‘Welvaartskoek Suriname nog minder eerlijk verdeeld’

108

PARAMARIBO, 21 jul – Slecht nieuws voor politiek Suriname. De ene regering na de andere beweert weliswaar zijn best te doen of beweert zijn best te doen. Maar met de resultaten van armoedebestrijding schijnt het lelijk tegen te vallen. Volgens het regionale America’s Barometer rapport komt Suriname of liever gezegd de Surinamer er bekaaid van af. Het wordt niet bepaald beter, integendeel.

De kloof tussen arm en rijk in Suriname is in plaats van kleiner, juist groter geworden. Dit stelt America’s Barometer dat vooral afgaat op de mening van burgers. Er zijn opiniepeilingen gehouden in zes en twintig landen in Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Vragen bestreken uiteenlopende interessegebieden, van corruptie en democratische beleving tot sociaal welbevinden. “Slechts in drie landen is de sociale ongelijkheid tussen huishoudens toegenomen”, meldt het rapport.

Suriname behoort tot die landen. De andere twee zijn Belize en Trinidad & Tobago. In de rest van de regio is de welvaartskloof verkleind. Sociale vangnetten en dito akkoorden hebben dus nog een lange weg te gaan. Bij het meten van de welvaart is uitgegaan van het hebben van bezittingen als televisie, mobiele telefoons, een voertuig, wasmachine, microwave, waterafvoer en toilet in huis en computers. Volgens het rapport verdienen Surinaamse vrouwen over het algemeen minder dan hun echtgenoot.

Bekijk ook:

108 REACTIES

 1. Waar zijn de ellendelingen , die bouta aanhangers, die beweren dat het goed gaat in suriname. Jullie blijven netzo achter als jullie idiote leider.


  Maak melding

 2. Zoals ik eerder heb aangegeven is het optisch bedrog inzake de vooruitgang in SU…..
  De gevestigde orde wordt alsmaar rijker (uiteraard niet van hardwerken) terwijl het grootste gedeelte van het volk blijft pinaren.
  Waar het potie volk meerdere banen moet hebben om maar net uit te komen blijven de de wolf en zijn vrienden graaien uit de staatskas..
  Een moordenaar die destijds dood en verderf heeft gezaaid is gekozen tot press. Hij is persoonlijk debet geweest dat ons geliefde land bankroet was, ons eens harde munteenheid NERGENS meer wordt geaccepteerd dan alleen in SU. Hij heeft met zijn schrikbewind oa de staatskas leeg geplunderd, gemoord, verkracht, op zeer grote schaal importeur/exporteur cocaïne handel tevens indirect verantwoordelijk voor de vele coke verslaafden in SU.
  De wolf heeft vele gezichten en merendeels van het volk trapt met open ogen in zijn sterke verhalen/streken…
  Dat hij überhaupt gekozen is zegt genoeg over de mentaliteit van zijn volgelingen…Geen enkel MOREEL besef !


  Maak melding

 3. Het artikel zegt:de ene regering na de andere regering beweert zijn best te doen! NF heeft 15 jaar gereregeerd,MC pas 3 jaar.
  Hoe dan ook doen ze hun best.
  Brazilie staat niet op de lijst???Vreemd,daar is de kloof tussen arm en rijk goed te zien,zo ook in Amerika,daar geldt nog steeds:geen geld geen behandeling in een ziekenhuis,gelukkig zijn er nog doktoren die hun beroep uitoefeninen uit pure roeping.
  Over auto’s gesproken in en om Paramaribo barst het van de auto’s en meestal geen wrakken he.Ook daar heeft haast iedereen een mobil,ifoon,black berry htc,samsung noem maar op.Volgens mij ging dit onderzoek vooral over materiele zaken als ik het goed lees
  hahahaha ai baja sommigen lezen alleen de kop van het artikel blij weer een rede te hebben om hun eigen soort door het slijk te halen en wachten op ooit een artikel hier op wk , ik lees/zie ze al dansend door de straten hier in Nederland, hun vurigste velangen is uitgekomen,nl HONGERSNOOD IN SURINAME.Zoals de hele wereld weet zijn Amerikanen nu 1maal erg materialistisch ingesteld.

  1 Ding vind ik erg belangrijk in Suriname:NIEMAND LIJDT HONGER daar.
  En neen ik ben niet specifiek een aanhanger van Bouterse of wie dan ook,gewoon omdat ik daar geen stemrecht heb.


  Maak melding

 4. Roy,
  Je vergeet de vele krottenwijken in Paramaribo en omstreken nog op te noemen. O, ook nog de vele zwervers en bedelaars. Het grootste deel van de bevolking is begin van de maand al blut en koopt die geweldige spullen van jou op afbetaling. Wat mij opvalt dat uit alle internationale onderzoeken (van de VN) van de laatste jaren blijkt dat het welzijn van de Surinaamse bevolking afneemt. Wie beweert dat het goed gaat met Suriname staat buiten alle realiteit.


  Maak melding

 5. De resultaten verkregen uit dit onderzoek zijn een dikke rode kaart voor de NieuwFront-regeringen.Het onderzoek werd uitgevoerd door de Vanderbilt University in samenwerking met de University of West Indies.

  Er werden in totaal 1516 personen geïnterviewd in het Nederlands en in de Surinaamse taal in de periode APRIL – MEI 2010.Bouterse werd pas in AUGUSTES 2010 benoemd tot president.Dus dit onderzoek werd 4 maanden voor de aanstelling van Bouterse tot president uitgevoerd.

  Het onderzoek werd uitgevoerd in 5 regio’s waarin de onderzoekers Suriname hadden ingedeeld.De geïnterviewden woonden in Paramaribo, Wanica/Para,Nickerie/Coronie, Saramaca,commewijne/Marowijne en Brokopondo/Sipaliwini.

  Ik heb inzage gekregen in wat ruwe onderzoeksmateriaal en de kritieken op het beleid van de regering Venetiaan zijn niet mals geweest. President Bouterse doet het heel goed en het IDOS onderzoek van twee weken terug geeft een actueel beeld over het denken van de meerderheid van de bevolking en de positieve veranderingen in het land.

  Ik vind het prachtig om te zien dat de tegenstanders van de regering zoals; Koos, Henk Molenaar,GMAP,Iwan Bottse, Jan Ramkisoen, Mansroo,Lisbeth 1 en Lisbeth 2 enz,enz.enz.een dik blauw oog hebben opgelopen met dit onderzoek.


  Maak melding

 6. #RobG

  Enkele vragen uit het onderzoek van 2012

  – Denkt u dat de huidige economische situatie van Suriname beter, hetzelfde of slechter is dan 12 maanden geleden?

  – Hoe zou u uw algehele economische situatie beschrijven?

  – Denkt u dat uw economische situatie beter, hetzelfde of erger is dan 12 maanden geleden?

  – Hoe zou u de economische situatie van Suriname beschrijven?

  Etc… In totaal 32 pagina’s met kritische vragen…

  Vergeet ook de Human Development Index niet; Suriname staat op 105 en is daarmee één van de slechts scorende landen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

  http://hdrstats.undp.org/en/countries/profiles/SUR.html

  Weliswaar zit er tot 2010 een stijgende lijn in, maar daarna gebeurd er niet veel meer…


  Maak melding

 7. De witteboordencriminaliteit stoort ze niet,witteboordencriminaliteit ondermijnt en
  knaagt aan één van de basisstenen van de beschavingsmodel.
  Corruptie bij de corrupte elites is immers één van de sleutelelementen in de ondergang
  van de wereldrijken.
  Het rauwe egoïsme bevindt zich bij de corrupte elites ( normoverschrijdend gedrag )

  Er worden miljoenen verkwanseld met fraude: rauwe criminaliteit bij de ministeries.
  Verantwoordelijk voor het leed van de armen.Dat betekent geenszins dat andere criminaliteit
  moeten veronachtzamen, het wil enkel zeggen dat het bezwaarlijk als de reden voor de van een beschaving kan worden gezien


  Maak melding

 8. deze Su koek is waard 17e rijkste land ter wereld!

  hoe wil jij een O O K een stuk bemachtigen??

  * blijven liggen in de hangmat??
  * zeven even werken en zo oh zo moe zijn?
  * 3 dagen werken en 4 dagen wegblijven? (feest)
  * buitenlanders importeren?
  * rondhangen bij Omoe zijn supermarkt?

  of….werken, veel doekoe verdienen en dan tjuku betalen voor een VEEL LAND???

  wie is slim? 🙂


  Maak melding

 9. Onze dorps idioot heeft weer zijn eigen paarse dogmagische conclusie getrokken.
  Feit is wel dat Suriname als land vanaf 1980 slechter is geworden, en ik zie de toekomst sober in.
  Bouterse is de oorzaak waarom het slecht gaat met ons land, hij heeft velen poitici en regeringen versleten in de afgelopen perioden die geen enkele vooruitgang hebben gebracht, alleen maar achteruitgang en moreel verval.


  Maak melding

 10. @Klodi
  Thnx voor de aanvulling…

  Het is nogmaals heel triest dat heel wat jongelui en VOLWASSENEN niet erbij stilstaan wat voor leed deze moordenaar/ellendeling teweeg heeft gebracht in ons geliefde land/samenleving.
  Een ieder die een moordenaar, verkrachter, drugscrimineel adoreert heeft geenszins enig schaamtegevoel en lijdt aan ziekelijk gedrag.
  Respectloos (geen normen en waarden) door het leven gaan is zeer triest.
  Ik heb een andere SURINBAME gekend….
  Geef mij maar de VROLIJKE JEUGD….


  Maak melding

 11. Winston bedankt voor de actuele informatie over 2012. Ik had de verkeerde data voor me.Het onderzoek van 2012 heeft plaatsgevonden in de periode april – juni 2012.

  Het is in elk geval duidelijk dat er in Suriname nog heel veel moet gebeuren.Dat een land als Trinidad and Tobago op de lijst voorkomt verbaasd me. Het zijn landen die heel veel inkomsten hebben uit aardolie, asfalt,gas,en de export van industrie producten.Ik denk dat er in Suriname meer geïnvesteerd zal moeten worden in o.a scholing en het creëren van werkgelegenheid. Daarnaast zijn er nog een aantal aandachtspunten die aangepakt moeten worden. Het gaat in elk geval de goede kant op.


  Maak melding

 12. Roy,
  brada ik heb lekker alleen die djogo gedronken hahahaa, Roy die revo kinderen weten niet beter, ze blijven dromen.
  De wolft houdt ze een worst voor, terwijl hij en zijn familie hun zakken vullen, goudvoorraad wordt verkocht en niemand weet waar het geld naar toe gaat.


  Maak melding

 13. HAhahahaaa, onze weerman slikt zijn eigen braakzel in, jij bent een draaikont die weer door de mand is gevallen.
  In suriname geeft jou criminele bende 4,5 miljoen euro uit voor carifesta terwijl kinderen met een lege maag naar school gaan, weet je hoeveel pc je met dit geld kan kopen.


  Maak melding

 14. En weer lieg je tot je barst GMAP,
  Ok,in de jaren 89 ging het niet goed met Suriname,maar GMAP luizevel daarna 15 jaar lang heeft je “held”Vene toch de kans gekregen om van Suriname een bloeiend land te maken?Maar neen hoor toen ging het met Suriname berg afwaarts,je hoeft me niet te geloven,maar zie die verkiezings nederlaag,vooral de NPS is/was vernederd,als het in die 15 jaar o zo goed ging met Suriname hahahah waarom hebben ze dan verloren?
  Kinderen gingen toen ook met “honger”naar school het was zelfs zo dat ze hun eigen wc-papier moesten meenemen.Jullie zitten zo vol haat dat jullie geen onderscheid meer kunnen maken nl;15 jaar NF en 3 jaar MC alle falen van de NF schuiven jullie graag toe naar de MC.

  Hahahahh weer zo 1 die de rechts-extremisten napraat ga terug naar Suriname ,ai boi Nederland is niet van jullie Surinaamse allochtonen dus kop houden, anderen wegsturen hahhahaha ai bajaaaa.

  RogG ga gewoon door met je eigen MENING hoor,laat die zg betweters en zg democraten het dak opgaan.

  hahahah die NF-aanhangers geven maar minnetjes en plusjes hahahahahhahahahah net alsof ze er wat mee verdienen hahahahaha lachennnnnnnnnnn.


  Maak melding

 15. Bodem van de schatkist komt in zicht. Oproep aan alle Surneds. Koop voorlopig geen percelen/huizen in Suriname.Jou valuta houdt de regering in stand.

  UIt Starnieuws:
  20 Jul, 19:00

  “Prijzen van diverse goederen in de winkels zijn de lucht in gegaan. Een kruiwagen bijvoorbeeld die de vorige week nog SRD 120 kostte, is met SRD 10 verhoogd. “Wij hebben onze prijzen verhoogd, want de koers van de US$ is ook omhoog gegaan”, zegt de manager van een landbouwwinkel aan Starnieuws.

  De koers van de US$ stijgt. De opkoop van een US$ is boven de SRD 3.40. Ook de verkoop is flink omhoog gegaan. De opkoopprijs varieert van SRD 330 tot SRD 335. Bij grote bedragen, wordt er meer betaald. De dollars worden nauwelijks ten verkoop aangeboden bij cambio’s.

  “Ik vind het erg dat wij bij de SLM wel in valuta moeten betalen”, zegt een boze klant die een ticket moet kopen. Voor de SLM is er een beschikking, waarbij het bedrijf toestemming heeft van de regering om vreemde valuta te vragen voor tickets. Alle bedrijven, ook de SLM, hebben een schrijven ontvangen van het ministerie van Financiën dat uitsluitend in SRD moet worden uitbetaald, ook aan consultants. Zelfs als het contract in vreemde valuta is gesloten, moet er in SRD worden betaald.”


  Maak melding

 16. Wat ik niet begrijp is dat hoe men verwacht dat deze incompetente van een laag allooi een land tot ontwikkeling kunnen brengen? Dat de verdeling op een niet eerlijke manier geschied, weet zelf een koe. Het is altijd zo geweest en zal ook zo blijven. En dan te bedenken dat het om een kleine bevolkingsgroep gaat, geeft duidelijk aan dat het niet goed gesteld is met de roversbende die zich regering noemen. Om eerlijk te zijn hebben deze zelfde querulanten voor dit samenraapsel gekozen, dus, eigen schuld dikke bult, wie zijn kont brand moet zelf op de blaren zitten. Een volk verdient de president die het zelf kiest, dus niet zeuren maar pompen of verzuipen. Het meest trieste is dat je nog steeds kinderen hebt die zonder te ontbijten naar school gaan in Suriname 2013. En dan komen vertellen dat het goed gaat in Suriname, wie houdt wie voor de gek? Dit omdat men met eigenbelang bezig is, zolang deze narcistische egoïsten het voor het zeggen hebben, zal er niets maar dan ook niets veranderen. Ook vraag ik mij af waarom er zoveel geld uitgegeven wordt voor plezier en niet voor de primaire levensbehoefte wordt gebruikt.


  Maak melding

 17. @isniewaar, zelfs heb ik geen partij, maar waarom geeft je Venetiaan steeds de schuld??

  =Doe je huiswerk goed dan kom je gauw erachter dat juist deze regering gemaakt heeft dat het tijdens Venetiaan periode niet goed ging, waarom?? de staatskas was leeg en deze zelfde mensen hadden toen een puinhoop achtergelaten voor Venetiaan.

  =Onder Bouterse was er haast ook geen producten te vinden, je moest in lange rijen gaan staan om zelfs olie te kopen. Als je geen lid was van de NDP kon je het toen ook vergeten om een fles olie te vinden en vandaag praat Bouterse over eenheid!!!!!!

  +Het valt mij op dat velen die achte Bouterse staan gewoon een naprater zijn zonder de geschiedenis goed te gaan onderzoeken.


  Maak melding

 18. En toch durven de DDBmalloten te beweren dat het UITSTEKEND gaat in Suriname.Tuurlijk gaat het goed met DDB en zijn ENTOURAGE,,die leven als een GOD in Surimaribo.

  Ik durf te beweren dat DDB Suriname geen voorspoed heeft gebracht dan onder Venetiaan.Govermentake verhoogd,devaluatie SRD met +-20%+schaamteloze verrijking div.politici(Mondje).Prijzen in de winkels schieten omhoog.

  DDB voert een falend beleid uit, zie hoeveel mini-sterren al zijn vervangen.DDB, it`s time to hara dang!!!!

  DDBmalloten, kom alsjeblieft niet met verhoging AOV/Kinderbijslag= sigaar uit eigen doos/na-schoolseopvang=prestige project zie nu al het resultaat.

  Ik hou mijn hart vast wat betreft het AZV=volgens mij is er niet echt goed over nagedacht en dat is met alles wat deze DDBadministratie doet!!!!!!


  Maak melding

 19. Ik snap de meting van deze America’s Barometer Rapport niet helemaal, want ik vind de parameters c.q. voorwaarden van deze meting zeer beperkt en niet helemaal kloppen.

  De meting gaat uit van de totale Surinaamse bevolking en de stand van welvaart, maar men gaat voorbij aan een aantal belangrijke zaken.
  Een groot deel van de Surinaamse bevolking woont in het binnenland (in de jungle, abra watra en abra soela’s) dus kan men er geen auto rijden. Niet overal is er elektrificatie dus kan men er geen microwave, computer, tv, wasmachine, etc hebben. Ook mbt mobiele telefoons heeft men geen rekening gehouden dat hiervoor elektriciteit nodig is, en dat er ook netwerkdekking moet zijn vanaf de telecom providers/carriers.

  Waarom heeft men niet gemeten aan de hand van de kwaliteit van leven in Su met o.a. de volgende parameters; toestand mbt de volksgezondheid en welzijn van de bevolking. mogelijkheden voor het volgen van onderwijs voor alle ingezetenen, het wel en wee van de oudjes (in vergelijking met 10 en 5 jaar terug), etc.

  Voor mij gaat dit onderzoek helemaal mank omdat men sec heeft gekozen voor meting van het bezitten van elektronica of andere moderne hulpmiddelen, die niet overal in Su toepasbaar zijn !

  Stel dat het andersom was geweest en een ieder a la dol geld kon lenen om al dit soort van zaken te kopen, en 90% van de Suri’s was in het bezit van al deze zaken en nog meer !

  Zou dit rapport dan hebben gezegd dat het verdomd goed was gelukt in Su want bijna een ieder in Su was in het bezit van allerhand type elektronica en overige prullaria ?
  Alleen had het land en haar bevolking een enorme grote schuld (want men leeft er op de pof), maar dat zou waarschijnlijk niet zo erg zijn geweest want een ieder had tenminste een mobieltje en een tablet/computer !


  Maak melding

 20. Ondanks de toegenomen inkomensongelijk sinds de regering Bouterse, geniet hij nog steeds het voordeel van de twijfel van het volk. Hoe is dat mogelijk? Kan iemand mij dat uitleggen? Plato vraagt om een antwoord!!!


  Maak melding

 21. Milton Fleur, natuurlijk snap je niets van deze metingen of je wilt ze niet snappen. Deze metingen komt paars niet goed uit. Het zou je sieren als je zou zeggen dat Bouterse verantwoordelijk is voor de grote kloof tussen arm en rijk. Overigens voert Suriname ook de lijsten aan op gebied van kinderarbeid en corruptie. Ook daar is Bouterse verantwoordelijk voor. Je schaamt je toch kapot voor dit soort zaken


  Maak melding

 22. Broeder Plato, Surinamers doen een moord voor gratis bordje bruine bonen. Ik begrijp je punt. Waarom ze deze megalomane president nog steunen is mij een raadsel.


  Maak melding

 23. Welvaartskoek is verdeeld onder:DDB,First Girl,zoonlief de pistolero,Steve de Bisschop,graaier Mondje,Limbo de man die het volk een rad voor de ogen draait met zijn BT,Het Criminele Kabinet van DDB (zie Ali Baba)en Family and Friends.


  Maak melding

 24. Stoute Hugo je geeft aan : ”Als er een god bestond waren mensen zoals bouta allang gestraft”

  wees dan ook consequent in jouw ”als stelling” God heeft ons VRIJE WIL gegeven , GENIET ERVAN… wij mensen weten toch alles beter ….. well go ahead… Niet God de schuld geven…. wij mensheid konden deze planeet tot een paradijs maken in zijn geheel maar ”we” kiezen voor geld en macht e.d. dingen.

  dus dat.


  Maak melding

 25. Ach de waterkantkampeerders grijpen iedere kans aan om onze president in een kwaad daglicht te plaatsen. Dat de welvaartskoek ongelijk verdeeld is is voor een grootdeel te danken aan die bejaarde Venetiaan. 15 jaar heeft opa aan de knoppen gezeten.

  Het resultaat is dat de kloof tussen arm en rijk groter is geworden. Met een beetje realiteitsbesef weet je dat onze president deze zaken niet in 3 jaar tijd kan oplossen. Onze president voert goed sociaal progressief beleid.

  Maar goed de effecten hiervan zullen op langer termijn zichtbaar zijn. Daarom zou het goed zijn als excellentie Bouterse ook na 2015 president van Suriname is. Wij Surinamers geloven in deze president en staan achter hem. Zie de recente peilingen.


  Maak melding

 26. aah… een land compleet ruineren is in 2 jaar te doen. Hierna een land opbouwen kost meer dan 15 jaren.
  Haiti werd door papa Doc compleet verwoest.
  Suriname volgt.


  Maak melding

 27. Dit onderzoek werd uitgevoerd in april-juni 2012, ruim 1,5 jaar na aantreden van de regering Bouterse.In die 1,5 jaar is er veel bereikt.Het IMF-rapport en het IDOS onderzoek zijn zeer positief over het gevoerde economisch beleid. De verdeling van de N, de omvang van de onderzoekspopulatie was 1492 respondenten.Hiervan kwamen 520 uit Paramaribo.De overigen kwamen uit de overige districten.In 10 jaren NieuwFront-beleid is de bevolking er niet beter van geworden.Na 1,5 jaar regering Bouterse zijn reeds behoorlijke successen neergezet.Ik blijf bij mijn standpunt dat Venetiaan alleen maar stagnatie in het land brengt.De sociale voorzieningen, de gezondheidszorg, het woningvraagstuk zijn items die door deze regering aangepakt worden.

  Binnenkort zal Suriname grote aantallen arbeiders moeten aantrekken wil de economie niet over verhit raken.De regering Bouterse is goed bezig. Ik heb Turkse studenten van wie familieleden in Suriname werkzaam zijn, niet in het casinowezen,maar in de horeca,de kledingbranche, bouw en de techniek.Ik krijg soms het schaamrood over me heen t.a.v. andere studenten als de Turken vertellen dat het Surinaamse volk een lui volk is en dat ze een hekel aan werken hebben en dat ze het liefst alles voor niets willen hebben.Twee Turken vertelden dat hun familie nu al in staat zijn om appartementen in Turkije te bouwen met geld dat ze in Suriname verdienen.Ook Nederlanders die met vakantie in Suriname zijn geweest delen dezelfde mening.


  Maak melding

 28. Ach ja Ira,waarom geven jullie Bouterse alle schuld???
  Ik weet wat er allemaal gaande is daar,mijn Surinaamse buurman hier die zegt steeds:als de regering van die hypocrtite Venetiaan goed voor het volk was geweest zouden ze nooit zo een verpletterende nederlaag hebben geleden,ik ga haast elk jaar op vakantie daar en wat ik gezien heb nou,Suriname bloeit hoor.
  Ik heb echt geen politieke voorkeur,ik typ wat ik uit de eerste hand hoor en zelf meemaak.
  Jullie haten die Bouterse,maar weten jullie dat men met haat nergens komt?
  Jullie zijn niet objectief wegens de haat.

  RobG klopt,Blanken die daar pensioneren om het half jaar,vertellen niets dan goeds over Suriname,zo gastvrij en hulpvaardig zijn de Suries,ze willen nooit meer ergens anders naar toe,ik ken 2 echtparen die reeds 2 jaar met volle teugen in Suriname genieten,alle vier zijn BLANK.


  Maak melding

 29. In lijst van landen met weinig inkomensnivellering staat Trinidad en Tobago boven Suriname.Het Trinidad en Tabago zijn het rijkste land in het Caribisch gebied.Het land heeft een florerende industieen. Aardolie export,goed ontwikkelde petrochemische industrie,staal en aliminiumproductie,plastic industrie,veel export van LPG gassen, grote sector in verzekerings-en bankwezen,ICT sector verricht diensten voor buitenlandse bedrijven,een goed ontwikkelde farmaceutischecindustrie,enz.Kortom Trinidad is booming en Suriname ook.


  Maak melding

 30. Voor al die mensen die klagen dat er geld weg is. Jullie moeten het zien als een investering. Als er meer labs komen waarin wij medicijn voor de witte man maken, komt er straks meer geld binnen en worden wij allemaal rijker. Zie maar de vastgoedprijzen zijn al aan het exploderen, komt door de poeier business.


  Maak melding

 31. @isniewaar, ik ben bang dat je zelfs niets hebt meegekregen van de jaren 80.

  =Ik scheld niemand uit en heb ook geen partij.Als er harde bewijzen zijn dat zaken niet goed zijn gegaan, mag dit ook gezegd worden.

  =Je hebt het over de 4 blanken die in suriname wonen en lof over het land uitspreken. Vergeet niet deze groep leeft van eigen inkomsten en hebben ook hard gewerkt om vandaag ervan te genieten.
  Zij wachten niet op een ander, dit terwijl velen van ons steeds afhankelijk willen zijn van de overheid.


  Maak melding

 32. Ik heb de kritiek op de regering van president Bouterse gelezen.Ik heb zelf kunnen constateren wat deze president tot dus ver heeft gepresteerd.De infrastructuur is sterk verbetert,ook de bereikbaarheid van de medische zorg is sterk verbetert.De zorg voor de ouderen heeft deze president grote vooruitgang teweeg gebracht.Ik erger me aan deze kritiek die werkelijk nergens op slaat.Wij houden van onze president en hopen dat hij nog een tweede termijn zal blijven zitten.
  Moge de Heer deze president zegenen en behoeden.


  Maak melding

 33. @ Koos
  Surinamers doen een moord voor gratis bordje bruine bonen. Waarom ze deze megalomane president nog steunen is mij een raadsel.
  Broeder Koos,
  haat, jaloezie richting Noordzee…
  ziekelijk gedrag
  zelf verrijking (in de hoop )
  populistisch gedrag
  gratis huizen (in de hoop)
  gratis oud vreten van tijd tot tijd in ocer

  Geef een aap een scheermes dan denkt hij dat hij kapper is.
  Geef een aap een kostuum dan denkt hij dat hij minister is.
  Geef/beloof een wolf amnestie en hij belooft gratis huizen aan de apen…


  Maak melding

 34. Henk snel , heeft diezelfde president dan ook uit naam van de Heer de decembermoorden op zijn geweten, gij zult niet doodslaan is toch een van de 10 geboden,


  Maak melding

 35. hans, ik wil niet opscheppen, maar ik heb heerlijk gevaren met mijn motorsloep (geen korjaal) op de Amsterdamse grachten en op het Ij achter het Centraal Station in Amsterdam. Ik geniet heerlijk van het leven, en af en toe deel ik een paar tikken uit aan de veelal ongeletterde NieuwFront aanhangers op dit forum.


  Maak melding

 36. @RobG
  Je hoeft niet perse geletterd te zijn een moordenaar, verkrachter, drugsdealer, crimineel als press te adoreren.
  Ziekelijk gedrag lijdt tot het adoreren van zo een monster.
  Wat voor uitstraling heeft zo een beest richting het buitenland als mini press ?
  Hij maakt in het BUITENLAND alleen maar indruk in de Efteling.
  FATAMORGANA….
  Wie o wie durft mij nog tegen te spreken…


  Maak melding

 37. @RobG,

  DDB heeft er ook een handje van FOE MEKI BIEGIE en geloof me (zoals DDB pleegt te zeggen)opschepperij gaat deze ClOWN) de das om doen.

  De 18000 woningen,4 baanshighway, diepzeehaven,fly-overs,ziekenhuis Wanica heeft DDB gedroomd toen flink wat WITTIE had GESNOVEN.

  RobG, je snuift toch niet want ik begin al aardig in die richting te denken als ik je reacties lees.


  Maak melding

 38. Heel triest: baas B die bij vergaderingen altijd en alleen met zonnebril er bij zit. Dat zegt al genoeg.

  Daarnaast is de huidige welvaart totale schijnwelvaart. Alles en iedereen koopt op krediet en krijgt zo krediet bij elke winkel zolang je maar een loonstook kan laten zien. In Brazilië is de economie ook geheel gebaseerd op kredieten cq credit cards aankopen en daar is nu de economie aan het afkoelen. Het sprookje loopt dit jaar leeg als de eerste grote groep ambtenaren bij de overheid worden ontslagen en hun kredieten niet meer terug kunnen betalen. Let op de kettingreactie die zal ontstaan. In Europa is het sprookje ook uit van op krediet leven. Waarom dus ook niet in SU?


  Maak melding

 39. RobG “ongeletterde NieuwFront aanhangers op dit forum”

  Beste ROBG.

  Ik kom net uit Suriname en kan uit eigen ervaring meedelen dat de meeste ongeletterde Surinamers fan zijn van de Paarse Paus: Bouterse dus.

  Iedereen met een ons verstand en een pond moraal laat deze partij van criminelen links liggen.


  Maak melding

 40. Zondag 21 juli 2013 om 20:11 uur, door Henk Molenaar
  Surinamers krijgen een orgasme bij het woord “GRATIS”

  Ik moet toegeven Henk die is goed.


  Maak melding

 41. Zondag 21 juli 2013 om 18:14 uur, door Dagoebalsingh

  Euh dagoe blijf even van de baas zijn medicijnkastje!
  Want je bent even in een delirium denk ik of niet?


  Maak melding

 42. @Henk Molenaar, dacht dat de paarse paus Steve “Wonder” Meye was ? Vergelijk Bouterse eerder met de paarse krokodil. Verbaast mij overigens dat RobG gevaren heeft vandaag met een witte neus gevaren op de territoriale wateren van de Ex kolonisator. Hoogste tijd dat hij zijn nederlandse paspoort en sleutels van zijn Bijlmer flat gaat inleveren. Die man heeft niets te zoeken in nederland. Wat mij betreft gaan paupers als Pero, SRA en Milton ook mee.


  Maak melding

 43. ELKE DAG GAAN MENSEN UIT WANHOOP UIT TOT OCCUPATIE, DAT ZEGT TOCH GENOEG !!!! BOUTERSE IS HEEL SLECHT ALS LEIDER, EN ENIGE WAT HIJ GOED KAN IS KINDEREN EN VROUWEN DOODSCHIETEN NKS MEER…


  Maak melding

 44. @RobG
  Kortom Trinidad is booming en Suriname ook.
  Jouw conclusie is hetzelfde als een ezel heeft 4 poten en een tafel ook, dus een tafel is ook een ezel. Ben jij nu tafel of ….


  Maak melding

 45. Opeenvolgende regeringen zitten alleen maar voor zich zelf, en zijn alleen maar bezig om zich zelf te verrijken, tijdens de verkiezingen zijn ze hoofdzakelijk bezig het volk te misleiden met allemaal mooie beloftes vooral deze paarse criminelebende die straks allemaal als miljonair rond lopen ten koste van het arme volk.


  Maak melding

 46. Zondag 21 juli 2013 om 18:14 uur, door Dagoebalsingh

  Wat wil je nu zeggen dat onze lieve kleine indiaantje Tichelaar de leider is van een drugskartel?

  Jonge je krijgt slaag!


  Maak melding

 47. De proBouterse aanhang schreeuwt moord en brand over ‘verworvenheden’. Welke zijn die dan? Ik zou eerder spreken van een ‘morele verwoesting’.


  Maak melding

 48. Elk volk verdient de welvaart die het toekomt. In Suriname stopte de welvaart in 1975. America’s barometer heeft na 38 jaar de juiste conclusie getrokken. Suriname is een verloren land en heeft na de onafhankelijkheid geen enkele leider voortgebracht die denkt en handelt volgens de principes van Robert Greenleaf:
  “de dienaar als leider”.

  Leiderschap is een proces waarbij en individu in een groep of organisatie anderen bewust beinvloedt om een bepaald doel te bereiken. Dus als we het hebben over dienend leiderschap, dan hebben we het over doelgerichte leiders. Het verschil met ander leiderschap is het uitgangspunt van dienend leiderschap: niet hun eigen belang voorop stellen, maar het belang van het volk en toekomstige generaties.

  Dienende leiders willen anderen zien groeien, om samen te groeien. Dienende leiders kijken dus in de eerste plaats naar wat anderen nodig hebben, ze maken keuzes in het algemeen belang en zien dat uiteindelijk dit in ieders belang is.

  Het belangrijkste en onderscheidende van dienend leiderschap is dat de leider bewust en consequent de belangen van de gemeenschap op de eerste plaats laat komen. Bij het nemen van beslissingen en in zijn handelen vraagt hij/zij zich altijd af wat het betekent voor de mensen op wie de beslissingen of handelingen invloed hebben, inclusief op toekomstige generaties.

  Als je dit principe begrijpt, begrijp je ook hoe wezenlijk dienend leiderschap verschilt van alle andere vormen van leiderschap en dat alleen dienend leiderschap de oprechte intentie heeft om anderen te helpen in hun ontwikkeling.

  Leiderschap van Surinaamse politici kan het beste worden gedefinieerd als narcistisch leiderschap: het zijn ijdele smurfen die zichzelf centraal stellen. Het zelfvertrouwen van een narcistische leider is een illusie en de kwaliteit van de besluitvorming is bedroevend laag.

  Mijn advies aan alle Surinaamse politici is om het boek ” The Power of Servant Leadership” van Robert Greenleaf goed te bestuderen en daarnaar te handelen.

  Een goede leider inspireert mensen om vertrouwen te hebben in de leider, een geweldige leider inspireert mensen om vertrouwen te hebben in zichzelf. (Eleanor Roosevelt).


  Maak melding

 49. Het lijkt er op dat het sociaal akkoord eigenlijk een a-sociaal akkoord is.

  Nee, ik vergis me. Het is wel sociaal, maar alleen voor de machthebbers, hun familie en hun vrienden.


  Maak melding

 50. Die welvaart koek wordt al tientallen jaren niet eerlijk verdeeld.wij surinamers weten heel goed dat vele surinamers dat mooie land hebben verlaten vanwege de opeen stapeling van corrupte regeringen.ik wil wedden dat ingeval paars het veld moet ruimen de traditionele partijen als de vhp,nps ktpi het niet beter wordt omdat deze partijen sinds mensen heugenis geen enkel vooruitgang hebben gebracht.
  Men kan roepen wat men wil maar ik vindt dat paars het niet zo slecht heeft gedaan .er zijn wel degelijk goede dingen gedaan ,de oppositie is dom bezig om het alleen maar te gooien op de negatieve punten die er zeker zijn .maar wil je als oppositie de komende verkiezing winnen moet je ook de positieve punten noemen die paars heeft voort gebracht.het volk is ook niet dom om in te zien dat er ook goede dingen zijn gedaan.vertel je verhaal maar wees allert het surinaamse volk is niet dom ,de oppositie lijkt niet uit het verleden te leren ,en daarom gaan ze deze verkiezingen weer verliezen .men is niet vernieuwend bezig ,zie ook de vhp ze hebben alleen maar hindustanen in hun partij,allemaal zwart van de hindustanen terwijl je in een land woont waar er meerdere bevolkings groepen zijn .straks gaan die chinesen ook een partij beginnen met alleen chinesen ,dan is zijn er nog de indianen bosland creolen ,stad creolen ,.houden jullie op met dat apartheid systeem
  Toch vindt ik dat de traditionele partijen wat kunnen leren van de ndp die van alles in haar partij heeft.de komende verkiezing voorspel ik een overwinning voor paars .
  Paars heeft het zo slecht niet gedaan ,er zijn een paar dingwn gerealiseerd en dat gaat paars uitbuiten en terecht.


  Maak melding

 51. Op 25 feb heeft bouterse een ordinaire staatsgreep gepleegd.
  Ook toen zou hij de rijkdom eerlijk verdelen en de armen helpen.
  Dames en heren na de staatsgreep zijn bouterse,graanoogst,B.Sital,L.Neede, E.Boereveen,R.Abrahams,C Mijnals allemaal miljioenairs geworden.
  Nu heeft die domme massa hem tot president gemaakt, weer beloofd hij ze dat hij armoede gaat bestrijden, en wat zien wij gebeuren? u raad het al, vrienden van hem die honderdduizenden hectare grond krijgen,Gopi,Sew A Tjon, Abrahams , en weer staat die domme achterlijke massa met lege handen.
  Conclusie, bouterse is niet slim, zijn aanhangers zijn dom.
  pamoe is een goed voorbeeld hoe dom en achterlijk een deel van de Surinamers zijn.


  Maak melding

 52. Pamoe bij de komende verkiezing haalt NieuwFront partner NPS,hooguit 2 zetels of ze komen helemaal niet terug in het parlement.De kinderen van de oud NPS-stemmers hebben gezien hoe hun voorouders/ouders in grote armoede zijn heengegaan zonder enige bezitting van waarde.Deze partij heeft niets gedaan voor hen gedaan.Deze regering doet haar uiterste maar er zijn veel hindernissen.De corrupte NPS/VHP kliek heeft bijna alle bruikbare grond onderverdeeld in eigen kring.Het nieuwe ziekenhuis ten zuiden van de hoofdstad kan nog niet gebouwd worden omdat alle grond in handen is de NieuwFront rovers.Ook de aanleg van de highway wordt door het groot grondbezit van NPS/VHP gestagneerd.


  Maak melding

 53. @GMAP maakt je niet druk om Surinamer jij denkt het recht te hebben andere dom te noemen omdat ze jou mening niet deelt maar het zegt meer iets van jou dan anderen als je een echt democraat bent hoeft niet eens te zijn met andere mening en niet persoonlijk worden jij gedraagt je met als Bouterse in de jaren80 dus de pot verwijt de ketel ik wil wat van jou leren met je posting doe je best daarvoor gedraagt je niet als een Hofnar


  Maak melding

 54. ilovesu2.wordpress.com
  Corruptieve praktijken van Hok, Ameerali,Kromsoeto,Hoefdraad,Dompig,Lackin en palu.
  Die paarse schapen bedienen zich van leugens en bedrog, die nieuwe ziekenhuis kan niet gebouwd worden omdat die corrupte bende die jij vertegenwoordigd dat geld in hun fucking zak hebben gezet, Zelfde gebeurd met die damplan.
  Jullie zijn een stelletje paarse bloedhonden.


  Maak melding

 55. @ Django,
  Ik doe het met woorden, bouterse doet het met kogels.
  als je moraalridder hier wil uithangen moet je ook jou paarse kudde tot de orde roepen, Django jij bent HYPOCRIET.


  Maak melding

 56. Wat wij allemaal die over realiteitszin beschikken al wisten is dat de armen in Sur. steeds armer worden en de rijker steeds rijker.
  Wat ook overduidelijk is na 6 weken mijn batterij te hebben opgeladen in on fantatisch Caribisch Nederland en op de Caribische zee, is dat de paarse paupers zoals SRA en ROBG de turkse snollenlover, en Django nog steeds dom en onnozel zijn, de Sur bevolking nog steeds apatisch.
  Maar het doet mij een genoegen te lezen dat de waarachtige Surinamers zoals GMAP en de echte vrienden cvan Sur. zoals Henk Molenaar, nog steeds met verve en gedrevenheid de paarse bende van repliek dienen.


  Maak melding

 57. Gmap het valt mij op dat dat als mensen hun eigen mening hebben ze worden uitgemaakt voor dom.leren jullie de mening van de ander te respecteren .
  ik heb gisteren in de telegraaf gelezen dat de pvda nog maar 14zetels heeft in de peilingen en dat de pvv van wilders groeit met 30 zetels .moet ik dan zeggen dat die mensen dom zijn die op wilders stemmen.ik denk dat die mensen weten waarom ze op wlders stemmen.ze zien in dat rutte ze bedonderd.gisteren op het nieuws roept die mietje rutte dat als de antillen en andere eilanden onafhankelijk willen worden ze gelijk kunnen teken en dan krijgen ze die onafhankelijkheid,maar geld gaan ze nie krijgen .die man denkt te scoren bij het nederlandse volk daar gaat het om .rutte weet dat hij niets waar kan maken en dan is hij blij om het nederlandse volk dit te verkopen.rutte je lijkt wel de front regering van suriname .mensen met een dooie mus blij maken .niets krijgt rutte voor elkaar .zie ook front.
  Ik geef wilders geen ongelijk in vele opzichten wat hij zegt.hij is geen domme jongen. Ze onderschatten hem maar ze komen er achter. Vene had bouterse ook onderschat.de tid zal de aanhang van front leren wie dom is .mensen onderschatten de kracht van de ander en als ze er achter komen staan ze verstelt.
  Robg je moet die fronters negeren enje mening geven .aan het eid van het liedje lach je ze uit .


  Maak melding

 58. Who Cares, is terug of zat hij heimelijk vast in de gevangenis waar hij geen toegang heeft tot het internet.In het Caribische gebied is er overal internet.


  Maak melding

 59. De balling heeft het over corrupte praktijken.Jammer voor hem.De bevolking van Suriname trapt er niet in. NieuwFront staat gelijk aan grootschalige corruptie.Arme creolen,arme Hindoestanen, arme Marrons,arme Javanen en arme Indianen zijn jarenlang het slachtoffer van de NieuwFront rovers, de grond boeven van Latijns Amerika.


  Maak melding

 60. pamoe,
  Je komt bij over als iemand die zwaar gefrusteerd is, je springt van de hak op de tak.
  wat heeft wilders en Rutte met dit onderwerp te maken?
  Wilders houdt zich keurig aan de grondwet en heeft respect voor de democratie en hij heeft geen bloed aan zijn klauwen.
  Bouterse zet de democratie in Suriname naar zijn hand, heeft geen respect voor de democratie,rechtgang,grondwet en DNA.
  einde van het liedje is het puin ruimen, pamoe kan jij mij 1 land in de wereld aanwijzen die vooruit is gegaan onder een dictator, militaire dictatuur of populist zoals bouterse.


  Maak melding

 61. @Gmap en Who Cares en consorten als de karavaan doordendert hebt je altijd keffende hondjes aan de kant. Het is een feit dat jullie gekeft geen baat heeft want de jeugd voel zich meer thuis bij NDP dan NF dus jullie gezeik is niemendal probeert door met jullie posting de jeugd te overtuigen dat er betere alternatief is dan NDP jullie spreekt de jeugd niet door maar te schelden maar alternatief en hoop bieden dat is het antwoord Mamjo FRE-FRE


  Maak melding

 62. @PAMOE Meningen zoals van jullie paarse boefjesknuffelaars zijn nog geen feiten dus zijn jullie inderdaad niet alleen dom, maar ook onnozel.

  En dat Wilders in vergelijking met je DDB geen domme jongen is klopt als een bus.
  Wilders is academisch geschoold, DDB is een halve analfabeet punt!

  En hetgeen onze Mark gezegd heeft over Caribisch Nederland, daar heeft hij volkomen gelijk in.

  als je als partner regelmatig van een stel opportunisten,fraudeurs alla DDB en zijn 40 struikrovers te horen krijgt dat je niet deugd,maar wel van je verwacht word dat je honderden mijoenen per jaar moet dokken voor begrotingstekorten wegens frauduleuze handelingen en wanbeleid dan rest er niets anders dan een echtscheiding aan te vragen, en dat ieder zijn eigen weg gaat.

  Overigens zal dat niet gebeuren omdat de Caribische Nederlanders tot tweemaal toe in overweldigende meerderheid hebben gekozen voor het Koninkrijks staatsverband.
  En de bevolking heeft het laatste woord.
  Met suriname als voorbelld bedenken ze zich wel twee keer.

  Overigens voor jou informatie,de Nederlandse Antillen waar jij het over hebt bestaan sinds 10-10-2010 niet meer, dus laat discussies waar je geen verstand van hebt,( als je uberhaupt al verstand hebt) aan hen over die datwel hebben.

  En wat de pvda betreft, die mag van mij liever gisteren dan vandaag opgeheven worden.

  Have a nice day!!!


  Maak melding

 63. pamoe,
  Je komt bij mij over als iemand die zwaar gefrustreerd is, je springd van de hak op de tak. Wat heeft Wilders met dit onderwerp te maken?
  wilders houdt zich keurig aan grondwet,democratie en rechtsgang in Holland, hij heeft geen bloed aan zijn klauwen.
  Bouterse is drugsr veroordeelde crmineel die democratie en grondwet in suriname schend, en.naar zijn hand zet. Hij heeft geen respect voor de grondwet,democratie,DNA en rechtgang in Suriname.
  Eide van het lied is het puin ruimen,pamoe kan jij mij 1 land in de wereld aanwijzen dat vooruit is gegaan onder een dictator,militaire dictatuur of een populist als bouterse.Django, wil jij mij zeggen dat een partij dat geleid wordt door veroordeelde drugscriminelen,oplichters, moordenaars,dictator en corrupte dieven een betere alternatief is voor de jongeren??


  Maak melding

 64. De stelling dat Venetiaan debet zou zijn aan deze welvaartsverschillen, bestrijd ik. Vanaf 1980 hebben de militairen een stabiele economie overgenomen en deze structureel verwoest. In de jaren 90 deed Wijdenbosch er een schepje bovenop die hem met de leuze “Bosje go home” naar huis stuurde. Hierna nam Venetiaan het roer over. De financiele puinhopen die Venetiaan overnam waren vreselijk. De schatkist was leeggeroofd en in het land heerste complete anarchie. Met pijn en moeite heeft Venetiaan de economie weer op de rails kunnen krijgen. Het IMF en andere ratingsbureau’s spraken lof over dit monetaire beleid.
  In 2010 heeft de regering Bouterse dit beleid om zeep geholpen en het Venetiaanbeleid niet voortgezet. Gevolg: sterke toename van de inkomensverschillen!


  Maak melding

 65. @naamloze poster 10.14
  Over welke jeugd heb je het?

  Bedoel je soms de hersenloze, apatische paarse bunga bunga en kaboela jongens en meisjes die voor een broodje pom op de berm hun LIJDER DDB en zijn 40 struikrovers toejuichen met : da na wang hiep hiep hiep hoeree????

  En ik moet je gelijk geven, de karavaan dendert onvermindert voort, richting afgrond wel te verstaan!!!!

  Have a nice day!!


  Maak melding

 66. Plato, de vernietiging van de Surinaamse economie begon voor 1980 met de grootschalige investeringen van verkregen Nederlands geld in West Suriname.Toen begon het al bergafwaarts te gaan met de Surinaamse economie.De gebeurtenissen van 1980 zijn een uitvloeisel van de onvrede, niet alleen bij de militairen maar ook bij de bevolking.Plato je doet aan geschiedvervalsing.Foei toch!!!!@!!!!!!!!


  Maak melding

 67. Na de massamoord op 15 tegenstanders van het militaire bewind van bouterse heeft nederland de geldkraan dicht gedraaid, en van af toen is de hele economie in elkaar gestort, wie kan zich nog herinneren dat er militairen waren afgebeeld op onze geld? degenen die hier beweren dat het nu economische beter is dan voor de jaren 80 leven duidelijk in een WAAN, de militairen hebben grote puinhoop van gemaakt, bouterse beschikt niet over bestuurlijke kwaliteiten, hij te dom en autoritaire, een militaire wordt opgeleid op te vechten, in Turkije Brazilie gaat nu beter dan tijdends de militaire periode, wie kan mij een tegenovergestelde voorbeeld geven. ik wacht af.


  Maak melding

 68. Voor de coup,was Nederland al van plan de geldkraan dicht te draaien,NPS/VHP,staken heel veel geld in hun eigen zakken,er werd totaal niets gedaan voor het volk,Nederland had geen andere keus dan een coup te forceren,jammer genoeg hebben de militairen er een potje van gemaakt ,de december fouten.

  GMAP en weer verdraai je de feiten,wees eerlijk en vetrel het verhaal van het begin af aan.Die coup kwam niet uit de lucht vallen,door wanbeleid van die zaagselkoppen VHP/NPS.
  eind jaren 70 werden er veel vragen gesteld over de ontwikkelingshulp die Suriname van Ned.kreeg,men constateerde toen dat er niets maar dan ook niets met het gekregen geld werd gedaan voor het volk,de VVD,en vooral die 1mansfraktie Centrumpartij waren voor stopzetting.
  Uiteindelijk werden en militairen van Surinaamse orgine geronseld om die boeven van VHP/NPS af te zetten.
  Je googled je het apezuur ,ga googlen naar de echte feiten van de coup.
  S6 GMAP liegebeest.


  Maak melding

 69. @Isniewaar:de enige echte leugenaars die liegen ,en waar het gedrukt staat,die liegen als paardedieven, en liegen voor ze hun mond opendoen, en liegen als ze ademhalen, dan zijn het de NDP staatsdebielen, moordenaars drugsdealers en verkrachters en hun paarse aanhang!!!!

  Have a nice day!!!


  Maak melding

 70. ROBG: Ik kan je met gepaste trots mededelen, dat ik het papiamentu behaars in woord en geschrift, al heel lang!!!!

  En ook voor jou informatie: Antillianen bestaan sinds 10-10-2010 niet meer, het zijn Caribische Nederlanders.

  Hoe communiceer jij eigenlijk met je turse snolletjes tijdens je bezoeken aan de haman?

  Mi Orguyo!!!!!!

  Have a nice day!!


  Maak melding

 71. En wat zijn wij opgeschoten met twee coups, staatgreep?
  Een stelletje criminelen en landverraders die zich gigantisch verrijken over de ruggen van koeien zoals isnietwaar.
  Bouterse heeft verraad gepleegd, hij heeft samen met het buitenland, Nederland een coup gepleegd kort voor de verkiezing in Suriname, lees wat ons grondwet daarover zegt. ik kijk naar de feiten en niet naar geruchten, feit is dat nederland na 8 december 1982 de geldkraan heeft dichtbedraaid wegens grove mensenrechtenschending.


  Maak melding

 72. @RobG, de revolte (geen revolutie) van 1980 heeft geen bal te maken met investeringen van vóór 1980. Dat pertinent onjuist. De onvrede heeft te maken met verschil van mening over secundaire arbeidsvoorwaarden onder de militairen. Bouterse en consorten speelden een marginale rol en hadden geen politieke aspiraties. Met de bemoeienis van enkele politieke figuren met het wel en wee van de militairen (uit PUUR eigen belang) ontstond er een machtsovername.
  U meneer RobG doet aan geschiedvervalsing of u doet alsof u het niet weet.

  Groet

  Plato


  Maak melding

 73. Maandag 22 juli 2013 om 01:59 uur, door michael

  Elk volk verdient de welvaart die het toekomt. In Suriname stopte de welvaart in 1975. America’s barometer heeft na 38 jaar de juiste conclusie getrokken. Suriname is een verloren land en heeft na de onafhankelijkheid geen enkele leider voortgebracht die denkt en handelt volgens de principes van Robert Greenleaf:
  “de dienaar als leider”.

  Volkomen eens met Michael. suriname heeft een leider nodig die verstandig is en het volk ertoe aanzet zichzelf te ontwikkelen en vooral zorgt dat de overheid zijn verantwoordelijkheid neemt en bijvoorbeeld zorgt voor de infrastructuur. bepaalde zaken moet de overheid regelen, waarna de bevolking verder kan gaan. electriciteit, water, riolering: deze zaken horen niet door individuen te worden geregeld. zie regentijd en overstromingen en ziekten, diarree etc.

  wanneer staat er een leider op die niet gefussilleerd hoeft te worden?


  Maak melding

 74. Maandag 22 juli 2013 om 10:29 uur, door who cares

  @PAMOE Meningen zoals van jullie paarse boefjesknuffelaars zijn nog geen feiten dus zijn jullie inderdaad niet alleen dom, maar ook onnozel.

  En dat Wilders in vergelijking met je DDB geen domme jongen is klopt als een…

  jammer genoeg kan ik je maar 1 plusje geven. maar ik heb thuis nog een computer….


  Maak melding

 75. De zoveelste keer dat weerman en nep intellectueel wordt ontmasker als leugenaar en bedrieger.
  Klopt wat plato zegt, een militaire vakbond is de aanleiding van die ordinaire coup, sterker nog Suriname heeft na 33 jaar geen militaire vakbond.
  Weer kunnen wij zien wat voor leugenaar en bedrieger bouterse is.


  Maak melding

 76. Maandag 22 juli 2013 om 08:53 uur, door RobG

  Pamoe bij de komende verkiezing haalt NieuwFront partner NPS,hooguit 2 zetels of ze komen helemaal niet terug in het parlement.De kinderen van de oud NPS-stemmers hebben gezien hoe hun voorouders/ouders in grote armoede zijn…

  dre:
  het belangrijkste is niet hoeveel zetels nps haalt en wiens kinderen voorouders wat dan ook.

  het belangrijkste is dat suriname op deze manier geen stap vooruitkomt. indien je kunt lezen, dan kun je lezen (1:59; Michael) dat een leider iemand is die anderen hun kracht kan doen ontdekken …etc.

  ne ne ne ne ne nps krijgt maar 2 zetels en brunswijk 20 zal geen leider leveren die het land kan meenemen naar geluk en voorspoed. ga even suriname uit en kom terug het land in. waar je ook geweest bent, zul je merken dat de eerste sfeer die je krijgt van het land eentje is van intriestheid. er hangt een depressieve sfeer. die kennen wij niet. ga er even uit, leer iets anders kennen en kom er weer terug in. zeker paramaribo. maar ook de andere plaatsen waar mensen niet de kans gekregen hebben zich aan het goud of aan de olie te laven. de rijkdom in het land dient eerlijk verdeeld te worden. nps 2 zetels is niet belangrijk. belangrijk is dat ndp niets doet om het land vooruit te helpen. om de mensen wat gelukkiger te maken. surinamers zijn diep ongelukkig. ik wil niet zoveel woorden gebruiken, dus tot zover.


  Maak melding

 77. @GMAP
  Broeder, feit is dat het schaamteloos is een moordenaar, drugscrimineel, verkrachter, rover te adoreren.
  Dezelfde moordenaar, drugscrimineel, verkrachter, rover is zich zelf wederom flink aan het verrijken terwijl de meesten (ook paarse aanhang) aan het pinaren zijn.

  Meer hoeft er niet toegevoegd te worden.


  Maak melding

 78. Maandag 22 juli 2013 om 09:44 uur, door who cares

  Wat wij allemaal die over realiteitszin beschikken al wisten is dat de armen in Sur. steeds armer worden en de rijker steeds rijker.
  Wat ook overduidelijk is na 6 weken mijn batterij te hebben opgeladen in on fantatisch Caribisch Nederland en op de Caribische zee, is dat de paarse paupers zoals SRA en ROBG de turkse snollenlover, en Django nog steeds dom en onnozel zijn, de Sur bevolking nog steeds apatisch.
  Maar het doet mij een genoegen te lezen dat de waarachtige Surinamers zoals GMAP en de echte vrienden cvan Sur. zoals Henk Molenaar, nog steeds met verve en gedrevenheid de paarse bende van repliek dienen.

  DRE: wat je hier beschrijft, die apathie, heb ik ook meegemaakt. ik noemde het intriestheid, maar het is apathie. zo jammer.


  Maak melding

 79. amerika’detroit is bankroet.
  laten zij maar eerst hun eigen rotzooi opruimen en su laten voor wat het is.
  ik en vele anderen in su zijn tevreden hoe wij er nu voorstaan


  Maak melding

 80. who cares

  bo kabes loko.

  gekke anti bemoei niet met suriname.
  slijmbal en een verader”de naam zecht het al,caribische nederlanders,ghet the f out,jullie zijn geen lid van de caribian,maar een kolonie van nederland die zich met de caribian bemoeit.

  een heleboel van de anti’s zijn jaloers op surinamers

  bai swa,ghet lost,whe don’t want jou,,caribische nederlanders hahahahahahahahahahahahah.


  Maak melding

 81. Sra,pero,robg,paraman,een val en gelijkgezinden”ik vind jullie ekte srananman,sterkte,en gaan jullie zo door,whe love jou.


  Maak melding

 82. No kari joe srefi wan ekte srananman if joe ede boro en leki .
  Puur uit eigen belang en hebzucht zoals jullie parasieten willen jullie dat er chaos heerst om je slag te slaan.Denk dat je ook over de lijken van je bloedeigen moeder,kinderen en kleinkinderen gaan,jo stomme bloedzuigers.


  Maak melding

 83. Het gelieg en is begonnen bij de VHP en NPS,wat jullie oude politieke aanhangers zelf zijn gooien jullie graag op anderen,gaan jullie aan NPS en VHP vragen om alle ontwikkelingsgeld weer terug te geven,stelletje dieven ook zij zijn criminelen stelen van het volk.
  En maar Bouterse alle schuld toeschuiven lekker makkelijk.


  Maak melding

 84. Isniewaar, het zal ook wel niet waar zijn dat Bouterse veroordeelt is voor drugssmokkel, dat Bouterse een groot aandeel heeft gehad in de slachting bij Moiwana, dar Bouterse de hoofdverdachte is in het proces voor de decembermoorden, het zal allemaal wel niet waar zijn, isniewaar


  Maak melding

 85. Hans het valt mij op dat je steeds negatief bent als het om de regering gaat.
  Ik vraag mij af heb je in eigen land gekeken wat rutte doet ,is rutte dan goed bezig als ik moet lezen met met mensen gebeurt in dit zo rijke nederland.kijk de telegraaf van gisteren en vandaag, en doe niet alsof alles koeuK en ei is in nederland man.
  De regering rutte heeft geen oog voor de noden van de mensen die hun baan kwijt zijn ,zie die armoede die de mensen heen, de oudjes van boven de 65 jaar die bij moeten gaan werken anders komen ze niet uit,gezinnen die uit hun huizen worden gezet .het legersheil luid de noodklok .zie die balk in eigen oog hans verbeter de wereld begin in nederland doe niet alsof er geen misstanden zijn in nederland er is heel veel ongelijkheid sinds jou rutte samson aan de macht zijn . hans zing een toontje lager .rutte staat niet aan de kant van de kleineman de banken worden bevoordeeld zie de pensioenen i; ben mijn baan kwijt de wer;loosheid die stijgt bejaarden die tot hun dood moeten werken en rutte die roept er is geen armoe .
  Heel veel misstanden hans ,suriname is niet in jou bela/ kijk in eigen land naar die ellende schaam je voor een rijk land .


  Maak melding

 86. Ik irriteer me aan het feit dat de wetenschappelijk geschoolde surinaamse historici niets meer van zich laten horen sinds 1980. Zo kunnen ze de mythe ontkrachten dat er sprake is van ‘revolutie’ en dat er een verband zou zijn tussen de coup en de ‘rol’ van Nederland.


  Maak melding

 87. Als jullie net zo te keer gaan tegen de Nederlandse staat om de dossiers vrij te geven en niet na 60 jaar zal het een hoop heen en weer gekibbel schelen.
  Waarom in VREDESNAAM houden ze het achter slot en grendel?
  Een normaal en objectief denkend mens zal zich dat eerst afvragen ipv deze Surinaamse regering(Bouterse)overal de schuld van te geven in mijn optie stinkt het,want als alleen Bouterse debet was aan alle ellende in Suriname zou Nederland de eerste zijn die met de feiten naar voren zou komen.
  Maar tja zoals altijd adoreren sommigen de blanken zo erg dat ze graag heel graag hun eigen soort de goot intrappen.
  Vene en zg crime-fighter Santoki hadden alle macht om Bouterse toen zonder pardon uit te leveren,maar neen want Nedereland heeft nooit om zijn uitlevering gevraagd ze weten verdomd goed waarom.Hun strategie was mislukt nl Bouterse voor zg drugsdealer te veroordelen.
  Vraag maar naar de dossiers hahahah geef maar als reden op dat jullie een demonstratie a la Egypte,Syrie en Libie op gang gaan zetten hahahahah misschien krijgen jullie dan toegang tot die dossiers.
  Zolang die dossiers achter slot en grendel blijven,blijf ik Bouterse het voordeel van de twijfel geven.


  Maak melding

 88. isniewaar:
  “Zolang die dossiers achter slot en grendel blijven,blijf ik Bouterse het voordeel van de twijfel geven”

  Dus 15 kritische Surinamers zonder vorm van proces oppakken, martelen en als beesten afmaken is wat jou betreft prima?


  Maak melding

 89. In Nederland moeten politici opstappen als ze hun belastingformulier verkeerd invullen.

  In Suriname kunt je als crimineel en moordenaar nog gewoon president worden.

  En de meeste Surinamers schamen zich daar niet eens voor…..

  Dat is nog het meest verbijsterende….


  Maak melding

 90. Wat een triest gedoe. De normen in SU zijn vervaagd. Diefstal corruptie drugshandel en moord worden als normaal door ons volk gezien .Jammer maar misschien wordt het ooit beter


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.