Pertjajah Luhur hekelt ontheffing topambtenaren

70

PARAMARIBO, 2 aug – Coalitiepartij Pertjajah Luhur, PL, is niet te spreken over maatregelen tegen partijgenoten op het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling. Volgens minister Soewart Moestadja (PL) van Binnenlandse Zaken is er geen overleg vooraf geweest. Erger nog, de ministerraad is niet op de hoogte gesteld.

Aangezien het twee topfunctionarissen betreft had de raad geïnformeerd moeten worden. “De beslissing komt niet van de ministerraad en de normale procedure is niet gevolgd”, zegt Moestadja tegenover de Times of Suriname. Intussen zijn de twee reeds vervangen. PL verwerpt de maatregelen en eist eerherstel voor het duo. Dit is aangegeven in een brief aan president Desiré Bouterse. Ook heeft PL-voorzitter Paul Somohardjo het staatshoofd gesproken.

Voorlopig worden nog geen gevolgen verbonden aan de maatregelen. “PL is tot nu toe een loyale coalitiepartner geweest en tot nu toe zijn besluiten genomen in overleg met elkaar. De partij is daarom niet te spreken over de wijze waarop deze kwestie is afgehandeld en we vragen ons dan ook af of dit wel de manier is waarop we met elkaar moeten omgaan binnen de coalitie”, aldus Moestadja. Minister Ashwin Adhin van Onderwijs & Volksontwikkeling heeft tot nog toe geen verklaring afgegeven.

70 REACTIES

 1. De PL is als partij niet bevoegd om een klacht in te dienen bij de president. Zij is ook GEEN belanghebbende. ALLEEN leden van de DNA kunnen de minister en de president ter verantwoording roepen. PL zal bot vangen bij de president omdat er een ‘reshuffling’ beleid gaande is en de PL ook in de coalitie zit. Het enige instrument dat de PL nu kan gebruiken is uit de regering stappen zodat deze regering kan vallen. Zo hoort dat in een fatsoenlijke democratie!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 2. HAHAHAHAHAHAHA,

  Nu zullen wij echt zien en meemaken of/als
  SOMO….. D.D BOUTERSE AAN DE BALLEN HEEFT.

  WIE GAAT KNIJPEN…EN WIE GAAT SCHRREEUWEN.

  LET GOED OP WAT ER NU GAAT GEBEUREN.


  Maak melding

 3. Wij kennen de crimi president langer dan vandaag.Die wacht rustig af tot de begroting voor volgend jaar is goedgekeurd en daarmee de mogelijkheid heeft geld uit te geven.Dan komen lonnie en Somo op de schopstoel.Die hebben al geen visie en vormen alleen maar een beletsel voor de grote projecten van bout.Bout gaat de rit uitzitten tot 2015 zonder de grappenmakers Lonnie en Somo.Tang loekoe.


  Maak melding

 4. Een (top)ambtenaar is in dienst van de Surinaamse overheid en niet in dienst Pert.Luhur, de partij van Somo.Ik heb uit diverse bronnen vernomen dat president Bouterse eist dat er degelijk goed opgeleide mensen aangesteld worden.Het moeten mensen zijn die aan de kwalificaties voldoen en die berekend zijn op hun taken.Top ambtenaren moeten ministers ervan weerhouden/behoeden om foute beslissingen te nemen.Kijk maar wat met Abrahams is gebeurd. Het moet ook afgelopen zijn met de partij politieke spelletjes binnen de ambtenarij.


  Maak melding

 5. Somo is een ontstoken blinde darm
  Brunsie is een abces dat op springen staat
  Bouta is een kwaadaardige tumor

  Ze zijn tot elkaar veroordeeld,
  ze verdienen elkaar!


  Maak melding

 6. De beslissing komt niet van de ministerraad en de normale procedure is niet gevolgd. Dit geeft duidellijk aan dat er geen sprake kan zijn van ontheffing. Ik ken een van de OD’s en hij is academisch geschoold, dus niemand kan zeggen dat hij niet geschikt was voor zijn post.Er zitten zoveel gekwalificeerde mensen thuis. Het probleem van deze regering is dat wanneer je niet meewerkt aan de corruptieve praktijken van hun je niet plaatsmoet maken voor mensen zonder enige scholing die dan fungeren als jaknikkers met onnodig aantal beleidsadviseurs.


  Maak melding

 7. Hahahahaaaaaa…..
  De bedrieger nog een keer bedrogen voor de zoveelste man door Vos bouta!!

  @RobG

  Bouta op zoek naar gekwalificeerde mensen??!!
  Hahahaaaaaaa…..dan mag hij beginnen bij hemzelf met reschuffelen!!!
  Hij voldoet helemaal niet aan geen enkel kwalificaties!!!


  Maak melding

 8. Dat iemand wel of niet gekwalificeerd is … zegt nog niets over de inzet of kwaliteit van zijn/haar werkzaamheden.

  Deze coalitie is gebaseerd op giften, toezeggingen en onderlinge beloftes van persoon tot persoon en zal de rit dus niet kunnen uitzitten (problemen en onderlinge verwijten zullen alleen maar groter worden) …

  Opportunisten en meelopers en dwepers zoals Bouva en Misiekaba zijn de ergsten …


  Maak melding

 9. Schitterend
  We zitten in de blessure tijd,de propaganda schijnbewegingen worden in stelling gebracht.
  Kunnen we ff toetsen als deze plan van aanpak nog effect heeft!!!!!
  Benne benieuwd


  Maak melding

 10. @verbaast

  De pres.stoort zich niet aan het parlement.Zo een assemblee is voor democraten.De huidige pres.is een ordinaire dictator.De paar keren dat hij in de assemblee is verschenen,kan je op de vingers van één hand tellen.


  Maak melding

 11. @verbaast.
  de 23 zetels zijn geen NDP zetels maar Megacombinatie zetels waarvan NS al afgevallen is dus 21 zettels over zijn. Na correctie Wijdenbosch VVV, Palu en KPTI etc. zin er ongeveer echte 16 NDP zetels over.

  Er ontstaat wel powerplay waarin iemand zal verliezen.
  De eis van PL (zeer zwaar te overweging gegeven) om van de OD’s af te blijven is wel op papier gesteld.
  Negeren zoals DDB zo vaak doet is gezicht verlies voor de hele PL omdat de brief namens de hele PL verzonden is.
  Accepteren van de Eis is gezicht verlies voor DDB en resulteert in nog meer eisen van ABOP en PL.

  Als er iemand verliest verliest het land ook want hoe je het went of keert dan moet een vleugellamme regering nog 22 maanden zien te overleven.


  Maak melding

 12. De werkgever is verplicht salaris te betalen, maar niet verplicht om wie dan ook aan het werk te zetten.Recht voor een recht voor allen.De PL moet maar eerst opkomen voor anderen die al eerder ontheven zijn. Ik zou blij zijn als ik zonder te werken salaris mocht ontvangen. In elk geval heeft de zwaar kaliber minister van dit kabinet beslist, PL moet eerst de wet veranderen in de assemblee en dan kan hij iets doen denk ik.


  Maak melding

 13. somo mi boi ie ka deze keer zal bloedel Lonnie jou ook niet helpen ga met pension dan heb je de tijd om je met je hobby bezig te houden jonge dames BEGLUREN


  Maak melding

 14. Kondreman en de Paarse vossen,
  Wie kan zich de volgende uitspraak herinneren vanuit de berm: “Vene fasi, want Somo e du sa eng wani.” Suma fasi now, geen Vene?


  Maak melding

 15. Na ka de na somo ai no iii
  Het is niet front onder vene is aan de macht somo dit is bouterse,
  Of denkt somo dat hij de lakens uitdeelt.somo joe vetre loesoe mie mang .
  Joe dink dat na tjekre tjekre joe e ply.de minister van onderwijs is een bekwame minister en de mensen die niet deugen moeten pas op de plaats maken.
  de meeste benoemingen van somo hebben niets te maken met kwaliteit die mensen zijn benoemd uit loyaliteit en deze minister heeft dat in gezien .de juiste man moet op de juiste plaats. somo nogmaals je moet leren om suriname te dienen,en niet enkel je partij of partij loyalisten .kijk in lands belang niet in partij belang.als je van suriname houd moet je bepaalde gewoontes achterwege laten .
  Verder moet je rekening houden dat venetiaan een hekel aan jou heeft.door jou somo heeft vene vier zetels gehad ,die rekening zit nog vers in het geheugen bij vene ,joe no e mik a ka dat nanga mie president .a mang na tra tabaka mie mag.
  Bouta go go


  Maak melding

 16. hij heeft al eerder gezegd en nu moet hij zijn ballen laten zien..

  ,,,geef al die ministeries terug en trek al je parlements leden uit het parlement uit de coaltie dan ben je een keren met ballen,,,

  zit rustig in de opositie en wacht je tijd af volgende verzkeizng..

  dat is het beste wat je kunt doen..

  en laat niet sollen met jou en je achter-volgers..


  Maak melding

 17. Het politiek spel moet je kunnen spelen. Het is een kwestie van geven en nemen. Maar ik moet de impotente en frigide NieuwFront aanhang helaas opnieuw teleurstellen. Jullie krijgen de graag zo verlangde politieke orgasme niet.


  Maak melding

 18. Gaat het om een bermhoer of een uienhoer?

  Somo werd beledigd dat hij geen visie heeft.
  DDB zou nooit met Somo werken.
  Somo had een menigverschil met Rambo over in mijn visvijver vissen en werd terug gefloten door DDB.

  Somo werkte mee aan amnestie, El Somo’s vrouw werd ambassadrice in Jakarta en hij mocht er regelmatig naar toevliegen om wat te ontspannen en bij te komen en contacten met investeerders in Indonesie te zoeken voor Suriname.

  Somo is met zijn handen op de rug gebonden en ook aan zijn voeten, Ook zijn mond is dicht gebonden en kan alleen maar liggend op de grond, kronkelend of spartelen als een vis die op de droogte is.

  Somo zal ook nu inbinden, na een goed gesprek met DDB, hij zal eraan herinnerd worden aan de afspraken die gemaakt zijn over de verdeling van de koek en dit te behouden.

  Mugabe ligt voor in de peilingen in Zimbabwe. De nieuwe naam van Suriname wordt, Suribabwe. DDB heeft de bril van Mugabe al besteld via het internet, om Suriname ook vanuit die bril te bekijken.


  Maak melding

 19. Somo dit heb je verdiend want bij de Front had je grote mond om te dreigen en nu kan je niks als je ballen heb moet je nu kunnen opstapen maar dat kan je ook niet.dus blijf maar als een hond achter je Baas Bouta


  Maak melding

 20. Ja ja moet je nu die vieseploeg hooren de zogenaamde suries somo waar zijn je ballen heeft hij dan pas ballen als hij zich terug trekt en dan denken dat de regeering valt wel somo heeft ballen en is dan nog slimmer dan de idiooten die aan zij zomaar loopen te kwebbelenals het nodig is dat iemand moet gaan dan moet dat kunnen wat mijn mannetje jou mannetje gewoon land en volk mannetje dat moet ook de hr somo begrijpen dus jhon waar in voor ben jij gekwalificeert ray geen antwoord waardt Jacobus het zit je niet lekker DE HR BOUTERSE ALS PRESS IS HIJ DEMOCRATIES GEKOOZEN OF NIET TOT WELKE PARTIJBEHOOR JIJ WANT NDP WERK VOOR LAND EN VOLK PARTIJLOOS DAAROM ZIJ DE PRESS BIJ BEGIN LAATEN WIJ SAAMEN ONGEACHT PARTIJ MAAR DIE NIET WILDEN UIT PATIJ BELANG MAAR JA OUD NIEUWS NATUURLIJK VOOR DE ECHTE SURIENAAMERS DUS VAARWEL EN PASSANT NIET ZO PRAATEN IS JOUW NIET VERTELT MAAR MUGABE UIT ZIMBABWE IS JE BIOLOOGIESE PAPA HAhahahahah


  Maak melding

 21. laat zien somo dat je een mam bent je zou toch opstappeh als bouta aan je mannetjes zou komen
  ik hoop dat het niet alleen holle uitsprak is geweest
  anders ben je een zielige rat


  Maak melding

 22. Voor alle duidelijkheid!!! Er is maar een ding van
  belang. Amina Pardi, concubinaat van El Somo moet
  op haar post blijven! De belangen van de ontheven
  zogenaamde “topfunctionarissen” zijn een non-issue.

  Keer op keer bewezen!!!


  Maak melding

 23. @pero
  Als Somo niet meer meedoet is er geen regering meer en kan DDB stoppen met regeren of bedelen bij Santohki of hij door mag gaan.

  Geen meer meerderheid geen regeermacht.

  Ofwel Somo heeft DDB klem. Hoe je het ook bekijkt als Somo niet toegeeft is DDB verloren.
  Aangezien Somo met wachten alleen maar kan gaan verliezen denk ik dat hij de trekker overhaald nu of binnenkort.

  De kans is groot dat het net na goedkeuren van de begroting gaat gebeuren. Dan heeft Somo nog veel punten binnen geharkt en kan DDB 2014 nog doormoderen.


  Maak melding

 24. Als ministers niet functioneren is het exit geblazen.Dat geldt ook voor ambtenaren en militairen.No nonsens.Zelfs jaknikkers die slecht presteren vliegen de laan uit.Zo is het en niet anders.


  Maak melding

 25. Zooooo geweldig is DiDiBri ook weer niet zoals men dat wil doen overkomen, het zou anders geweest zijn indien mensen de laan waren uitgestuurd en tegelijkertijd hun corruptie praktijken door de justitie was onderzocht en de verdachten vervolgd. Zie geval boezem vriend Abrahams.


  Maak melding

 26. Goed optreden van minister Adhin.corrupte boeven moeten plaats maken voor nieuwe ambtenaren.pae Somo denkt dat hij beter weet. laat hij met chekre chekre bezig houden.


  Maak melding

 27. Oooooh wat een valse hoop bij de NieuwFront aanhangers.Ze hopen en dromen over conflict bij de coalitiepartners.Maar de coalitie weet het ook.Maar het zal tot Somo uiteindelijk doordringen dat je succes kan boeken met ambtenaren die competent zijn.Dat het economisch succesvol gaat in Suriname komt mede door de inzet van goede ambtenaren.Zo is het en nirt anders.


  Maak melding

 28. ‘De megaprojecten die de regering Bouterse-Ameerali nu in uitvoering heeft, zijn allemaal tot in de puntjes voorbereid door de Nieuw Front-regering Venetiaan-Sardjoe. De huidige regering probeert ons de loef af te steken met de verworvenheden van de vorige regering.’

  NPS-voorzitter en ex-minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), Gregory Rusland, noemt in dit verband, vandaag 2 augustus 2013, in het Dagblad Suriname, de bouw van de Staatsolie-raffinaderij, ‘een project waar ik als NH-minister uit het vorige kabinet persoonlijk bij betrokken was’.

  Rusland vraagt zich af ‘waarom de huidige regering het volk misleidt door te doen alsof zij zich die inspanning hebben getroost om de raffinaderij op te zetten’. De NPS-topman zegt dat alles al rond was, de financiering, het terrein, praktisch alles. ‘Nota bene was het startsein al gegeven. Het was absoluut niet nodig dat het huidige staatshoofd opnieuw het startsein moest geven. Een ander goed voorbereide activiteit was de overeenkomst met de goudmultinationals Iamgold en Newmont.’

  De NPS-voorzitter vindt het jammer, dat de huidige regering het heeft verknald door een slechtere deal te sluiten met vooral Newmont. ‘De overeenkomst die wij hadden gesloten had een kleiner financieel risico met een investering van 200 miljoen Amerikaanse dollars. De regering Bouterse-Ameerali veranderde deze voordelige deal en sleepte het land in een groot financieel risico van 400 miljoen Amerikaanse dollar aan investeringen in deze goudoperatie.’

  Rusland is ook van mening dat het Nationaal Zorgstel (NZS) geen verdienste is van Bouterse en Ameerali. ‘Deze ziektekostenverzekering was ook de planning van de vorige NF-regering’, zegt Rusland. ‘Het enige project dat wij niet hebben voorbereid en door deze regering wordt uitgevoerd, is het cassaveproject’, zegt de NPS-voorzittter.

  Hij zegt verder, dat de partij met de serie informatiebijeenkomsten in de ressorten al deze zaken zal doorspelen naar de achterban en het gehele volk. ‘Mensen moeten de ware toedracht van zaken kennen en weten hoe zij misleid worden. Deze regering had grote beloften gedaan kort na haar aantreden, maar alles waarmee zij zich nu op de borst slaat, heeft het NF voorbreid.’
  August 2, 2013


  Maak melding

 29. Forumleden
  Kan iemand aan RobG vragen waar die megaprojecten van de megacombinatie gebleven zijn, wacht nu gooit hij alle schuld op onwillige en onproductieve ambtenaren. Indien deze er zijn en het beleid frustreren, moet DDB hun toch ontheffen? RobG is geen ingeweide, want hij weet niet dat om de hoofden van Wijnerman en Belfort geroepen wordt binnen zijn eigen partij.


  Maak melding

 30. Ik moet zeggen dat ik de relatie Somo Bouta niet kan begrijpen….wie heeft wie nu bij de ballen…maar het is opvallend dat Somo continu in de verdediging is…maar dan nog ff wat anders dus is ook een directeurs functie een politieke benoeming


  Maak melding

 31. Ray zegt de mega projecten waren oorspronkelijk van Vene en Sardjoe.Ray maak dat je oma van de NPS wijs.Zij geloven nog steeds in de sprookjes van de FRABO, die allang is uitgedoofd door de NDP.


  Maak melding

 32. Typisch alweer een bekende lage NPS streek. Gregory Rusland durft nog te pronken met andermans veren.Hoe erg moet je gezakt zijn om alle eer van de militairen naar je toe te trekken.Staatsolie is het initiatief van de militairen geweest en is het symbool van de daadkracht van deze dappere en trotse Surinamers.Zo is het en niet anders.


  Maak melding

 33. Zonder minachtend te zijn, moet worden vastgesteld, dat de PL en ABOP partijen zijn die de minst gekwalificeerde krachten in huis hebben. Bouterse heeft tot op heden al hun ‘kandidaten’ moeten reshuffelen. Dat zegt toch wat.
  De beleidsdoelen zijn niet gehaald en met het vooruitzicht op de verkiezingen in 2015, zal dat niet verbeteren. Voor de kiezer moet NU één ding duidelijk zijn. PL en Abop hebben hun kansen gehad en bewezen niet in staat te zijn beleid uit te voeren. Deze partijen MOETEN uit de coalitie!!! Ze zullen in de oppositie plaats moeten nemen. Het zijn niet alleen ongekwalificeerde partners maar bovenal onbetrouwbaar!!!


  Maak melding

 34. Staatsolie is het initiatief van Jharap geweest. De eerste stappen zijn genomen onder onder NPK-2. Hij is daarin flink tegengewerkt door DiDiBri. Pas toen DiDibri’s populariteit sterk afnam na een jaar coup en DiDiBri zag dat hij er misschien mee zou kunnen scoren, ging hij overstag en begon mee te doen.

  DiDiBri werkt nu ook flink tegen bij het ethanol project. Zal me niet verwonderen als ie straks weer pronkt met andermans veren. Zelf heeft ie geen enkele veer om mee te pronken, hij is wat dat betreft -figuurlijk gesproken- spiernaakt.


  Maak melding

 35. Staatsolie Suriname is te danken aan de inspanning van drs Eddy Jhairap EN zijn amerikaanse olieondernemer, die hem hierin ondersteunt heeft met onderzoek, kennis en door te gaan en het op te zetten.

  De deskundigheid van deze amerikaanse olieondernemer, die nauw met Eddy Jhairap hieraan een bijdrage hebben geleverd moet men goed duidelijk onder ogen zien en niet wegdenken.

  DDB heeft alleen het groenlicht gegeven, omdat hij opdat moment aan de touwtjes trok in Suriname, zonder ook vertrouwen te hebben dat het iets zou opleveren.

  Staatsolie is ontstaan door samenloop van omstandigheden, het tijdstip en het moment. De initiatiefnemer en de motor er achter en de inspanning is Eddy Jhairap en de amerikaanse olieondernemer waarmee hij samenwerkte. Lees het boek van Eddy Jhairap, vertrouwen op eigen kunnen.

  Wat voor verstand heeft DDB van ondernemen of van de oliebusiness. Waar had hij als sergeant of sportinstructeur die kennis van toen en nu?

  Al de eer komt Eddy Jhairap toe en zijn deskundige amerikaanse olievriend. Ere wie ere toekomt en zie alles helder en duidelijk. De inspanning van de amerikaanse olie-ondernemer is niet niks. Die had verstand van olie en ondernemen, enz hierin. De omstandigheden en het tijdstip en de juiste mensen op dat moment.

  Dat alles heeft ertoe bijgedragen dat staatsolie is ontstaan.


  Maak melding

 36. @RobG

  Hallo idioot,ik vertel geen verhaaltjes. Het staat allemaal gepubliceerd in Dagblad Suriname,en is voor iedereen om te lezen.Niet jij maar je baasje en zijn bende moet het komen ontkennen als ze moedig genoeg zijn!!En please,laat ze met bewijzen komen okay,die paarse bende van je.


  Maak melding

 37. Het valt op, in Suriname worden meestal nonvaleurs tot topambtenaren gebombardeerd. En opvallend is het dat het niet uitmaakt of deze imbeciel voldoet, zolang hij van jou partij is moet hij/zij geplaatst worden. En oweë gebeente, als zij teruggefloten worden voor het niet goed functioneren, dan kan het gebeuren dat er een vijandschap ontstaat. Vooral bij het onderwijs waar het lijkt alsof deze meest belangrijke instelling, door mensen die de officiële taal moeizaam beheersen wordt bezet. Het is om te huilen, mensen bij het onderwijs Nederlands horen spreken. Ook was er een minister van onderwijs in de vorige regering Wolf heette hij, die kwam zeer zeker van “Cleviaschool”, het leek niet anders! En dan te bedenken dat hij “Academisch” geschoold was. Bij deze schurk Somohardjo echte “lijder” die de PL leidt is het niet van belang of zijn partijlid schikt is op een post. Bij dit soort mensen gaat het om kwantiteit en niet om kwaliteit. Alleen al het feit dat deze achterlijke mongool/idioot voor het hoogste gaat is al bezorgelijk.


  Maak melding

 38. RobG…als ja-knikkers die slecht presteren eruit moeten vliegen, dan stel ik voor dat jij met inmiddelijke ingang de samenleving uitgeflikkerd wordt.


  Maak melding

 39. Plotseling gaat het over Staatsolie wat raar. Wel wil ik het volgende opmerken, is het niet deze zelfde massamoordenaar die Staatsolie wilde verkopen aan een (Koreaansbedrijf?). Het had niet veel gescheeld of deze zelfde boef nu president had Staatsolie verkocht, dat is waarschijnlijk iedereen vergeten, dus. Ook valt op dat de meeste erg trots zijn op de huidige president, als je je zelf afvraagt; wat betekent deze meest eigenwijze en laaggeletterde man of wat voor goeds heeft hij voor SME gedaan! En die heeft Ambassades overwegend in schurkenstaten heeft.


  Maak melding

 40. @ Mebarju
  Ju no lee kwitkwiti, we zijn geneigd veels te snel te vergeten als het om misstappen van DDB gaat. De verkoop opbrengsten zouden zeer waarschijnlijk ook in eigen zak verdwijnen, gelukkig is dit niet doorgegaan dankzij het personeel, de bond en de directie van Staatsolie waaronder E. Jharap en de toenmalige Front oppositie.


  Maak melding

 41. en war DDB welde grondlegger van is moet ook gezegd worden dus robg goed lezen en onthouden
  massamoord morel verval drugscrime misdaad suriname kapotmaken verval van onze munt liegen etc

  ik kan nog uren schrijven


  Maak melding

 42. HO..HO,

  Bij wie is de bal NU???????

  Bij ADIEN OF BIJ BOUTERSE???????

  SOMO heeft NU twee BALLEN in zijn handen om te KNIJPE.

  WATCH ME………SPANNEND.


  Maak melding

 43. als bouta ballen heeft,,dan moet hij zowel somo als brunsie bedanken en de samenwerking opzeggen..

  hij dus bouta heeft zelf openlijk gezegd,dat deze twee heren/partijen niet kundig zijn onderontwikkeld en geen inbreng hebben in de coaltie zij vertragen het belijdt.

  welnu, laat je ballen zien dan ddb..je had zo-één grote bla bla bla aller tijden en nu muis-stil..

  wat heeft het land opgelevert van al die mooie/dure reizen die je wekelijks maakt ten koste van het volk/land..

  wat heeft de paus aan jou gezegd,leg-uit wat heeft de reis van china gebracht voor het land.

  we horen niks meer van die ziekenhuis..waar komt het en wanneer..

  wat heb je gedaan met die drie sleutels van obiangoo in welke deur passen ze..

  zo kan ik een heel tijd doorgaan..

  2015 is komende,wat is je agenda om het voet-volk weer in de maling te nemen..


  Maak melding

 44. Vanaf 2010 wist ik zeker dat een groot deel van de bevolking van suriname niet begrijpen dat een aalmoes of gift geen vooruitgang brengt.
  Integendeel word je afhankelijk gemaakt van diezelfde giften.
  Heb zelfrespekt door zelfwerkzaamheid en volg jou politieke leider kritisch naar zijn of haar handelingen en ideologie.
  Slik niet alles wat je word voorgekauwd en je zal inzien dat noch bouta,somo of brunsie geschikt is als integere leider.
  Ze zijn volksverlakkers en verraders die erop uit zijn om zichzelve te verrijken.


  Maak melding

 45. Zondag 4 augustus 2013 om 00:03 uur, door Leonard

  Geachte heer,

  Ik ben het volkomen met u eens.
  En ik hoop dat ons volk een keer wijzer wordt en een wijze keuze maakt bij de verkiezingen!


  Maak melding

 46. Als Somo had geweten dat de President struisvogeltje politiek met hem zou spelen, dan zou hij nooit hebben ingestemd met de Amnestywet. Somo had gedacht dat door de omstreden Amnestywet goed te keuren, hij een soort machtsoffensief zou kunenn uitoefenen. Daarin heeft hij zich deerlijk vergist. Bouterse had Somo alleen nodig om de Amnestywet door te drukken!!!

  De bedrieger bedroger!


  Maak melding

 47. hoi gecastreerde somo worden die 2 uilskuikens van je door baas in ere hersteld neen baas gebruik joe kaba
  dus het beste is je grote bek te houden en te accepteren dat is nu het gevolg van heulen met de duivel ik geniet ervean dat jij uitgerangeerd bent in deze coalitie KIES JOE MOOI HAHAHAHAHA


  Maak melding

 48. hallo somo,,wanneer ga je afschijt nemen van deze kliek waar jij ook debet aan bent..

  weet je nog ,,ieder mens heeft een jéjé een geest een wil een geloof in eigen kunnen,maar jij bent hersenloos..

  totaal een dombo..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.