Nieuwbakken minister Adhin: praktische efficiëntie

29

PARAMARIBO, 3 jul – De nieuwe minister van Onderwijs & Volksontwikkeling, Ashwien Adhin, streeft naar praktische efficiëntie. Hij wil het principe zo veel mogelijk doorvoeren in het onderwijssysteem, maar ook op het ministerie zelf. De resultaten zullen zeker op termijn niet uitblijven.

“Met praktische efficiëntie hebben we een gouden toekomst”, zegt de ICT-deskundige. Praktische efficiëntie komt neer op onder andere het zo goed mogelijk overdragen van kennis. “Daarnaast moeten we kinderen zelfvertrouwen kunnen inboezemen. Ook moeten we de kinderen bewust kunnen maken van waarom zij zich moeten inzetten. Dat geldt uiteraard ook voor de leerkracht”, zegt Adhin. Alle drie samenstellende delen zullen zoveel mogelijk worden toegepast.

Adhin is tijdens een korte plechtigheid beëdigd door president Desiré Bouterse. Volgens het staatshoofd is het bij het aanpakken van de uitdagingen waar het onderwijs voor staat, van belang te kijken naar het ‘grotere belang.’ Dat geldt net zo goed de aanpak van problemen in Suriname. Pas dan zullen echt resultaten worden geboekt. Adhin is een dag na het ontslag van Shirley Sitaldin benoemd. Bouterse wilde de wisseling rond hebben voor zijn vertrek naar de vierendertigste Caricom-top.

29 REACTIES

 1. De uitdrukking “een gouden toekomst” slaat zeker op de minister zelf die nu is verzekerd van een uitkering voor de rest van zijn levem


  Maak melding

 2. Jammer voor Shirley, maar dan moest zij maar geen grotere broek aantrekken dan haar past en niet liegen dat zij een universitaire graad heeft. Ashwin, succes, en je weet JIJ moet meer HIndoestaanse zieltjes gaan winnen voor de verkiezing van 2015. En overigens Parmessar ook. JOngens, boy, jullie moeten zo te zien de VHP-ers een loer draaien.


  Maak melding

 3. @Sjakkie

  Oh ,wij zijn bang voor de NDP HINDOSTAAN ASHWIN. Hij is de zoveelste bendelid van Maffioso bouta!
  EN je baasje liegt en bedriegt en houdt de boel voor de gek met zijn certificaat van SCHULDIG zijn namenlijk Amnestie!!
  En Ashwin die heeft al een GOUDMIJN op zijn naam staan!
  NDP STYLE…GEVEN EN NEMEN !!!


  Maak melding

 4. Pres Sur: de wolf in schaapskleren.
  Ahwien, ik denk dat ik je moedig moet vinden om de handschoen op te pakken, maar ik vrees dat je bent gekozen vanuit een politiek strategisch oogpunt.
  Wens je veel succes en wijsheid toe


  Maak melding

 5. deze benoeming is puur pur-la-form.

  hier is duidelijk een demostratie en een loer draaien aan de v.h.p. om de geest van deze partij te verzwakken..

  ddb heeft nooit en nimmer van de hindoestaan gehouden,dit is puur persoonlijk gewin..

  een mens met ,,principes,, zou deze aanrijking nooit aanvaarden hoe nationalistich je ook zou zijn..

  de eer aan je zelf houden is heel wat anders,dan ingaan op dit soort beloningen..

  terwijl je weet,dat de verkiezingen aanstaande is en deze regering geen schijn van kans maakt met de huidige vorm van bestuur,waarbij de afgelopen drie jaren totaal mislukt vernietigt is aan alles van de staat sme..

  de komende periode naar de verkiezing toe,zal niets opleveren aan ontwikkeling welvaart,want de verkiezings strijdt is nu ingegaan..


  Maak melding

 6. Bouterse vraagt Venetiaan om financieel advies,..hahahaha zie bericht GFC

  PARAMARIBO – President Desi Bouterse heeft via de media oud-president Ronald Venetiaan uitgenodigd op zijn kabinet voor een debat over de financiële zaken van het land. Het staatshoofd gaat er vanuit dat zaken in ’s landsbelang niet in het openbaar behandeld moeten worden.
  Venetiaan en de totale NF-fractie hebben op verschillende momenten gesteld dat de president naar het parlement moet komen om uitleg te geven over verschillende financiële uitgaven die gedaan worden door de regering. Dat heeft Venetiaan vandaag weer via de radio gedaan. Hij vindt dat het parlement de plaats is om over zaken te debatteren.


  Maak melding

 7. Adhin stapt als zelfzuchtige en narcist in het bootje van de moordenaar van zijn oom Baboeram , een vd slachtoffers van 8 december 1982. Opportunisme en omhoog vallen zijn kenmerken van deze ‘jongeren’ als Manorath, Bouva , Abdoel en Chotkan. Kortzichtig omdat hun carriere abrupt stopt nog voor of tijdens de regerings wisselingen. Doodlopende weg. Maar gelukkig valt hun masker optijd. Het ‘ hindoestaans’ element zal zeker een beetje werken maar er zijin nog genoeg valkuilen op weg naar de verkiezingen om het tij grondig te keren. Hardlopers zijn immers doodlopers…. Vroeg riijp is ook vroeg rot ……blijft kijken!


  Maak melding

 8. @SJAKKIE, pas op wat je schrijft, omdat 150 jaar ketie kotie voorbij is en Bouterse Nederland vergeving heeft gegeven.

  =Waar ik mij nou zorgen om maakt is het feit dat de groepen nu erg verdeeld zijn.
  Een groep wil excuses van Nederland om zo geld te krijgen van het verleden, en de ander groep vind het goed zo.
  -Jammer maar uit onderzoek blijkt dat NIET alleen Nederland schuldig is aan mensen die ze als slaaf gebruikt hebben. Engeland, Italië, Spanje, ect, en zie maar de namen.

  -De vraag is hoeveel mensen nog achter Bouterse zullen staan tijdens de verkiezingen.


  Maak melding

 9. Mooie woorden van Adhin, maar ik vrees dat het ook daarbij zal blijven. Adhin weet niet waar hij aan begint. Dat kun je hem ook niet kwalijk nemen omdat hij niet weet welke concrete opdrachten hij moet uitvoeren. Ten eerste staat het niet objectief vast met welke problemen zijn voorgangers te maken hebben gehad. Oorzaak hiervan is dat het parlement niet is geinformeerd over problemen bij het ministerie. De president is hiervoor de hoofdschuldige en zou juist vervangen moeten worden.


  Maak melding

 10. Wtf is hier aan de hand!

  Wie houd nou wie voor de gek!
  Gaat die Roti nou voor de kleine indiaan zijn best doen?
  Of gaat Roti de kleine indiaan te grazen nemen om zsm de jeugd te informeren wie hun president werkelijk is?

  Ik ben bang dat deze Roti geen lekkere smaak heeft!


  Maak melding

 11. Pas 33 jaar en nu al bijna met pensioen! Zijn voorgangster heeft de minimum periode van 1 jaar krap een maand langer weten vol te houden en nu wordt deze eigenwijze dame voor haar inspanningen beloond met een levenslange pensioen met alle bijkomende priveleges van dien. Met deze jongeman zal het niet anders aflopen. Veel woorden, maar geen daden. Daadkracht is een vies woord voor een Surinaamse politicus en zeker voor een minister.

  Soms denk ik: was maar in Suriname gebleven, had ik ongetwijfeld een hoge politieke ambt kunnen bemachtigen, een paar jaar als minister de kantjes afgelopen en kassa. Mijn hele gezin voor het leven verzekerd voor alle medische kosten, grootgrondbezitter, een paar hout- en goudconcessies en een leuke pensioen aan overgehouden.

  Maar nee, heus niet, dat zit niet in mijn karakter. Ik werk mij nog liever suf tot mijn 67ste en in de winter de lange files naar mijn werk trotseren, dan op jeugdige leeftijd gaan teren op andermans bloed, zweet en tranen.

  Ik merk dat de afstand met mijn geboorteland steeds groter wordt, mede door die stelletje hebzuchtigen die er niet voor schromen om over de hoofden van anderen zich zo ongegeneerd te verrijken. Nog een flink aantal jaren buffelen en daarna lekker genieten van mijn welverdiende pensioen aan de Italiaanse Riviera.


  Maak melding

 12. De Adhins staan erom bekend heel intelligente mensen te zijn, maar deze Ashwin is niet zo slim als hij wel denkt. Waarom, denkt hij anders dat hij wel goed zal kunnen functioneren als minister onder Bouterse, terwijl het letterlijk honderden voorgangers niet is gelukt? Als hij het doet omdat hij over 1 jaar voor het leven binnen is, dan is dat een schande en grote smet op de goede naam van zijn, binnen onze hele samenleving, zeer gerespecteerde familie. Als Ashwin werkelijk zo slim is als hij en Bouterse beweren, dan had hij het aanbod van Bouterse niet moeten aanvaarden, want hij had toch moeten weten dat een goede naam meer waard is dan alle goud van de wereld.


  Maak melding

 13. De verkiezingen komen zo en bobo kan zich niet veroorloven om hindoestanen buiten te houden dus een paar mislukkelingen worden verplaatst met hindoestanen. Alleen opportunisten laten zich verleiden door een minister’s post in deze regering maar jongen de ministerie vakbond en bond van onderwijzenden lusten geen verandering ze gaan liever door met hun oude koek les geven probeer dat te veranderen dan kan je per direct inpakken zoals Shirley en haar voorgangers.


  Maak melding

 14. De man die zegt “I know my job” begrijpt er niets
  van.

  Om een goed resultaat neer te zetten heb je rust nodig.
  In het onderwijs is deze rust meer dan nodig.
  Men zegt nieuwe bezems vegen schoon, het zal daarom
  niet lang duren alvorens er weer mensen vanwege
  “veranderde beleidsinzichten” verplicht thuis moeten
  blijven.

  Het is een schande dat er wederom gekozen wordt voor
  het experiment.
  De naam van dit experiment:
  Hoe blijf IK keizer Bigi Mofo I uit een gevangeniscel.


  Maak melding

 15. ´Praktische effeciente´.

  Wat is dat voor term? Ambtenaren in Su kennen dat niet en willen dat ook niet kennen.

  Adhin, het doek is voor jou al gevallen.


  Maak melding

 16. @plato

  Helemaal mee eens. Het zijn lege woorden practische efficiëncy. Het heeft werkelijk geen idee wat hij daar gaat doen. En dus gebruikt hij woorden als efficiency dat een manier is om een doel te bereiken. Maar hij heeft een enkel ideeën over zijn te bereiken doelen.


  Maak melding

 17. Ray
  @Sjakkie

  Oh ,wij zijn bang voor de NDP HINDOSTAAN ASHWIN. Hij is de zoveelste bendelid van Maffioso bouta!
  EN je baasje liegt en bedriegt en houdt de boel voor de gek met zijn certificaat van SCHULDIG zijn namenlijk Amnestie!!
  En Ashwin die heeft al een GOUDMIJN op zijn naam staan!
  NDP STYLE…GEVEN EN NEMEN !!!

  ik reageer niet maar plaats jou eigen stommiteit vpoor je dat je leest hu onzinnig je kan zijn.


  Maak melding

 18. Met de constante ‘reshuffeling’ van ministers is hiermee het failliet van het surinaams intellect een feit. Er is geen gekwalificeerd kader als je alleen al kijkt naar de lieden binnen het Kabinet van de President die dergelijke omstreden beslissingen nemen en de aanstelling van ministers die geen managementervaring hebben. Het blijft aanmodderen en dweilen met een open kraan.


  Maak melding

 19. Efficiente practicus!

  DDB is een efficiente prakticus. Hij voegt de juiste woorden bij de juiste daden en verwacht helemaal geen wisselgeld.
  De zoveelste vervanging van een minister geeft aan dat Desi in de praktijk bezwijkt voor liefdadigheid en als beloning de kont van een ander wil versieren.

  Zo is Desi erg geschrokken van de weigering van mevrouw Venetiaan om smeergeld te ontvangen die hij wel aan zijn eega gaf en van schrik ook nog aan een Dominee.

  Met deze ministersbenoeming opent hij de pas geasfalteerde weg naar de VHP aanhangers. Wat Desi nog niet weet is dat nog voor het asfalt droog is, hij ook deze nieuwe minister moet ontslaan. Dat is pas een teken van praktische efficientie waar het volk zo langzamerhand erg ziek van wordt en hoopt dat er ergens een Praktijk open is die de ontstane wonden efficient gaat behandelen.


  Maak melding

 20. Ik heb gisteren op de Surinaamse televisie de speech gezien die deze nieuwe minister hield en ik hou nu al mijn hart vast.

  Oeverloos gezwets in de ruimte waaruit geen enkele visie naar voren kwam die moet leiden tot een beleid.


  Maak melding

 21. bouta laat je niet gek maken ,ze zijn jaloers .wij laten ons niet klein krijgen en dat weten deze fronters .het enige wat ze kunnen is duimen dat er chaos heerst in front ,ma ding lee !!!
  rutte had ook gehoopt dat er chaos zou heersen in paars ,hij opperde dat suriname het zou gaan voelen ,maar ik denk dat zij het voelen ,hun regering was gevallen en ze hebben heel wat financiele problemen ,de ollandse ambassade willen ze graag openen in suriname grote smoel hadden ze ,respect willen wij afdwingen omdat wij deze regering hebben gekozen en niet olland beslist daar gaat het om .respect en niet bemoeien ,ze hebben zoveel leed veroorzaakt en noch denken ze dat ze sur de les wil komen voorlezen als het om mensen rechten gaat .
  kijk eerst naar die balk in eigen oog maar wel die splinter in de oog van een ander zien .je mag je kennis mee nemen naar su maar kom niet de mensen de les voor lezen het is niet front is aan het bewind
  bouta strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


  Maak melding

 22. Deze keer zeg ik:YESSS!!!!!! Na Wang Hiep Hiep Hoera!!! Bouta heeft eindelijk het licht gezien!

  Er moeten nog meer volgen.Mensen met nieuw denken(njoeng denkie) in het opbaar bestuur. Dat heeft Suriname nodig. En niet die putjes scheppers van 30,40 jaar geleden!Mensen met visie én liefde vóór het land! Ga zó voort!!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 23. Adhin zou moeten weten: vidyanaam narasya roopam adhikam prachhanna guptam dhanam, vidya bhogkari yashah sukhakari, vidya gurunaam guruh.

  Het gaat om vidya, heren, niet om avidya. Laat Adhin dat goed in gedachten houden!!!

  Helaas kun je constateren dat in dit kabinet geen enkele persoon zit met vidya, allemaal avidyavadis en sommigen zelfs niet eens dat!


  Maak melding

 24. De beste man/vrouw op de juiste plaats dat moet ons streven zijn voor ontwikkeling van ons land.
  Wat zijn kleur en afkomst ook mogen zijn. Kennis en waardigheid overdragen aan zij die Nu Nog denken in doelgroepen en Partij Politiek.
  Partijen in Suriname zouden naar mijn mening en gevoel als Surinamers moeten opereren en niet in een doelgroep.


  Maak melding

 25. Adhin,
  Wees niet gevreesd ,jij gaat het bewijzen.
  Geloof in jezelf.
  Je merkt het nu al zo veel negatieve reactie’s.
  Ik geloof in jou.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.