Ronni Benschop waarnemend bevelhebber Surinaams leger

9

PARAMARIBO, 10 jul – Ronni Benschop neemt waar als bevelhebber van het Nationaal Leger, NL. Dit zegt president Desiré Bouterse. Benschop is momenteel chef-staf van het leger. Bouterse zegt in een radio-interview dat bevelhebber Hedwig Gilaard node vervangen moest worden.

Er was geen keus. Gilaard, eerste keus van het staatshoofd in 2011, is ervaren als een ‘goed militair’. “Maar er zijn zaken die naar mijn bevindingen anders aangepakt moesten worden. Daarom was deze reshuffeling nodig, in het belang van het land en van het korps “, zegt Bouterse. Wat voor verandering het ‘korps’ zal ondergaan, is uiteraard diep staatsgeheim. Het staatshoofd toog zelf naar de hoofdkazerne van het leger om de manschappen op de hoogte te stellen.

Opmerkelijk in het interview is dat Bouterse toegeeft dat het leger kampt met ‘enorme achterstanden.’ De vraag is wel of alleen de bevelhebber daar aansprakelijk voor gesteld mag worden. En dan nog een bevelhebber die nauwelijks twee jaar mocht aanzitten. In dit opzicht is er weinig veranderd in vergelijking met de voorgangers. Net als nu , werden ook toen de meest strategische besluiten over het leger buiten het ‘korps’ om genomen.

9 REACTIES

 1. De nieuwe bevelhebber,hand picked door “I know my job”.
  Gaat het hier om een echte officier, of hebben wij
  wederom te maken met een revo-officier?
  U weet wel een korporaal buschauffeur, maar o zoo
  loyaal, dus tot officier gebombardeerd!


  Maak melding

 2. Sooooo let the fun begin, eindelijk heeft Desi Bouterse weer controle over het leger. Want wie is deze president zonder de backing van oude bajonneten en oude tanks nietwaar?


  Maak melding

 3. Ik vind het niet erg als mensen vervangen worden, wat ik jammer vind is dat DDB niet in de DNA geen verantwoording afleg aan de DNA-leden en het volk de juiste informatie krijgt.

  Wat treurig is om een voorbeeld te geven is dat Abramphie ex-minister van OW nu thuis zit een vette salaris maandelijke blijft ontvangen. Als men kijk wat deze man achter laat op het ministerie en hij niet vervolgd word, zegt veel over DDB.

  Zo ook met talrijke luitjes die vervangen zijn. Geen van hen geven uitleg aan het volk in de media. Hoe zou dat komen? Als ze dat doen zijn ze hun dikke salaris die is blijven ontvangen, kwijt.

  Vreselijk dat zulke zaken plaats vinden, maar dat heb je als je met DDB te maken heb en je in het belang voor het land wil werken. Je bent verzekerd van je salaris, ook als je vroeg tijdig bedankt wordt voor “uitmuntende werkzaamheden”. Je bent verzekerd van eervol ontslag.

  Het verstandige of arme volk en zij die zien wat er geleverd is, oa bij het ministerie van OW weten wel beter als er een sibie boesie is en zij in het wassende hoge water alles, huis en haard, wat zij zo moeizaam hebben opgebouwd vele tientallen jaren in enkele dagen vernietigd zien worden door het water.

  Door de salarissen aan deze personen te blijven betalen, snoert hij hen de mond. Treurig! Vreselijk om je ziel en zaligheid aan de duivel te verkopen voor een bordje linzensoep. Zulke mensen hebben nooit meer het recht van spreken en zeker niet over DDB.


  Maak melding

 4. Uitspraken van DDB als lid van de oppositie:
  “Mi sabi a leger moro minister Fernand. Sang a man sabi!”

  “Fosi a wachtcommandant draag a wakti over, mi habi wang copie vo a sterkte fu a leger.”

  Als DDB over al deze wijsheden beschikt, waarom kampt het leger dan nog met achterstanden? DDB heeft Gillaard opgeofferd uit vrees voor een coup vanuit het kamp van de jonge legerofficieren uit Breda. Dat is dat ding!


  Maak melding

 5. hopelijk komt de opvolger uit dezelfde bevolkingsgroep als al zijn voorgangers. dan pas is het goed. Stel je voor, een chinees of hindoestaan als bevelhebber. Wat zullen in Sesamstraat wel niet denken!


  Maak melding

 6. Bouterse heeft gehandeld ‘in het landsbelang’

  Bouterse heeft NOG NOOIT iets in het belang van Suriname gedaan: alleen zijn eigen belang telt


  Maak melding

 7. Suriname heeft niet eens een leger nodig. Daar waar het leger nodig was, de Guyanezen uit het ingepikte deel van Nickerie uitzetten, daar gaf het leger niet thuis. Wat heb je dan nog aan een leger? De buurlanden voeren geen oorlog en ramphulpverlening is zelden notot nooit nodig.

  Maar wacht eens, zou het kunnen dat iemand bang is gearresteerd te worden en dus een sterke macht die hem goedgezind is, nodig heeft om arrestatie te voorkomen? En politieke tegenstanders te intimideren en te dreigen?


  Maak melding

 8. Of waren de Coupe, decembermoorden, Suri Drugskartel, Amnestiewer, CTU in het landsbelang?

  In plaats dat deze duivelse crimineel achter slot en grendel zit, is hij GVD president van Suriname….

  I rest my case


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.