Snelwegproject Suriname wordt in delen uitgevoerd

64

PARAMARIBO, 5 jul – Het project voor de aanleg van een snelweg tussen Paramaribo en de luchthaven te Zanderij zal in delen worden uitgevoerd. Dit zegt president Desiré Bouterse. Er wordt afgezien van het plan om de snelweg nog binnen de huidige regeerperiode af te maken. De door China voorgefinancierde bouw begint nu in Paranam.

Dat scheelt een flink deel van de aanvankelijk geplande weglengte. Het bouwcontract met Dalian International Corporation is al getekend tijdens het recente presidentiële bezoek aan China. “Wat besloten is, is dat wij niet de gehele snelweg meer gaan doen. We beginnen bij Zanderij door de savanne richting Afobakaweg en dat wordt het grootste traject. Het contract gaat door na 2015”, zegt Bouterse tegenover de Times of Suriname.

Het project wordt dus afgerond na de verkiezingen van 2015. De aan te leggen weg tussen Paranam en Zanderij zal ongeveer tien kilometer beslaan en vier banen tellen. Aan weerszijden worden ook noodbanen aangelegd. Voor dit deel moet ongeveer honderd en vijfentwintig miljoen dollar worden neergeteld. Het gehele project is begroot op ruim tweehonderd en dertig miljoen dollar. Bouterse is ervan overtuigd dat het project uiteindelijk in zijn geheel wordt uitgevoerd.

64 REACTIES

 1. Bouters is fantast en grapjas….

  Het is weer een planning van helemaal niks, Het project wordt afgerond na de verkiezingen van 2015 ( 2078 of zo). ZOOOOOOO doorzichting. Er komt weer festiviteit eerste steen of zo en daarna gebeurt er helemaal niks. Zoethoudertje voor de verkieizngen.


  Maak melding

 2. Het gehele project is begroot op ruim tweehonderd en dertig miljoen dollar. Bouterse is ervan overtuigd dat het project uiteindelijk in zijn geheel wordt uitgevoerd.

  Na 2 km stop de snelweg…. en weg 230 miljoen dollar. Wordt er nog iemand wakken in Suriname. Een snelweg voor 12 vliegtuigen die er week landen op Zanderij????


  Maak melding

 3. Ook de 18.000 woningen, zeehaven, weg naar Brazilie, anti corruptiewet en waarheidscommissie: allemaal na de verkiezingen van 2015…..

  En de Paarse meute gelooft het allemaal…..Niet te geloven


  Maak melding

 4. Mooi mang, goed voor de economie.
  De prijs van awarra en maripa gaan stijgen, de lege schatkist kan rekenen op extra inkomsten.

  SHOWTIME….LIEGEN, VLIEGEN en BEDRIEGEN.

  De oa FLY-OVERS en GRATIS huizen zullen ook na 2015 (2e termijn paars) worden opgeleverd…


  Maak melding

 5. er zijn duidelijke afspraken gemaakt en er zijn al voorberijdingen getroffen,als men wil weten als er al gewerkt word moet men in su zelf wezen om het te zien.

  het is goed als men vooral in nedeuro niet alles weet wat zich in su werkelijk afspeelt.
  vaak wordt van een mug een olifant gemaakt.


  Maak melding

 6. “Snelwegproject Suriname wordt in delen uitgevoerd”

  Het “Snelweg” project die in ÉËN KEER kan worden uitgevoerd is….vul maar in …

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 7. “Snelwegproject Suriname wordt in delen uitgevoerd”
  ________________________________________________________________

  Elk jaar, een maand voor de herverkiezing een metertje erbij.


  Maak melding

 8. ..Goed bezig! Goede verbinding vliegveld-stad is goed voor de economie..,wat zijn de voorwaarden voor deze voorfinanciering door China?


  Maak melding

 9. The real show time is begonnen!! Deze man is in dromenland en fantasiewereld! sterker nog, de Su’s geloven ook nog in!

  Straks gaat hij een vliegtuig ontwikkelen die achteruit vliegt!!


  Maak melding

 10. Vijay
  Misschien is het dan handiger een internationaal vliegveld te bouwen in Paramaribo zelf.

  Mijn vraag is waar in Paramaribo? Om dat te doen ga je heelwat mensen moeten verplaatsen,wat je heel wat meer zal gaan kosten


  Maak melding

 11. die hele stoet van Bouterse heeft ruimte nodig om 4x per week een vliegtuig te confisceren. Misschien is een eigen start- en landingsbaan een beter optie.


  Maak melding

 12. Hier het bewijs dat bouterse onder invloed is wanneer hij lult, hij kan zich de dag erna niets meer herinneren wat hij de dag daarvoor stond te balken, zelfde is het geval op 1juli. die schapen staan erbij en kijken ernaar


  Maak melding

 13. JAJA Bloei…Sur…Maar je heb mensen die zelf currupt zijn en aan kritiek leveren aan beleidt van sur…Zijnn de domme mensen weer die in NL uitkering zitten en geen opleiding hebben ,,als mar kritiek leren ,,,,,,over sur….nooit een goed beordeling….mensen die kirtiek hebben over heb beleidt van sur,,,,zijn zelf boeven,…….


  Maak melding

 14. Bovenstaand artikel behoeft enige aanvulling.

  Men is vergeten te vermelden dat dit project
  gezien de geraamde kosten onder leiding zal staan
  van Ramon (onderhandse gunningen) Abrahams.


  Maak melding

 15. Ik neem aan dat de flitspalen zijn meegenomen in de begroting. Anders wordt deze snelweg een DODENWEG en komt het aantal dodelijke slachtoffers in de duizenden per jaar.

  In de jaren tachtig was er ook zo een grootwaanzins-denker, genaamd Frank Essed, die legde een treinverbinding van HIER naar Nergens (Apoera – ?? )

  Voor deze snelweg lijkt hetzelfde lot geschoren, want een snelweg Paramaribo tot aan Zanderij is economisch gezien veel aantrekkelijker en is de terugverdientijd korter. But who cares !


  Maak melding

 16. Vrijdag 5 juli 2013 om 14:03 uur, door Vijay

  Misschien is het dan handiger een internationaal vliegveld te bouwen in Paramaribo zelf.

  Ach, als het lukt een entertainmentcentrum in een woonwijk te planten, dan moet het ook lukken een vliegveldje voor internationale vluchten in de stad neer te zetten, lekker dichtbij, toch, helemaal geen snelweg meer nodig. twee vliegen. een klap. mep.


  Maak melding

 17. oops ging iets fout! dit is het vervolg van hierboven…BEGRIJP ME NIET VERKEERD!! niet dat ik dat wil, maar de kaarten zeggen dat het een herhaling wordt van de jaren 80/81. krijgt hij het niet dan pakt hij het wel!!! hoop dat ie voor die tijd verdrinkt of een ongeluk krijgt…


  Maak melding

 18. WIE HOUDT WIE VOOR DE GEK!!!!!!

  Zanderij – paramaribo beslaat een afstant van ongeveer 48 km. Laten we voor het gemak ervan uitgaan dat het via Paranam wat korter is, stel 40 km. Voor 10 km wordt $ 125.000.000,- betaald. Er zijn daar waarschijnlijk geen of weinig fly-overs. Dan blijft er dus nog $ 105.000.000,- over voor de overige 30 km. MET FLYOVERS en veel extra werk omdat het in de bebouwing ligt.

  Wie gelooft nu dat de eerste 10 km $ 125.000.000,- kost en de overige 30 km $ 105.000.000,- ?????

  Mijn gezond verstand zegt me dat deze weg boven de $ 500.000.000,- zal gaan kosten. Zeker als het later uitgevoerd wordt.

  Als we niet oppassen wordt het de “from nothing to nowhere” van DiDiBrie.

  Waarom kiezen we steeds voor mensen met grootheidsWAANZIN ????????

  Ja, ik weet wie. Pero, SRA en de overige ……… 😉


  Maak melding

 19. @sra,ik ben heel erg blij als suriname voorruit gaat.

  =Helaas moet ik bij deze aan jou vermelden dat heel veel projecten die aangepakt worden al op de begroting stonden tijdens Venetiaan

  –Omdat Venetiaan dat geld had vastgelegd aan projecten, had Bouterse gedacht dat er geld was voor “zijn” zogenaamde projecten die hij niet waar kan maken.
  Zie waarom Bouterse nu naar China gaat.

  =Vergeet niet, waterkant is prachtig geworden en ze zijn nog niet klaar, maar het is geld van de EU

  +125, mil zal over een paar jaar verdubbeld worden met al die rentes.


  Maak melding

 20. “Suriname wordt geleid door zware jongens”
  vrijdag, 05 juli 2013 02:12

  PARAMARIBO – Parbode besteedt in de julieditie onder meer aandacht aan de leiding van ons land. In veel democratische landen is het ondenkbaar dat je politieke carrière kunt maken als je een strafblad hebt. Sterker nog, je kunt het wel vergeten als er alleen maar verdenkingen bestaan dat je op de één of andere manier een scheve schaats hebt gereden. Integriteit is een absolute voorwaarde. Dat in …

  ons land tal van politici rondlopen met een allesbehalve schoon blazoen, is geen nieuws. De huidige regering-Bouterse grossiert echter in topfunctionarissen met een strafblad. Dat zóveel veroordeelden het voor het zeggen hebben op het hoogste niveau, en zij ook hun vrienden en familieleden met strafbladen aan mooie baantjes hebben geholpen, is opvallend.

  Parbode zette de tien meest opvallende veroordeelden op een rij die een vooraanstaande functie in en rond het machtscentrum bekleden. En concludeert dat ons land is overgeleverd aan zware jongens. Eén van die zware jongens in president Desi Bouterse. VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi zegt in een uitgebreid vraaggesprek met het opinieblad dat hij samenwerking met de NDPvoorzitter niet ziet zitten. “Maar in de politiek moet je nooit iets uitsluiten.”

  Dan zal er volgens hem echter eerst een oplossing moeten komen voor de gewijzigde Amnestiewet en moet het 8 decemberproces weer vlotgetrokken worden. Hij vermoedt bovendien dat Bouterse, die in Nederland bij verstek is veroordeeld wegens drugshandel, ook in Suriname een scheve drugsschaats heeft gereden.

  “Er zijn hier enkele zaken onderzocht en er liggen zelfs dossiers bij het Openbaar Ministerie, waar zijn naam in genoemd wordt.” Dat Bouterse nog nooit in verband met een Surinaamse drugszaak voor de rechter is gesleept, wil volgens Santokhi niet zeggen dat er nooit voldoende bewijs was.

  “Ik denk dat op het moment dat men zijn naam hoorde, men zoiets had van ‘wees voorzichtig, heel voorzichtig’. Daar waar je normaal met vijftig procent bewijslast kan werken moet je, als het high profile-personen zijn, niet komen aanzetten met vijftig procent, kom met tachtig of negentig procent.”

  Verder een onthutsende reportage over de risico’s die inwoners van Paramaribo lopen door overmatige blootstelling aan kwik. Duizenden illegale goudzoekers brengen klompjes of korreltjes goud die ze in het binnenland vinden, naar één van de gowtu oso’s in de stad, waar het wordt omgesmolten. De dampen die daarbij vrijkomen kunnen geheugenverlies, hartkloppingen en beschadiging van het zenuwstelsel veroorzaken en zelfs tot een acute dood leiden.


  Maak melding

 21. HMMMMMmmmmm…..
  Heeft deze crimineel al plannen gemaakt hoe hij in 2015 weer de macht grijpen zal?!
  We kennen al de militaire coup van 1980,Telefooncoup mbv een telefoon bedreiging,in 1990,Verkiezings coup 2010 mbv een gesloten Deur,
  Baja wat is deze man alweer van plan te doen?


  Maak melding

 22. Slimmerik DDB. met ander woorden: als jullie willen dat ik die snelweg helemaal afrond dan moet je mij nog een regeertermijn geven. DDB, je weet btoch wat de Surinamers zeggen: een snelweg no e foer mi bere.


  Maak melding

 23. Henk Molenaar, de weg zal eindigen in een ravijn. In nld zou dit ondenkbaar zijn. Te bizar voor woorden. En die paarse reptielen blijven nog geloven in de sprookjes van Bouterse. Bouterse moet oprotten !!!


  Maak melding

 24. Een week voordat Brampie, met zijn riante pensioen op zak, eervol de laan werd uitgestuurd, beweerde hij nog dat de weg met alle fly-overs en allerlei ander fraais erop en eraan er zeker kwam, wie herinnert zich de mooie animatie film niet waarop de auto’s voorbij zoefden over een snelweg waarvan de Amerikanen en de Duitser alleen maar van kunnen dromen (Limbo heeft de film intussen opgeborgen) . Nu krijgen we door de Baas in eigen persoon een ander verhaaltje voorgeschoteld, als je wil mag je het geloven, maar ik denk dat deze weg er pas komt ’te kafowru kis tifi’.


  Maak melding

 25. Beste Koos,

  Dat is niet alleen in Nederland ondenkbaar maar in elk beschaafd land in de wereld dat niet de titel “Ultieme Bananenrepubliek? wil voeren.


  Maak melding

 26. ik zeg,,horen zien en zwijgen,,..

  er komt niks terecht van deze figuur..

  allemaal belazerij en voor de gek houderij..

  je moet erg dom zijn om achter zo één figuur aan te hollen..

  slechts holle vaten,, die klinken inderdaad het hardts.

  2015 is komende ,dan is er wéér hoop op nieuwe uitdagingen..


  Maak melding

 27. Suriname kachelt financieel achteruit door de goede beslissingen die deze regering neemt over het verkwanselen van het goud en de lucratieve reisjes naar
  China enz., nu hebben ze ook nog het plan om het snelwegproject, uit te gaan voeren, maar wel op het eind van hun regeerperiode, alleen hoe moet de volgende regering dat zonder financieele middelen dat uitvoeren, als het doorgaat zo als ze nu doen, is de staatskas en de goudkluis leeg. De huidige regering is dan naar huis gestuurd, en mogen hopelijk wel verstandig gekozen politici het overnemen, 1 schrale troost slechter een land besturen zoals nu kan gewoonweg niet, alleen zitten ze wel met een bijna of helemaal failliet land


  Maak melding

 28. Feit is dat de beloofde snelweg over enkele jaren daar is !
  Wat hebben Vene, Sardjoe, Somo en de andere nono’s van het NF toen allemaal niet beloofd ? Wat hebben ze daarvan waar kunnen maken !

  Pres, we love you ! En Santokhie moet niet lullen of uit z’n stinknek kletsen.
  Als je principieel niet met iemand wil samenwerken dan doe je dat gewoon niet.
  Je moet nimmer met een kul verhaal komen van; ‘maar in de politiek moet je nooit iets uitsluiten’ ! Dat zijn woorden van een loser !

  Put your money where your mouth is mister Santokhie !

  En z’n geld zal altijd in zijn zak blijven want hij meent niet wat hij zegt ! Hij wil nl juist met Bouterse samenwerken want hij heeft ook door dat velen die op hem lijken de swung zullen maken naar de NDP.

  Kijk maar naar de nieuwe ministers van Onderwijs en OW ? Daar moeten de hindustaanse broeders toch trots op zijn ???
  Of waren ze liever toch maar in het VHP kamp (langs de lijn) gebleven met hun shanti politiek !


  Maak melding

 29. Bijkans zeven en veertig krabben, die hopen en bidden dat het hier in elkaar donderstraalt, louter omdat de president van Suriname Bouterse heet? En dan willen zij ook nog gunstige voorwaarden voor vluchtelingen, die zijn gaan dokken voor hun verantwoordelijkheden. Wat mij betreft, “No way”!


  Maak melding

 30. tjek deze!!!

  als fase 2 is afgerond, da gaan zij terug naar fase 1 omdat deze inmiddels is geworden een gatenkaas!

  en dan eindelijk jaren later de laatste fase en wat blijkt,…het restant poet is verdwenen in de OW potmonie 🙂

  klop klop China…heb je nog meer yuan te leen??

  hoezo??

  wij moeten fase 3 nog uitvoeren!

  da wat krijg ik hiervoor terug??

  wat dacht U van Albina??

  jo vuile Su beest ju 🙂


  Maak melding

 31. Give me a break! In de verste verte ik kan het economisch voordeel van een weg met 4 rijbanen (exclusief noodbanen!)van Zanderij naar Paranam niet ontdekken. Wie kan mij dat uitleggen? Hoeveel verkeer zal er gebruik van maken? Nauwelijks een paar honderd voertuigen per week voor dat handjevol mensen dat Zanderij aandoet? Kom op mensen laat je toch niet in de maling nemen. Die Chinezen lachen zich kapot. Een volwaardige 2 baansweg is toch meer als voldoende? Het zou zinvoller zijn te investeren in bijvoorbeeld beter openbaar vervoer, verharde trottoirs,(on)betaalde parkeervoorzieningen, het onderhoud van de bestaande infrastructuur en de aanleg van fietspaden. Dit laatste is ook nog beter voor de volksgezondheid en de bereikbaarheid van bijvoorbeeld de binnenstad. Niet te vergeten het milieu. Ook zal er consequent moeten worden gehandhaafd. Mensen wordt toch eindelijk wakker.


  Maak melding

 32. e aan te leggen weg tussen Paranam en Zanderij zal ongeveer tien kilometer beslaan en vier banen tellen. Aan weerszijden worden ook noodbanen aangelegd. Voor dit deel moet ongeveer honderd en vijfentwintig miljoen dollar worden neergeteld


  Maak melding

 33. 1. als er geld is kunnen de machthebbers in suriname niet tellen.
  2. als er een project is dan kan men het in Suriname niet coordineren
  3. als er een project is in Suriname en deze gaat bij de uitvoering over meerdere ministeries heen, dan kan men elkaar niet vinden
  3. als er luchtkastelen bestaan op de wereld dan heb je de meeste in Suriname en wel meer in het bijzonder bij de leeghoofden in en rond deze regering.


  Maak melding

 34. correctie op mijn vorige bericht.

  Dit bericht heeft een aanvulling.

  De aan te leggen weg tussen Paranam en Zanderij zal ongeveer tien kilometer beslaan en vier banen tellen. Aan weerszijden worden ook noodbanen aangelegd. Voor dit deel moet ongeveer honderd en vijfentwintig miljoen dollar worden neergeteld.

  Als het DDB te heet onder de voeten wordt in Suriname en hij via JAP-luchthaven Suriname niet meer kan verlaten, is er nog altijd één van deze SNEL WEG vierbaansweg om met het slm-vliegtuig naar Venezuela, Equatoriaal Guinea of Cuba te komen. De kleine indiaan doet er alles aan om zijn vege lijf te redden. Vandaar ook de slm- vlucht naar Bolivia om vrienden voor zich zelf te maken.
  Hij weet dat hij vroeg of laat aan het kortste eind gaat trekken en die miljoenen kan hij daarom dus goed aan zichzelf besteden. Na hem de zondvloed.

  DDB: “ding man tak mi dong, ma mi no dong”.
  A man gémé.


  Maak melding

 35. We beginnen bij Zanderij door de savanne richting Afobakaweg en dat wordt het grootste traject.Dit geeft aan dat er geen flyovers meer gebouwd zullen worden voor de verkiezingen van 2015. Het volk is weer voor de gek gehouden met de verkiezingsbelofte dat er een snelweg tussen Paramaribo en Zanderij en flyovers gebouwd zou worden. Nu blijkt dat slechts een deel (10km)van de weg aangelegd zal worden. Hetzelfde is gebeurd met de beloofde 18000 woningen , waarvan er tot heden niet eens 1000 gebouwd zijn.De Mega combinatie had mega projecten beloofd, maar hebben tot heden alleen microprojecten gerealiseerd.


  Maak melding

 36. ….en de volgende regering en de belasting betalers mogen het put dempen. zo wordt het makkelijk de zwarte piet aanwijzen,didibrie. en je domme paarse achterban zal als shoothondjes meeblaffen.


  Maak melding

 37. Koos, je noemt de snelweg een mislukt project. Hahahahah ik moet om je lachen. Het geheel past in het streven om een stad in dat gebied te bouwen. Maar laat mij je een ding zeggen. Ik werk en ik betaal heel veel belasting in Nederland.Heel veel van mijn belastinggeld wordt verkwanselt door de Nederlandse regering. Nederland staat bekend als het land waar veel projecten mislukken. Per jaar gaan er miljarden verloren aan mislukte projecten in Nederland. Ik ga de projecten niet voor je opnoemen. Google zelf “mislukte projecten Nederland”.Dus even oppassen met het verwijtende vingertje naar Suriname.


  Maak melding

 38. Hans,het is makkelijk om achter je jogo commentaar te leveren op de modernisering van het Surinaamse wegennet.Nederland was voorheen ook bezaaid met karrensporen en mede dankzij de financiering van de EU is het land thans bedekt met grote snelwegen, op een aantal uitzonderingen na. Suriname heeft die financieringsbronnen niet.De uitvoering van de eerste fase van de snelweg is een kwestie van planning. Er zijn ook andere prioriteiten die de aandacht opeisen, bv de woningbouw vraagt om aandacht.Als het aan jullie ligt mag de modernisering van het land zich niet voltrekken.De tweede fase van de snelweg zal in de tweede regering Bouterse plaatsvinden. Neem van me aan dat Bouterse de verkiezingen van 2015 met grote meerderheid zal winnen.


  Maak melding

 39. Beste RobG

  Kun je mij en de rest van het forum uitleggen waar jou grenzeloze vertrouwen is gebaseerd op een onbetrouwbare, moorddadige coke dealende, coupe plegende president die verantwoordelijk voor de meest rechteloze en economische zwarte periode ( jaren 80-90) in Suriname. Een man die de grondwet van Suriname vertrapt door zichzelf amnestie te verlenen?

  Kan je dit uitleggen?


  Maak melding

 40. Overbodig!

  Dit is weggegooid geld. Deze weg is overbodig en zal in de meeste gevallen slechts 20 voertuigen per dag tellen. Onderzoek eerst de noodzaak en ga dan pas plannen. Een goede econoom in de regering zal dit beamen.

  Het volstaat om de Meursweg (tussen Paranam en de Indira Ghandiweg) te verbeteren, zodanig dat het verkeer op de Indira Ghandiweg tussen Latour en Lelydorp verdeeld wordt over deze weg en de Highway.
  Enkele kilometers na Lelydorp is er geen al te grote drukte op de weg naar Zanderij. Zo kunnen de bewoners van het gebied op de I.Ghandhiweg tussen de Meursweg en Zanderij ook hun bedrijvigheid blijven behouden.

  Daarnaast moet prioriteit worden gegeven aan de Ringweg (het gedeelte vanaf Benny’s Park naar Weg naar Zee). De ontlasting van de Kwattaweg tussen de Eerste en de Derde Rijweg is belangrijker dan een tweede weg naar de luchthaven.
  We gaan meerdere, dure wegen bouwen naar een luchthaven waarvan we weten dat we over maar 1 SLM toestel beschikken die als het zo doorgaat, straks ook niet meer inzetbaar is. Gooi dit geld niet zomaar weg!


  Maak melding

 41. Akkoord met zijne Excellentie Pres DDB.
  Die snelweg is niet urgent en kan dus langzaam uitgevoerd worden.
  Goed ingezien en een goede zaak dat de helft in deze regeer periode en de ander helft of te wel afronding na de verkiezing van 2015 plaats vindt, zodat het volk deze ontwikkeling kan blijven volgen met vol spanning en enthousiasme en met 100% hoop; wat we zeggen doen we.
  Opmerking:
  Op die huidige weg van Par,bo naar zanderij rijden met een snelheid van 50 km duurt het een 1(een) uur en 1(een) kwartier.
  Mensen die rijden met een snelheid van boven 50 km wat eigenlijk niet mag leggen die afstand minder dan aangehaalde tijd.


  Maak melding

 42. Bouta maakt een giga blunder. Wordt dit soms de landingsbaan voor de kleine vliegtuigjes vol met white stuff. Bouta dit project afblazen en doe wat Klodi heeft geschreven. Vooral Stoep en Fietspaden aanleggen. Succes…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.