Adelien Wijnerman mag minister blijven

32

PARAMARIBO, 31 jul – Minister Adelien Wijnerman van Financiën blijft op post. Dit meldt de Ware Tijd. Anders dan eerder werd gesuggereerd, heeft Bouterse besloten Wijnerman niet te vervangen. Er zijn wel aardig wat noten gekraakt.

Dat gebeurde tijdens meerdere gesprekken tussen het staatshoofd en de minister. “Ze wordt niet vervangen. De president heeft wel kanttekeningen bij haar beleid en dat ook duidelijk kenbaar gemaakt aan de minister”, stelt Clifton Limburg, perschef op het Kabinet van de President. Voorlopig is er in elk geval geen reden tot vervanging. Kennelijk kon Wijnerman genoeg inbrengen om een vroegtijdig vertrek te voorkomen.

Binnen haar politieke partij, Bouterse’s Nationale Democratische Partij, NDP, wordt al egruime tijd gemopperd. Wijnerman zou een te voorzichtig uitgavenbeleid voeren. Dat komt niet goed uit voor de ambities van de NDP om bruggen te bouwen. Kennelijk is dit ook duidelijk gemaakt. “De details kan ik niet prijsgeven, maar er zijn zaken die beter uitgevoerd moeten worden. Dat heeft de president duidelijk kenbaar gemaakt aan de bewindsvrouw”, aldus Limburg.

32 REACTIES

 1. Wijnerman voert een te voorzichtig uitgave-beleid:Wijnerman moet de eer aan zichzelf houden en bedanken want nu gaat ze uitgaven doen tegen haar principes in.

  Van Telting heb je geleerd dat je niet meer kunt uitgeven dan je ontvangt.

  MafkeesDDB wil meer uitgeven dan de staat ontvangt.
  Wijnerman,verlaat het kabinet en de Nationale Demagogische Partij.


  Maak melding

 2. mooi zo mang!

  als men telle al die shuffel-ministers die heel lang gratis *financieel onderdak* gaan krijgen, da hadden wij vele kinderhuizen kunnen bouwen tog!

  men neme die sjoemel van Abraham,….da had je met dat geld heel Cassave-Para getild naar grotere hoogten tog DADA 🙂


  Maak melding

 3. Investeren in infrastructuur van hier naar nergens brengt geen economische vooruitgang. Daarvoor is het land te groot. De regering moet zich met de infrastructurele werken concentreren op de gebieden met de hoogste bevolkingsdichtheid. Daarvoor is ook een andere benadering nodig bij de bevolking. De ontwikkeling concentreren rondom de kustgebieden.

  De keerzijde van het aanleggen van wegen tot diep in het binnenland heeft 2 grote nadelen:

  1. het kost heel veel geld die beter besteed kan worden aan het verbeteren van de infrastructuur in het kustgebied, waar 80 procent van de Surinaamse bevolking woonachtig is.
  2. betere bereikbaarheid van het binnenland per auto versnelt de vernietiging van de natuur en dan voornamelijk door goudzoekers.

  Als alternatief voor de bereikbaarheid van het binnenland moet de regering een andere keuze maken, namelijk het stimuleren van het vervoer per water.

  Suriname heeft de beschikking over vele natuurlijke vaarwegen tot diep in het binnenland. De investering in hoogwaardige verbindingen via het water kunnen terugverdiend worden door eco-toerisme, aangezien per boot meerdere personen vervoerd kan worden en eco-resorts langs de waterwegen de vooruitgang van het toerisme in het algemeen een boost zullen geven. Hierdoor is sprake van een win-win situatie.

  Daarnaast kan Suriname zijn natuur gebruiken om emissierechten te verkopen aan westerse landen. Op NYSE Euronext wordt dagelijks gehandeld in emissierechten voor de CO2 uitstoot. Ik vraag mij af of er bij deze regering daarvan kennis is genomen. Anders kan men aan Guyana om advies vragen, die hebben een lucratieve deal gesloten met de Scandinavische landen. Geld ligt soms letterlijk voor het opraken, alleen moet je slim zijn in je beslissingen.


  Maak melding

 4. ““De details kan ik niet prijsgeven, maar er zijn zaken die beter uitgevoerd moeten worden. Dat heeft de president duidelijk kenbaar gemaakt aan de bewindsvrouw””

  Zo in de trant van; luister IK wil dat de geldpers
  24 uur per dag en dat zeven dagen per week operationeel
  is.


  Maak melding

 5. 30 juli 2013

  Er zal nu beter met elkaar gecommuniceerd worden en blijft min. Adelien Wijnerman op haar post.
  Probleem opgelost!! Teleurstelling voor een aantal mensen op dit forum.

  Mag Srika voor deze posting 25 minpunten(-25 p) ontvangen van de groep der cabalen? Het record van Srika staat nu op -24 punten.

  Henk, Medusa, Esmerald, Theo e.a.,Srika rekent in deze op jullie kortzichtige medewerking.
  Srika


  Maak melding

 6. Dit is een raar verhaal.
  De NDP lijkt in meerderheid voor vertrek van de minister te zijn.
  De President heeft een gesprek en meld dat er hier en daar wat moet verbeteren en dat ze dan mag blijven.

  In elk ander land pak je bij zo’n mededeling van de Premier of President je biezen. In Suriname kun je dat met de royale pensioen regeling zeker doen.

  Weer een uitstekende minister een kopje kleiner gemaakt. Ze bungelt aan een touwtje en kan bij de eerste de beste keer dat zij niet doet wat iemand met meer invloed niet aanstaat uit de weg geruimd worden.

  Rare manier van stabiel beleid uitvoeren. INCIDENT en ADHOC beleid. Hier is geen touw aan vast gen touw aan vast te knopen.

  Suriname nog 22 maanden en dan hopen dat het goed gaat.


  Maak melding

 7. 30 juli 2013

  Beste Henry,
  Welkom op dit forum, wel vanuit een andere gedaante.
  Maar goed, dat mag op dit forum ook.

  Ter zake:
  Als jij de postings van Srika t.a.v. dit onderwerp gelezen hebt – zie daarvoor ook het item:’Monetaire autoriteiten plaatsen Bouterse voor duivelse dilemma’-, dan had je direct kunnen begrijpen dat Srika als probleem de miscommunicatie tussen de leiding van de Centrale Bank en Financiën naar voren heeft gebracht en daarop de postings heeft gestoeld.

  Ja, het probleem van ruis binnen de (mis)communicatie is nu wel opgelost. Minister Wijnerman zal zich moeten houden aan de nu gemaakte afspraken van communiceren naar de Centrale Bank toe en omgekeerd zal de directeur van de Centrale Bank dat ook doen.
  Door afspraken te maken, houd je karakters in het gelid.

  Als jij iets anders met KO(R)TZICHTIG bedoeld, laat Srika dat dan weten.
  Srika


  Maak melding

 8. ‘Ik hou de touwtjes strak in mijn handen,en de poppen dansen op mijn bevel’ zegt bouta de moordenaar.’
  als ik zeg jij blijft en jij vertrek,jij erin jij eruit,dan duld ik geen tegenspraak,zegt hij, bouta de verschrikkelijke !
  Ik wordt niet zomaar de Dictator van Suriname genoemd,eindigd de dictator van Suriname!


  Maak melding

 9. 30 juli 2013

  Henk Molenaar,

  Het valt mij op dat jij ‘Paarse Ezels’ vaak met respect schrijft. De Schrijfwijze is altijd hetzelfde.
  Graag een verklaring.
  En vergeet mijn minpunten niet.
  Srika


  Maak melding

 10. Beste Srika:

  Paarse Ezels, Paarse Kakkerlakken…

  Als ik één ding doe is het alles was Paarse is met diepe minachting benaderen.


  Maak melding

 11. Deze moordenaar heeft wel kanttekeningen bij het beleid van Wijnerman, terwijl het deze moordenaar is die nooit president had Mogen worden in dit corrupte land met zijn criminele coalitiepartners.


  Maak melding

 12. hahhaaha Srika

  Wat ben je toch nog koud! Jij schrijft met respect, wij schrijven met waarheid wat veel belangrijker is! En ja als je veel minpunten wilt dan krijg je die! Echt een domme mensenmassa kunnen we hebben hoor!


  Maak melding

 13. Deze clown mag minister blijven spelen. Iedereen weet dat de echte baas de president van de centrale bank is. Voor wat mij betreft zijn beide toneel spelers, geen van beide zijn in staat de economie in goede staat te begeleiden, en de coalitie bestaat uit gangsters die niet eens economie kunnen spellen.


  Maak melding

 14. 30 juli 2013

  @kev,

  Welkom op dit forum.Weer een ‘nieuwe waarheid’.

  Vragen: Wat is volgens jou het begrip ‘waarheid’?
  Hoe ontstaat waarheid en hoe culmineert
  waarheid zich?
  Is een minpunt ook de waarheid en moet
  Srika de naam @kev als waarheid zien?

  Graag jouw reactie.
  Vergeet niet, mij de minpunten te geven. Is dat ook waarheid?
  Srika


  Maak melding

 15. Չորեքշաբթի, Հուլիս 31, 2013 – ին, ժամը 13:43 – ին, ըստ Հենկ Molenaar
  30 juli 2013

  Problem լուծվել. Հիասթափություն ոմանց համար այս խմբին:

  Loco ով Մանուշակագույն էշ …
  I LOVE SU WOON EN WERK………


  Maak melding

 16. Hahaha,..Bouta heeft geen keus als hij in het zadel wilt blijven.
  Ontslaan van Wijnerman zou betekenen dat hij eens is met de graaicultuur van deze regering.Dat zou met de komende verkiezing zijn doodslag betekenen. Aan de andere kant kan hij haar straks de schuld geven dat hij al de beloften niet heeft kunnen waar maken.Het is politiek een smerig spelletje, en puur om te overleven.


  Maak melding

 17. @Srika,

  Er is meer aan de hand dan een miscommunicatie tussen de governor en de Finaminister. Ik heb sterk de indruk dat het om beleidskwesties gaat.

  Dus als je stelt dat het probleem is opgelost omdat het gaat om een simpele miscommunicatie dan zie je zaken inderdaad heel simpel.

  Ik ben van mening dat Wijnerman haar functie ter beschikking moet stellen.Zij moet straks dingen gaan doen tegen haar principes in.

  Ik voorzie geen samenwerking in harmonie tussen de Governor en de Finaminister.

  Vandaar mijn reactie!!


  Maak melding

 18. Aahh….mevrouw wijnerman …count your blessings…zo een gesprek mang….je hart klopt tot in je keel…we know. We kennen hem van 1982.


  Maak melding

 19. Het is echt lachwekkend als je ingaat op de inhoud van het bericht.” De president plaats kanttekeningen bij haar beleid” De Lamme leidt de blinde …..wat voor kennis heeft Bouterse van monetaire zaken…het enige wat deze grapjas over geld weet is : hoe snel kan ik het uitgeven om mezelf geliefd te maken bij mijn aanhang en vrienden .
  Je zou toch een minister van financiën moeten koesteren die een zuinig financieel beleid voert. ik ontkom niet aan de indruk dat Bouterse de staatskas als zijn privé portemonnee beschouwd. Echt walgelijk deze vertoning …jan Klaassen en katrien ten top


  Maak melding

 20. haja ja de Press ontslaat niet goed de press laat niet goed de press laat bouwen niet goed laat niet bouwen niet goed niks in jullie ogen zal goed zijn wat deze press doet maar zelf gebeurde bij voorige regeering niets dan even de riem strak trekken voor de suries en voor henk koos henk molenaar er gebeurt momenteel ook heel veel hier in NL van 4 naar 10procent aarmoede en jullie lullen over su kijk wat je hier kan doen jullie bukken om in een ander zn achterste te kijken maar vergeeten dat er ook mensen achter jullie staan die gaan niet alleen maar kijken mar jullie ook boelen o sorry daar doen jullie het voor natuurlijk


  Maak melding

 21. Wauw Srika ik mag je graag hoor!!! Eingelijk moeten deze vragen aan jouw gesteld worden, want ja voor ons natuurlijk is dit heel hard en zeer emotioneel!!! Jouw leider niet de mijne heeft een zeer respectabele man vermoord die voor ons een familie was in de jaren 80. Leugens zijn altijd makkelijk te vertellen Vind t zielig voor je!, dat is de waarheid! Nou ja minpunten of geen minpunten. We zoeken geen wraak maar zuivering!


  Maak melding

 22. al vervang je alle ministers man/vrouw, de diefstallen gaan gewoon door.

  zolang ddb niet achter de tralies verdwijnt,komt er geen verandering/verbetering in het land..

  sme is tot en met totaal besmet..,,

  zelfs de chinezen hebben het in de gaten en blijven nu ookal ver-weg tot nader orde..

  verder zijn alle investeerder zoek geraakt..

  het land is in elke cm. verdeeld aan alle maties,jammer dat ze allen boven de zestig jaar zijn en gevangen zitten in hun eigen put..


  Maak melding

 23. O nu weer niet? Minister… laat ze barsten, houdt het eer aan jezelf!

  Wat een beleid van deze regering, eerst het functioneren van haar in diskrediet brengen en nu mag ze blijven…

  Wat een welles nietes spelletje


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.