Surinaamse media ‘niet bepaald kindvriendelijk ‘

13

PARAMARIBO, 4 jul – Wat er aan beeld- en geluidsmateriaal gepresenteerd wordt door de massamedia in Suriname, is niet bepaald kindvriendelijk. Dit stelt Gloria Lie Kwie Sjoe, initiatiefneemster van het plan Kindvriendelijke Media Suriname, KMS. Geweld voert de boventoon in de output van vooral de televisie en daar zal dringend verandering in moeten komen.

Op de meest korte termijn zal een eind moeten komen aan het blootstellen van vooral de jongsten. Televisieprogramma’s als WWE Wrestling zouden niet mogen, zeker niet op bepaalde momenten van de dag. De vechtshow is al in de middaguren, na schooltijd, te volgen. “Het is belangrijk dat media in hun uitzending rekening houden met kinderen, het is wetenschappelijk bewezen dat hoe jonger een kind, hoe groter de beïnvloeding is.

Daar was ruim drie jaar al op gewezen, toen vooral kerkelijke groeperingen alarm sloegen. Veel is er niet mee gedaan. “We constateren zelfs dat de situatie is verergerd, zodanig dat we vinden dat we onze stem moeten laten horen”, aldus Lie Kwie Sjoe. KMS zal zijn ideeën onder meer via Facebook presenteren. “We willen in één maand een heleboel likes verzamelen. Mensen mogen ook commentaren plaatsen.”

13 REACTIES

 1. off topic:

  Ik heb het al gezegd: Suriname heeft geen geld en ze gaan die dure ziektenkostenregeling invoeren. Ik vind het jammer dat Surinamers op die manier belazerd worden door D.D.B. en meneer Hoefdraad, want die voor Suriname te dure ziektekostenregeling zal na een paar maanden gedoemd zijn te verdwijnen. Mijn volk wordt voor de zoveelste keer blij gemaakt met een dooie mus.
  Reden (zie starnieuws): mensen kunnen al 7 maanden geen salaris krijgen. Lege schatkist of een ordinaire begrotingsfout?. Ik ben bang dat de minister van Financien straks naar huis mag gaan met een gigantische gouden handdruk zoals haar voorgangers en dat ze een failliete Suriname te koop zetten op marktplaats.nl.


  Maak melding

 2. natuurlijk is het van belang wat de media presenteert,het is daarom van belang dat er eerst een keurings commissie voor uivoering media in het leven geroepen wordt om controle en overzicht over het massa media te houden,maar met strakke regels die ervoor moet zorgen dat de media ook zich niet schuldig maakt aan aanstootgevende elementen tot geweld.
  de media heeft zoals bekend een grote invloed op het totale massa en is daarom ook verantwoordelijk voor een bepaalde stuurvormijng van die massa.
  het is al gebleken dat de media ook ,en wat vaak gebeurt,negatieve infloed op het of een groot gedeelte van het totale massa zou kunnnen of kan uitoevenen om een bepaalde reactie te realiseren”dat is natuurlijk geen goede beinvloeding”men moet dus voorzichtig zijn met het kiezen van beeld of geluid materialen.


  Maak melding

 3. misschien dan een commissie die zich bezighoudt met wat goed is voor kinderen, uitgaande van het feit dat onze kinderen beschermd dienen te worden tegen bepaalde situaties en invloeden die zij nog niet kunnen begrijpen en verwerken. er dient sowieso heel veel te veranderen in suriname.


  Maak melding

 4. Een cartoon als Tom & Jerry bevat elke 30 sec een gewelddadige scene en is veel erger dan de worstelwedstrijden. Bovendien zie je allemaal hele lelijke monsterachtige figuren in die cartoons. Er is niks menselijks aan ze. Ik zou eerder deze prenten verbieden dan een worstelwedstrijd.
  Bovendien zou ik kinderen niet te vel blootstellen aan televisie. Laat ze lekker spelen met speelgoed en hun eigen fantasie gebruiken. Cowboy en Indiaan spelen lijkt mij ook niet zo geweldig. Zie wat voor invloed het op de president heeft gehad.


  Maak melding

 5. bullshit ligt aan die ouders overheid en aan tv aanbieders die een kinderslot er op moeten zetten want in andere landen kan gwn 24/7 porno kijken maar er is wel een code slot op die kanalen


  Maak melding

 6. Prijs de Heer. Een goed initiatief. We weten allemaal wat voor negatieve invloed de media heeft op kinderen.

  Het valt me op hoe vaak er negatief word gereageerd naar president Bouterse. Laat me een elk en ieder zeggen: oordeelt niet met het oordeel waarmee gij een ander oordeelt, opdat gij ook niet geoordeeld worde.
  Elk oordeel is voor God bestemd. Wie vergeeft zal vergeven worden.

  Men moet eens weten dat God zelf Bouterse heeft verkozen tot president van Suriname en dat wij hem moeten ondersteunen om het land op te bouwen.
  Ieder mens heeft ooit iets kwaads gedaan, maakt niet uit hoe groot of hoe klein het in de mens zijn ogen is. In God zijn ogen is elke zonde een zonde.
  Laten we op houden om tegen Bouterse te strijden, want je mag eens ontdekken dat je tegen God strijd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.