Alex Jospitre eerste consul-generaal Haïti in Suriname

7

PARAMARIBO, 3 jul – Alex Jospitre is de eerste consul-generaal van de republiek Haïti in Suriname. De carrièrediplomaat Jospitre werd aan het publiek voorgesteld tijdens de opening van het Haïtiaanse consulaat in Suriname. “Een groot moment”, zei Pierre-Richard Casimir.

Dat zijn land nu een eigen diplomatieke vertegenwoordiging heeft in Suriname, kan alleen maar goed zijn voor de onderling banden. Casimir. President Desiré Bouterse en zijn ambtgenoot Michel Martelly zien diplomatieke posten in beide landen als een belangrijke aanzet naar meer samenwerking. Martelly zelf beloofde tijdens zijn recente bezoek aan Suriname een consulaat op te zullen zetten in Paramaribo. Vooral de honderden Haïtianen in Suriname moeten daar beter van worden.

Door de grote afstand tussen beide landen was het voor deze groep haast onmogelijk identiteitsdocumenten te verkrijgen. Bij het regelen van hun verblijf in Suriname heeft dit meer dan eens problemen opgeleverd. Volgens Casimir is het niet meer dan logisch dat de economische banden worden versterkt. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken noemde de recente trip van president Desiré Bouterse naar Haïti een goede aanzet.

7 REACTIES

 1. Tsja, wat heb je aan zo’n consul, helemaal niets.
  Het is verschrikkelijk wat er in Haïti gebeurt.
  Kinderen worden op grote schaal als slaven misbruikt en mishandeld door hun eigen mensen. En die president doet er helemaal niets aan.
  Wat heeft hij met de donaties gedaan na de aardschokken.
  Schandalig en diep triest.


  Maak melding

 2. Geeft ze een ambassade uit de armste land en wereld, en je maakt ze blij.
  Ik sta iedere dag weer versteld van hoe makkelijk bouterse die hele kudde in de maling neemt.


  Maak melding

 3. bijkans 30 jaar geleden kwamen zij naar Su, vertoefden het merendeel in de bollywood omgeving kwatta,uitkijk en saramacca, en hebben zich middels hard werken opgewerkt naar een nivo waar menige ingezetenen zich 3e rang bij voelt!!

  🙂 hoezo vandaag een consulaat voor hun???


  Maak melding

 4. Welcome, welcome, welcome. Wat een multiculturele voodooland wordt Sur toch: djarang ke pang, wintie, odjhaai, harakirie, brujería, black magic, 原文:, etc


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.