NPS: Met trots en dankbaarheid voorouders gedenken

59

PARAMARIBO, 1 jul – Honderd en vijftig jaar afschaffing van de slavernij in Suriname is vooral goed als moment om lering te trekken uit het verleden. Dit stelt de Nationale Partij Suriname, NPS. “Met trots en dankbaarheid gedenken wij onze voorouders, die geleden hebben onder deze vorm van schending van mensenrechten. Zij hebben deze vernederingen en wreedheden doorstaan en hebben ons een land en geschiedenis achtergelaten, waarvoor wij ons niet hoeven te schamen.”

Ook de huidige generatie Surinamers heeft tijden meegemaakt dat haar vrijheid in bepaalde mate ernstig beperkt is geweest. “Net als de slavernij mogen deze tijden nooit meer terugkeren, omdat een geknecht volk niet tot grote prestaties in staat is”, stelt de NPS. De partij veroordeelt elke vorm van schending van mensenrechten, waaronder het beroven van de vrijheid van personen in welke vorm of op welk niveau dan ook.

Daarom wordt de emancipatie van de tot slaaf gemaakten gezien als één van de grondbeginselen van de partij. “Wij nazaten van de tot slaaf gemaakte Afrikanen hebben, voortbordurend op hun grote prestaties, inmiddels onze plaats en positie verworven in de Surinaamse maatschappij en zijn arbeiders op vele gebieden, technici, artsen, ingenieurs, advocaten, maar bovenal overwegend harde werkers met het doel ons land op te bouwen.”

59 REACTIES

 1. Ook de huidige generatie Surinamers heeft tijden meegemaakt dat haar vrijheid in bepaalde mate ernstig beperkt is geweest.
  =
  Het blijven fitten op jullie wegschieten op 250280 zal er ook niet aan bijdragen dat het bij de komende verkiezingen meer dan 4 stoelen zullen worden. Wat heeft de NPS in konkreto voor hun achterban gedaan???
  Kijk maar zelf hoe wij er bij staan!
  Santo Boma is tampend vol! Shame on you!!!


  Maak melding

 2. GMAP

  Hij praat als een metworst, die de vet ontlopen is.
  Iedere mens zijn zin, iedere worst zijn pin.
  A.U.B Abaisa.
  =
  Blijf jij maar denken in termen van worsten hoor. Stay where you are. Verre van hier!


  Maak melding

 3. Er zijn een aantal nep intellectuelen hier op WKN die steeds roepen om inhoudelijk reactie als ze met hun rug tegen de muur staan, één van hen is Srika.
  Als ik de laatste zin van paraman zijn reactie even onder de loep neemt dan vraag ik mij af in wat voor wereld deze randdebielen leven.
  Kijk hoeveel berovingen per dag plaatst vinden in Suriname,kijk vanaf wanneer de zware criminaliteit is toegenomen in Suriname.


  Maak melding

 4. Paraman moeten jullie met een korreltje zout nemen.
  Hij is een oud militair (monteur)de weg kwijt is. Hij heeft nu maar 1 werktuig en dat is een hamer, dus ziet hij alles als een spijker.

  Iemand die op deze dag deze onzin uitkraamt is echt niet goed bij zijn hoofd.
  Paraman vier vandaag lekker je feest neem er eentje van mij en meld je morgen aan voor een goede medische check up.


  Maak melding

 5. Als de NPS aan eerlijke zelfreflectie deed,zouden ze ook tot de conclusie zijn gekomen dat zij er een puinhoop van hebben gemaakt. zij hadden de kans om een solide basis neer te zetten voor de volgende generatie,maar de nps heeft gefaald,jammer,


  Maak melding

 6. mooie woorden van NPS maar niks lijkt zoals het is geweest.
  waarom die toespraken terwijl tijdens hun regeer periode er geen of weinig aandacht aan voorouders besteed is”is het de politieke vrijheid die zij onderleiding van president Bouterse genieten”zoals ik mij kan herrinneren hebben zij (vhp/nps) niet van die vrijheid kunnen genieten toen zij nog onder NL toezicht een puinhoop van het land en volk gemaakt hebben”.mooie praatjes die geen waardering voor de voorouders tonen,maar,een politieke stuctureele inhoud heeft,een echte herdinking is eigenlijk geen viering maar een samen komst om de dingen die onze voorouders meegemaakt hebben in gedachten terug te roepen en als eenheid te bespreken om herhaling van wat onze voorouders gebeurt is te verkomen,maar,ook,om,te,weten,wie onze vijand/en zijn(mensen die het nooit met ons zal menen,hoe goed zij hun dan ook voordoen).


  Maak melding

 7. Sra,
  Weet jij wat het woord vrijheid eigenlijk inhoudt??
  1)Radio stations, tv en krantengebouwen kapot schieten is geen vrijheid.
  2)Avondklok,per decreet regeren, is geen vrijheid.
  3)Dictatuur, 8 dec 1982 en moiwane is geen vrijheid.
  4) 10 jaar lang geen verkiezing houden is geen vrijheid,
  5) 25 feb 1980 en Telefooncoup is heen vrijheid.
  6) vertrappen van de grondwet,rechten, democratie is geen vrijheid.
  Stelletje landverraders zijn jullie.


  Maak melding

 8. Als ik naar de Potlitieke Partij NPS kijk zie ik dat de hele partij top nogsteeds gebonden zijn en nog niet is bevrijdt van hun gebonden heden.

  DE HR. VENETIAAN IS NOGSTEEDS GEBONDEN GEZIEN ZIJN HOUDING EN DE MANIER WAAROP HIJ IN AL DIE JAREN ALS PRESIDENT VAN SURINAME HEEFT GEFUNCTIONEERD.

  HET VERSCHILT HEMELSBREED MET DE ZITTENDE PRESIDENT DE HR. D.D. BOUTERSE, HIJ DURFT TENMINSTE NAAR HET BUITELAND TE GAAN OM SURINAME IN KAART TE BRENGEN EN DAT ONTBRAAK BIJ VENE IN HET VERLEDEN.

  D.D.B. GAAT ONDANKS ZIJN BEPERKINGEN NAAR HET BUITENLAND OM DE EC. ONTWIKKELINGEN OP NIVEAU TE BRENGEN WAARDOOR DE BURGERS AL IS HET OP KLEINE SCHAAL TOCH EEN BEETJE KUNNEN PROFITEREN VAN DE EC. ONTWIKKELINGEN.

  NPS HEEFT GEEN RECHT VAN SPREKEN OVER DE ONTWIKKELINGEN OP DIT MOMENT.


  Maak melding

 9. gaymap

  goed zo,jij verwoordt wat die slavenhandelaars(kolonialisten)met mijn voorouders gedaan hebben”en alles verwijt jij nu aan de Presiden van Suriname.
  ghet loss.
  jij leeft in gevangenschp en wil mij komen uitleggen wat vrijheid is?


  Maak melding

 10. @sra
  Joe boi sra, zijn die tulpen uit je kont al uitgebloeid?
  sra had nl verkeerde bolletjes geslikt vandaar al die onzin..

  @GMAP
  Broeder, sla de spijker niet al te hard op zijn kop.


  Maak melding

 11. Klip en klaar zeggen dat we ons als volk van Su ’t zelfde meemaken/ervaren onder DiDiBrie dagoe Boterse. Dit volk heeft zichzelf op 25 mei 2010 zijn hals zelf in de strop van deze zaka-zaka geworpen.Zeur dus aub niet over de witteman en wat de witteman met jou heeft gedaan. Kijk naar wat er gedaan/gebeurt wordt met jou in Su.Dat deeel dat om ’t hoofd van de PRESIDENT VENETIAAN jou heeft opgehist, killed nu je M…s in Su. Als zwarte in Su moet je je nu los rukken van die zaka-zaka DidDiBrie en Co.Zwarte Su ik heb 1 advies aan jullie en dat is om je te laten scholen. Ik schaamde me dood toen ik de optocht zag op ATV de Amster damse- zender er was geen enkele zwarte die behoorlijk antwoord kon geven op een vraag,vooral de 3 die voorin liepen nml 2 dames in ’t wit en een heer in kaki mi gado mie sjing echt.laat je tenminste scholen,in waar het eigenlijk over gaat,zodat je zonderte arselen,maar met gemak hierover iets kunt vertellen. Maar als het om ’t schudden ging met hun gogo dan wonnen ze alle prijzen die er niet waren. Ik complimenteer wel de loper in le-badracht/kleding deze man was het duidelijkst van hun allemaal.Thank you brada-leba voor dit moment bij de optocht,maar ding trawang kang go dok. Odi jere blakamang en alla tra sma.
  Glenny.


  Maak melding

 12. Hun President gaat naar het buitenland om Suriname in de kaart te brengen.
  Venezuela,Cuba,Equatoriaal-Guinea,China en Haiti.
  Bouterse heeft alles wat de vorige politiek heeft opgebouwd vernietigd om jullie afhankelijker van hem te maken.
  sra, jij leeft in gevangenschap, ik mag mij mening uiten zonder bedreiging, de media in Nederland mogen vrij berichten,De Regering in Nederland staat onder controle van het parlement,Niemand in Nederland staat boven de wet, criminelen en veroordeelde drugs figuren worden hier geen president. Als je een strafblad hebt wordt je hier geen president, Als je nog meer wil weten dan hoor ik het van jou oke??


  Maak melding

 13. Beste Glenn Pengel

  Ik ben het met je eens. Op dit soort slavernij bijeenkomsten lopen altijd de zelfde Surinamers vooraan maar het blijken altijd niet de slimste vertegenwoordigers van de Surinaamse gemeenschap ( die werken waarschijnlijk…

  Maar let op: het zijn altijd de zelfde types die de andacht trekken.


  Maak melding

 14. hier hebben wij toch wel behoefte aan gehad. een positieve benadering van de afschaffing van de slavernij. zij die anderen basja of redimoesoe noemen, voelen zich heel kleine slaafjes. een bezoek aan de psycholoog, desnoods psychiater is dan zeker niet overbodig.


  Maak melding

 15. Types zoals Sra. Haat tegen alles wat blank is, niet geschoold, geen baan. Ook geen belangstelling voor baan en scholing want die uitkering is toch wel makkelijk…..

  En achter moordenaar/cokedealer Bouterse aanlopen.


  Maak melding

 16. De NPS denkt nog in termen van “huisje spelen”! Die gasten kunnen niet groot denken. Zij zijn allang blij met een kippenhok, zoals te Beekhuizen en Zorg & Hoop opgezet. Van het bouwen van bruggen tussen mensen hebben zij nog nooit gehoord.


  Maak melding

 17. De NPS heeft zwaar gefaald om de positie van de Afro-Surinamers te verheffen.In tegenstelling tot de VHP heeft de NPS de Afro-Surinamer niet gestimuleerd om aan grondbezit te doen. De VHP stimuleerde haar achterban wel.Het wrange van dit verhaal is dat de meeste Hindoestanen grond kregen onder de NPS regeringen, terwijl creolen onder de NPS regeringen moeilijk aan een stuk grond konden bemachtigen.Het zal de NPS nooit vergeven worden.De mensen hebben het vertrouwen in deze partij verloren.Daarom zeggen velen, de NPS nooit meer.


  Maak melding

 18. De NPS’ers willen scoren met deze uitsparken maar het zijn de grootste hufters in de Surinaamse Politiek. Het zijn gewoon een stel schaamteloze kwezels, die elkaar onderling ook afmaken en opvreten. Blankamang e njang blakamang !!!
  Kijk maar hoe ze Rufus Nooitmeer, Henk Arron, carmelita Fereira, etc hebben behandeld. ook Jopie Pengel is verraden geworden door een deel van z’n eigen groep.
  De NPS heeft haar eigen mensen altijd op een schofterige manier manier behandeld en weggezet.
  Ook Hooghart is slachtoffer geworden van de NPS policy, maar deze man heeft z’n mond mee, zegt alles wat op z’n tong ligt en laat niet met zich sollen !

  Vraag vandaag 01-07-2013 aan de doorsnee Surinamer (jong en oud) wie van hen terug wilt naar de periode (2000 – 2010) toen onder regie van de NPS cs !

  Ik hoor graag het resultaat !


  Maak melding

 19. Hhahahaahaa , ik moet echt heel hart lachen als ik leest dat een aanbidder van die criminele massamoordenaars president van Suriname het heeft over bruggen bouwen tussen de mensen,Een bruggenbouwer noemt protesterende jongeren geen vijanden, een bruggenbouwer is iemand die nederig,diplomatisch , slim en ondergeschikt is aan zijn volk. Hij heeft het over Groot denken, zalige mij oma had een mooie spreekwoord, no poti yu kurkuru pe yu anu no man teki en.Bouterse denkt al 32 jaren groot zonder enige vooruitgang.Enige wat hij doet is handjes schudden met leiders uit schurken en ondemocratische staten.


  Maak melding

 20. @Milton Fleur

  Iedereen in Suriname zou graag terug willen gaan naar de periode 2000 – 2010 onder de regering van VEnetiaan.Vraag wie terug zou willen gaan naar de jaren 80 begonnen onder dictator bouta en wie graag een herhaling van dec 1982 zou willen meemaken!!!

  Waarom zijn de leden van je clubje zo bitter op deze dag!
  Zijn ze niet blij met de afschaffing van de slavernij?!!!


  Maak melding

 21. ouwehoeren over geschiedenis en tegelijkertijd je eigen geschiedenis 8 dec., en moordenaar Bouterse uit de boeken schrappen.
  Stelletje hypocriete en geindoctrineerde paupers


  Maak melding

 22. @henk
  kosten wat het kost..een ieder moet weten dat de wolf een moordenaar, verkrachter, drugsdealer is.
  Zij die dat ontkennen zijn schaamteloze honden.


  Maak melding

 23. De NPS is ontstaan als een partij voor de Negers. De VHP is een partij voor de HIndoestanen. De KTPI een partij voor de Javanen. De BEP en ABOP voor de Marrons. Daarnaast enkele revolutionaire partijen als de PNR en PALU.

  De NDP is voornamelijk een partij voor Moordenaars en Struikrovers.

  Zo heeft elke groepering in Suriname een eigen politieke beweging. Daar is niets mis mee, ze komen op voor de belangen van hun eigen achterban. Zolang deze partijen bereid zijn samen te werken voor de vooruitgang van het land is het in het voordeel van de gehele bevolking.

  Echter, de afgelopen 65 jaar (sinds 1948 ) is gebleken dat met name de NPS een dubieuze rol heeft gespeeld bij de natievorming en de eenheid van volk en vaderland niet als primaire doelstelling heeft gezien. De onafhankelijkheid in 1975 is de bevolking door de strot geduwd door de heren Aaron (NPS) en Bruma (PNR). Dit blijkt uit de grote uitstroom van zowel NPS aanhangers als aanhangers van de VHP en KTPI. In de Bijlmermeer kwamen de Creolen (aanhang NPS) te wonen en in Den Haag de Hindoestanen (aanhang VHP). De Javanen zitten in Utrecht (KTPI).
  In Rotterdam zitten een mengelmoes van alle partijen. Je ziet dat ook in Nederland deze bevolkinggroepen de onderlinge integratie uit de weg gaan.

  En tot op heden is deze verdeel- en heerspolitiek leidend in Suriname.

  De enige die er garen bij spint is de partij van de Moordenaars en Struikrovers: de NDP. Met dank aan de kortzichtigheid van de NPS (onafhankelijkheid 1975).


  Maak melding

 24. Het onderwerp gaat niet over Bouterse en rovers enzovoorts. Maar GMAP en zijn hatende nazaten zijn het spoor kwijt! Blijf bij het onderwerp a.u.b.


  Maak melding

 25. @Ferrel
  er is een heel groot verschil tusen haat en feiten…..
  Als ik het niet met jou eens ben wil nog niet zeggen dat ik je haat, bij jou en paarse gedrocht geldt andersom…


  Maak melding

 26. gaymap,henk mollenaar,roy en consoorten

  jullie weten zelf dat jullie onzin uitkramen,jullie weten toch wat het woordt MEDIA betekend,of niet,”ik noem jullie blinde mensen(net als een hond die blind geboren is)en praten niet vanuit een realistische opmerking maar van wat jullie waarscheinlijk gelezen hebben of gehoord hebben,en niet vanuit eigenervaring.

  jullie praten over bepaalde leiders die hun land en volk vermoord en onderdrukt,met oogmerk op suriname die onder valse voorwendselen van ENG,NL,een achterstand hebben opgelopen dat,maatschappelijk,sociaal,enz,een afbraak is ontstaan die alleen door een goede leider herstelling kan bewerksteliggen.
  Alle opgestelde wetten en ook voorschriften en zelf hoedanigheden is opgesteld op voordelen voor die groep die zijn wetten en voorschriften heeft opgesteld(NL)in een land dat niet van hen is(SU),dus verwacht niet dat er enige goede woordt gezegd gaat worden voor een land die zijn onafhankelijheid heeft opgeeist en handels betrekkingen met andere landen onderhoud inplaats van NL.
  natuurlijk ziet NL dat suriname niks meer het hun temaken wil hebben(vanwege hun baserige houding ten opzichte van surinamers,en hun politieke en handels sluwheid).
  in de meeste opzichten zal er kwaad over surinamers en hun leider gesproken worden om die wetten van heerschappij en onderdrukking onder het surinaamse volk te verwezenlijken,”vergeet het maar”.


  Maak melding

 27. @sra

  WAAROM HEEFT JE BAASJE AMNESTIE ?!,VERDOMME ALS JE DAT KAN UITLEGGEN!!
  En de meesten van ons zijn voor 1980 geboren en tieners geweest en jij gaat ons geen valse geschiedenis over Suriname komen uitleggen!!!


  Maak melding

 28. jij ziet ze vliegen ptjing boij,of kan jou begrip vermogen het niet vatten(begrijpend lezen,of kan jij dat niet),is het te hoog voor jou gegrepen of wat roy,volgens mij heb jij zomaar iets getypt om aandacht te trekken,no du,ptjing boij.


  Maak melding

 29. @sra
  Begrijp jij zelf wat jij allemaal neer typt hier?!
  Aan het einde van de dag ben jij zelf verward want dan twijfel jij zelf of jij jezelve nog geloven kan!!


  Maak melding

 30. juli 2013 om 10:07 uur, door Barnie

  Paraman moeten jullie met een korreltje zout nemen.
  Hij is een oud militair (monteur)de weg kwijt is. Hij heeft nu maar 1 werktuig en dat is een hamer, dus ziet hij alles als een spijker.
  =
  Ik ben bere trots op het dé- en monteren met in the end navenant de bekende nota met omzetbelasting! Blij dat er niet staat drugsgebruiker en of handelaar!!!


  Maak melding

 31. ray
  hahahahahahaa,heel eenvoudig”jij mag ook amnestie toepassen als jij van iets verdacht wordt dat niet bewezen kan worden,

  ray
  WAAROM HEEFT DE VADER VAN MAXIMA AMNESTIE<ZEG MIJ DAT.
  EN WAAROM LOPEN ER NOG OORLOGS MISDADIGERS VRIJ IN NL EN EUROPA WAARVAN OOK ZOMMIGE AMNESTIE GENIETEN.


  Maak melding

 32. roy

  heb jij geen woorden meer over”dus gaat jij nu schelden en vloeken.
  volgens mij ben jij een jonky die zijn frustratie op anderen af reageer.


  Maak melding

 33. @RobG, je schrijft dat de creolen onder de NPS regeringen moeilijk aan een stuk grond konden komen.

  =Ik vind het jammer dat je geen onderzoek doet en gewoon iets schrijft dat niet klopt. Ik heb harde bewijzen voor jou dat de creolen WEL aan een stuk grond kwamen.
  ==Weet je wat het probleem is!!!!

  =De Hindoestanen kregen wel een stuk grond en deden alles eraan om een huis neer te zetten. Ook hebben ze een stuk domeingrond waar je tot vandaag ziet dat zij een boerderij op hebben of aan landbouw doen.

  ==Vele creolen hebben hun stuk grond door verkocht aan anderen, omdat zij dat geld nodig hadden, of naar het buitenland vertrokken.
  Zie ook vele hun gronden waar niets aan gedaan wordt.

  =DAAROM MOET NOOIT GELD IN HANDEN VAN DE NAZATEN KOMEN EN GEWOON IN PROJECTEN STOPPEN.IK HOEF GEEN GELD.


  Maak melding

 34. Maandag 1 juli 2013 om 15:58 uur, door Roy

  @sra
  go wrokko, joe nietsnutter…sidong her day e nak soso fre fre

  roy
  werk jij dan”volgens mij niet”anders zou jij niet de hele dag achter jou computer mensen uitschelden die het met su menen en hun positieve bijdrage leveren.

  ik neem het wel op voor SRA,hij is tenminste goed bezig”jullie kennen die man niet,maar schelden op zijn positieve bijdrage is het enige wat jullie kunnen.
  hij heeft jullie goed afgebluft.


  Maak melding

 35. Maandag 1 juli 2013 om 15:58 uur, door Roy

  @sra
  go wrokko, joe nietsnutter…sidong her day e nak soso fre fre

  ray
  hoe weet jij als SRA niet werkt”ik denk dat jij en jou consoorten jaloers op hem zijn vanwege zijn kennis over een heleboel zaken waaronder geschiedenis,volkenkennis,opbouw visie,maatschappelijk vordering,sociale orde en srucruur en nog veel meer,die kennis ontbreekt bij jou en consoorten dat het jullie ergert als hij een positieve bijdrage levert.
  jullie zouden graag willen dat hij in de zelfde gedachtegang als jullie zou zijn”maar,hij is slimmer dan jullie.


  Maak melding

 36. Maandag 1 juli 2013 om 15:58 uur, door Henk Molenaar

  Beste Sra, ik heb geen zin in een discussie met een duidelijke Paarse Randdebiel

  henk molenaar
  het is te begrijpen dat jij geen discussie met SRA aan durft”hij spreek duidelijke taal”en daar erger jij jou aan,vandaar jou scheld woorden”een teken van zwakte en een laage kennis van hoedanigheid.


  Maak melding

 37. Maandag 1 juli 2013 om 16:00 uur, door Henk Molenaar

  Het is nu offcieel: Sra is knettergek

  wie is gek jij of SRA.
  SRA geeft zijn positieve bijdrage waar jij en consoorten niet tegenop kunnen.
  en jij die niet op een behoorlijke manier geschoold is en hem daarom voor gek verklaart

  koe koe,wie is dan die gekke,gekke henk.


  Maak melding

 38. Maandag 1 juli 2013 om 12:37 uur, door GMAP

  Roy,
  Brada, figuren zoals sra zijn voor niets naar school gegaan,hij interpreteert alles vanuit een paarse dogmatische dwangneurose.

  gmap
  niet voor niets wordt jij als GAYMAP door sra beschreven”ik kan hem heel goed begrijpen.
  als jij en jou consoorten mond dood door SRA gemaakt zijn,gaan jullie schelden en vloekken inplaats van een positieve reactie neer te leggen,maar nee,die dwangbuis en gestelijke gevangenschap waar jullie in verkeren maakt duidelijk dat jullie niet alleen tegenstanders van de president van suriname zijn,maar ook tegen mensen die een goed woordt voor suriname hebben,en ook tegen SRA.


  Maak melding

 39. Maandag 1 juli 2013 om 15:18 uur, door Ray

  @sra
  Begrijp jij zelf wat jij allemaal neer typt hier?!
  Aan het einde van de dag ben jij zelf verward want dan twijfel jij zelf of jij jezelve nog geloven kan!!

  ray
  jij hebt het nog niet door,en dom zal jij altijd blijven.
  heb jij wel goed naar SRA zijn posting gekeken,gelezen en begrepen,volgens mij ben jij door jou leugens verwaardt dat jij aan jouw zelf twijveld over jou leugen posting.
  wan motjo no sabi respeki libi,soso seri ju srevi dji moni.


  Maak melding

 40. citaat: Net als de slavernij mogen deze tijden nooit meer terugkeren, omdat een geknecht volk niet tot grote prestaties in staat is”, stelt de NPS. De partij veroordeelt elke vorm van schending van mensenrechten, waaronder het beroven van de vrijheid van personen in welke vorm of op welk niveau dan ook.

  Ben het niet mee eens met deze uitspraak een geknecht volk niet tot grote prestaties in staat is ……

  Juist moet dit je drive zijn om je te ontwikkelen en niet steeds het slavernij zien als kapstok.

  Kijk maar naar de aziaten ze zijn in staat om droge rijst met peper te eten maar ze surviven.
  Ze zijn in staat om van het oerwoud een glanzende rijstveld te maken. Ze zijn veerkrachtig en bezitten een overdosis aan doorzettingsvermogen.
  Ze denken aan morgen overmorgen en komende jaren.
  Ze leven niet van dag tot dag.

  Kijk ze hebben ook veel ontberingen moeten doorstaan maar ze gaan verder ze staan niet stil.
  Kijk maar ook in Nederland waar ook ter wereld dat aziaten stille kracht bezitten, ze hebben een werkersmentaliteit en dat in tegenstelling tot Afrika.

  Slavernij gedenken een hele goede zaak maar ga verder en blijf niet stilzitten de wereld ontwikkelt zich in een rap tempo. Het leven bestaat niet uit feesten en beesten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.