Justitie in stelling tegen toename roofovervallen

69

PARAMARIBO, 14 jul – Justitie brengt alles in stelling om de toename van vooral het aantal roofovervallen een halt toe te roepen. Net als bij de leiding van het Korps Politie Suriname, KPS, is er ook bij het Openbaar Ministerie bezorgdheid. Een gemeenschappelijke aanpak moet uiteindelijk leiden tot een grondige aanpak.

De geweldsmisdaad moet node worden beteugeld. Bij het Openbaar Ministerie vindt al een aanpassing plaats. Strafeisen gaan mee met aan anderen toegebrachte schade en leed . “Immers, het Openbaar Ministerie is onderdeel van de samenleving. Het beleid met betrekking tot roofovervallen is nog steeds dat de mate van geweld bepalend is voor de hoogte van de straf die wordt geëist”, zegt hoofdofficier van justitie Garcia Paragsingh tegenover de Times of Suriname.

Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie bevestigde eerder al dat het roversgeweld aan het toenemen is. De komende weken wordt een speciaal project uitgevoerd. De komende weken wordt een speciaal project uitgevoerd. De reactiesnelheid is flink opgevoerd. Bij menige overval op straat of in woningen is al zo rap gereageerd dat er aanhoudingen konden worden verricht. Tijdens de laatste Idos-peiling is veiligheid aangemerkt als zwakte in het regeerbeleid.

69 REACTIES

 1. Het OM&justitie heeft het erg druk zo te lezen.Crime is ook zaak van de sur.gemeenschap.Aanpakken begint bij de wortel,symptomen bestrijden helpen alleen de gevangenissen vol te krijgen.Geen zicht in de toekomst,bijv.werk en inkomen glijden ze gemakkelijkker in de criminaliteit.Een voorbeeld:kant&klaar huizen uit china is er een van.Surms laat jullie stem horen,de straat op en eis werk voor die 500 huizen te bouwen.


  Maak melding

 2. Zware jongens aan de macht.
  Suriname wordt nu geregeerd door veroordeelde criminelen, crminelen waar Paraman,RobG,alleen,pero,Srika trots op zijn.
  Morgen als een generatie opgroeid in Suriname zonder respect voor het recht,democratie en normen en waarden zal de schuld weer in de schoenen van de blanken geschoven worden.


  Maak melding

 3. Zolang er criminelen aan de macht zijn zal je ook criminaliteit hebben op zeer grote schaal….

  Goed voorbeeld doet goed volgen…

  zakenlui worden afgeluisterd en overvallen…
  daders…zoeken richting CTU…met als hoofd…ook een crimineel..
  De awarra valt niet ver van de stam…


  Maak melding

 4. Vraag ook de speciale eenheid van het leger ook om ondersteuning,dan weet het volk waar hun belastingcenten ook voor wordt gebruikt.De roversbende gewoon systematisch en voor altijd wegvagen/uitroeien !


  Maak melding

 5. De oppositie blijkt toch steeds weer gelijk te hebben in kwesties zoals :

  1. Functioneren Abrahams
  2. Functioneren directeur EBS
  3. Onder-minister Gopi
  4. Toename criminaliteit
  5. Functioneren Kromosoeto
  6. Financiel wanbeleid regering
  7. Corruptie binnen de regering


  Maak melding

 6. PARAMARIBO – Vergeleken met andere landen in de Amerikaanse continenten is het duidelijk dat de hoofdstad van Suriname veiliger is dan de meeste andere hoofdsteden. Met betrekking tot misdaad en slachtoffers daarvan scoort Paramaribo lager dan het gemiddelde voor de 26 landen die zijn onderzocht in de America’s Barometer 2012.

  Dit is een vergelijkend onderzoek naar de publieke opinie, gehouden in Noord-, Zuid-, Centraal Amerikaanse en Caribische landen. Surinaamse respondenten voelen zich ook veiliger in Paramaribo dan bewoners van andere onderzochte landen dat doen in hun hoofdstad.

  ondertussen zit Belfort op Cuba na te gaan *Hoe om te gaan met vrouwelijke gedetineerden want*,…..

  onze Sisa’s, die zijn me tog bezig met een inhaalslag mi boi……Al Capone(sters) 🙂


  Maak melding

 7. Dat hoort het volk allang!
  Met veel bombarie is het project “Tigri Barba” geïntroduceerd. Er werden een paar “criminelen” standrechtelijk geëxecuteerd (ze waren op de vlucht)
  maar ook dat zet geen zoden aan de dijk.
  De reden: de leden van deze regering, het kabinet van de president en mensen van de verschillende taks-forces, bestaat uit mensen met een bedenkelijk verleden, waaronder veroordeelden, ex-delinquenten, verdachten van de 8 decembermoorden, etc. en deze mensen verrijken zich openlijk terwijl de bevolking nog dieper in de armoede stort.
  Het wordt tijd dat ze de straat opgaan: ik ben benieuwd of ze weer om hun oude schoen zullen vragen.:)


  Maak melding

 8. De Staatskas wordt op het oog legaal leeg geplunderd. Het OM moet strafvervolging instellen tegen degenen die ongekende rijkdom hebben vergaard ondanks zij nimmer gewerkt hebben. Corruptie, nachtmisbruik DNA leden en haar voorzitter v.w.b. amnestiewet 2012 en zware jongens leiden Suriname daar ligt de uitdaging voor het OM.


  Maak melding

 9. De Al Capone(sters)

  Politie drijft vechtende vrouwen uit elkaar 🙂

  Breda, bron telegraaf

  Een grote groep vechtende mensen, vooral vrouwen, is in Breda in de nacht van vrijdag op zaterdag uit elkaar gedreven door de politie

  Rond half vier raakten ongeveer 40 mensen, voornamelijk van Antilliaanse afkomst, slaags met elkaar voor een café aan de Reigerstraat, in het uitgaanscentrum van de stad. Agenten moesten een linie vormen om de vrouwen uit elkaar te halen,


  Maak melding

 10. 4,5 miljoen euro wordt over de balk gesmeten, terwijl leerkrachten voor naschoolse opvang al 6 maanden om hun salaris wachten.
  Toch hen je lieden die dit gedrag van die criminele regering in Suriname goed praten.


  Maak melding

 11. Bouterse (1 van ze) grootste blunder ,….het tekenen van een contract met Ballast Nedam voor het bouwen van een brug, en het later intrekken, als gevolg… een claim krijgen van 3 miljoen euro………weg geld!


  Maak melding

 12. Bouterse (1 van ze) grootste blunder,..het benoemen van de door de staat van Suriname veroordeelde crimineel Alibux tot Ambassadeur van deze zelfde staat Suriname.


  Maak melding

 13. En nog lullen velen datt het goed gaat met su en dat wij geen kritiek moeten leven , en zeg datze dom zijn ,dan wordt je gelijk uitgescholden.
  Dit is suriname op dit moment , vakantie is voor velen altijd leuk maar blijf langer in su , dan zie je hoe mensen gefrustreerd terug komen. Door de toename criminiliteit en moorden in su zijn de meeste vakantie gangers gekluistert op de balkons.


  Maak melding

 14. Bouterse (1 van ze) grooootste blunder,..Nederland vergeven, en later in de Caricom de “leiding’ nemen in het vragen van een schadevergoeding aan de kolonisatoren.


  Maak melding

 15. Strafeisen gaan mee met aan anderen toegebrachte schade en leed aldus het Openbaar Ministerie.

  hehe eindelijk, dank U wel O M….uitleg!!!

  heb je eerst mijn hond vergiftigd, daarna mijn hersen ingeslagen, en ook mijn vrouw/dochter verkracht en pas dan overgaan tot het beroven, da praat je over 4 delicten!!!!

  de trouwe 4-voeter vergiftigen…max 5 jaar
  mijn hersen inslaan max 5 jaar
  verkrachting max 10jaar
  beroving voorafgaand aan hierboven vermeldde max 15jaar

  totale straf 35 jaar!!!


  Maak melding

 16. =Het probleem is ook de minister Belfort. Hij speelt een sociaal mens zodat een ieder kan zien dat hij goed kan omgaan met een ieder, dit terwijl er GRENZEN zijn in het werk.

  =In het begin toen men aangaf dat de criminaliteit steeg, was het Belfort die beweerde dat men bezig was hem een slechte naam te geven.

  =Belfort heeft geen draadkracht, dus zou ik zeggen maar resuffelen.


  Maak melding

 17. Een oud en wijs spreekwoord zegt: Met boeven vang je boeven….

  Maar dat gaat dus niet op in Suriname….

  Hier zitten de criminelen niet in de gevangenis maat in de regering en in het parlement.


  Maak melding

 18. Het is hoogseizoen maar hotels, ressorts en touroperators klagen steen en been. Er is geen bezetting van kamers en tours naar binnenland.

  Er is totaal geen beleid, Paramaribo is vies open riool, SLM vliegt niet als Bouterse het op zijn heupen krijgt en de officiele toeristensite site van de STS is al 8 maanden ‘under construction’. Voeg daarbij het gevloe van onveiligheid en de zwervers die je constant lastigvallen en het is duidelijke dat toeristen massaal wegblijven.

  Weer een gemiste kans van deze regering.


  Maak melding

 19. Wat wil je met 50.000 ambtenaren……

  Suriname staat volgens de laatste publicatie van het Easy Doing Business-rapport enkele maanden geleden op de 164e plaats, een daling in vergelijking met voorgaande jaren.

  Het land is ook geplaatst in de categorie meest ondernemersonvriendelijke landen. Volgens minsiter Sapoen is niet alleen de moeilijke toegang tot zaken doen maar ook de denkwijze van de bevolking de oorzaak van de plaats van Suriname in deze categorie.


  Maak melding

 20. GMAP heeft een punt: Suriname wordt geregeerd door lieden met een strafblad. DAT maakt criminaliteitsbestrijding uitermate lastig. De crimineel voelt zich gesterkt door de aanwezigheid van criminelen in het regeerteam en het beleid. Dweilen met de kraan open dus!!!


  Maak melding

 21. Beste Plato:

  Een land dat wordt geregeerd door veroordeelde criminelen en de grootste als President is overgeleverd aan de duivel.


  Maak melding

 22. Het wordt echt tijd. En ik meen het serieus, dat de vuurwapenwet moet worden aangepast…

  Ik stem op de politieke partij welke de burger aanbiedt om een vuurwapen in huis te mogen hebben.

  Alleen mensen zonder strafblad moeten daarvoor in aanmerking komen, met wat verplichte lessen…


  Maak melding

 23. Paagal
  Het wordt echt tijd. En ik meen het serieus, dat de vuurwapenwet moet worden aangepast…

  Alleen mensen zonder strafblad moeten daarvoor in aanmerking komen, met wat verplichte lessen…

  Dino Bouterse: een man met een strafblad van hier tot Tokio loopt rond met een arsenaal aan wapens groter dan de politie…..


  Maak melding

 24. ik mis tot nog toe onze paarse “vrienden” met een reactie op dit onderwerp. Zitten jullie je in het riool te bezinnen…of met het schaamrood op de kaken en staart tussen de benen het binnenland ingevlucht??


  Maak melding

 25. STARNIEUWS 14-7-2013……….

  DDB met een hele delegatie naar Coronie getrokken om de 1e sleutel van 30 woningen te overhandigen na 8 maanden vertraging.
  Nog 17970 woningen en dan heeft hij zijn belofte ingelost…dus over 400 jaar zijn die 18000 huizen opgeleverd.
  dus nog ff geduld paarse gelovigen!!!!!!!!


  Maak melding

 26. Henk Molenaar, ben recent naar Su geweest. Reis blijft duur, openbaar vervoer parbo is drama + chauffeurs die naar alcohol ruiken, veel zwervers, veel petflessen en vuil op straat en overlast van druggebruikers en dealers. Voor Eur. 1200,- pp zit je 14 dg all inclusie **** in Zuidoost Azië. Ik kwam daar alleen voor familie bezoek en echt niet voor ontspanning. Schiphol voelde weer als thuiskomen.
  Bij aanvang van de reis werd mij verteld dat Suriname en haar bevolking de zaken op orde hadden. Dus niet, huur van huizen worden contant afgerekend in US Dollars en sommige retailers accepteren de SRD niet meer. Er worden woekerhuren gevraagd voor huizen, amsterdamse prijzen. Vaders, ooms en neefjes zitten veelal werkloos thuis. Er zijn gevallen bekend waarbij familiebezitting verpand moest worden om rond te komen. Wijken vol met dit soort families.
  Kennelijk is Bouterse god in Su. De mensen lopen weg met hem. Onder regering Venetiaan was het lang niet zo erg. Dat het goed gaat met Su is GROTE LEUGEN !!


  Maak melding

 27. @Petrus: Nou nou, de meeste gewelddadige roofovervallers zijn (bos)negers. Zeker driekwart ervan. En de fout ligt bij hun manier van opvoeden. Het is cultuur van de neger om vrouwen verdwaald te bezwangeren en aan hun lot over te laten. Die negerinnen zijn ook niet minder door het voor hun te spreiden. Zo groeien die kinderen op voor galg en rad zonder een vaderfiguur. Deze gasten verworden later tot rovers, aangezien ze “op straat” opgroeien en en weinige verstand dat ze van de natuur krijgen niet naar behoren weten te benutten. Het is gewoon het “mek a pakki snel” syndroom dat maakt dat ze tot gewelddadige criminaliteit overgaan, zonder erbij na te denken. Waarom zijn er zo weinig javaanse en hindustaanse gewelddadige criminelen dan? Waarom kunnen het gros van die twee bev. groepen wel zonder gewelddadig roofgedrag te vertonen het wel redden en de (bos)negers niet? Eeuwig zoeken jullie een zondebok, eeuwig de schuld op de ander afschuiven, terwijl de schuld gewoon bij jullie zelf ligt.

  Give me a break.


  Maak melding

 28. Beste Koos,

  IK zit nu weer 2 maanden in Suriname en zie voor de doorsnee Surinamer ( dus zij die niet behoren tot de Paarse Padvinders en de club van 40 rovers) totaal geen verbetering: integendeel.

  OP de televisie wordt je doodverveeld met het propaganda programma Info Aact waarop Bouterse te zien is die weer en of ander duister land bezoekt om te bewijzen dat hij niet is geisloleerd.

  Resultaat van al de reizen: HELEMAAL NIKTS

  Zelf de China reis heeft geen drol opgeleverd omdat het nu de buurt van China is om in een diepe economische crisis te geraken. Bouterse heeft al zijn kaarten op China gezet en dus verkeerd gegokt.

  Ook de deal met Iamgold dreigt volkomen te mislukken door de gigatische daling van de goudprijs en de financiering van 400.0000 (!!!) miljoen usd om een minderheidsaandeel te kopen. China gad niet thuis.

  De regering Bouterse faalt al 3 jaar op alle fronten en ondertussen verdwijnt de goudvoorraad en steekt men zich diep in de schulden.

  En toch bljft een groot ( en dus oerdom) deel van de laag opgeleide Surinaamse bevolking achter deze prutser aanlopen.

  het is ongelofelijk.


  Maak melding

 29. Beste rajj

  Kijk voor de grap eens naar een uitzending van “Opsporing Verzocht”. Ik zie daar nooit beelden van Surinaamse verdachten van Javaanse, Chinese, Hindoestaanse afkomt.


  Maak melding

 30. De regering is medeschuldig/medeplichtig aan deze roofovervallen.

  Omdat het zijn volk verbied om zichzelf te mogen beschermen.

  Het volk mag geen vuurwapens hebben thuis, terwijl de rovers zwaarbewapend zijn.

  Rovers hebben meer rechten in Su dan gewone burgers.


  Maak melding

 31. rajj…gelijk heb je…
  moet je nagaan dat het gros aan ontopbouwende reacties door (ik zeg niet creolen)de zwart gekleurde gemeenschappen van Su komen. Omdat zij ervan uitgaan dat zij vrij verklaard zijn door de blanken…n nu wil leven boven hun vermogen …dat is het probleem… Het is niet rasictisch bedoeld..maar als Su alleen door jav,hind,Indianen chinezen zonder zwart gekleurden zou Su vandaag aan de dag niet zo eruit zien


  Maak melding

 32. Henk,
  Mi paars….laten we alle grappn effe aan de kant zetten….Een echte rekenkundige zou je echt kunnnen worden….maar de werkelijke feiten kan je ook tot een analfabeet maken… wat een rotzooi wil jij de gemeennschap uitleggen alsof er nu pas 30 huizen zijn afgebouwd…njang foeroe joe bere ma no taki foeroe nanga joe njang mofo


  Maak melding

 33. Telg is de zoveelste journalist die bedreigd wordt in Suriname.
  Surinamers laat Telg niet alleen, ik vindt het vreemd en opvallend dat WKN geen enkele aandacht besteed aan dit onderwerp.
  Die criminele regering onder bouterse is geen haar verandrrd, het zijn de zelfde moordenaars en criminelen van de jaren 80.
  Telg we houden in de gaten, al moeten wij het parlemen plat gooien met mailtjes.
  Sterkte brada.


  Maak melding

 34. Na 6 uur s’avonds kan niemand meer aleen veilig over straat lopen. Dat heb ik onlangs ondervonden, toen ik op de van het Hoogerhuysstraat liep en achtervolgd werd door 2 jongens van nog geen 15 jaar die opstanden vanuit hun stoep. Toen ik veel sneller begon te lopen en de jongens afhaakten, riep iemand vanuit zijn raam naar de jongens dat ze het nog onervaren waren en het beter moesten leren.


  Maak melding

 35. Henk Molenaar aan RAJJ over Opsporing Verzocht. Henk je moet maar in de gevangenissen gaan kijken.Die groepen javanen,chinesen en hindoestanen zijn volop aanwezig in gevangenissen.De anderen(creolen)laten zich niet makkelijk pakken, maar javanen,chinesen en hindoestanen wel voor inbraken,overvallen,mishandeling,drugstransporten,incest, enz.


  Maak melding

 36. In een land als dit land Suriname, zou je bijna denken dat je met een bevolkingsgroep van amper een half miljoen mensen, de criminaliteit nihiel zou zijn, maar het tegendeel is waar, door de vele criminelen in deze regering, en vele eenouder gezinnen, kun je niet anders verwachten dat de toename van criminaliteit is toegenomen, het ene is namelijk het gevolg van het andere.


  Maak melding

 37. Zondag 14 juli 2013 om 13:42 uur, door Paagal
  Met een vuurwapen wet los je criminaliteit niet op .
  Dit zijn wapens uit het zwarte circuit. Niet geregistreerd .
  Dus je slaat de plank hier mis.

  Je moet eerst bij de bron starten en elimineren .

  De grootste criminelen…
  Laat ik het anders verwoorden.
  Eigenlijk zou er een coup moeten worden gepleegd en deze regering even worden gereset.
  Al deze kopstukken naar plaats des onheils brengen en een sessie geven van 8 december want het gaat om het goede voor de bevolking en het land.

  Bovenstaande laatste zin is een gedachte en dat mag nooit meer gebeuren maar ik weet zeker dat de nabestaanden van de slachtoffers van 8 december dit ook dénken.

  Dus daarom allemaal rechtstreeks naar santoboma in een hokje van 50 m2. Kostprijs 12000 dollars. Ik lever het wel voor 7000 EUR.

  Ik ga los en dat is niet goed. Wat ik wil zeggen is dat het slimmevvolk hier zelf medeschuldig aan is.
  Ouderen hebben de jongeren generatie niet goed bijgebracht wie die kleine indiaantje is.
  En de jongere zijn te laks om uit te zoeken wie dbb is.

  In zo’n klein land kun je gelijk een referendum houden. En dan weet je snel wat het volk wilt. En dan kun je ook kijken of iedereen voorstander is om een strengere wapenwet.
  Ik ben ook een voorstander maar de illegale wapens haal je met een wet niet uit het criminele straatbeeld.


  Maak melding

 38. Zondag 14 juli 2013 om 20:59 uur, door Karasingh -Tapoe sjing

  Dus de beste criminelen zijn creolen zegje hier!!!
  Ze zullen blij zijn met jouw uitspraak hmm.


  Maak melding

 39. Het moet tot de overheid goed doordringen dat de (georganiseerde)criminaliteit een bedreiging vormt voor de economie en de samenleving in Suriname.Het lijkt alsof de criminelen sinds jaar en dag zich onaantastbaar wanen. Om de criminaliteit degelijk aan te pakken zal er sprake moeten zijn van een integrale aanpak van politie en eenheden van het leger.De criminelen moeten lokaal, in Paramaribo en in de districten een streng georganiseerde overheid tegenover zich hebben.

  Door het opwerpen van barrières moet het criminelen moeilijk of onmogelijk worden gemaakt hun criminele activiteiten voort te zetten.Daarbij zal de burger een grote rol moeten spelen. De politie zal de burger meer moeten betrekken bij preventie maatregelen en de opsporing van criminelen.

  Ik ben van mening dat de politie bekende criminelen goed in kaart moet brengen en onder elektronisch toezicht moet plaatsen.Ook al hebben ze hun straf uitgezeten.Ze moeten desnoods tot een jaar na hun vrijlating continu gemonitord worden en desnoods op afstand met elektro shocks worden afgeremd als ze een bepaald gebied betreden.

  Het is ook belangrijk dat de politie samen met het leger kleine drones inzet om vanuit de lucht een gebied af te zoeken naar criminelen.Na het plegen van een daad slaan de criminelen op de vlucht en hun lichaam geeft heel veel warmte af. Met een drone voorzien van een infrarood camera kan men de crimineel snel lokaliseren door de warmte die zijn/haar lichaam uitstraalt in een buurt.Ik weet echter niet of de infrarood camera’s wel goed werken in warme omgevingen als de tropen.

  Het is ook belangrijk dat de politie ook gebruik gaat maken van speciaal getrainde gevechtsmachines om de criminelen op te sporen.Dit zijn speciale bloeddorstige politiehonden die alleen maar hoeven te ruiken aan een object waar de crimineel zijn lichaam mee in aanraking is geweest.Deze dieren kunnen in de meeste gevallen het spoor volgen van de crimineel en hem belagen.


  Maak melding

 40. Henkie mi mang, jij was (volgens eigen zeggen) onlangs in Suriname dus is mijn vraag ben je nog langs de housing authority geweest om te checken hoeveel woningen er door deze regering zijn gebouwd.

  Volgens mij wil jij de waarheid niet weten beste vrind want telkens weer als er woningen worden opgeleverd, worden deze in mindering gebracht van 18000 !
  De President heeft z’n prognose reeds lang bijgesteld maar jij rekent nog steeds vanaf 18000 !

  Kun je niet luisteren, lezen of rekenen beste Henkie !
  Of anders; heb jij een gehoorstoornis of ben je dyslectisch en ook dyscalculisch ?

  Als het aan mij ligt mag men de rovers gelijk elimineren, en dan wil ik geen enkele mensenrechten organisatie hierover horen.
  Als de Surinaamse mensenrechten organisaties in de bres willen springen voor rovers en dieven, mogen zij ook instaan voor alle gevolgen en schade’s die deze criminelen hebben achtergelaten.

  Deze organisatie’s moeten dus verantwoordelijk en aansprakelijk worden gehouden voor alle gevolgen, van een crimineel die geneutraliseerd had moeten worden maar (van hen) verder mocht gaan met roven en stelen.


  Maak melding

 41. Beste Milton,

  Ik heb geen idee hoeveel kippenhokken er door de regering zijn gebouwd. Maar meet dan 200 in 3 jaar tijd zullen het niet zijn.

  Dat is dus een gigantische afgang hoe je ook telt.


  Maak melding

 42. Er moet een onderzoek komen bij alle aangehouden criminelen en resultaat moet ook bekend gemaakt worden wat de oorzaak/reden zijn dat zo iemand over gegaan is tot het plegen van strafbare feiten.
  Er kunnen verschillende oorzaak/reden zijn b.v;
  – Georganiseerde misdaad door de tegen partij van de Regering en daarna hun beoordelen als zwakte wat criminaliteit bestrijding betreft.
  – Drugs verslaafden die geld nodig hebben om dat spul te kopen.
  – Werklozen die geld nodig hebben voor onderhoud van zijn gezin en voor zich zelve.
  – Inrekenen/wraakactie van oude ruzies.
  enz., enz.
  Pas wanneer de exacte reden(resultaat) al bekend is kunnen er iedeen gegeven worden welke maatregelen er getroffen moeten worden.
  Opmerking:
  Er moet gericht naar de oorzaak gewerkt worden, zodat Criminaliteit met wortel en tak uitgeroeid kan worden.


  Maak melding

 43. GMAP,je vriend Telg is bezig met zijn eigen geregistreerde publiciteitsstunt.Telg heeft men niet bedreigd.Hij is door bellers erop geattendeerd dat zijn programma waardeloos is en dat hij met opzet op ramkoers vaart met het gezag.Zijn programma heeft geen meerwaarde voor het land.Hij wil afbreken wat wordt opgebouwd zeiden de bellers tijdens de uitzending.Telg heeft nu door dat zkjn programma in Suriname niet wordt gewaardeerd.Hij is bezig met een tactische terugtrekking.


  Maak melding

 44. RobG,
  Vene is echte democraat, Limbo heeft alles van front afgekeurd in zijn bakana tori, nooit heb gehoord dat hij werd bedreigd.
  Bouterse is en blijft een onverdraagzame dictator, RobG …. als een stelletje paarse varkens gaan uitmaken welke progrma wel, en niet uitgezonden mogen worden dan zij we bij af in Suriname. als je niets eens bent met elkaar dan stap je naar de rechter.RobG je bezit de hoeveelheid intelligentie van een pinda dopje, jij ben zwak,dom,korzichtig en geindoctrineerd. ik zal jou voortaan negeren opdat jij onmenselijke trekjes vertoond.


  Maak melding

 45. GMAP,ik heb maar twee a drie keer eventjes naar het programma van Limburg geluisterd en in die uitzendingen heeft hij zich nooit negatief geuit over Venetiaan.Misschien zal dat in andere uitzendingen wel het geval zijn geweest.Ik weet het gewoon niet.

  Telg dacht dat hij met goedkope priet-praat de bevolking een dienst bewees.De mensen waren echter niet onder de indruk van zijn uitzending.Ook Radio Apintie had een reputatie hoog te houden.Het was niets anders dan waardeloze troep.Ze zagen dat er steeds minder mensen naar de radio-uitzendingen luisterden. De concurrenten van Apintie profiteerden van de overstap van luisteraars.

  In zijn programma kopieerde hij zowat de teksten en uitspraken van jou, Esmerald, Koos,Henk Molenaar, Plato, Iwan Bottse van Radio Tamara/Damsko,Jack Russel,enz. De mensen gaven duidelijk aan dat zij behoefte hadden aan kwaliteitsuitzendingen en geen behoefte hadden aan bagger van een of andere zichzelf benoemde riooljournalist.


  Maak melding

 46. Doodstraf weer invoeren, mensen die animale gedraging
  vertonen horen niet te leven. Vergeet niet de schade en de trauma’s die ze de slachtoffers voor hun hele leven bezorgen??
  de politie moet ook preventief fouilleren en iedereen moet verplicht een id kaart bij zich dragen.
  Veeg de stad schoon met dit gespuis deze mensen/beesten horen niet te leven.


  Maak melding

 47. Aldus onze riool intellectueel, ik wil jou beleefd verzoekem om mij niet meer aan te spreken RobG, omdat ik jou eem domme achterlijke imbeciel vindt.
  RobG jij weet niets over Suriname je lult maar, als jij hier beweerd dat Limbo nooit negatief heeft uitgelaten over vene dan weet ik genoeg.
  En dit nog, ieder intelligent persoon weet dat hij of zij stelling moet nemem tegen iedere vorm van bedreiging, en hemaal als een journalist wordt bedreigd.
  Ter herinnering wil jou verwijzen naar het verhaal van mevrouw king die zogenaamd bedreigd werd door santokhi, een mastschapij die tolereer dat mensen met een andere mening worden bedreigd glijd af naar anargie,ditatuur en wetteloosheid waar ook jij RobG het slachtoffer van zal worden.
  Ik heb geen geweldige school opleiding gevolgd , ik weet wel wat democratie.
  inhoudt .1 van de belangrijkste pijlers van de democratie is persvrijheid.


  Maak melding

 48. Welk politieke partij durft het aan om te komen met een soepele vuurwapenwet, puur en alleen maar om je huis, bezittingen en gezin te kunnen verdedigen…

  Dat gaat heel veel democratische stemmen opleveren…


  Maak melding

 49. Hoe parallel lopen economie en roofovervallen?

  De vraag die steeds weer naar boven komt, is waarom roofovervallen een epidemie beginnen te worden. Ook deskundigen komen er niet uit. Men praat over de verslechterende economie waardoor de rovers steeds op zoek gaan naar geld om te overleven, terwijl anderen weer stellen dat bepaalde mensen niet willen werken en makkelijk aan geld willen komen door roofovervallen te plegen. Het volk klaagt over de onveiligheid, terwijl de politie statistisch laat zien dat de criminaliteit teruggedrongen is.

  Wie te geloven, zou je je afvragen. Het is bekend dat in ontwikkelingslanden de criminaliteit veel hoger is dan in de rijke landen. Maar dat wil niet zeggen dat in de rijke landen er geen roofovervallen plaatsvinden. In bepaalde landen in de regio, (het zou de goede burgers in die landen niet goed doen namen te noemen), durven de inwoners na zes uur ’s middags niet meer de straat op te gaan. Ze zijn bang om beroofd te worden. In Suriname vinden er ook overdag roofovervallen plaats. Niet alleen de rijken worden beroofd, maar ook armen. Rovers hangen voor de banken om na te gaan wie wat heeft ontvangen of van zijn rekening heeft gehaald.

  Enkele jaren geleden heeft een jongeman een been verloren omdat rovers zijn gympies wilden hebben. Enkele rovers lopen met een beperking rond omdat zij zijn beschoten door de politie tijdens een roof. Zou het aan de werkloosheid of een lage schoolopleiding liggen? Ik blijf zitten met de vraag: “loopt de economie parallel aan de roofovervallen?

  Wet Ede

  Simpele vraag, de vloek der misdaad is uitgebroken boven dit land. n33% stemde op onberechte misdadigers en de aanhangers volgen het voorbeeld. we are nasty


  Maak melding

 50. Worden deze week huizen opgeleverd? Ik hoor dat in Coronie mensen sleutels van de gebouwde woningen in ontvangst mogen nemen.DANK U WEL MENEER DE PRESIDENT!!


  Maak melding

 51. De gebeurtenissen van december 1982 in Suriname zijn een dorpincident.Waarom mogen wij president Bouterse niet steunen terwijl Nederland de Israelische regeringen steunt die tienduizenden doden op hun naam hebben.


  Maak melding

 52. Ik heb gisteren een laptop gehad van de NDP. Mijn vrouw moest wel een partijbaas “snoepgoed geven”. DANK U WEL MENEER DE PRESIDENT!!


  Maak melding

 53. GMAP,terwijl jij zat te feesten en te n e u k e n met mannen en vrouwen op Groeng Jarie, zat ik te ploegen en te zwoegen in honderden boeken, op een klein zolderkamertje, in winter,zomer,herfst en lente, om mijn tentamens te halen.Ik heb niets voor gratis gekregen.Heb er keihard tot de late uurtjes en de vroege ochtenden voor moeten werken.Ik heb redenen genoeg waarom de NDP op mijn sympathie kan rekenen.


  Maak melding

 54. RobG, ach gut , wat zielig voor jou alleen in dat kamertje, je zou zowat medelijden krijgen, maar volgens mij is al dat ge-studeer jou in de bol geslagen, je bent in ieder geval obsessief gefixeerd, flikker er eens een of ander therapietje tegenaan knap je vast wel van op, of beter nog ga eens een flinke poos naar Suriname en ga daar eens praten met de mensen in de straat


  Maak melding

 55. @Dilip Ramlakan:
  Ik heb gisteren een laptop gehad van de NDP. Mijn vrouw moest wel een partijbaas “snoepgoed geven”. DANK U WEL MENEER DE PRESIDENT!!

  ——

  Bedoelde je echt snoepgoed of ondergoed?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.