Parmessar wervelt door Openbare Werken heen

39

PARAMARIBO, 23 jul – Nieuwbakken minister Rabindrenath Parmessar gaat rigoureus te werk op het ministerie van Openbare Werken, OW. Dienstvoertuigen mogen niet meer voor privé doeleinden worden ingezet. Geknoei met opdrachten wordt ook niet toegestaan. De eerste signalen van misnoegen worden al afgegeven.

Op het bureau van een ambtenaar is een kogel aangetroffen. “Dit is een ontmoediging voor mensen die eerlijk en hard werken”, zegt Parmessar tegenover de Times of Suriname. De politie is ingeschakeld. Volgens Parmessar is er sinds zijn aantreden weinig ruimte meer om te sjoemelen. Principes van clean government zoals hij die predikte als parlementariër, worden nu in praktijk gebracht. Dat zet uiteraard kwaad bloed.

Binnen het ministerie wordt al flink gemord, zeker wat betreft de maatregel op dienstvoertuigen. “Mensen hebben geen probleem met mij, maar met mijn werkwijze en misschien vinden velen het niet leuk dat bepaalde zaken nu streng gecontroleerd worden. Ik probeer een zodanig beleid te ontwikkelen dat transparant en open is. Mensen moeten leren dat we netjes omgaan met eigendommen van de staat en ’s lands financiën niet verspillen.“

Bekijk ook:

39 REACTIES

 1. Aldus de man die geld van een ziekenhuis in zijn eigen zak heeft gestopt, de man die heeft gelogen over zijn nationaliteit.
  Recidivist


  Maak melding

 2. Parmessar wervelt door Openbare Werken heen

  Inderdaad: Mensen moeten leren dat we netjes omgaan met eigendommen van de staat en ’s lands financiën niet verspillen.“

  Verspilling moet wij tegen gaan!!!
  En niet alleen bij openbare werken. Op alle ministeries én op alle niveaus! Bouta moet alles op alles zetten, om deze gedrag verandering helpen waar te maken.

  Dang Sranang é Go wie op lange termijn. Het is absoluut géén makkelijke opdracht. Maar het moet wel gebeuren!

  Surinmaers; heb respect voor je land en volk!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 3. Ook op dit atikel verwacht ik weinig of geen reactie van de paarse wolven. Dit stuk is een flinke “Slap in the Face” voor Ramon Abrahams en zijn NDP bende, want die prive voertuigen waren echt niet in gebruik bij de leden van het Front. Echt niet.


  Maak melding

 4. Tja,..wat is er van Suriname geworden? Jongeren krijgen kogelbrieven thuis, en nu dit? Wat zeggen die paarse wolven straks? Het is de oppositie


  Maak melding

 5. Wat Parmesar nu rechttrekt werd scheef getrokken tijdens de periode Abrahams. Abrahams is intussen eervol ontslagen, het Surinaamse volk komt waarschijnlijk nooit te weten waar al de miljoenen dollars gebleven zijn en als beloning voor zijn eervol ontslag krijgt Brampie levenslang een vorstelijk pensioen dat wij met z’n allen moeten ophoesten. Als Parmesar echt orde op zaken wil stellen, dan dient hij een klacht tegen Brampie in bij Justitie. Parmesar hoeft echt geen Einstein te zijn om intussen door te hebben dat er onder leiding van Abrahams een heleboel gebeurd is dat op zijn minst onderzoek verdient en waarschijnlijk strafbaar is, doet Parmesar dat niet, dan wil ik niets horen dat hij orde op zaken stelt, want zijn optreden tast de kern van de zaak niet aan.


  Maak melding

 6. Het is afgelopen voor de personen die 60 minuten per dag ambtenaar zijn en voor de rest van de dag zijn ze privé taxi-/buschauffeur, privé schilder,bouwvakker, of koopman.De heer Parmessar is een organisatiedeskundige bij uitstek en hij weet hoe hij met de obstructies om zal gaan.

  Eduard Lupson, Abrahams liet zich paaien door de ambtenaren met de lastige NieuwFront zeven-even gewoonte.Een deel van het ambtenarenapparaat is een complete NieuwFront bende.Ze waren reeds werkzaam tijdens de regering Venetiaan.


  Maak melding

 7. @ Henkes
  Jij hebt het zeer goed gezien. Wanneer ik jouw stuk zo lees, dan denk ik aan de oorzaken die geleid hebben tot de Franse Revolutie. Terwijl het volk pinaart en terwijl een Chinese aannemer rot werk verricht aan de school te Gujaba aan de Boven-Suriname, worden DDB’s ministers eervol ontslagen met behoud van forse immolumenten. Wanneeer barst de vulkaan in Suriname nu eens eindelijk?


  Maak melding

 8. Het is ongelooflijk hoeveel je kunt zien door te kijken.Je dient daar voor echter bereid te zijn alle geloofssystemen aan de kant te zetten,anders zal je alleen zien wat je wilt(kunt) zien.

  Het is belangrijk dat je ziet dat potentieel aanwezig is in alle levende wezens.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 9. Hee koos pas op je woorden , het is hindoestaan en knoop dat in je oren en vergeet het niet, ik zeg toch ook geen kaaskop tegen een hollander. En bovendien als parmessar dit ook inderdaad doorvoert dan hoop ik dat ook de andere boeven ministeries dit ook gaan doen want dan komt er orde in het land. Laten wij het maar afwachten misschien is dit get bdgin van een mooie suriname.


  Maak melding

 10. “Mensen moeten leren dat we netjes omgaan met eigendommen van de staat en ’s lands financiën niet verspillen.“
  Conclusie, het onderzoek bij OW tegen Abrahams en zijn comparant Dada wordt alsnog voortgezet….. of kijkt Parmisser de andere kant op?


  Maak melding

 11. geen haar beter dan Abrahams i.p.v. het gestolen bij zijn broeder terug te halem wil hij ons weer een rad voor ogen draaien met zijn 0.25 ct per liter benzene een patij een pot nat


  Maak melding

 12. Par mister donderop bedrieger houd toch je zelf voor de gek. Als je een transparant beleid, wilt en zal voeren dan mag/moet je de Suries nu laten zien wat die zaka zakkkka bakbeesteham op dit ministerie heeft uitgevreten.Par misarie,werk jezelf aub niet veel meer. in de nesten dan wat ’t nu is. Bij ’t AZ hebt je met de giften gelden voor je Yokohama broers geld kunnen wit wassen.En hoe goed was je al parlementarier?Je heb altijdmoete gehad om ’t volk te vertellen wat jij voor Su hab bereikt in ’t buitenland jongen donder echt op jereh. Ik kijk alleen naar je transparatie uit. En zonder dollen jij zal dan de eerste/enige zijn. Loekoe sang e tikie Weinerman bah.Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 13. JA jongens glenn pengel Eduard lupson vraag ook gelijk aan de NPS EN VHP WAT ZE VOOR LAND EN VOLK HEBBEN GEDAAN WAAR IS AL HET ONTWIKELINGSHULP VAN NL AAN SU NAAR TOE HET IS NOOIT GOED BIJ JULLIE DE PLAN VAN JULLIE MISLUKT VANDAAR AL DIE NEGATIEFIETEIT VAN JULLIIE par miser moet toch straks aan parlement uit leggen dan hooren jullie het wel in plaats van nu alvast in de ruimte te schreeuwen laat de voorige regeering ook komen uitleggen waar geld is en wat ze gedaan hebben of is dat dn onbelangrijk meeten met twee maaten en HENKES DE DIENS VOERTUIGEN WERDEN TOEN WEL DEGELIJK GEBRUIKT voor prieve wnt ook mijn oom kwam er mee thuis in weekend en gingen wij nar coronie saramaca en niekerie dus lul niet wat jullie niet weeten want ik ben getuige zelf mee gemaakt dus hou je koetshij was toen land meeter dus zoek wat anders deze onzin van jullie klopt niet


  Maak melding

 14. Beste heer Parmesar

  Graag hoop ik dat het lukt wat u van plan ben Persoonlijk juich ik het toe .Verder hoop ik dat alle ministeries uw voorbeeld zullen volgen .Want in een woord gezegd is het een grote bende (dieven bende)in ons geliefd Suriname. Welke alleen door tucht en orde weer in het gareel gebracht kan worden.

  Ik kan niet begrijpen dat dit soort mensen van de daken lopen te schreeuwen dat ze van Suriname houden,of toch wel,doordat dat ze in de chaos die er is lekker kunnen rotzooien natuurlijk.

  Verder hoop ik dat er maatregelen getroffen wordt datde samenleving bevrijd word van het spook van euros en amerikaanse dollars.En van de nederlandse Surinamers die huizen laten leegstaan om alleen voor vakantie gangers te verhuren terwijl er zo een grote woningnood in Suriname is .Alleen doordat zewat euries kunnen vangen waar ze geen cent belasting van afdragen aan de Surinaamse staat.


  Maak melding

 15. Nieuwe bezems vegen schoon.
  Straks vegen deze zelfde bezems alle corruptie handelingen onder de kasten en bureaus van het ministerie en rijden de dienstauto’s weer af en aan voor persoonlijk gewin.
  Parmessar, me skatje, je wil naam maken noh, je voorganger heeft het zo verfrommeld en verduisterd en verprutst. Overschat jezelf niet hor, mi gudu. Niemand kan weer rechttrekken wat Brampie heeft verprutst. Onontwarbare kluwen, chaos, destructie.
  Je gaat t niet kunnen hoor, hou ons niet voor de gek.
  Straks gooien ze dinges in je drankje, lysol of zo als je ze teveel drukt.
  Eigen schuld! Jij wil toch zelf meedoen? Niemand heeft je gestuurd.
  Par- misère


  Maak melding

 16. GMAP
  Aldus de man die geld van een ziekenhuis in zijn eigen zak heeft gestopt, de man die heeft gelogen over zijn nationaliteit.
  Recidivist
  Romeo hagoe Hoost,

  Alle Surinamers, die voor 25 November 1975 te 00.00-uur zijn geboren, zijn Nederlanders, jij incluis met jou houten paardenkop.


  Maak melding

 17. Aldus onze vol-idioot en dwaallicht DUNKEN, sluw ijdel en moreel corrupt net als zijn Pres.
  Maar ja de principes, normen en waarden van een volk kan je meten aan de hand van de leiders die ze kiezen.

  Have a nice day!


  Maak melding

 18. parmessar is door de wolf als pion ingezet om stemmen onder de hindoestaanse broeders te winnen…niet meer of minder.

  De hindoestanen hebben de wolf al doooooor….


  Maak melding

 19. Beste Kolibri, Rabindrenath Parmessar is voor mij een domme koelie, wel te verstaan van het laagste soort.

  1) hij heult met de massamoordenaar
  2) hij wil schoonschip maken bij O.W.

  Betreffende punt 2, als hij het werkelijk meent geeft hij per omgaande opdracht tot een onderzoek naar zijn voorganger. Het is algemeen bekend dat Abrahams met zijn klauwen aan belastinggeld heeft gezeten. Onderwijle van Venetiaan had Nederland Eur. 6 miljoen subsidie verstrekt voor het bouwen van dijken in Saramacca en Coronie. Waar is dat geld gebleven ?

  Rabindrenath Parmessar is geen haar beter dan zijn werknemers die dienstvoertuigen voor privé doeleinden inzetten en knoeien met opdrachten. Dit is louter imago management voor het NDP. De buitenwereld moet geloven dat het NDP schoonschip gaat maken. Waarom worden de corrupte NDP ambtenaren niet justitieel vervolgd ? In nederland waren deze beesten in de bak belandt.

  Voor de goede orde, mijn moeder is hindoestaans. Wat maakt dat van mij ? Tja zeg jij het maar. In mijn ogen zijn domme hindoestanen koelies, vb Sardjoe, Doekhie etc etc … Een beschaafde hindoestaan moet zich echt niet aangesproken voelen.


  Maak melding

 20. Tamara,het zal wel meevallen met de corruptie onder deze regering.Surinamers nemen maar al te graag het woord corruptie in de mond vooral als men je niet mag.Dat van Abrahams met de onderhandse gunningen aan zijn familie is onhandig geweest,maar valt onder corruptie.Maar de echte grote corrupte lieden zitten in het NieuwFront.

  GMAP zat vroeger bij de corrupte bende,hij werkte bij een totaal door de NPS gecorrumpeerde vakbond en hij deed ook gretig mee.Het was zijn taak om vakbonden die het de NPS regering moeilijk maakten te infiltreren en tot schoothondjes van de corrupte NPS te maken.Dat manneke speelt voor heilige maar hij is een sluwe duivelse vos.


  Maak melding

 21. @RobG, jongen waarom vertel je gewoon niet de waarheid. Bouterse had in 2012 in het parlement gezegd dat hij zoveel documenten / bewijs heeft dat hij de helft van de VHP kan opsluiten wegens corruptie. Sinds deze regering is aangetreden, is de corruptie op bepaalde ministeries van dien aard dat de president de helft van zijn eigen NDP en van Palu kan opsluiten.

  Corruptie, nepotisme en populisme vieren hoogtij bij deze regering. Het ene corruptieschandaal stapelt zich op na het andere. Het begon met het zogenaamde “pimpen” van de wagen van minister Abrahams, de restauratie van zijn werkkamer zonder openbare aanbesteding en het gunnen van werken aan familieleden en vrienden. Daarna kwam het schandaal van Carolinabrug aan het licht.

  De wijze en mate waarop hout- en goudconcessies worden verhuurd en verkocht aan buitenlanders kent zijn weerga niet. De goudordening is meer een facilitering dan ordening. Partijbonzen, loyalisten en vrienden worden geaccommodeerd, terwijl arme goudzoekers worden weggejaagd. Topfiguren van de NDP en Palu hebben honderden goudconcessies in hun bezit, die worden verhuurd aan derden. De concessiehouders worden betaald met goud. Zij worden slapend rijk.

  De top van Palu blijft niet achter als het gaat om corruptie en nepotisme. Ze maakt zich ook schuldig daaraan. De 600.000 ha aan Sew Atjon is een treffend voorbeeld van corruptie en nepotisme.

  Gopie en Sew Atjon zowel Ginmardo Kromsoeto als Jim Hok hadden het volk flink heeft misleid door onjuiste informatie te geven over de uitgifte van de concessies. De vrouw van ex-minister Martinus Sastroredjo had enkele vierkante meters grond aangevraagd en op grond daarvan heeft president Bouterse Sastroredjo ontslagen. Minister Ginmardo geeft aan zijn paarse vriend Mahinder Gopie 94.000 ha grond en minister Jim Hok maakt het nog mooier, door zijn vriend en partijgenoot Sew Atjon 600.000 ha grond te geven. Maar toch blijven ze gehandhaafd als minister of zijn ze EERVOL ONTSLAGEN MET BEHOUD VAN PENSIOEN! Hoe redelijk en geloofwaardig is de president?

  RobG, een overheid die zijn eigen wanbeheer met alle beschikbare middelen, leugens en bedrog verbergt voor de ogen van het volk, is in feite een zeer onverantwoordelijke organisatie. Kan mij niet herinneren dat het onder Front zo erg was. Zou je sieren als je afstand zou nemen van deze criminele praktijken van het NDP, laten we eerlijk zijn, dit alles heeft onder ogen van Bouterse gespeeld. Bouterse is dus medeschuldig, hij moet er van geweten hebben !


  Maak melding

 22. Dus hij zegt zelf dat zijn NDP voorganger een kaboelafeest van OW gemaakt heeft? Laten we zijn of hij zelf niet met bungabunga praktijken komt.

  Eerst zien dan geloven. Maar als je een goed hart hebt, dan ben je zowiezo niet NDPer.


  Maak melding

 23. Als meneer koos en gmap heel suriname uitschelt.mag dat en wanneer ik een oprechte mening geeft mag niet.mijn vraag is mag nieuwfront alleen reactie geven.of zijn jullie van de redactie ook fronters dan snapt ik het.again front heeft nooit wat voor su gedaan.nog minder voor het volk


  Maak melding

 24. Cleangoverment bereik je niet door in het marionettenspel geen sancties te verbinden aan wanprestaties en wandaden van scheefschaatsende geestverwanten.In verkiezingingstijd kan dit een smet zijn op jou blazoen en negatieve gevolgen hebben voor een nagestreefde winst uitslag.De negatieve gevolgen van moreel verval en verloedering zullen niet uitblijven getuige de vele barbaarse overvallen in deze tijd. Moge mijn inzicht een positieve bijdrage zijn in het belang van su.


  Maak melding

 25. @bigaman

  Alle onheil in Suriname werd gebracht door je ‘held’ bouta,
  coup 1980,dec moorden 1982,telefooncoup 1990,verkiezing bij verraad 2010,bouta amnestie 2012,
  Te veel om op te noemen..


  Maak melding

 26. @bigaman ala sranang
  Destijds heeft FRONT voor stabilisatie (rust) gezorgd in SU,
  Ook het stabiliseren van de SRD (met dank aan dhr wijlen Telting).
  Indien er geen stabilisatie zou zijn in SU dan zou jij je kont nog steeds afvegen met bana blad..of ben je soms de tijd vergeten…denk aan de grote dozen uit HOLLAND…
  lees dit ook goed door voor het geval je het niet weet dat jij de kont kust van zware criminelen….. http://parbode.com/reportage/item/4783-foute-leiders-en-hun-vrienden


  Maak melding

 27. @RobG:
  “Tamara,het zal wel meevallen met de corruptie onder deze regering. Surinamers nemen maar al te graag het woord corruptie in de mond vooral als men je niet mag.”
  Dat van Abrahams met de onderhandse gunningen aan zijn familie is onhandig geweest,maar valt onder corruptie.
  ——-
  Een van de grootste aanslagen door Brampie gepleegd is die van Het Onafhankelijkheidsplein
  Sta op het dak van Financien en kijk naar beneden. Je huilt dikke tranen..zo groen, zo vol en zo gezond als het gras groeide, zo droog en zo vol gaten en diepe kuilen staat het er nu bij.
  Het statige, prachtige Oranjeplein van toen is verworden tot een stenen massa, gras heeft plaats gemaakt voor graniet en steen. Ja Brampie heeft zijn stenen hart laten spreken…..
  Een misdaad tegen de schoonheid van Paramaribo, ter verrijking van zijn corrupte vrienden en familie.
  Cor Ruptie en Rob G zijn de grote vrienden van deze regering!


  Maak melding

 28. @ RobG
  The Everglades are beautiful. Misschien dat jij naar het dorp Goejaba kan afreizen om de Marrons te troosten in het prulwerk dat jouw regering aan deze mensen wil leveren. Nog wat, indien dit gebeurt was tussen 1980 en 1988, zou Radio Apintie niet durven om deze beelden vast te leggen voor de bevolking zonder de rare consequencies voor hun journalisten (Kamperveen, Slagveer, Raman, etc.) Thanks to freedom en de vrije pers kunnen we nu live genieten van die rotzooi die een aannemer tijdens het regiem Bouterse-Amerali aanbiedt aan landgenoten. Boy, dit is een nationale schande en een grote aanfluiting.


  Maak melding

 29. @ RobG
  Als Abrahams zich volgens jouw inzichten heeft laten paaien door New Front ambtenaren (which is a bunch of balony, of course) dan had hij ze moeten bedanken vanwege “gewijzigde inzichten,” simpel. Of, hij kon een revolutionaire 1980-methode moeten gebruiken zoals vluchtpoging, verdrinking, vermissing, een (k)golf heeft hem geslagen, etc. gebruikt hebben. Jouw partij is zo geweldig dat er momenteel een splitsing is in de NDP-Nederland waarbij een deel van het bestuur vidt dat zij nog steeds niet erkend is door het hoofdbestuur in Paramaribo. DDB claimt Indiaan te zijn, terwijl er tweedracht is onder de inheemse bevolking. Who is fooling who? Thanks for your advice, I am going to the Everglades.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.