D66 Amsterdam Zuidoost kiest voor Roy Ristie

14

D66 Amsterdam Zuidoost heeft Roy Ristie met grote meerderheid gekozen tot haar lijsttrekker voor de komende verkiezing in maart 2014. Ristie staat bekend als een succesvolle participatiemakelaar. Inmiddels heeft hij in de afgelopen 3 jaar politieke ervaring opgedaan als raadslid in het meest kleurrijke deel van Nederland.

In het stadsdeel Amsterdam Zuidoost met ruim 80.000 inwoners van meer dan 145 nationaliteiten ( bron: dienst DPG, 2010) heeft deze markante Surinamer zich eerder verdienstelijk gemaakt als coördinator bewonersparticipatie. Ristie vervulde hiermee een actieve rol bij de grootschalige vernieuwing van de Bijlmermeer. Een bruggenbouwer die goed in staat is om ingewikkelde processen een positieve boost te geven.

In 2014 worden de Amsterdamse stadsdeelraden omgevormd tot bestuurscommissies. Daarmee verandert het één en ander ten aanzien van de directe bevoegdheden. Ristie: “juist nu zie ik kansen om lokaal het verschil te maken door mijn grote ervaring met burgerparticipatie. Mensen zijn het sociaal kapitaal. Juist in een tijd van financiële krapte is de inzet van sociaal kapitaal een vereiste. En dat kapitaal is de kleurrijke dynamiek waarover Zuidoost beschikt. Wie weet er beter wat er moet en kan gebeuren dan de mensen waarover het gaat?! Zuidoost is een walhalla als het gaat om mensen die kennis en ervaring hebben met zelfredzaamheid. Je hoeft het alleen maar eruit te halen en niét het tegenovergestelde te voeden zoals dat in de afgelopen decennia door een verouderde politieke opvatting is gebeurd. Ik grijp deze uitdaging dan ook graag aan om namens D66 leiding te geven aan een proces in een stadsdeel dat ik een frisse nieuwe wind gun.”

14 REACTIES

 1. Mooi meneer risty, maar ga je ook wat doen aan het toenemende tienermoeders vooral onder de afrikaanse en creoolse bevolkingsgroep. Gaat u ook wat doen aan de slenterende hangjongeren, gaat u ook wat doen aan de toenemende onderhuur dat wordt gedaan in zuidoost. Het is een plaag ,vooral onder de afrikaanse bevolkings groep. Dit is maar een aantal voorbeelden en dan niet te spreken over het toenemende criminaliteit in zuidoost. Dit is de realiteit in zuidoost en de politie is zelfs bang om in bepaalde wijken te komen. Nogmaals maken velen dagelijks mee endurven niets te zeggen , dus meneer risty als dit kan bewerkstelligen dan zeg ik go for risty


  Maak melding

 2. Sorry hoor,maar we krijgen gehide Tarra Oedraysing Varma toestanden.Tarra wilde/moest veel doen voor Suries en joe no go mang. En deze set is/wordt gedaan om de Su stemmers te trekken. Roy en jij weet dondersgoed wat er met Emile Esajas is gebeurd als lid-DGB van deze zelfde D66 in Zd-Oost,want als Suries op jou gestemd hebben willen ze letterlijk alles van je hebben. En dit heeft Esajas de kop gekost.Suries(velen) zijn lui en willen niet zelf iets voor zichzelf dingen doen. Ze wachten/eisen dat liever van anderen die vaak dan aan handen en voeten gebonden ziijn,maar omdat ze op je zou hebben gestemd moet alles met een vingertip van mekaar komen/zijn. En je zou niet in je eentje steeds weer koprobitjeshows zonder een thema kunnen bekostigen/betalen. Overigens geven ze je ooknog schande als bij de loop/show iets aan hen gevraagd wordt. De Suries weten vaak niet,waarvoo/waarom ze lopen maar ding de na statie. Any way Roy je bent gewaarschuwd.


  Maak melding

 3. MR RISTIE, mie lobi brada, wees voorzichtig en DAADKRACHTIG, want ala pier tiefie a no lafoe,u bent een sterke kerel en heb veel bewezen, maar voor je een besluit neem kom en praat met je zij die jou daar hebben gezet, zet ons niet aan een kant wanneer alles van je rond is, weet je woorden te kiezen en neem het geen je mee krijg van de gene die jou daar heeft gezet ter harte en neem het ook daadwerkelijk mee als huiswerk, NO MIK OENG FISIE FADONG, KRAKTIE EN GADO BLESIE MIE DE WIENSIE JOE


  Maak melding

 4. MR RISTIE, nog wat, het zal niet makkelijk zijn waar aan u begint, maar omdat u een capabele man bent met STEVIGE BALEN ben en weet ik zeker dat u het ver zal schoppen in de politiek, MAAAAAAAAAAAAAAAR u moet ook weten dat politiek een heel vies en smerig spel is of trouwens dat zal u wel gemerkt hebben, een voorstel van mijn zijde is “”BELOOF NIETS””, want als je je belofte niet kan na komen BEN JE NOOIT GOED GEWEEST of HEB JE NOOIT IETS GEDAAN al heb je goede dingen gedaan, loop zuid oost binnen en luister naar de mensen wat ze te vertellen hebben en neem het ter harte, als u aan de onder onderhandelen omtrent ZUID OOST denk aan de mensen, probeer het geen ze jou verteld hebben mee te nemen in die onderhandelingen, “”VERGEET NIET WAARVOOR EN VOOR WIOE JE DAAR ZIT”” SOSO LOBI


  Maak melding

 5. Ik wens Roy Risty veel succes toe. En Kolibri, Roy Risty moet niets doen aan kindermoeders dat moeten ouders doen. Of je nu in een vergeten getto loopt in de VS of in poti Bijlmer, altijd zie je jonge zwarte meisje lopen met kinderen. Fa dat kan? Een-ouder gezinnen, vaders die overal een watertje willen slaan en vrouwen die nooit hebben meegemaakt hoe een goede relatie voelt. Die blaka gron produceert daarom alleen maar criminele hangjongeren, kindermoeders en junkies. Daar kan Roy niets aan doen, daar moeten WIJ zelf iets aan doen. Blaka mans moeten terug naar kinderen die ze op de wereld hebben gezet, terug naar de vrouwen die de kinderen hebben gebaard en zwoegen op die vruchtbare heilige blaka gron die thuis heet.


  Maak melding

 6. Masra e , ik ben het ook eens met je. En ja het ligd ok aan de ouders en ik hoop dat risty hierbij een goed gebaar kan maken naar hun richting. Maar inieder geval ben toch blij dat je begrijpt wat ik bedoel.


  Maak melding

 7. Srika heeft hierover een dubbel gevoel.

  Blij dat een Surined ergens in Nederland de politieke kar bij de aankomende gemeenteraad verkiezingen, in 2014, mag trekken.

  Twijfelend, omdat Srika alweer een vorm van etno-marketing ontdekt, die uiteindelijk geen politieke verlichting zal brengen voor de doelgroep,die deze politieke partij probeert aan te trekken om te gaan stemmen.De PvdA-Rotterdam is een duidelijke voorbeeld geweest van waar etno-marketing gewerkt heeft voor de partij, maar niet voor de gebruikte doelgroep.

  In Rotterdam zal Srika proberen alle (Surined) kandidaten van de politieke partijen te prikkelen op de voorgrond te treden en met de bewuste burgers debatten aan te gaan, t.a.v. hun eigen kijk op de ontwikkeling van Rotterdam en de ontwikkeling van/binnen de beoogde doelgroep(stemmers) in het bijzonder.Uiteindelijk moet er een actieve en kritische politieke / ontwikkelingsplatform ontstaan van en door Surineds, die als aanspreekpunt voor alle Surineds(en anderen)moet dienen en die hun eigen politieke leiders kunnen aanspreken op hun politiek gedrag.

  Misschien kan hieruit een nieuw paradigma binnen de politieke benadering van Rotterdam ontstaan. Surineds leven sociaal/politiek te versnipperd en ziet Srika dat na de verkiezingen de gekozen kandidaten zich niet meer laten zien, tot er weer een verkiezing nadert.

  Uiteindelijk moet er een landelijke platform van bewuste Surineds( in de politiek) moeten ontstaan, met een goede draagvlak dwars door alle politieke partijen.En pas dan zullen wij als Surineds in Nederland van betekenis zijn.

  Heer Roy Ristie, u bent nu aan zet in Amsterdam.
  Srika


  Maak melding

 8. Aan de topic leden:

  Heb niks aan toe te voegen!! Kritische reacties met `n positieve en krachtige noot op `t end! Mooi mang!! Eendracht maakt macht!!!!


  Maak melding

 9. Ik vind D’66 een saboteerpartij. Het is steeds deze partij geweest die altijd een linkse coalitie heeft weten te saboteren, soms geholpen door Groen Waardeloos Links.

  Ik zou geen enkele Surined aanraden te stemmen op D’66 alleen omdat een Surined daar de kar gaat trekken. Hij had verstandig moeten zijn en lid moeten worden van de SP.

  De SP is nu wat de PvdA vroeger was. De PvdA is nu wat het CDA vroeger was.
  Ik vind noch PvdA, noch D’66 noch Groen Links betrouwbaar. Groen links kan je beter links laten liggen, de PvdA is nu de Partij van de Autochtonen en D’66 is nooit wat anders geweest dan Deceptie sinds 1966. VVD is bloedzuigende kapitalisten en CDA is in verwarring.
  SGP is de Bin Laden Partij van Nederland.
  SP en Dierenpartij zijn voorlopig mijn serieuze alternatieven.


  Maak melding

 10. Roy ristie is voor gedragen omdat mensen vertrouwen in hem hebben zijn partij leden hebben hem gekozen omdat hij iets voor Zuid-oost kan betekenen. en voor de suri die denken dat hij all1 hun belangen zal vervullen er woont meer in zuid-oost. ik heb voor me eigen wel 1 belang het behoud van Kwaku festival in zuid-oost niet naar Almere of waar dan ook gewoon lekker in zuid-oost waar het al die jaren gehouden is.


  Maak melding

 11. Mijn grote vraag is of er uberhaupt Surinamers lid zijn van D66. Dus vooraf denken dat meneer Ristie is gekozen door Surinamers of daar is gezet voor het trekken van Surinaamse kiezers, is wat mij betreft niet op z’n plaats. De kracht zit er in dat meneer Ristie blijkbaar is gekozen door leden die in hem het vertrouwen hebben. Ongeacht het feit dat hij uit Suriname komt. De man is waarschijnlijk gekozen op zijn capaciteiten. En niet op zijn kleur. Dus laten we hem allemaal ondersteunen in plaats van neerhalen. een goed begin is het halve werk. En als ik de google resultaten van meneer Ristie lees, dan gaat hij voor fundamentele oplossingen in plaats van lapmiddelen. Ongeacht waar je vandaan komt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.