. Iedereen die beweert dat de NPS nooit meer in het machtscentrum terecht zal komen, moet de recente geschiedenis van Suriname raadplegen; bij de eerste verkiezingen na de militaire periode werd Bouta weggestemd, na Bosje idem en toch kwam de NDP in 2010 sterk terug. Het Surinaamse kiezersvolk bestaat voor een groot gedeelte uit IDIOTEN, die niet weten waarom ze wel of niet op een bepaalde partij zouden moeten stemmen, eigenlijk zouden deze mensen geen stemrecht mogen hebben.


  Maak melding

 15. ER IS EEN VERKIEZING GEWWEST DIE DE NDP GRANDIOOS HAD VARLOREN ZELFS DE NDP KANDIDAAT HAD NIET VOOR DE NDP GESTEMD IN CORONIE 2015 ZAL EEN HERHALING VAN DIE GESCHIEDENIS ZIJN


  Maak melding

 16. @RobG

  je baasje is sinds 1980 bezig in Suriname als de sterke man gekend te worden.
  Ga maar na, alle tragische geschiedenis na I juli 1863,draagt zijn stempel,
  25 feb 1980,8dec 1982,Moiwana slachting,telefoon coup,meriba amnestie,moord op politie Gooding,zijn amnestie gewoon zomaar in 2012,..teveel om op te noemen ….


  Maak melding

 17. De Nps kan in princiepe deze uitspraak achterwege laten, doordat ze mede de veroorzaker zijn na 15 jaar regeermacht dat deze moordenaar nu president is, daar ze nagelaten hebben de grondwet aan te passen, en had Suriname nu niet met dit soort criminelen opgescheept gezeten, en het land zou nu op een veel hoger niveau geweest zijn, want de ontwikkeling heeft de afgelopen 3 jaar stil gestaan.


  Maak melding

Comments are closed.