Guyana wint Hindoestaans ‘Doksa’ contest op Milan

14

Afgelopen weekend werd tijdens het Hindoestaanse Milan festival in het Zuiderpark voor het eerst een Hindoestaanse kookwedstrijd georganiseerd. Koks uit Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht waren uitgenodigd om het populairste Surinaams Hindoestaanse gerecht te bereiden, namelijk curry eend of te wel massala doks.

De winnaar van het grote stedencontest op zaterdag nam het zondag op tegen koks uit andere landen van Hindoestaanse diaspora zoals India, Trinidad, Suriname en Guyana. Bij de grote steden won Rotterdam het contest op zaterdag en de uiteindelijk landen winnaar werd Guyana.

PvdA gemeenteraadslid Ramnewash is zeer enthousiast over dit inititiatief dat al jaren in Suriname een traditie is. Hij stelt voor om volgend jaar voorrondes te organiseren in de grote steden. “Koken is helemaal hip, misschien dat het ook meer Surinaamse mannen motiveert actiever te worden in de keuken” aldus Ramnewash.

doksa1

doksa2

- Advertentie -

14 REACTIES

 1. En die Guyanese baiwa’s hebben stiekum gebruik gemaakt van Nickerie handmade masala.
  Niet eerlijk mang!

 2. Vlees is moord. Lekker? Probeer maar rauw te eten. Hoeveel kruiden heb je nodig om vlees te laten smaken.
  Eiwitten? zit ook meer dan genoeg in soja, bonen, ertwen, noten en kaas.

 3. Doksa met lekkere aloe-,daal,rotie…..kouseband en aardappel……hmmmmmmmmm….jammie,jammie…..en Pittige manja tjatnie….heerlijk !!~!

 4. HEEERRRRLIIJK……DOKSA met veel masala sauce..en met een beetje djiera erbij……gewoon om van te Watertanden!!!Smakelijk!

 5. Mooi mang en ik hoop dat deze contesten vaker worden gehouden en vooral dat het smakelijk blijft. By the way mensen let wel vooral ook op je gezondheid!
  Teveel doksa is ook jiet goed, succes.

 6. vlees is lekker. Maar ik hoef het niet elke dag. Vegetarisch eten is ook lekker. Daal, bhaat, bhadjie, mmmm!

 7. ik maak ook doksa. lekker buiten op een tjoela. zoo puur en zo lekker. met amsoi. en met je handen eten. Ik slacht zelf die doksa. en maak schoon en eet hem op.

 8. Sranang Hindoestanie kon vergitie ding culturu fu bori Doksa!! Bakra kruiden ding e jusu!!

 9. Beste Kolibrie,

  In het oude India was het de gewoonte dat wanneer iemand vlees wilde eten en een dier moest slachten, hij plechtig aan het dier moest beloven: in dit leven slacht ik jou en daarmee geef ik jou het recht mij in een volgend leven te slachten.

  Het zou best eens kunnen dat jij in een volgend leven door een beest als Idi Amin wordt geslacht en opgepeuzeld. Je vraagt er zelf om.

  Het Hindoeisme, de Sanatan Dharma, leert dat elk wezen heilig is en bescherming moet genieten en zeker niet gedood moet worden voor consumptie. Helaas houden vele leden van onze gemeenschap zich hier niet aan. Jammer, jammer en nog eens jammer.

 10. beste bharat je heb helemaal gelijk je bent allen de grootste beest vergeten de nederlandese staat in naam der koning deze laat geen bot over en dan de belofte niemand komt levend van deze wereld af dat is een

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.