Dekking ziektekosten buiten Europa vervalt

101

Vakantiegangers die buiten Europa, dus ook naar Suriname, reizen moeten binnenkort een aparte verzekering afsluiten voor de ziektekosten. Minister Schippers van Volksgezondheid zal volgende maand voorstellen doen om de werelddekking uit het basispakket te halen.

De minister denkt zo jaarlijks zestig miljoen euro te kunnen bezuinigen op de zorgkosten in het buitenland. De maatregel was al eerder aangekondigd; het wetsvoorstel zal nu in september naar de Tweede Kamer worden gestuurd.

De zorgkosten in Europa worden nog wel vergoed. Als een Nederlandse vakantieganger in Europa iets krijgt en daarvoor naar het ziekenhuis moet, dan zijn deze kosten gedekt. Een betrokkene zegt tegen de NOS dat toeristen duurder uit zullen zijn door het schrappen van de werelddekking.
Lees verder op Suriname.NL.

101 REACTIES

 1. Na schijt fu holland kon watra no,oeng sabi na bekende spreekwoord,als 1 schaap over de dam is dan volgen nog meer,oeng REDI MUSU U BIGING NATI OENG BARBA.JULLIE GAAN WIT SCHIJTEN NU.


  Maak melding

 2. Na schijt fu holland kon watra no,oeng sabi na bekende spreekwoord,als 1 schaap over de dam is dan volgen ER nog meer,oeng REDI MUSU U BIGING NATI OENG BARBA.JULLIE GAAN WIT SCHIJTEN NU.


  Maak melding

 3. Vak gangers richting oa SU zijn dus meer kosten kwijt als de plannen doorgaan…
  dus ook minder te besteden in SU als het doorgaat…
  optie zou zijn om de ticketsprijs te verlagen ter compensatie..


  Maak melding

 4. Andere optie is als iemand voor 3 maanden naar het buiteland gaat, zijn ziekte premie van 140 euro p/m voor drie maanden opzeggen. Waarom moet je die maanden premie betalen terwijl je er geen gebruik van kan maken.

  Met dit geld kan je je ziektekosten in het buitenland dekken. Ik hoop dat deze leuke regering, welke het land langzamerhand naar de klote brengt, ook met dit mogelijkheid komt.


  Maak melding

 5. Deze impopulaire maatregel is zelf te wijten aan de vakantie gangers.Veel,hoeveel?heel veel maakt er misbruik van.Bekende claims zijn o.a.foto toestel/camera verloren/gestolen.Valse nota’s etc..in het buitenland is het makkelijk mensen om te kopen….


  Maak melding

 6. Waar gaat dit toch naar toe allemaal!
  veiligheidstoeslag, passagierstoeslag, geluidisolatietoeslag, brandstoftoeslag, vliegtax,
  koffertax… en nu dit weer..
  Ik heb geheid eentje vergeten..
  De premie voor de ziektekosten rijzen al de pan uit terwijl aan de andere kant het basispakket geheel wordt uitgekleed..
  Een land in crisis maakt rare sprongen en we have to pay for it… en dik ook nog!

  Het is toch te gek voor woorden dat je in een stad als Amsterdam ruim € 5,- per uur kwijt ben om te mogen parkeren en kies je ervoor om met het openbaar vervoer te gaan dan moet je al ruim € 1,80 betalen om van de ene halte naar de andere halte te gaan.
  Ga je met de fiets dan loop je de kans dat je fiets wordt gestolen of door de gemeente wordt verwijderd.
  Men is zelfs aan het overwegen om betaald parkeren voor de fiets in Amsterdam in te voeren.
  Damn! Het moet niet gekker worden hoor !!
  pfff.. ik moest dit even kwijt hoor!


  Maak melding

 7. Forummers, Odi odi.

  Dekking ziektekosten buiten Europa vervalt

  En geldt dat ook voor Franse overzeese gebieden?
  B.v. (Frans-Guyana, Saint-Martin).

  Maar het is altijd verstandig een goede REISVERZEKERING af te sluiten.


  Maak melding

 8. Donderdag 1 augustus 2013 om 13:04 uur, door M.Autar

  @@ ROY MI BRDE BOTRO KEBA IN SUR,HEB IK ALLANG VOOR GEZORGD.LANGE TERMIJN DENKEN HEET DAT.

  De bruggen, 18000 woningen, diepzeehaven ect, ect komen ook nog!! lange termijn denken door jou heet dat!!


  Maak melding

 9. Plato,

  Welk besluit van deze regering is dan wel doordacht?
  Er worden besluiten genomen puur om te bezuinigen
  teneinde de 3% norm van de EU te halen dus weinig doordachte beslissingen als je het mij vraagt.


  Maak melding

 10. Fer E, heeft een goede punt.

  Als je in SU ziek wordt kun je altijd naar Frans Guyana gaan dat hoort namelijk bij Europa, en zijn ze verplicht je te verzorgen…


  Maak melding

 11. 01 aug. 2013

  Dit is wat Srika bijvoorbeeld bedoeld te zeggen met items uit Nederland.

  Dit kan alle Surineds raken: linksom of rechtsom, je zal meer moeten betalen. Dit spreekt de Surineds ook aan.

  En krijg ik toch nog mijn minpunten? Ik heb ze hard nodig.
  Srika


  Maak melding

 12. Beste Mensen;

  Ik heb een doorlopend reisverzekering bij de ing de Bank lopen,en dat kost me 110 € per jaar,(wereld dekking.)
  Besef men wel hoeveel het kost om in een ziekenhuis per dag te liggen,en daarbij nog de bij behorende kosten ?
  Stel je komt te overlijden tijdens je vakantie,en je bent niet verzekerd: dan ben je zeker de Lul.Tenzij je hele rijke familieleden hebt, die de kosten wil betalen voor de overtocht van je de dead body naar huis.Te yu é hari dang yu no abi monie vanodu,dus no go bezuinig brada.

  naar je
  om je

  jaar.(Wereld dekking)beseft men wel hoeveel het kost als je niet verzekerd bent tijdens
  je vakantie bij ziekte ?
  Erger nog, als je komt te overlijden is het leed niet te overzien voor de nabestaanden.


  Maak melding

 13. Petrus je probeert het goed te praten waarschijnlijk anders kom je niet met zo een reatie.als het om mensen gaat buiten europa ,zoals turkye,suriame,maroko.
  Het is speciaal bedoeld voor deze mensen ,zie ook die kinderbijslag .hoe verklaar je dat dan ,en reken maar dat er nog meer op komst is .de buitenlanders moeten op een gedekte manier worden verwijdert in nederland.en ga er van uit dat er nog meer maatregelen op stapen zijn om de buitenlanders financieel te treffen.
  Maar goed het is niet anders .


  Maak melding

 14. Er zweeft nog meer boven de hoofden van de Nederlandse bevolking.Binnenkort moet het kabinet Rutte een extra bezuinigingsronde doorvoeren. Er moet voor 6 miljard Euro extra bezuinigd worden.Een vloekbelasting en een belasting tegen laster en achterklap zou op Waterkant.net extra inkomen voor de overheid genereren.


  Maak melding

 15. @M.Autar

  Hoe gaat hwt met zaken in Suriname?
  Hoe gaat het bv met de negenbanen weg,de weg naar Brazilie,de brug naar Guyana,de prefab woningen,de haitiaanse en Chinese vluchtelingen[de zogenaamde gastarbeiders],hie gaat het met de slm wiens carrier steeds weer gekaapt wordt door bouta en bende ,hoe staat het met de vergoeding van de gedupeerde reizigers,hoe doet staatscassave bedrijf het?
  Kijk hier een bericht over het staatscassave bedrijf;

  Boeren die actief participeren in het cassaveproject in Para, wachten al maanden op het in operatie gaan van IAP NV. De cassavefabriek te Zanderij zou volgens belofte van de Innovative Agro-Processing (IAP) Industries NV vorige maand in bedrijf zijn. De NV zou bij de boeren honderden kilo’s cassave afnemen, de belangrijkste grondstof voor de fabriek die meel gaat produceren. Het veelbelovende cassaveproject zou eind vorig jaar van start gaan. Vanwege missers van de organisatie werd de start verschoven naar medio dit jaar.

  (Bron foto: IAP NV)

  NPS-Assembleelid Patrick Kensenhuis van Para zegt vandaag, 1 augustus 2013, in het Dagblad Suriname, dat de boeren al maanden klaar zijn volgens de voorgeschreven eisen van IAP NV.

  Daar de fabriek nog niet operationeel is, worden de knollen verkocht aan andere leveranciers.

  Kensenhuis, die de bezorgdheid van de boeren deelt, hoopt dat de projectdragers op korte termijn uitleg geven over deze vertraging. Hij noch de boeren zijn geïnformeerd over de voortgang van het project en wat de reden is dat de fabriek nog niet draait.

  De boeren produceren witte cassave met een vereist gewicht. Het daaruit verwerkte cassavemeel is bestemd voor de export. Potentiële afnemers in het Caribisch gebied, waaronder Barbados, zullen het product volgens de initiatiefnemers opkopen.

  Kensenhuis hoopt dat de boeren snel geholpen zullen worden, vanwege de kosten die zij hebben gemaakt met de investering op hun cassavevelden.

  IAP NV is een joint-venture van Robert Power en Kamla Madho, die elk 50% aandelen bezitten. Madho is de echtgenote van minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Bij de opening op 19 december 2012 was ook president Desi Bouterse aanwezig. Lackin zei toen, dat de afzetmarkt in Barbados door de economische diplomatie van de regering Bouterse tot stand is gekomen. Power vertelde bij de opening dat de fabriek een heel etmaal kan draaien en 30.000 kilogram cassave kan verwerken. Gestart zal worden met een 8-urige werkdag met een productie van 10.000 kilo. Landelijk zijn er al 600 mensen opgeleid om volgens de eisen van IAP NV cassave te produceren. De meeste boeren zijn in Para en Saramacca, aldus de krant.
  August 1, 2013


  Maak melding

 16. ik vrees dat de crisis en de bezuinigingen inderdaad
  nog lang niet achter de rug is.

  Straks gaat deze crisis-regering nog bepalen dat we per kubieke centimeter moeten gaan betalen voor de lucht die we inademen.

  Dat zou me niet verbazen!


  Maak melding

 17. Autar
  Ding redimusu e ka dape ,ding wit mang e broedoe ding .dit is nog maar het begin.
  Ze kunnen niet richting suriname neks totaal neks ding no habie in suriname.
  Joeroso ding bing tang in suriname ze zijn naar ooland gegaan maar ding mang na so so boto geloof mij ,ze hebben geen enkele keus ze zullen moeten acsepteren wat die witte man wil ,ze hebben het van front om alleen ja te knikken ,zie pa vene en die taliban santhoki.die redimusus zijn radeloos met al die bezuinigingen heb ik al een paar keer aangekaart.die balk in eigen oog hebben ze altijd gezien maar ze moesten het verbloemen dat het ze zogenaamd goed gaat.soms denk ik dat deze redimusus met de gedachten rond lopen dat de surinamers geen weet hebben wat in olland gebeurt,weten jullie wat you tube is of betekent.pero bing libie in patata en mie e kong in patata ,of denken jullie dat olland het paradijs is,suriname is het paradijs als je niet lui bent.ding redimusu lissie dong ,en zij zijn het meest op dit forum om te blaffen moro e kong ik heb jullie gezegd rutte soot oeng potie.
  Strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang.


  Maak melding

 18. Deze Nederlandse regering beseft niet dat de bezuinigingen uiteindelijk meer kosten dan de bezuinigingen opleveren.

  Rutte heeft het maar over bezuinigen, bezuinigen maar die man kan niet eens goed rekenen … en beseft niet dat er nog meer verloren gaat dan het oplevert.

  Ikzelf heb een doorlopende rijs verzekering met daarin ziektekosten Buitenland. Deze ga ik dus opzeggen … wanneer dit onzalig plan doorgaat.


  Maak melding

 19. er is veel fraude mang!

  deze lieverdjes declareren bedragen tussen 100 & 200 euro die nauwelijks te toetsen is!

  ik zeg: een eigen bijdrage van 250 euro invoeren en geheid is het over met deze “hoofdpijn en griep” figuren!


  Maak melding

 20. James Marshall,

  Deze huidige regering olv Rutte blijft ons uitknijpen.
  De hand van Rutte zit heel erg diep in mijn portemonnee en er lijkt geen einde aan te komen.
  Europese landen die in financiële problemen komen worden met onze belastinggeld geholpen en wij moeten er zwaar voor boeten.
  Dan heb ik het niet eens over die banken die vanwege hun hebzucht in financiële problemen raakten waardoor ons belastinggeld hun uit de nood moest helpen.
  Ondertussen blijven de hoge heren aan top hun financiële bonussen maar opstrijken.
  En wij… wij mogen daar zwaar en zwaar voor bloeden…


  Maak melding

 21. beste autar ik denk dat suriname e ka ,de su-ned komen toch op vakantie hoe vaak ga jij opvakantie heb je al geld ontvangen ojeee bouta heeft het weer nodig gehad,om zijn tuinman te betalen en zijn familie ook al moeten de sur nederlanders van alles betalen ze leven ,eten reizen en sparen ook nog ten zij je sommige sur ned niets hebben omdat ze eeuwing familie in suriname moeten helpen zoals dozen sturen .geld kleding dus autar kruip terug onder die steen of ga iest beters doen ga a;lvast de pepflessen uit die sloten halen of wordt jij ook president net als die clouwns daar carifesta komt de mensen klagen nu al dat ze geen salaris hebben gehad kleding om te zorgen dat alles goed loopt voor die zwervers . ik snapt niet dat je niet in zit dat de ned-suri niet zoveel poblemen hebben alsjullie daar.jullie klagen steeds.rijst olie duur dat hoeven de ned-suri niet te doen we kopen winkelss wagens vol en vooraad hebben we allemaal nu.daar in su vehten ze voor prijsartikelen mie bou weri jeri vo sardin hihi


  Maak melding

 22. Echt weer de zorg graai cultuur in nl. Elk jaar minder voor meer! Een waarschuwing voor su die de basis verzekering ook bij een commercieel bedrijf heeft ondergebracht.
  Dat is hele dure vergissing!
  En hoeveel mensen uit nl gaan op vakantie naar turkeye, tunesie, marokko?
  Allemaal buiten europa!


  Maak melding

 23. 140 x 12= E1680 plus eigenbijdrage E350 = E2030 excl. de premies die je werkgever betaal is volgens mij ook zo’n E2000. Dus totaal betaal je zo’n E4000 aan ziektekosten. En daar kan je geen gebruik van maken als je even buiten Europa wil gaan. Het moet echt niet gekker worden…

  Dit terwijl de corrupte Grieken, Spanjaarden, Portugezen, Italianen enz.enz. zich rotlachen natuurlijk. Want voor hun onderhoud moet o.a. de NL’se volk de prijs betalen.


  Maak melding

 24. 02 aug.2013

  @M.Autar, @Roy,

  Als Surineds nu wit gaan schijten of schijt vreten, feit is dat in Nederland toiletpapier onder de 21 procent BTW valt, dus een luxe goed is, en zullen Surineds binnenkort ook al hun verworven luxe moeten uitschijten.God behoede de Surineds.
  Srika


  Maak melding

 25. 02 aug. 2013

  Srika wilde meer weten over de diepgang van de overwegingen die de Nederlandse regering genomen heeft t.a.v. bedoeld item.Dus heb ik contact gemaakt met neef ‘ControleSrika’ actief bij een van de grote verzekeringsmaatschappijen in Nederland.

  Waarom dit besluit?

  Volgens neef is het al jaren zo, dat vakantiegangers uit Nederland in het buitenland(buiten Europa) opeens ziek worden en zich ook daar laten behandelen. Na controle door Nederland blijken de opgegeven medische kosten te duur uit te vallen, hoefden medische ingrepen niet uitgevoerd te worden. Volgens neef kunnen er heel veel vraagtekens bij dit alles gezet worden.

  Bijvoorbeeld krijgt een vakantieganger pijn in een knie en wordt er een uitgebreide scan van de vakantieganger gemaakt, die betaald moet worden.Of worden dure operaties daar verricht, soms medisch bedenkelijk.

  Vooral in Turkije ziet men dit verschijnsel al te vaak voorkomen. Vandaar het besluit van de regering van Nederland, volgens mijn neef ‘ControleSrika’.

  Ja, maar de eerlijke Surineds leiden nu hier onder.
  Srika


  Maak melding

 26. 02 aug.2013

  @Fer.E,

  De overzeese gebieden van Frankrijk en Spanje zijn ook delen van de EU. Dus zelf in sommige delen van Marokko geldt jouw dekking.

  Ik zie Henk Molenaar en zijn gevolg mij nu al aanvallen. Minpunten!!!
  Srika


  Maak melding

 27. we wprden wegbezuinigd hier,maar tja tis nu 1x zo.
  Iedereen voelt het aan zijn water, maar neen hoor sommige Surneds niet baja hahahah.

  Ray je raakt langzamerhand de weg kwijt,dit bericht gaat over serieuze zaken tenminste als je in Ned.woont,maar jij komt met je oeverloos gezeik over de Sur.regering ai bajaa, je ziet ze vliegen joh.

  Idd, als men op vakantie wil gaan is de eerste prioriteit:een goede reis-ziekteverzekering afsluiten.


  Maak melding

 28. het zijn de mensen die hier hoog van de toren blazen die hebben geen moer.
  In suriname hadden ze niets en in nederland hebben ze niets.dus zijn ze al blij met die uitkering en die subsidie die niets voorstelt in verhouding met alles die onbetaalbaar is gaan worden in nederland.suriname heeft zijn problemen maar je ziet dat sommigen van de surinamers denken dat anderen niet weten wat er in nederland gebeurt.de stress als jij je baan kwijt raakt in nederland gaat niet in je koude kleren zitten.nederland is mooi alles mooi geregelt maar heel veel mensen poepen in hun broek als de dag aan breekt.in sommige gevallen hebben de mensen het beter in suriname .ik ben mijn baan kwijt maar heb geen euro van de werkgever gekregen,een maandelijkse uitkering en het houdt op ,daarna verplicht solliciteren maar aan de slag ho maar.met kinderen rond komen in dit land gaat moeilijk .je kan een baan hebben maar een honger loon van 1300 euro en geen subsidie is ook geen vetpot toen ik was aan werken .mensen doen zich hier op dit vorum groot terwijl de armoede in nederland in rap tempo toeneemt.
  Sommige surinamers roepen dan ga terug naar su.zelfs zij die dat roepen hebben het slecht in nederland, maar je weet toch ,ze doen zich groot voorkomen als of het ze goed gaat in nederland .als ik het over moet doen en ik zou suriname van nu vergelijken met nederland nu ,zou ik liever in suriname zijn .ik had vroeger een baan bij de overheid maar kon geen lening krijgen voor een huis ,nu hoef je geen tien mensen als borg te hebben om een huis te bouwen het gaat veel makkelijk, zelfs een auto kan je makkelijk financiren.naar vermogen een huis bouwen in suriname had je niet in su of er moest heel wat bijkomen.nederland heeft zijn glans verloren door de bezuinigingen en het wordt steeds erger.zou mooi zijn als het tij zou keren maar economen zien het einde nog niet in zicht .hopelijk gaat het goed met suriname ,vaak hoor ik surinaamse nederlanders roepen dat het nooit meer goed komt .belachelijk dat soort mensen.nederland werd met de geond gelijk gemaakt maar de nederlander heeft nooit geroepen dat het nooit meer goed komt .
  Mensen als ray ,molenaar ,gmap zitten lekker in nederland en kammen suriname af terwijl ze hier een uikering van die witte man krijgen , lever niet steeds kritiek op jou land ,het gaat jullie vrieg of laat duur komen te staan ,het is een ontwikkeelings land alles heeft zijn tijd .nederland had ook zijn tijd.india pakistan,zijn meer dan 60jaar onafhankelijk geloof ik maar die armoe in deze landen zijn inmens en niet oplosbaar.de mensen sterven van de honger en slapen op straat ray gmap en molenaar in suriname hebben wij het goed .niemand sterft van de honger .


  Maak melding

 29. Pamoe: “Mensen als ray ,molenaar ,gmap zitten lekker in nederland en kammen suriname af terwijl ze hier een uikering van die witte man krijgen , lever niet steeds kritiek op jou land ,het gaat jullie vrieg of laat duur komen te staan ,het is een ontwikkeelings land”

  Dream on Pamoe: Heel Suriname leeft op de pof en ook Bouterse regering. Het wachten is op het klappen van de ballon die welvaart heet in SU.

  En dan smeken jullie weer jullie familie in Nederland om euro’s en voedselpakketten.


  Maak melding

 30. Als dat het geval is dan is het meer dan normaal dat diegene die een periode buiten europa over die periode GEEN premie meer betalen want anders betaal je voor in europa terwijl je niet in europa bent en gelijktijdig betaal je ook voor buiten europa omdat je buiten europa bent terwijl je maar op 1 plek op aarde ziek kan worden en daardoor kosten maken.

  Je koopt toch ook niet 1 volle en 1 lege fles cola?
  Dan betaal je voor hetzelfde ook 2 keer.

  Ze willen dat het geld in europa blijft en met deze regeling hopen ze en maken ze mensen bang om niet buiten europa gaan.

  Die mensen die deze rotzooi hebben bedacht gaan zeker nooit buiten europa?

  De maandpremie moet omlaag gaan want die is toendertijd afgesloten inc werelddekking en die is straks niet meer geldig dus dan zou je er ook niet meer per maand voor hoeven te betalen.

  In nederland moeten ze beginnen met bezuinigen op de kosten wat die zakken vullers zelf maken, dan zal er heel veel geld overblijven.


  Maak melding

 31. hahahahah maar dat smeken om geld wordt alleen maar gedaan door luie donders en die Surneds maar leningen afsluiten , OOK VOOR DE SURNEDS HIER GELDEN JOUW WOORDEN ,ze LEVEN OP DE POF.,hahah einde verhaal .Schuldsanering,dat is echt een SURNED DING BELIEVE ME YOU.
  Dus Henk Molenaar ga niet hier de rijke uithangen,want als de autochtonen klagen dan weet je hoe laat het is.
  Het is wel opvallend dat sommige SurNeds op dit forum willen doen voorkomen alsof ze het heel goed hebben maw de crisis treft hen niet hahahah aan me hoela.
  Idd PAMOE heeft groot gelijk wat hij daar neertypt.Nederland is geen land van melk en honing meer.De meeste van jullie hebben alles in de schoot toegeworpen gekregen,huisje boommpje beestje,ga dat niet ontkennen ja,want het was zo.
  Daarom gaan de meeste van jullie nooit terug om daar het land op te bouwen hahahah want het wordt keihard werken,geen soos he alles moeten jullie zelf betalen en dat steekt jullie.
  De Chinezen gaan nooit voor een uitkering,ze werken tot ze erbij neervallen,vandaar dat Nederland ontzetten respekt heeft voor de Chinese allochtoon en jullie luibakken maar schelden op die Chinezen pfff.


  Maak melding

 32. @srika
  feit is hij die een moordenaar koestert als press zoals JIJ zegt genoeg over jou…
  on etisch gedrag..dit is een FEIT..
  ik ben opgevoed met normen en waarden hetgeen ik niet van jou kan zeggen.


  Maak melding

 33. Nu moeten de meeste vakantiegangers meer lenen om naar Su te gaan.
  Want velen weten niet dat de meeste van de Surinaamse vakantiegangers een lening nemen om hun ticket te kopen en een beetje zakgeld te hebben. Gemiddeld wordt er circa 1500 tot 2000 euro geleend maar ook wordt er voor circa 3 maanden rood gestaan bij de banken.
  Dus nu wordt het extra enkele tientallen/honderden euro’s duurder (lees lenen)


  Maak melding

 34. Vrijdag 2 augustus 2013 om 10:11 uur, door Henk Molenaar

  Waarom hebben zij voedsel paketten nodig?
  Deze jongens werken toch ontzettend hard en houden hun hand toch niet voor niets op?
  Ze dien toch wat karweitjes voor de grote lijer!
  Dus waarom
  Nou weer zo’n gemene steek onder water over voedsel paketten?


  Maak melding

 35. isniewaar: “De Chinezen gaan nooit voor een uitkering,ze werken tot ze erbij neervallen,vandaar dat Nederland ontzetten respekt heeft voor de Chinese allochtoon en jullie luibakken maar schelden op die Chinezen pfff.”

  Dat klopt helemaal.

  Ik ken Surinaamse gezinnen ( zonder pa vanzelfsprekend) die al generaties lang in Nederland van een uitkering genieten en ook nog een grote bek hebben. En deze mensen ( vaak alleenstaande moeders) gaan 2 x per jaar naar Suriname om met hun uitkering euro’s de grote madam uit hangen.

  Chineze schamen zich om een uitkeringen aan te vragen en werken zich helemaal te pletter en helpen elkaar.

  Dat is het verschil………


  Maak melding

 36. @Henk Molenaar. je komt altijd met redeneringen die aannemelijk klinken, maar niet kloppen. Natuurlijk zijn er in Nederland ook Chinezen met een uitkering.


  Maak melding

 37. =Het is een keuze die gemaakt wordt en er is niets mee.
  Men moet niet vergeten hoeveel fraude hieraan gemoeid is tussen Suriname en Nederland als het gaat om kosten te dekken en ik hoor niemand hierover praten.

  =Zijn de Surinamers WEL goed verzekerd als ze naar het buitenland vertrekken en er iets met ze gebeurd???

  =Toen het nog de goede tijden waren hebben zowel de Surinamers als de Surinaamse Nederlanders samen van geprofiteerd.

  @pamoe, en toch hebben vele Surinamers het veel beter in nederland dan in eigen land.
  =Maakt eigenlijk niet zoveel uit waar je op de wereld woont, je moet je gewoon aanpassen.

  ==Suriname is lid van de Caricom, en als Surinamers hun zaakjes niet op orde hebben zou ik niet weten welke vergelijking zij zullen maken. Een ding is zeker, de criminaliteit zal dan toe nemen, omdat velen niet naar school gaan of werken.


  Maak melding

 38. Henk Molenaar heeft gelijk.
  De Chinezen staan in Nederland goed bekend.

  Ik heb jaren bij het UWV gewerkt en nooit een Chinees gezien.
  Wel heeeeeel veel Surinamers.


  Maak melding

 39. Oh nog wat. Neem een reisverzekering met werelddekking en alles is geregeld.
  Deze nieuwe regels hebben we te danken aan o.a. Surinamers die in Suriname de boel frauderen.


  Maak melding

 40. Spoedeisende medische hulp buiten Europa blijft. Zit in je aanvullende verzekering. Bijna iedereen is aanvullend verzekerd.
  Wat vervalt is dat je buiten Europa geen medische ingrepen kan laten doen, die niet dringend zijn. Dus geen knie-operatie in Turkije, Marokko, Thailand, Suriname enz.enz.


  Maak melding

 41. r Tedje
  Henk Molenaar heeft gelijk.
  De Chinezen staan in Nederland goed bekend.

  Ik heb jaren bij het UWV gewerkt en nooit een Chinees gezien.
  Wel heeeeeel veel Surinamers.

  Ik heb altijd gelijk……..


  Maak melding

 42. Armand
  @Henk Molenaar. je komt altijd met redeneringen die aannemelijk klinken, maar niet kloppen. Natuurlijk zijn er in Nederland ook Chinezen met een uitkering.

  Ik ben er nog nooit één tegengekomen en ik struikel hier over de Surinamers met een uitkering


  Maak melding

 43. @Tedje. Moderne samenlevingen houden niet groepen die buiten hun samenleving opereren. Je hebt er niets aan. Samenleven en samenwerken en openheid, dat zijn de keywoorden van anno nu.


  Maak melding

 44. Chinezen staan helemaal niet zo goed bekend in Nederland. Chinezen bemoeien zich heel weinig met niet eigen soort mensen. We weten heel weinig over deze mensen. Ik weet wel dat Chinezen wel uitkeringen krijgen en in de ziekte wet zitten. Ik werk trouwens ook bij een instantie In Amsterdam. De cijfers dat veel Surinamers in de uitkering zitten in Nederland is totaal niet waar. Nieuwe cijfers tonen aan, dat er steeds meer Nederlanders, Arabieren en Turken van uitkeringen genieten.

  @Henk Molenaar klets uit z’n bek! Hij van wc eend…..

  F&M


  Maak melding

 45. Henk molenaar.
  Dan denk ik dat het je moeder is die voetsel paketten bedelt.
  Ik ken geen enkele surinamer die voetsel paketten bedelen ,ik weet wel dat surinamers vrijwillig paketten naar suriname opsturen waaronder ik een van ben .
  Ik krijg ook paketten uit suriname,en ik ken meerdere surinamers die paketten uit suriname krijgen .als jou moeder of vader te lui zijn om hun klauwen uit de mouwen te steken zoals sommigen dan moeten jou soort een doos sturen ja .
  Henk molenaar als jij je voetsel paket hebt gehad stuur dan op voor je moeder of zus .elke surinamer die een paket uit nederland krijgt ,bij mijn weten is dat vrijwillig .molenaar je bent een rioolrat ,je maakt je eigen te schande niet de surinamers.
  Geen enkel surinamer komt in suriname om van de honger,jou india pakistan misshien maar niet in suriname.


  Maak melding

 46. Pamoe: uit welk ei kom jij……

  Ik ken genoeg Surineds die niet meer naar Suriname gaan omdat ze door hun familie worden behandeld als wandelende pin automaten.


  Maak melding

 47. Ferrel & Mirjam “Chinezen staan helemaal niet zo goed bekend in Nederland. Chinezen bemoeien zich heel weinig met niet eigen soort mensen”

  Chinezen zijn niemand tot last, knappen hun eigen zaakjes op en willen geen uitkering.

  Dan ben je in Nederland van harte welkom.


  Maak melding

 48. Henkmolenaar
  Je kan beter jou moeder vragen uit welke ei je komt.
  Veder zeg je dat je genoeg surinamers kent die niet naar suriname willen gaan omdat ze worden behandelt als wandelende pinautomaten.

  Omdat dit soort families lui zijn ze passen precies in jou straatje.dit soort famillie hen ik niet ,en daarom zeg ik tegen mensen als jou en familie handen uit de mouwen omdat niemand in suriname van de hongee om komt .lissie handen ophouden als wat jij doet in nederland molenaar.mijn familie zit niet op mij te wachten en vele surinamers zitten niet op familie te wachten.weet wel dat vele surinamers het in nederland het economisch zwaar hebben,en dat wie in suriname werkt zal eten .stuur jou familie om te werken molenaar ,dan zal je zien dat er geen paketten weg hoeven ,ook de mensen die je kent . Werken werken en niet klagen molenaar.


  Maak melding

 49. henk molenaar

  mijn antwoord aan jou en soort genoten staat hier boven.
  Pamoe komt altijd uit zijn wije woorden.volg mijn advies en stuur geen voetsel paketten die jij krijgt van de voetsel banken naar suriname je hebt het zelf nodig ,in suriname hebben ze geen voetsel paketten nodig .jou familie is te lui om te werken en dat is geen slecht advies die ik jou wil geven .geef liever die voetselpaket aan een soort genoot van je in nederland ,er is genoeg armoe in nederland en vooral stress en schulden hebben wij in nederland,ze weten het ook in suriname dat nederland veel armoe isiiii maak je daarover niet druk ,ik vertel het mijn familie ook hoor ze weten dat ik het niet breed heb ,ze hebben het in suriname zelfs breder dan mij in dat rijke nederland.geloof mij mijn familie en vele anderen werken en hebben het redelijk goed .


  Maak melding

 50. Henk Molenaar,

  Je moet je eens afvragen wat al die mensen in de rij doen elke week weer bij al voedselbanken die als paddestoelen uit de grond zijn gekomen en de kringloop winkels in jou geweldige Nederland.

  Jullie soort moeten zich daarmee gaan bezig houden ipv met een ander land.

  Als het zo doorgaat ga je nog je vrouwelijke familie leden te koop aan moeten bieden voor 10 euro.

  Alle pakketten die naar Su gaan gebeurd vrijwillig en weet je waarom? Wij surinamers geven en denken aan onze ouderen en familie, elke huisje heeft zijn kruisje dat geldt natuurlijk ook voor ons maar we laten ze niet in de steek en het is niet altijd nood maar als wij zo gastvriendelijk zijn om jullie soort ook een bordje aan te bieden dan wie zijn onze eigen mensen.

  Als jullie een bakje koffie gaan drinken met zn 2’en dan betalen jullie beide zelf en apart.


  Maak melding

 51. Pamoe: “ik vertel het mijn familie ook hoor ze weten dat ik het niet breed heb ,ze hebben het in suriname zelfs breder dan mij in dat rijke nederland.geloof mij mijn familie en vele anderen werken en hebben het redelijk goed .

  Tuurlijk Pamoe….. Het gaat heel goed in Suriname..

  Wat is de koers nu? 1 op 4.40?


  Maak melding

 52. Allemaal de sop in de kool niet waard.
  Het is nog niet door de Tweede Kamer.
  De Turken en Marokkanen zullen wel hevig protesteren.

  Dat is de grote groep die er last van krijgt.
  je basisverzekering tussentijds opzeggen dat mag niet.
  Ook niet als je een paar maanden naar Suriname gaat.
  Ik heb even twee verzekeringen gebeld omdat ik al een reis heb geboekt naar Vietnam in 2014.

  Mooie stranden en veel goedkoper dan Suriname. Vriendelijk en schoon.

  Alleen de vlucht is al 300 p.p. goedkoper terwijl het 16 uur vliegen is.
  Hotels in Suriname hanteren prijzen gelijk aan Europa.
  Vietnam 75% goedkoper en de hotels zijn super.


  Maak melding

 53. Komen jullie maar met jullie racistische opmerkingen,en voor de Bakra´s onder ons die misschien iets weten over Su raad ik aan, om zich verder te verdiepen al vorens een heleboel stommiteiten uit te kraaien.
  Ook ik stuur € en pakketten voor mijn familie in Su, so what mother ××××
  Na mi taki


  Maak melding

 54. hahahah naar die Vietnamese loempia-tent op de hoek zeker hahahahah.Tedje,Tedje, je laat je masker vallen als wannabe.
  Wij hebben geboekt voor 17 dagen(14 nachten) Vietnam,Hanoi,vertrek 16-08-2013 kosten:€1663,-pp.Dus wat je daar neertypt hahahah raakt kant nog wal,goedkoop??????Pffffff.
  Als wij naar Suriname gaan ,gaan we naar familie,dat doen de meeste SurNeds dan kost een retour-ticket haast niets.
  Nergens is een verzorgde vakantiereis goedkoop hoor pffff,als je maar Suriname maar kan afzeiken grijp liefst naar leugens he.


  Maak melding

 55. Henk molenaar zegt dat die koers 1op440 is.
  Molenaar en noch hebben de mensen geen paketten nodig.
  mijn antwoorden zijn hier boven ,daar zul je het mee moeten doen .
  Ik wil niet in herhaling vervallen als jou.


  Maak melding

 56. En als je hier hoor wie er allemaal bij die instanties gewerkt hebben, dan is het niet zo verwonderlijk dat het land sociaal en economisch op z’n gat ligt.


  Maak melding

 57. Henk molenaar
  Op rtl 4 keek ik naar het nieuws van 19.30u ,dat er 64 duizend mensen ,onvindbaar zijn voor de kadasters,je kan het terug vinden via je pc als je het gisteren niet hebt gezien. Mij gaat het niet om de mensen die in financiele problemen zitten vanwege de vele banen die verdwijnen,mij gaat het erom dat deze molenaar dom en achterlijk uit zijn nek lult.de mensen die de crissis voelen zouden deze loser rauw lusten,opscheppen achter die pc terwijl je in je broek schijt.molenaar de mensen komen voetsel banken tekort in nederland,hou je bezig met nederland en suriname houdt zich bezig met zijn of haar problemen.er is overal wat.in suriname stuurt men vrijwillig paketten ,en daar zijn de mensen blij mee.vele surinamers hebben het beter dan de surinederlanders dat weet ik wel zeker.wij leven niet in de jaren 75 en de jaren 90 wij leven in het heden waar er geld rolt,dan mag je roepen koers gaat omhoog maar dan nog hebben de mensen een normaal leven,ik heb het gevoel dat je jaloers bent oo de leefwijze van de surinamers omdat jij niets heb kunnen bereiken sinds jij in nederland bent. Het zijn vaak de mensen die niets hebben kunnen bereiken in nederland lopen suriname af te kraken ,ik zie het in eigen kring .zuiplappen,in de kroeg zitten ,vrouw weggelioen met andere man omdat ze hun verantwoordelijkheid niet nemen of werken niet.ja en daar ben jij molenaar een van .je hebt geen toekomst het enige wat je doet is suriname afkraken omdat jou familie jou in de steek heeft gelaten .je moet niet verwachten dat ze jou gaan onder steunen werken met je luie donder.het enige wat men bij jou merkt is klagen klagen ,ga de wereld verbeteren begin bij jou en je familie .


  Maak melding

 58. he he , gelukkig….. want ik weet dat een boel mensen misbruik van maken. Ze gaan naar een land op vakantie, kopen de artsen om, die schrijft wel dat de persoon ziek is en het even zal duren, bij voorbeeld een long ontsteking. Vervolgens blijft de persoon een lange vakantie gezond en wel vieren, de de artsen/ziekenhuizen die hieraan meewerken, krijgen echt duizenden euro’s van je Nederlandse verzekering die naderhand verdeeld wordt. De zogenaamde patiënt houdt er aan het eind van de rit ook nog duizenden euro’s aan zijn vakantie over. En wie betaalt? Nederland.
  De 2 landen waar dit

  He he, wat ben ik blij met deze wijziging. Ik ben zo trots als een aap op Nederland.

  Dit is nou een mooi voorbeeld:
  In Nederland gebeuren en ook rare en soms hele vreemde dingen, maar…………WIJ DOEN EN TENMINSTE WAT AAN!

  Suriname, feesten, pappen, nat houden, en de voorbeeld van de criminele president volgen….


  Maak melding

 59. Beste Pamoe:

  In Nederland komen we door hard werken en bezuinigingen elke crisis te boven. Dat is onze mentaliteit.

  Daar kunnen Surinamers zoals jij nog wat van leren.

  “ik heb het gevoel dat je jaloers bent oo de leefwijze van de surinamers omdat jij niets heb kunnen bereiken sinds jij in nederland bent”

  Mag ik een teiltje…….?

  Leefwijze van de Surinamers??????

  Breek me de bek niet open.


  Maak melding

 60. Linglong: “Dit is nou een mooi voorbeeld:
  In Nederland gebeuren en ook rare en soms hele vreemde dingen, maar…………WIJ DOEN EN TENMINSTE WAT AAN!

  Suriname, feesten, pappen, nat houden, en de voorbeeld van de criminele president volgen….”

  Dat bedoelt Pamoe met de leefwijze van Surinamers.


  Maak melding

 61. Henk molenaar
  Je zegt wij doen er wat aan in nederland hihihi je bent en zal een buitenlander zijn en blijven in nederland ,je bent geen blanke man ,laat wilders je niet horen .ik ben in nederland ik woon in nederland maar in mijn achterhoofd weet ik dat ik buitenlander ben met een nederlandse paspoort ,maak jij je geen illusie.met je wij komen deze crissis te boven door bezuinigen,je maakt je eigen hier belachelijk .zie hier boven wat je allemaal hebt gezegt ,allemaal onzin dat surinamers op paketten zitten te wachten .stomme neppe nederlander.je hebt nooit gewerkt laatstaan dat het over bezuinigingen wil hebben.je lult dom je bent dom en je redeneert dom .
  Tot de dood zal je buitenlander zijn en blijven met een nederlands paspoort.hihihihihi waaaaaaaaaaaaa.


  Maak melding

 62. Pamoe: “Tot de dood zal je buitenlander zijn en blijven met een nederlands paspoort.hihihihihi waaaaaaaaaaaaa.”

  Dat is altijd het credo van kansloze Surinamers…


  Maak melding

 63. Henk Molenaar,

  Je bent de enige echte Surinamer in dit land want de rest van het volk is kansloos,crimineel of een handophouder en lui. ik moet mezelf ook onder deze noemer plaatsen want ik ben een kansloze buitenlander.
  Toch bedankt voor je mooie teksten en ik wens jou en je gezin mooie zonnige dagen.
  Zal gezellig zijn als jij kids hebt hier in Suriname en ze horen die ouwe zeiksnor alleen maar zeggen dat alles in Nederland beter en eerlijker zijn.


  Maak melding

 64. Henk molenaar
  als een marokaan die nederland geboren is wat crimineels heeft begaan en je moet in de krant lezen, een nederlander van marokaanse,antilliaanse,surinaamse of turkse afkomst,terwijl het mensen zijn die hier geboren en getogen zijn .
  Dus deze hen molenaar is een aparte buitenlandse nederlander .
  je mag je afkomst verloochenen maar joe buba jou huid kan je niet verloochenen molenaar ,of jij moet je ouders en voorouders vervloeken waarom ze niet blank waren en in nederland geboren waren .mie boi no mik wit mang tik fatu tap joe en de surinamer.ik heb het je al gezegd ,je bent dom en zult ook dom achterlijk zielig zijn en blijven ,dus molenaar onthoud wat ik heb gezegd probeer je niet wit te schilderen je gaat je eigen toch verraden.wees trots surinamer te zijn al heb je een nederlandse paspoort,verloochen je afkomst niet zoals ik mijn afkomst niet verlochen,maar mij wel aanpast aan bepaalde nederlandse waarden en normen.
  Verder wil ik gelijk aan geven dat ik mij niet aanpst aan dat gedoe van homos .
  En het erkennen van een pedopartij en lage gevangenis straffen vergeef het mij dat ik mij daarbij niet kan aanpassen ,ook die bezuinigingen vindt ik niet leuk maar ik zal wel moeten .
  Dag molenaarrrrrr


  Maak melding

 65. Meten met verschillende maten.

  Minister Schippers meet met verschillende maten. Elke Nederlander of ingezetene betaald dezelfde bedragen voor ziektekosten. Deze besparing geeft aan hoe dun de hersenen van deze minister zijn, of wil ze buitenlandertje pesten?

  Begin met het schrappen van de verzekering van de gipsvluchten die jaarlijks miljoenen Euros kosten. Zogenaamde wintersporters breken hun been opzettelijk tijdens de wintersport en worden op onze kosten eerste klas terug gevlogen met alle verzorging die daarbij hoort.
  Deze minister zal ziek worden tijdens haar bezoek aan Maleisie dan wil ik weten of ze zich appart heeft verzekerd of op kosten van de belastingbetaler terug vliegt.

  Op deze manier wil ik geen verplichte ziektekostenverzekering van 230 Euro meer betalen en me gewoon appart verzekeren. Schippers die schippert met onze gezondheid in het buitenland.


  Maak melding

 66. Als je in dit Land (NL)niet blank bent, wordt je niet surieus genomen,ongeacht je opleiding.Wij zwarten worden onder één kam geschoren,kijk maar naar H.Molenaar. Ik persoonlijk ben niet zwart:ben van Aziatische
  afkomst, maar geboren en getogen in sweet Sranang en ben zeer trots dat ik een Surinamer bent!Woon al meer 48 jaar hier en ben in 2005 met pensioen gegaan. Beste Su landgenoten,jullie weten toch wat ze hier zeggen ? (Je wordt eerder door een strontkar overreden dan door de Goudenkoets! Dus laat ze maar lullen zou ik zeggen, na mi é takki dja !!!!!!!


  Maak melding

 67. Beste Musk.

  Als je binnen Europa reist, heb je al genoeg met je normale ziekte kosten verzekering.
  Dus je hoeft je niet extra te verzekeren,dat een winter sporter zijn been opzettelijk laat breekt klinkt een beetje onaannemelijk!
  Tenzij A mang abi, koeng koeng na ing Éde


  Maak melding

 68. Mie mama ding sranang mang surinettjes oh sie A.Z. nou.
  rutte en crew .eh hooring djie ding..rediemoesoes…
  ..我爱苏的生活和工作 I LOVE SU WOON EN WERK…


  Maak melding

 69. Mirjam,das helemaal niet waar er zitten meer Surneds,blakamangs dan, zonder werk dan Chinezen,over welke instantie heb je het eigenlijk?Laat die cijfers zien.Tuurlijk zullen enkele Chnezen een uitkering aanvragen,maar echt waar dat presentage is niet om naar huis te schrijven.Het is echt zo dat de Chinezen in hoog aanzien staan in Den-Haag,de staat blijft erbij dat Chinezen een trots volk zijn en haast nooit hulp vragen,soos enz..Typ de waarheid aub en geen leugens of eigen gemaakte cijfers.
  In Amsterdam notabene whahawhawha,weer zo 1 die blijft ontkennen dat Surneds in de bijstand zitten.


  Maak melding

 70. Henk molenaar
  Lees in de telegraaf wat de echte blanke nederlandse bevoliking tegen dijsselbloem zegt.dijsselbloem wwil rusland de les voorlezen als het om boelers gaat.
  Ga de reacties lezen van de mensen.ze schamen zich ,ik zou mij rot schamen als ik bouterse of ene minister op een boeler boot moet zien man.poetin laat zien dat dit homo sooitje rusland niet de les laat voorlezen ..als er oorlog komt met rusland is dit kabinet onder gedoken ,rutte is de eerste die onder duikt .
  Molenaar die tweede kamer kunnen ze beter rose kleuren.henk molenaar het is een advies hoor.waneer gaan ze een werkloze parade organiseren.
  Henk molenaar iiiiiiiiii


  Maak melding

 71. Zaterdag 3 augustus 2013 om 17:24 uur, door Pamoe

  Thnx Pamoe,

  Je weet toch als er gevochten moet worden staan ze toch als eerste vooraan in de rij!
  O nee we kunnen er geen geld mee verdienen dus we doen niet mee!
  In Servië was ook iets gebeurdt waar Nederland heel trots op is.
  Een paar doden zullen we maar zeggen maar hoor jij deze witte zeikerds hierover ooit iets zeggen op dit forum?
  Nee enigste wat ze doen is ons volk belachelijk en hun familie belachelijk maken.
  Conclusie het blijven tatta’s of bounties


  Maak melding

 72. Beste Piet Paniek

  je wilde het hebben over de heldendaden van het Surinaamse leger?

  Zwangere vrouwen en kinderen afschieten is het enige wapenfeit van het Surinaamse leger.


  Maak melding

 73. Zaterdag 3 augustus 2013 om 17:53 uur, door Henk Molenaar

  Kijk daar komt de aap uit de mouw!
  Ik heb het niet gehad over surinaamse leger want dat is geen leger waardig!
  Ik heb het over het Nederlandse leger geschreven dus leer lezen en leg geen woorden in mijn mond witte vriend!
  Toen Bouterse staatsgreep pleegde kon men met huurlingen exSAS. Voor 600000 gulden Suriname binnen 3 uur bevrijden. Nederland wilde hieraan niet meewerken want dit zou slecht zijn voor de mensenrechten etc.
  En daarom hebben ze een tribunaal in den haag waar de echte boeven worden gestraft.
  Maar Amerikanen berechten durven ze niet bang voor vliegdekschepen voor Scheveningen strand


  Maak melding

 74. Grasbarki…koop maandag lekker een enkele reis naar je geliefde toekomstige Chinese provincie. Je zal je daar als Aziaat ongetwijfeld op je plaats voelen.

  Geen zorgen om doodgereden te worden door een strontkar of gouden koets, als je je daar op de openbare weg begeeft heb je heel goede kans dat je door elke willekeurige automobilist platgereden wordt.


  Maak melding

 75. Henk molenaar luister eens,ik ben een indiaan uit witsanti kom mij niets vertellen racisme ,nu ga jij weer zo dom en achterlijk lullen .zul hij racisme met homo sexualiteit vergelijken jij varken.je bent buitenlander met een nederlandse paspoort maar ik zie dat jij je ouders vervloekt dat ze niet wit zijn .heb je soms een minderwaardigheid complex molenaar.ik zie dat je worstelt met je identiteit.
  Straks ga je ook nog komen zeggen dat je boeler bent geworden .deze klojo wil mensen dingen opleggen zoals de nederlandse regering homoseualiteit mensen opdringt om ze te acsepteren.deze indiaan heeft genoeg ervaring.ik weet precies hoe jij als buiten lander denkt molenaar .maar reken dat ik boven jou sta als je het over discriminatie wil hebben .niet die blanke gaat jou discrimineren, jij molenaar discrimineert je eigen ,dat is jou lot.veracht je eigen maar ik weet zeker dat je geen moer hebt bereikt in jou levens jaren ,niets had je in suriname en niets heb je in nederland,het enige wat je hebt is je uitkering,je bent zelfs de blanken tot last.
  Jij mag alles acsepteren wat die witte man zegt ,maar ik heb normen en waarden mee gekregen van mijn ouders en die zal ik nooit verlochenen, moet ik ook die pedo partij acsepteren ,moet ik partnerruil ook acsepteren,je bent een zieke buitenlander met nederland paspoort.de regering had ook gezegd dat ze kinderen over homo sexualiteit moeten gaan leren op scholen,is dat normaal ,wiet verkopen in coffie chop mag, en deze gast deze neppe nederlander heeft het over racisme,natuurlijk is er discriminatie overal in de wereld ,maar ik sta boven alles wat jij zegt .jij riool rat.


  Maak melding

 76. Beste Henk:

  Bedankt dat je mij als Chinees kwalificeer
  als je zo goed bent, dan weet je misschien dat Azie heel groot is.Of kan je dat niet bevatten met je racistische gedachten ?
  Ik word langzamerhand moe van je gezeik op deze forum,wens je veel meer plezier en zeik ze ouwe zeiksnoer !!!!!!!


  Maak melding

 77. Henkmolenaar
  ben ik mett je mee eens de politiek kijkt altdy naar mensen die lood geld hebbn noh zoals die Chinezen LAAT HUN OOK BETALN DAN ..Gelukkig hb ik mij eigen artsen !
  Dit vindt ik egt hooge Discriminatie-van Nederland en Suriname ..Wat een kut politiek . het word steeds fokker met julie Gewoon mensen leven moeilijk maken willen ze ..je wilt niet weten met wie je te maken hebt hier. dan moeten met ook zich niet mengen ookk appart levn j kan niks apart maken ze denke zijn god ofzo daaro in depolitiek ieder wort herenigd!


  Maak melding

 78. Prima plan.

  Er moet bezuinigd worden, en het geld moet ergens vandaan komen.
  Dekking in Europa prima, buiten Europa mogen de mensen zich bijverzekeren.

  de ze maatregel treft niet alleen Marocs Turken en Suris, maar ook autochtone Nederlanders die massaal overwinteren in Zuid Europa, Caribisch Nederland en Florida.

  Have a nice day


  Maak melding

 79. Dekking buiten Europa treffen wel in het algemeen de allochtonen.
  En het zijn allemaal die Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse stemmers die massaal; stemmen op de PVDA,

  Dit hebben ze allemaal te danken aan de PVDA die massaal de belangen van hun kiezers in de prullenbak gooit.
  De VVD integendeel kom op voor hun rijke aanhang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.