Presidentiële ambities Brunswijk ‘serieus idee’

113

PARAMARIBO, 15 jul – Ronnie Brunswijk weet nog steeds zeker dat hij president van Suriname wil worden. Het wordt tijd voor een regering Brunswijk. De leider van de politieke partij Abop benoemde zijn ambities nog eens in Para. Hij zou zelfs de steun genieten van president Desiré Bouterse. Tijdens een partijvergadering te Onverdacht wond de ex-rebellenleider er geen doekjes om.

Niemand mag er nog aan twijfelen dat zijn recente aankondiging geen grap was. Dat was tijdens het optreden van de Amerikaanse rapper Rick Ross. “Dit is een serieus idee. Ik ga voor het presidentschap, want elke politicus streeft ernaar om de hoogste functie in het land te bekleden. Dat is een democratisch recht”, zegt Brunswijk tegenover de Ware Tijd. De belangrijkste strategie wordt dus zoveel mogelijk parlementszetels binnen te halen.

Dat moeten dan veel meer worden dan de drie waar Abop nu over beschikt. “Met zeven zetels kun je onderhandelen”, meent Brunswijk. Wat ervaring betreft, daar mag ook geen twijfel over bestaan. Het was immers Abop dat samen met de intussen vertrokken partners in A Combinatie Robert Ameerali naar voren schoof als kandidaat voor het vicepresidentschap. “Eigenlijk heet de regering geen Bouterse-Ameerali, maar Bouterse-Brunswijk.”

113 REACTIES

 1. Henk je bedoelt een zakdoekje om de lachtranen weg te vegen ! Ben bang dat we het serieus moeten nemen want wat er nu zit is ook serieus…. ik bedoel maar.


  Maak melding

 2. Dada bout heeft het volk alle waardigheid ontnomen.Kan Lonnie er ook bij.Alles wat we verliezen konden,is al weg.In daden zijn beiden toch het evenbeeld van elkaar.Dus wordt het dan oud lood om nieuw ijzer hahaha….


  Maak melding

 3. In Suriname en bij God is alles mogelijk en ik zal niet verbaast zijn of het hem lukt, na 25 mei 2015 het presidentieel paleis de kleuren van ABOP schittert.

  Suriname zal binnen enkele jaren het Zwitserland van Latijns-Amerika zijn.

  Excellentie!

  Jaa!
  Dag plee si dent wij kloeten u.


  Maak melding

 4. Ik denk niet dat we lichtelijk over deze uitspraak moeten gaan. Het verleden en heden heft bewezen, dat de gehaten figuren, rovers en moordenaars het voor het zeggen krijgen in ons land. Kijk even achteruit. Het zijn pasvinders en toen Boem Nationale Militaire Raad en toen was het hek van de dam. Bouterse gaat nooit de verkiezingen winnen, want hij is gevonnist en moet terechstaan voor de decembermoorden, bla. bla, bla. en toen won hij hij de afgelopen verkiezingen en wordt President. Samen met zijn handlangers Brunswijk en Somo staan ze op het podium te prijken. Amenestiewet aangenomen. Klaar id Kees. Wij moeten gezamelijk de handen in elkaar slaan om te voorkomebn dat wij nog met dit soort onvoorbeeld figuren opgezadeld zitten. Onderschatten gaat ons de das omdoen.


  Maak melding

 5. De aspiraties van Brunswijk zijn alom bekend.

  Maar de dreigende opsplitsing van Suriname dringt nog steeds niet door tot de Surinaamse politici.

  Brunswijk wordt zowel door de NDP als de VHP niet meer gezien als een kleine partij die de belangen van de Marrons (althans een deel ervan) behartigt, maar een persoon die slechts ten doel heeft om president te worden van het land.

  Een alliantie van de NDP en VHP zal Brunswijk in de oppositie banken doen belanden en daar schuilt nu het gevaar van het Samaaka vonnis.

  Zijn achterban zal dit niet meer accepteren, verwend door de regeringsdeelname in de afgelopen 10 jaar. De Marrons hebben nu geroken aan macht en dat zullen ze nooit willen opgeven.

  Brunswijk zal op een dag president worden, maar dan niet van een ongedeeld Suriname. Met zijn bevolkingsgroep de Marrons zal hij binnen afzienbare tijd afsteven op een verdeling van de macht over het territorium van de Republiek Suriname.

  Wie de ware bedoelingen van Brunswijk nog niet niet door heeft is stekeblind en zo doof als een kwartel.


  Maak melding

 6. Volgens Brunswijk geniet hij in zijn streven om president van Suriname te worden de steun van Bouterse. Als dit waar is, dan is het sterke vermoeden dat ik heb dat Bouterse elke avond op de t.v. staat te liegen wanneer hij zegt dat hij van Suriname houdt, geen vermoeden meer, maar de naakte waarheid.


  Maak melding

 7. Het word tijd dat de intellectuelen in ons republiek Suriname serieus gaan werken aan wetten en regels waaraan je moet voldoen om president te worden. Democratie houd ook in dat als jij een moordenaar bent/ bent geweest, niet loyaal bent, een strafblad hebt/had, jij geen aanspraak meer kunt maken op een minister post. Tijd om wetten te bestuderen en aan te passen waar nodig is. Het probleem dat we in Suriname hebben is dat de meeste stemgerechtigden(zonder hun te kort te willen doen) niet hoog opgeleid zijn. Het ander probleem is dat wij in niet verdiepen in een partij plan in hoe verre dat er is. Onbewust houden velen van wat de persoon in kwestie zegt zonder te kijken naar zijn of haar scholing en ontwikkeling. Suriname lijkt langzamerhand een land te worden waar alles Jan en mag als je maar geld hebt. Het gaat niet om de persoon Ronnie Brunswijk in kwestie, maar gezien hij dat nu ambieert moet er hard worden nagedacht over loyaal, geen strafblad, scholing etc.


  Maak melding

 8. Nu begrijp ik waarom PRESIDENT VENETIAAN je dwong om te leeeeeeeren lesjen en ssscklijven. Lonnie,waar de PRESIDENT VENETIAAN toch goed voor was.Lonnie dan overkom je niet wat DiDiBrie overkomt,aangezieDiDi–Brie het schrijven,begrijpen en lezen niet beheerst en heel onduidelijk is en overkomt.Ik versta DiDiBrie enkel als hij die rok van Charmilla Mangal aan heeft.Je begrijpt wat ik bedoel(enkel als hij iemand uitscheld is DiDiBrie te volgen voor u en mij.en natuurlijk de applaudicerende aanhang jaaa joepie de poepie.DiDiBrie weet vaak niet wat de inhoud is wat hij voor zich heeft staan. Die idioot leest maar oplos en weet echt niet wat dat alles beteken,daarom neemt hij vaak dingen terug zie de afgelopen ingediende begrotingen die hij terug liet halen….aijajaaaai mie gado.Lonnie dus. Opgepast jij; zet’m op haahaahahahhaaa plee-sjiedent Lonnie. Na de moordenaar als pree-sanie ja aaa kan ook een bankrover,verkrachter ook moordernaar plee-sjiedent wolden ja.oooooddiiii mang en sjuk-sjes allemaal.
  Glenny


  Maak melding

 9. r Kim
  Laat Brunswijk president worden van Suriname.
  Hij is veel beter dan Bouterse.Hij is een social bewogen mens.

  Je doelt op de 145 kinderen van Brunswijk die in Suriname rondlopen.


  Maak melding

 10. Dit geeft al aan hoe belachelijk de politiek in Suriname in elkaar zit, dat zelfs een analfabeet en drugsveroordeelde en bankrover zich kandidaat durft te stellen als president, en het zou zo maar kunnen, daar er nog genoeg van dat soort mensen rond lopen die achter deze man aan rennen omdat ze geen notie hebben wat het kan betekenen als daadwerkelijk deze crimineel net als die moordenaar die er nu zit president wordt.


  Maak melding

 11. Ach, als je denkt dat je alles hebt gehad, krijg je dit ook nog voor je kiezen.
  Als er nog idioten zijn die naast DDB, dit figuur ook nog Presidentieel waardig achtten, dan zij dat zo. Je krijgt want je vraagt.
  Veel succes en zorg ervoor dat je bent voorberied op een crimineel en armoedig bestaan.
  Brunisie Pres en Amafo VP. Lekker toch de lamme en de blinde.
  Als het ergens kan is dat wel in Suriname.


  Maak melding

 12. bij god en in suriname is alles mogelijk.

  bouta wil, en dino, satokhie,somo, en nu wil ons bruinsi ook…..ik ga ook meedoen waar kan ik inschrijven
  wie zal het worden

  langa


  Maak melding

 13. Sprookje?

  Het zal me echt niet verbazen als dit ook gebeurt. Su is het land waar sprookjes echtheid worden. Roodkapje
  is tenslotte in Suriname geboren en Sneeuwitje ook. Met het soort politiek en stemgedrag in Suriname moet u op alles voorbereid zijn. De Surinamer wil bedrogen worden en dat gebeurt bij hun met open ogen.

  Je zou zeggen dat Brunsie Anansie-torie aan het verzinnen is maar het kan omslaan in Jorka-torie.


  Maak melding

 14. @Michael daarom is het volgens mij nu zaak dat het kiesstelsel gewijzigt wordt,waardoor ze nooit meer een factor van betekenis zijn.Want als wat jij hier uiteenzet’t geval is dang moro snel a k’ba gie Sranang.
  En aangezien ik me mensen ken geloof ik jou best. Odi
  Glenny


  Maak melding

 15. Lonnie..als president…denk
  niet dat het een onmogelijke zaak is,wie had verwacht dat een moordenaar president zou worden.surinaamse kiezers zijn onbetrouwbaar,je weet maar nooit.lonnie heeft met geld gestrooid tijdens een show van een of ander rapper,dus het volk verwacht dat het weer zal gebeuren als ze hem president maken.Schande…triest,,verschrikkelijk,erger kan het niet.Dit is (als hij president wordt)letterlijk de ondergang van suriname.Jeetje…mina……ook dat nog,,’,””.Musk ik ben het 100%eens met wat je geschreven hebt,sprookje,s bestaan nog.


  Maak melding

 16. beste menschen,

  Warom kan lonnie geen ministeer preesident worden van suriname???
  Wij weeten dat hij heel erg slim is en hij heefd nooit op school geseten en tog is hij parlementirlid gworden.
  En mischien weeten jullie het niet. Heij is coemlawede
  geslaagt voor zijn diplooma.
  Ik denkt dat hij suriname zal verteegenwordigen in het buytenland.

  excuuses voor mijn neederlandse taal.


  Maak melding

 17. Ach ja,dus de functie van adviseur wordt wel door GMAP ingevuld,want ze zijn oude strijdmakers,(indien ronney PRESS wordt)
  Want al die gasten die op de één of ander manier met elkaar zijn verbonden vinden mekaar uiteindelijk wel,
  ZO GMAP zet alvast je kostuum in de gomma!!!


  Maak melding

 18. Lonnie kan zo president worden. Jazeker. Ik weet wie het nooit gaan worden. Die klootzakken hier op dit forum: GMAPIEMA EN RAYDAGGOERACIST.


  Maak melding

 19. -Als persoon heb ik niets tegen Ronnie, maar als president is het een ander koek. Reden:::

  =Bouterse kan nu al geen goed voorbeeld geven en nu wil zijn vriend, die ook in Frans-Guyana gezocht wordt door drugs president worden.!!!!

  =Onderzoek heeft uitgewezen dat Ronnie 80 kinderen heeft die verwekt zijn tijdens de burgeroorlog. Ronnie heeft veel vrouwen vernederd, verkracht en mishandeld. Bewijsstukken zijn er genoeg.

  -Nou als dit mag gebeuren zal ik nooit meer mijn voeten op de Surinaamse bodem zetten.

  =Nu al staat vermeld dat heel veel intellectuelen NIET voor Bouterse gaan stemmen en nu nog Ronnie??????

  =MENSEN, BOUTERSE EN RONNIE PROBEREN HEEL VER VAN DE GEVANGENIS TE BLIJVEN VANDAAR DEZE ACTIES!!!!!


  Maak melding

 20. correctie:

  schitteren i.p.v. schittert in mijn vorige posting

  zie verbeterde zin hieronder:

  In Suriname en bij God is alles mogelijk en ik zal niet verbaast zijn of het hem lukt, na 25 mei 2015 het presidentieel paleis de kleuren van ABOP schitteren.


  Maak melding

 21. In Suriname kom je als schreeuwerige leeghoofd een heel eind.
  Een volk krijg een regering dat ze verdient, het land is moreel brankroet punt uit.


  Maak melding

 22. Brunswijk wil nu ook eindelijk op reis kunnen net als die moordenaar die nu president is, en genoodzaakt was in zijn Eigen land te blijven na zoveel jaren gevangen te heben gezeten in zijn Eigen land vanwege internationale veroordeling, dus als deze crimineel Brunswijk nu president word kan hij eindelijk over de grens gaan, en dat is dus eigenlijk zijn drijfveer, maar niet omdat hij nou de juiste persoon is, misschien in Africa.


  Maak melding

 23. =ZIE WAAROM HET VOLK NIET VOOR RONNIE MOET STEMMEN::::

  =Volledige tekst, zie starnieuws,

  -Ajentoena deelt mee dat de nabestaanden erg ontevreden zijn over de uitvoering van het Moiwana-vonnis, uitgesproken door het Inter-Amerikaans Hof van de Rechten van de Mens. Dat Hof heeft de Staat Suriname veroordeeld om de daders van de slachting in het dorp Moiwana, te berechten. “Er komt maar geen onderzoek in deze kwestie”, zegt Ajentoena. Minstens negenendertig inwoners van dit dorp zijn op 29 november 1986 door een legereenheid gedood.


  Maak melding

 24. Er is natuurlijk een verschil tussen President willen
  worden en daadwerkelijk President worden!!!

  Blijf dromen Lonny! Maar, vertel, waarom is het toch
  altijd zo, dat wanneer jij droomt andere mensen een
  nachtmerrie krijgen?!

  Van Drie naar Zeven zetels?! Mogen de mensen die in het
  gevang zitten tegen die tijd dan ook stemmen?!

  De zetels van de BEP kan je op je vol gevreten buik
  schrijven! BEP huisvest weldenkende mensen en die
  zullen zeker niet op een mens zonder princiepen
  stemmen!


  Maak melding

 25. Alles in Suriname devalueert!
  Ook de functies en beroepen.
  Als je ziet wat zich tegenwoordig docent,leraar,onderwijzer,rr en dr,DNA lid DC,politie- en districtscommissaris,minister,president noemt?
  Dus waarom Brunswijk niet als president?
  Dit is karakteristiek voor het hedendaagse Suriname.


  Maak melding

 26. Elk land krijgt de leiders die het verdient….

  Wat heeft Suriname ooit verkeerd gedaan dat ze leiders als Bouta, Somo en Brunsie verdienen.


  Maak melding

 27. waarom word somohardjo geen president dan is nog beter want de turks maffia zit al in suriname en er komen meer turken naar suriname en ook afghaans en de moslim gemeenschap word groter en machtig pas maar op bruinswijk dat de tweede binladen niet op staat in suriname of er kom tweede binladen somo somo want dan mag alle marons nog harder weg rennen en de hindustanen ook met santoki bouta hahaha maar wees niet bang want wij indianen van wie het land is zal die binladen weg jagen maar eerst moeten we onze marvana pijp aansteken en dan naar de hemel kijken en spreuk zeggen en klaar voor de strijd jacht op binladen somoharjo tjauw


  Maak melding

 28. kijk die Glenny is pas goed..
  niet zo negatieve reacties altyd teringlijers

  jullie moeten wete wat het egte lvn is ..dus meer tolerantie..!jullie wete niet dat us n zuid amerika suriname. samewerke. politiek zijn alleen maar popekasten.je bnet pas goed als je iets voor je volk kan waarmaken..de regering zegt geen discriminatie
  wat doen ze zelf onderling
  voor hun reputatie
  natuurlijk dan kan het
  wel waneer jij in je land komt willen ze dieken
  wt je kom doen
  dan ben je op de verkeerde adres bij mij ! . dat zie ik weinig gebeuren verzorging scholen geen Criminaliteit .noem alles maar op!
  fak jullie allemaal hebben veel poep gegeten


  Maak melding

 29. @roberto. Heb je te veel vuurwater (kassirie) gedronken. Suriname (met de andere Guyanas) was oorspronkelijk van Spanje. De nakomelingen van de Spanjoros in Suriname zijn de Portugiesies. Het land is dus van ons.


  Maak melding

 30. Bokito gaat for president. Surinamers dit wordt jullie ergste nachtmerrie.hindoestanen , javanen en vooral de chinezen halen jullieje houwers en geweren maar weer uit de kast. Jullie zullen het harder nodig hebben in , misschien een regering lonny en zijn andere apen.


  Maak melding

 31. Het grote nieuws is dat Pero zich kandidaat wil stellen voor het Presidentschap. Hij is het beu om steeds maar weer voorbij gestreefd te worden door de andere onderkruipers. En de cassave brengt ook niet genoeg op.


  Maak melding

 32. wel wel wel,, als het zover komt,,dan ben je letterlijk in dé aan gelogeerd..

  we benne benieuwd..

  een nederlandse politiecus had eens gezegd,,, sme is letterlijk een rovers nest,,,


  Maak melding

 33. En dan gaat hij voor elk dakloze en de sociale zwakkeren een woning bouwen!! Wie 2 of meer gronden heeft, wordt op eentje na, alles afgepakt en onder verdeeld!!!


  Maak melding

 34. Het lijkt een haox, dat niet te bevatten is. Het komt ervan een echte en onvervalste BananaRepubliek. Ik zou deze geit willen adviseren eerst de taal beter leren te beheersen. Dat Bouterse daar geen moeite mee heeft is zeer begrijpelijk, – soort zoekt soort – want is hij zeker van dat hij na zijn president schap niet hoeft te denken aan verantwoording betreffende zijn criminele daden. In SME is alles mogelijk, want waar de meeste mensen niet bij stilstaan. Is dat je ook bij de rechterlijke macht moordenaars hebt. Die had toch zitten bij het proces van de Decembermoorden ene N. Was vroeger militair. Ik vraag mij af of de naïeviteit van de doorsnee SME echt zo kinderlijk is. Dat men zegt dat SME’ers boordevol valse schaamte zitten had ik ook gedacht. Maar achteraf lijkt het niet zo te zijn, want op het hele Westerlijkhalfrond heb je nergens veroordeelden in de regeringen, Suriname is en blijft werkelijk een uniek land. Ja wel, het kan verkeren, een volk kiest de president dat het verdient, dus.


  Maak melding

 35. Een volledige politieke uitschakeling van Abop kan alleen plaatsvinden als er een regering wordt gevormd tussen de NDP en VHP. Je kunt dan liever Santhoki als Pres hebben dan iemand als Bravo.


  Maak melding

 36. Lonnie is moe van het reizen naar binnenland en dan weer stad om al zijn wijfjes en babies te zien.
  Dat zal nu makkelijker gaan want de ganse boel neemt zijn intrek in het nieuw gerenoveerde preidentiele paleis!
  Genoeg kamers voor elk gezin van Lonnie!
  En een achtertuin zo groot…. Met een speeltuin en veel palmbomen om in te klimmen.
  Over de voortuin niet gesproken, met vlaggenplein en al.
  Zie je het al voor je? Al die kindertjes rennen op het plein met uitpuilende koemba’s en blote voetjes.De wijfjes doen allemaal hun was op de nieuwe stenen trap of op de platte brug.
  De pangi’s zullen hangen aan de electriciteitskabels van de lantaarns van het paleis.
  Een prachtige kleurrijke slimger! Altijd feest!!
  Go Lonnie go…….wat kan azijn zuurder maken??


  Maak melding

 37. Nu ben ik wel boos op dierepark Blijdorp.
  Laten ze verdomde de broer van bokito hier vrij ronddwalen.
  Een zilverrug als president.
  Chipppssss alles in bakove betalen.

  Suriname toch een status banane republiek


  Maak melding

 38. Als Brunswijk het presteert om president van Suriname te worden, dan is dit een voorbode wat de Surinamers te wachten staat! Alleen blijft het niet alleen bij het occuperen van land, maar van al je bezittingen en dierbare vrouwen en dochters !

  Bron Starnieuws

  Politie treedt op tegen occupanten

  15 Jul, 15:30

  Een woning in aanbouw op het geoccupeerde terrein.(Foto:KPS) Aan de Noordpolderweg te Wanica is een groep van ongeveer 150 personen bezig geweest met het occuperen van grond. De politie kreeg een melding over deze illegale activiteit en ging op onderzoek uit. De agenten troffen zondag de groep bestaande uit mannen, vrouwen en kinderen aan. Zij waren aan het einde van de Noordpolderweg op een groot stuk land bezig met het opzetten van huizen en het wieden en bespuiten van onkruid. De mensen hadden lappen grond afgemeten en gemarkeerd met stukken hout.

  Het terrein waarop deze activiteiten plaatsvinden is domeingrond, zegt de politie voorlichting. De personen die bezig waren hebben geen bescheiden, noch toestemming van de bevoegde instanties om ter plaatse beheersdaden uit te oefenen. Zij zijn dan ook aangezegd te stoppen met hun beheersdaden op de gronden.

  De politie voorlichting benadrukt dat ingevolge het besluit van de regering, de politie met alle haar ten dienst staande middelen zal optreden tegen personen die zich schuldig maken aan occupatie.


  Maak melding

 39. Haja weer zo iets als Ronnie vind dat hij dat wil mag hij dat probeeren een ieder heeft zo zijn streefen of droom ook op school hoorde ik steeds k wil dat worden die wl dat worden maar niet ieder is dat gelukt maar die recht heeft een ieder maar de negatiefieteit en beleedigingen onnoodig onmenselijk wat maakt dat jullie dan dat moogen jullie zelf invullen foei schaamteloos


  Maak melding

 40. @ Plato
  Velen in Suriname smachten de facto naar een NDP-VHP of Front-NDP regering. In het openbaar durft men het niet te zeggen, maar het is zo. Ik denk ook dat beide groepen er warm voor lopen. However, het probleem is DDB en de oude revolutionaire garde (lees bende). Santhokie en Rusland gaan geen zaken doen met Alibux, Sital, Herrenberg, en een paar rode ambassadeurs op dure buitenlanse posten.


  Maak melding

 41. @Eduard Lupson, ben ik met u eens. Ik vrees ook dat indien Bravo in de oppositiebanken beland, hij zeer opstandig zal worden en mogelijk zijn volk zal opzetten de wapens op te nemen.


  Maak melding

 42. Ik zou niet op Brunswijk stemmen maar ik zou ook nooit op bouta stemmen..voor mij is er weinig verschil tussen beide…en toch heeft Brunswijk een streepje voor…


  Maak melding

 43. Idd,laat toch iedereen in zijn waarde.
  Waarom wordt die man gelijk een aap genoemd,lees kolibrie,als Brunswijk zijn dromen wil waar maken so be it.Het is de vraag wordt die droom waarheid?
  Hij maakt weinig kans denk ik,maar goed we zien het wel.


  Maak melding

 44. betreft occuperen (btw is er ook een ander woord voor)? stel je voor dat er regels zouden zijn, bijvoorbeeld dat je je stukje grond in het binnenland inruilt tegen een stukje grond dichter bij de stad. en stel je voor dat je niet 20 jaar op een stuk grond van de overheid zou hoeven wachten wanneer je geen namen en gezichten in het overheidsapparaat had, zou dit dan voorkomen kunnen worden. wacht even hoor, even een ander woord bedenken: inbezitname door bewoners van het land. en misschien kunnen er dan ook regels verzonnen worden, zoals hoe woon je in een huis en houd je omgeving schoon en de overheid zou kunnen leren om electriciteit aan te leggen en water en vuil leren ophalen. zou dat niet een mooie wereld zijn? wat zeg je? Welkom in Utopia? nou in sommige andere landen is er electriciteit en zijn er wegen en hebben sommige woningen de beschikking over water, stromend water, wel te verstaan. en misschien een extra bron.
  suriname is al bijna 40 jaar oud, dus eigenlijk de puberleeftijd ontstegen. zulke dingen mogen best wel verzonnen worden.


  Maak melding

 45. Dat ik in een land ben opgegroeid met zoveel gestoorde mensen, mag ik God prijzen dat ik niet door jullie ben besmet. (Dit vanwege reacties van mensen hierboven die Brunswijk met Bokito vergelijken). Weten jullie wel hoe de rest van het Caraïbisch Surinamers noemen; The UNCLE TOMS of the Caraïben. Think about it.


  Maak melding

 46. @ Waku Waku

  The Uncle Toms of the Caraiben !

  vertaald in het Nederlands : de Suikerooms van het Caraibisch gebied !

  Dat moet wel kloppen !

  Bouterse en zijn clubje geven letterlijk alles weg. Zo blij zijn ze met Suriname !

  Proficiat !


  Maak melding

 47. Iedere andere persoon dan DDB die president voor 5 jaar van Suriname kan worden heeft mijn voorkeur.
  DDB en zijn NDP moet ook in de oppositie of aan een kant worden gezet.

  De rechtsstaat, democratie, trias politica, de grondwet van de Republiek Suriname moet heel goed functioneren, naar internationale wetten in democratische landen westerse en andere landen. De amnestiewet moet worden teruggedraaid en een ieder die zich verrijkt heeft met gelden, domeingronden, enz. van het land Suriname en de Surinamers moet alles tot de laatste surinaamse dollarcent terug betalen of onteigend worden en voor de rechtbank verschijnen voor vervolging ongeacht wie degene ook mag zijn.

  Ronny Brunswijk is de enige persoon die met zijn Jungle commando, de slag tegen DDB heeft gewonnen en dat moeten de Surinamers niet vergeten. De slag tegen de dictatuur,hierin heeft hij met al zijn tekort komingen wel een bijdrage aan geleverd. Ook de rol van Brazilie en USA, Frankrijk en Nederland hierin heeft hierin een bijdrage rol gespeeld. Weg moesten de Cubanen en dat hebben ze DDB duidelijk gemaakt.

  Ook het verzet van Somo en anderen hebben hierin een bijdrage geleverd. Daarom vind ik het goed dat Brunswijk laat zien, dat met hem rekening gehouden moet worden, ondanks zijn tekortkomingen. Hopelijk dat Somo ea ook scherp zijn en DDB laten inzien dat zonder hem het Presidentieel Paleis geen paars licht uitstraalt.

  RB go 4 it. Als DDB pres van Su kan worden, kan jij dat ook. Iedereen heeft het recht om ambitieus te zijn en jij mag dat ook. Als ik in Suriname zou wonen, zou ik voor je stemmen om DDB ea die wat voor wet ook hebben overtreden of een misdrijf tegen de menselijkheid hebben begaan uit het machtcentrum te halen te laten verschijnen. Maar na 5 jaar moet jij ook weg, want Suriname heeft kwaliteit nodig en daar schiet je terkot in, ja toch?


  Maak melding

 48. @ michael

  Neen Michael je hebt mij niet begrepen. Allereerst wil ik aangeven dat ik geen aanhanger ben van wie dan ook. Geen van de leiders in Suriname in ieder geval Waar het omgaat is jullie kritiek. Waarom leveren jullie kritiek. Is het om iets in een bepaalde vorm te gieten, om in iets in te grijpen. Geeft het jullie een soort genoegen, een zekere voldoening ergens vorm aan te geven. Hebben jullie soms behoefte een ander te kneden naar het specifieke model van jouw verlangens, jouw wensen. Doe maar zelfonderzoek dan zul je zien dat je niet veel verschilt van degene op wie je kritiek hebt. Wie vrij is van zonden gooit de eerste steen.


  Maak melding

 49. Neem Brunsie maar serieus, want hij gaat er voor de volle 100% voor!
  Koning Brunsie; behangen met gouden kettingen en een gouden staaf, whahahahaha, o ja en een gouden puntmuts of zo iets.

  Brunsie zijn vermogen is voor ‘normale mensen niet te bevatten. Anders dan bouta, pompt hij de groep om hem heen vol met geld. Niets is onmogelijk.

  Bouta d8 ik stuur hem met wat concessie het bos in, als brunsie zich maar aansluit bij de coalitie en stemt voor de amnestie-wet.
  Bouta, wrong thinking.
  Brunsie heeft je in de tang en Amofo heeft jou strak tussen haar dijen geklemd.

  Die 70.000 Franse marrons staan te trappelen om terug te komen. Ze houden ook van suri….
  Beware…

  Olalalalalala, ik heb medelijden met die surineds die geremigreerd zijn en/of hun huizen daar hebben.
  De toekomst is onzeker.
  Je kunt het tij keren, door de suri’s uit te leggen hoe het echt zit.
  Heel veel geduld is daarvoor nodig.
  Feiten en argumenten naar voren brengen en hopen dat de oogjes open gaan.


  Maak melding

 50. EEN AAP ALS PRESIDENT????
  DAT KAN ALLEEN MAAR IN SURINAME.
  IN SU IS ALLES MOGELIJK, WAT ERGENS ANDERS ONMOGELIJK IS, IS IN SU MOGELIJK, MAAR DAN WORDT HET EEN GROOOOOTTTTE SLACHTPARTIJ IN SU. NU AL WORDT HET DOOR DIE DJOEKA’S GEMOORD LAATSTAAN STRAKS ALS DIE GROTE AAP PRES. WORDT, DAN IS DE HEK VAN DE DAM NATUURLIJK.

  WAT EEN AFSCHUWELIJKE GEDACHTE IS DAT.

  MENEEL BLUNSIE WOLD PLESIDENTIE BAJA. OHO BALA DANG FA OENDE OOOH. ANDIE MOEJE IE WANIE GO TOTO.

  NA SAMA DIESIE WANI PLESIDENTIE FOE OEN SLANANG, OOHHOOOO. DANG DENG OH DEDE PIIIIEEEE.
  SALI TOLIE


  Maak melding

 51. Brunswijk heeft geen kans. De Djoekas maken maar 8 % van de bevolking uit. Dit is een zet van Baas om Santokhie uit het zadel te houden.


  Maak melding

 52. weet niet warom mensen zo negatiev praaten over Brunsweijk?

  Marrons zijn zeer intelignente mensen, ze zijn niet zomar het bos ingevlugd. De marrons zijn kijharde werkrers. Marrons draagen suriname en niet de stadtsbewooners. En vergeedt niet dat Brunsweijk en ik op deselfde school hebben gezeeten.

  Brunseweijk is een hele goede lijder hij is de eenige die dit land vooruyt kan helpen.

  Hij heeft nooit drugs gebruikdt en hij heefdt schoone fingers. Hij is heel erg geliefdt in het buytenland.

  Beste mensen geef Ronnie de kans om preesident van de repoebliek surinaame te wordden.


  Maak melding

 53. @Marrons, jouw leider is bij verstek is veroordeeld in nederland. Hoezo schone vingers ? Laat hem eerst uitleggen hoe hij aan zijn bezittingen is gekomen. Oa. een voetbalclub. Brunswijk is ook directeur van NV Robruns, een goudbedrijf dat exploratierechten heeft op ruim zevenduizend hectare aan de Marowijnerivier. Ook heeft Brunswijk zes goudmijnen in de gebieden aan de Saramaccarivier, Sarakreek en Tossokreek. Hoe is hij hieraan gekomen ? Een normaal mens of zelfs parlementairs zijn niet in staat goudmijnen te runnen.

  Brunswijk is door de rechtbank van Haarlem, Nederland bij verstek veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor cocaïnehandel. Ook is Brunswijk in Suriname veroordeeld voor een bankoverval die hij gepleegd zou hebben tijdens de Binnenlandse Oorlog.

  Zo iemand kan en mag geen president worden. In nederland is dit ondenkbaar !


  Maak melding

 54. Als zelf door de Bakras aap genoemd worden staan ze op hun achterste poten.
  Het is toch waar,sommige Surinamers doen de bakras precies na,ze denken echt dat ze bij het blanke ras horen,ach ja ze weten niet beter.


  Maak melding

 55. Als criminelen als Bouterse en Brunswijk de lakens uitdelen in Suriname, dan is het nu tijd voor een straat zwerver. Die zal zeker weten veel betere ideeën hebben.

  Tja, wat wil je met zo een volk die stuk voor stuk borderline of andere persoonlijke stoornis blijkt te hebben?


  Maak melding

 56. jullie trappen allemaal in de val van bouta . daarom laat hij de ac ministers en nu dit . hij wilt het volk bewegen op hem te stemmen uit afkeer voor brunswijk die nooit pres wilt worden is daarvoor een te grote wakaman. bouta wilt pres blijven en gebruikt alles. surinamers wees op je hoede


  Maak melding

 57. woehahahaaaa zie hem staan B.A. van the A-team met zijn gouwe tanden in zijn bek kan nogniet tot 10 tellen en kraamt alleen maar poep uit…
  verliest zijn elftal dan krijgt men slaag, en de tegenstander ook!…..Ronny, euhh ik bedoel bokito vraagje….gaan we huizen bouwen?? PANG!! nee, Ronny bokito, wat doen we aan de staatsschuld? PANG! niks. Bokito, ze stelen in mn huis! PANG! zo daar heb je geen last meer van. bokito, PANG! oohh sorry wat wilde je vragen? shit te laat al dood……woehahahaaa ronny als president hahahahaaaaaa ha ha haaaaaaaaaaaaaa!!


  Maak melding

 58. Nou dan wordt toch tijd dat een Nederlander het hier voor het zeggen krijgt!.
  Want volgens sommige zijn deze goudeerlijk en heel sociaal.
  Als de rest niet geschikt is dan moet er maar een blanke het voor het zeggen krijgen!
  Die zijn niet corrupt en stelen niet van anderen.

  Ik geloof ook nog in sinterklaas en de kerstman


  Maak melding

 59. En de k koelies zijn weer bezig op waterkant hier. Gelukkig hebben deze domme koelieapen van waterkant de Nederlandse paspoort en niks van betekenis in Suriname.
  Hier kan je ook zien dat 8 dec 82 noodzakelijk was tegen deze landverraders. Jammer voor deze, maar alleen verraders worden in hun mondt doorzeef. Ronni wil het worden, maar daar geloof ik niet in. Jullie hebben voor VVD gekozen in nl en dat is it. Suriname is voor de Surinamers.


  Maak melding

 60. Het was de zelfde vette zwarte Pengel en Aron die mijn analfabetise ouders in het binnenland komt zeggen jullie moeten nooit voor koelies stemmen maar voor NPS, want dan is het afgelopen met suriname. Daarom is en zal een hindoestaan nooit eerste pres worden wel vc pres.


  Maak melding

 61. @ marwina
  je weet wel erg veel over Suriname, ga goed je geschiedenis raadplegen, er waren hindoestanen als president, daarentegen waren er nooit djoekas apen zwarte afval volk als president, maargoed dat is logisch apen uitschot en djoeka’s zijn president of koning van het stelen/roven/heledag slapen..stelletje zielige armoedzaaiers..daarom slaaf geweest…think about that..ka djoeka


  Maak melding

 62. @100%su
  Ik denk dat jij niets weet van suriname. Djukas waren geen slaven die waren vrij in hun oerwoud als je niet weet vraag je sak saka ouders. In suriname hebben we nog nooit een hindoestaan als president. Shankar was geen echte president, maar ALS een JOKER gezet tijdens de revo. Word niet boos heeft geen zin denk aan je hard VRIEND…


  Maak melding

 63. Ik ben zeker tegen Bruinswijk voor pres. gezien zijn strafblad en wat nog meer, maar waarom hem racistisch beledigen. Iedereen zijn mening, kritiek kan ook op een fatsoenlijke, respectvolle manier en hoeft niet gelijk aan te komen op uiterlijk of afkomst. d

  it is precies waarom wij srananman (blakkaman) het nooit gaan redden (Julian With)

  dat de vicepresident van de Italiaanse senaat een Afrikaanse minister een aap noemt is verschrikkelijk(Antwoord :was een grap !), maar dat mensen van je eigen ras je discrimineren is des te erger.


  Maak melding

 64. Brunswijk kan nauwelijks zijn naam schrijven dan wilt hij President worden.Trouwens Bouterse kan ook zijn naam niet schrijven en is ook President geworden.Dat kan allemaal in Suriname.Vind je het gek dat wij niet vooruit komen.Zulke idioten en moordenaar en drugsgebruikers regeren in Suriname.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 65. Marwina,

  Jullie zijn de laagste soort op deze aardbol kijk goed om naar jullie positie waar ook ter wereld. En ja toon geen rancune want daarin zijn jullie heel erg goed in.
  Het is zeker vanwege de slavernij dat jullie en cumulatieve iq van een schoenmaat hebben.

  Djukas waren geen slaven¿¿¿¿ Ze zijn zeker met een kroes of cruiseschip naar Suriname gehaald.

  Als ze misschien niet het bos in waren gevlucht hadden ze beschaving kunnen leren en geen animale gedrag vertonen.

  Waar zijn jullie eigenlijk goed in???

  Laten we eerlijk in de huiskamers gesprekken vind men dat we jullie eigenlijk kwijt zijn dan rijk.
  Jullie zijn een stelletje parasieten en hebben geen eigen waarde.


  Maak melding

 66. Wederom sta ik met mijn bek open van verbazing.
  Denken er nu echt mensen dat zo’n bosaap geschikt is voor presidentschap !!!
  Euhhhhh waar gaat het naartoe met ons mooie Suriname.
  Lees eens de geschiedenis van Suriname en probeer nu eens te begrijpen.
  Zolang er onderling haat en nijd is zal er nooit voorspoed komen voor het volk.


  Maak melding

 67. Marwina wees blij dat de blanken jou als slaaf naar suriname heeft gehaald anders liep je nog steeds in je blote reet rond. Weet je wel hoe een pc werkt?
  Je moet voor de blanken knielen en bedanken.


  Maak melding

 68. Ai Boy, we klaar mie echt.
  Kan alléén maar nog meer respect opbrengen voor mijn voorouders die tot slaven zijn gemaakt en naar Su zijn gebracht.
  Gevolg kolonisatie, maar heeft ook de positieve kant dat ik nu in Nederland zit ( alhoewel suriname iedere dag door mijn aders stroomt ). Maar ik verkies toch een BAKRA BASI dan te moeten leven in een land waar
  R. B president is.
  Jammer om mijn geboorteland te zien afglijden.
  Jah Bless


  Maak melding

 69. Als Brunswijk president wordt mag hij mij als Governor van de Centrale Bank van Suriname aanstellen.

  Ik plunder in no-time die hele kas leeg en verdeel het onder mijn vrienden van Waterkant !


  Maak melding

 70. Waar niemand bij stil staat is dat BRUNSWIJK de vice president Robert Ameralie ,een man met zeker een verwachtbaar hoger intelligentie niveau, volledig voor schut heeft gezet op zijn vergadering en hem letterlijk heeft betiteld als te zijn ,een privé speelbal van hem en een marionet waar hij de touwtjes van trekt.
  De vice president zou volgens Ronnie dus voor spek en bonen ,zonder nut ,in deze regering zitten.
  Ik zou als ik De Vice president was me zeer onteerd voelen en Ronnie om verontschuldiging en een correctie vragen.
  Tot mijn grote verbazing speelt de vice president voor als nog het spelletje mee ,dansend op het ABOB gejoel .Verschijnend op het podium,niet in zijn ambts-kleding , welke van hoog geplaatste ambtenaren ook verwacht word, maar in een veel te strakke trui met ABOP initialen.
  Dit overtuigt alleen maar hoe dom dit volk is en hoe men ons voor de gek aan het houden is met deze poppenkast ceremonie .

  Jurgen van Gelder


  Maak melding

 71. Als bouta president kan worden, kan ronny(lonny) het ook worden of somo niet te vergeten. Het is jammer dat het mooi en prachtig land in handen is van criminelen en moordenaars.DAAROM NEEMT MEN SURINAME NIET SERIEUS INTERNATIONAAL,men verkoopt ons land aan China voor een paar miljoen us dollars of euro.Het is toch belachelijk dat dit volk dat niet door heeft, echt de domme massa!


  Maak melding

 72. beste mensen deze man bruinswijk moet maar eerts de universiteit gaan doen en dan over president worden van suriname maar dit geld ook voor de anderen die in de regering zit hoe veel van die sukkels hebben een afgeronde universiteit gedaan maar dan wel in nederland of amerika zen universiteit gedaan en de master gehaald volgens mij geen enkel van die sukkels die nu in de regering zit ze denken alleen aan hun zelf en de volk kan de pot op hoe zijn deze sukkels in de regegering gekomen door de surinaams mensen zelf nederland had suriname nooit onavankelijk koeten geven nooit al eerst is de land van de indianen heel zuidamerika en ten tweede is erg triest dat zulke idoot zeg dat hij dus bruinswijk de goede president zal worden van suriname deze man spoort niet ook bouta en somohardjo en santokie allemaal ongeleerde sukkels bij elkaar die suriname kapot zal maken met hun lening nemen en niks uit voeren voor het land bruinswijk kan beter toeriste begeleiden in de amazone en jungle daar is hij de goede man voor want hij ken de bos uit het hoofd en laat de jongeren die wel de universiteit gedaan hebben dat hun in de regering kom te zitten en dat alle volks javaan hindustaan criools chinees gemix mensen dat alle jongeren 1 vuist maken en dan word suriname in alles sterk land want wat nu gebeurd is allemaal popekas en rotzooi zakken vullers en lekker in duure auto zitten deze sukkels en groot huis en vakantie deze hele regering moet weg en alleen surinaams volk kan dit doen staak en zet alles stil en ook moeten surinaams nederlanders ook hun volk en land stuunen met dit van uit nederland en ook in suriname aanwezig zijn om mee te staaken want dit kan niet zoo meer tjauw


  Maak melding

 73. Je kunt klagen wat je wilt en zeggen dat hij een studie moet volgen!
  Waarom is mijn vraag, moeten deze figuren nog slimmer worden zodat ze nog beter van het volk kunnen jatten?
  De sociale bevolking wilt zulke figuren niet graag in de politiek!
  De rijken en criminelen willen zo’n figuur graag in de politiek want dit levert mogelijkheden om wetten te omzeilen etc. TGV hun bankrekening.

  Als ik eerlijk ben zijn ze geschikt voor de politiek want kijk maar eens naar de rest van de wereld daar zitten toch ook de grootste leugenaars en criminelen op deze posities.
  Zegt wederom iets over de bevolking


  Maak melding

 74. Hahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  Ik lach mij echt te barsten.Dieper kan SU echt niet vallen. Brunswijk president.Deze man kan amper zijn eigen naam schrijven.Zijn Nederlands is beneden elke pijl.
  Maar als de Surinamers Bouterse als president kiezen,zijn ze gek genoeg om ook Brunswijk tot president te maken. Mij zullen ze in dat achterlijk land echt niet meer zien.


  Maak melding

 75. Meneer R.Hokstam
  Uw thuisland zou bijzonder blij zijn u op te vangen als verloren zoon.
  U bent een etnische Afrikaan, dat uw etniciteit u roept is een logisch gevolg van de geschiedenis.
  Ik begrijp niet waarom er zoveel onwil is bij de Afrikaan en Aziaat in diaspora om hun heilig biologisch moederland te helpen opbouwen.


  Maak melding

 76. Altijd heeft men Nederland de schuld gegeven over uitbuiting enzz.

  Maar wie buit suriname nu uit ????????

  En stelletje debielen/criminelen/drugsbaronnen willen het land besturen. Het land is naar de klote geholpen.

  En een bosnegroide proletarier/parlementarier wil nu president van het land worden?? Deze mensen hebben niet de know how om een land te besturen. van multi tasking hebben ze geen kaas gegeten laatstaan complexe issues te behandelen en te analyseren.
  En ze geven altijd de schuld aan de slavernij dat ze in hun ontwikkeling zijn beperkt, maar kijk naar afrika daar in het precies hetzelfde denkpatroon en leefwijze feesten en beesten.


  Maak melding

 77. Woensdag 17 juli 2013 om 19:08 uur, door R.Hokstam

  Heb je niks te doen dat je dan toch hiervoor de forum schrijft!
  Iets is toch dat jou boeit uit ons land!
  Want is het toch mooi weer in Nederland en dan ga je toch niet achter je pc zotten tikken.
  We hebben een mooi land met een rare regering net als die van jullie.
  Net zo goed voor het volk en zorgen nog beter voor zichzelf.
  Want armoede kennen ze niet in Nederland toch?


  Maak melding

 78. Bericht:Brunswijk wil president worden reacties(400)
  Bericht 2: Brunswijk wil serieus president worden reacties(300)
  Bericht 3: Brunswijk gaat nu echt voor presidentschap hoor. reacties(500)


  Maak melding

 79. @ kokoto: In de eerste plaatst is reactie onbegrijpelijk want de Presidentiële ambities van Brunswijk is geen persoonlijke zaak die mij betreft. Dus wat zou mijn naam volgens jouw daarin van toegevoegde waarde kunnen zijn? Niks, nada, noti, neks. Mijn reactie was op een ongepaste posting. Het tweede punt is ook wel jammer vind ik want mijn nickname hoeft jouw helemaal niet aan te staan.

  “mel fijn,
  kom met je djoe-ka naam?
  waarom kom je hier met een oer hollandse naam melk fijn.
  kennelijk wil je wit worden?”

  Oh Kokoto wat jij hebt geschreven is uit 21 oer degelijke Nederlandse woorden opgebouwd. Of denk jij dat het niet waar is? Tel ze maar na. Je moet nog veel leren, maar ik ook


  Maak melding

 80. Beste mensen, waarom moet die HEILIGE HANUMAN [zie google afbeelding hanuman] god van de hindoes altijd beledigd en bespot worden op waterkant, door hem met djuka lonni te vergelijken. En daarna weer in de tempel te aanbidden door deze zelfde mensen. Hanuman ga jullie straffen daarom zoveel ellende bij jullie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.