Bouterse: Boy Scouts centrum verdraagzaamheid

38

PARAMARIBO, 15 jul – “Een centrum van innovatie, verdraagzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. “ Zo noemde president Desiré Bouterse de Boy Scouts of padvinderij tijdens zijn installatie als chief scout. Van wrijving of gramschap in de nasleep van de kritiek van zijnvoorganger, oud-president Ronald Venetiaan, was niets te merken.

Bouterse was euforisch en dat al helemaal toen hem een oude welpendas werd aangeboden. Het was dezelfde die hij als zevenjarige aankomend padvindertje droeg. Een emotioneel moment dat ingeleid werd door hoofdcommissaris van Boyscouts Suriname Humphrey Schurman. Bouterse is zeer ingenomen met de ceremoniële functie die ook voordelen heeft voor de padvinderij zelf. Evenals onder Venetiaan, dient de chief scout als beschermheer.

In de praktijk opent dit deuren bij vooral de overheid. Subsidies en andersoortige steun worden er makkelijker mee verkregen. Bouterse is volgaarne bereid ‘boegbeeld’ te zijn: “Ik ben trots en gemotiveerd om jullie beschermheer te mogen zijn.” De scouts organiseren dit jaar de Caribische Cuboree voor welpen. Bouterse’s chief scout schap zal daar handig bij dienen. Anders dan Venetiaan stak hij zich niet in het traditionele padvinderskaki.

38 REACTIES

 1. Dit is toch lachwekkend en komisch , boeterse die het over verdraagzaamheid heeft hahahahaa, Telg wordt nu bedriegd door jou aanhangers en je laat niets van jou horen, jij bedriegd jongeren die protesteren tegen jou onmenselijke amnestiewet.
  In het buitenland vragen ze zich af wat met surinamers aan hand is, een president die niet komt opdagen in het parlement en ook niet in de rechtzaal tijdens het 8december proces is slechte voorbeel voor de jongeren en voor heel suriname.
  Bouterse heeft bloedklauwen,hij is veroordeeld voor drugs handel,verandwoordelijl voor massaslachting te moiwana.


  Maak melding

 2. Ik vraag me wel af of de hoofdorganisatie van de Boyscouts die zetelt in Zwitserland, een dergelijke benoeming middels een veto kan dorpederen. Het lijkt me wrang dat de goede naam en eer van deze organisatie te grabbel wordt gegooid door Schuurman. Schuurman zou tekst en uitleg dienen te geven aan de hoofdorganisatie over zijn omstreden besluit tot benoeming van iemand met een strafblad.


  Maak melding

 3. Als voorbeeld van verdraagzaamheid,gaf keizer
  Bigi mofo I zijn optreden in het Fort Zeelandia
  07-08-1982.

  Vanaf nu zullen de padvinders onderricht krijgen in
  het martelen van mensen.


  Maak melding

 4. Erratum

  Als voorbeeld van verdraagzaamheid,gaf keizer
  Bigi mofo I zijn optreden in het Fort Zeelandia
  07-08-1982.

  Lees.

  Als voorbeeld van verdraagzaamheid,gaf keizer
  Bigi mofo I zijn optreden in het Fort Zeelandia
  07-08 december 1982.


  Maak melding

 5. Jammer dat ze dit emotionele moment niet gebruikt hebben om hem een geknoopte das te geven.
  Want met touw kunnen ze strikken!
  En hierna een boompje zoeken en de kleine indiaantje als een vlag in een boompje hijsen!
  Shitttt ik ben slecht!
  Waar zit ik met mijn gedachte word ik ook emotioneel?


  Maak melding

 6. Surinamers zijn de weg kwijt, ze hebben nu nieuwe rolmedellen, criminele,dictator, mensenrechtenschenders zijn nu de nieuwe rolmodellen.
  Als je een veroordeling achter jou naam hebt, je bedreigd jongeren die protesteren tegen jou amnestiewet, je bent hoofdverdachten in het 8 december proces, je staat op internationale opsporingslijst, als dit niet allemaal genoeg is om deze niet tot chief scout te benoemen dan weet ik het niet meer.
  In de Suriname van vandaag wordt crimineel gedrag beloond.
  En je maar afvragen waarom de toename van de zware criminaliteit in het land.


  Maak melding

 7. Het is te merken dat geen van die redimusus, padvinder is geweest. De Internationale Scouting organisatie heft niets met de benoeming van Chief scout te maken, het is de Raad van de Boy Scouts van Suriname die over de benoemingen gaat.

  Hopman Bally


  Maak melding

 8. Venetiaan wil in de publiciteit maar ziet nog steeds niet in dat hij alleen maar schade toe brengt aan die nps.hij denkt dat hij een voorbeeld geeft maar dit is jaloezie afgunst en dom ,niet te spreken over haatdragelijk.het is dan ook goed dat deze man van het toneel verdwenen is,zelfs nederland heeft hem laten vallen.nederland weet dat het schip van front is gezonken,goslar soengoe no front soengoe jepie no de moro,ze proberen santhoki naar voren te schuiven maar dat is ijdele hoop.hun allemaal hebben ze de kans gehad om suriname te regeren wat hebben ze gedaan voor het volk, sparen sparen en het volk die sterft.het geld moet rollen en dat doet paars .als santhoki aan de macht zou komen zijn het weer de hindoestaanse bedrijven die bevoordeeld worden ,de vhp is en blijft een etnisch denkende partij,,een partij die etnisch is en denkt mag er geen plaats zijn in suriname.ze moeten gedoemd zijn om alleen maar oppositie te voeren.
  Venetiaan was dan ook een waardeloze president die alleen maar haat op roept tegen het wettig gekozen president.gelukkig staan ze in de minderheid maar hebben ze nog steeds niets geleert van wat democratie inhoud.venetiaan leer een ding van mij, hoe meer je haat opwekt hoe meer mensen je gaan minachten, men heeft het door dat je geen oppositie voert maar jaloers en haat probeert te saaien. Nu roept deze vene moord en brand over bouterse terwijl deze loser van een waardeloze president samen met holland de kans had om bouterse op te pakken toen hij aan de macht was.zelfde geld voor santhoki toen minister van justitie.allemaal bla bla bla,het surinaamse volk wil vooruit kijken en deze regering is goed bezig .jullie kunnen alleen maar jaloers opkijken


  Maak melding

 9. Bally,
  1)De benoeming van bouterse zegt genoeg over normen en waarden in Suriname.

  2) jou reactie geeft ook aan wat voor soort varkens aanhangers zijn van deze meedogenloze massamoordenaar, jullie zetten Suriname te schande, ik schaam mij voor deze paarse varkens.


  Maak melding

 10. gmap

  jij weet dat jij niet in su welkom ben en vooraltijd weg mag blijven.

  jij scheld pero,sra,paraman en allen die hun positieve bijdragen posten,en jij maar als een Varken knorren.
  knor maar tot dat jij erin stik,laat onze president met rust en kijk zelf naar jou eigen haat die jij tegen hem hebt’het wordt straks een ziekte in jou lichaam


  Maak melding

 11. GMAP, jullie zijn gewoon een stelletje overzeese redimusus die totaal nix voorstellen.

  De benoeming van Zijne Excellentie de President van Suriname, Oom D. is gerechtvaardigd omdat hij de president is en de functie van Chief scout door de president vervuld wordt.

  Jij heult achter de Nederlanders die juist de massamoordenaars zijn, remember Ragawede, remember Suriname moord op de hindoestaanse immigranten, etc. en etc. Je zou je moeten schamen jow redimusu.

  Stop met het gejank en verraad, en het proberen te boycotten van Suriname en zet je in voor de opbouw van het land.


  Maak melding

 12. Van moordenaar, verkrachter, drugsdealer tot press..
  Van press tot chief scout..

  eens een gezegend volk thans een paars volk zonder moraal en fatsoen..

  hoe verder kan je nog zakken..??


  Maak melding

 13. En dan zeggen dat Arron ongelijk had toen hij de hele sama sama padvinders noemde.Nu blijkt dat hij in ’80 al gelijk
  had.Bout was en is een stelende en moordende padvinder!!!!


  Maak melding

 14. Het vaak erbarmelijk niveau van schrijven (of spellen & lezen) op deze site brengt een nieuw soort woord naar boven: ‘Broko-Takkie’…

  (Hopelijk gaan de Jonge Welpjes hier beter mee om)!!


  Maak melding

 15. “Ik ben trots en gemotiveerd om jullie beschermheer te mogen zijn.” zegt bouta de killer!

  Wat zal deze killer gezegd hebben aan de 15 weerloze burgers toen hij bezig was deze af te maken in Fort Zeelandia?!!


  Maak melding

 16. @ Ray

  en bij de uitreiking van de geneeskundige verzekerings kaart zei hij dat als de kinderen hun best doen,kunnen ze als mij[bout] worden!


  Maak melding

 17. @Jacobus

  Hahahaaaaaaa…..
  En de jeugdigen zien hem als vb hoor,
  Want kijk om ‘president’ te worden ala bouta style hoef je echt werkelijk NIKS te doen!!!
  Zie het vb van Brunsie,we weten nog niet of hij OVERGAAT naar de eerste klas en hij zegt dat hij pLesident kandidaat is!!!!

  Whahahaahaaaaa…maar dit is nog het begin want Somo die gaat toch niet achterblijven ,straks komt hij ook vertellen dat hij presidentskandidaat is en dan gaat hij Suriname besturen uit Djakarta want hee,hij moet intussen een staatsburger zijn geworden van Djakarta!!!


  Maak melding

 18. =Mensen die het opnemen voor Bouterse wil ik het volgende meegeven:::
  Gistermiddag bij radio apinti heeft een leider van de padvinderij gebeld en heeft duidelijk aangeven dat Bouterse maar voor een deel geaccepteerd zal worden, maar niet de gehele boy scout van suriname.
  Dit omdat het intern bij de padvinderij helemaal niet goed gaat en velen lusten Bouterse helemaal niet.


  Maak melding

 19. Ik zou mijn kinderen weghalen bij zo een organisatie. De president kan gevraagd worden ….niet moet gevraagd worden…. De keus is duidelijk.
  Rustig 2 jaren de kinderen bij de Scouts weghalen…


  Maak melding

 20. President gefeliciteerd met uw benoeming tot beschermheer van de boyscouts.
  Ik ben nooit padvinder geweest maar als het om onze president gaat zal ik altijd achter hem staan,vooral wanneer men denkt weer buitenlandse steun te zoeken zoals vene zei dat hij brief gaat schrijven naar zwitserland ze hebben van alles geprobeert zie ook die acp top.oeng no warang neks no fout bouta na wie vesie mang.die losers van redimusus vissen steeds achter het net,en daar moeten ze ook vissen.pero en het surinaamse volk zijn trots op onze president zoals die ollanders trots zijn op michiel de ruyter die heel veel op zijn geweten heeft.
  Suriname voorwaarts met bouterse ,het gaat mij echt om de wijze hoe de oppositie oppositie voerd,dit wat front doet is geen oppositie voeren,het is gewoon dat land trachten te boycotten en ons land dwars willen zitten.nooit die tijd komt niet.olland en front hebben die power niet e dat weten ze zolang dit volk acher het beleid van de regering staat,2015 staat voor de deur en de tijd zal het front olland en die redimusus leren dat paars goed werk doet en dat bouterse een goede president is.
  Vene en aanhang jullie voeren een wanhopige strijd voor jullie is het volk dom dat lees ik veel ,maar zolang wij zien dat er gewerkt wordt er er hoop gloort en wij zien vooruit gang mogen redimusus oppositie ons als dom zien.zolang fronters de paarse aanhang als dom zien willen wij dat acsepteren ,ze doen dat uit wanhoop jaloezie en achterlijkheid.blijven jullie in je manarie van afgunst.wat paars in drie jaar heeft kunnen bereiken heeft front in 15jaar niet kunnen bereiken.
  De weg die is ingeslagen is onomkeerbaar .suriname het gaat ons goed .
  De hoop van die fronters is olland olland zoekt zelf naaar doekoe ze buiten hun eigen mensen uit .vele surinamers krijgen spuit poep van al die dingen die omhoog gaan .ze doen stoer ma ding ka dape .en het zijn de niets nutters die klagen ,en die hen je ook in suriname .
  Bouta kraktie mie mang


  Maak melding

 21. Volgens mij wil Bouterse van alle organisaties de (ere-)voorzitter worden. Die man begint steeds meer trekken te vertonen van Hiranyakashipu. En zijn zoon Dino is helaas geen Prahlad.


  Maak melding

 22. gmap , draai het terug dan ezel .
  ik zei je toch , dat alles wat je niet wil komt er tog , je zal altijd voor een aap gezien worden .hangbuikzwijn .


  Maak melding

 23. Pero,

  niet het vele is goed, maar het goede is veel,

  betrek dat is op jouw postings, wat een hoeveelheid woorden heb jij nodig om alleen maar een hoop onzin uit te kramen


  Maak melding

 24. Het is welgeteld een stuk of 12 redimusus hier op waterkant. Waarvan een paar onder verschillende namen opereren. Het rekensommetje is dat jullie totaal geen gewicht in de weegschaal leggen. Blijven jullie maar lekker elkaars handje vasthouden en verder verzuren.
  De trein van DDB gaat verder!


  Maak melding

 25. @Tang Lafoe,

  Het lachen zal jou echt vergaan wanneer over 5 jaar het land, te wijten aan het huidige wanbeleid, failliet is.

  Het land kent een CTU, nochthans worden er meer roofovervallen gepleegd. Het lijkt er eerder op dat de CTU de roofovervallers van wapen voorziet ipv het van ze af te pakken.

  Ye tang lafoe omdat ding lafoe spier foe joe tang fasie. Go na datra.


  Maak melding

 26. Dit is een grove aanfluiting aan het adres van de padvinders gilde. De grootste hypocriet is DC Schuurman, wat een huigelaar de padvinders zitten helemaal niet te wachten op een crimineel om hen te leiden. Wel weet ik dat Zwitserland zich hiermee niet gaat inlaten jullie hebben deze crimineel zelf benoemd. De padvinderij is ook niet meer wat het was toen ik in de 50er jaren erbij hoorde, toen had je van hoog tot laag mensen van onbesproken gedrag. Nu heb ik mij laten vertellen dat er veel gespuis het padvinders uniform dragen, dus nog een erbij zal niet zoveel uitmaken. Die zij waarom dragen zij geen mes meer, ik dacht aan de moderne tijd. Die zei ben je gek, daardat er ook criminelen nu in de padvinderij aanwezig zijn, ik moest even slikken. Het was een keiharde waarheid.


  Maak melding

 27. Zelf de welpen worden niet bespaard door de personen die misselijk worden foei toch .Een ding ls zeker bij misselijkheid
  – je bent zwanger
  – je bent dronken
  – je bent ziek
  – je hebt een hersenschudding
  – je eet viezigheid
  – je ziet viezigheid

  wat is het precies????????


  Maak melding

 28. Basja bobo en verdraagzaamheid in een kopstuk?

  Padvinders nemen ook verantwoordelijkheid voor hun activiteiten? Dus moordenaar bobo is niet geschikt voor deze functie.

  Hoe zal de internationale padvinders organisatie dit gaan oordelen dat een veroordeelde drugsdealer en moordenaar chief scout wordt.


  Maak melding

 29. Whahahahahahahaha, erg toepasselijk.
  Koning van de padvinders, whahahahahahaha.

  Dat ben je altijd geweest, en dat zal je altijd blijven, padvindertje.

  Eens met de vorige reacties, haal je kind weg, dit sujet is absoluut geen rolemodel, maar een grove schande voor Suriname.

  Wat een griezel!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.