‘Chinese halffabricaten voor verwerking naar Suriname’

43

PARAMARIBO, 29 jun – De kans is groot dat Suriname als basis gaat dienen voor Chinese eindproducten. Volgens Ferdinand Welzijn, voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB, zijn er vergaande afspraken gemaakt. Halffabricaten zullen verwerkt worden tot eindproduct. Chinese en Surinaamse ondernemers praten binnenkort weer,

Tijdens het bezoek van president Desisre Bouterse en delegatie zijn de eerste gesprekken gevoerd. “Het is de beodeling dat Suriname als een economische hub gebruikt wordt om zowel het Caribisch gebied als Latijns- en Zuid-Amerika te bereiken”, zegt Welzijn. Het idee speelt al lang en nu wordt er inhoud aan gegeven. Een Chinese delegatie komt binnenkort naar Suriname om verder te praten. Als er echt overeenstemming wordt bereikt, kan het echte werk beginnen.

Het kunnen verschillende projecten worden. Volgens Welzijn is er op meerdere gebieden belangstelling voor samenwerking. In Suriname wordt al lang gedroomd van een hubfunctie naar de regio toe. Bouterse heeft er zelfs één van de spillen van zijn buitenlands beleid van gemaakt. Bouterse en andere delegatieleden noemen de reis een succes. China heeft ook belangstelling voor grondstoffen, waaronder hout en mineralen.


43 REACTIES

 1. Een kans om niet voorbij te la ten gaan.Ik hoop dat er ook meer samenwerking in de politiek komt.Samen moet men Suriname tot ontwikkeling brengen.


  Maak melding

 2. ik wacht nog steeds op de resultaten van het bezoek van wijlen Chavez??
  Voorzitterschap van Caricom zou voordelen opleveren voor Suriname, bezoek aan Trinidad zou ook voordelen opleveren, lees al die gerelateerde berichten.


  Maak melding

 3. Chinese arbeiders vedienen minder dan 100$ per maand. Surinaamse arbeiders nemen geen genoegen met minder dan 400 $ per maand. Missie mislukt.


  Maak melding

 4. Wij denken heel makkelijk over deze samenwerking. Denken jullie dat een land als Brazilie, Argentienie en Vs zullen toelaten dat de Chinezen meer grip zullen krijgen in hun achtertuin?


  Maak melding

 5. Kansloos project. Dus uit China gaan half fabrikaten naar SU om verder te worden verwerkt en vervolgens weer te worden geëxporteerd naar Zuid – Amerika? Kansloos, kansloos en nog een kansloos. Wil je een hub zijn niet moet je de LOGISTIEKE infrastructuur hebben tussen China en SU en tussen SU en Zuid – Amerika. En die is er niet en zal er ook niet komen. SLM kan eens niet betrouwbaar vliegen volgens een schedule!


  Maak melding

 6. Die Paashazen waren even op stap.
  En zoals na iedere trip van onze Visionair, komen er weer geweldige plannen uit het heelal.
  En aangezien er van de vorige luchtkastelen niet veel is gerealiseerd, zal het met deze ook niet veel worden.
  Chinezen kunnen je strak in je gezicht van alles beloven. Als het erop aankomt telt voor hun alleen winst maximalisatie.
  Eigenlijk hebben ze DDB net zoveel onzin verkocht als hij hun heeft doen willen geloven met : Suriname is vreedzaam en veilig voor ondernemers om in te investeren.
  Dus weer hetzelfde oudje liedje.


  Maak melding

 7. Wij denken heel makkelijk over deze samenwerking. Denken jullie dat een land als Brazilie, Argentienie en Vs zullen toelaten dat de Chinezen meer grip zullen krijgen in hun achtertuin?

  Deze landen hebben zelf Problemen met het chinees geweld in eigen huis, denk je dat ze tijd hebben voor hun achtertuin.


  Maak melding

 8. chind
  Kansloos project. Dus uit China gaan half fabrikaten naar SU om verder te worden ……. Zeg nooit never wanneer het om de chinezen gaat. als ze wat willen hebben komen ze met hun eigen hardware. dus dan mag SLM op het dak gaan zitten.


  Maak melding

 9. Halffabrikaat in een vochtig klimaat!
  Dus het moeten producten zijn die zo goedkoop mogelijk in elkaar worden gezet zonder extra kosten!
  Hmmm…. Rara wat zou het zijn?

  Gebakken vochtige lucht?


  Maak melding

 10. Surinaamse bestuurders zijn goed in het verzinnen van halve waarheden. Het is bekend dat de talrijke bouwprojecten in Suriname nu niet kunnen worden uitgevoerd, omdat er te weinig Surinaamse arbeiders hiervoor zijn. Er komen nu grote aantallen Chinezen naar Suriname, om vooral in de handel te werken en in de kansrijke sectoren waar ze snel geld kunnen verdienen. Zo is meer dan 53 % van de goudconcessies in handen van Chinezen. Daarnaast zijn Chinezen erg actief in de houtsector. Het beste hout wordt naar China geexporteerd en de de B- kwaliteit komt op de Surinaamse markt.


  Maak melding

 11. Wij krijgen weer het zelfde liedje als ten tijde van die andere alcoholist (Wijdenbosch)het onnozele volk voor de gek houden met investeerders .


  Maak melding

 12. Het naambord van een moderne Chinese suikerplantage was met veel fanfare onthuld, nooit meer wat daarvan vernomen. Het is nu weer gebakken lucht verkondigen om de reis goed te praten. Flyovers, zesbaans weg, de bruggen, weg naar Brazilie etc. etc….ligt nog heel vers in het geheugen.


  Maak melding

 13. FADSO

  Het is de bekende Paarse Truckje

  Beloof maar wat, teken een nietszeggende overeenkomst, onthul een bord, leg twee stenen mt veel bombarie neer en daarna gebeurt er helemaal niets meer.


  Maak melding

 14. Bouterse moet weten dat de Chinezen vele maal erger zijn dan de de Hollanders tijdens de slavernij.
  Maar ja….ook deze man gaat voor eigenbelang , en de bevolking mag weer aanzien hoe een prachtig land voor de tweede keer word leeggeroofd .

  Langa


  Maak melding

 15. Wij nodigen hierbij China uit om vanuit Suriname de kolonie Cayenne te bevrijden van de Franse overheersing. Frankrijk hoort al zijn overzeese gebieden op te geven.


  Maak melding

 16. NDP
  Wij nodigen hierbij China uit om vanuit Suriname de kolonie Cayenne te bevrijden van de Franse overheersing. Frankrijk hoort al zijn overzeese gebieden op te geven.

  Zo knettergek zijn de Paarse Paupers dus…

  Dan nodig ik hierbij het Surinaamse leger uit om Tibet te bevrijden van 60 jaar bloedige onderdrukking en bezetting


  Maak melding

 17. zal een echte Chinese oplossing worden..
  Hier goedkoop bouwen, ze kopen zand en water, de rest komt uit Azië.
  Ook straks de mogelijke assemblage dan wel productie zal echt werkgelegenheid bieden aan Chinese werkers. Komt geen Su aan te pas hoor.
  En 1 maal hier geassembleerd is het een Caricom product en kan het binnen de vrij handelszone worden weg gezet.
  Totale financiële plaatje: minder invoerrechten ontvangen. Geen toename werkgelegenheid. nog meer goedkope producten op de markt die de locale economie kapot maken.
  Zitten er dan totaal geen economen in de regering?


  Maak melding

 18. deze moordenaar heeft geen enkele benul,wat de chinezen hem hebben aangedaan.

  de reis naar china heeft miljoenen gekost,en wat heeft het opgelevert,0,0, niks notie,nada..

  je ziet toch duidelijk,die moordenaar is terug gekomen en verdween als een boef om met niemand te praten,laatstaan de jounalisten te woord te staan…

  het volk heeft voor de zoveelste keer strond geroken en teleurgesteld naar huis terug gekeert..

  niks bereikt of positief meegenoemen..

  en lackin maar bluffen..


  Maak melding

 19. Langa
  Bouterse moet weten dat de Chinezen vele maal erger zijn dan de de Hollanders tijdens de slavernij…….

  Begrijp jij wel hoe de wereld economie tegenwoordig werkt?


  Maak melding

 20. Zondag 30 juni 2013 om 13:30 uur, door NDP

  Wij nodigen hierbij China uit om vanuit Suriname de kolonie Cayenne te bevrijden van de Franse overheersing. Frankrijk hoort al zijn overzeese gebieden op te geven.

  ————

  Hier had ik zelf nooit aan gedacht, maar het het is een fantastisch plan en bovendien haalbaar.


  Maak melding

 21. @NDP
  Wij nodigen hierbij China uit om vanuit Suriname de kolonie Cayenne te bevrijden van de Franse overheersing. Frankrijk hoort al zijn overzeese gebieden op te geven.

  DENK JE DAT DE FRANSEN DE HOLLANDERS ZIJN?
  PROBEER HET MAAR!
  OF VRAAG HET MAAR AAN AFRIKA!


  Maak melding

 22. Jajaja half fabrikaat producten, let maar op, het gaat zo zijn dat wij hier gewoon die rotte troep van hun in elkaar gaan zetten en die gewoon hier gaan verkopen. Dus als het ware die klotige nep kraan die maar een keer opent en sluit wordt DOOR ONS EIGEN in elkaar gezet, AAN ONS EIGEN verkocht en het geld gaat naar china. Hoe makkelijk kunnen die dikke spleetogige rotkoppen ze verdienen en er niks voor hoeven doen?? DUS…..HEEL STOER WIJ MAKEN ONZE EIGEN CHINEESE NEP ROTZOOI, VERKOPEN HET AAN ONS ZELF DUS BETALEN HET MET HET ZUUR VERDIENDE GELD DAT WE MET DE PRODUCTIE ERVAN VERDIENEN.
  WE BLIJVEN HET KOPEN OMDAT HET ELKE KEER KAPOT GAAT EN VERVOLGENS STUREN ZE DAT GELD NAAR CHINA NAAR DIE ROTTIGE DICHTGEKNEPEN GEZICHTEN VAN HET LACHEN EN VERVOLGENS WORDEN DIE SLAPEND RIJK. HOE DOM ZIJN WE HIER IS SU.??? Heeeeeeeel dom, hahahahaha


  Maak melding

 23. Bij de verwerking van halffabrikaten tot eindprodukten zullen chinese arbeiders ingezet worden en geen Surinaamse, omdat de chinesarbeidskrachten veel goedkoper zijn. Welke voordelen heeft Suriname dan.


  Maak melding

 24. suriname heeft geen voordelen. dat hadden wij al vastgesteld. deze regering heeft niet de intentie om suriname beter te maken, wel om suriname te verkopen en daarom is suriname nu in de uitverkoop, voor de hoogste schurk. want schurken kunnen alleen aan schurken verkopen. en deze schurken hebben niet eens door dat zij door met china in zee te gaan, dezelfde fout gaan maken als nu gemaakt is met de gouddeal, wij moeten nog zien waar 400 miljoen vandaan gaat komen, wanneer je i.p. zulke zware verliezen gaat lijden. de moraal van het laatste stukje is: ga niet voor een bulldozer staan (grote onderneming of grote economie/staat) want die gaat je verpletteren. wapen je wanneer je met groteren gaat vechten. of speel david tegen goliath, doe iets slims. maar slimme dingen heb ik nog niet gezien. wie wel?


  Maak melding

 25. Halffabrikaat!

  Deze belofte is er eentje van halffabrikaat. De SU overheid is halffabrikaat. De mensen die in het slagen van deze aktie geloven zijn ook halffabrikaat.

  Ten eerste moet je je doelgroep voor afzet van halffabrikaat, in SU afgemaakt, goed bestuderen op kans van slagen. Wie heeft belangstelling waarvoor?
  Je gaat toch ook geen Awarra planten terwijl niemand het lust?
  Conclussie: we blijven zitten met deze half of hele fabrikaten tot ze verrotten, terwijl de Chinezen met toestemming ons hout exporteren.

  Droevig dat ons halffabrikatig volk er nog intrapt.


  Maak melding

 26. Ha ha ha, we hebben nu net afschaffing van de slavernij gevierd en nu willen ze Surinamers mogelijk naar Surinaamse maatstaven betalen?

  Hoezo afschaffing van de slavernij? Keti is niet gekoti, Bouterse mek Sranang potie.

  Wie Chinees zegt, zegt uitbuiting!


  Maak melding

 27. @ Musk

  Het volk is besmet met de ziekte der hebzucht.

  Ze maken vreemde sprongen, en doen echt de gekste dingen.

  We weten dat dat het ze straks op een houtje moeten bijten, meer keus hebben ze niet met deze regering. Dus geen wonder dat je ze de plas van Bouterse voor bier kunt verkopen.

  Wel domme regering:

  GA NIET ROEPEN, LAAT JE LUCHTBALLON LOS!

  VERKOOP UW VOLK GEEN GEBAKKEN LUCHT!

  DOE EEN KEER WAT U BELOOFDE, DAN PAS BEN JE EEN ECHTE VENT!

  NU ZIE IK DE PRESIDENT VOOR EEN LAM LUL AAN!


  Maak melding

 28. hout weg en geen half fabrikaten; je moet een chinees tevreden houden om een lohgo lohgo door zijn strot te duwen, want alles wat kruipt en beweegt als een slang, daar is de chinees dol op, op het gebied van visserij kun je een spleetoog helemaal tot hondsdolheid opdrijven, daar moet de surinamer op focussen en geen grondstoffen zomaar prijsgeven domme achterbakse politici en vsb leden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.