‘Relatie Suriname en Nederland aan het verbeteren’

45

De relatie tussen Suriname en Nederland is aan het verbeteren. Ondanks de ijzige verhouding op politiek niveau werken de twee landen op operationeel niveau intussen alweer veel beter samen. Dat zegt Ernst Noorman(FOTO), de nieuwe tijdelijk zaakgelastigde voor Nederland in Suriname, tegen de NOS.

Noorman begon afgelopen week op zijn nieuwe standplaats in Paramaribo en vindt met name de samenwerking op juridisch en politioneel gebied uitstekend. “En ook op het culturele en economische vlak zijn er goedlopende samenwerkingsprojecten,” zegt de diplomaat tegen de omroep.

De Nederlander hoopt snel de status van ambassadeur te krijgen, maar die beslissing is aan de Surinaamse regering. De Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, heeft daarvoor nog geen toestemming verleend.(Bron: NOS.nl)

45 REACTIES

 1. Bala’s en balarina’s en ook de tweeling die geboren is in de inrit van tigri barba.Nog even dan is het leed geleden.De gebraden ganzen vliegen zo weer binnen als de BLAKA BOY zijn toestemming geeft.En dat is als hij van zijn kale reis naar China terug is.Pasensie bala’s.Pansensie.


  Maak melding

 2. Ja’natuurlijk moet er weer een samenwerkings verband komen.suriname heeft nog veel te leren.degene die denkt dat het goed gaat met suriname heeft gewoon oogkleppen op.als je met vakantie gaat is alles okee,euro,s uitgeven en daarna terug naar nederland.Als men vindt dat het zo goed is waarom blijft men dan niet daar .Met nederland kan su meer bereiken dan al die landen te samen die bouta op het ogenblik aan het bezoeken is en of te vriend houd-Te gek voor woorden dat zelf,s op de centrale markt drugs te verkrijgen is,al deze landen die bouta op na houd zijn gewoon een teneergang voor s.u. en die landen doen ook niets gratis …nee……chinezen komen net mieren uit hun nest naarsu.En deze lackin moet eens ophouden met dat bananentaal?Waarom vluchten bijna de meeste of de meeste donkere mensen naar het land van de blanken,waarom vlucht met niet b.v. naar china of afrika of noem maar op’,lackin idioot maak gebruik van de kennis en kunnen van de blanken,want van de zuid-amerikaanse landen is het alleen maar moord en drugs, en noem maar op,dat je kan leren,china een grootmacht ja-zeker,maar die doet ook niks gratis in ruilwillen ze een tweede kleine china van s.u. maken.


  Maak melding

 3. Ik denk niet dat het perse een must is dat het met Suri beter zal gaan als zij alleen met Nederland samenwerken.
  Samenwerken in een win-win situatie kan met meerdere landen bereikt worden.

  Samenwerken doe je met alle soorten maten en kleuren mensen.. dus geel/zwart/rood of wit.. who cares.

  Wij zijn in eerste instantie mensen.


  Maak melding

 4. 29 juni 2013

  Het lijkt wel alsof de Nederlandse regering met hangende pootjes een verzoek aan de Surinaamse regering heeft ingediend voor het goedkeuren van hun ambassadeur.

  Hallo Henk Molenaar, Srika krijgt alweer gelijk. In 2012 heeft Srika hier op dit forum voorspeld dat door de economische crisis in Europa, en dus ook in Nederland, vele ondernemers uit het Nederlandse bedrijfsleven graag ook in Suriname willen investeren en druk zullen uitoefenen op de Nederlandse regering om toenadering te zoeken, naar de Surinaamse regering.

  Maar wat is nu het probleem?

  De Nederlandse regering erkent de gekozen regering in Suriname niet en heeft daarom haar ambassadeur toen teruggeroepen. Nu verzoekt Nederland aan de regering die het niet wilt erkennen om haar ambassadeur, van Nederland dus,te accepteren. Daarvoor zijn al geloofsbrieven verzonden naar de Surinaamse regering toe.

  Moet de Surinaamse regering de ambassadeur van een land dat openlijk de erkenning van de wettelijk en democratisch gekozen regering van Suriname niet erkent accepteren?

  Moet het niet zo zijn dat de Nederlandse regering eerst formeel overgaat tot erkenning van de democratisch gekozen regering van Suriname, alvorens de Surinaamse regering de geloofsbrieven van de ambassadeur accepteert?

  Srika had in 2012 al gezegd dat Nederland een historische fout heeft begaan om haar ambassadeur uit Suriname terug te roepen, mede bekeken vanuit de economische problemen binnen Europa en de invloed van China in Suriname, wat de toegang tot grondstoffen aangaat.

  Nederland heeft deels voor het oplossen van haar economische problemen en dus voor haar industrie grondstoffen nodig en Suriname is een van de weinige landen waar dat nog te halen was.Afrika en de rest van Zuid-Amerika zijn voor Nederland op dat punt gesloten gebieden geworden. En Azië is al in handen van China, Japan of India.

  Kan het nog goed komen tussen de Nederlandse
  en de Surinaamse regering?

  Srika denkt van wel. Maar eerst zal de Surinaamse regering wel eisen dat het formeel erkent wordt door Nederland en zullen er nog enkele politiek-strategische eisen door de Surinaamse regering gesteld worden.

  De Nederlandse regering zal wel pogen om Winston Lackin onder druk te zetten, maar maakt het voor zich dan wel heel moeilijk.

  Door het voorstellen van een nieuwe ambassadeur in Suriname geeft Nederland in de ogen van Srika in diplomatieke termen toe, zeer verlegen te zitten om te zien hoe andere investeerders dan de Nederlandse met de Surinaamse regering overeenkomsten aangaan.De economie van Suriname heeft de tijd mee, die van Nederland niet.
  Nederland is dringend opzoek naar ‘wingebieden’.

  Mijn overgrootmoeder zou hier hebben gezegd dat ‘a no bari mang e broko pranasie’. En dit is juist van toepassing op Nederland, toen het haar ambassadeur uit Suriname terugtrok.

  Ja Henk Molenaar, Esmerald e.a., dan moet je met de billen bloot en met hangende pootjes baasje verzoeken.

  Henk Molenaar als moderator, graag 15 minpunten. Maar Srika krijgt altijd gelijk.

  Let straks op de move van de VHP!! Vergeet SOMO niet!
  Srika


  Maak melding

 5. En geloof me dan zijn ineens alle blanken weer goede mensen . Dan zijn de december moorden ineens weer goedgepraat en de slavernij verleden worden da okk vergeten.
  En nederland mag dan weer over de rode loper lopen. Su is een die in no time de rijkste land vanbhet caraibisch gebied kan worden, maar dsze domme idioten zullen deze kans nooit benutten voor hun geld money ,money en nog eens money.


  Maak melding

 6. We moeten die Hollandse Bril afzetten. Laat in het vervolg alleen nog Chineze artsen vrijwillig operaties uitvoeren in SU zoals Nederlandse chirurgen dat doen. Weg met die Hollandse oprechtheid om de mensen in SU te helpen. Vanaf nu gaan Chinzen gratis mensen in SU opereren en Chineze vrijwilligers de billen wassen van oudjes in de bejaardenhuizen.


  Maak melding

 7. Dit is diplomatiek zaken doen, lakei kan hier wat van leren.
  Er wonen heel veel broeders in NED mede hierdoor heeft NED de stap gemaakt.
  Politiek en “zaken” behartigen moet je goed uit elkaar halen.
  Feit is dat het verwerpen van de aanname van de zgn amnestiewet en de veroordeling van de wolf blijft voortbestaan.,
  Als press geniet hy van zijn onschendbaarheid..maar hy zal niet eeuwig press blijven. Zoals de fiscus geduldig is is de oranje leeuw ook geduldig.
  Gods molen maalt langzaam en recht zegeviert altijd.


  Maak melding

 8. Ach,..Nederland heeft Suriname echt niet nodig zoals sommige paarse kakkerlakken hier je doen geloven.
  Er wonen meer dan 100.000 Surinamers hier in Nederland dus er zal altijd een verbintenis zijn met Nederland.En ondanks de verkoelde politieke relatie de afgelopen jaren, hadden die twee landen zakelijk nog goed contact.


  Maak melding

 9. Minister Lackin zou er goed aan doen om deze Noorman voor nog eens minimaal 2 jaar te parkeren, en dan kijken naar de reactie en houding van Holland wanneer Bouterse voor een 2e termijn als president is gekozen.

  Nederland zal eerst het boete kleed moeten aantrekken of bijzonder diep door het stof moeten gaan, voordat er weer een normale politieke relatie kan ontstaan met Suriname.

  Misschien zou Willem-Alexander persoonlijk in de bres moeten springen en een handreiking doen aan president Bouterse.
  Willempie zou gewoon moeten zeggen van; president, zand erover ! Wat is gebeurd, is gebeurd en van nu af gaan we als gelijkwaardige naties en partners met elkaar om.

  We zien Nederland steeds verder van Suriname afdrijven, want de Surinamers hebben ontdekt en ervaren dat de wereld meer dan Holland alleen is.

  De Nederlandse politiek heeft dit inmiddels ook door dus hebben ze Ernst naar voren geschoven om het ijs te breken.
  We moeten niet denken dat het een solo actie van Ernst is om de relatie met Suriname op te pakken, maar dat dit onderdeel van het beleid uit Den Haag is.

  Eerst ons land schofferen hierna de president van ons land criminaliseren & internationaal verdacht maken en nu met de staart tussen de benen en zonder schaamte weer connectie zoeken met de zgn crimineel !

  Wie is er dan zelf crimineel bezig ? En wie wordt er nu door de andere landen uitgelachen ?

  Dit doet me denken aan het lied van The BeeGees; I started a joke ! Check it on youtube !


  Maak melding

 10. @milton fleur,…su gaat nog veel meer ontdekken.

  GEEN 180000 woningen,
  GEEN nieuwe zeehaven,
  GEEN fly-overs,
  GEEN highway maar Brazilie,
  GEEN AOV-verhoging,
  GEEN gouden kerst,
  GEEN anti-corruptiewet
  GEEN winstgevende gouddeal (29-6 2013…onder $1200)

  GEEN vooruitzichten,
  GEEN toekomst.


  Maak melding

 11. @ Henk Molenaar,

  A.u.b. de min 15 (-15) punten. Organiseer al jouw ‘cabalen’ om dit te bereiken.

  Maar erken, dat Srika wel gelijk heeft.
  Srika


  Maak melding

 12. Nederlanders zullen altijd alles ontkennen. Ik ben het inmiddels gewend. Suriname heeft Nederland niet nodig! DAT IS EEN FEIT! Het is nu Nederland die Suriname nodig heeft. Het gaat slecht met Nederland, dus kunnen ze nu wel goede zaken met Suriname gebruiken. Nederland weet dat Suriname een maagdelijke land is. Er valt veel te halen en Suriname is nog ongerept. -Suriname moet eisen dat Nederland alleen zakelijke betrekking heeft en niet met de regels en met het binnenland politiek bemoeit, want voor je het weet heeft Suriname ook alle giftige regels van Nederland. -Nederland moet boeten voor Slavernij en een grote schuld aflossen en is nu tijd dat hun ons land opbouwen. Zij mogen nu de slaaf zijn. -Suriname moet er ook voor zorgen dat 80 a 90% in het land blijft. -Oude zakelijke relaties met Nederland moeten worden verbroken. -Nederland moet reizen voor Surinamers goedkoper maken. Ze houden het systematisch expres duur. -Suriname moet Nederland ook niet zien als een God, want de meeste willen dat ons opleggen. Nederland is net een valse religie. Ze zijn duivels met zaken doen en kan Suriname nog zwarter kleuren. -Nederland wil Suriname ‘brainwashen’, zodat Surinamers denken dat ze Nederland nodig hebben. Maar helaas is dat niet zo! Alleen domme Surinamers zullen hier intrappen. Zij hebben die slaafse domheid in ons gebracht. Nu willen ze plotseling weer zaken doen en smeken om weer deel uit te maken van Suriname? Ik zal zeggen; watch out Surinam. They broke you before and they can do that again! Wees op je hoede!

  -Ik wacht nog steeds op excuses voor het slavernij verleden en boete claim. Suriname moet dit eisen voor er zaken met Nederland wordt gedaan. Stuur anders de ambassadeur weer uit het land! Suriname moet nu vette eisen stellen aan Nederland. Het is nu tijd voor een nieuwe tijdperk.


  Maak melding

 13. Beste Henk,
  Volgens mij leef je in een dromenland. Als je na gaat dat ambtenaren steeds op lange baan worden gehouden door de regering en dat de regering moeite hebben met het uitbetalen van hun premies etc. vraag ik me af waar basseer jij dat op.
  Als de woorden van de Pres waar zijn dat Su jaarlijks 3 miljard US dollar binnen krijgt dan vraag ik me wederom af waar al dat geld naar toe is gegaan.

  Iedereen die geld van de overheid moeten ontvangen loopt al jaren te klagen wanneer de uitbetaling zal
  gebeuren en er gebeurd tot heden helemaal niks, waar heb jij dan het over.

  JA MISSCHIEN JOU ACHTER KLEIN KINDEREN DIE HET ZAL PROFITEREN VAN DE ECONOMISCHE GROEI EN EC. ONTWIKKELING MAAR NIET NU.
  Denk je dat de chinezen alles gratis gaat schenken aan oom Desi ? Vergeet het maar.

  Ga maar lekker verder dromen.


  Maak melding

 14. Deze Noorman is bezig met een publicteitsoffensief enerzijds om iedereen te bedriegen, hij praat namelijk op persoonlijke titel ten 2e leidt hij de aandacht af van de successen van President Bouterse in China ten 3e is hij Suriname en de Surinamers aan het beledigen ivm de 150 jaar viering van Keti Koti. Hij doet alsof er niks belangrijkers voor Suriname is dan de relatie met Nederland. Hij is behoort niet tot de slimste zaakgelastigden (soort administrateur) die in staat is via zijn regering de relatie met Suriname te verbeteren. Hij zoekt nu de pers op omdat maanden van smeken om te worden toegelaten als ambassadeur door de Surinaamse regering zijn genegeerd. Als hij op het ministerie kwam werd hij te woord gestaan door een medewerker van de postkamer of de tuinman heb ik uit betrouwbare bron vernomen. Minister Lackin heeft geen tijd voor Nederland is hun bij herhaling duidelijk gemaakt, en dat zal de komende jaren zo blijven. Zelfs de Nederlandse handlangers in Suriname Santhoki/VHP en Venetiaan/NPS doen er het zwijgen aan toe en laten die zaakgelastigde Noorman zichzelf via de pers belachelijk maken met zijn smeekbeden aan het adres van de regering van Suriname. Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat zijn smeekbeden opnieuw genegeerd zullen worden. Hij moet het maar doen met een salaris van zaakgelastigde. Drs.Ing. Leendert Callender (politiek-analist)check http://www.Facebook.com/Leendert Callender


  Maak melding

 15. Deze Noorman is bezig met een publicteitsoffensief enerzijds om iedereen te bedriegen, hij praat namelijk op persoonlijke titel ten 2e leidt hij de aandacht af van de successen van President Bouterse in China ten 3e is hij Suriname en de Surinamers aan het beledigen ivm de 150 jaar viering van Keti Koti. Hij doet alsof er niks belangrijkers voor Suriname is dan de relatie met Nederland. Hij is behoort niet tot de slimste zaakgelastigden (soort administrateur) die in staat is via zijn regering de relatie met Suriname te verbeteren. Hij zoekt nu de pers op omdat maanden van smeken om te worden toegelaten als ambassadeur door de Surinaamse regering zijn genegeerd. Als hij op het ministerie kwam werd hij te woord gestaan door een medewerker van de postkamer of de tuinman heb ik uit betrouwbare bron vernomen. Minister Lackin heeft geen tijd voor Nederland is hun bij herhaling duidelijk gemaakt, en dat zal de komende jaren zo blijven. Zelfs de Nederlandse handlangers in Suriname Santhoki/VHP en Venetiaan/NPS doen er het zwijgen aan toe en laten die zaakgelastigde Noorman zichzelf via de pers belachelijk maken met zijn smeekbeden aan het adres van de regering van Suriname. Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat zijn smeekbeden opnieuw genegeerd zullen worden. Hij moet het maar doen met een salaris van zaakgelastigde. Drs.Ing. Leendert Callender (politiek-analist)check http://www.Facebook.com/LeendertCallender


  Maak melding

 16. 29 juni 2013

  Beste Henk Molenaar en ‘cabalen’,

  Volgens Ernst Noorman mag de president van Suriname, D.D.Bouterse, zonder problemen te verwachten naar Nederland komen.

  Srika ziet dit niet meer als hangende pootjes, maar als eigen braaksel inslikken. Oh!, wat is de Nederlandse regering toen erg dom geweest met hun uitspraken tegen Bouterse.

  Srika blijft erbij dat de Nederlandse regering zelf in economische nood zit, en naar alternatieven zoekt voor het weer aan de praat krijgen van haar economie.
  Suriname blijft hierin altijd een van de betere opties voor het aanvoeren van grondstoffen en zakendoen.

  Maar Srika denkt dat de Surinaamse regering, indien de toenadering verder gestalte krijgt, nog enkele politiek strategische eisen aan Nederland zal stellen. Welke?
  Komt tijd, komt raad!!

  Henk Molenaar en andere cabalen, jullie zijn nu aan zet.Of zit je nu even in een BOX dichtbij Lelydorp?

  Waar blijven mijn 15 minpunten(-15)
  Srika rust!!!
  Srika


  Maak melding

 17. dettedjo…GOED LEZEN WAT ER STAAT EN LEG DE LINK NAAR DE PERSOON WAAR IK OP REAGEER.

  JE HEBT ER HELEMAAL NIKS VAN BEGREPEN…..IK BEN KLAARWAKKER EN HEB DE INDRUK DAT JIJ NOG IN DE SLUIMERSTAND STAAT.

  BEGRIJPEND LEZEN IS NIET VOOR IEDEREEN WEGGELEGD.


  Maak melding

 18. Drs.Ing.Leendert Callender: ( Veterdiploma)

  “n 2e leidt hij de aandacht af van de successen van President Bouterse in China”

  Succes????? China schenkt Suriname 2000 computers en Chinezen mogen zonder visum naar Suriname afreizen.

  Over welk succes heb je het in godsnaam>?


  Maak melding

 19. Beste Drs.Ing.Leendert Callender

  Ik zag op je faceboek dat je al je studies heb gevolgd in Nederland en daar dus woont pf lange tijd hebt gewoond.

  Wat zit je dan Nederland af te zeiken.


  Maak melding

 20. @Roy, je hebt groot gelijk.

  @Srika, Nederland heeft suriname niet echt nodig, dus leeS even de tekst van Roy.

  @Milton Fleur, op de dag van vandaag vertrekken nog vele Surinamers richting Nederland. WEET JE HOEVEEL EEN VERBLIJFSVERGUNNING AANVRAGEN???


  Maak melding

 21. Beste Skrika: Suriname kan zijn rekening elke maand niet betalen. Is op de bedeltoer in China.

  Uit wel ei kom jij dat jij denkt dat Nederland Suriname nodig heeft????


  Maak melding

 22. @ferrel

  Er valt veel te halen en Suriname is nog ongerept.
  joe boi ferrel, hoe veel is veel…
  je vertoont kopieergedrag..
  je hebt de melk horen klotsen maar je weet niet waar die bobbies hangen..


  Maak melding

 23. @ira
  Velen laten zich leiden door emoties terwijl feiten spreken…hard maar waar.
  Vroeger:Als de bakra’s ondanks de waarheid iets negatiefs zeidenn over SU trokken mijn tenen helemaal krom, was geneigd de verdedigingshouding aan te nemen (ontkennen).Daar het de waarheid is accepteer ik het hoe moeilijk het ook is..
  Ik laat mij niet leiden door emoties.


  Maak melding

 24. Dit wilt en doet NL niet zomaar, het lijkt wel alsof ze pushen en dat terwijl ze zelf hun mannetje toendertijd per direct hebben terug geroepen.

  Willen ze misschien een graantje mee pikken van de connectie met China?

  Willen ze soms dat nederlandse bedrijven opdrachten binnen halen in Suriname en het geld mee terug nemen naar NL? Er is tenslotte een crisis in NL en heel veel bedrijven gaan over de kop momenteel.

  Willen ze bemoeien met de goud sector?
  Hout?

  Iets klopt niet, ze boorde SU de grond in en histe verschillende unie’s en landen op tegen SU en nu opeens dit. What the fuck?

  Suriname heeft de keuze van NL gerespecteerd toen die hun mannetje terug haalde en Suriname is er in de tussen niet slechter van geworden dus nu is het aan SU of ze groen licht geven of dat ze deze man op Zanderij afzet.

  Als de mannen in SU slim zijn dan zeggen ze deze man vriendelijk gedag en sturen ze via hem de groeten aan Rosenthal.

  Hou het maar voor ze, jullie hebben ze toch niet nodig, dat is gebleken.


  Maak melding

 25. Beste mensen,
  Aub geloof me Suriname kan niks leren van Nederland!

  Nederland investeerd niet om jullie leef omstandigheden beter te maken. Anders hadden ze Suriname nooit onafhankelijkheid gegeven.
  Deze kakkerlakken willen alleen maar rijk worden over onze rug!
  Aub denk nu eens goed na. Ik praat niet over de Nederlanders!
  Maar over het land en regering ( lees politiek).
  Wat hebben ze ooit gedaan waar iedere Surinamer beter van is geworden,

  Staatsgreep door een sportleraar misschien?
  Hij is wel democratisch gekozen door het volk!
  En nu ze de sportleraar niet meer kunnen gebruiken maken ze hem ook allerlei manieren zwart.
  Even voor de goede orde. Ik ben niet voor deze prresident.
  Maar aan de ene kant wil Nederland de Surinaamse president zo snel mogelijk zogenaamd berechten!
  Anderzijds wil de minister van buitenlandse zaken wel heel graag een relatie met Suriname.
  En daar dit nu bij mij de kronkel.

  Sorry maar Nederlandse politiek en bedrijven Zullen Suriname nooit groot maken. nooit. Nooit .nooit


  Maak melding

 26. piet paniek :Wat hebben ze ooit gedaan waar iedere Surinamer beter van is geworden,

  4 miljard euro aan ontwikkelingshulp gegeven het hoogste bedrag ooit omgerekend naar hoofd per bevolking.

  Verdwenen in een bodemloze corrupte Surinaamse put


  Maak melding

 27. Piet Paniek: ven voor de goede orde. Ik ben niet voor deze prresident.
  Maar aan de ene kant wil Nederland de Surinaamse president zo snel mogelijk zogenaamd berechten!
  Anderzijds wil de minister van buitenlandse zaken wel heel graag een relatie met Suriname.
  En daar dit nu bij mij de kronkel.

  Als je dit niet snapt, ben je echt heel dom.


  Maak melding

 28. Beste Henk Molenaar
  Ik ken je verder niet. Mijn achtergronden staan uitgebreid op Facebook en zijn openbaar. De jouwe niet. Wat ik wel uit je opmerkingen hier kan halen is dat je laag getetterd bent en totaal geen gevoel hebt voor historische en politieke analyses. Ik hoop dat je die woorden begrijpt anders moet je maar aan iemand vragen je die uit te leggen. Ik ga niet reageren op jou oprispingen daarvoor is het level verschil tussen ons te groot hahaha en mij tijd te kostbaar. Ga er maar vanuit dat ik jou opmerkingen toeschrijf aan beperkte aantallen hersencellen.
  Drs. Ing. Leendert Callender check http://www.Facebook.com/Leendert Callender of http://www.Twitter.com/LeenCallender


  Maak melding

 29. beste ira
  de genen die naar ned komen ,schat die zijn stapelgek.
  ik woon 47 jaar in ned .ik snap het niet dat deze mensen nu hier naar toe komen,laten hun land en denken dat het hier melk en honing is.
  die tijd is voorbij.als ik nu uit sur moest vertrekken
  dan had ik anders gekozen.die mensen zijn stapelgek.ze komen hier pinaren of hoereren.laten
  hun kinderen daarachter en worden later uitgezet jammer.


  Maak melding

 30. Beste Drs.Ing.Leendert Callender

  Ik zou mijn opleiding graag met die van jou vergelijken ( met diploma’s als ultiem bewijs) en mijn CV ook.

  Daan zal je merken dat het met mijn geestelijke niveau en opleidingsniveau best wel meevalt.

  En wat doe je in Nederland als je zo een echte Surinamer bent die alles wat Nederland doet afkamt en Bouterse en zijn roverbende zo verheerlijkt?

  Dat ongeletterde mensen achter deze Paarse crimineel aanlopen is al er genoeg. Dat mensen met drs. en ing dat doen is tekenend voor jou morele niveau.

  Overigens kan iedereen zo veel titel voor zijn naam zetten als hij kan verzinnen Het feit dat jij dit doet bij je postings op Waterkant is een beetje zielig


  Maak melding

 31. De relatie kan blijven verbeteren, maar NL moet de onder genoemde punten in acht nemen nml.:
  1. Accepteren van een democratisch gekozen Pres. en Regering.
  2. Neutraal blijven en met alle politieke partijen die democratisch aan de Regeer macht komen kunnen samen werken, zoals USA dat doet.
  3. Democratisch ingevoerde wetten dat in de Grondwet voorkomen en toegepast worden door een Regering proberen te accepteren en op een gepaste wijze discussie te voeren en geen partijdig gedragen en sabotage plegen.
  4. Zo veel mogelijk positief gedragen aan een wettig gekozen Pres./Regering.
  5. Baas van SU spelen achterwege te laten en als gelijkheid te gedragen, omdat SU onafhankelijk is.
  Dus U bent de baas van NL en Surinamers zijn de baas van SU.
  6. Geen sluwe manieren bij ontwikkelingen, maar win win situatie toe passen. Dus voordelen moeten er zijn voor beide landen.
  7. Niet wachten met goede relatie tussen beide landen tot dat NF aan de Regeermacht komt. Dus NF de vrijheid geven. Dus NF voor altijd verlossen.


  Maak melding

 32. Dit zag ik al aankomen, wat moet j ervan zeggen, we hebben die gasten nodig zij ons. En verder gaat alles
  een keer in de prullebak, 2013 tikt door, 2015 gaan ze daar door met de dezelfde pres wellicht, en dan, als ptatta niet wou stond dit berichtje niet hierboven, alleen Suriname moet ermee accoord gaan gaat gebeuren
  En dan is het toch goed, maar ja er zal weer een hoop gezeik zijn, van moet dat nou en weet ik veel.
  Ie sabie kow loekoe oen egie sani
  Wij gaan geen flikker kunnen veranderen


  Maak melding

 33. Beste Drs.Ing.Leendert Callender

  Je durft jezelf politiek analist te noemen.
  Noem het beestje bij de naam en noem je NDP propaganda medewerker. Je zit tot aan je nek met je hoofd in het achterwerk van moordenaar/drugscrimineel Bouterse.

  Op zoek naar een baantje?


  Maak melding

 34. Hahaha, wat een taal, wat een niveau van leeghoofd Molenaar. Z’n woordkeus zegt al genoeg over zijn moreelniveau. Moet ik mijn verlagen en met dit soort types in discussie gaan ? Klein beetje dan maar. Is wel zo netjes. Behalve gefrustreerd en getraumatiseerd door President Bouterse en zijn regering die overal in de wereld respect en succes oogsten moet ik mijn tijd verdoen aan iemand die zich Molenaar en z’n ware naam verbergt. Lafbek dus. Duidelijk een mislukkeling op vele fronten en door en door gefrustreerd en getraumatiseerd, haha. Ik zal niet vragen door wie, hahaha. Ter informatie aan ‘Molenaar’ ga ik me bezig houden met de successen van deze NDP regering. in de 1e plaats, het succes in China, in de 2e plaats het succes als toekomstig voorzitter van de OAS met leden als oa Brazil en Argentinië in de 3e plaats het succes van de ACP-EU conferentie in november 2012 in Suriname. Zelfs de Belgen en Duitsers spraken schande van gedragingen van ex-kolonisator Nederland, in de 4e plaats, het gesprek met de Amerikaanse vice-president op Trinidad, in de 5e plaats het economisch succes met een jaarlijkse groei van 4.7%,ten 6e, het succes van het diaspora beleid, tsja, moet ik nog verder gaan , vooruit maar, de vele Nederlandse smeekbeden, zowel direct als indirect om hun ambassadeur toe te laten oa via de VS en Brazil zijn streng afgewezen door de regering Bouterse. En voorlopig blijft die Noorman ‘zaakgelastigde’ die met personeel van de postkamer van het ministerie van buitenlandse zaken, of de tuinman moet overleggen.Minister Lackin en zijn staf hebben geen tijd voor hem.Een duidelijk einde aan de Oranje hegemonie in Suriname meneer Hoost cq Molenaar hahaha Zeg Molenaartje/Hoost, jou broodheren moeten nog dieper door het stof voor deze regering. En nog iets, mister Hoost hahaha, oh sorry Molenaartje bedoel ik, gezien jou misstappen in het verleden ben je niet welkom in Suriname hahaha, het is er erg mooi hoor, hahaha.
  Drs. Ing. Leendert Callender (politiek-analist)


  Maak melding

 35. Beste Leendert callender, mag ik jou bril lenen om die successen die jij opnoemt te zien.
  Kan jij duidelijk aangeven welke successen het zijn ? en wat de samenleving, de man en vrouw van de straat aan heeft ??


  Maak melding

 36. Henk molenaar,

  Dus Nederland doet zijn uiterste best om de indiaantje te berechten!
  Klets nu toch geen cholate tulpes zeggen de Engelsen.

  Dus Jij ontkent dat oosterse ooit op Schiphol heeft gestaan en niet Nederland in mocht!
  Hij moest met eerste beste vliegtuig terug!

  Ik ben geen fan van de sportleraar maar ook niet van de lieve Nederlandse regering@

  En dan zeg je iets over 4 miljard? ???
  Je wilt toch wel zeggen dat de Nederlandse bedrijven er beter VSNU zijn geworden . En wireless heeft die projecten geaccordeerd en begeleid achter de coulissen?

  Henk jij hebt een hetze tegen Desi en dat snap ik. Maar ga nou niet vertellen dat die witte broeders zo heilig en goed met ons menen?
  Als dat zo was dan was er ook geen armoede op de Nederlandse Antillen en ook geen armoede in Nederland!

  Sorry je hoeft niet reageren maar hierin zie ik dat je voor iets anders op deze forum zit.

  Bouterse fout en de Nederlanders heilig.

  Doe mij een plezier en reageer niet meer op mijn reacties en dan laat ik je propaganda reacties ook waar het voor staat.

  Grtn Piet Paniek.


  Maak melding

 37. Geachte letters GMAP
  Fijn dat u mij met voor- en achternaam aanspreekt. Mijn naam is helder en duidelijk. Mijn FB pagina is ook openbaar; http://www.facebook.com/LeendertCallender. Ik heb niks te verbergen en vind het een vorm van fatsoen dat mensen je naam weten als ze er prijs opstellen met je te communiceren. Zelf zal ik nooit het initiatief nemen met letters in discussie te gaan. Als zij het initiatief nemen, dus op prijs stellen, om met mij in discussie te gaan zullen ze zich aan mijn fatsoen spelregels moeten houden. En de eerste is je controleerbare voor- en achternaam bekend maken; wat is dit voor idioterie welke malloot denk dat ik met de letters GMAP in discussie zal gaan. Je mag van mij vinden wat je wilt, maar om te denken dat ik met de letters GMAP in discussie ga vind ik een grove belediging; over fatsoen gesproken. Ik vertik het met om tijd aan GMAP te besteden. Als de letters in staat zijn mijn fatsoensregels in acht te nemen, dan ben ik bereid ze te woord te staan.
  Drs. Ing. Leendert Callender (politiek-analist) Ook op twitter te volgen; http://www.twitter.com/leencallender. Op Twitter heb ik meer dan 3000 vrienden. Op Facebook bijna 900, allemaal met naam en toenaam.


  Maak melding

 38. Leendert Callender(alumni universiteit Groningen),deze gasten, zijn dommer dan de gemiddelde PVV-stemmer uit een achterbuurt driehoog achter.Ze zijn heel simpel in hun denken en handelen.Ze gaan altijd kort door de bocht.Ze hebben geen helikopter visie over een onderwerp en ze kunnen tevens ook niet in details over hetzelfde onderwerp discussiëren.Hun denken is beperkt.


  Maak melding

 39. Maandag 1 juli 2013 om 05:27 uur, door Drs.Ing.Leendert Callender

  ;President Bouterse en zijn regering die overal in de wereld respect en succes oogsten ‘

  Hahahahaaaaaaa…je baasje reist alleen maar naar landen waar het volk onderdrukt wordt door de regeerders aldaar,kijk maar naar China,Afrika..daar geven ze geen stront om hun Eigen volk netzoals bouta je baasje!
  Die geniet van zijn vrijheid,want hetzelfde kon hij niet uithalen voor het jaar 2010 !
  Nederland zegt letterlijk kom bouta kom,nu je amnestie heb en immuniteit geniet mag je komen,,we gaan je voorlopig niet kunnen oppakken als je per vergissing broer amnestie thuis laat!

  Je baasje wordt gerespecteerd?!!
  Door wie,
  tijdens de EU vergadering moest hij met zijn staart tussen de benen vertrekken naar Nickerie hij was verbannen in Eigen land door de EU !

  Boi,moet je de foto’s zien van bouta de crimineel tijdens de vn vergadering een jaar of zo terug !
  Die crimineel zat zo zielig erbij zelfs Obama zijn hart bloedde op dat moment voor hem !

  Maar goed een andere dictator is opgepakt ook hij was bij Obama op bezoek geweest,rest nog de surinaamse dictator bouta!!
  Je baasje reist naar landen die mekaar niets te bieden hebben en hij heeft amnestie
  Deze zijn zijn enige sucsessen ,over welke andere sucsessen heb jij het die hij volgens jou geboekt heeft,woon je in LALA LANND misschien[dromenland].
  Oh en hij heeft ervoor gezorgd ,doet zijj best,om het strafproces tegen hem en zijn kortnuiten te stagneren,ieder onschuldig mens zou juist blij zijn dat de rechter zegt ‘ Jij bent ONSCHULDIG!!
  Maar neen bouta moest amnestie!!WAAROM????!!!

  Ps
  de wereld weet dat hij Amnestie heeft en iedereen weet waarvoor Amnestie staat !!


  Maak melding

 40. Jullie zijn echt achterlijk bezig, daar roept de hersensloze Bouterse dat Suriname zich los moet maken van Nederland en vast moet maken aan China. En nu schrijven we weer dat het aan het verbeteren is?

  Surinamers spreken zichzelf graag tegen.

  Hiermee geven ze aan hoe standvastig en hoe betrouwbaar ze zijn…..NIET DUS!


  Maak melding

 41. @ Ray

  Leg het de Surinamers maar uit!

  Door aan zichzelf amnestie te verlenen heeft Bouterse zichzelf op voorhand veroordeeld! Met andere woorden: Deze president bekend alle schuld en verleend zichzelf vervolgens amnestie?

  NEEN MENSEN, het kan niet, amnestie kun je niet op voorhand verlenen aan diegene die nog NIET is veroordeeld. Als Kanhai beweert dat het wel mag en kan, dan moet hij dit keer de reet van Bouterse likken en krijgt hij nog eens 200 hectare.

  Simpel gezegd:

  ER STAAT NIETS IN DE WEG BOUTERSE STRAFRECHTELIJK TE VERVOLGEN!

  Veroordelen die misbaksel!


  Maak melding

 42. Beste Leendert Callender, je verdoet je tijd hier met het gepeupel. Dit is volk van een heel laag allooi. Stumperds die het met een IQ van zeg maar 40 moeten doen, als ik zo vrij mag zijn, eigenlijk zijn het gewoon debielen.

  Reacties als dat van henk molenaar, gmap, ray, resto, koos en nog een paar van het gepeupel die hier bekend zijn als geestelijk labiel nemen we allang niet meer serieus en zijn dus irrelevant. Waterkant.net is hun laatste strohalm en uitlaatklep, wat moeten ze anders nog met hun leven?????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.