Het niet te begeren lot van de minister van Financiën

16

PARAMARIBO, 29 jul – Zo er bij ministers en het ministerschap al wat te benijden valt, moet dat helemaal nihil zijn bij de post van Financiën. Humphrey Hildenberg, minister van Financiën tijdens de vorige regering, werd door de huidige president en toenmalig oppositieleider Desi Bouterse al spottend betiteld als Willem de Zwijger. Dezer dagen wordt zo helder als glas dat die eigenschap hoort bij het vak.

Het irriteerde Bouterse toen mateloos dat Hildenberg zelden of nooit een krimp of verklaringen gaf. De twee opvolgers sindsdien, nota bene onder Bouterse’s bezielende leiding, blonken niet bepaald uit in mededeelzaamheid. Kennelijk hoort dit bij het ambt van schatkistbewaker/beheerder. Het mag dan ook niet verbazen dat het monetaire en financiële beleid grotendeels koffiedik kijken is gebleven. Bouterse aan het stuur heeft daar geen zier aan veranderd.

Ministers van Financiën in Suriname zullen zo hun reden hebben om niet al te mededeelzaam te zijn. Elk ‘verkeerd’ overkomend woord kan ongewenste gevolgen hebben. Nu is dat over de hele wereld hetzelfde. Maar in Suriname geldt nog meer dat wat het voetvolk niet weet, ook niet deert. Verbaast het dan dat tot vandaag de samenleving niet weet waarom Wonnie Boedhoe zo vroeg het veld moest ruimen? De recente oprispingen rond Adelien Wijnerman zeggen ook veel. Als minister van Financiën in Suriname ben je gedoemd tot zwijgen tot je politieke dood.


16 REACTIES

 1. Wanneer gaat pistolen Wallie Bouta een verklaring afgeven voor de fin. wantoestanden. Laat Santhokie snel president word. Bouta mi wroko bere. gwe gwe vandaag nog yu ka boeler.


  Maak melding

 2. Alleen in Suriname blijft een zogenaamde president aan terwijl meer dan 8 ministers het veld moesten ruimen na 3 jaar regeren.

  Deze so called pres moet nieuwe verkiezingen uitschrijven.

  Dit gaat hij nooit doen want zit daar om zijn eigen hachje te redden,denk aan zijn AMNESTIEreddingsboei!!!


  Maak melding

 3. Indien er een andere minister in beeld wordt gebracht, dan moet hij eerst zeggen wat Wijnerman verkeerd heeft gedaan en hoe hij dat zal corrigeren.


  Maak melding

 4. The right man on the right place !!!…geen vriendjes en ja knikkers op deze post.
  Als minister van financiën dien je een monetair zwaar gewicht te zijn met een scherpe kijk op zaken. Een goede bewaarder van de schatkist. En ik heb heel goed gekeken maar zie nergens tussen Bouterse zijn aanhang iemand met deze kwaliteiten.


  Maak melding

 5. Volgens mij was deze minister in de vorige regering ook bij financieen werkzaam onder FRONT en doen was alles goed vond Bouta dat zij goed deed ,waarom wonnie weg is weet nimand ,toen vond Bouta wijnerman de beste om haar optevolgen .


  Maak melding

 6. JA DAT IS NOU EENMAAL POLIETIEK DE 1 VINDT ZICH BETER DAN DE ANDER MAAR WIJ WEETEN WAAR BOER TJATTA vadaan komt aan zijn manier van schrijfen kan je het weeten om te zeggen dat dhr Bouterse weg moet en mhr s Santokie moet komen en onze press een boeller noemt ook een boeller is een mens maar ik vraag jou als jij geen boeller bent maar echte man zet hier dan je echte voor en achternaam kijken wat jij dan wel niet bent als je dat niet durft dan ben jij iemand die zich laat boelen en GUUS geluk je ziet in de NDP niemand met kwalieteit voor fienancien in welk partij zie je ze wel want anderen hebben ook hun kans gehad en is SU rijker van geworden of zijn er dingen gedaan dat je kan zien zo als nu mischien is fienancieel beleidt niet in orde maar er is en wordt gewerkt en dat er geld verdwijnt twijfel ik niet aan bij welke regering is dat niet gebeurt FRONT VHP is er verdweenen en er werd net voor land en volk gewerkt nou wie kies jij en mvr of mhr Lulu fikkie als je die wil zien moet je thuis gaan daar loopen ze rondt en die hebben jou gemaakt Hahahahahahah


  Maak melding

 7. ddb waarheen met mijn land..

  je hebt er duidelijk geen bal van gebakken..,met al je wijsheid als niets nuttiger..

  je hoort werkelijk in santo boma thuis de rest van je leven..

  niemand zal je missen ook je vrouw niet..


  Maak melding

 8. Aah…met Art ben ik het eens! Een tje poti bericht. Soort pr praatje.
  De mini ster..is niets anders geworden dan een forse betaalde medewerker van een ministerie die voor de schijn iets doet. Voor spek en bonen dus.


  Maak melding

 9. Het kan toch niet zo zijn dat zoveel ministers de laan uitgestuurd worden. Dit waren allen gekwalificeerde functionarissen, wat de president zelf niet door heeft of wil hebben, is dat hij, en niemand anders het probleem is. Hij is de degene met de minste bagage in het kabinet, maar met zoveel boter op zijn hoofd. Zal hij zich niet anders gedragen. Over we zijn niet om mensen op te sluiten, mag hij dan beginnen met de laatste minister van OW&V, die rover zal uit de wind gehouden worden. Deze president is met zijn eigen agenda bezig, en omdat er een angst cultuur heerst is men bang om open kaart te spelen. Want je hebt het met een sluipmoordenaar te doen. Het valt op dat vaak de laaggeletterden het opnemen voor dit straatschuim. Wat op valt is dat er geen geld is, maar de president maakt privé reizen met zijn conspirateurs. De meeste van de aanhangers zijn profiteurs en behoren tot de professionele werklozen, spookambtenaren, deze lui behoren tot de meest improductieve in de samenleving. Dus zullen ze alles goed vinden wat deze nonvaleur uithaalt. In Suriname worden mensen niet op hun merites beoordeeld, dat is ook duidelijk hier aanwezig, en dit betreft de president in persoon. Deze minister gaat er vanuit, wat moet ik iemand over financiën vertellen die helemaal geen kaas van gegeten heeft. Plotseling kan een kundige econoom ze werk niet naar behoren doen, ik denk eerder dat deze president het op zijn manier wil laten doen. Ik denk dat dat eerder het probleem is, deze man die strikt voor eigen belang gaat, en doen alsof hij de wijsheid in pacht heeft. San buriki skrifi asi no kan lesi.


  Maak melding

 10. Elke minister van Financien zal te maken krijgen met de spilzucht en ondoelmatig beleid van deze NDP regering. Wonny Boedhoe is al slachtoffer, nu Wijnerman en straks ook die Andy Rusland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.