Complimenten burgemeester A’dam voor organisatie Kwaku

28

De Amsterdamse burgemeester van der Laan was gisteren op bezoek bij het Kwaku Summer festival in het Bijlmerpark. In een korte toespraak complimenteerde hij de organisatie en ook het stadsdeel Zuidoost. Met name ook de ambtenaren dat ze het in relatief korte tijd zo goed voor elkaar hebben gekregen. Dat meldt de nieuwssite dichtbij.nl.

Volgens de nieuwssite sprak Van der Laan daar de hoop uit dat het Kwaku festival het belangrijkste festival van Amsterdam zou worden. Met name vanwege de ongedwongen sfeer wat hij bijzonder achtte in een stad met 180 nationaliteiten.

Zijn opmerking over het belangrijkste festival van Amsterdam lijkt verkeerd te vallen bij sommige Amsterdammers, getuige de berichtgeving en de reacties daarop bij de Amsterdamse stadzender AT5.

Bekijk ook:

28 REACTIES

 1. AT5 heeft er een kinderachtig bericht over gemaakt. Alsof de burgemeester zegt dat kwaku het belangrijkste festival is. De burgemeester zegt *hij hoopt dat kwaku het belangrijkste festival wordt*. Niets meer en niets minder. Dus wat een achterlijke reacties op de site van AT5. Maar goed, ‘Ollanders hè….


  Maak melding

 2. zo zie je maar weer wat de Hollanders weer kunnen maar goed ook . Wezen jullie maar blij want als het aan de surinamers zou liggen dan zou het weer een mislukte boel worden.
  Ik ben er geweest en ik heb genoten van kwaku en eerlijk is eerlijk het was die knaak wel waard.
  En een geluk hebben ze , het was eindelijk surinaams weer, houden zo meneer de vries


  Maak melding

 3. Het is ook nooit goed.fantastisch feest,iedereen is blij met de organisatie.Als de burgemeester niet was gekomen hadden mensen geklaagd,nu is hij wel geweest maar volgens bepaalde mensen is zijn uitspraak niet goed.Gelukkig zijn de meningen verdeeld we kunnen niet iedereen tevreden stellen.Klaag niet maar …. geniet.


  Maak melding

 4. @RAMON: Ik weet niet onder welke steen uit de stenen tijdperk je leeft, maar in Nederland word een Burgemeester nog steeds benoemd, en niet gekozen.

  En inderdaad MARGO, je hebt gelijk het is ook nooit goed.
  Als de Burgmeester niets van zich had laten horen, was de slavernij troefkaart gelijk tevoorschijn gehaald.


  Maak melding

 5. @who cares, had je maar het vermogen om vooruit te denken.dan kwam je erachter dat rond 19 maart gemeenteraadsverkiezingen zijn.Doordat v d Laan zijn neus liet zien heeft hij een heel kudde stemvee voor de pvda achterzich gekregen, inclusief who cares.


  Maak melding

 6. @Domme RAMON ik blijf erbij, een burgemeester word benoemd en niet gekozen, en de Burgemeester moet boven de partijen staan,dus stemvee werven dat is voorbehouden aan de partijleiders.

  Have a nice day!!!


  Maak melding

 7. ..Gisteren geweest, was prima!! Entree vragen werkt goed..vraag me af waarom de oude organisatie dit nooit heeft gedaan???

  Zorgt voor meer dan voldoende inkomsten voor prima organisatie..


  Maak melding

 8. Ik ga weer en als de stand van outa er staat koop ik zo,n portret van hem.
  Lachen. Hij staat erop samen met Mandela, Martin Luther King en Ghandi.

  Die worden straks goud waard. 🙂


  Maak melding

 9. Surinaamse kudde? Neen, Nederlanders met Surinaamse roots, dat is het verschil. Het zijn ook Nederlanders met Surinaamse roots die het festival organiseerde. En laat dat nu het verschil zijn.


  Maak melding

 10. beste mensen het is toch leuk dat er weer in zomer feest is voor iedereen en ook de veiligheid is veel beter en hoe meer mensen van andere landen ook bij elkaar komen hoe leuker het word alleen dan is het geen kwakoe meer maar een nederlands zomer relex feest in de bijlmer met klein beetje surinaams en antiliaans zuidamerikaans en straks nog met krampjes marokaans turks dan wel hallal eten hoor ook als je een vrouw versier als vrijgezel dan hoor dan moet die vrouw ook hallal zijn anders kan je niks met haar doen toch of de man moet ook halal zijn toch mischien word het wel straks een bazaar zoo als in beverwijk hahahaha tjauw


  Maak melding

 11. Met alle respect maar ik zie totaal geen verschil tussen deze kwakoe en die van voorgaande jaren! Het enige verschil is nu dat er betaald moet worden om naar binnen te gaan en met dat geld kunnen ze hun rekeningen straks betalen…..jammer dat eerdere organisatoren niet op het idee zijn gekomen om ook entree geld te vragen dan waren ze nu nog misschien de organisator!


  Maak melding

 12. Heb geen moeite met de uitspraak van Van der Laan. Kwaku is aanmerkelijk verbeterd en dat mag gezegd worden. Ik vind de negatieve reacties op AT5 van sommige Amsterdammers ronduit beschamend. Het bewijs dat er nog mensen zijn die de integratie geen warm hart toedragen en graag alleen belust zijn op sensatie en negatief nieuws.


  Maak melding

 13. Who Cares,who Cares Who Cares. Wat ben ik blij te merken dat je er weer bent. En het is meteen raak. Ze snappen je weer niet,maar goed dus mie o geniet baka van je mokerslagen.En t.a.v. ’t KwakU festival kan niemand beweren dat de organisatie ’t niet goed heeft gedaan.Dus ben ik ’t eens met degenen die ’t festival goed/leuk en netjes vinden en. dat Glenn Codfried,Dada Abrewa,mevr Juist. en,babamofo’s Wilma en Ilse die mogen thuis blijven,want zonder hen is KwakU al geslaagd. Glenn Codfried en gevolg zoals meneer feller Creton en alle andere gekken likken jullie lekker je wonden, Glenn zonder geld–geen telo verkoop en OOOOOOK Gggggeeeennnnn reclame-GELD voor Mart. Geen KwakU jouurnaal bij Mart daaaaaag jongens daaaag met nul cent op je maag Mart.Die 2de klas Martha die zei; om Romeo Hoost lopen de leden weg bij Damsco,maarnu om Glenn. Codfried zeggen velen NEEEN tegen Mart en Taikoesie,want deze is geen strijder. Dus ook geen stuiver voor je Wintie Tempel.Odiii
  Glenny.


  Maak melding

 14. Glenn Pengel- speciaal voor jou en je geestverwanten zoals GMAP e.d.

  Als Surinamers graag willen weten hoe hij of zij zich zouden gedragen tijdens de slavernij, is het heel simpel om erachter te komen. Neem jezelf goed waar en volg je gedrag t.o.v de nazaten van de toenmalige slavendrijvers in het heden en je komt er direct achter.


  Maak melding

 15. Ik wil graag naar kwaku festival maar ik wil geen entree betalen.Reden:ik ben een Surinamer, het moet gratis zijn.Het is en was maar een Surinaams grapje.Veel plezier en fun.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.