Multinational neemt Surinaamse cementfabrikant deels over

8

PARAMARIBO, 24 jul – Suriname’s enige cementproducent, Vensur, is voortaan dochteronderneming van de Argos Group uit Colombia. De verdeling van aandelen is gelijk verdeeld. Argos heeft twee miljoen gestopt in modernisering en vernieuwing. Vooral de inbreng van ‘hoogwaardige technologie’ was te aanlokkelijk om te laten.

Vensur, onderdeel van de Kersten Groep, produceert nu bijna drie maal zoveel als pakweg twee jaar terug. Dat met Argos in zee is gegaan, is verre van toeval. “We hebben gekozen voor een oude partner, die jarenlang grondstoffen leverde voor Vensur, ook in de periode dat het slecht ging en we moeilijk konden voldoen aan onze financiële verplichtingen”, zegt Shirley Sowma, directeur van Kersten Groep. De stap naar partnerschap was een logische.

Sowieso was er de behoefte aan investeringen. Maar ook is er het vooruitzicht van een veel ruimere markt. Argos heeft ondernemingen in ruim twintig landen en biedt een waaier aan producten. De ervaring alleen al geeft een goede reden tot partnerschap. Kersten Groep is uiterst content met de uitkomst. Het partnerschap heeft ook qua werkgelegenheid voldaan aan de verwachtingen. “Het is de enige stap die groei van de productiesector in Suriname kan bevorderen”, aldus Sowma.

8 REACTIES

 1. prima, nu alleen nog een blok cement van hoogwaardig kwaliteit maken en om de nek van de wolf vastbinden en dan dumpen in de Suriname rivier…


  Maak melding

 2. Broeder Roy, denk aan het milieu. De vissen willen niet zwemmen met de wolf. Dacht eerder aan een texaanse begrafenis op een vuilnisbelt. Levend begraven met enkel een zaklamp. Ieder srd verspillen aan die beest is er 1 teveel. Zijn tijd gaat komen. Mark my words … Het rommelt aan alle kanten in Suriname. Inmiddels heeft de wolf slappe knieën gekregen van de shuffle dans.


  Maak melding

 3. Ja Argos Vensur maakt hoogwaardige cement, maar die chines die als aannemer door het landd gaat zet er weer goede rotzooi bij (geen goede zand) waardoor het weer aan kwaliteit inboet.
  Zag een uitzendig over een school op Atjoni. Wat een ellende. Zitten straks de kinderen in de school vallen de muren letterlijk om.
  Wie heeft hier de coordinatie over de kwaliteit van de bouw. Ga je zo met je jeugdigen om? Shame on you!


  Maak melding

 4. Surinaamse ondernemingen moeten ernaar streven om in andere zelfde branche goede buitenlandse ondernemingen deel te nemen en daar de grootste aandeelhouders van te worden.

  Suriname moet dan letten op haar natuurlijke grondstoffen, waarin ze al zitten.

  Ik vind het wel jammer dat deze Columbiaanse onderneming een grotere deelneming heeft in een sterke Surinaamse onderneming. Triest dat men uitgaat van je kan een beetje uitgebuit worden, dan helemaal niet uitgebuit te worden. Met de meerderheidsaandelen, zal Suriname. vroeg of laat aan het kortste eind trekken.

  Surinaamse ondernemingen moeten dit voorbeeld niet opvolgen.

  Staatsolie is het juiste voorbeeld om te volgen als men internationaal gaat.

  Vertrouwen op eigen kunnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.