Testcase in de maak voor luchtvaartclaims in Suriname

10

PARAMARIBO, 28 jun – Advocatenkantoor ICS Advocaten & Juristen begint een groepsrechtszaak tegen de SLM. Acht passagiers eisen schadevergoeding bij de luchtvaartmaatschappij. Het is een soort proefzaak op basis van de nieuwe Europese wetgeving op passagiersclaims.

Het bedrijf had eerder een claim geweigerd van een passagier op de vlucht van veertien december 2012. Passagiers moesten toen ongeveer zeven uren doorbrengen in het vliegtuig na een foutmelding. SLM spreekt van een ‘onverwachts veiligheidsprobleem.’ “Volgens de EU-regels mag je een claim alleen maar weigeren als de oorzaak een act of God is, een gebeurtenis waar je echt helemaal niets aan kunt doen”, zegt ICS-advocaat Ingrid Simson tegenover de Ware Tijd.

Een technisch mankement kan alleen de maatschappij aangerekend worden. Daarom wordt nu een rechtszaak aangespannen. “ Zolang de SLM niet het bewijs heeft geleverd dat het een act of God is, is ze nog niet klaar met ons”, aldus Simson. Nu wordt nog uitgekeken naar meer passagiers op de betreffende vlucht. Acht hebben zich al bereid verklaard mee te doen. ICS Advocaten & Juristen gokt op succes. Als een schaap over de dam is volgen er immers meer.


10 REACTIES

 1. ACT of GOD ??????ik zou de SLM trakteren op koffie en gebak,doordat het technischmankement zich op de grond voordeed en niet DAARBOVEN IN DE LUCHT,want dat zou NIET zo gezellig zijn naar mijns inzien.


  Maak melding

 2. SLM is een lagi luchtvaartmaatschappij en verdiend het niet om de naam Suriname er in te hebben.

  Ze willen wel profiteren van de voordelen die grote luchtvaartmaatschappijen hebben maar wanneer passagiers gecompenseerd meten worden geven ze niet thuis en zijn ze ontzettend klantonvriendelijk. BAH.


  Maak melding

 3. Het zal mij niet verbazen,wanneer de s.l.m. aan de ketting wordt gelegd op schiphol door één of ander advocaat..

  suris betalen pas als de kalf verdronken is..


  Maak melding

 4. @ Kinkie joe dinkie

  Zal nooit gebeuren. Zolang Surinamers helaas gek genoeg blijven om een ticket van SLM te kopen kan die maatschappij doen en laten wat ze willen.

  Geld zal er altijd zijn want dat word altijd verhaald op de passagiers.


  Maak melding

 5. Off Topic:
  DBsuriname meld: ”De NDP-parlementariër Rachied Doekhie ondergaat een medische check-up in Nederland. ‘Ik ben hier in eerste instantie op vakantie. Maar van de gelegenheid maak ik ook gebruik om een algehele medische check-up te doen’, geeft Doekhie vanuit Nederland Dagblad Suriname te kennen. ‘Niet dat ik vanwege ziekte naar Nederland ben vertrokken.’ In Nickerie gonst het van de geruchten over de gezondheid van Doekhie. ‘Is hij ernstig ziek. Waarom geen check-up in het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie of een ziekenhuis in Paramaribo’, waren de opmerkingen de afgelopen dagen. Doekhie ontkracht deze geruchten door aan te geven met vakantie te zijn in Nederland.”
  Het zijn die mensen die het hardst ropen hoe goed het niet in Sur is gaan voor medische behandeling zelf als laffe honden naar het buitenland. Om het helemaal rond te maken gaat deze djackie naar Nederland, de grootste vijand van de NDP.
  Inderdaad is de vraag te recht of er in Sur niet een medische check/up kan plaatsvinden? Betaald die hufter dit zelf of gaat hij straks ook claimen bij de staat.
  Ze belijden niet een s zelf wat ze preken. Stelletje naaiers. En dan maar aan de bevolking verkondigen de medische zorg in Suriname van hoog niveau. Klaarblijkelijk wel voor de man op straat maar niet voor jullie PLUKKERS he.
  Tip: ga in het vervolg ook naar de vriend van Sur: China. Daar staan alle deuren voor jullie open
  En zo doen we dat in Sur.


  Maak melding

 6. ik dacht dat deze boef van wege amnestie verlening aan zijn meester verbannen was om holland te bezoeken..

  wat is waar wat er allemaal gezegd wordt..

  het domme volk krijgt inderdaad stront in de ogen gespoelt..


  Maak melding

 7. die s.l.m dubbeldekker vliegtuig of te wel die junbo 747300 is al lang als onderdeel sloop verkocht in amerika,waarom nog pronken met die foto..

  is dit geen valse schaamte


  Maak melding

 8. Ik zou met deze vlucht teruggereizen op 14 december 2012 naar Amsterdam. Pas om 7.00 uur ,s morgens 15-12-2012 vertrokken na de hele nacht gewacht te hebben. Geen enkele mededeling over de vertraging van SLM. Ik heb een claim ingediend bij de SLM, deze is afgewezen. Ik heb een advocaat ingeschakeld om alsnog mijn geld te krijgen. Het is te gek voor woorden dat de SLM de regels aan zijn laars lapt als het gaat om terechte claim.


  Maak melding

 9. S.l.m is zo al een klote maatschapij ze houden niet aan hun afspraken ik hebbooit gevlogen maar ik zeg je nooit meer weer waneer er een probleem is profiteer slm van klm ik snap niet waarom slm nog bestaat als maar problemen wacht maar klm neemt straks zo weer toestellen in beslag en willen ze ook meer belasting hebben van klm straks komt klm nniet meer naar suriname en dan kunnen de onschuldige mensen niet naar hun fam reizen als ik slm en suriname was zou ik maar rustig houden vanaf bouterse er is is het land niets ja jingere denken aan 1 ding feesten daarom op bouta gestemt sorry hoor maar er zijn meer dingen die suri nodig heeft


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.