‘Bouterse meest geliefd bij christenen en Inheemsen’

70

PARAMARIBO, 8 jul – Het grootste deel van de aanhang van President Desiré Bouterse moet onder christenen worden gezocht. Dit stelt de Van der Bilt universiteit in de Verenigde Staten van Amerika. Uit een opiniepeiling blijkt dat vooral christenen Bouterse wel zien zitten als president. De minste aanhang is er onder moslims en hindoes.

Tijdens de peiling is niet gevraagd of mensen Bouterse wel mogen. Gevraagd werd of mensen vertrouwen hebben in de president. De vraag is dus algemeen gehouden, omdat het ‘niet zo zeer over de persoon Bouterse’ ging. Zeven van de tien ondervraagden zeggen wel vertrouwen te hebben in het staatshoofd. “Christenen vertouwen hem meer dan moslims en hindoes. De inheemsen vertrouwen hem het meest en de Marrons het minst”, aldus de onderzoekers.

De peiling, America’s Barometer 2012,is samen met de Anton de Kom Universiteit van Suriname uitgevoerd en maakt deel uit van een serie in zes en twintig landen in de regio. De Surinaamse versie heet The Political Culture of Democracy in Suriname and in the America’s 2012. Volgens de Ware Tijd is ook onderzoek gedaan naar discriminatie en etniciteit. Ook is tijdens de peiling gevraagd wat burgers ervaren als hun grootste probleem in de samenleving.

70 REACTIES

 1. Christenen die vertrouwen hebben in een meedogenloze massamoordenaar,drugs criminele dictator hmmmm,Zegt meer over de Christenen in Suriname, als de christenen in Duitsland hun vertrouwen hadden uitgesproken over Hitler dan was het een groot probleem.


  Maak melding

 2. uit het AD van vandaag:

  De veiling van het luxueuze Parijse wagenpark van Teodorín Obiang Nguema, een zoon van een Afrikaanse dictator, heeft maandag in de Franse hoofdstad 2,8 miljoen euro opgeleverd.

  De veiling was in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar het witwassen van geld door Teodorín, zoon van het langst regerende staatshoofd van Afrika, president Teodoro Obiang Nguema van het olierijke Equatoriaal-Guinea. Die heeft het land sinds 1979 in zijn greep.


  Maak melding

 3. Christenen die vertrouwen hebben in een meedogenloze massamoordenaar,drugscriminele dictator hmmmm, dit zegt meer over de christenen in Suriname, Als de Christenen in duitsland hun vertrouwen hadden uitgesproken over Hitler dan was er een groot probleem.


  Maak melding

 4. Volgens mij is alleen de sekte van steve Wonder Meye voor Bout.Of die tot de christenen behoren,kan worden betwijfeld.De echte christenen zijn niet voor Bout.Denk maar aan de Choennie’s en de Bekkers.


  Maak melding

 5. Volgens een onafhankelijke instelling heeft onderzoek uitgewezen dat ALLE bewoners van de septic tanks de wolf koesteren. Om hun loyaliteit te tonen gaan ze na gratis voedertijd allemaal in paars gekleed de straat op in de nachtelijke uren.


  Maak melding

 6. Ik had niet anders verwacht van die uitslag, bouterse is en blijft de sterke man van suriname.dit moet duidelijk zijn voor front en die redimusus.
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa vetie gie srang.wij naderen het jaar 20!5 en dan zullen wij zien wie wat heeft gedaan voor dit volk de afgelopen vier jaar ,in vergelijk met santhoki front de afgelopen 15 jaar.


  Maak melding

 7. De VERRADERLIJKE ONBETROUWBARE SCHAAMTELOZE WAARDELOZE BITTERE CASSAVEKWEKER weet niet dat vrouwen, intellectuelen, marron,hindoes en moslims een grote groep van de Surinaamse gemeenschap vormen.


  Maak melding

 8. @pero, je reageert op emoties dus zul je dingen schrijven die helemaal NIET kloppen.

  =Als het gaat om regeerperiode heeft de Front geen 15 jaar geregeerd, dus doe je huiswerk beter en wees eerlijk naar je zelf toe om precies aan te geven wat mis is gegaan.

  -Bouterse is een sterke man voor jou als persoon, maar NIET voor een ieder.

  =Die domme massa’s mag best wel weer voor de NDP gaan stemmen, en ze mogen weer winnen.
  Een ding weet ik zeker en dat is het feit dat deze regering heel veel SCHULD zal achterlaten voor het volk en dat de volgende regering WEER niets kan betekenen voor land en volk wat al eerder is gebeurd.

  -Dat boutere en Brunswijk vechten om de verkiezingen weer te winnen zegt iets over hun veiligheid dat ze NIET opgepakt willen worden. Er wordt gewoon misbruikt gemaakt van die mensen massa’s.


  Maak melding

 9. In het artikel mis ik wel de zinsnede dat intelectuelen niet dwepen met Bouterse! Mogen we hieruit concluderen dat bij gebruik van je common sense, je president de president voor geen cent zou vertrouwen!!!!! M.a.w………..Het is dus duidelijk, hij heeft inderdaad de ondersteuning van de domme massa.


  Maak melding

 10. ik vraag mij af,wat de komende tijd zal brengen,indien deze pres. wederom gekozen wordt voor het land sme..

  laat ik niet hopen,dat hij ooit terug komt als lijder v/h land.

  dit is totale vernedering afgang v/h volk die dit gewilt heeft..

  we zijn de afgelopen drie jaar geen milimeter vooruit gekomen,ondanks alle loons verhogingen beloftes..

  als wie dan ook de kans krijgt om het land te verlaten,zal die persoon niet arzelen dit te doen..


  Maak melding

 11. Is een peiling van generlei waarde, nul komma nul. Wijlen Fidela van Argentinië scheen ook zo populair te zijn geweest.
  Die verzonnen populariteit heeft hem niet kunnen behoeden voor de dood achter de tralies.
  Dat zal ook het lot worden van maffia baas DD Bouterse, wat er ook gebeurt hij zal zijn levenslange gevangenzetting niet kunnen ontlopen.
  We en ons land zijn beteraf zonder deze vloek DD Bouterse.


  Maak melding

 12. In Nederland heb je een professor Stapel die allerlei rapporten met de vreemdste conclusies uitbracht. Blijkt dat hij al die rapporten had vervalst en dat de juiste conclusie was dat er geen moer van al zijn onderzoeken klopten. Hij krijgt een “gevangenisstraf” van maar 240 werkuren. Volgens mij is deze Stapelgekke professor ingehuurd voor het uitbrengen van dit rapport.


  Maak melding

 13. wij chinezen love desi bouta ,i love the men.我爱德西 2015 is hij terug…
  i love su woon en werk,,,, allen maar diaree baja…..


  Maak melding

 14. Rooms-Katholieken hebben nog steeds vertrouwen in de pastoors,die kinderverkrachters en moordenaars. pfffff

  Gelukkig is deze peiling gehouden door de VS hahahaha,anders was het weer bal hier.
  GMAP en de andere groene-bledders zouden gaan denken dat het weer zo een stunt was van DDB.


  Maak melding

 15. Hindoestanen stemmen op rasitsche gronden dat zijn ze dat is de VHP voor de koelies het gedrag verbaasd niet
  Een groep die zich giganties verrijkt door staatsmidelen
  15 jaar front heeft de koelie goed gedaan dmv duistere oa massa drugs handel VHP facilliteert dat ,en Nederland houd ze voor lief het is overduidelijk dat de kolies veel geld bezitten
  De top van de VHP moet aan geven hoe dat komt, al die geqweldige econmen in de VHP makkelijk reken som voor al die geweldige rekenaars en meneer de fiscus
  Hoe kan die groep over zoveel financiele midelen beschikken dat ze hectaren vol met autos stoppen en op erven cambios (prive banken) op na houden zonder het te verandwoorden levert het land niks op geeft ook een verkeert signaal aan de jeugd dat is de VHP
  Tegenwoordig is het diaspora, al de koelies die door de vhp zijn aangezet om naar nl te vertrekken onder het mom dat ze verkracht zouden worden door anders rassen na de onafhankelijkheid Fictieve leugen gaat om de WW en geld die in nl te halen viel kort weg rassen haat in het zadel houden om zich te verijken Komt VHp weer aan de macht wordt het weer het zelde rooven voor hun soort Paisa ja menneer santhoki


  Maak melding

 16. de Christenen hebben wel eens vaker in de geschiedenis de plank volledig misgeslagen.

  Altijd conclusies van een onderzoek in twijfel nemen als de achterliggende data niet bekend is. Manipulatie ten gunste vd opdrachtgever? Wie zal het zeggen


  Maak melding

 17. @Reeleye, Wat Bouterse aan hun weggeeft op dit moment is niks vergeleken in wat ze in 15 jaar tijdens nieuw front regering hebben vergaard.
  En waarom treft Bouterse geen maatregel tegen deze wantoestanden dan? hij is toch de baas op dit moment ?
  NPS beheerde jaren Domeinkantoor toch hebben zoveel afro Surinamers geen eigen perceel, Nu is ROGB in handen van de NDP ook weer hetzelfde liedje…weet je waarom !! Jullie laten je door de Hindoestanen voor een appeltje en een eitje omkopen. Jullie denken verder niet aan de toekomst van de Afro Surinaamse kinderen, omdat jullie zoiezo geen verantwoordelijkheid besef hebben.. Kijk maar naar de vele eenouder gezinnen onder Afro Surinamers…dat is jullie grote probleem. Jullie achterlijkheid en racisme tegen jullie eigen Marron broeders is ook een van de oorzaak van jullie ondergang.. het komt nooit meer goed met jullie


  Maak melding

 18. Reeleye, dit soort woorden, doet mij denken aan een oostenrijks mannetje met een snorretje, en had toen betrekking op de Joden, in mijn ogen ben je net zo’n racist, om te kotsen


  Maak melding

 19. @ Reeleye
  Door te studeren en niet stil te staan in het leven (stilstaan is achteruit gaan)kan jij ook een goed leven hebben ….
  de joden zijn de kapitaal krachtigen onder de blanken en de hindoestanden onder de zwarten.
  Als jij niet veel meer uitgeeft dan dat je verdient kan je wat geld sparen, hiervoor hoef je niet gestudeerd te hebben.
  Maar tja, als jij op grote voet wilt leven ondanks dat je maatje 30 hebt dan moet je niet klagen..If joe ai bigie morro joe bere dang jo pina lik wang alatta.

  Elk mens heeft het recht om zijn of haar geluk ergens anders te zoeken, jij dus ook. Respecteer de keus van een ander hoe moeilijk het voor jou is, met afgunst bereik je niets..

  Elk mens is een racist, jij dus ook.


  Maak melding

 20. Goed voorbeeld doet goed volgen….

  Het ministerie van Regionale Ontwikkeling is bezig regels vast te stellen voor het reisgedrag van granmans. Stamhoofden die het vliegtuig als taxi beschouwen en zonder afroep van de overheid naar Paramaribo afreizen zullen hierdoor worden gekortwiekt.

  De reislust van deze gezagsdragers heeft ooit erin geresulteerd dat de kas van het commissariaat Sipaliwini leeg was. “Het is duur voor ons als de stamhoofden in Paramaribo verblijven. Het drukt zwaar op het budget. Als de granmans naar de stad komen, willen ze niet meer terug”, zegt minister Stanley Betterson.

  Als de stamhoofden met een chartervliegtuig naar Paramaribo gaan, kost het de overheid al gauw SRD 6.000. Van Kwamalasamutu naar Paramaribo kost dat zelfs SRD 12.000. De verblijfkosten voor de granman bedragen minimaal veertig euro per dag, exclusief voeding en transport. Meestal heeft de granman zijn gevolg bij zich dat bestaat uit zijn echtgenote, basya, secretaris en hoofdkapitein.

  Opperhoofd Belfon Aboikoni van de Saramaccaners is onlangs bijkans zes maanden in Paramaribo gebleven. Naar eigen zeggen voor regelen van zaken voor zijn achterban die in de stad verblijft. Verder stelt Aboikoni dat hij niet verplicht is in zijn residentie te verblijven en dat hij “dezelfde rechten heeft als een assembleelid”.

  Je valt van de ene verbazing in de andere in Suriname…..


  Maak melding

 21. In toeristsche folders, brochures en ander reclamemateriaal, wordt Suriname aangeprezen als een melting pot waar de verschillende rassen en geloven broederlijk en vreedzaam naast elkaar bestaan, als voorbeeld wordt gesteld, dat de moskee en de synagoge naast elkaar en de kathedraal op steenworp afstand van elkaar staan.In het begin toen ik weer na lange tijd weer in Suriname zo’n 20 jaar geleden kwam, wilde ik dat nog wel geloven, maar het is er in de jaren niet beter op geworden, helaas, wie en wat de oorzaak daar van is laat ik helemaal in het midden, maar ik weet wel dat er veel kortzichtigheid in het spel is, en de hand in eigen boezem steken is er helaas weinig bij. Het zal heel lastig worden om de neuzen de zelfde richting in te krijgen, om het land op een positieve manier te ontwikkelen, daar heb je in ieder geval wel verstandige en integere mensen zaan de top voor nodig, en die mis ik nu.


  Maak melding

 22. Ik hecht weinig waarde dit onderzoek.Ik weet dat veel meer Hindoestanen op de NDP stemmen dan uit het onderzoek naar naar voren komt.


  Maak melding

 23. Soort zoekt soort. De president van Equatoriaal-Guinea

  En aan deze plaatboef heeft Bouterse de hoogste onderscheiding van Suriname gegeven:

  De veiling van het luxueuze Parijse wagenpark van Teodorín Obiang Nguema, een zoon van een Afrikaanse dictator, heeft maandag in de Franse hoofdstad 2,8 miljoen euro opgeleverd.
  De veiling was in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar het witwassen van geld door Teodorín, zoon van het langst regerende staatshoofd van Afrika, president Teodoro Obiang Nguema van het olierijke Equatoriaal-Guinea. Die heeft het land sinds 1979 in zijn greep.

  De negen auto’s van merken als Bugatti, Ferrari en Maserati, werden in september 2011 door de Franse justitie in beslag genomen, bij de vervolging van Teodorín wegens frauduleuze praktijken met overheidsgeld en witwasserij. De voortvluchtige Teodorín weerspreekt alle beschuldigingen.

  Welk geld van de staat en welk geld van de president is, blijkt in Equatoriaal-Guinea overigens moeilijk te achterhalen.
  Lees ook


  Maak melding

 24. Geen nieuws voor Plato. Sinds Bouterse zich dmv Pastor Steve Meye heeft ‘bekeerd’ is hij met open armen ontvangen in verschillende christelijke sekten in Suriname. Door de ‘vergeving’ die Bouterse heeft ontvangen, is hij a.h.w. vrij van zonden en zijn zijn misdaden vergeven. Deze hypocriete christenen hebben lak aan de nabestaanden en lak aan de rechterlijke macht. GMAP heeft een prima vergelijking gemaakt met de christenen uit de II WO die collaboreerden met de Nazi’s.


  Maak melding

 25. “Gevraagd werd of mensen vertrouwen hebben in de president.”

  Het antwoord was volmondig ja!

  Op de vraag waarom de mensen vertrouwen hebben
  in de president. Was het antwoord unaniem,
  omdat hij in 3 jaren 450 van de 18000 woningen
  heeft gebouwd.


  Maak melding

 26. Logisch dat de christenen voor hem gaan !
  Lijfspreuk is toch ook waarden en normen.
  En onze president is een echte kruisvaarder ( stagaires).
  Hij is ontzettend vergevingsgezind. Dus even handjes met wijwater wassen en je zonden zijn weg!
  Tevens heeft onze president een rechtstreekse adsl verbinding met god. Want dat was door een bisschop gemeld.
  Dus wat hij in China doet?
  Wat voor geloof hebben ze daar eigelijk of heeft de little chowmin daar geen rekening meegehouden?


  Maak melding

 27. Hans,ik denk dat voor jou in de tropen een 1/2 jogo Parbo bier voldoende is om wartaal uit te kraaien(hik).Als je nuchter bent mag je wederom reageren.


  Maak melding

 28. De inheemsen zijn christenen geworden voor een paar kralen en spiegels. Basja bobo neemt hun land van ze af en laat het rampaneren door lonnie, chinezen en canadezen voor nog meer spiegels, kralen, een pangnie en een pond batjaw. En ze zijn dankbaar.


  Maak melding

 29. Christenen in Suriname zijn vnl. Van Afrikaanse afkomst. De conclusie van dit onderzoek geeft een verkeerde invalshoek. Het zijn vnl. de mensen met als is het maar een druppel afrikaans bloed die op de moordenaar stemmen. Daarom is de NPS ook leeg gelopen. Alle die hard rascisten van afrikaanse origine zitten nu bij de moodenaar. Hun christen zijn is ondergeschikt aan hun afrikaan zijn. Suriname heeft 38 jaar na de onafhankelijkheid te maken met het meest rascistische kabinet ooit. Racisme tegen hindoestanen wel te verstaan. Ondanks de 25000 hindoestaanse oliedomme moslims die op die partij gestemd hebben. Parmessar en Pahlad worden geprostitueerd tegen hun eigen beter weten in. In dit kabinet is de NPK 3 aan de macht die op 25 maart 1980 de gefraudeerde verkiezingen zouden winnen. Alleen is het nu niet de NPS maar de NDP die de dienst uitmaakt. Surinamers opgelet: de NDP / Bouterse is uw vredevol land aan het verslinden….een spel dat hij al menigmaal succesvol heeft gespeeld.


  Maak melding

 30. meeste criminelen in de cellenhuizen zijn christen.dit is cijfermatig aabtoonbaar.de aanhang van ddb bestaat uit veel personen met vuile handen.soort zoekt soort zegt men, dus……………


  Maak melding

 31. In 2015 zal er een massale aanhang van de Pres DDB zijn, ongeacht ras, geloof en kleur.
  Alle nabestaanden van de 15 slachtoffers moeten naar SU komen en aan de Pres DDB vergiffenis vragen voor alle beschuldigingen op zijn adres, omdat alle rotzooi door toe doen van NL in het verleden waren gebeurd.
  NL had hun allemaal in de mond van de dood gegooid.
  De nabestaanden kunnen in SU blijven en helpen met de opbouw van dit land en tegelijkertijd keihard aan NL eisen voor vergoeding.
  Het is een grote schande voor de nabestaanden dat ze in een land blijven wonen die de Hoofd dader/schuldige was geweest van hun ontnomen geliefden.
  Zo een grote fout van de nabestaanden, omdat ze klakkeloos overnemen en blijven naapen en niet realiseren en op onderzoek zijn uit gegaan.


  Maak melding

 32. – Het grootste deel van de aanhang van President Desiré Bouterse moet onder christenen worden gezocht. Dit stelt de Van der Bilt universiteit in de Verenigde Staten van Amerika.-

  Waarom vertrouwen jullie een onderzoek die is uitgevoerd in de US?

  Vraag je eerst af waarom er uberhaupt een onderzoek moest komen.. Van wie kwam deze vraag?


  Maak melding

 33. Beste mensen, ik Plato moet toch hierbij een aantekening maken. Dat er christenen of mensen met een christelijke achtergrond de voorkeur geven aan DDB is een gegeven. Echter staan niet alle christenen achter deze van moord verdachte president. De Rooms Katholieken kunnen zich tot de uitzondering rekenen. Bisschop Becker, pater Choenni zijn geen warme voorstanders en volgelingen van DDB. Ik meen dat we de pro-DDB aanhang moeten zoeken onder jonge Evangelisten. Anderszijds zijn er ook mensen die slechts ‘in naam’ christenen zijn en die de vreselijkste zonden begaan. Dus geen ware christenen!


  Maak melding

 34. }RobG, dat is precies de reden dat ik helemaal niet drink,weet ik in ieder geval zeker dat er 1 is die zin verstand er bij houd, wat ik van jou niet kan zeggen, jij hebt helemaal geen drank nodig om wartaal uit te kramen, gezien je postings


  Maak melding

 35. DWT PARAMARIBO – President Bouterse geniet het minste draagvlak onder marrons, vrouwen en personen met een hogere schoolopleiding. Bij de religieuze groepen geniet hij meer vertrouwen onder christenen en minder onder moslims en hindoes. Zo blijkt uit de enquête Americas Barometer 2012 die is gehouden door de Van der Bilt University in de VS en de Anton de Kom Universiteit van Suriname. 


  Maak melding

 36. Diegene die die onderzoek in twijfel trekken, moeten dan maar met hun eigen wetenschappelijke bevindingen komen. Tot die tijd is dit onderzoek uit de VS voor mij leidend. Punt!


  Maak melding

 37. @ Laddu je hebt over harde racisten waren hun die de vlucht namen voor onafhankelijkheid naar Nederland en nu zogenaamd weer in Suriname met diaspora wil vereningen .In Ned ontkennen dat ze uit Suriname komen maar India ,terwijl door de kastenstelsel van jullie de meest discrimerend stysteem dat in de wereld nog bestaat. Afro Surinamer zijn Suriname altijd trouw gebleven ook waar ze ter wereld bevinden Hindoestaanse elite en intelectuelen zijn de grootste rascisten in Suriname bastion van malversatie en fraude dus over Afro Suriname bek dichthouden .VHP is de illustratie van gedraging van parlementsleden van de jaren 70 microfoon werden kapot geslagen. Santhokie is gisteren teruggefloten door politiewoordvoerder over zijn bewering gaande criminaliteit cijfer ik ben een kind van jaren 60 dus VHP houd mijn niet voor de gek hoor door jou bewering trek ik de conclusie dat de harde hindostaanse rascisten op VHP stemmen en dat is een feit VHP kan je geen weerspiegeling van alle etnisiteit zien terwijl NPS, NDP,PL Doe je dat nog kan zien dus nogmaals je muil dichthouden over Afro Surinamer.


  Maak melding

 38. DiDiBrie lettrlijk en figuurlijk nanga ing zoonDino allias DitoSoro(moeilijk te genezenwond) volgen spoedig.. Bigi odiiiii.
  Glenny


  Maak melding

 39. Django je slaat de spijker op zijn kop,je hebt gelijk ,maar bedenk ook dat bouterse niet achterlijk is.ze denken dat ze slim zijn maar zullen er achter komen dat het een misrekening is.dat hokjes denken zit diep gworteld.


  Maak melding

 40. DE SURINAMERS MOETEN GAAN LEREN VAN ELKAAR TE HOUDEN ONGEACHT RAS. ALLES KAN BEREIKT WORDEN DOOR NAASTE LIEFDE.
  EN DE LEVENDE GOD HEEFT BOUTERSE VERGEVEN, DE MENS HOEFT HEM NIET TE VERGEVEN, ZOLANG JEZUS HET MAAR DOET, WANT DAARVOOR IS HIJ GESTORVEN.

  AFGODSBEELDEN EN AFGODEN KUNNEN EEN MENS NIET VERGEVEN, ALLEEN EEN LEVENDE GOD.

  EN EEN IEDER DIE PRESIDENT VAN SURINAME WIL WORDEN, ZAL VAN ALLE BEVOLKINGSGROEPEN MOETEN HOUDEN, ONGEACHT HUN RAS OF GELOOF. ANDERS BEN JE NIET WAARDIG HET LAND TE BESTUREN.

  BRENG DE MENSEN BIJ ELKAAR EN ZET ZE NIET OP TEGEN ELKAAR, ZOALS VELEN VAN BEPAALDE GROEPERINGEN DOEN.

  ROTZOOI EN VERDEELDHEID ZAAIEN, KUNNEN SOMMIGEN VAN JULLIE HEEL GOED, MAAR ZO WERKT HET NIET.

  BOUTERSE HEEFT HEEL VERSCHILLENDE ETNISCHE GROEPERINGEN ACHTER ZICH STAAN, WAT VELEN VAN JULLIE NIET KUNNEN BEREIKEN, OMDAT ER VEEL HAAT EN AFGUNST IN JULLIE ZIT.
  JULLIE MOETEN NOG VEEL LEREN.

  ALLES KAN BEREIKT WORDEN DOOR LIEFDE EN NIET DOOR HAAT EN VERDEELDHEID TE ZAAIEN.

  LEER VAN ELKAAR TE HOUDEN, TE HELPEN ONGEACHT RAS EN GELOOF.

  JEZUS IS VOOR ONS ALLEMAAL. DE WERELD IS EIGENDOM VAN DE SCHEPPER EN NIET VAN DE MENS. WE ZIJN HIER MAAR VOOR TIJDELIJK. WAAROM ZOVEEL RUZIE OM WERELDSE DINGEN DIE VERGAAN.


  Maak melding

 41. dit noem ik verwarring’s en verdeeldheid media”zij hebben niet het totale su bevolking ondervraagd om een realistische peiling te verkrijgen.
  Nogmaals,dit zijn peilingen op vermoedens en niet op realiteit.
  in 2015 zal men merken wat de uitslagen zullen zijn en zal men merken dat de grootste partij NDP zal zijn en Bouterse de grootste winnaar.

  DE Bilt universiteit in amerika is van nederlandse bodem en heeft geen posifieve mening of peilingen”waarom doen zij geen peilingen in nederland over president Rutte en de christen unie,maar neen,zij moetten zich weer met su bemoeien

  Wat een gezeur met die gasten,zij blijven het op alle fronten proberen om inspraak over su binnenlandse zaken te hebben.

  Het grootste deel van de aanhang van President Desiré Bouterse moet onder christenen worden gezocht. Dit stelt de Van der Bilt universiteit in de Verenigde Staten van Amerika

  die peilingen geloof ik niks van”ik trap er niet in.


  Maak melding

 42. Sra, van die peilingen en onderzoeken in Suriname geloof ik geen moer van. De schaamteloze surinamers zijn gevoelig voor omkoperij. Zlef Thailand en Zuid Afrika scoren beter op de corruptie lijsten. Als jouw baas gratis liters bruine bonen uitdeelt bestaat er een grote kans dat ze op hem stemmen. Zo erg is het in Suriname. Het moreel en vertrouwen van de Surinamers is heel laag. In Egypte en Syrië strijd men voor vrijheid en democratie. In Suriname hijsen ze een massamoordenaar op een podium. Wat zegt dat over het volk ? Iedere weldenkend mens met een greintje fatsoen zou dit afkeuren, behalve de materialistisch ingestelde Surinamer. Het wordt met de dag erger, het land is een ordinaire Bananen Republiek geworden. Met Bouterse heeft Suriname haar eigen Mugabe in huis. Walgelijk


  Maak melding

 43. koos
  jij zegt’de schaamteloze surinamers zijn gevoelig voor omkoperij.

  neen koos jij vergist jou.
  suriname heeft niks met thailand en zuid amerika te maken.
  en dat President bouterse bruine bonen loopt uit te delen om kiezers te winnen is een grote leugen van jou.
  hoe weet jij dan als onze moreel erg laag is”jij woont er niet eens en ken ons niet.
  Egypte is oorspronkelijk van kroesharige afrikanen en niet van hen die zich in egypte egyptenaren noemen”er gaat nooit vrede in die gebieden zijn,omdat er teveel onschuldig bloed van mijn afrikaanse voorvaders en moeders op die aarde gevallen is,daarom weten zij niet op welke president zij moetten kiezen door die verwarring en verdeeldheid”en dat hebben wij in su niet nodig.

  ja ieder weldenkend mens zou geen onnodige stappen ondernemen om verdeelheid en wanorde te realiseren onder een bevolking”het woordt beschaving betekend vrede,wat voor vrede hebben dan de euro regeringen tot stand gebracht of er moeite voor doet om het te realiseren zoal Bouterse dat op internationaal niveau wil berijken.


  Maak melding

 44. Sra schrijft,

  het woordt beschaving betekend vrede,wat voor vrede hebben dan de euro regeringen tot stand gebracht of er moeite voor doet om het te realiseren zoal Bouterse dat op internationaal niveau wil berijken.

  Vrede, bouta gaat vrede brengen ?!!!!

  Laat je baasje alvast naar BOXEL GAAN,zeg hem dat hij zijn Amnestie moet WEGDOEN,zeg hem er komt geen Waarheidscommissie die niets anders dan de LEUGEN te vertellen zal hebben,waarom praat hij nooit over de MOIWANA slachtingen , de dec moorden…..
  En idd hij staat op the most wanted list van de INTERPOL!
  Over welke VREDE onder bouta heb je het sra???!!
  Je denkt dat de landen waar geen enkel leider met amnestie rondloopt geloof zal hechten aan de woorden van de lijder van Suriname met AMNESTIE!!???Hij de couppleger,massamoordenaar gaat VREDE verkondigen??!!!
  Of je woont niet in Surinamer of je bent van een andere planeet behalve planeet AARDE!


  Maak melding

 45. En waarom pakken zij hem dan niet als hij naar het buitenland gaat.
  Zijn trip naar china kon hij makkelijk onderschept worden”waarom hebben zij hem dan niet gepakt.

  Hij is democratisch door het volk gekozen,en dat gaat ook jij moeten accepteren.
  de goede dingen van een mens is jou waarschijnlijk uit het oog gewist van daar jou negatieve benadering van suriname,bevolking,Regering met name President Bouterse.


  Maak melding

 46. Gut Sra weet jij dat dan niet? wel eens van politieke onschendbaarheid gehoord, een van de belanrijkste redenen dat het baasje pres. wilde worden


  Maak melding

 47. @Sra

  Echt ,je bent echt zo dom!!!

  Door verraad te plegen met het volk van Suriname is hij lijder geworden met als resultaat zijn felbegeerde Amnestie!!
  Waarom probeerde hij niet naar CHINA te reizen,naar Haiti,cuba,venezuela,equador,peru,columbia,cuba,toen hij nog geen AMNESTIE had en niet de lijder van Suriname was??!!


  Maak melding

 48. @Laddu
  Je zegt:”Het zijn vnl. de mensen met als is het maar een druppel afrikaans bloed die op de moordenaar stemmen. Daarom is de NPS ook leeg gelopen. Alle die hard rascisten van afrikaanse origine zitten nu bij de moodenaar”.

  De meeste NDP leden in DNA zijn Hindoestaan!
  Ga dat maar even na (laatst heeft Dielip Sardjoe zich ook aangesloten)!
  Dus je kletst en lult ongefundeerd maar wat!


  Maak melding

 49. @sra.
  Jij zegt:”dit noem ik verwarring’s en verdeeldheid media”zij hebben niet het totale su bevolking ondervraagd om een realistische peiling te verkrijgen.
  Nogmaals,dit zijn peilingen op vermoedens en niet op realiteit”.

  In geen enkel land ter wereld wordt bij een enquête de hele bevolking om zijn mening gevraagd!
  Dit is een opiniepeiling en geen referendum (volksraadpleging waarbij stemgerechtigden om hun mening wordt gevraagd.)
  Jij hebt geen kaas gegeten van criteria t.b.v. een steekproef(in dit geval een opinie peiling)en hoe dat werkt!
  HIERAAN MERK IK DUIDELIJK WEER DAT JE ER BLIJK VAN GEEFT TOT DE ZO JUIST ONDERZOCHTE NIET INTELLECTUELE DOMME MASSA DIE DDB AANHANGT TE BEHOREN!
  FOEI SRA!


  Maak melding

 50. Deze fronters redimus ollanders spelen paniek voetbal als er een enquete wordt gehouden en het valt in het voordeel van bouterse.oeng no broeia,steeds als die enquetes in het voordeel van paars valt ,dan is het omkoperij of wordt er wat verzonnen ,zie toen sesos haar enquete hield en bouterse als grote winnaar wees.
  Nu weer zo een geval.op alle mogelijke manieren delven deze lelekoes het onderstepit.de tijd zal het leren dat paars oppermachtig is.door de ndp staat suriname op de kaart zal nederland respect moeten opbrengen voor deze regering die door het met nadruk surinaamse volk gekozen is.als het aan santhoki en front ligt hadden zij moeten bukken voor olland.wij ndpers bukken niet,wij dwingen respect af ,omdat wij anderen ook met respect behandelen ,die wicht die olland en front willen drijven om mijn regering te isoleren is een grote misrekening.
  Het is een grote grap.2015nadert en wij gaan zowel front als die olland bewijzen dat deze regering werkt voor dit volk .er zijn ook dingen mis gegaan maar die dingen die mis zijn gegaan ,wegen niet op tegen de goede dingen .het surinaamse volk weet wel beter ,wij gaan in 2015 beslissen.front van santhoki en vene hebben hun tijd gehad,dat etnisch denken van de vhp dat hokjes denken gaat verkeert uitpakken.
  Wij leven in suriname niet in zuidazie,leren jullie van de ndp.
  Bouta kraktie mie mang.


  Maak melding

 51. De opiniepeiling heeft i.i.g. ondertussen ook laten zien,dat zolang Suriname nog voor het grootste deel uit domme analfabetische,ongeschoolde stemgerechtigden bestaat,Bouterse aan de macht zal blijven.
  Maar dit wisten de intellectuelen onder ons reeds lange tijd!WAT EEN SCHANDE!!!!


  Maak melding

 52. Het wordt steeds duidelijker waar de armoede van mensen als Medusa vandaan komt . Men kan domweg niet tellen. De NDP fractie van 18 devoten van moordenaars telt welgeteld 6 hindoestanen waarvan de helft hindoestaanse moslims. Moslims zijn onder de hindoestanen slechts minder dan 20% van het totaal.
  10 vd 32 coalitie leden zijn hindoestaan , een factor waarmee de laffe strateeg goed rekening houdt gezien zijn laatste moves. 5 daarvan lopen voor het eind vd regeerperiode over naar de oppositie. Blijf rustig kijken. Na mw. Cheung vertrekken meer Aziaten uit de coalitie…


  Maak melding

 53. Inheemsen die in het binnenland wonen, kun je niets kwalijk nemen, ze kennen het westerse system van democratie niet, hen werd zand in de ogen gestrooid toen men hen vertelde dat Bouterse een van hen is (hij is net zoveel inheems als elke andere Moksi in Suriname).

  Christenen , voornamelijk die van de handjeklap kerken, schakelen het eigen denkvermogen uit en laten zich leiden door louche bisschoppen en charlatans, ze geloven blindelings wat hen voorgehouden wordt in naam van de god van die bedriegers. Het zal niemand verbazen dat vooral deze twee groepen Bouterse blijven steunen.

  Zodra mensen hun eigen verstand gaan gebruiken willen ze niets meer met Bouterse te maken hebben. Intellectuelen die bij uitstek hun verstand hebben leren gebruiken en (huis) vrouwen die elke dag veel denkwerk moeten verrichten om de touwtjes aan elkaar te kunnen knopen, zijn daar het bewijs van.


  Maak melding

 54. Medusa

  Ik had gedacht dat jij slim was ,maar,jij bent echt dom.
  Lees mijn postings nog eens ,en probeer begrijpend te lezen.
  Of lees het vermelde nieuws nog een keer”dan mag jij een zinnig antwoord geven .


  Maak melding

 55. Dinsdag 9 juli 2013 om 16:03 uur, door hans
  Bouterse heeft in ieder geval 1 internationaal resultaat bereikt, hij staat bij interpol op de lijst

  Dankzij hypocriete Nederland. Want aan 8 dec durven ze hun vingers niet te branden. Daarom willen ze hem zogenaamd hebben voor drugshandel.
  Daarmee is toch duidelijk dat een mensenleven niks voorsteld want de drugshandel heeft Nederlandse Regering geld gekost!

  Iedereen zit hier voor zijn eigen parochie maar niemand is hier daadwerkelijk voor eenheid en vrijheid en welvaart!

  Succes voor het volk


  Maak melding

 56. @zogenaamde Django! waar haal jij het lef vandaan om mijn nicknaam te gebruiken. Jouw politieke geleuter hangt mij vele mijlen de keel uit. Zou je in het vervolg onder je eigen naam jezelf bekend willen maken! Alleen lafaards en hoerenzonen kennen dit gedrag. En geen naamsplagiaat plegen meer plegen, want politiek staat gelijk aan het domme godsgeloof.Wat een geouwehoer over politiek, als het aan mij ligt moegen ze alle politiekminnend mens afschieten naar de Hemel. Laat je moeder je uitlaten aan het lijntje jij Vervloekte hondenzoon dat je bent!! Laat aan Django wat van Django is!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.