Brunswijk bemiddelaar in goudzoekersconflict

28

PARAMARIBO, 19 jul – Parlementariër Ronnie Brunswijk heeft zich opgeworpen als bemiddelaar in het goudzoekersconflict te Nieuw Koffiekamp, in Brokopondo. De leider van A Combinatie stelt wel als voorwaarde dat gewelddadig gedrag achterwege wordt gelaten. Het gijzelen van burgers en het vernielen van andermans goed is niet alleen onaanvaardbaar.

“Het is ook strafbaar en dat moeten we niet hebben”, zegt Brunswijk. Hij gaf dit ook ronduit te kennen tijdens een ontmoeting met de boze goudzoekers. De goudzoekers moeten gewelddadige activiteiten achterwege laten, zoals het in brand steken van een auto van Rosebel Gold Mines. Dit gebeurde tijdens een reeks incidenten uit protest tegen maatregelen van het Canadese bedrijf. De politie trad hard op om twee werknemers van het bedrijf te ontzetten.

Brunswijk zegt de mensen te begrijpen, maar geweld mag niet als optie worden gezien. Hij gaat gesprekken voeren met de lokale autoriteiten. Volgens de politicus heeft hij al afgestemd met president Desiré Bouterse. De bewoners van Nieuw Koffiekamp zijn niet tevreden over de bejegening die hen ten deel valt. Graven in het mijngebied van Rosebel is verboden. Aan de andere kant zou gebied dat hen werd toegewezen, niet bepaald rendabel zijn.

28 REACTIES

 1. Hahahaha , deze bokito wordt bemiddelaar, en dat moeten we geloven . Brunsie weet je wat dit betekend, door jou en bouta zijn zovelen gedood en vermoord. Het zijn de geesten van deze burgers die in jullie domme hoofd ronddwarelen. Jullue gaan dingen doen die alleen in hun straatje passen. Jullie zien nu pas echt spoken en je weet , wie geloofd nou in spoken. Alleen dibrie s geloven in zichzelf.


  Maak melding

 2. Deze mensen willen het land opeisen voor hun eigen.
  Beter zou zijn om deze mensen te laten repatrieren naar
  het thuisland met een korjaal alwaar ze in hun hangmat kunnen liggen. Laten we eerlijk zijn het zijn hoogbegaafden maar een stelletje rovers.


  Maak melding

 3. Lonnie sang e psa nanga joe? Jullie hebben de zaak verkocht door ’t front te laten vallen en aansluiting te zoeken bij de DiDiBrie,want jullie waren/zijn kinderen van dat land Su dit heeft DiDiBrie op elke politeke podim gezegd .Net zolang als de PRESIDENT VENETIAAN aan de macht was heeft deze ZAKA_ZAKA DiDiBrie geroepen dat de binnenlandbewoners maar dat goud moesten/mochten bewerken en dat geld in hun zak houden dit geld mocht niet naar het buitenland,want zij (de djoeka)waren op hun grond bezig.Dus alles wat in hun grond lag was hun eigendom.Ronnie houd je volk en SSSu niet voor de gek jij bent toch de man die altijd geweld gebruikt tegen een ieder. Wel goed voorbeeld doet volgen.Lonnie joe na fitie-mang now joe e kong plei bariemang rotop joe zaka-zaka duivel toe. Zaka-zaka Lonnie alles waarvan je nu vindt dat strafbaar is daar ben je kampioen in. Ik hoop dat de djoekas met jullie allen afreken,omdat alle binnenlandse parlementerier de djoeka in de kou heeft laten staan.De djoeka parlementarier heeft alleen voor zichzelf gezorgd en niet voor de achterban.Waaaaaarrrr is die Bordeau van Moengo die met een dikke rodekop op radio en tv te horen/zien was met grote woorden zoals het volk heeft niet gestemd om met ’t front verder te gaan,maar met de ndp wha hahahahaaa woooooiii nupas merkt de djoeka dat hij/zij de GGRRRROOOOTStE VERLIEZER is/zijn. Onder leiding van Loninie en DiDiBrie hebben jullie veel minder dan onder PRESIDENT venetiaan deze probeerde alles te delen met heel het Su volk en ie mik ding strooi zantie in joe aai; nu is Su terug bij af.Volk van Su wijs deze zaka-zakas af in 2015 mijn part eerder zorg ervoor dat Lonnie,.somo enZaka-zaka DiDiBrie nooit no kong moro,trouwens die DiDiBrie gaat opgesloten worden zie wat Unasur nu vindt van iemand die een coupe pleegt dus kan hij geen coupe meer plegen if a no go lee gie a tege partij,want ook hier is DiDiBrie gied in. Hij kan goed liegen en bedriegen. Ik vraag me af of ij ook zo liegt voor zijn buitenlandse vrienden met wie hij spreekt mie gado ik schaam me voor dat ding dat botersacht heet/is hahah any way DiDiBrie moet buiten het parlement worden gehouden. Odiii.
  Glenny.


  Maak melding

 4. Kappen nou kolibri,
  Hij is hoe dan ook een mens van vlees en bloed net als jou,ook door zijn aderen stroomt bloed net als bij jouw.
  Misschien kan Brunswijk ze tot de orde roepen,zijn mensen hebben respekt voor hem.


  Maak melding

 5. Medio 1986, Stolkertsijver: Groep ‘Brunswijk’ gijzelt, plus ontvoert mensen (militairen + o.a. burger Orlando Swedo) en vernielt wegen en bruggetjes (Luitenant Weyneweg, Papatam et cetera)…


  Maak melding

 6. medio 1986…….bla bla bla
  december 1982 zijn 15 mensen uit bed gehaald door………Herman Gooding werd gebeld door Gampat en zag nooit meer zijn. gezin.Daarom vertrouw IK Lonnie niet ook niet zijn mede regeerders. ze belazeren. ’t volk. niets dat ze zich voornemen is gemeend. soso NEP.Waar komt zo staks weer deze idioten.van de regering Bab,bab (bouta,Arme ali,Brunsie) meeeeeeee huppaaaaa regeren maaaarr.Su NOOOOOIIITTTT voorwaarts met DiDIBrie Botersacht(niet sterk dus)Zaka-zaka Desi huppppaaaa plee-sjidento.Odiiii.


  Maak melding

 7. Zeer belangrijk dat er eerst rust komt in het gebied.Vervolgens zal de overheid de exploitatiegebieden moeten uitroepen tot industriele zones in een op te stellen bestemmingsplan.In het bestemmingsplan zal men moeten aangeven dat de goudwingebieden niet permanent bewoond mogen worden.


  Maak melding

 8. Glenny Odi,

  tek a mang rustig!!

  Lonnie gaat niks kunnen betekenen voor deze groep, of hij moet dat contract met RGM weten open te breken en alsnog een area toewijzen aan deze groep!!

  dit zie ik niet gebeuren, dus a tori au moro bruya!!

  nu moet blijken of DADA egt kan regeren (geweldloos)


  Maak melding

 9. Wanneer de mensen alleen zouden praten over datgene waar ze verstand van
  hebben,dan zou er spoedig veel gezwegen worden.
  Commissie ordening goudsector suriname is aan het begin begonnen,en nu is
  het einde zoek.In suriname wanneer geld spreek, zwijgt de waarheid.


  Maak melding

 10. Hebzucht, zelfverrijking , machtmisbruik is het probleem.
  CTU zijn een stelletje dolle dwaze honden onder leiding van dino bouterse.
  Als ik dit zo ziet vraag mij af wat er in Suriname gaat gebeuren als er grote olie voorraden gevonden wordt??
  Een met nog geen half miljoen mensen is een probleem om te besturen, bouterse je kant het niet, yu zwakie.


  Maak melding

 11. Bokito heeft en zal zijn leven lang meer uitsraling hebben dan welke Kolibri dan ook.
  Ik kan mij nog postings herinneren van ene Schot door de Roos, die schreef altijd dat een Kolibri een vogeltje is die zijn horizon niet kan verbreden omdat hij niet ver kan vliegen.
  Helemaal met hem eens!


  Maak melding

 12. Beste Mensen, Ronnie Brunswijk geeft hiermee de startsein voor de verkiezingscampagnes. Ronnie heeft zich opgeworpen als bemiddelaar. Met deze pracht functie onderstreept hij de ambities om president van Suriname te worden. Deze functie heeft hij aanvaard
  onder voorwaarde dat gewelddadig gedrag achterwege wordt gelaten. Het gijzelen van burgers en het vernielen van andermans goed zou voor Ronnie onaanvaardbaar. Het is ook strafbaar volgens Brunswijk 🙂

  En dat zegt de man die verdacht wordt in tal van zaken als ontvoering, diefstal, geweld en afpersing. Vorige jaar is deze man nog in opspraak geweest omdat hij een winkelier had mishandeld.

  Aaah Baja, van de ene uiterste naar de andere uiterste. Bouterse, Ronnie en Somo houden elkaar gegijzeld.


  Maak melding

 13. De Commissie Ordening Goudsector is het leven geroepen om orde te brengen in een chaos en om de belastinginkomsten van de overheid te vergroten.Er zijn tienduizenden goudzoekers uit Brazilie,Guyana,Colombia en o.a. Nederland illegaal bezig om naar goud te zoeken.De overheid loopt veel belastinginkomsten mis.Het is in elk geval een begin om structuur te brengen in diverse economisch belangrijke sectoren van de samenleving.De organisatiegraad van de Surinaamse samenleving moet worden vergroot.


  Maak melding

 14. Isniewaar en jhon2, volgens mij zijn jullie ook een van zijn nakomelingen, netzo dom en idioot achterlijk en die hij waarschijnlijk vergeten is dat jullie ook nog bestaan.
  Brunsie echt aan spoken en somo heeftvhrt zelfee ptobleem. Is dat niet opvallend..


  Maak melding

 15. Brunswijk heeft ook goud aan zijn lichaam en in zijn lichaam. Alleen dat wat in zijn lichaam zit is van zeer
  zachte inferieure kwaliteit met een ondraaglijke stank.

  groet,

  Oyedemke.
  Uit Burundi


  Maak melding

 16. ik vraag me af als deze mensen het telen van aardvruchten verleerd zijn .
  is goud nu het éérste middel van bestaan geworden voor deze bosbewoners ?
  deze mensen zijn zo afgunstig dat ze zelf vergeten te eten biggie ai nanga griedie .
  maar niet alles wat blinkt is goud .
  en niet vergeten als men zo omgaat met ons goud zullen het onderspit delfen leterlijk en figurlijk , mik ding fitie gie a koenoe .


  Maak melding

 17. Whahahaaaaaaaa….
  hoe gaat brunsie dan bemiddelen ?

  Gaat hij zeggen

  1 goudmijn is van jou en 2 van mij.
  of 2 goudmijnen zijn van jou en 4 van mij, enz….

  Alleen in Suriname kan dit gebeuren ,echt nergens anders te wereld ,alleen in Suriname !!


  Maak melding

 18. EN DAAR GAAN WIJ WEER.
  SU. met Afrikaanse Goud taferelen.

  Gouddelvers Nieuw Koffiekamp claimen schade van half miljoen (500.000 SRD)! (19/07/2013 – dwtonline.com)
  …………………………………………….

  ‘Wij laten ons niet verdrijven’
  Brodeloze porknokkers zoeken met ultimatum de confrontatie. en nu met LONNIE als woordvoerder.

  19/07/2013 – Fariel Menso (dwtonline.com)

  Brokopondo – Verhitte klein goudzoekers van Nieuw Koffiekamp geven de overheid tot uiterlijk maandag de ruimte om een oplossing te brengen in het geschil met goudbedrijf Rosebel Goldmines.

  Welke stappen zij zullen ondernemen, wordt niet prijsgegeven. “Maar wij gaan niet bij de pakken neerzitten. Als er geen oplossing komt, dan mogen zij weten dat wij hun zullen verrassen.

  WAT DE VERRASSINGEN ZULLEN ZIJN, MOET DADA & CO MAAR AFWACHTEN.

  Of komt (G.Dompig) van de Commissie Ordening Goudsector
  met zwaarder geschut?


  Maak melding

 19. -Brunswijk wilt zeker weer in het parlement zitten en mogelijk minister worden vandaar dat hij nu is gaan bemiddelen.
  -Nou iemand die geen goed voorbeeld is voor de mensen gaat nu vertellen hoe ze het moeten aanpakken.

  =Voordat het contract met Imgold ondertekent zou worden, zijn de politieke leiders wel naar het binnenland geweest om te praten wat wel niet niet mag????

  =Aan beide kanten hebben zij een probleem::

  =In 2011 heeft Bouterse met zijn mannen heel veel beloofd die op de dan van vandaag nog steeds niet is waargemaakt.

  =De mensen in het binnenland moeten nou gaan leren dat je met geweld niets oplost en ook niet als je gaat dreigen.Ook vooral niet om te zeggen dat je naar de stad zal gaan om criminele activiteiten uit te gaan voeren.

  =De jongens van het gebied claimen dat het hun gebied is en niemand kan ze verwijderen, dit is vragen om problemen als je zo blijft denken.

  =Als men echt ontwikkeling wilt hebben in het binnenland zal men echt wat moeten gaan doen aan mentaliteitsverandering, dit omdat het goud een keer op zal gaan en je alleen achter zal blijven.
  Geef de jeugd een kans.

  ==Communiceren met elkaar, luisteren naar elkaar, kritisch zijn naar elkaar is een groot probleem voor velen in suriname, vandaar dat het nog steeds niet goed kan gaan in suriname.

  =HEBZUCHT EN EIGEN BELANG SPEELT MOMENTEEL EEN GROTE ROL. BAH


  Maak melding

 20. Gouddelvers Nieuw Koffiekamp kunnen niet wachten en nemen alvast een voorschot op hun ‘claim’.

  CRIMINELEN STELEN HALF MILJOEN SRD UIT KLUIS JABI’S.

  19 Jul. 2013 (Bron starnieuws.com)

  Criminelen hebben ruim een half miljoen SRD uit de kluis van Jabi’s Trading aan de Hendrikstraat buit gemaakt. Ook een hoeveelheid US dollars die in de kluis was, is meegenomen. De dieven hebben de kluis open gebrand.

  Politiewoordvoerder Drohpatie Ramkhelawan bevestigt tegenover Starnieuws de inbraak. Vermoedelijk zijn de criminelen via het dak de zaak binnengegaan. Een wachter hoorde om 1 uur in de nacht gestommel en honden blaffen. Hij zag een auto in de weg, maar verder heeft hij niets gemerkt.

  De inbraak is ’s morgens ontdekt. De wachter heeft niets gemerkt van de kluis die leeggehaald is.

  Vermoedelijk zijn de (daders) gevlucht naar richting PAPATAM.


  Maak melding

 21. De organisatiegraad van de Surinaamse samenleving moet worden vergroot, stelt RobG, ik zou zeggen, begin eerst eens te verbeteren, misschien wel een schone taak voor RobG, die valt niet op tussen die andere hoogbegaafde lieden in de regering, ongeveer het zelfde niveau, en RobG het is toch veel te zwaar en te vies en te heet voor de Nederlanders die alles beter weten, om naar goud te gaan zoeken. dat moet jij toch weten, je komt er toch regelmatig polshoogte nemen om een juiste mening te hebben, misschien kun je dan ook wel je dienste aanbieden aan Ronnie Brunswijk, bij de beiddelingm maar was het niet zo dat de bemiddeling van Brunswijk bestond uit geweld en machinegeweren


  Maak melding

 22. rob g de commissie goudordening is een wassen neus .want het blijkt keer op keer dat er niets goed geregeld wordt. het zijn mooie woorden maar daden zijn belangrijker en die blijven uit want er is geen visie en intellect .als ik altijd lees welke mensen in de commissies zitten ja daar zakt je broek van af.


  Maak melding

 23. deze man bruinswijk probeer de volk voor zich te winnen en lief te spelen wet de spreek wat hij doet ja verkiezing kom toch en deze man wil president worden maar daarna heb hij schijt wat er in de land gebeurd hij vul zijn zak en dure auto en vakantie huis vrouwen en zijn tjoekaas mensen krijgen alles en ook de goud zoo als nu en derest kan de pot deze man is alleen popu en mischien wag geweldadig in suriname maar niet in nederland of europa dan word hij op tijd aangepakt beetje de held uit hangen in suriname tegen de zwaken hahaha tjauw


  Maak melding

 24. brunsie loopt de mensen zelf op te hitsen en vervolgens gaat hij die zelfde mensen kalmeren en bedaren..tot orde roepen.

  zo ook bij al die krakers ucupanten,wanneer heeft hij brunsie die mensen verboden om dit niet te doen..

  waarom doen andere volkeren dit niet,, zelf een indiaan gaat niet ocuperen,laatstaan een hindoestaan, javaan, chinees, enZ enz.

  waarom zegd de minister van binnen landse zaken niks hierover over en die crimineel ddb ook..

  wat is de reactie van lackien hier omtrent..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.