‘Zware crimineel te snel en te makkelijk vrij’

30

PARAMARIBO, 2 aug – Zware criminelen komen veel te snel en te makkelijk weer op vrije voeten. Dit stelt politiechef Humphrey Tjin Liep Shie. Ongeacht een soort misdaad dat wordt gedaan of de impact daarvan, de heren komen er relatief makkelijk vanaf. Dit soort criminelen wordt ook nog zonder meer weer losgelaten op de samenleving.

Begeleiding achteraf van enige soort ontbreekt totaal. De resultaten zijn vaak voorspelbaar, de heren zijn in veel gevallen weer gauw terug op het misdaadpad. Strafkorting wordt verleend zonder voorwaarden, waardoor enig positief effect ook niet echt te meten valt. “Ik ken gevallen waarbij verdachten voor een moord tot achttien jaar celstraf zijn veroordeeld en na tien jaar al in vrijheid worden gesteld”, zegt Tjin Liep Shie tegenover de Ware Tijd.

Deze ‘voorwaardelijke in vrijheidstelling’ levert een fikse korting op de straf. Maar dan blijkt dat samenleving en politiekorps met de gebakken peren komen te zitten. Volgens Tjin Liep Shie zijn het dit soort zware, gewelddadige criminelen die het leeuwendeel uitmaken van het nationale criminele plaatje. Het voorwaardelijke in vrijheid stellen zou echt aan voorwaarden verbonden moeten worden. Wie weer in de fout gaat, kan dan meteen worden ingerekend.

30 REACTIES

 1. Suriname anno 2013: Moordenaar schrijven rapport over mensenrechten….

  Concept mensenrechtenrapport Suriname af

  Het mensenrechtenrapport over Suriname dat de regering voor de Verenigde Naties voorbereidt, is zo goed als afgerond. Suriname is partij bij het VN-verdrag over Burger- en Politieke rechten (Bupo). Het land moest in 2012 opnieuw verslag doen over de mensenrechtensituatie in het land.
  Het ministerie van Justitie en Politie start maandag met de consultatie van maatschappelijke groeperingen die commentaar mogen geven op het conceptrapport. Maatschappelijke groeperingen kunnen naast het overheidsrapport ook een schaduwrapport bij de VN indienen.


  Maak melding

 2. politiechef Humphrey Tjin Liep Shie heb ik niet horen piepen toen moordenaar/crimineel meriba, de pleegzoon van de duivel “gratie” kreeg van de duivel zelf…
  Ook hoor ik hem niet piepen als de criminelen van CTU aan het moorden zijn..berovingen plegen…

  Hij heeft zijn mars ook verkocht aan de duivel…
  onder het bewind en toedoen van dezelfde duivel hebben destijds diverse OPRECHTE manschappen het leven gelaten en of moeten “strippen” (vernederd)…


  Maak melding

 3. Zware crimineel te snel en te makkelijk vrij of helemaal niet opgesloten. In Suriname bekleden sommigen zelfs top functies.
  Kan ik namen beginnen te noemen? Ok..het is bijna weekend dus ga ik liever een paar biertjes gebruiken.


  Maak melding

 4. De Amnestiewet zegt toch dat iedereen vrijgesteld kan worden van gevangenisstraf vanaf een bepaalde datum? Dan is het verwonderlijk dat er nog mensen in de gevangenis zitten. Dit kan natuurlijk niet.


  Maak melding

 5. Tjin Liep Shie begrijpt nog niet dat deze crimi’s na hun opleiding in Boma nodig zijn in de beveiligings branche.Zo als de CTU.En als er onder de crimi’s iemand in slaagt om niet voor de rechter te verschijnen ondanks herhaaldelijke dagvaardingen,wordt hij president.Zo is Sur.nu eenmaal ingericht na ’80.


  Maak melding

 6. Wat kletsen we nou?

  Kunnen jullie mij een land noemen waar een martelaar, moordenaar, misdaad tegen de menselijkheid gepleegd is door een man die nu president is?

  Niet voor niets neemt behalve China uit eigen belang, Suriname en haar burgers niet meer serieus……….

  Hoezo grote criminelen snel vrij, de zoon van Bouta? Brunswijk die mensen in het wild mishandeld en ga zo maar door.

  Jullie rechters die rechtspreken, o.a. Charan, ex rechter Truideman ( nu advocaat) , advocaat Moerahoe, notaris Soerdjbalie…..moet ik nog meer namen noemen?

  Bouterse wil een boel doen, maar wat?

  Wat is nog overgebleven van de belofte dat hij corruptie met wortel en tak zou bestrijden?


  Maak melding

 7. Als Suriname echt crimineelvrij wil zijn. Of op zijn minst het in bedwang kunnen willen houden… En dan moet er een democratisch meerderheid erachter staan.

  Dan moet men de Sharia voor ongeveer 20 jaar invoeren…

  Iedereen maakt zich zorgen om de mensenrechten van moordenaars, kinderverkrachters, drugsdealers, rovers.
  Hoe zit het met de mensenrechten van de slachtoffers of mensen die in angst leven om gegarandeerd ooit ook slachtoffer te worden, van deze criminelen.


  Maak melding

 8. alle bovenstaande postings samengevat, is er maar 1 conclusie: Suriname is wild-west, rovershol, elke woning is een prive-bajes vanwege het rondom aangebrachte dievenijzer.

  En de grootste criminelen van het kaliber..Hitler, Stalin, Mussolini, Idi Amin, Khadaffi en Saddam Hoessein zijn nu de leiders van deze corrupte, chaotische en a-sociale Apenheul


  Maak melding

 9. tjin liep sie ,,,wanneer ga je die grootste crimineel aller tijden aan houden berechten veroordelen..

  hij is letterlijk jou opperhoofd.. pak hem dan als je kan nu..


  Maak melding

 10. paagal probeer me altijd in een ander zijn situatie te verplaatsen.maar ja als je radicale uitspraken doet verwacht dan niet van mij dat je een normaal antwoord krijgt.het lijkt me logisch dat iedereen voor een lange gevangenisstraf is voor zware criminelen,maar om dan maar 500 terug in de tijd te gaan lijkt me niet echt de oplossing.


  Maak melding

 11. HALLO HENK GOED IEDEE ZULLEN WIJ MAAR BIJ JOUW VOOROUDERS BEGINNEN EN SU APENHEUL JE BENT ZEKER NOOIT THUIS GEWEEST WANT DAAR ZITTEN DE KAKERLAKKEN DUS DAN MAAR EEN AAP VIESE VUILE INSECT


  Maak melding

 12. verbaast,

  Als je iemand zijn vingers wil afhakken ondat hij niet dezelfde mening heeft als die van jou. Dan ben je zeker niet radicaal bezig. Dit doet me denken aan sommige dictators.

  Natuurlijk heb ik het niet over kruimelcriminelen of vreemd gangers. Anders is heel SU dan bijna uitgeroeid. Maar bij sommige zware delicten zou ik geen moment aarzelen om zwaardere straffen in te voeren.

  Ik kan de angst begrijpen bij sommigen mensen die de woord Sharia horen en dan in hum broek schijten. Maar je moet het niet al te letterlijk opvatten.


  Maak melding

 13. Vrijdag 2 augustus 2013 om 14:17 uur, door Linglong

  Een gokje apenland Zimbabwe een zekere 89 jarige zilverrug aan de macht!
  En er zullen er meerdere zijn uit deze streek.


  Maak melding

 14. Vrijdag 2 augustus 2013 om 16:40 uur, door Ira
  @Tedje, hou je aan de tekst en de mannen hebben de vrouwen geleerd wat vreemdgaan is en niet omgekeerd.

  Dus de eerste keer dat de man vreemd ging met een vrouw was er geen vrouw aanwezig?

  Maar als je elkaar netjes voorsteld ga je dan nog steeds vreemd?


  Maak melding

 15. Ja ja, ze verlenen elkaar en zichzelf gratie!

  Suriname is toch mooi he, het overgebleven volk is verminderd toerekeningsvatbaar, je kunt ze van van alles en nog wat wijs maken.

  Jullie zijn een volk die in mijn ogen vergaan is, is niet meer te redden……, ze bestelen hun eigen vlees en bloed, misbruiken hun eigen kinderen en familie leden en het blijft allemaal uit schande in de familie…. Wat een grote familie zeg!


  Maak melding

 16. Beoordeling of veroordeling?

  In een land waar criminelen criminelen moeten beoordelen of veroordelen zal het niet anders zijn.
  Sommige beleidsmakers lullen maar wat en doen hun ogen niet open voor de werkelijkheid. Om deze politiechef te kunnen beoordelen moet je eerst crimineel zijn en dan pas burger.


  Maak melding

 17. paagal valt niet mee he om een discussie op gang te brengen neem niet alles letterlijk jij praat over sharia, weet je wel wat dat inhoud steniging afhakken van handen,begrijp je wat een metafoor is?nou in die context moet je het lezen.maar ja dat gaat jou pet duidelijk te boven. grt r


  Maak melding

 18. wat verwacht je van een crimineel bende bij elkaar.,noem één lantimang/oema die schone vingers heeft onbesmet is.

  .ze stelen als ratten alke ministerie is bloot alles meegenomen..

  ik heb zelf in het academisch ziekenhuis gelegen voor drie dagen en luste geen brood op de eerste morgen,die verpleegster een djoeka vrouw heeft dat brood twee sneedjes met pindakaas direct in haar mond gestopt en door geslikt..

  iedereen op de zaal had het nakijken,zo gaat dat..


  Maak melding

 19. Verbaast,

  Het lijkt net alsof je familieleden of soortgenoten kwijt gaat raken als de sharia wordt ingevoerd, iets anders kan ik niet verzinnen waarom je je zo opwindt…

  Je ben de enigste die zich hierover opfokt.


  Maak melding

 20. “Zware crimineel te snel en te makkelijk vrij” KLOPT HELEMAAL. lEGIO VOORBEELDEN.!!! Bouterse, Brunswijk, Somo, Abrahams, Linscheer, Graanoogst, Boereveen, ……


  Maak melding

 21. paagal ik raak duidelijk geïrriteerd als iemand uit zijn nek …. reageer liever op mijn antwoord.je zegt zelf dat je niet alles letterlijk moet nemen (sharia),en mijn antwoord was niet letterlijk het woord metafoor zoek het op en geef dan gewoon antwoord.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.