Nederlandse zomerhit dit jaar van Surinaamse ‘Tukker’

5

Het reggaeliedje Hengelo-o-o van cabaretier Jeffrey Spalburg, is op weg een zomerhit in Nederland te worden. Het nummer komt uit de theatervoorstelling Thuus van Spalburg en was een half jaar gelden al uitgekomen als single. Afgelopen donderdag 11 juli werd de videoclip gelanceerd en sindsdien raast deze clip over internet.

Jeffrey noemt zichzelf de tropische Tukker(*). De zoon van een Surinaamse vader woont tegenwoordig in Amsterdam, maar hij groeide op in Hengelo. De clip, met een rolletje voor Jörgen Raymann en de op Curaçao geboren Jasmine Sendar, is tot vandaag al bijna 300.000 keer op Youtube bekeken. Verwacht mag worden dat het lied deze week echt doorbreekt schrijft De Volkskrant.

Burgemeester Schelberg van Hengelo vindt het nummer een mooie promotie voor zijn gemeente. Uit de stad komen verschillende reacties, maar het merendeel is het met de burgemeester eens dat Hengelo-o-o goed is voor de naamsbekendheid. Bekijk de clip op Suriname.NL of hieronder.

(*)Tukker is de bijnaam die door sommige Nederlanders wordt gegeven aan Twentenaren.

5 REACTIES

  1. “Tukker is de bijnaam die door sommige Nederlanders wordt gegeven aan Twentenaren.”
    Oh ja?
    Vele Twenten noemen zichzelf met trots Tukker hoor!

    Hoe dan ook, een relaxed deuntje.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.