Santokhi: regering presteert ondermaats op alle gebieden

69

PARAMARIBO, 7 jul – De regering presteert op zoveel gebieden ondermaats en dat gaat ten koste van burger en samenleving. Dit stelt VHP-voorzitter en parlementariër Chandrikapersad Santokhi. Algemene beginselen van behoorlijk bestuur worden geschonden. Er is sprake van willekeur en principes van de rechtsstaat worden met de regelmaat van de klok geschonden.

Ook voelt de regering zich geen moment geroepen om uitleg te geven over beleid of besluiten. “Er zijn ministers ontslagen, maar niemand weet waarom. Als je zegt dat een minister naar huis is gestuurd wegens corruptief beleid, zeg dan ook hoe tegen corruptie zal worden opgetreden. Treed op tegen de minister maar ook tegen de corruptie”, zegt Santokhi tegenover Apintie. En dan is er nog de rechtsstaat die van alle kanten geschonden wordt.

De amnestiewet en het negeren van de rechterlijke macht zijn sprekende voorbeelden. “Nationaal en internationaal wordt geconstateerd dat de regering handelingen heeft gepleegd die tegen de rechtsstaat ingaan. Eigendomspercelen worden illegaal bezet en de regering kan maar niet optreden. De wet zegt dat iedereen recht heeft op eigendom. Er is een grote mate van onveiligheid. Elke dag zijn er zes tot zeven berovingen”, aldus Santokhi.

69 REACTIES

 1. Tja,….zo is dat, niet meer ,niet minder. We zijn in Suriname geen stap vooruit gezet. Integendeel heeft het verkwistend beleid van Bouterse Suriname 2 stappen achteruit gebracht. En zo blijven we aanmodderen.
  Jammer, jammer,….


  Maak melding

 2. In de ogen van zijn blindgangers gaat het prima met bouterse,RobG en die andere dwazen proberen ons wijs te maken dat het goed gaat met suriname.
  Ze vergeten dat ook ik familie en vrienden in suriname hebt,het wordt met de dag erger in het land, de onveiiligheid onder burgers neemt toe, men is bouterse moe, hij liegt en bedrieg, veel Surinamers klagen ook over het feit dat Radio en televisie stations zich lenen om leugens en propaganda te verspreiden, men wordt moe om die massamoordenaar de hele dag op radio en televisie te zien en te horen.


  Maak melding

 3. @sra,..waarom wijs je steeds terug naar de vorige regering? Heeft Bouterse het niet beloofd het 100 x beter te doen op alle fronten? Wat heeft hij gedaan met:
  1. Corruptie
  2. Veiligheid in land
  3. Scheppen van banen
  4. Woningbouw
  5. Super highway

  Geef toe dat hij gefaald heeft op alle fronten!


  Maak melding

 4. Elke dag zijn er zes tot zeven berovingen”, aldus Santokhi.

  ,,,en telkens heeft DADA de neiging om de SLM tijdelijk te stelen”’, en geen enkele *sjoer-na-list* die durft hem hierop aan te spreken!!

  maarrrrr… er is goed nieuws, Belfort is te Albina bezig met opvoedkunde 🙂


  Maak melding

 5. Er was een tijd toen bouterse de podium opkwam met een nummer van Fantan Mojah-Hungry, hij had ook paar jongeren zover gekregen dat een nummer hadden gemaakt ovet skeer no ka, wel nu zij meer als drie jaren verder en den skeer no ka, en ze nog meer Hungry.
  In dit alles wil u verwijzen naar een heel goed ingezonden stuk: De politiek van regering Bouterse, http://www.gfcnieuws.com
  Beste redactie ik dacht iedereen vrij is om zijn mening te verkondigen? behoudens de regels


  Maak melding

 6. GMAP, die Santokhi is als oppositieleider duidelijk onzichtbaar en af en toe komt hij met het zelfde verhaal in een ander jasje.Maar de man zijn geheugen werkt maar kort.Onder NieuwFront was het slechter.Ik verwijs je naar de verkiezingsuitslag van 2010, en naar de polls van 2012 en 2013 onder de kiezers.Het beleid van de regering heeft de instemming van de bevolking.

  Het moet voor de oppositie toch duidelijk zijn dat de president niet mee wil doen aan de poppenkast door uitleg te geven aan de oppositie waarom een minister wordt ontslagen.Verlies van kostbare tijd.Niet praten en erom heen draaien,maar poetsen is het devies.Werken!!!!!!!!

  Surinam Patriot de regering heeft tijd nodig om al haar plannen te realiseren.Hoeveel huizen zijn er gebouwd onder 10 jaar NieuwFront regering?Waarom waren de Nederlandse politici moe geworden van de regering Venetiaan? Punten om even bij stil te staan.


  Maak melding

 7. Geef deze man de kans, laten wij niet kijken naar kleur of ras. In ieder geval heeft deze regeting niks maar ook niks gedaan vvoor volk en land.
  We zouden wel op onze hoede moeten blijven en toch in opstand moeren komen voor wat ze beloofd hebben, in dit geval zijn alle maar dan ook alle suri ,s vefantwoordelijk voor dezesituatie.
  Kijk masr naar andere landen die direct in opstand komen.
  Laten we santoki de kans geven , vergelijken kunnen daarna doen.


  Maak melding

 8. Rob_Gekje,
  Waarom reageer jij zo dom jonge?
  Ik vindt dat Santokhi het keurig en nettjes doet, hij komt met feiten naar voren.
  Ben jij die one man show van Bouterse vergen? ben jij vergeten dat hij in alle bladen zijn braaksels moest inslikken. Nieuwfront heeft bankroet land over genomen van bouterse en wijdenbosch weet u dat nog? weet ook dat Goedshalk alias Koetie een puinhoop heeft gemaakt bij de centrake bank, bankier van de onderwereld. type zijn naam bij google Henk Goedschalk.
  Vraag aan die schurken wat ze toen met onze goudvoorraad hebben gedaan?
  In Suriname van na
  de jaren 80 moet in jou cv staan dat je een crmineel bent dan wordt je benoemt tot president, minister en andere hoge positie.
  Het is een hele grote schande dat deze figuren nu leiding geven aan het land.
  RobG jou menselijke waardes worden met de dag steeds minder, jij hebt geen
  moraal, ik vraag mij af hoe ver jij nog kan zakken.


  Maak melding

 9. @sra, lees hier een deel van de tekst over Belfort

  De hele tekst kun je op starnieuws lezen::

  -Ronny Asabina, fractieleider BEP
  Minister Edward Belfort van Justitie en Politie moet voorkomen dat hij het etiket opgeplakt krijgt, dat hij aan zelfverheerlijking en sensatiezucht doet. “Ik ben van menig dat hij tijd moet vrijmaken om ook aan zelfreflectie te doen dan zichzelf telkenmale te zitten verheerlijken en schouderklopjes te geven over zijn geweldige aanpak van de criminaliteit. Het valt me op dat de minister zich nagenoeg uitsluitend blind staart op criminaliteitsbestrijding, terwijl justitie tal van andere speerpunten heeft”, zegt assembleelid Ronny Asabina, fractievoorzitter van Broederschap en Eenheid in Politiek aan Starnieuws.

  -Asabina merkt op dat hij de naam ‘Tigri Barba’ gekregen heeft omdat hij uitsluitend over criminelen en criminaliteitsbestrijding praat. “Het komt mij voor dat het beleid van de minister overschaduwd wordt door berichtgeving over positieve ontwikkelingen in de bestrijding van criminaliteit en geweld, dat voor hem reden is voor tevredenheid. Als wij de praktijk van alle dag in ogenschouw nemen, beleven wij andere ontwikkelingen. De realiteit wijst uit dat preventie en repressieve aanpak van de criminaliteit niet het gewenste effect sorteren. Al met al is het veiligheidsgevoel niet toegenomen. Integendeel is het zodanig aan het afnemen, waardoor het Korps Politie Suriname een ‘most wanted’ lijst moest produceren en publiceren.”

  ==Verder heeft hij het ook over de kwestie ie Amnestie en corruptie==

  =Geef niet alleen Santhoki de schuld


  Maak melding

 10. Zijn deze gasten nog steeds op de oude manier van campagne voeren blijven steken.
  Naar het schijn hebben ze niets opgestoken uit het verleden,de techniek van de verschroeide aarde is al achterhaald,jammer


  Maak melding

 11. @RobG, soms schrijf je over zaken die helemaal niet kloppen. Ik vind het jammer dat je niet even nagaat of het zo is.

  =Met welk geld zouden de huizen dan gebouwd moeten worden?
  =Santhoki heeft harde bewijzen als hij over een onderwerp praat.
  =Venetiaan heeft zich nooit gek laten maken, en heeft altijd stevig in zijn schoenen gestaan.

  =Weet je wat nu erg is,,,en dat is het feit dat de Surinaamse sporters nu helemaal niet meer op internationaal niveau mee kunnen doen aan sport.
  =Bouterse heeft geen rekening met zijn volk gehouden en heeft de vliegtuig gepakt om te vertrekken naar het buitenland.


  Maak melding

 12. GMAP LOOPT ACHTER ,BOUTERSE IS EEN GEKOZEN PRESIDENT,JE HEDT DUS NIETS MEER TE WILLEN MET JE GMAP,HIJ IS HET AL .GET TO THE PROGRAM.WORDT WAKKER.LAAT JE ANDERS VERWENNEN DOOR SANTOKIE ALS IETS DWARS ZIT IN JE.RESPECTEER HET SURINAAMSE VOLK EN HAAR KEUZE.EN STOP OM HET SURINAAMSE VOLK DOM TE NOEMEN.OMDAT ZIJ EEN ANDERE EN BETERE KIJK OP ZAKEN HEDDEN.ZOEK EEN HOBBY OF EEN VRIEND,.IN NEDERLAND IS DAT TOCH GEWOON KOM MAAR UIT DE KAST.


  Maak melding

 13. Santoki hypocriet>
  Was de bevolking beter af toe de NF aan de macht was???
  Je komt nu je eigen falen verkondigen,want meneertje als jullie o zoooo goedddd waren he,hoe komt het dat jullie door de kiezers zijn VERNEDERD:?Want zo ver ik weet he,als een regering het goed heeft gedaan worden ze door hun kiezers beloond en niet zo een verpletterende nederlaag bezorgd.Zoooo een zwaar velies en toch nog je bek durven opentrekken,ga je schamen kerel.

  Bouterse is een martelaar die durfde gewoon de verkiezingen in te gaan,ondanks alle aantijgingen een echte volkslover en geen foetoeboi van de kolonisotor zoals jij en je maatje Vene.
  Er is niets aan de hand met Bouterse,want anders had je hem toen achter de tralies kunnen zetten,je had de macht als minister van Justitie toch.
  Als je dat toen had gedaan kon ik een beetje respekt voor je opbrengen,WELKE minister van justitie laat nou zo een “grote boef”lopen?

  Dus PaToKie terug in je hok,neem dit mee:WIE IN ZIJN EIGEN TUINTJE WIEDT,ZIET HET ONKRUID VAN EEN ANDER NIET.


  Maak melding

 14. Heeft Suriname ooit wel eens 1 regering gehad die ook maar iets waar maakte? We kunnen hooguit vaststellen dat Bouterse en zijn vriendjes er een nog grotere puinhoop van hebben gemaakt dan alle voorgangers bij elkaar……


  Maak melding

 15. GMAP, ook toen het Nederland voor de wind ging waren er criminelen actief die het de politie en de regering moeilijk maakten.Het is een veel voorkomend verschijnsel.Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat de regering in Suriname haar uiterste best doet om de criminaliteit de kop in te drukken. Criminaliteit kan men o.a. voorkomen door perspectief te bieden aan personen die gevoelig zijn voor criminaliteit.Ook de vorige regering zat met de criminelen in haar maag.

  Tijdens de regering Wijdenbosch was het land niet bankroet maar de economie was in het slop geraakt.Wijdenbosch heeft tijdens de uitvoering van de grote infrastructurele werken geprobeerd om o.a. het overheidsapparaat te saneren en dat stuitte op hevig verzet van de overtollige ambtenaren.Ook de tegenvallende opbrengsten uit bauxiet vanwege een wereldwijde economische recessie speelden een rol.

  M.b.t. de Henk Goedschalk kan ik het volgende zeggen. Ik heb de heer Henk Goedschalk gekend als een briljante econoom en accountant en als een integer persoon. In de jaren 70 zat ik op het Atheneum in Groningen en van hem kreeg ik bijlessen economie en wiskunde.Mede dankzij zijn ondersteuning kon ik het Atheneum met goede cijfers afronden. Dat de Centrale Bank van Suriname moeilijke tijden doormaakte kan men niet aan hem verwijten. Hij deed wat hij moest doen omdat de NieuwFront regering de zaken mooier had voorgespiegeld dan het in werkelijkheid was.Die gasten konden heel veel dingen mooier voorspiegelen. Het zelfde is de regering Bouterse overkomen toen men de Centrale Bank van Suriname onder het beheer kreeg.


  Maak melding

 16. Het beoordelingsvermogen van bepaalde schrijvers
  Schiet ernstig te kort om zelfs maar een recente periode vd geschiedenis te overzien. Men durft geen cijfers naast elkaar te zetten, nog minder parameters te vergelijken. Slechts blinde persoonsverheerlijking geldt als criterium.
  Suriname gaat hard achteruit en ziet er vlak voor de komende verkiezingen erg somber uit. De uitgaven vd staat zijn door de bandieterij vd ndp cs buiten proporties gestegen en het inkomen daalt samen met de goudprijs! 1+1=2!
  De uitgaven stijgen maar door: gratis ziektekosten verzekering, gratis eten op school, meer kinderbijslag,meer Aov, subsidie voor de particuliere bushouders , 11 weggestuurde ministers met behoud van salaris en voorzieningen , meer 0 % rendement buitenlandse reizen en ga zo maar door. Ergens gehoord waar er bezuinigd wordt of efficienter gewerkt wordt? Stemmen winnen. Nu wordt het etnische gebruikt om hindoestanen te paaien …… Dan mag het wel!


  Maak melding

 17. Nou 1968…….ik ben het niet 100%______maar 200% met je eens ,er zijn mensen die een oogklep op hebben,die toch op een of andere manier profijt in suriname hebben,met desi of cornuiten,maar suriname. Zakt steeds dieper het dal in.Het treurige aan dit alles is dat allen die voor desie waren ook hetzelfde hebben gedaan.lachmon’pengel arron’en noem maar op,familie vrienden dat was hun belang’daar naast heeft geen van deze gasten ooit iets goeds gedaan ,,WAT. Produceren wij in suriname,,,wat…..ja drugs. Zef,s geen wc papier,bovendien,hebben deze klootzakken nooit de surinaamse bevolking tot een eenheid geb racht ,kijk maar anno 2013 in suriname en zelf,s op deze site is het een ware oorlog Koeli…blakka.mang..jampa nesie.enz….wanneer houdt dit op,en de leiders blijven maar op deze wijze te werk gaan voorbeeld????_ somo. met z,n javanen chandrika met z’n hindoestanen,vene met zn criolen…—.jonngens wanneer houdt dit op,eercer dan dit zal het nooit te nimmer goed gaan ,…


  Maak melding

 18. niemand in suriname is door de regering bouterse, vooruit gekomen.
  de enigste die er beter van worden dat zijn al zijn maatjes die zich zelf verrijken.
  als er hierover gesproken word dan voelen de aanhangers van bouta zich aangevallen….. en wat krijgen ze ervoor ( ook aanhang van andere partijen ).
  en geloof me het is altijd zo geweest, na de verkiezingen hebben alle ministers een termijn om hun bankrekeningen flink aan te vullen, wie gaat ze controleren ….een pot nat.
  het zal altijd zo blijven, maakt niet uit wie de verkiezingen wint. of het een blakaman is of een koelie of javaan ze doen het nooit goed. en dan doen we alsof we een vredige land zijn waar een ieder elkaar respecteert. maar in het echt hebben we een hekel aan elkaar en kunnen elkaar niet uitstaan, niets gunnen.
  wat is in suriname na 1975 tot 2013 gebeurt….???.
  eerst waren het de hollanders die suriname leeg roofden en nu zijn het de surinamers zelf, die alles voor een mes en een vork ruilen…vooral met de chinezen
  dan terug te komen op bouterse…zijn tijd kom ook nog dan neemt een ander het over…en dan begint alles weer op nieuw


  Maak melding

 19. RobG

  Open uw ogen en zie wat de vorige regering tot stand gebracht heeft. Vanuit de stilstand van Wijdenbosch en de aflossing van de schulden voor zijn prestige projecten is er stevig gegroeid.
  Vanaf een stilstaand BNP van $ 1.500.000.000 naar een BNP van $ 4.700.000.000. Met een dip als gevolg van afname investeringen in goud, olie en bauxiet industrie. zie http://www.indexmundi.com voor neutrale cijfers. Een voor de groei per Capita zie de link hier onder.

  http://www.indexmundi.com/g/g.aspx?c=ns&v=67.

  Toen deze regering van start ging was er groei en waren de geplande projecten gefinancierd met beschikbare middelen.
  De gedane beloften worden geen van alleen realiteit behalve enige consumptieve en begunstigingen (explosie aantal overheids medewerkers, medewerkers op non actief en eervol ontslagen ministers.
  Projecten komen niet verder dan een vage schets, financiers komen niet, en zelfs de zeer profeitelijke goudenbergen van IAM Gold en Surgold staan nu onder water en kosten bergen met geld, als men de reële calculatie wil maken.
  Minderheidsaandeelhouder tegen de hoofdprijs in een markt waar de winstmarge ondertussen meer dan gehalveerd is, kan niet als goed koopmanschap en prudent beleid gezien worden.
  Zelfs in de huidige markt is de deal met IAM Gold van de vorige regering SUPERIEUR ten opzichte van wat er nu afgesproken is.

  RobG ik kijk niet achteruit in rancune of vooruit met afschuw. Ik leef nu en zie wat er gebeurt en heb medelijden met de mensen die de schulden weer moeten gaan betalen voor de overmoed die men nu omschrijft als vooruitgang en goed beleid.


  Maak melding

 20. Beste Ronald,

  je hebt helaas gelijk. De corruptie is een kanker die tot in alle structuren in de Surinaamse maatschappij is doorgedrongen en als feit word geaccepteerd.

  Dankzij goud en olie draait de economie op een zeepbel. Het verdiende geld wordt gepompt in een nutteloos ambtenaren apparaat waar politieke vriendjes aan een baantje moeten worden geholpen.

  Er wordt geen cent geinvesteerd in zaken als nieuwe fabrieken en of toerisme. Leef bij de da denken politici die hun termijn gebruiken om hun zaken zo veel mogelijk te vullen.


  Maak melding

 21. Henk Molenaar, de opvolger van desi staat klaar en hij heet dino. In 2020 wordt hij de nieuwe president. Desi gaat nog voor 1 termijn. De schaamteloze surinamers gunnen hem dat ook nog. De Bouterse clan houden su in een wurg greep. Walgelijk.


  Maak melding

 22. Met front heeft Suriname geen andere vijanden nodig. Front en de fronters zijn de grootste vijand van Suriname en de Surinamers.

  Wanneer iemand als Santokie dit stelt “regering presteert ondermaats op alle gebieden” dan hoeft we ons niet twee keer af te vragen als dit een pertinente leugen is, elk weldenkend mens weet gewoon dat dit een pertinente leugen is.

  Maw zo’n stelling van Santokie vereist vergelijkingsmateriaal, want zonder vergelijkingsmateriaal kan je dit gewoon niet stellen.

  Als we de huidige regering vergelijken met de afgelopen 10 jaar van front, dan weet u ook dat u een pathalogische leugenaar bent.

  laten we voor het gemak veiligheid nemen, het departement waarvoor deze santokie verantwoordelijk was, 5 jaar lang.

  Hebben we ooit een veiligheidsplan of wat dan ook van Santokie gezien, antwoord is nee.

  Was de criminaliteit tijdens santokie veel hoger, antwoord is ja, het was zo hoog dat men in Suriname zelfs de doodstraf wilde invoeren.

  Zijn de verkeersdoden tijdens deze zelfde Santokie van 2005 niet elk jaar gestegen, antwoord is ja, wat heeft Santokie gedaan omdat te beteugelen, antwoord is niets.

  En dit is het resultaat van deze zelfde Santokie die 5 jaar minister was, resultaat is gewoon niets, deze man heeft niets voor Suriname gedaan, te bedenken dat de Nederlandse adviseurs de deur plat liepen, hij kreeg alle steun uit Nederland en wat hebben we daarvan teruggezien, niets en dan ook niets. Je zou denken dat een veleigheidsplan met de hulp van al die Nederlandse adviseurs een fluitje van een cent zou zijn, niets en dan ook niets.

  Wat we wel van santokie hebben gezien is zijn bedreigingen naar journalisten op de welbekende stoep, onrust zaaien in de maatschappij dat er dodenlijsten zouden zijn en dat soort flauwekul.

  Trouwens waarom was er tijdens Santokie geen corruptiewet ingediend en aangenomen, wie zijn al die AIO’s die tijdens zijn bewind zijn aangenomen.

  Waar is die 90 kilo die net onder zijn neus is verdwenen? wie was de magazijnmeester en waarom heeft hij die niet ontslagen.

  Antwoorden op deze vragen zal front nooit antwoord kunnen geven, maar wij weldenke Surinamers weten genoeg.

  Elk weldenke en vaderlandslievende Surinamer zou gewoon moeten waken dat front ooit weer in het regeercentrum komt.

  Suriname let op UW zaak, laat u geen knollen voor citroenen verkopen, momenteel hebben we de beste regering die Suriname in lange tijd heeft gehad, zelfs Nederland ziet dat in en wil weer gewoon zaken doen, ook Santokie weet dat, vandaar zijn wanhoops leugen.

  Tot slot gewoon een ingezonden stuk van een Surinamer in Suriname.

  “Oppositie moet stoppen met leugens lanceren
  Sunday 7 July
  Het is nu wel heel erg opvallend! De wijze waarop de oppositie bepaalde lieden inzet om onze president en zijn beleid in een kwaad daglicht te plaatsen. Alle mogelijke modules worden toegepast om het Surinaamse volk op het verkeerde been te zetten. En daarbij schuwt men er niet voor om de waarheid op sluwe wijze te verdraaien. Zo zijn enkele analisten er helemaal niet vies voor om via ingezonden stukken op websites en in kranten een hele draai te geven aan feitelijkheden.
  Dat dit het werk is van de oppositie, is voor mij meer dan evident. Zaken zijn wat mij betreft erg doorzichtig. Het jammere is echter dat sommige personen die niet goed weten hoe de vork in de steel zit, dit soort leugens op een gegeven moment gaan geloven. De oppositie zou er goed aan doen om in het vervolg naar buiten te komen met eerlijke kritiek, dus niet op basis van verzonnen verhalen of het extreem dramatiseren van de hele of halve werkelijkheid. Uiteindelijk is de waarheid toch sneller dan de leugen!
  Zo zou men ons willen laten geloven dat het verschrikkelijk slecht gaat met Suriname. Een pertinente onwaarheid. Alsof er in het verleden nooit criminaliteit was, inflatie, onrust of andersoortige neergang. Nou, ik ben een vrouw van 61 jaar, woon mijn hele leven in Suriname en heb alles van dichtbij meegemaakt de afgelopen jaren. Ik moet zeggen dat dit heus niet de meest slechtste episode van regeren is. En dat is de naakte waarheid.
  Dat onnodig en niet constructieve gezeur over onze president en zijn regering moet eens ophouden. President Desi Bouterse doet mijns inziens een goede job, in ieder geval veel beter dan zijn voorgangers. Ik doe daarom een beroep op personen die wel hun verstand gebruiken. Laat de criticasters maar mopperen, maar laat u niet op het verkeerde been zetten door leugens en het bewust verdraaien van feiten. Vergeet de grote ellende waaruit wij komen nimmer!”


  Maak melding

 23. 07 juli 2013

  Vergelijk de uitspraken voor samenwerking met Suriname, van dh.Noorman, met de uitspraken gedaan door Santokhi gedaan in de topic. Is er een relatie?

  En wat doet Henk Molenaar eigenlijk in Suriname?
  Srika


  Maak melding

 24. Op deze manier deze Regering negatief te beoordelen en denkend om het volk te misleiden om zodoende naam te maken en meer aanhangers te trekken is een zeer slechte mentaliteit van de NF/VHP.
  Wilt U op deze manier dat het volk een Coalitie Regering kiest NDP+ + +(plus) VHP.
  Toen jullie zoveel geklaagd hadden over de OW Minister en hij door die reden weg was, moesten jullie allang blij zijn, maar nee nu willen jullie weten waarom hij ontslagen is alleen om verwarring te brengen onder het volk.
  U denk dat U door zo te handelen in 2015 gaat scoren, terwijl U nog meer tot ondergang gaat gaan.
  Denk aub als een Nationalist en Nationaal belang en help deze Regering aub met positieve zaken ipv blijven bekladden.
  Wanneer het goed gaat in het land dan gaat het ook goed gaan met een iedere burger.


  Maak melding

 25. @Srika,..maak je klaar voor Santokhi for President.

  Met Santokhi gaat Suriname een nieuwe koers varen.
  Een man met daadkracht.
  Een man die zegt wat hij beloofd en beloofd wat hij zegt.
  Een man met een schoon verleden.
  Een man die bruggen gaat bouwen met grote landen zoals Duitsland, Amerika, Nederland.
  Een man met HBO genoten opleiding.
  Een man die de bevolking begrijpt.
  Een man die alles is,..wat Bouterse niet is.


  Maak melding

 26. Als Bout de nationalist was die hij predikt te zijn,zou hij zich nooit als pres.verkiesbaar moeten stellen gezien de staart die hij mee draagt.Want baboen éng tere na baboen skin.En die staart heeft hij over de gehele gemeenschap uit gestort.
  Zelf in het produceren van gebakken lucht is de regering achter geraakt.En van de opgelaten lucht is de inhoud kleiner geworden[highway naar Zanderij] en anderen zijn in tussen alweer over gegaan tot normale wind.Herinnert ons aan vage ddingen als lucht-en zeehaven,Corantijnbrug enz.
  En als iemands leermeester Goedschalk is geweest dan is het niet verwonderlijk dat er alleen maar rommel uit zijn hoofd en pen komt.


  Maak melding

 27. Niet het wel of niet goed functioneren van de regeringen staat ter discussie, al willen de aanhangers van de huidige regering of liever gezegd, wat daar voor doorgaat, best dat er bij halen om het maar niet te hebben over het blameren van dit zooitje ongeregeld, veel beloven, weinig geven aangevuld met veel nemen doet een gek in vreugde leven, en dat klopt want ik kom hier op Waterkant, behoorlijk wat paarsgekleurde gekken tegen


  Maak melding

 28. Meneer Santokhi is onze volgende PRESIDENT.PUNT UIT!!!

  @Sabidierie en RobG en hun staartjes

  Na het behalen van zijn vwo diploma aan de Algemene Middelbare School in Paramaribo, heeft Santokhi met een beurs van de staat van 1978 tot 1982 aan de Nederlandse Politieacademie te Apeldoorn gestudeerd.[2] Na het afronden van zijn studie keerde hij in september 1982 terug naar Suriname om er te werken als politie-inspecteur. In een interview met Prem Radakishun zei Santokhi dat velen hem in die tijd ‘gek verklaarden’ toen hij na het afstuderen besloot om terug te gaan naar Suriname om te werken voor de politie in een periode van onrust waarbij er weinig respect was voor de politie[2] (er was toen een militaire dictatuur gevestigd waarbij op de dag van de staatsgreep het hoofdbureau van de politie kapot geschoten werd door de militairen van Desi Bouterse).

  Santokhi werd op 6 december 2010 in Washington voor één jaar gekozen tot de voorzitter van de Comisión Interamericana para el Control del Abuso de Drogas (CICAD) (Inter American Drug Abuse Control Commission).[30] De CICAD is het autonoom lichaam van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) dat zich bezighoudt met de organisatie van het anti-narcotica beleid van het Westelijk Halfrond. Santokhi, die sinds 1995 de officiële Surinaamse vertegenwoordiger is van de CICAD, was in de periode 2009-2010 de vice-voorzitter van deze organisatie.[31][32][33] Albert Ramdin, assistent secretaris-generaal van de OAS, vond de benoeming van Santokhi terecht. Volgens Ramdin werd Suriname dankzij het beleid van Santokhi als justitieminister, zoals hij zelf zegt, “van de kaart geveegd” als één van de belangrijke doorvoerlanden van drugs in Zuid-Amerika. Dankzij het hardhandig optreden van Santokhi werd een daling in populariteit van de traditionele cocaïneroute Colombia-Suriname-Nederland waargenomen.[34]

  Santokhi werd in de hoedanigheid van CICAD voorzitter op 26 september 2011 in de Tweede Kamer ontvangen door de commissie voor Buitenlandse Zaken voor een diplomatiek gesprek over internationale drugsbestrijding.[35][36]

  Ook president Bouterse ondersteunde de kandidatuur van Santokhi. Bouterse liet lobbywerk verrichten voor Santokhi, maar stelde één eis: Santokhi moest na zijn eventuele verkiezing tot voorzitter ervoor zorgen dat de eerste CICAD conferentie met Santokhi als voorzitter in Paramaribo gehouden werd. De steun van Bouterse werd door velen als een schijnheilig gebaar gezien, omdat Bouterse zelf veroordeeld is voor drugscriminaliteit (elf jaar celstraf) en volgens door Wikileaks gepubliceerde vertrouwelijke Amerikaanse documenten tot 2006 actief betrokken was bij de drugshandel. Ook was Santokhi in het verleden nooit geliefd bij Bouterse; Bouterse beschuldigde Santokhi in de periode 2006-2009 van corruptie, klassenjustitie, cocaïnesmokkel en moord. President Bouterse zei kort nadat hij bekend maakte de kandidatuur van Santokhi te ondersteunen dat de uitspraken van toen allemaal “partijpolitiek” waren en dat “ze niet meer relevant zijn”.[37] Volgens Bouterse had Santokhi “baanbrekend werk verzet voor de drugsbestrijding”.

  Hahahaaaa…ook jullie baasje moet U zeggen tegen de heer Santokhi!


  Maak melding

 29. Segebai affaire[bewerken]

  De voormalige echtgenote van Santokhi had op 15 november 2006 een huis gekocht bij stichting Dimico International. De eigenaar van deze stichting was August Adjoeba, een beruchte drugscrimineel die meer bekendstaat als ‘Segebai’ en die op 11 augustus 2008 in Amsterdam werd geliquideerd. Enkele weken na de moord op Segebai werd de aankoop onthuld in de Surinaamse media en kort daarna beweerde Desi Bouterse, tijdens een partijbijeenkomst van de NDP, dat Santokhi een zakenpartner was van Segebai en dat ze samen drugszaken deden. Bouterse die beweerde een kopie van de koopakte te hebben zei dat er daarop te zien was dat het huis voor absurd laag bedrag verkocht was aan de ex-vrouw van Santokhi, dit zou volgens Bouterse een “geschenk van Segebai aan Santokhi” zijn. Tijdens de bijeenkomst beweerde Bouterse ook dat Santokhi zou hebben meegewerkt aan de voortijdige vrijlating van drugscriminelen die gelieerd zouden zijn aan politieke toppers van de toenmalige coalitie. Ook zou Santokhi, volgens Bouterse, een politie-inspecteur in dienst hebben genomen die in 2000 een verdachte van drugssmokkel met opzet zou hebben laten ontsnappen. Deze inspecteur die, volgens Bouterse, hiervoor uit het politiekorps werd ontslagen zou door Santokhi, direct na zijn aanstelling als minister van Justitie en Politie, weer in dienst zijn genomen en Santokhi zou zelfs de pensioengrondslag van deze inspecteur geregeld hebben.[19][20][21]

  Santokhi spande een kort geding aan tegen Bouterse wegens smaad en laster. Santokhi’s advocaat Freddy Kruisland, die ook de advocaat is van de nabestaanden in het Decembermoorden strafproces, zei dat hij “het zeer op prijs zou stellen als Bouterse in de rechtszaal komt waarmaken wat hij heeft gezegd” (doelend op de afwezigheid van Bouterse in het Decembermoorden proces). Rechter Susanne Chu achtte niet bewezen dat Santokhi betrokken was bij de aankoop van het huis door zijn vroegere echtgenote en ook achtte de rechter niet bewezen dat Santokhi zou hebben meegewerkt aan de voortijdige vrijlating van drugscriminelen.[22] Haar oordeel was dan ook dat Bouterse de toenmalige minister met opzet in zijn goede naam en eer had aangetast.[23][24] Het vonnis was dat Bouterse in alle kranten, radio- en televisiestations in Suriname zijn excuses moest aanbieden en een bericht moest laten publiceren waarin hij zegt dat de beschuldigingen aan het adres van Santokhi niet op waarheid berusten.[20][25] De rechter besloot ook dat voor elke dag dat Bouterse nalaat het vonnis uit te voeren, hij een dwangsom van SRD 100.000 aan Santokhi moest betalen.[26] Bouterse gaf gehoor aan het vonnis en dit werd in de Surinaamse media geïnterpreteerd als ‘de eerste keer dat Bouterse publiekelijk vernederd werd’.[27] Dezelfde dag dat Bouterse het bericht met zijn verontschuldigingen liet publiceren stond er ook een ingezonden brief van Bouterse in de krant waarin hij zei dat het vonnis “indruist tegen zijn rechtsgevoel en dat hij daarom in beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter”. Ook ontkende Bouterse in zijn ingezonden stuk onwaarheden te hebben gesproken over Santokhi en kwetsende en of beledigende woorden te hebben gebruikt

  Go Santokhi Go…..U bent onze NEXT PRESIDENT !!!


  Maak melding

 30. Hahahahah Ray het is goed om wilde fantasieen te hebben hoor hahahah DREAM ON.
  En kom niet in 2015 hier janken als PaToKKie wederom een zwaar verlies zal lijden hahahah ietjading jere.
  Zijn enige keus zal zijn met de NDP in zee gaan hahahah hij maakte toch al avances.


  Maak melding

 31. 07 juli 2013

  @surinam patriot,

  Als het Surinaamse volk in meerderheid in de toekomst voor Santokhi stemt is het de democratie die daarvoor gezorgt heeft en dat hebben wij dan met z’n allen te accepteren. Wie de nieuwe president van Suriname wordt is voor Srika niet interessant. Interessant is het geschreven beleid dat dan moet worden uitgevoerd. Daar kijkt Srika steeds naar.

  Wat Srika op dit forum ook doet,is dwars door topics heen kijken en de juiste boodschap daaruit proberen te halen, deze te bespreken en hopen op positieve inhoudelijke reacties.

  Jammer dat hier op dit forum een aantal ziendeblinden zijn. Maar ja, als jij een aanhanger van Santokhi bent zal Srika je nooit als persoon daarop ‘aanvallen’.Het is jouw keuze!

  Wel zal Srika wel de politiek of de persoon of personen achter de politiek (of het geschreven beleid) bespreken. Wel in de feitelijke realiteit.

  En het geven van minpunten interesseren Srika niet.Jouw inhoudelijke posting voor mij interessant.
  Srika
  Srika


  Maak melding

 32. @isniewaar

  Opmerkelijk dat je baasje met zijn eeuwige grote mond niet naar de rechter is gestapt om te bewijzen dat hij in het bezit is van bewijsmateriaal tegen Santokhi,dit is trouwens de kans van zijn leven geweest en wat horen we gelijk erna…bouta die huilend verklaard dat hij LIEGT!!!

  Het is de NDP die hoopt dat Santokhie met hun gaat samenwerken!
  Bijna dagelijks lezen wij berichten van zo een samenwerking in de nieuwsbladen en OPMERKELIJK is het dat deze berichten van de ndp kant komen!!!!

  Een samenwerking tussen de NDP EN DE VHP bestaat gewoon NIET !!


  Maak melding

 33. Het is wel duidelijk dat er mensen zijn die Su,bevolking en regering met name President Bouterse op een zeer negatief manier omschrijven.
  Gaymap,ira,ray,roy,henk molenaar,en andere van die gelijk gezinde personen”van jullie verwacht ik geen positieve reactie richting suriname,jullie weten zelf dat de huidige regering het veel beter doet dan de vorige die door nederland gedomineerd werd.
  Nu dat wij de echte surinamers zeggen dat wij nederland met zijn negatieve mentaliteit en gedachten niet willen “niet bemoeien”dan zijn wij ineens paarse papers.
  Santokhi mag zeggen wat hij wil ,maar vanuit eigen beweging kan hij niets omdat hij niks anders weet ,zijn nl-euro ideologie heeft geen waarde in su,en dat weet hij zelf ook,vandaar zijn laatste wanhoop daad om de huidige regering in het kwade dag licht te stellen.
  Het Su volk heeft hem/hen wel door.


  Maak melding

 34. Bedoel je een man die de bevolking begreep?Of nu begrijpt,want als die de bevolking begreep/begijpt,had hij nooit zo een verpletterende nederlaag geleden.
  Sommigen proberen met alle geweld 10 jaar NF schoon te praten,zich afvragen :hoe komt het dat ze de verkiezingen verloren hebben zullen of willen ze niet.
  Balkenende heeft 3x geregeerd,waarom?Omdat de kiezers ontzetten tevreden waren.
  Vroeger waren de Surinaamse stemmers passief,nu is er een andere generatie die zich niet met batjouw en zoutoemetie laten paaien.
  In 2015 zullen jullie versteld staan ,vooral jongeren zijn ontzetten tevreden met deze regering,als de NDP weer zal gaan regeren,het is dan voor goed afgelopen met VHP en NPS.


  Maak melding

 35. als ndp weer gaat winnen ga ik niet meer naar suriname wordt al moe om familie te onderhouden en al dat geklaag .ik zal gaan als bouta verdwenen is
  \


  Maak melding

 36. Ok Ok Ray,er loopt toch een arrestatie bevel van Bouterse,nogmaals,PaToKKie had de kans om hem op te pakken en uitleveren,waarom heeft hij dat nagelaten?Graag antwoord aub,wat je weet blijkbaar alles.


  Maak melding

 37. @sra

  Het is je baasje die rondloopt met Amnestie en niet SHERIFF SANTOKHI, OKAY?!
  Een Onschuldige als onze NEXT PRESIDENT SANTOKHI heeft geen behoefte aan Amnestie,
  alleen de Schuldigen die hun straf willen ontlopen wille Amnestie zie vb je baasje!!!!


  Maak melding

 38. Paars vertoont duikgedrag. Wanneer gaat bobo Bouterse verantwoording afleggen ?

  PARAMARIBO- Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de Verenigde Hervormings Partij (VHP), vindt dat de regering in De Nationale Assemblee verantwoording moet afleggen over het financieel-monetaire beleid. Hij stelt dat er nu 40% meer inkomsten zijn dan tijdens de vorige regeerperiode. De VHP-topper wil weten wat er met het geld gebeurt.

  Santokhi zei op een partijbijeenkomst vrijdagavond in stichting ‘de Olifant’ dat er meer geld in het laatje is gekomen door goud, belasting, olie, extra government take uit brandstof en devaluatie van de munt. “Je zou verwachten dat de regering meer zou presteren omdat er meer geld is, maar er is een realisatie van ver beneden de 40%”, merkt de politicus op.

  De VHP-voorzitter haalt aan dat nu er meer inkomsten zijn, hij verwacht had dat er ook extra besparingen zouden zijn. Daar heeft hij echter niks van gemerkt. De goudvoorraad gaat weg. “Komt u uitleggen regering wat u doet met het geld. U verkoopt goud, wat gebeurt er met het geld. Komt u uitleggen in het parlement, dan kunnen we een discussie erover voeren”, benadrukt Santokhi die ook lid is van De Nationale Assemblee. Volgens hem vinden veel zaken plaats buiten de begroting om. Hij wenst informatie te hebben over het macro-economisch beleid.


  Maak melding

 39. Sra, hoor wat je zegt “het is wel duidelijk dat er mensen zijn die Su,bevolking en regering met name President Bouterse op een zeer negatief manier omschrijven”.

  Om te beginnen ga deze documentaire bekijken en waag het niet om te zeggen dat het leugens zijn. Die 15 kondremangs hebben allemaal een graf gekregen of zijn op een één of andere manier terug te vinden in monumenten of boeken.

  http://www.youtube.com/watch?v=Ijx3j1XQeWM

  Of ga je beweren dat Stalin en Mao oko lieverdjes waren ? Bouterse is een massamoordenaar en is met zijn coupe in de jaren 80 illegaal aan de macht gekomen. Voor moord en landverraad staat gevangenisstraf los van het feit dat Bouterse bij verstel veroordeeld is voor drugsdelicten in
  Nederland. Wanneer zet je een keer je paarse oogkleppen af ? Zelfs oud kameraard Ruben Rozendaal heeft afstand genomen van Bouterse. Waarom ? De man is ziek en dit ging knagen aan zijn geweten.


  Maak melding

 40. @isniewaar

  Bouterse betoogde dat “talloze eerdere pogingen om hem uit te schakelen” allemaal waren mislukt en waarschuwde Santokhi ook om voorzichtig te zijn met zijn “plannen om Bouterse te elimineren.

  Met bouta die de reputatie draagt van Serial killer is voorzichtigheid geboden.

  En meneer Santokhi is een man van RECHT en hij gaat zeker niet hopen op een bloedbad om de crimineel bouta gevangen te nemen. Dat hebben wij zien gebeuren tussen de aartsvijanden bouta en brunsie eerder,ook met de 15 dec slachtoffers.

  Santokhi liet special een rechtsgebouw,een beveiligde, bouwen te Boxel,waar hij je baasje alle hoeken van het gerechtsgebouw zou laten zien mits je baasje niet in alle haast Amnestie voor zichzelve zou slepen en dat TRANGA FASIE nog erbij!!!
  WEES EERLIJK OM VOOR DE HEER SANTOKHI TE STAAN HEEFT JE BAASJE DE HULP VAN AMNESTIE NODIG!!!!


  Maak melding

 41. In 1994 werd Dino verdacht van de verdwijning van drie Brazilianen en van het opdracht geven tot een ripdeal, een roofoverval op cocaïnedealers.[2] Dino werd samen met Marcel Zeeuw (die net als de vader van Dino verdachte is in het Decembermoorden strafproces) gearresteerd en zat ongeveer vijf maanden in voorarrest, maar toen de zaak voor de rechter kwam, trokken de getuigen hun verklaring in.

  In 2002 werd Dino verdacht van de diefstal van twintig automatische AK47 geweren en 51 pistolen uit het magazijn van de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst (CIVD) van Suriname. Hij werd tien maanden gezocht, maar uiteindelijk werd hij op 12 juni 2003 op de luchthaven van Curaçao met een vals Nederlands paspoort gearresteerd. Dino werd door Curaçaose justitie uitgeleverd aan Suriname waar hij werd aangeklaagd wegens wapenhandel. Medeverdachte Jochem Brunings trok na een gesprek met de advocaat van Dino, Irvin Kanhai, zijn belastende verklaring in en Dino werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

  In september 2004 werd Dino aangehouden in verband met een enorme vondst aan illegale zware wapens in een autospuitbedrijf in een buitenwijk van Paramaribo. Tot de in beslag genomen partij behoorden AK47 wapens en munitie, handgranaten, granaatwerpers, mortieren, dynamiet en satellietapparatuur. Het Surinaams Openbaar Ministerie had inmiddels, door samenwerking met de Braziliaanse justitie, ook al genoeg bewijs dat Dino actief was in de drugscriminaliteit. Op 11 augustus 2005 werd Dino in Paramaribo tot acht jaar celstraf veroordeeld wegens internationale drugshandel en wapensmokkel. Dit proces werd gekenmerkt door een groot aantal bezwaren die de advocaten van Dino, waaronder Irwin Kanhai, herhaaldelijk opwierpen en die door de rechter steeds werden verworpen. Van de acht jaar celstraf die Dino opgelegd kreeg, heeft hij maar drie uitgezeten.[3][4]

  Dino zou Chan Santokhi, toen deze nog hoofdcommissaris van politie was, hebben bedreigd toen hij hem liet arresteren. Toen Dino het politiebureau werd binnengebracht zou hij, doelend op Santokhi, geschreeuwd hebben: “Waar is jullie baas? Dan kan ik hem een fax sturen”. Een verkapt dreigement.

  In maart 2012 beargumenteerde Dino Bouterse zijn steun aan de amnestiewet, die vervolging van de Decembermoorden van 1982 voorkomt, door te zeggen: “De amnestiewet is nodig om te voorkomen dat Nederland weer grip op Suriname krijgt door mijn vader uit te schakelen”. “Ze hebben namelijk een nieuwe prooi nodig want het gaat economisch zeer slecht met ze
  …Aldus de crimineel Dino!!

  Ook is Dino manager van Sarafina NV, een goudbedrijf dat exploitatierechten heeft op goudmijnen aan de Surinamerivier, de Saramaccarivier en het Sarakreekgebied. Ook zou Dino vaak gesignaleerd zijn op talloze andere goudmijnen. In september 2012 plaatste het Surinaamse actualiteiten tijdschrift Parbode Dino op de tweede plek van hun top tien lijst van de meest machtige en invloedrijke personen in de Surinaamse goudwereld. Het tijdschrift had beslag weten te leggen op fiscale gegevens van de actieve goudbedrijven en GMD-lijsten van alle goudrechten vanaf 2011.Rarararaaaaa….hoe komt het?!

  Dino werd door Curaçaose justitie uitgeleverd aan Suriname waar hij werd aangeklaagd wegens wapenhandel. Medeverdachte Jochem Brunings trok na een gesprek met de advocaat van Dino, Irvin Kanhai, zijn belastende verklaring in en Dino werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.
  HET ZAL ZEKER GEEN GOED GESPREK GEWEEST ZIJN ,EERDER EENTJE MET DOODSBEDREIGINGEN ALS JOCHEM ZIJN MOND ZOU OPENDOEN . VREEMD HET LIJKT ALSOF DEZE FAM BOUTA SLECHTS 1 ADVOCAAT KENT EN DIE IS…JA JA JA JAAAAA…..ERVIN KANHAI,EN JE MOET JE WEL AFVRAGEN WAAROM!!!NU HEEFT HIJ OOK NOG EEN GOUDMIJN OP ZIJN NAAM STAAN!!


  Maak melding

 42. @ ray 16:25
  Nouw wat een indrukwekkende C.V baja,van de heer sanTOKKIE,
  Als deze sanTOKKIE weet wat integriteit en behoorlijk bestuur inhoudt,had ie tijdens zijn ministerschap zijn portefeuille ter beschiking gesteld aan de president.(Segebai afaire en verdwijning coke bij de kluis van het AT)
  Dan hadden we zeker meer respect voor de heer SANTOKHI,
  Ik ben benieuwd als er ooit een minister in suriname is geweest die zijn portefeuille ter beschikking heeft gesteld?????????????
  Dat kan het shuffelen misschien verklaren
  Van deze “halfgoden”


  Maak melding

 43. Bouterse is met zijn hersensloze kudde op weg naar een dictatuur.
  Niet meer en niets minder.

  De dag dat Bouterse geen president meer is, is Suriname ook berooid, uitgekleed en is het land met huid en haar verpand aan China.


  Maak melding

 44. Dat deze bende die nu aan de macht is en ondermaats presteerd, was vooraf al voorspelbaar als je daar ex militairen gaat posteren, die geen visie hebben, ongeschoold zijn, en een slechte reputatie hebben, kun je ook niet anders verwachten, en dan heb je een moordenaar als president die zogenaamd democratisch gekozen is, maar als een dictator dit land regeert, net als die Egyptische president, die door het leger en het volk aan de kant is gezet, dit zou jammer genoeg in dit land niet zo gauw plaats vinden, omdat dit volk loopt te slapen, en passief toe kijkt.


  Maak melding

 45. Aijajai mensen wat hebben jullie toch tegen DE HEER BOUTERSE WANT JULLIE PRAATEN MEER OVER BOUTERSE DIT OF DAT EN NIET WAT DE REGERING ECHT DOET JULLIE ZIJN MEER ANTIE BOUTERSE DAN WAT HIJ DOET VOOR LAND EN VOLK HIJ HEEFT ALTIJDT GEZEGT DAT WIJ ALLEN SURIENAAMERS ZIJN ONGEACHT KLUER GELOOF RAS EN NU PAS KOMEN ANDERE PARTIJEN OOK DAAR MEE EN GEEF TOE WAAROM HEBBEN MEER MENSEN WATER LICHT VRIJE DOKTER NASCHOOLSE OPVANG BEETJE MEER AOVEN NOEM MAAR OP KON DIT NIET TIJDENS NPS VHP REGEERPERIODE MEER WEGEN GEASFALTEERT MEER POLIETSIE MEER VOERTUIGEN DAAR VOOR MEER LANDEN DIE WILLEN SAMEN WERKEN MET SU WEES TOCH EERLIJK TEGEN JE ZELF GAAT NIET ZOALS WIJ DAT WILLEN MAAR DEZE MAN DOET ZN BEST EN DAT TELT WANT HET ZAL NOOIT IN 1 KEER LUKKEN MAAR GEEN 1 PRESS HEEFT OOIT GEPRESTEERT WAT DEZE PRESS DOET JULLIE HAAT EN WROK KOMT ALLEEN OMDAT HET DE HEER BOUTERSE IS DIE HET DOET MEER NIET ANDERS ZOUDEN JULLIE DIT ALLES TOE JUICHEN LAAT DEZE PRESS ZIJN WERK DOEN WANT NU AL IS ER MEER GEDAAN DAN TOEN NPS VHP WEES EERLIJK EN ZIE EN MIJN ADVIES AAN DEZE REGEERING WERK MET VHP ALS MOET MAAR ZONDER SANTOKIE HET IS EEN GEVAARLIJKE MAN DUS JULLIE ZIJN GEWAARSCHUWT ELKE REGEERING HEEFT VRIENTJES POLIETIEK GEVOERTEN ZONDER WAT VOOR LAND EN VOLK TE DOEN DEZE REGEERING DAN OOK MAAR LAND EN VOLK WORDT NIET ONTZIEN ER GEBEURT WAT EN LAAT HET NIET VOOR NIKS ZIJN ALS ER EEN ANDERE REGEEERING KOMT EN ZOGENAAMT GAATBEZUINIGEN DAN KOMT ER GEEN NASCHOOLSEOPVANG EIGENBIJDRAAGE DOKTER MIINDER AOV EN WEET IK VEEL DUS SURIE WEET WAT U DOET EENS TERUG KAN FATAAAL ZIJN DUS LAAT DEZE MAN ZIJN TIJDT KRIJGEN OM JOB TE KLAAREN DAN ZIEN WE WEL MAAR DE OUDE PAARTIJEN MOGEN GAAN RUSTEN NOG EENMAAL BOUTA VOOR PRESS WANT HIJ DOET ZIJN BEST PRESS GOD BLESS


  Maak melding

 46. Oude wijn in nieuwe zakken.Geeeeeeeuw,gaaaaaap. De slaap overvalt me met het verhaal van deze saaie man. Santokhi was ook minister in de vorige NieuwFront regering,en hij had een behoorlijke inbreng in het beleid van dit kabinet. Ze zijn door de kiezers collectief weggestemd.Een ding is duidelijk. Het verhaal van Santokhi klinkt zwak. Hij straalt geen kracht uit. Er zit geen dynamiek in.De man gelooft niet eens in zijn eigen verhaal.Hoe kan hij aan mij zoiets verkopen. Dat doe je toch niet. Dit soort valse hoop verhalen kan je alleen verkopen aan Henk Molenaar,Ray,GMAP, de meelopers Hans en Koos.Ray, Santokhi is een politieman en geen politicus. Hij moet zich op straat begeven en boeven gaan vangen. Op straat moet hij bewijzen dat hij de boeven een lesje gaat leren.


  Maak melding

 47. RobG de heer Santhoki is meer politicus dan Bouterse ooit zal zijn. Bouterse heeft zijn barret ingewisseld voor een kostuum maar onder die amnestie kostuum verschuild nog steeds die massa moordenaar annex coupe pleger. Een sterke leider heeft toch geen amnestie nodig. Hij was mans genoeg om 15 broeders beestachtig af te slachten. Kennelijk heeft hij niet de ballen om daar vertwoording voor af te leggen.Wat zeg ik hij schijt 7 kleuren stront als hij verantwoording moet afleggen in de dna.
  De oppositie krijgt nooit of zelden antw. van de president.


  Maak melding

 48. Het wordt aan militaire in lagere rangen niet geleerd om te denken.Hun hele opleiding is op gericht om gehoorzaamheid af te dwingen.Terwijl de rekruut al bij de politie geleerd wordt om zelfstandig te denken en in te spelen op veranderde omstandigheden.
  De militaire gaat recht door op zijn bevel voorwaarts al ligt er een rivier voor hem.Hij stapt er in omdat hem alleen geleerd is te gehoorzamen en het denken aan anderen over te laten.

  Bout heeft bij lange na niet de beloofde 50% bij de goudmaatschappijen gehaald maar gaat gewoon door terwijl hij ziet hij in een doodlopende straat beland is.Samen met Hoefdraad leidt hij het land de verdoemenis in.

  Bout heeft zijn mini-sterren niet ontslagen omdat ze niet deugden.Maar omdat hun corrupte handelingen te opzichtig waren…..


  Maak melding

 49. @ Koos
  NL was de coordinator, opdracht gever, Hoofd verdachte en de grootste oorzaak geweest van al die mensen die vermoord waren en niet wat U ziet, hoort, denkt en andere mensen blijft maar beschuldigen die hun plicht uitgevoerd hadden.
  Stel een vraag bij jezelf, waarom wil NL die geheime dosier van 1980 niet openbaar maken.
  Wanneer die dosier openbaar gemaakt wordt komt de pure waarheid naar voren dat NL de coordinator, opdracht gever en hoofd verdachte was en het volk van SU pakt NL gelijk op heterdaad, want al die leugens komen weg te vallen. Ik heb eerder alles geschreven en ik wil niet telkens hetzelfde blijven herhalen.


  Maak melding

 50. Maandag 8 juli 2013 om 02:01 uur, door Radjkoemar Rajaram

  Dit is bekend nieuws!
  Maar dat wil niet zeggen dat de rest van het volk dupe moet worden van die Nederlanders en die kleine indiaan !


  Maak melding

 51. @Dre
  je moet Santhoki niet vertrouwen, hij is een politicus die zoveel mogelijk van zijn programma moet zien te realiseren. maakt niet uit met wie.

  U moet u zelf vertrouwen een stem uit te brengen op diegene waarvan u denkt dat het programma van de partij, de bekwaamheden van het kader van deze partij (ministers, DNA leden, District bestuur, etc) en haar voorman het meest voor het land (in het algemeen) en voor u zelf (in het bijzonder) kan betekenen.

  In de politiek moet je helaas zo nu en dan met de duivel naar bed. Echter dat geld ook voor de aanhangers van de andere zijde.

  Vertrouw niet op de politiek maar op u zelf.


  Maak melding

 52. Jacobus,ik weet niet hoe je aan de informatie komt maar hetgeen je schreef op maandag 8 juli om 00.44 uur slaat nergens op.Hoe kom je erbij dat aan militairen in lagere rangen niet wordt geleerd om te denken. Zullen waarschijnlijk de kindsoldaten zijn uit Afrika.Ik kan zien dat je geen ervaringsdeskundige bent.Militairen worden zwaarder getraind dan politieagenten.Militairen leren hoe zij hun land moeten verdedigen, hoe zij in de meest moeilijke omstandigheden moeten optreden bij grote calamiteiten,enz.Kortom het zijn de helden van een natie.Politieagenten zijn ook helden en die leren hoe ze boeven moeten vangen,verkeersovertreders moeten aanpakken,enz.

  Je zegt dat Bouterse beloofde om 50% voor Suriname binnen te halen. Hij zou ook 100% voor Suriname kunnen inhalen als het land alles zelf kon financieren en ook de kennis in huis had. Die 50% is helaas niet haalbaar omdat het NieuwFront de financiën van het land mooi heeft voorgespiegeld, terwijl er bijna geen geld in kas was. Op papier kon het NieuwFront een mooi financieel verhaal zetten maar de bedragen zaten digitaal in de “clouds”. Het geld was echter nergens te vinden.Het zelfde overkwam Wijdenbosch met de bruggen.Het geld van NieuwFront zat in de “clouds”.


  Maak melding

 53. Helemaal mee eens!

  En het grootste deel van het Surinaams volk ondervind dagelijks de gevolgen van dit mismanagement.
  De paarse Nederlandse reacties nemen we natuurlijk niet serieus. Die mogen lekker blijven dromen over hun ‘paarse’ luchtkastelen.

  Vanaf vandaag 8 juli, is het na 20:00 uur s’avonds doodstil in de woonwijken. Een beetje verkeer voor het Vat- Tor, verder helemaal niets.
  Maar waarom niet dan?, tsja wat moet je anders, met al die rovers zeggen ze.
  Dievenijzer helpt niet, seti-gong ook niet.
  Je wordt gevolgd en voordat je bij je poort bent, ben je de peaneut.
  Maak eens een praatje met de veiligheidsmensen, als je gedwongen een sigaretje buiten moet lopen, of met de taxi-chauffeur, of de winkeljuf, de gewone man/vrouw. Vandaag 8 juli, is het maandsalaris op…………

  Daar zit je dan, als surined, babyboomer, of geremigreerd, in een gouden kooi.
  Ik weet dat velen van jullie circa 30% niet heeft gestemd, jullie zijn in principe ook medeplichtig dat deze crimineel zichzelf tot pres heeft benoemd, om uit de gevangenis te blijven.

  Het is verstandig om in 2015 wel je stem uit te brengen, dit is geen leven zo!
  Weet wat je stemt!


  Maak melding

 54. RobG.
  De militaire training wereldwijd is geënt op het als groep automatisch als een eenheid reageren en handelen op bevel of noodzaak. Dat is niet meer of minder waardig het is een overlevingsmechanisme. Stel je voor dat iedere soldaat of onderofficier nagaat denken over een bevel en dat interpreteert zoals hij/zij denkt dat het moet. Dan sneuvelen ze allemaal aangezien de ene naar links gaat en de andere naar rechts.

  Legers zijn niet opgeleid om na te denken maar om te overleven en automatisch jou medestrijders te helpen overleven. Instinctief handelen als men onder vuur komt.

  Politie agenten worden opgeleid om alleen of met heel kleine teams mondige burgers of emotionele (zware ongelukken/ buren ruzie, etc) toestanden te adresseren en onder controle te brengen. Dat vergt een heel andere mind setting en persoonlijke eigenschappen.

  Toen in het Nederlandse leger veel kader boventallig werd kwam de politiek op het idee deze mensen met een cursus op de politie academie om te scholen tot agent etc. Binnen de politie academie is er toen een instructie uit gegaan deze mensen af te testen tenzij zij om konden gaan met alleen opereren en zonder vast omlijnde kaders en routines.

  Bij rellen bij Feyenoord vroeg een voormalige ex generaal toen hoofd commissaris waar zijn de reserves. Die waren er niet, die waren er nooit omdat de politie altijd uit gaat van de escaleren, naar een lager geweldspectrum in plaats van escaleren.

  RobG ik hoop dat je begrijpt dat een opleiding aan de politie academie in Apeldoorn iets meer voorstelt dan die aan de kader school in Weert.


  Maak melding

 55. RobG
  Open uw ogen en zie wat de vorige regering tot stand gebracht heeft. Vanuit de stilstand van Wijdenbosch en de aflossing van de schulden voor zijn prestige projecten is er stevig gegroeid.
  Vanaf een stilstaand BNP van $ 1.500.000.000 naar een BNP van $ 4.700.000.000. Met een dip als gevolg van afname investeringen in goud, olie en bauxietindustrie. zie http://www.indexmundi.com voor neutrale cijfers.

  Een voor de groei per Capita, zie de link hier onder van bijna 300%.

  http://www.indexmundi.com/g/g.aspx?c=ns&v=67.

  Toen deze regering van start ging was er groei en waren de geplande projecten gefinancierd met beschikbare middelen.


  Maak melding

 56. Misschien kan mijnheer Santokhi aan de president vragen of hij dezelfde anti-corruptie maatregelen gaat doorvoeren als in zijn favoriete bevriende natie China: vandaag gelezen dat de door-en-door corrupte ex-minister van transport TER DOOD is veroordeeld als gevolg van het aannemen van steekpenningen.

  Dat zou nog wel eens een aardige opruiming kunnen opleveren in Su……


  Maak melding

 57. wat mij erg verbaast de laatste tijd,,,,je hoort niks meer van de aanhang van de ndp..

  zelf op zanderij waren zé niet massaal aanwezig als in het verleden..

  de movinas zijn zeker ookal beu moe van alle ellende..

  moro ó dóro’no is-spang..

  als je nu erkend dat het goed gaat met het land,dan heb je letterlijk ,,,stront in je hersenen,,


  Maak melding

 58. Jojo, je geeft een verkeerde voorstelling van zaken over de militair die was benoemd tot hoofd van de politie in Rotterdam.De politie in Rotterdam had grote moeite met de strenge discipline die wordt gehanteerd bij het leger.In vergelijking met het leger is de politie een zootje ongeregelde manschappen.Als de politie instructies kreeg lekte de helft van de informatie naar buiten en tevens hadden de politieagenten een slecht geheugen om met complexe zaken om te gaan. Daarnaast kon de gemiddelde politieman met moeite een rondje van 300 meter rennen om een voetbalveld.De gemiddelde militair rent wel 10 rondjes achterelkaar om een voetbalveld. De politie in Rotterdam had grote moeite met de strenge eisen die ineens werden gesteld aan o.a. de discipline, conditie de wapenbeheersing van agenten enz. Trouwens de arrestatieteams van de Nederlandse Politie worden opgeleid in militaire kazernes waar ze gedrild worden door militairen en commando’s.Men wil nu militairen gaan toevoegen aan de Nederlandse arrestatieteams om de vuurkracht van deze eenheden te vergroten.

  Ook qua opleiding zij er grote verschillen. Je hebt de politie academie waar agenten worden opgeleid tot inspecteur van politie, een HBO opleiding. In het leger heb je twee soorten van officier opleidingen. Je heb de opleiding officier speciale diensten.Dat zijn de vakofficieren.Het is een twee jarige opleiding op HBO niveau. Daarnaast heb je de officieren die worden opgeleid aan de Koninklijke Militaire Academie. Op dit instituut worden de soldaten in 4 a 5 jaar opgeleid tot
  officier(drs in de militaire wetenschappen).Het zijn experts op het gebied van de hogere krijgskunde en daarnaast hebben ze scholing gehad op het gebied van economie, sociologie,politieke wetenschappen en wiskunde.In navolging van het Belgisch leger zullen in het Nederlandse leger geen sergeanten meer worden opgeleid.Het worden bachelors in de militaire wetenschappen.


  Maak melding

 59. RoBG
  ten aanzien van de arrestatie teams zit je helemaal fout zij worden opgeleid naast een oude kazerne in Ossendrecht (PIOG) en niet op de kazerne. Ze hebben tijdelijk op die kazerne naast een Rotterdams afkick centrum gezetten. Vertel mij weinig over AT, BBE’s, ME etc., Ik heb hun school gerealiseerd.

  Je hebt helemaal gelijk over discipline, lekken en conditie. Ik kon mijn bouwvergaderingnotulen in de krant teruglezen als er wat gebeurde waar iemand het niet mee eens was. Het veranderd echter helemaal niets aan het grote verschil in attitude (gezagsorganisatie versus service organisatie).

  Ja natuurlijk wordt er voor de zeer fitte hap samengewerkt met de commando’s in Roosendaal. Ik heb ook geen oordeel over bekwaamheden, opleidingsniveaus, kennis en kunde. Beide functies zijn helaas nodig in onze maatschappij omdat er geen ideale mensen bestaan.


  Maak melding

 60. Een paar weken geleden is er bij ons ingebroken. Toen wij binnen kwamen zagen wij dat de shutters en de diefijzer ervoor waren verwijderd. Wij zijn niet meer naar binnen geweest en hebben gelijk de politie gebeld. Deze kwam na een half uur en heeft samen met ons de door het huis gelopen en wat tips gegeven. Het verbaasd mij hoe laconiek de agenten zijn geworden na alle inbraken. Ik heb begrepen dat ze dagelijks geconfronteerd worden met minimaal 10 inbraken per dag. Naast het verdriet dat er zoveel waardevolle spullen zijn verdwenen, is het onveilige gevoel dat je elke avond voor het slapen hebt zeer stressvol.
  Wie dit nooit heeft meegemaakt weet niet wat ik nog steeds van binnen voel. Ik hou mij niet met de politiek bezig. De uitspraken van Santhokie over onveiligheid is echter uit het hart gegrepen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.