Meer Zuid-Amerikaanse ambassades in Suriname

41

PARAMARIBO, 28 jul – Guyana en Brazilië zullen wellicht over enige tijd, niet langer de twee enige Zuid-Amerikaanse landen zijn met een ambassade in Suriname. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, wordt hard gewerkt aan nog meer ambassades. Argentinië heeft al de nodige stappen gezet.

Na geruime tijd van voorbereidingen wordt binnenkort een Argentijnse ambassade geopend. “De ambassade en de residentie van de ambassadeur zijn al gebouwd”, zegt Lackin tegenover STVS. De verwachting is dat nog dit jaar de Argentijnse diplomatieke vertegenwoordiging formeel wordt. Intussen heeft ook belangstellingen getoond en gevraagd om een ambassade in te stellen. Intussen heeft ook de Pacific Alliance interesse aan de dag gelegd.

In de alliantie zitten Mexico, Peru, Chili en Colombia. De vier landen beheren gemeenschappelijke ambassades in het buitenland. Lackin vindt dat de afgelopen drie jaar vruchten afwerpen. Er is veel gestopt in betere banden en meer branding van het land Suriname. “De mogelijkheid wordt bekeken om ook een vertegenwoordiging te hebben in Suriname. Het is onderdeel van gericht beleid om zeker te zijn dat wat wordt afgesproken ook goed loopt.”

Bekijk ook:

41 REACTIES

 1. Tja,…vrienden in het buitenland is leuk, maar wat levert het Suriname nu op? De bevolking heeft belangrijke zaken nodig, zoals huisvesting, medische zorg,onderwijs,veiligheid, welvaart, stabiliteit.


  Maak melding

 2. ‘Intussen heeft ook belangstellingen getoond en gevraagd om een ambassade in te stellen.’ Hoe moeilijk is het om voor een artikel te uploaden eerst even na te lezen. hoe kan je als news website serieus genomen worden als je zulke domme fouten gewoon laat staan. Foei toch.


  Maak melding

 3. de meeste zuid amerikaanse landen hebben een gezameliik doel n.l. het bevorderen van de coke export
  met als voorzitter vader en zoon


  Maak melding

 4. Gaaaaaaaaaaap

  is de ambassade in Parijs al open?

  Ik hoor dat het voltallige personeel van de ambassade al 2 jaar uit zijn neus loopt te vreten de hele dag lekker loopt te shoppen in Parijs..

  Veel zo’n blunder van deze regering.


  Maak melding

 5. hoe meer ambassade, hoe meer transport van poeder via bouterse, hoe meer geld in het laatje! het is toch een doorvoer haven al! de surinamer is de gebeten hond, met 100 controle!


  Maak melding

 6. Henk Molenaar, heeft de ambassade in Parijs een locatie gevonden dan ? Ze waren toch uitgekickt door de eigenaar wegens contractbreuk. Een dag later werd het pand door een makelaar op internet te huur gezet.
  Bizar, suriname heeft reputatieschade opgelopen.
  Intussen bleef Naarendorp wel cashen, emails en telefoontjes bleven onbeantwoord. Ook mijn mails bleven onbeantwoord. Volgende ambassade zal wel in Afganistan worden geopend, te midden op een papaverveld met Etienne Boerenveen als Ambassadeur, Walgelijk !


  Maak melding

 7. Beste Koos,

  Stuur een mail naar elke Surinaamse ambassade of departement: je krijgt NOOIT antwoord. Of een bericht dat de mailbox vol zit. Het is echt van de zotte.


  Maak melding

 8. wanneer men het Surinaamse nieuws en (achterkamertjes)politiek dagelijks volgt, dan is er toch maar 1 conclusie.
  HET IS GEWOON 1 GROTE TERINGBENDE, met dagelijks terugkerende wantoestanden, leugens, populistisch geleuter, nepotisme, schandalen, en dat allemaal op bevel van een megalomane idioot.
  Die nu weer een aantal dagen op reis is om de paus te kussen.
  Van padvindertjes tot de paus knuffelen (van pedo tot homo).


  Maak melding

 9. Zondag 28 juli 2013 om 14:28 uur, door Henk Molenaar

  Stuur een mail naar surinaamse ambtelijke instelling.
  Jonge deze zijn zo snel dat ik zo bang ben dat mijn internetverbinding zelfs hiervoor te traag is. Ik zit nog steeds te wachten op een nieuwe provider met een hogere kloksnelheid.
  Ben al 8 jaar bezig om wat personen te vragen om een bevestiging op mijn mail en verzoek maar tot op heden heb ik niks noppes nada ontvangen.
  Het zal wel aan mijn systeem liggen.mijn systeem is te traag om dit te kunnen verwerken.
  Want deze personen zullen ontzettend veel moeten doen op een dag!


  Maak melding

 10. Tja,,hoeveel suri,s wonen in al deze landen,wat zal en gaat dat allemaal kosten,terwijl de bevolking ,sterft van de honger en ellende.suriname zal nooit en te nimmer uit de ellende geraken,omdat er steeds weer idioten aan de macht zijn,of komen.Sterker nog nu wil onze pa e’somo,en crimineel ronny president worden.Effe,kijken naar apintie t.v. en luister maar hoe ronny een journalist te woord staat,verschrikkelijk,schandalig’. En dan wil zo iemand een land gaan leiden’ja dat zalwel maar dan lijden echt lijden wordt het.Hoe kan een surinamer die zoveel moorden en ellende heeft meegemaakt dit allemaal toch gaan laten gebeuren.wedden dat suriname ooit een columbia of mexcico wordt,jammer .triest want als je kijkt naar landen als costa-rica. Trinidat. Enz…..dan zie je dat de juiste man op de juiste plaats het heel goed kan doen.Maar een heid dat zal er nooit komen ,want als de leiders zelf ,s discriminerende opmerkingen maken,en het heen en weer gevecht(letterlijk..zelf,s)onder en tussen elkaar.Het is leuk om met vakantie te gaan ,je familie een beetje steunen,en niet te bemoeien met de politiek ,laat de domme bevolking maar weer kiezen voor een idioot,moordernaar,rover,drug,s maffia…enz….


  Maak melding

 11. @ allemaal: De aanwezigheid van een ambassades in Suriname kan het vestigingsklimaat voor bedrijven in Suriname verbeteren, voor de werkgelegenheid is dit dus belangrijk!

  Suriname kan een interessante HUB zijn voor Amerikaanse en Europese bedrijven voor de groeiende Zuid-Amerikaanse markt..

  Ik zeg doen !


  Maak melding

 12. 19 reacties van een stelletje zwakbegaafden die het artikel niet snappen, of juist snappen maar hun wonden weer aan het likken zijn want de oh zo gehoopte isolatie is niet van gekomen. Ja, lees het artikel nogmaals en probeer het te vatten met jullie beperkte denkvermogen, MEER ZUID-AMERIKAANSE AMBASSADES IN SURINAME.

  Stelletje geboren losers zijn jullie fronters.


  Maak melding

 13. Ambassade plaatsen in SU is de basis van de economische,sociale,polieke contacten met buitenland. Hoe meer ambassades hoe meer toeristen en inkomsten.Dus niet de negatieve kanten belichten, maar positief blijven voor Sranan


  Maak melding

 14. Excellentie Bouterse heeft alles onder controle. Met het openen van deze ambassades krijgt Suriname internationale erkenning. En als deze ambassades gebruikt wordt ter bevordering van de poeierie export dan is dat een goede zaak. De liefde van de blanken gaat door neus. Zo pompen wij die geld weer in de sranang economie. Wij staan achter deze president. Bouta hup hup I love SU


  Maak melding

 15. Voor de redimusus die aan Bouterse syndroom lijden, binnenkort ga ik een webshop openen met merchandise van onze geliefde president Desi Delano Bouterse. Mooie shirts, overhemden, stropdassen, spelden, vlaggen en (bad)handdoeken. Ook ter beschikking Front WC papier en klisma sets. Jullie redimusus gaan houden van deze man .


  Maak melding

 16. Zondag 28 juli 2013 om 17:45 uur, door Dagoebalsingh

  Waarom geen echte winkel?

  Want dat is veel meer hart verwarmend als deze in lichterlaaie staat!


  Maak melding

 17. Als ik, Oom Nel ooit genoeg geld heb om een land (om) te kopen, dan open ik zeker een ambassade in Suriname . Vergist u zich niet, Suriname is een heel mooi land. Maar om het evenwicht te bewaren/bewaken, zou ik graag van de diensten van de geachte heer Henk Molenaar en de weledele heer Paraman gebruik willen maken, gezien hun grote “kennis’ met betrekking tot de Surinaamse politiek. Mijn grondwet laat ik om soortgelijke reden opstellen door de geachte heer Pero en de weledele heer Koos. Vanaf vandaag begin ik Oom Nel, extra centjes aan een kant te zetten, opdat mijn doel op korte termijn werkelijkheid wordt. Hoogachtend, Nelius.


  Maak melding

 18. nou ok, kunnen wij tenminste binnenkort genieten van generaal alcazar en generaal tapioca. leuk toch?

  en zelfs in columbia gaat het goed nu ze de militairen hebben afgezworen.


  Maak melding

 19. Ja we worden op de kaart gezet door een,mensenrechtenschender, drugs veroordeelde crimineel en DICTATOR, hele mooie kaart .
  Wat staar op u menu kaart? massamoord, drugs , liegen en bedriegen.


  Maak melding

 20. @dagoebalsingh,
  Heeft de vroedvrouw tijdens jouw geboorte het kind weggegooid ipv het nageboorte?

  Want iedere berichtje van jou raak ik niet in paniek maar van de warretje !


  Maak melding

 21. Dji den Man sa Lobi front so k’faarlijk,

  Moeder mishandeld na bekentenis affaire bekende politicus
  Monday 29 July

  De 39- jarige moeder S. A. uit Paramaribo is gistermorgen door haar echtgenoot mishandeld. Dat gebeurde nadat ze onder zware druk had toegegeven vorige week van bil te zijn geweest met een bekende Surinaamse politicus (naam bekend bij de redactie, GFC) uit het kamp van de oppositie. Het slachtoffer kreeg met de vlakke hand enkele fikse klappen te incasseren op haar rug, derrière en gezicht. Bovendien werd ze aan haar haren getrokken. De geweldenaar kreeg argwaan toen zijn vrouw zondagmorgen rond tien uur op haar mobiele telefoon werd gebeld door een voor hem onbekend persoon en zijn eega zich vervolgens erg vreemd gedroeg, vertelt een nicht van S.A. aan GFC Nieuws.

  De jaloerse man griste kort daarna de mobiele telefoon uit de handen van zijn vrouw, onderzocht de data en vond romantische tekstberichten. Onder zware druk van de woedende man gaf ze toe een kortstondige buitenechtelijke seksrelatie te onderhouden met de politicus. Saillant detail is dat S.A. geld ontving voor haar “verboden’ promiscue ontmoetingen.

  “Mijn nicht heeft een grote fout gemaakt. Dat weet ze achteraf nu ook. Maar dat geeft haar man niet het recht om haar zo te mishandelen. Dit is pure vrouwenmishandeling! Ze heeft me toevertrouwt dat ze geld nodig had om een smartphone te kopen voor haar dochter, indien ze deze week voor haar Mulo examen zou slagen. Dat had ze haar kind al een tijdje geleden beloofd, echter had ze niet genoeg geld om de aankoop te bekostigen. Het is ook jammer dat deze politieke man misbruik heeft gemaakt van de geldzwakte van S. Hij had haar ook zonder wederdiensten kunnen helpen”, stelt het familielid.

  Andjenie Harkhoe (GFC Nieuws)


  Maak melding

 22. =Ik begrijp vele Surinamers hun denkwijze niet, het juichen van vele ambassades, terwijl het om heel veel geld gaat.
  De Surinamers spreken nauwelijks de taal.
  De Surinamers kunnen nauwelijks de Brazilianen aan in eigen land.

  =Ik hoor niemand praten over hoe het zit met integratie, de banen en de toekomst van de Surinamers zelfs.


  Maak melding

 23. Een Ambassade is om de handelsbelangen van beide landen te bevorderen. Het is een officiële vestiging van het land waarmee men zaken doet. Wel heb je een consulaire afdeling voor personen of familiaire zaken. Het vreemde van Suriname is dat zij Ambassades hebben in landen waar er alleen maar armoede is; Haïti en bv. Equatoriaal Guinee. In deze landen ontbreekt het aan de meest basale voorzieningen en behoren tot de armste landen van de wereld. Één uitzondering Equtoriaal Guinee is rijk aan olie, maar daar ziet het volk van het kleinste land 28.051 vierkante km. en bevolking in Afrika helemaal niets van de inkomsten. De meeste van deze staten noemt men schurkenstaten, en juist die heeft Suriname als de beste vrienden uitgekozen. Natuurlijk soort zoekt soort.


  Maak melding

 24. @ srananmang
  Hahahahahahahahaahahahaha. Het ging alleen om de ontwikkelingshulp.
  En hoe snel kunnen we hem laten verdampen.
  Zelf het symbool van de ONAFHANKELIJKHEID hebben de toenmalige INTELLECTUELEN (brug van 1NF & toescheidings overeenkomst )laten verdampen.
  Zelf SURINAME had hun VERVLOEKT,want ze kwamen terug in een LODEN KIST.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.