‘Ontslaan ministers niet genoeg, ook corruptie onderzoeken’

26

PARAMARIBO, 5 jul – Het ontslaan van ministers alleen gaat niet ver genoeg. Er moet ook onderzoek worden verricht naar corruptieve handelingen op bepaalde ministeries. Dit stelt de vooral uit juristen bestaande initiatiefgroep Burgers van Suriname. Er is geen speciale wet of bevel nodig van een of andere autoriteit. Misschien dat dan ook het ‘eervol’ ontslaan van ministers wat zal afnemen.

De enige autoriteit die meteen kan optreden is het Openbaar Ministerie. Er is daarom een brief verzonden aan procureur-generaal Subhaas Punwasi, waarin opgeroepen wordt tot actie. “Recentelijk zijn weer enkele ministers eervol ontslagen. Het is publiek geheim dat op de desbetreffende ministeries handelingen zijn gepleegd, die mogelijk strafbaar zijn”, stelt de groep. Tot nog toe is er geen haan die er naar kraait en dat is kwalijk.

Hoewel de ministers vertrekken blijft de rest in takt. “Ondanks het feit dat districtscommissarissen en topambtenaren publiekelijk beschuldigd worden van het vragen naar en of aanvaarden van steekpenningen, laten de betrokken ministers na een intern onderzoek in te stellen”, aldus de groep. De procureur-generaal zou voortaan kordaat moeten optreden ‘in geval functionarissen met een verantwoordelijke functie beschuldigd worden van corruptie.’

26 REACTIES

 1. Ik snap het probleem niet,..dan maak je ze toch gewoon tot adviseur van de staat? of anders ambassadeur (Alibux) …Bouterse zorgt wel goed voor zijn vriendjes hoor,…dus wat is het probleem? onderzoek naar corruptie? neeee,.. daar beginnen we niet aan. We hebben onze eigen mannetjes (CTU) die dat op een “nette”manier doet,..


  Maak melding

 2. Bouterse heeft alle gasten met een strafblad of die een debieuze reputatie hebben, weer van stal gehaald. Daarmee staat onomstotelijk vast dat de corruptie NOOIT zal worden bestreden laat staan dat er wetgeving komt om dit euvel te bestrijden.


  Maak melding

 3. Ontslaan van mega idioot bouterse genoeg om suriname weer tot een beschaafd land te maken.
  Die idioot zet suriname alleen maar ter schande.


  Maak melding

 4. CORRUPTIE IS EEN KANKER GEZWEL DIE NIET UIT TE ROEIEN IS IN EEN LAND ALS SURINAME.
  ALS JE DENKT DAT DAT MOGELIJK IS BEN JE NAIEF EN EEN IDIOOT.
  KIJK MAAR OM JE HEEN IN DE OMLIGGENDE LANDEN ALS ONZE VRIEND HUGO CHAVES ENZ.
  WAT SURINAME MOET DOEN IS DE FINACIEN OP BASIS VAN EVENREDIGHEID DE POEN VERDELEN MAAR NIET DE GROOTSTE HAP IN EIGEN ZAK STOPPEN, ZODAT EEN IEDER MEE KAN PROFITEREN VAN DE OPBRENGSTEN VAN EIGEN GRONDSTOFFEN.

  IK DENK DAT DIT EEN HELE KLUS ZAL ZIJN VOOR D.D.B. OM ORDE OP ZAKEN TE STELLEN.

  ALS HIJ NUCHTER KAN DENKEN IS HET EEN SIMPELE KLUSJE, MAAR GEZIEN DE HEBZUCHT VAN DE MENS WORDT DIT EEN MOEILIJKE KARWEI, WANT IEDEREEN WIL DE GROOTSTE DEEL OPEISEN.


  Maak melding

 5. geen nood,sra had reeds aangegeven dat wie zijn verantwoordelijke taken niet naar behoren uit kan voeren ontslagen moet worden en dat er ook onderzoek naar fraude(corrupsie)gedaan zou moeten worden.
  nu is het zover dat er ruimte voor die schoonmaak beurt vrij gekomen is.
  het gaat er om de juiste persoon voor een bepaalde taak met vooral hoge verantwoording op de juiste plek te plaatsen”dat is ook een taak opzichzelf om de juiste personen te vinden en te instaleren”wel vind ik als fraude ontdekt wordt dat die persoon geen recht op een gouden handruk heeft omdat die persoon wel geweten heeft welke handelingen hij/zij zich heef laten misleiden om zulke daden te ondernemen.
  geld speeld een grote rol in leefgemeenschappen maar het moet wijsheid en rechtvaardigheid zijn die eigenlijk de boventoon moet voeren en geen materie.
  daarom ben ik voor een totale hervormijng van surinaamse politiek beleid,sociale en maatschappelijk vorming.
  de president van suriname is wat mij betreft met hele goede zaken bezich om eigen hervorming te realiseren,het gaat wel niet gehaast zoals een heleboel mensen zouden willen,maar het berijkt wel zijn doel.

  president Bouterse,succes.


  Maak melding

 6. where do broken hearts go? do they find their way home? wij weten niet waar broken hearts naar toe gaan. en ook weten wij niet waar alle subsidiegelden naar toe gaan. wij weten niet waar het geld naar toe gegaan is om de naschoolse opvangmedewerkers te betalen, wij weten niet waar het geld dat sowieso toegezegd/gereserveerd? wordt voor subsidies blijft. wij denken dat het naar de slm gegaan is, maar wij weten het niet zeker.


  Maak melding

 7. 32 jaren lang wachten die schapen van bouterse op vooruitgang en ontwikkeling ,enige wat wij zien gebeuren is dat de top zich gigantisch verrijkt, die dommemassa wordt steeds armer, die zogenaamde revolutie was voor de armen, en wat zien wij dames en heren? vrienden,familie en partij genoten van boutetrse verrijken zich,duizenden hectaren grond wordt uitgedeeld aan loyalisten van bouterse, terwijl de arme bevolking en oud militairen bedelen om een stuk grond
  .Bouterse heeft de boel omgekocht om president te mogen spelen in suriname.


  Maak melding

 8. President met pyjama wil niets ondernemen tegen zijn bloodbrothers, maar zou de helft van de VHP top laten opsluiten. De lekkende Durotank loopt over met mega corruptie schandalen. Met deze lijder is het altijd zo geweest en dit zal jammergenoeg zo blijven het is we’ll jammer te weten waar mijn belasting gelden naar toe gaan.


  Maak melding

 9. Feit is dat de wolf al zijn vrienden/relaties rijkelijk beloond die hem ondersteunen. Hierdoor (steun) is hij onschendbaar als press. kosten wat het kost wilt hij press blijven om niet opgepakt te worden.
  Deze showman is een lafaard die zich schuilhoudt als hij er moet staan.
  Zoals ik eerder heb aangegeven heeft hy niet het eeuwige leven en de onschendbaarheid is ook niet eeuwig.
  Deze moordenaar gaat/zal zijn straf niet ontlopen…
  Gods molen maalt langzaam en de oranje leeuw heeft geduld net als de hollandse fiscus.


  Maak melding

 10. ‘Ontslaan ministers niet genoeg, ook corruptie onderzoeken’

  men moet ook rekening houden dat er al langetijd corruptie aan de orde was,en dan bedoel ik de vorige leiders van toen,en de grootste waren nps/vhp die hun belofte nooit hebben waar kunnen maken.

  na een grote puinhoop achter gelaten te hebben is het nu van noodzaak dat er grote schoonmaak gedaan moet worden om een betere opgeruimde huis te realiseren met de juiste mensen op de juiste plek.
  men is veroordeeld op deze nieuwe regering met name President Bouterse maar men houd er geen rekening mee dat de vorige regering suriname eingelijk verkocht hebben en die naslag ondervinden wij nu in suriname.
  als de regering van Bouterse geen handje voorgestoken hadden zouw men nu in een grote gaos moeten leven met gevolgen van dien.

  in europa is men gewent om alles gehaast te doen en daarom geen stabiele vorming kan verwezenlijken en ook de knel punten niet ziet waardoor er onkude ontstaat over het gecrieerde systeem dat nooit stand zal houden omdat zij niet weten waar zij naar toe gaan”en dat wordt vooruitgang genoemd of modernisatie,maar is het dan echt zo.

  als suriname met die zelfde instelling tewerk zou gaan,zal onze gemeenschap niet een stabiele eenheid vormen(ook niet de regering)omdat er een bepaalde kern in die orde zou ontbreken.

  zolang wij een vreemde ideolgie(politiek)als basis in ons gemeenschap handhaven zullen er knelpunten zijn omdat er geen ruimte voor de belangrijkere dingen in ons leven zal zijn,.

  het is dus van hoog belang dat de regering huishouden doet om alles op zijn plek te krijgen,zodat,men weet waar men naar toegaat.


  Maak melding

 11. INTERVIEW KANDIDAAT VOOR MINISTERSCHAP

  Pres: dus je hebt een universitaire opleiding afgerond?
  Kand: ja, meneer de president
  pres: benoem de problemen eens op het onderwijsvlak
  kand: de klassen zijn groot, de kinderen hallucineren, er slapen spoken in de klaslokalen en de uniformkleuren trekken geesten aan
  pres: wat nog meer?
  kand: er zijn geen laptops, alleen lapdogs
  pres: hoe wil jij de kwaliteit van het onderwijs omhoog krijgen
  kand: wel, de kinderen zijn nog niet wijs genoeg, letterlijk ONDER wijs zijn ze en ik wil ze met meer sexuele voorlichting een stuk wijzer maken. Over een aantal jaren gaan we spreken van BOVENwijs, niet van ONDERwijs.
  pres: maar dat sexuele ding, dat zit toch ONDER en niet BOVEN in het lichaam? Dus is de ONDERwijs toch goed?
  kand: met alle respect meneer de president, maar ik ben van plan een nieuwe methode te introduceren: ze moeten het voortaan hangend doen, dus de hoofden omlaag en de benen omhoog, dan komt dat ding natuurlijk BOVEN het hoofd.
  pres: hoevel geld heb je nodig?
  kand: wel, als ze het hangend leren, dan kunnen we besparen op de condooms want dan raken ze niet zwanger, dus zeg maar Srd 5000 per schoolgaande kind per jaar
  pres: hoe wil je de spoken en geesten verjagen?
  kand: die geesten vallen de hoofden van die kinderen aan, maar wanneer ze hangend doen, met die koppen beneden, dan krijgen die spoken en geesten geen kans, want ze blijven altijd zweven boven de grond
  pres: wat ga je in de leerboekjes stoppen over de revolutie?
  kand: dat de revolutie het volk heeft bevrijd en discipline, vooruitgang en Chinezen heeft gebracht
  pres: hoe lang wil je blijven op deze post
  kand: tot dat we een astronaut op de maan hebben
  pres: maar dan ben ik er niet meer
  kand: dan loop je toch naar de maan?
  pres: vriendelijk bedankt, maar je wordt het niet
  kand: jammer, wie wordt het?
  pres: een hielenlikker


  Maak melding

 12. De president moest met het SLM-toestel naar Bolivia tot Santa Cruz. Van daaruit is hij met een ander toestel naar Cochabamba vertrokken, waar de Unasur-top bijeen is gekomen. Als Bouterse naar Trinidad & Tobago zou gaan, zou het toestel het vliegschema normaal kunnen uitvoeren. De kist zou de presidentiële delegatie vervoeren naar Port of Spain en zou dan andere vluchten volgens planning kunnen uitvoeren. Passagiers die gestrand zijn, worden door de SLM opgevangen. Starnieuws verneemt dat de vlucht met 24 uur is vertraagd.

  Velen aanhangers van de pres. worden ook de dupe van zijn beleid,handel en wandel. Hahaha ze verdienen het. Voor degenen die niet stemden op moordenaars weten beter…men kan alles verwachten van megalomanen kliek binnen de na dedesma partij. Ondertussen lijden velen gevraagd en ongevraagd.

  Ondertussen gaat het moorden,roven,stelen en bedreigen door, velen zijn aanhangers van deze man. We follow the leader…we are Nasty, i’m nasty krijsen vele landlopers en wetverachters.


  Maak melding

 13. Gino
  In de tijd van Vene werden corrupte bewindslieden tenminste nog vervolgd! Bij DDB krijgen ze EERVOL ontslag!

  vertel me welke vervolgt werd tijdens vene baya, want dat is pas nieuws voor mij. wat ik weet is dat jessurun gewacht, tijdens een verkiezingscampagne te kwakoe ondronon, maakte dat er op OW geknoeid was met staatgelden door balesar en dat tijdens vene II


  Maak melding

 14. En wat van de corruptie door rechter Charan, de enveloppen van de criminelen die in ontvangst worden in een volle zaal door bepaalde rechters?

  Wat dacht u van de gevallen rechter, nu advocaat Frank Truideman, wat dat u van advocaat Dharmindernath Moerahoe, wat dacht u van Notaris Soerdjbalie?

  Hoe denkt u over de vele brieven die ontvangen hebt van vele gedupeerden die hun hoop op deze president hadden gevestigd. Bouterse beloofde corruptie toch met wortel en tak te bestrijden? O ja, waar?

  Heb je de ballen dan doe je es wat je toezegde aan uw land en volk. Daarna praten we verder…..

  Hoezo corruptie door ministers? U geeft toch aan uw grote vriend 200 hectare goudgrond?

  Wie is hier corrupt?

  Ben u de enige die mag graaien? die anderen willen meedoen!

  Dus doe niet achterlijk, want dom ben je al!


  Maak melding

 15. Ha ha ha ha ha ,en naar punwasi sturen ze een brief,deze juristen maken een karikatuur van zich zelf,of wonen ze op jupiter.
  Ff terugdenken,was het niet dezelfde Punwasi die betrokken was bij een aanrijding in de late uurtjes en toen de politie zijn kofferbak openmaakte zat ie vol met coke.
  Punwasi verklaarde toen droog dqt hij de coke morgen zou laten onderzoeken vandaar dat het nog in zijn auto zat,ben benieuwd wie deze juristen zijn.
  Denk dat er een diepere steekspel gaande is.


  Maak melding

 16. @karm

  Geloof me, het land gaat naar de verdoemenis. De ene crimineel wijst steeds naar die andere….. o mijn lieve hemel, waar zal het eindigen?


  Maak melding

 17. a no spottoe sang e psa in sranang. Bij het opnoemen van de kwaliteiten van de neiuwe minister Adhin, begreep president zelf niet wat hij aan het opnoemen was. Zooo sjtom is hij. En meneer zei er nog achteraan: en ik dacht dat ik geweldig was…..Mijne landgenoten, mogelijk dat mnisters met hersenen op een slimme manier boven de president kunnen uitsteken. Jammer dat het gros van de ministers geen hersenen heeft.


  Maak melding

 18. In dit alles vraag ik mij af of crimineel nog steeds een burger is van Suriname,die man reist en reist almaar door naar de arme,kleine nietszeggende landen.En oh ja deze landen die nooit vban Suriname en de crimineel gehoord hebbemn eerder ontvangen hem op deze wijze,kijk aankomst Bolivia,

  http://obsession-magazine.nl/wp-content/uploads/Bouterse-UNASUR-top-Bolivia-4-juli-2013-ivm-Morales-Snowden-kwestie2.jpg

  Kik hij lacvht zo uitgebreid en waarom niet/LEKKER GRATIS VAKANTIE OP STAATSKOSTEN!!!
  Daarom ontvlucht hij Suriname telkens,kan hij uitgebreid met zijn bloedige handen zwaaien naar de massa die geen moer /idee hebben wie deze crimineel wel is!
  Dus als compensatie wat hij thuis in Suriname mist reist hij naar de armste landen van de wereld waar men niet eens vraagt ..WIE BEN JE ..WHO ARE YOU ?!


  Maak melding

 19. wat zijn de eerste daden van die adhin op onderweijs..

  nu een paar dagen aan het bewindt,nog steeds geen enkel beloftes gedaan..

  wij wachten…


  Maak melding

 20. Dat ministers en andere ambtdragers meestal voor eigen gewin gaan, is net zo oud als de weg naar Rome. Het is meer dan gebruikelijk dat er heel veel heisa hierover gemaakt en dan gebeurt er niets dus, verdwijnen deze documenten snel weer in een stoffige lade. Tot de volgende spraakmakende gebeurtenis en dit gedrag was ook te bespeuren bij alle vorige regeringen, dus niets nieuw onder de zon! Het is altijd “same shit but just other flys”. En bij de meeste veranderingen krijg je lood om oud ijzer. Dit omdat men geen voorstander is voor contrôle mechanismen, tot die tijd zal je altijd graaiers hebben. Want zegt men in SME: “pe yu e wroko dape yu mu nyan”. Ouwru gwinti fu todo na kraskrasi!


  Maak melding

 21. De juiste man!

  Is Bouterse de juiste man om criminaliteit en corruptie tegen te gaan? Allen die hierin geloven zijn nog corrupter dan DDB zelf. Waarom denkt u dat een groot deel van de NDPers in DDB de verlosser ziet? Gewoon omdat dit deel alleen maar aan criminaliteit en corruptie denkt. Overal waar men een slag kan slaan of een tjoekoe kan krijgen wil men munt uit slaan.

  Dat deze groep juristen van zich laat horen is een goed teken. Maar om iets te kunnen bereiken moet het gros van het volk zich laten horen, anders is het “het vat de Kanaiden vullen” oftewel “water naar zee dragen”.


  Maak melding

 22. waarom zijn de ontslagen mensen,,ministers,directeuren,ambtenaren, daklozen,niet voor de rechter gesleept om verhoort te worden wat ze allemaal hebben misdaan../

  pas dan kun je beoordelen wat er gebeurt is en sprake kan zijn van eer/oneervol ontslag..

  nu mogen ze alles behouden wat ze gestolen danwel meegenomen hebben en bovendien leven lang alle faciliteiten behouden inclief loon ,auto, telefoon ,vrije geneeskundige behandelingen,vlieg reizen binnen/buitenland enz enz enz..

  de tjé-poties hebben het nakijken..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.