‘ Bouterse ontpopt zich tot weggeefpresident’

67

PARAMARIBO, 11 jul – De oproep van president Desiré Bouterse om Nederland te vergeven, is alleen maar de laatste in een reeks ‘ondoordachte uitspraken.’ Dit stelt de afdeling Nederland van de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP. “Met deze ondoordachte uitspraken en handelingen worden de belangen van Suriname verkwanseld, verkocht en vergooid. Nu Bouterse een weggeefpresident blijkt te zijn, moet alles in het werk worden gesteld om deze ontwikkeling een halt toe te roepen.”

VHP Nederland ontkomt niet aan de indruk dat de oproep tot vergiffenis aangedreven wordt door eigen belang. De vraag nu is of Bouterse verwacht dat “Nederland hem als wederdienst zal vergeven voor de door hem gepleegde strafbare feiten, zoals de Decembermoorden.” Het zou niet de eerste keer zijn dat dergelijke ondoordachte uitspraken worden gedaan en handelingen worden gepleegd.

Uitspraken en handelingen waar Bouterse alleen maar schade mee zou aanrichten. “Zo heeft hij het grensgeschil met Guyana geparkeerd in afwachting van goede betrekkingen met dit land. Met deze houding speelt hij Guyana in de kaart dat op grond van internationale beginselen straks in een sterke juridische positie kan komen te verkeren.” Het uitdelen van hout- en goudconcessies zou nog zo’n uiting zijn van de weggeefmentaliteit.


67 REACTIES

 1. VHP Nederland bedankt.
  Wij die echt van Suriname Houden moeten alles wat de democratie ons bied gebruiken om deze incompetente criminelen een halt toe te roepen.
  Het is nu 2 minuten voor 12.


  Maak melding

 2. De Nederlandse VHP Hahaha…..

  Nederland heeft hem allang de december moorden vergeven want ze vallen hem daarmee niet lastig! Je moet in je eigen stront gaan roeren want dat gaat stinken he!
  Ze willen hem voor zogenaamd iets veel belangerijkers drugs!
  Want dit heeft Nederland zo’n 200 miljoen gekost!
  En dat doet hun meer pijn.

  Dus hou nou eens op met onzin te verkopen.


  Maak melding

 3. Dat DDB ondoordachte solo acties onderneemt is niets nieuws.
  En dat hij meer uit eigenbelang bezig is moet ook niemand verbazen.
  Hij zegt bij eidere stomme ondoordachte handeling die hij pleegd: “Ik doe dit in belang van land en volk”.
  Yeah right. Geloof je het zelf?


  Maak melding

 4. DADA is ook een weg-werkgever

  tig ministers weg

  hijzelf weg met slm

  staatskas “weg”…goud weg

  een weg naar brazilie “weg”

  een weg met flyover weg, en weg is ook zijn huizendroom!

  kortom…..een weg-werp-pres 🙂


  Maak melding

 5. Nederland kan de 8 december moorden niet vergeven aangezien het niet onder de Jurisdictie van Nederland valt.
  Nederland kan de 8 december moorden, ook al zou zij dat willen, niet vergeven aangezien door het ontbreken van een volledige rechtsgang waardoor de schuld niet is vastgesteld.
  De enigen die de 8 december moorden kunnen vergeven zijn de nabestaanden van de slachtoffers en de Surinamers als natie.

  Nederland bemoeit zich niet met Suriname maar Suriname sleept Nederland over al bij. Grote delen van de Surinamers stalkt Nederland.

  Ga iets beters doen met jullie leven of op zijn amerikaans “Get a Life” en zorg dat er iets gebeurt.


  Maak melding

 6. Weggeef mentaliteit heeft puur te maken met het veilig stellen van zijn eigen belang/veiligheid.
  Maar zoals ik eerder heb aangegeven maalt GODS molen langzaam. Hij is niet voor eeuwig onschendbaar maar is wel voor eeuwig een moordenaar..


  Maak melding

 7. Misschien bedoelde hij:vergeef ons onze schulden,onze nare trekjes,.Kampioen in slijmen..misschien vriendjes willen maken met p’tata.


  Maak melding

 8. De wereld op haar kop. VHP van Oranje is het niet eens met de verzoenende woorden van Bouterse.Zijn ze geradicaliseerd, of staan ze perplex dat Bouterse het gras voor hun voeten heeft weggemaaid.Er is in elk geval niets weggegeven.Het zijn “volwassen” woorden van de president om de zelfstandigheid van Suriname te benadrukken. Het is alleen maar stemmingmakerij wat de VHP doet.Het liefst ziet de VHP Suriname als een kolonie van Nederland.


  Maak melding

 9. Waarom moet VHP nederland mee bemoeien, stelletje landverraders. Hecht je zo’n waarde aan Suriname dan moet je terug om vandaar kritiek te uiten en het land te helpen tot ontwikkeling.


  Maak melding

 10. Sinterklaas bestaat echt en hij heeft Desi Delano Bouterse.
  Deze weggeefpresident verkwanseld de belangen van Suriname.
  Alles wat onze voorouders hebben opgebouwd wordt in 1 klap weggegeven voor een appel en een ei.


  Maak melding

 11. Sinterklaas bestaat echt en hij heeft Desi Delano Bouterse.
  Deze weggeefpresident verkwanseld de belangen van Suriname.
  Alles wat onze voorouders hebben opgebouwd wordt in 1 klap weggegeven voor een appel en een ei…


  Maak melding

 12. Israël
  Daar wonen de Israëli’s. In China wonen Chinezen
  USA daar wonen ook Israëli’s en steunen Israël op talrijke gebieden, evenals de Chinezen die buiten China wonen en werken. In Ghana wonen Ghanezen, in Nederland, Engeland, USA wonen Ghanezen, die ondersteunen ook hun thuisland, Ghana op talkrijke gebieden.

  Surinamers wonen en werken niet alleen in Suriname, maar ook in het buitenland en (on)steunen Suriname ook, denk maar aan de geldovermakingen, die Surinamers naar Suriname jaarlijks voor hun familie overmaken of als Surinamers naar Nederland komen, door wie ze worden opgevangen in Nederland. Zonder Surinamers in Nederland, zou de SLM nooit het hoofd boven water kunnen houden en niet bestaan. ja of ja?

  Wat VHP-Nederland doet is dus een doodgewone zaak dat iedere persoon die afkomstig is of een binding heeft met Suriname of een land heeft, doet. Dat doen vele mensen met hun thuislanden.

  Iedere Surinamer of wie dan ook die op welk gebied een positieve bijdrage aan Suriname kan leveren, met woord, daad of wat dan ook moet dat doen en Suriname zal er beter en sterker van worden. Als er zaken fout dreigen te gaan moeten deze daarom ook hun stem laten horen.

  Leve de democratie, de rechtsstaat, Trias Policia, mensenrechten, vrije meningsuiting enz, Iedereen mag een mening hebben en wie zich beledigd of aangesproken voelt, is vrij klacht in te dienen/een rechtszaak aan te spannen.

  DDB is een lijder die het volk zand in de ogen strooit, geen van zijn belofte die hij gedaan heeft kan en gaat hij waar maken. Wie houdt, wie voor de gek?. Iedereen met een klein beetje hersenen weet dat DDB een duister persoon is. Zoek het maar op, op het internet.

  Zonder presidentschap van de Republiek Suriname, is DDB gewoon wanted en zal zowel USA als Nederland om zijn uitlevering vragen om zeer lange gevangenisstraffen uit te zitten.

  De amnestiewet van de DNA stelt niets voor, Internationale wetten zijn sterker dan Nationale wetten; Een rechtszaak dat eenmaal bij een rechtbank in Boxel is ingezet kan niet gestuit worden.

  Hendrik Mattheus Van Randwijk 1909-1966:”
  Een volk dat voor tirannen zwicht
  zal meer dan lijf en goed verliezen
  dan dooft het licht…”

  God Zijt Met Ons Suriname.


  Maak melding

 13. Wat zeikt die VHP nou,ze hebben Nederland toch ook vergeven voor het ronselen van hun voorouders?De Javanen zal je nooit horen over dit en dat hier in Nederland.
  In Marienburg heeft een massaslachting plaats gevonden ie ja door die bakras,volgens mij hebben de Javanen nooit iemand vergeven ze zijn nog steeds opzoek naar een massagraf.
  VHP is en blijft een hypocrite partij,hier zitten blerren en that’s it.

  Laten jullie Bouterse met rust of ga anders daar je stomme dingen verkondigen ,ga mensen mobilisren en ontketen een demonstratie a la Egypte en doorgaan he tot jullie wensen zijn vervuld maw Bouterse afzetten,tenminste als jullie een graantje lef hebben.
  pffff hahahah zelfs VHP-Ned. die geen stemrecht hebben in Suriname, kunnen hun enorme verlies niet aan.

  GMAP,Roy,passew e a,niet hier anoniem blerren,melden jullie je aan of neen neem het voortouw mobiliseer een daadkrachtige demonstratie,niet hier he maar in Suriname om jullie zin te krijgen,als die Egyptenaren dat kunnen ,want die zijn niet bang voor die militairen,ze gaan STOER door,hahahah kunnen jullie dat ook hahhaha nav jullie haat en kwaadheid about Bouterse.
  STELLETJE LAFAARDS,hier blablabla verder komen jullie niet


  Maak melding

 14. Vergeleken met Bouterse is de VHP stom bezig. Aleen maar omdat het Bouterse is gedaan of gezegd zijn ze tegen. Geen rationele argumeeten. Zelfde bedelmentaliteit als degene die ze bekritiseren.


  Maak melding

 15. Bouterse heeft NL vergeven van het onrecht gedaan aan onze voorvaders en moeders,hij heeft niet gezegt”ik vergeef en vergeet wat jullie voorouders met de mijne hebben gedaan.
  Bouterse verwacht geen vergeving van NL”als zij denken dat Bouterse op hun vergeving wacht,gaan zij heel lang wachten.
  wij hebben vergeven maar niet vergeten.
  Nl VHP heeft het recht niet om over de president te oordelen met hun laffe en landveraderlijke uitspraken die geen waarde hebben maar een actie vertonen om enige inspraak in surinaams aangelegenheid te verwezenlijken,en dat alleen om door NL macht in surinaame te krijgen en NL bemoeienissen in het land toelaten.
  nu wordt er alles gedaan om de president op een negatieve manier te bekritieseren”gaat echt Niet lukken”,


  Maak melding

 16. Als Bouterse een man van daad is, laat hij een onderzoek doen naar de wandaden van Abrahams op Openbare Werken.
  Of gaat hij dat dekken met de mantel der liefde?
  Voor 2013 is er 0,0000000 SRD meer om werken te doen laten uitvoeren.


  Maak melding

 17. nederland heeft zo veel bloed aan haar handen , dus zij moeten de laatste zijn die kritiek leveren .
  en de v.h.p nederland komt niet op voor de creoolse samen leving in nederland , ze gaan voor hun eigen soort en dat is altijd zo geweest ,hier en in suriname .
  en er moet een onderzoek komen naar vervalste diploma´s enz enz .
  het is sinds jaar en dag bekend dat de v.h.p samen spand met de koloniesator genaamd holland .


  Maak melding

 18. @isniewaar

  Wij dienen geen moordenaar, verkrachters, drugsdealers..
  Elk normaal weldenkend mens doet hieraan niet mee…
  Zij die ziekelijk gedrag tonen kijken tegen deze beesten op…
  Je bent zeker de tijd vergeten toen je met de dood in de ogen zat te wachten op de welbekende dozen (GOED GEVULD) uit Holland…enne heb je weleens afgevraagd waarom broeders in Holland massaal hun families gingen steunen ?? Of liep je toen nog rond in je blote hol achter een hoepel…??


  Maak melding

 19. @seng-sang

  Bezitten de 3 MUSKETIERS van Suriname wel enige diploma’s ?!!!
  SOMO-BOUTA -BRUNSIE…toon ons hun diploma’s !!!!

  Ps

  Hoe zal het rapport van Briunsie in augustus eruit zien ?
  Zo misschien;

  Babbelen 10
  Ruziemaken 10
  Lezen 0
  Taal 0
  Rekenen 0

  Resultaat
  Over naar de tweede klas lagere school.


  Maak melding

 20. Mensen mensen laten jullie mij president met rust. Waarom kijken jullie naar achter. Wie heeft nooit iets gedaan. Wil jij dan dood never. Dus blijft gerust en zoek vergeving. En je zal vergeven worden. Maar er is een vhp die niet vergeef, die zullen we voor God laten. Want wie een gat voor een andere graaf valt er zelf erin. Dus mij president Bouterse we houden van je. En Gado dih nanga yu. Blessie mi brada


  Maak melding

 21. Een VHP-er stond aan de deur, blootsvoets, kapotte broek.
  Uitgehongerd….. bedelend…
  Ik vroeg: wil je een portie eten? Doksa met aloe en dahl! Of wil je een SRD?
  De man wees naar de SRD?
  Hij zei, ik SRD eet, morge ik poep weer. Elke dag ik heb SRD!


  Maak melding

 22. @Tamara

  Echt,ik kan alleen maar MEDELIJ opbrengen voor je!

  Maar dan heb je hier een’ mop’ dat precies past bij je baasje

  Wat is een komma toch belangrijk.

  Zin 1: Wacht, niet schieten!

  Zin 2: Wacht niet, schieten

  En ja ,nu weet de wereld de geschiedenis over 8dec 1982.


  Maak melding

 23. Bouterse vergeeft Nederland, zodat de domme Surinamers hem kunnen vergeven voor de wanbeleid van zijn regering de afgelopen jaren.Dus,..hij is een weg-vergeef- president.


  Maak melding

 24. Ben je geraakt Ray?
  Het is maar een mopje hoor, een zgn. Belgenmop!
  Die Belgen kunnen wat hebben. Hun tenen zijn niet zo lang als de jouwe!
  Heb meelij met jezelf!


  Maak melding

 25. @Tamara

  Geraakt??!!

  Oh neen,ik vind jou zo zielig doen en toen uit medelij plaatste ik een tegenreaktie!Thats all to it!
  No hidden agenda!!!


  Maak melding

 26. Wat is er zielig aan een mop over een arme VHP-er?
  Het is toch een mop.
  Jammer dat je er niet om kunt lachen maar juist zielig gaat doen!
  Humor…. Niet iedereen heeft het…..


  Maak melding

 27. @Tamara

  Ik weiger jou ‘mop’ als een mop te zien !
  Het is meer een statement die je maakt om de samenleving nog verder open te scheuren[verdelen],
  In het vervolg niet zulke ‘mopje’meer plaatsen okay,!!


  Maak melding

 28. oOOOOOOOh maar als DDB tóch aan het weggeven is, de Mega Overvolle Dierenbescherming Suriname vraagt al eeuwen om een stuk grond, zou dat ook ff geregeld kunnen worden…. Zoveel dagu’s worden bevoordeeld en de echte dagu’s moeten ka eten [nou prachtig verwoord vind ik zelf]


  Maak melding

 29. Tang Lafoe yu mik lafu no kousbanti yere LOL

  kan mij dat nou schelen dat jouw onzinnige post weg is, ga nog harder huilen krijg je een onderwater bootje ja ”de ha ha lafoe” genaamd LOL


  Maak melding

 30. @Flexara, zo kan ik weer lezen hoe Bouterse het volk heeft opgevoed, dit omdat je het over landverraders hebt.
  =Onder Venetiaan had niemand het over landverraders.

  =De tekst geeft duidelijk aan wat er speelt, en toch zijn er mensen die weer goed willen praten en maar geven op 3 letters namelijk de VHP

  =De kwestie van Tigri is werkelijk in de doofpot gezet, anders kan Bouterse niet meer rechtstreeks naar landen gaan waar hij eventueel nog welkom is. Dit gebeurt via Guyana!!!!

  =Weten jullie nog dat Bouterse zijn woorden terug moest trekken, anders kan Nederland GEEN geld verstrekken aan de nazaten van de slavernij?????

  @seng-sang, al die mensen die nu in Nederland wonen hebben GEEN bloed aan hun handen, omdat zij niets met de slavernij te maken hadden, dit tegenover Bouterse die nu nog in het leven is en die WEL bloed aan zijn handen heeft.


  Maak melding

 31. @Passant, dank je wel, daarom vind ik het jammer dat de Surinamers buiten suriname landverraders worden genoemd.

  =Inderdaad als ze twee jaren lang niet op vakantie gaan stort de economie van de SLM neer.


  Maak melding

 32. RobG : Het liefst ziet de VHP Suriname als een kolonie van Nederland.

  Zou je denken joh…. ? VHP is zich heus wel bewust dat wij helemaal geen kolonie meer behoeven te zijn, Suriname heeft alle potientie om op korte termijn booming te zijn….daarvoor zijn we Niet afhankelijk van andere landen, nog sterker zij gaan afhankelijk worden van ONS Suriname….


  Maak melding

 33. VHP is weer de prominente woordvoerder van huize denhaag wat een stelletje gatlikkers deze mensen maken zich niet druk de slavengeschiedenis zij horen daar niet bij ze lopen zelf te vertellen dat ze na suriname zijn gehaald om in de middenstands te werken belachelijk als deze mensen zich zelf verlagen voor dat geld van nederland
  De vhp zwijgt over de opgravingen mbt de massamoord in commewijne waarom is het omdat het blanken waren die koelies hebben afgeslacht dus huize denhaag mag niet beschaamt worden het is een stukje geschiedenis over hun eigen mensen nee zij zijn nederland dankbaar dat ze naar suriname zijn verscheept (In hun thuisland was het ook niet leuk)dus de stokslagen en vernederingen nemen ze voor lief wat een idieaalen Schandalig


  Maak melding

 34. @Reeleye
  Weet jij wat schandalig is ?
  Onschuldige voorbeeld figuren die gemarteld en vermoord zijn door jou leider.
  Het verkrachten van meiden tydens REVO door jou leider en consorten..
  Jou leider, groot importeur exporteur van drugs.
  enne jij, aanhanger van deze moordenaar, verkrachter, drugsdealer….
  Jij kijkt op tegen deze moordenaar, verkrachter, drugsdealer, dit betekent dat jij ook lijdt aan ziekelijk gedrag…geen normen en waarden, geen enkel toegevoegde waarde voor de samenleving dan ook.
  Dit is pas schandalig.


  Maak melding

 35. Vanity, net als jij zie ik dat de rollen omgekeerd gaan worden. De derde wereldlanden zullen niet meer de arme en achtergebleven landen blijven. Europa en Amerika zijn over hun hoogtepunt heen en ik weet niet of ze dit niveau van welvaart nog kunnen vasthouden.De toekomst ligt bij de landen die tot de tweede en de derde wereldn werden gereken. En neem van me aan dat Europa en Amerika dit niet gaan pikken en ze zijn desnoods bereid om veel verder te gaan. Hun verdeel- en heerspolitiek werkt niet meer.Ze zullen oorlogen uitlokken om hun machtspositie te behouden.

  Men kon landen voorheen dom en achter houden. Maar de strijd is nog niet gestreden. In bijv. Suriname heb je nog altijd van die neo-koloniale typen die met een gebogen hoofd voor het kolonialisme zijn geboren,die door het kolonialisme zijn opgevoed en die graag het land ondergeschikt willen houden voor het kolonialisme.Ze kunnen eenmaal niet anders. Het zit in hun genen.

  Ik weet ook dat er in de VHP mensen aanwezig zijn die het niet meer pikken dat het land ondergeschikt moet zijn aan het neo-kolonialisme.Deze mensen willen dat de rijkdom aan het volk toekomt. Deze mensen kunnen rekenen op mijn sympathie.


  Maak melding

 36. Hahahhahaha Roy, je bent zeker jezelf aan het profileren he hahahaha.
  Neen hoor ik ben niet in Suriname geboren jammer genoeg.
  En weer die opschepperij over dozen naar Suriname ja dozen vol met lang over de datum artikelen zo ik gehoord heb,dat was allemaal niet nodig,laat je familie gaan werken voor de kost.Zo als ze zeggen he de meeste Surinamers zitten te wachten op een aalmoes van hun opschepperige familie in Nederland,pffff zo blijven ze LUI joh.
  Maar goed Roy,blijf maar pakketjes en geld sturen hahahahah zolang het kan he,want jij zal ook moeten bezuinigen hier hahahah tenzij jij je met criminele aktiviteiten bezig houdt hahahah.
  Ter jouwer inforfatie:Mijn familie hier in Ned.hoeven hun familie in Suriname aan niets te helpen,ze WERKEN ALLEMAAL,Thank God.


  Maak melding

 37. Donderdag 11 juli 2013 om 15:25 uur,
  (door afro afrikaan en ik ben gelukkig)
  XXXXXXXX!!!
  ……………………………………………….

  Dus mij president Bouterse we houden van je. En Gado dih nanga yu. Blessie mi brada

  Bent u soms ook zo’n aanhanger van STEVE MEYE WONDER?
  Die doet het voor SRD. 6000,- n.p.m. uit de STAATSKAS van DADA!

  En (afro afrikaan en ik ben gelukkig)!
  Deze geeft steeds zijn laatste (aalmoes) in de ‘collectebus’ van STEVE MEYE WONDER.

  Een GHANEES geboren in GHANA (AFRIKA), is volgens mij gewoon een AFRIKAAN en geen (AFRO AFRIKAAN).

  Ik zou zeggen:

  Ga heen en vermenigvuldig uw eigen collectebus om te overleven.


  Maak melding

 38. Afro Afrikaan???

  WTF is dat nu weer?

  Ken je na gaan hoe ongelofelijk dom die Paarse Paupers zijn. Een witte ijsbeer.nat water, koude sneeuw, warm vuur, Afro Afrikaan, Domme NDP’ers.


  Maak melding

 39. De Pres DDB had alleen aan zijn volk gevraagd of ze NL willen vergeven voor slaven handel in het verleden en het volk had als antwoord JA gezegd,maar pas wanneer NL aan SU vergiffenis zou vragen en dat is nog niet plaats gevonden.
  Dit wil nog niet zeggen dat het officieel zwart op wit is, maar als een podium taal gebruikt voor een test.
  Om deze VHP NL reactie krijgt de Pres DDB en het volk van SU nog meer kracht om nu 100% herstel betaling van ……Miljarden EURO te eisen van NL, dus om hun nog meer armer te maken.
  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
  Waarom moet DDB de nabestaanden van dec slachtoffers vergeven, omdat NL zelf de BRAIN van de tegen coup in 1982 was geweest en zelfs de BRAIN van de coup in 1980, dus kom de Pres DDB/SU volk niet voor de gek houden, omdat NL de echte hoofd verdachte is moet NL de nabestaanden vergeven en vergoeden.
  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
  NL is zelfs de Hoofd verdachte van de Binnenlandse Oorlog in 1987.
  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
  De VHP SU was 2 Regeer periode,s achtereenvolgend aan de macht geweest van 2000-2005 en 2005-2010 en wat hadden ze bereikt wat de grensgeschil met Guyana betreft, NIETS. In die 10 jaren moet het opgelost zijn, maar ze hebben het nog erger gemaakt.
  Nu zoekt U punten om deze PRES DDB/Regering min punten te geven
  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
  Doordat Politiek Den Haag een vijandige houding/onderdrukking op SU hadden genomen was hun helemaal niet gelukt om een hout-, goud concessies te krijgen en daarom zeggen ze dat Pres DDB aan het weggeven is, terwijl wanneer ze ook hadden gekregen dit nooit hadden gezegd.


  Maak melding

 40. Ray,
  Mijn mop staat er nog steeds!
  Wel slim van mij hè
  En de eerste afgekeurde versie heb jij er ook nog bij gedaan!
  Niet zo slim van je!
  Een beetje dom
  Ga je nu weer klikken?
  Klik…klik….klik….


  Maak melding

 41. VHP is weer de prominente woordvoerder van huize denhaag wat een stelletje gatlikkers deze mensen maken zich niet druk over de slavengeschiedenis zij horen daar niet bij ze lopen zelf te vertellen dat ze na suriname zijn gehaald om in de middenstands te werken belachelijk als deze mensen zich zelf verlagen voor dat geld van nederland
  De vhp zwijgt over de opgravingen mbt de massamoord in commewijne waarom is het omdat het blanken waren die koelies hebben afgeslacht dus huize denhaag mag niet beschaamt worden het is een stukje geschiedenis over hun eigen mensen nee zij zijn nederland dankbaar dat ze naar suriname zijn verscheept (In hun thuisland was het ook niet leuk)dus de stokslagen en vernederingen nemen ze voor lief wat een idieaalen Schandalig


  Maak melding

 42. Vrijdag 12 juli 2013 om 04:05 uur, door Radjkoemar Rajaram

  De tegenstanders van jouw president zullen dit altijd ontkennen want ze worden liever door Nederland genomen en gebruikt dan door jouw president!


  Maak melding

 43. Ik dacht toch echt dat Suriname in 1975 (zogenaamd) onafhankelijk was geworden, hoe kan Nl. dan in hoofdverdachte zijn, wat had Nl. dan nog in Su te zoeken, en wie heeft dat dan toendertijd toegestaan?, Su toch, iedereen kan weten dat Nl. een rol heeft gespeeld, hebben jullie en ik zeg uitdrukkelijk jullie, meneer R. Rajaram toen allemaal zitten slapen en niet gezien en gedaan, lekker makkelijk zelfs nu nog weer terug grijpen op die ook in mijn ogen meer dan onfrisse zaken en lopen te zeiken, word het intussen niet eens tijd dat de hand in eigen boezem word gestoken wat is nu ons aandeel in wat er “NU” aan de hand is en de dingen in juiste proportie’s te zien, je bent toch onafhankelijk, doe dan ook die koker en oogkleppen eens af, wees “reeel”.


  Maak melding

 44. Elk Kolonie heeft zich moeten los vechten uit de greep en juk van de imperialist
  In Suriname is dit process gaande
  Er vallen zeker slachtoffers omdat de imperialist zich nooit gewonnen geeft ( dat doet Nederland)
  Keer op keer worden er acties ondernomen om tegen te werken men leunt zwaar op de decembermoorden waarom heeft nl toen niet ingerepen om zogenaamd levens te redden waarom zouden zij , perslaot van rekening hebben ze jaren lang onz ruggegraat stuk gewerkt en kopot geslagen om hun belangen
  Nederland is de grootste uitbuiter en mensrechten schender leest hun geschiedenis en doen als of
  ze proberen afstand van te namen door nu de rechtvaardige uitehangen decembermoorden hier zus blablabla en de vhp joint die gedachte
  Als jullie echt rechtvaardigheid streven ga dan huis denhaag de rekening presenteren


  Maak melding

 45. Voor iedereen die te pas het verleden overal bij te moeten halen, probeer eens te visualiseren, als je over je schouder naar het verleden kijkt, kan dat maar over 1 tegelijk dus zie je het juiste beeld niet, probeer ook die andere schouder eens, als je in het heden kijkt moet je ook naar beneden kijken om te weten waar je staat. in beide gevallen krijg je ook pijn in je nek, is het niet beter meer naar voren te kijken, zonder te veel stil te staan, je wilt toch vooruit, voor diegenen die dit snappen, succes, voor de anderen beterschap


  Maak melding

 46. De mentaliteit van de hindoestaan is kosten wat het kost om aan geld te komen zonder idieaalen
  Schelden op de creool , wel die hebben een dynamiek van overleven dat niet te omschrijven is hebben de slavernij doortsaan 150 jaar na dato zijn zij nog steeds de voortrekkers
  Hindoestanen hoeven ch niet bedreigd te voelen naar andere groepen wel voor hun eigen mentalitiet
  want als het de hindostaan niet lukt om zijn drang en dorst naar geld te verwezelijken ( graaicultuur) dan is het heeft het leven geen zin (Gramaxone) Triest


  Maak melding

 47. Reeleye,
  Door deze domme ondoordachte reacties van jullie zullen sommige zwarten nooit voor uit komen.
  Suriname is zonder bloedvergieten onafhankelijk geworden dus lul niet dom. Kijk in Afrika wat die zogenaamde grote LIJDERS daar hebben achtergelaten, alleen maar ellende, achteruitgang,bouterse misleid jullie gruwelijk.


  Maak melding

 48. Nederland niet kort zichtig lopen zeuren nu
  Jullie zijn uitbuiters
  Jullie zijn slaven drijvers handelaren

  Jullie hebben volkeren uitgemoort
  Jullie hebbne volkeren mishandelt

  wat een eng volk

  Ik hebben een schoon geschiedenis


  Maak melding

 49. Reeleye en je eigen volk in Afrika ook in, want die hebben jou hebben je voorouders per slot van rekening gevangen genomen en verkocht, Kinderachtig he , precies als die reactie van jou


  Maak melding

 50. Roy,
  Brother Roy figuren als Reeleye moet je negeren.
  Laat hij naar Afrika,Zuid-Amerika kijken wat voor puinhoop incompetente dictators als bouterse hebben veroorzaakt, Kijk maar naar Venezuela miljarden tot hun beschikking en toch hebben ze niet eens een rol tiolet papier.


  Maak melding

 51. vhp zal nooit opkomen voor het volk alleen uit eigen belang.
  waar zegt vhp geen woord over marienburg maar wel over de slaven.een goede oppositie voert ook positief beleid. zoals in iederland gebeurd.alle internationale grote organisaties geven een goed woord(bv imf) heeft vhp ineens zoveel expertise en knowhow.wat het zijn de zelfde girjasing santoki die hoog van de toren blazen maar wanneer ze zelf aan de macht waren(20 jaren)geen ene moer voor het land en volk gedaan.en nu weten ze allemaal weer beter.vhp is voor de macht alleen en nimmer voor land en volk.komt gmap met reactie opbouwende reactie


  Maak melding

 52. Heb het afrika verhaal vaak gehoord uit de mond van nederlanders zo proberen ze zich vrij te praten van hun eng verleden
  zelfde strekking waarom hebben jullie creoolen meerdere vrouwen vraag een hooggeleerd nederlander….de geschiedenis leert dat er tijdens de slaven eeuwen heel wat half bloedjes rondliepen (mulatten) Waar kwamen die vandaan ok blame it on the nigger dan doen ze altijd weer zwarten zijn slecht dus is de filosofie zwarte scholen …enz
  Nederland is een klein land maar hun geschiedenis is giga misdadig blijf maar lullen jullie hebben het gedaan het is jullie smet en vloek
  ze proberen het tevergeefs een draait te geven black man is the bad man
  Hey de koelie denkt ook zo no wonder they like the dutch
  Die zwarten kunnen het alllemaal hebben ze zijn fit en sterk genoeg om mee om te gaan hun overleving drive is dynamish kom maar op dan nederland met je weg wuif kritiek en praatjes decembermoorden misschien???


  Maak melding

 53. De maat is nu vol, ik ben van mening dat Bouterse nu wel voorgoed de mond gesnoerd moet worden. Een hielenlikker blijft een hielenlikker, dus nooit te vertrouwen. Maak nimmer de fout een verslaafde landverrader te vertrouwen, deze zal altijd, zodra hij de kans ertoe krijgt keer op keer in herhaling vallen en medemensen oneer blijven aandoen. God zij met hem evenals met de verziekte religieuze Surinamers. Dit is hun verdiende loon, wel geloviger zijn dan de Paus, en hun gelovige leiders maken Gods werk af door hun onderdanen te onderdrukken en hun de les voor te schrijven ter destructie van allen die in “Hem” geloven. Surinamers moeten niet zeuren, maar men dient daar een realistische bril op te zetten ten aanzien van het leven. Geef mij maar één kans om leider te worden in Suriname en binnen no-time maak ik tesamen met mijn manschappen Gods werk af door alle gelovigen, kwaadaardig of niet, naar de Hemel te bonjouren, te vertalen als hun verdiende loon en nagekomen paradijselijke belofte door God. Weg met alle ellende, en alle bijbelsoorten zullen op de brandstapel terechtkomen, dus weg met de vloek die al eeuwenlang over Suriname en haar bevolking heerst. Kijk naar de zogenaamde heilige landen die momenteel zwaar worden gestraft door God en Allah, ook Suriname komt eens aan de beurt of men het daar geloven wilt of niet. In het buitenland heeft de Surinamer als reputatie… idioten die het godsgeloof aanhangen van de moordenaars en onderdrukkers van hun voorouders, dus lui die nimmer serieus te nemen en schandeloos zijn; achterlijke inboorling die feitelijk nog in hun denken in de middeleeuwen leven, maar zich verhullen in een twintigste eeuwse jas en dat gaat nooit samen. Dus barbaren met een zeer laag IQ, want wie zijn vijand lief heeft is een primitieveling die ter bescherming van het jonge grut, afgeslacht mag worden zoals het overwoekerend gras dat schade aanricht aan jonge gewassen. Eén ding kan ik Bouterse en meerdere Surinaamse leiders nageven, ze handelen volgens de richtlijnen van hun God en kerk, wat voor mij toch enigszins opluchting brengt.

  django


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.