Controversiële politicus/ondernemer Surindre Mungra overleden

36

PARAMARIBO, 18 jul – Politicus en ondernemer Surindre Mungra is vrij plotseling overleden in het ziekenhuis. Hij werd vijf en zestig jaar. De controversiële Mungra leidde de laatste periode van zijn leven een vrij terug getrokken bestaan. Hij had een gevangenisstraf van drie jaar achter de rug.

Die moest Mungra niet zo lang geleden uitzitten wegens ontucht met een minderjarige. Hoewel het feit steeds werd ontkend, oordeelde de rechter in zijn nadeel. Surindre Mungra wist het ooit ook te brengen tot ‘kapitein’ bij de Saramaccaners. Volgens stamhoofd Belfon Aboikoni was het de beloning voor een man die zich steeds inzette voor de Saramaccaners. Binnen de stam zelf is behoorlijk geageerd tegen de benoeming.

Mungra behoort ook tot de groep politici die in 1996 de VHP van Jaggernath Lachmon de rug toekeerde. Onderling getwist leidde uiteindelijk tot de oprichting van zijn eigen politieke partij PPP. Tot zetelwinst in het parlement is het nooit gekomen. De ondernemer haalde ook negatief het nieuws met de verkoop van bouwgrond. Zijn bedrijf Danny’s Village bleek zich volgens de kopers niet te houden aan zakelijke afspraken. Woongebied stond steeds blank bij regenweer.

Bekijk ook:

36 REACTIES

 1. Jammer,jammer echt jammer,maar gelukkig voor Een verkrachter,een bedrieger en een oplichter minder. God hebben hem lief.
  Glenny.


  Maak melding

 2. Je hebt nog meer van deze onfrisse figuren die rond lopen .
  zo zie je maar dat geld niet alles in het leven is als je geen normen en waarden hebt gekent.dit .met verkrachters en pedofielen moet je niet sollen maar hard aanpakken.ik wens de vhp heel veel sterkte toe ,al was hij uit de vhp gestapt.
  hij had toch liefde voor de vhp ze hebben samen gronden ten tijde toen de vhp het voor het zeggen had gronden toe geeigend.die zelfde gronden heeft hij verkocht aan derden.


  Maak melding

 3. PAMOE BROTHER,

  Ja zeker, daar is Rashid Doekhie een van.
  Al deze onkruit moet worden verdelgd en het land tot een vruchtbare land te laten groeien.

  Een man die de boel bedonderd, en tientallen Domeingronden toegeeigend met de mededeling dat hij het op een eerlijke manier heeft verkregen.

  ME REET OP EEN EERLIJKE MANIER, DAT IS GEWOON HEBZUCHT EN STRAKS GAAT OOK HIJ DE PIJP UIT.

  HIJ DENKT DAT HIJ EEN EEUWIGE LEVEN HIER OP AARDE ZOU HEBBEN, MAAR MIS. HET HOUD ALLEMAAL STRAKS OP HE.

  HET ZIJN RATTEN, DIE MOET JE ZO SNEL MOGELIJKL VERDELGEN.


  Maak melding

 4. Theo je wordt emotioneel als ik je zo moet horen ,je hebt zeker nog heel veel van dit soort gasten die denken dat ze al die oneerlijke gronden naar hun graf mee nemen.ze denken alleen aan het bestelen van het volk maar niet aan recht doen .
  Je mag voor het materiele streven dat willen wij allemaal ,maar doe het niet over de ruggen van het arme volk die nog geen eens aan 300vierkante meter stukje grond kan komen om een kravana neer te zetten .neee hebzucht als het om gronden gaat zijn deze gasten ,doekie zal er ook onder dit soort figuren vallen ,zie ook somohardjo.werken jullie voor het volk werk niet op etnische basis .denk niet om een politieke funktie te bekleden en het volk uit buiten .handel naar eer en geweten .volgens mij hebben dit soort gasten geen geweten,ze hebben wel een geweten zolang ze geonden kunnen inpikken.hoe dan ook hij heeft alles achter gelaten .
  Nogmaals ik wens de nabestanden en de vhp heel veel sterkte toe.wie weet gaat de vhp zich bezinnen als het om gronden en hokjes denken gaat.ook wil ik de meisjes sterkte toe wensen die werden misbruikt door deze man.


  Maak melding

 5. Gods molen draait langzaam maar zeker …..nu mag hij zich tegenover de schepper gaan verantwoorden…en die kun je niet omkopen !!!!!!


  Maak melding

 6. De PPP (progressieve politieke partij) is niet opgericht door deze mungra maar door Atta Mungra. Niet te verwarren met Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV) in het Engels People’s Progressive Party (PPP)opgericht door Weidman in 1948. Misschien zounde deze 2 partijen moeten fuseren? Bouterse beschouwde de partij bij de oprichting in 1998 een bedreiging en noemde het in zijn Ocer toespraak toen Pietje Pietje Pley.


  Maak melding

 7. @Pamoe

  je kan de meisjes onmogenlijk slachtoffers noemen omdat ze bewust een relatie begonnen met deze man in de hoop snel rijk te worden.Zowel Mungra als de meisjes zijn partners in crime.
  Mungra is een verrader en geen VHPer!
  Waarom je de Vhp sterkte toewenst is voor ons maar in het bijzonder voor mij een grote RAADSEL!!
  Wij zijn blij dat een motjo-pa als S. Mungra zijn verdiende loon heeft gehad.Hij zal een heleboel jonge weduwen achterlaten!!


  Maak melding

 8. @OkraD

  Ben jij 1 van de hoertjes in zijn HAREM?!
  Want het doet je pijn als gesproken wordt over die SUGAR DADDY van je . Of misschien ben jij zijn TOY-BOY geweest!!Al zijn echtgenotes waren beneden de 17jaar toen zij met hem trouwden en hij in de 50 !!
  Een echte motjopa die s.mungra van je.


  Maak melding

 9. @Ray
  “je kan de meisjes onmogenlijk slachtoffers noemen omdat ze bewust een relatie begonnen met deze man in de hoop snel rijk te worden.”

  Mannen die dit soort ideeën op na houden, houden ook Kindermisbruik en Onderdrukking van de vrouw in stand! Zij zijn net zo schuldig! Walgelijk!
  Ook zij die plusjes zetten voor deze misselijkmakende uitspraak van Ray, zijn debet!


  Maak melding

 10. Vele Surinaamse mannen hebben buitenvrouwen of vrouwen die meerdere vriendjes hebben en kids van deze vriendjes.

  Ga maar na hoeveel oom en taantjes en kids/halfbroers en zussen in deze gezinnen wonen.

  Bij anderen zien ze wel de splinter, maar de balk in eigen oog niet.

  Vele personen die aan de touwtjes trekken in Suriname zijn zelf niet getrouw, maar hokken samen.

  Wie houdt wie voor de gek.

  Hopelijk dat Man mit man en andere instellingen de Surinamers gaat heropvoeden en men hen bij brengt dat de gezin de hoekstee van de maatschappij is en als men aan gezinsplanning doet, dan is er hoop.

  Zij die oordelen moeten heel goed naar zichzelf kijken of om hen heen.


  Maak melding

 11. Correctie:

  Vele personen die aan de touwtjes trekken in Suriname zijn zelf niet getrouwd, maar hokken samen.

  Het gezin is de hoeksteen van een samenleving.


  Maak melding

 12. @Tamara

  Het is duidelijk dat je het engels niet verstaat!

  ‘Zowel Mungra als de meisjes zijn partners in crime’
  betekent dat zowel mungra als de meisjes zich hieraan schuldig maken!
  Ze erden niet ontvoerd door mungra ,ze gingen vrijwillig met hem mee op zoek naar rijkdom!

  Degenen die plusjes plaatsen voor mij verstaan het engels ,jij niet!!


  Maak melding

 13. @Tamara

  Ik zal je een ware verhaal vertellen die ik heb mogen aanschouwen op ZANDERIJ.
  Dit gaat enkele jaren terug..
  Op deze dag was er enige commotie op Zanderij te bespeuren.Toen ik rond keek zag ik hem ,S.Mungra, bij de vertrek balie staan .Hij stond op het punt naar Nederland te vertrekken for een so called HONEYMOON.
  Toen ontdekte ik zijn bruid nauwelijks 18 jaartjes oud,ze stond in een hoekje alsof ze zich schaamde in Suriname gezien te worden met hem.Haar zware make -up moest maken dat ze er ouder moest uitzien om de boel betreffende haar jonge leeftijd te camoufleren.
  Ja zo een rokkenjager is deze S. Mungra geweest!
  En warempel,zij zelf hoefde niet voor de controle duane te gaan staan ,Mungra had het zo geregeld. Ik had toen ook opgemerkt hoe met afschuw en vol walging men keek naar Mungra en dat jong meisje!
  En toen paspoort en al afgehandeld was volgde zij S.Mungra als een puppy rond !
  Heb met Eigen ogen Mogen meemaken !


  Maak melding

 14. Ray,
  Meisjes van 16 en 17 worden in een cultuur, waar alleen geld telt, uitgehuwelijkt.
  D.w.z. dat HUN EIGEN VADERS op zoek gaan naar een vermogende bruidegom. Leeftijd maakt voor hen niet uit, GELD telt!
  Ze duwen hun veel te jonge dochters in de armen van zo’n gluiperd om er zelf beter van te worden. Deze meisjes kiezen niet zelf, ze worden door hun vaders ” verkocht” aan zo’n man.
  Dát maakt hen tot slachtoffer en vader en bruidegom tot daders!
  Hoop dat jij dit Nederlands wel verstaat!


  Maak melding

 15. @ Ray, de partners in crime zijn de vader en de zgn. bruidegom! Gesnopen?
  Lea heeft t in kleine muntjes voor je gebroken.
  De meisjes zijn alleen maar onschuldige slachtoffers!


  Maak melding

 16. Wat nou ontkennen, deze man deed alles toch openlijk.

  Het spijt me voor de nabestaanden hoor, heel erg ook nog, maar de mens wikt, maar God beschikt.

  Mensen denken dat ze er gelukkiger door worden door anderen te bestelen, te belazeren, gebruiken en misbruiken? Mensen, geloof me: u en ik zien niet alles, maar HIJ daar boven ziet alles en ZIJN oordeel zal altijd hard maar oprecht zijn!


  Maak melding

 17. hopelijk was hij de laaste uit de familllie is met sulke trekjes .
  tja mischien heeft hij een zoon of neef die ook in de fout kunnen gaan .


  Maak melding

 18. @Lea

  Je voelt je nog steeds wanen in de STENEN tijdperk !!
  Wij leven eeuwen verder en nooit is er in de geschiedenis van Suriname voorgekomen dat Hindostaanse meisjes gedwongen worden te trouwen met de keuze van hun ouders. Je moet minder Bollywood films kijken die gemaakt warden in de black & white era. Wij leven in de 21ste eeuw heden !!
  Sjeesjes die verschil kan je onmogenlijk maken want volgens jouw ligt India ergens in Suriname ,wij zijn de hindostanen van Suriname!!!!
  Je lijdt aan het INDIA STIGMA !!


  Maak melding

 19. @Tamara

  De meisjes worden niet onder schot gehouden dat ze met een veel oudere man moeten trouwen okay!!!
  Het zijn heus niet alleen jonge hindostaanse meisjes die je ziet lopen langs de straten met veel oudere mannen maar ook de creolen en de andere rassen kennen dit fenomeen.

  En bij de hindostanen noemen wij de meisjes die zich schuldig maken hieraan GEEN SLACHTOFFERS !!!
  We noemen ze partners in crime !!!!!


  Maak melding

 20. @ Ray: “nooit is er in de geschiedenis van Suriname voorgekomen dat Hindostaanse meisjes gedwongen worden te trouwen met de keuze van hun ouders.”
  —-
  Keep on dreaming and thinking wishfull, Ray!!

  En….OengSaWini, (=Ray),
  Als ik jonge dochters heb dan voed ik ze zo op dat ze NOOIT EN TE NIMMER in handen zullen vallen van een waardeloze man. Ik voed ze op met waardigheid, en een hoge mate van zelfrespect zodat ze een positief zelfbeeld ontwikkelen en hun (on)geluk niet bij een ander hoeven te gaan zoeken, you know…


  Maak melding

 21. Wie op dit forum nog niet door heeft dat die Ray een smerige pedofiel en racist is heeft blijkbaar een bunker voor zijn ogen.Het gaat maar door en het gaat maar door. En maar liegen en bedriegen en zijn eigen dochters verkrachten. Smerige DIDIBRI RAY. IK hoop dat je verrot in de hel. Net als die MUNGRA.


  Maak melding

 22. @Lea

  Dit artikel gaat over S.Mungra die een hindostaan is,als het om brunsie bv zou gaan zou je nooit reageren omdat het daar de normaaltste zaak van de wereld is .Je schrijft;

  Meisjes van 16 en 17 worden in een cultuur, waar alleen geld telt, uitgehuwelijkt’

  Please, we leven in de 21ste eeuw,waar de dochters bepalen met wie ze in bed willen ,
  Jij maakt je zorgen om deze ‘slachtoffers’ terwijl zij volop genieten!!!


  Maak melding

 23. @Lea

  Je moet je dochters leren dat ze zichzelve in geen tijden als slachtoffers moeten zien, zoals jij het doet!
  Begin ze te leren dat ze niet voor de mooie praatjes van de opa’s moeten vallen,als ze lasting gevallen worden door dezen zeg ze dat ze de hulp van de politie moeten roepen of de ouders de waarheid moeten vertellen.


  Maak melding

 24. Ray gaat aan Lea leren wat ze aan haar dochters moet vertellen. Hahaha, het moet niet gekker worden hier op WKN.
  Ray, ik ga niet mee in dat racistisch geleuter van jou! Sorry hoor!
  Ben er ff klaar mee. Toedeloe!!


  Maak melding

 25. Ray,

  Ik kan alleen maar medelij met jou wanneer je straks in de gevangenis zit en je een hels leven hebt tussen als die criminelen die je zien als het laagste van het laagste omdat je je dochters hebt verkracht. Wie is er hier nu een arme zielerd? Wat ik niet begrijp dat zo’n smerige pedofiel en racist als jij nog op dit forum mag. Wellicht moet ik de operator off the record wat meer info. over je handel en wandel geven. Vuile smeerlap.


  Maak melding

 26. hahaha is een drama in suriname weet deze man verdien zen straf maar hij is er niet meer en heb zen straf uitgezeten maar ook waar hij naar toe is krijg hij zen straf van god nog maar wat ik niet begrijp je hoor nooit in de krant en tv over de criools bevolking wat hun uit halen zoo als zoo veel verkrachting aan tieners en ook pedofiels van criools afkomst nee de media van suriname hou dit geheim want wie word alleen zwart gemaakt dat zijn de javanen en hindustanen en de gemixe bakra in suriname ee kunta kinte of kwakoe kwakoe kijk eerst om je heen en beoordeel dan anderen want jullie maak kinderen en laat vrouw in de steek en zoo veel zelf in de wereld is het bekend hoe kom dit en trouwens wat nooit bekend werd in suriname dat die zogenaamde drugs ripper ajoema en die onder de griools tjoekaas zoo berucht was maar werd in holand aangepakt door de molukkers of turken en hij kwam in kist naar suriname van hier is geen suriname of jungle maar nederland dit kwam ook niet in krant suriname dat bruinswijk zwager ajoema de grote ripper in lijk naar suriname kom nee toch dan is schande voor de criools en tjoekaas toch maar toch kwam iedereen er achter via nederland tv en krant suriname moet maar alles eerlijk op tv en in krant laten zien en niet alleen javanen en hindustanen en gemix bakra of wat dan ook zwart maken maar deze man die nu dood is op 65 jaar was wel een engerd tjauw


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.